brak logo

,,Barlex - Koszewicz s.c.” Obsługa księgowa, kadry, BHP

Wrocław

Opinie o ,,Barlex - Koszewicz s.c.” Obsługa księgowa, kadry, BHP

wielkiedzięki 2012-01-27 15:31:12
Wielkie dzięki stwórcom internetu i tej strony :) A właśnie miałam tam iść na "dzień próbny", ale jak czytam takie opinie to już mam dość. Mam 20 lat doświadczenia i nie będzie po mnie byle właściciel jeździł. Co on sobie w końcu myśli? Przecież to ja na niego haruję. Dzięki kobieto za opinie. Pozdrawiam.
7
anka 2012-02-03 14:45:16
wielkiedzięki - 2012-01-27 15:31:12

Wielkie dzięki stwórcom internetu i tej strony :) A właśnie miałam tam iść na "dzień próbny", ale jak czytam takie opinie to już mam dość. Mam 20 lat doświadczenia i nie będzie po mnie byle właściciel jeździł. Co on sobie w końcu myśli? Przecież to ja na niego haruję. Dzięki kobieto za opinie. Pozdrawiam.
wlasnie popieram
6
prawda 2012-07-30 16:23:34
Trudny pracodawca, trzeba mieć dużo samozaparcia żeby tam pracować. Jedynie to przelew na konto idzie prawie o czasie, a reszta to naprawdę poligon, bo nigdy nie wiadomo w co się wdepnie.
5
m. 2012-10-08 23:35:39
Opinie poprzednie są jak najbardziej delikatnym wstępem do tego co się tam dzieje. Książkę można by było napisać o działalności tej firmy. Nie polecam jak najbardziej. Jedynym pocieszeniem jest to, że pracują tam super dziewczyny.
7
tak to widzę 2014-01-27 12:38:43
Dlaczego o tej samej firmie w wyszukiwarce jest kilka opcji do wyboru. Jakby to w całość zebrać, to widać z jakim pracodawcą mamy do czynienia. Sumując = niepolecanym, chociaż sam uważa się za najlepszego, a ze strachu nikt nie zaprzeczy
7
pasażerka 2014-05-15 14:39:46
Rotacja jak na lotnisku. W ogłoszeniu pisze o pracy 40h w tygodniu, a przecież jest konieczność pracy w soboty 1-2-3 w miesiącu i to równo 8h. Wizja firmy mocno wiekowego właściciela odbiega od norm, jakie wyobrażają sobie nowi pracownicy (najlepsi są bezwolni i dyspozycyjni). Nie polecam!
7
pasażerka 2014-09-12 16:11:23
Nigdy nie było większej stawki za pracę w sobotę, bo trzeba było odebrać dni wolne po 20 dniu miesiąca. 1 dzień z 1 sobotę, a fakt, że było tylko 10 dni do wyboru na wszystkich pracowników, nie miał znaczenia dla właściciela.
Jak sobie przypomnę te krzyki, pouczenia i wyrzucanie ludzi z pracy za wymyślone przewinienia,to myślę, że kara go prędzej czy później dotknie. Ja mam nadzieję, że takich pracodawców już na swojej drodze nie spotkam. A jak ktoś tam pracuje, to najlepiej zrobi, jak do psychiatry na konsultacje pójdzie, żeby mógł wytrzymać
7
różnica 2015-01-04 10:36:59
Pan słyszał pozytywne opinie o kancelarii prawnej o podobnej nazwie. Na tym forum wypowiedzi dotyczą firemki rozliczającej czas pracy kierowców i księgowość, która nazywa się tacho-barlex i zapewniam, że dobrych opinii nie będzie nigdy
5
Goti 2015-01-13 18:32:10
Sprawdziłam opinie o firmie Barlex Wrocław i faktycznie, coś z nimi jest nie tak.
Wysłałam im swoje CV i ledwo to zrobiłam, a już otrzymałam zwrotną informację, że dziękują ale nie skorzystają ...Chyba mogłam użyć kolorowych trzcionek ....
Jedno jest na plus, nie musiałam chociaż tam jechać żeby mi na miejscu to powiedzieli :)
8
Goti 2015-01-13 18:39:12
P.S. Odpisują zdawkowo, wszystko z małych liter i nikt się nie raczy nawet . podpisać. Kultura zerowa.
8
różnica 2015-01-15 18:28:58
Odpisał ci sam szef, możesz czuć się zaszczycona, a brak podpisu - bo zawsze może obwinić pracownicę.
Ciesz się, że nie dostałaś tam pracy, zaoszczędzi ci to nerwów i ciągłego stresu. W każdej chwili możesz stracić pracę, a o prawdziwych powodach zwolnienia wiedzą nieliczni (za piękne oczy, krzywe spojrzenie, brak tego czegoś lub za duże/małe zaangażowanie w pracę)
8
jaco 2015-01-21 19:20:31
Czy to ta sama firma co Tacho-Barlex? bo jutro mam tam rozmowe i nie wiem czy isc?
4
d 2015-01-22 11:31:42
Tacho barlex, barlex Koszewicz,barlex tscho- to jedna firma. Pracowałam tam i żałuję dwóch rzeczy: tego że w ogóle zostałam zatrudniona i tego, że tak późno zostałam zwolniona. Zmarnowałam czas i niczego nie zyskałam.
8
ptaca 2015-01-30 13:40:52
NIE, NIE, NIE Nigdy w życiu trafić na taką firmę i takiego właściciela...zrobiłam dwa podejścia do tej firmy...pierwszy raz po wysłaniu CV otrzymałam w nie grzecznej formie odpowiedź...wszystko pisane małymi literami, bez form grzecznościowych...drugi raz wiekowy właściciel firmy zaprosił mnie na spotkanie, które trwało ponad 3 godziny...w ogłoszeniu nie ma żadnych informacji czego wymagają a na miejscu okazuje się, że chcą niemiecki perfekt, znajomość prawa międzynarodowego etc...żałuje w zł wydanych na paliwo, aby tam dojechać :D praca 6 dni w tygodniu...
8
Kamil 2015-02-22 10:22:33
Witam serdecznie
Dziwna sprawa, ale nikt poważny nie odpisuje na wysłanie CV...takich słów...cyt.: "Dziękuję za zgłoszenie ale nie skorzystam-szef". Te słowa mówią same za siebie, o tym kto kieruje tą firmą.

Pozdrawiam
8
ktoś 2015-02-22 16:45:41
Tak, takie odpowiedzi to w stylu samego SZEFA - baaaaardzo specyficzny człowiek!! Starsza osoba, więc nikt i nic nie jest w stanie zmienić jego toku myślenia i traktowania ludzi. Omijać z daleka .......
8
szef 2015-02-23 08:05:30
to prawda , jakiś dziad niedouczony z tego szefa , nieprofesjonalne podejscie !!!!, skorzystac można z toalety a nie z pracownika!
8
rafloo 2015-06-03 13:06:11
Ja też nie znając pracodawcy się do niego zgłaszałem na olx, po miesiącu dostałem wiadomość "dziękuje za zgłoszenie ale nie skorzystam" na moje pytanie czy znalazł Pan już pracownika i czy można liczyć na kontakt w razie jakby się miejsce zwolniło, odpisał "nie". Nie polecam, widać opinie o ww. firmie są prawdziwe.
7
misiek 2015-06-26 14:42:19
Chyba opinie są prawdziwe, bo inaczej nie byłoby takiej rotacji pracowników. Większość rozgląda się za nową pracą. Ratuj się kto może
7
gość 2015-07-06 22:18:37
Wszystkie te wpisy są prawdziwe Pan Koszewicz wszystkich tak traktuje bez wyjątku
6
prawda 2015-07-12 15:36:10
"to jest tak smieszne, ze az glupie. Chodzi mi o platne soboty, któe sprytnie sobie wymyslili, ze beda wymienne z dniami powszednimi, ale ilosc pracownikow jest zbyt duzas, zeby kazdy regularnie mogl sobie odebrac wolny dzien. A co jakby ktos nie przyszedl, po prostu? grozi za to od razu wyrzucenie z pracy>? "
Dawno zadane pytanie, ale nadal aktualne. Jeżeli ktoś nie przyjdzie, a wcześniej nie poinformuje dlaczego, to na pewno będzie zwolniony. Także jeżeli pracodawcy coś się nie spodoba w pracownicy(a co to jest tylko on to wie), to z wybiciem godziny 16 otrzymuje wypowiedzenie, bo nie spełnia wymogów.
7
bonek124 2015-09-17 12:12:38
co do sobót to proszę przeczytać art 151.3 KP który mówi, że za przepracowany dodatkowy dzień wolny /sobota/ pracodawca musi udzielić innego dnia wolnego do końca okresu rozliczeniowego. Gdyby pracodawca zapłacił za pracę w sobotę to byłby to naruszenie podstawowych praw pracowniczych i w razie kontroli pracodawca zostałby ukarany.
tb 2015-09-23 11:37:03
Nie polecam. Atmosfera w pracy potrafi być bardzo niemiła .Nikt nie powie przy przyjęciu, że każda rozmowa telefoniczna jest na podsłuchu. Pan Koszewicz potrafi w każdej chwili wtrącić się do rozmowy z klientem - totalny brak wyczucia. Łacina na porządku dziennym, aż nie wypada człowiekowi w tym wieku. :(:(!!!
6
wiola 2015-09-24 09:50:59
Za każdą pracującą sobotę ZAWSZE jest oddawany wolny dzień w dogodnym dla nas terminie. Prawdą jest to że Szef włącza się do rozmowy ale w wielu przypadkach jest to dla nas bardzo pomocne. A co do łaciny jest to totalna bzdura !!!
gość 2015-09-24 22:42:58
Brawo Wiola ;-)
kw.. 2015-09-26 00:09:43
Moja siostra pracuje tam kilka lat i nie narzeka , z tego co widzę i słyszę to panuje tam rodzinna atmosfera, Szef dba o swoich pracowników ;docenia ich przy każdej okazji [nie mówiąc już o świątecznych prezentach ]. Uważam , że jak trzeba zakląć to trzeba - widocznie sytuacja tego wymaga ?!I proszę, nie bądzmy kółkiem rożancowym .!?
były pracownik na moje szczęście 2015-09-27 19:55:32
Wolny dzień jest oddawany, ale nie zawsze wtedy kiedy chcemy ;[
Prawdą jest też, że zawsze jest się pod kontrolą, włączanie się do rozmów z klientem jest na porządku dziennym. Obarczanie winą pracownika nawet gdy nie zawinił, to również nic nowego. Nie polecam nawet zdesperowanym, a wiem to z doświadczenia. Niestety
7
szczęśliwy praconik 2015-09-27 20:10:12
pracuje tam pani, która woli pełne swoje imię od zdrobnienia i na pewno nie ona się podpisała pod tym postem. Ktoś się pod nią podszywa i wychwala szefa, ciekawe kto????
Dobra rada dla wszystkich pracodawców:SZANUJ PRACOWNIKA SWEGO, BO MOŻESZ MIEĆ GORSZEGO!!!
2
tb 2015-09-28 15:06:12
Niestety łacina nie jest totalną bzdurą. Owszem są tam osoby pracujące dłużej. tylko że przez dział tacho w przełomie roku przewinęło się ponad dwadzieścia pracownic. O czymś to świadczy. Niejednej z nich popłynęła łza z nerwów. I to też nie jest bzdura.
7
minuta ciszy 2015-09-28 21:50:20
O tym, że panuje tam rodzinna atmosfera powtarza tylko szef. Może każdy by sobie życzył, żeby atmosfera była rodzinna, ale jest wręcz przeciwnie - mnóstwo stresu i nerwów. Tylko czasem, jak szef ma lepszy dzień, to potrafi trysnąć humorem (ale tych chwil jest niewiele).
No chyba, że rodzinna atmosfera = jedynie zjedzenie śniadania w "przepięknym" ogrodzie w ciepły dzień :)
Dlatego osobie "kw.." piszącej o rodzinnej atmosferze nie wierzę, no chyba, że "siostra" wlewa w siebie litry herbatek uspokajających każdego ranka przed pójściem do pracy i wszystko jest dla niej piękne ;)

W większości komentarzy jest zawarta prawda, można by już dość grubą książkę napisać na temat tej firmy i atmosfery tam panującej - niestety nie byłaby to wesoła i pozytywna książka.

Podsumowując, kto tam trafi i rozezna się w sytuacji, szybko ucieka i nie żałuje swojej decyzji, a osoby, które wytrzymują tam kilka lat - no cóż, chyba mają stalowe nerwy i szacunek dla nich!! Aczkolwiek już została tylko garstka.

A jedna z Pań, która tam pracuje, nie lubi swojego pełnego imienia, wręcz przeciwnie, woli zdrobnienie, więc "szczęśliwy pracowniku" chyba masz sprzeczne informacje ;))
6
szczęśliwy pracownik 2015-09-29 17:45:33
Za moich czasów pani nie lubiła zdrobnienia, ale wszystko się zmienia lub może jest inna pani o podobnym imieniu, bo przecież pracownice się zmieniają.
Natomiast nie zmienia się z tego co widzę właściciel i nadal trzyma wszystko żelazną ręką i wszystko i wszyscy są pod kontrolą. Nie chce mi się wierzyć, że ktokolwiek może chwalić pracę i rodzinną atmosferę, bo to tylko czasami stwarzane pozory, jedyne co dobrego mogę powiedzieć, to była pensja prawie zawsze w terminie.
3
anatol koszewicz-szef 2015-10-02 15:54:23
jako szef firmy zapytam Panią co by Pani robiła gdyby Pani dostała 200-300 zgłoszeń- czy mam wszystkich zaprosić na rozmowę , chyba lepiej odpisać odmowę nż nie odpisać
koszewicz anatol-szef 2015-10-02 19:07:22
Pani Dario msci się Pani że w dniu 21-09 dostała Pani wypowiedzenie a dlaczego to chyba się Pani domysla, czy Pani się nie wstydzi pisać tak OBRZYDLIWE KŁAMSTWO że "niestety łacina nie jest bzdurą" jestem pewny że takich słów z mojej strony Pani nie słyszała a przewineło się tylko 4 osoby a nie dwadziescia / ponowne kłamstwo/
koszewicz anatol-szef 2015-10-02 20:35:17
każdy kandydat zaproszony do Barlexu JEST INFORMOWANY że wolne za przepracowaną sobotę / zgodnie z art 151.3 KP/ wolne odbiera w okresie ca 20-31 tego samego m-ca a KP mówi że trzeba mu oddać do Końca okresu rozliczeniowego, kto kiedy odbiera wolne ustalają sobie pracownicy a szef nawet nie wie o tych ustaleniach,gwarantuję że wszyscy odebrali sobie te wolne w dniu ustalonym.
Aby prawidłowo odpowiedzieć klientowi trzeba popracować kilka lat w tym zawodzie a ponadto znać KPr, Rozp 561 PE, Ustawę o czasie pracy kierowców itp a ktoś kto pracuje parę m-cy nie zna tych przepisów i stąd wtrącanie się szefa do rozmów z klientami
Ania 2015-10-04 17:47:49
Wypłata jest na czas (a często nawet przed dziesiątym), wszyscy zatrudnieni są na umowę o pracę (na kwotę którą rzeczywiście dostajemy, a nie na najniższą krajową), na święta dostaliśmy paczki, soboty pracujące odbieramy. Pracy jest sporo, to miejsce dla osób którym chce się pracować.
2
obserwator 2015-10-06 16:35:04
Bardzo rzuca się w oczy fakt, że jest sporo negatywnych wypowiedzi o tej firmie. Szef zbulwersowany również zabiera głos i jak sądzę, nakazuje swoim pracownicom wypowiedzieć się na forum, czy im się w Barlexie dobrze pracuje. Proszę powiedzieć co mogą napisać? Że się boją, bo stracą premię? Że w każdej chwili mogą dostać wypowiedzenie?
Owszem pieniądze są na czas i nawet paczki na święta przy lampce szampana, ale nie jest to warte utraty zdrowia przez napięcie i stres.
6
tb 2015-10-27 10:48:39
Nie wiem od jakiego czasu licząc, przez tacho przewinęły się tylko 4 osoby. Biorąc pod uwagę cały rok 2015,2016 będzie ich ze 30 a nie 4. Nawet w przychodni lekarskiej jak się idzie na badania mówią. że tam jest coś nie tak, bo przez żadną firmę tyle pracownic się nie przewija.Paczki-owszem, wypłata-owszem, ale wcale nie jakaś zawrotna jak na dzisiejsze czasy. Konkurencja płaci dużo lepiej. Śniadania w ciepłe dni na ogrodzie- owszem, wszystko pod czułym okiem szefa. Nawet przy śniadaniu nie dało się luźno porozmawiać, aby nie było wszystko pod kontrolą. Tych osób zadowolonych z pracy jest naprawdę niewiele- jeśli takowe są to robią to kosztem własnych rodzin.
7
tb 2015-11-15 23:26:20
Głos odebrało? Smutna prawda, Żadnej odpowiedzi, ani też argumentów! Widziałam na OLX-sie, że znów poszukiwana jest pracownica. Żałosne!!!
5
koszewicz anatol-szef 2015-11-16 07:52:30
głosu mi nie odebrało tylko gowork nie chce udostępnić danych osoby wpisującej bo natychmiast spotkalibyśmy się w sądzie i okazałoby się kto ma rację a tak to powiem że trzeba być nieskończenie PODŁYM aby pisać te kłamstwa a tylko dlatego że wypowiedziałem Pani umowę o pracę--anatol koszewicz
kierowca 2015-12-01 18:23:02
Czy ta firma wogóle potrafi liczyć czas pracy kierowców?Chyba jednak nie!!!!Albo używaja jakiegoś lipnego programu ktory nalicza kary za sytuacje które nie miały wogóle miejsca.
4
obserwator 2016-02-01 11:45:50
Odpowiedź dla "kierowca"
Kierowca zawsze ma prawo do wglądu w swoje dokumenty. Również te dotyczące zapisu jazdy,zarówno gdy zarejestrowana jazda jest na tarczach, czy też na odczycie cyfrowym. Dobrze jest, kiedy kierowca prowadzi swój własny notatnik, dotyczący przebiegu jazdy podczas delegacji i zapisuje w nim najistotniejsze rzeczy dotyczące podróży służbowej- czyli postoje,o której godzinie przekroczył granice- jeśli wyjazd służbowy jest poza granicę kraju itp. Wówczas może sprawdzić czy np. tachografy działają prawidłowo i zapisywana na nich jazda zgadza się z przebiegiem podróży służbowej. Jeżeli ma Pan jakiekolwiek wątpliwości może się Pan domagać okazania dokumentów dotyczących przebiegu Pana jazdy. Może być również tak jak Pan sądzi, że tarcze są np. źle wprowadzone do systemu i z tego powodu naliczane są kary. Dlatego zawsze warto od czasu do czasu mieć wgląd w swoje dokumenty. Upublicznianie bez zgody kierowców informacji dotyczących wysokości zarobków jest wykroczeniem- Wiadomość dla "kumi". Zdaję się, że częściej będę zaglądać na stronę tej firmy. Pozdrawiam- Obserwator
adam 2016-08-25 16:07:00
Nie polecam. Firma nieuczciwa, swoją pracę opiera na tanich programikach. Wiedza na temat czasu pracy nikła.
4
jagienka 2016-09-05 16:28:44
a oni to w ogóle już mają swoją stronę internetową?
Zostaw swoją opinię o ,,Barlex - Koszewicz s.c.” Obsługa księgowa, kadry, BHP - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ,,Barlex - Koszewicz s.c.” Obsługa księgowa, kadry, BHP