logo LIDL POLSKA

LIDL POLSKA

Sosnowiec

Opinie o LIDL POLSKA

stała klientka 2012-11-10 10:33:39
Często robię zakupy w lidlu na Srodula i powiem ,że każdy ma prawo wypowiedzieć swoje zdanie-da się zauważyć ,że często wymieniany jest personel-najlepsza obsługa jest wtedy gdy jest w sklepie kierownik wtedy nie ma kolejek osoby prowadzące zmianę sa milsze wobec kilentów oraz pracowników.Daje się zauważyć ,że na papierosa wychodzą jedne i te same osoby wraz z pracownikiem ochrony-pewnie kapusiem który wszystko wie -znam go z Ludwika i z Kierocińskiej-.Czasem bywa tak ,że słyszy się słowa prowadzących -pośpiesz się,masz 10min.itp to według mnie chore zamiast wszyscy na zmianie wziąść się za pracę a nie ,żeby jedna osoba musiała zrobić robote za innych- słychać rozmowy pracownic,nie kiedy są to rozmowy godne zainteresowania kierownika,ponieważ są to słowa których wstyd powtórzyć ,albo ciągłe rozmowy telefoniczne kiedy jestem na zakupach to telefon przy uchu i smichy chichy-u mnie w firmie czegoś takiego nie ma ,żeby ktokolwiek przy kilentach powiedział do pracownika-nie dzwoń bez przerwy na kase -na mnie przebieraj szybciej rękami potem -pewnie jeszcze donoszenie na pozostałych pracowników -wten sposób nie osiagnie się awansu....a c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] skie odzywki to trochę nie na miejscu-to mężów niech się tak odnoszą i przestaną panikować jak jest kierownik jakby był niewiadomo kim -premii i tak nie dostana ....nie tędy droga do kariery....
była pracownica 2012-11-26 11:18:37
.....popieram w 100%,niestety ale na sroduli tak jest,a tzw.osoby funkcyjne,sa nic nie warte!!!!! wiecznie sie wymadrzaja,prace zganiaja na innych a jak im cos nie pasuje to potrafia nawet nagane wlepic:/,jest tam jedna ksizniczka,ktora nic nie robi tylko zgania prace na inne osoby,wiecznie sie wymadrza,jest bardzo c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ska i wulgarna w stosunku do pracownikow i klientow,a ja sie pojawi KRS prtrafi byc niewinna jak aniolek...dziewczyny nie przyjmujcie sie do lidla na sroduli------ODRADZAM !!!
była pracownica Sosnowiec 2012-11-30 10:10:51
Jak się czyta te wszystkie opinie to człowiek juz sam nie wie co ma myśleć?niestety takie są fakty każdy pisze co myśli i czuje ale jakby była zgrana ekipa i wzajemny szacunek to by nie było lekceważenia pracowników,niestety teraz cięzko z pracą a jak przyjma to trzeba zasuwać nie odzywać się a jak się człowiek zbuntuje to potem traktowany jest inaczej?po co się oszukiwac kazdy chce pracować ale nie które osoby potrafią siać panikę i wprowadzać taka atmosferę ,że aż się nie chce człowiekowi isć i słuchać ciągłych pretensji poniżania przy klientach a to jest nie dopuszczalne bo ludzie widzą i obserwują i to ma być etekietka firma?niemiecka ale to Polacy pracują i co tu duzo mówić a przy Kierowniku biegaja jak pomylone udają,ze wszystko jest wporządku,żeby się nie przyczepił i ale jeżeli w firmie jest koleżeńska atmosfera i pracownicy potrafią się dogadać to juz połowa sukcesu ogólnie firma dobrze płaci i dba o pracowników ale nikt nie zgłasza problemu dyrekcji kierownikowi każdy się boi nie chce być traktowany jak donosiciel itp.czas pomyśleć o zmianie na lepsze i ,że ludzie to nie roboty praca w lidlu jest na etat a nie na akord i kto szybciej bo o pomyłkęnie trudno...i wtedy dowidzenia
ktoś 2012-12-07 13:05:50
Witam. Mam pytanko, na jakie wynagrodzenie netto moze liczyć kierownik marketu? Z góry pięknie dziekuję za inforamcję.
hi 2012-12-07 21:34:21
jak sie chce do konca zycia na kasie siedziec i jest to czyjs szczyt marzen to prosze bardzo, ale w zyciu trzeba miec jakies ambicje i chec rozwoju a nie siedzienia na czterech literach, nie wszystko kreci sie wokolo kasy ale to chyba zbyt skonplokowane dla co niektorych
Czytający 2013-02-22 20:47:39
Witam,
Sądząc po błędach w pisowni i gramatyce, niespójności zdań i całokształcie - stwierdzam, iż piszą tu tylko nieudacznicy a czasem ktoś normalny się odezwie bo mu wstyd coś dopisywać.
Jeśli kierownikiem jest człowiek, który ma choć troch w sobie i w głowie "savoir vivre" to sklep powinien tętnić życiem i mieć miłą opinię.
Naciski i wymogi są wszędzie ale szacunku nie zdobywa się chamstwem, głupotą i poniżaniem dla pieniędzy.
Nie trzeba Anglii, Niemiec, czy Czechów by tak było ...

A teraz zostanę gdzieś w Lidlu kierownikiem!

Zapraszam do współpracy...

Pozdrawiam
:) 2013-03-02 22:14:13
piszcie co chcecie, ale według mnie najlepsza atmosfera to panuje na ludwiku. Uśmiechnięte dziewczyny budują świetną atmosfere do pracy nie narzekając nawet na weekendowe tłumy. Klient aż lubi tam robic zakupy. Odkąd się zmieniła ekipa to i sklep lepiej funkcjonuje. Pozdrawiam
piotr 2013-04-12 20:12:56
Witam. Mam pytanie na jakie wynagrodzenie może liczyć z-ca kierownika sklepu?
2
... 2013-04-28 22:10:18
zróbmy casting na najsympatyczniejsza pracownice na ludwiku! jakie propozycje? :)
@: 2013-05-21 18:44:40
co do najsympatyczniejszej osoby na ludwiku ja proponuje kierowniczke,uśmiechnieta rzadko przepracowana,potrafi doprowadzic człowieka do dramatycznych myśli :)
ehh 2013-06-19 09:52:46
Jestem ciekawa która z pracownic to napisala..ha ha ha..Tam nigdy nie bylo dobrze i nie bedzie...
KLIENT 2013-06-19 19:56:43
Witam. Jestem kientem tego sklepu.z tego co widzę dziewczyny zmieniają sie jak rękawiczki.na obecna chwilę jest o wiele lepsza ekipa niż poprzednia,dziewczyny chodzą uśmiechnięte chociaż mają niezły zapiernicz na sklepie,zresztą nigdzie w dzisiejszych czasach nie ma lekko...a tak co do "tego konkursu"to myślę ze najsympatyczniejsza osoba jest pani która zawsze siedzi na pierwszej kasie i tylko ludzi denerwuje swoim zachowaniem. Pozdrawiam.
mamamija 2013-06-20 18:50:43
drogi kliencie bez wzgledu na to czy ci sie podoba czy nie ta osoba siedzi non stop na tej kasie przez 8 godz codziennie i ma do czynienia z upierdliwcami,którzy nie czytaja cen bo wybieraja sobie najlepsza opcje dla siebie a potem przy kasie robi wielkie mecyje...po pewnym czasie taka osoba zaczyna podchodzic automatycznie do tej pracy,żadna przyjemność tak siedzieć i wysłuchiwać a to ze za goraca a to że za wolno kasuje,a to że nie ma tego a tamtego ,a to że ma odciski na stopie,bo wstał lewą nogą i sobie na kasjerce poużywa ..jak to mowią jak kuba bogu tak bóg kubie...wiecej szacunku bo te osoby zostawiają tam swoje zdrowie bo wam klientom wydaje sie ze te dziewczyny siedza sobie i kawke popijają Przyjmij sie jeden z drugim i zobaczymy ile wytrzymacie
*********** 2013-06-28 23:11:43
mamamija - 2013-06-20 18:50:43

drogi kliencie bez wzgledu na to czy ci sie podoba czy nie ta osoba siedzi non stop na tej kasie przez 8 godz codziennie i ma do czynienia z upierdliwcami,którzy nie czytaja cen bo wybieraja sobie najlepsza opcje dla siebie a potem przy kasie robi wielkie mecyje...po pewnym czasie taka osoba zaczyna podchodzic automatycznie do tej pracy,żadna przyjemność tak siedzieć i wysłuchiwać a to ze za goraca a to że za wolno kasuje,a to że nie ma tego a tamtego ,a to że ma odciski na stopie,bo wstał lewą nogą i sobie na kasjerce poużywa ..jak to mowią jak kuba bogu tak bóg kubie...wiecej szacunku bo te osoby zostawiają tam swoje zdrowie bo wam klientom wydaje sie ze te dziewczyny siedza sobie i kawke popijają Przyjmij sie jeden z drugim i zobaczymy ile wytrzymacie
Niestety wiem co km jest praca w takim sklepie wiec nie jeździj po mnie
klient 2013-07-01 18:05:14
Tez jestem czestym klientem na ludwiku :-) i fak zdarzaja sie tacy kloency co sami szukaja zaczepki byle by wkurzyc ktoregos pracownika bo nie macie co robic to wydzwaniacie do tej firmy na ktoras bo nie mila bo odpryskliwie odlowiada a drodzy klienci spojrzcie na siebie jakie zachowanie macie totalna porazka pracownica wyklada warzywa a ktorys sie pyta o cene przeciez widac ze wyklada to skad ma wiedziec cene myslcie klienci glowa a nie dupa i nauczcie sie czytac ceny a w szczegolnosci ile gramow ma cos i jaka firma a nie tylko na spogladanie ceny i jak klienci sa ok to i pracownik bedzie ok ja tam nigdy nie mialem problemow z obsluga da sie normalnie pogadac i posmiac (usunięte przez administratora) znajdzcie sobie cos do roboty a nie po lidlach lazic i wkurzac obslugi!!!!
Pozdrawiam pracownikow lidla i nie przejmujcie sie bezmyslnymi klientami ;-)
ww 2013-07-10 11:41:24
witam,ostatnio bylem swiadkiem kontroli z warzyw cos tam babka spisywala chyba byla z pihu,potem jak sie zorientowalem jedna z dziewczyn tam pracujacych dostala mandat,za niezgodnosci,maja dziewczyny fajnie trzeba im przyznac ;( niestety takie sa fakty tutaj mieszkaja ludzie ktorzy maja duzo czasu i poswiecaja go na szukaniu problemow i wydzwaniaja po instytucjach,ech szkoda gadac,sa to starzy tetrycy ktorzy nie maja co robic z wolnym czasem a pamietaja jeszcze czasy jak sami kablowali Pozdrawiam was dziewczyny trzymajcie sie
Roni 2013-07-11 07:11:43
Witam ,apropo pracy w Lidlu to widać ,że praca jak każda trzeba pracować a nie tylko narzekać.(usunięte przez administratora) Wiele też zależy od personelu kierownictwa-tu trzeba było by zmienić co to jest jak na zmianie są 3 osoby z plakietką Z-CA KIEROWNIKAa jedna osoba PRACOWNIK SKLEPU i to tylko ta osoba biega wyręcza te osoby ,których praktycznie na sklepie niema.a klienta traktuja jak intruza gdy zapyta o cenę itp.albo gdy ma coś do zwrotu.Myślę,że na (usunięte przez administratora) należy zrobić porządek, gdyby zmieniono- kierownictwo ,personel jak na LUDWIKU to sytuacja wygladała by inaczej to nie praca jest zła lecz osoby które tam niby pracują nie trzeba jechać do ANGLII,żeby być (usunięte przez administratora) wykorzystywanym przez laski które nic nie robią przez całą zmianę tylko robotę zrzucaja na innych dziwię ,się ,że pracujący tam chłopak daje tak soba (usunięte przez administratora) widać jego złosć zmęczenie słychać jak go poganiają.....(usunięte przez administratora) niby wykształcone....porobiły zaocznie i pokazuja jak pracowac ,żęby sie nie narobić....
zuzia 2013-07-11 11:25:37
(usunięte przez administratora)Co do lidla to tutaj nigdy nie bedzie pospolitego ruszenia bo jak sama zauwazyłas na pewno jest ciezko o robote,w zakładzie który daje jakies tam profity Wiec dlatego ludzie tam pracujacy daja po sobie jazdzic jak po łysych kobyłach...nigdzie praktycznie nie ma idealnego kierownictwa sa szkolone aby wyssac jak pijawki krew ze swoich podwładnych..ogólnie robota nie jest zła do (usunięte przez administratora)sa ludzie którzy tym bajorem zarzadzaja bo oni patrza tylko zeby statystyki i literki sie zgadzały a nie to czy ty masz jeszcze siłe podniesc sie z wyra (..)kielichy w gore i wypijmy gorzki smak pracy jaka by ona nie była pozdrawiam wszystkich piszacych te bzdury ktore nikogo nie wzruszaja
********** 2013-07-16 23:27:24
dolaczam sie do toastu...za wszystkich tyrajacych jak woły...zdrowko
********* 2013-07-17 16:52:52
tego co wiem maja byc przyjęcia na LIDL LUDWIK
2
;-) 2013-07-18 00:17:49
anonim - 2013-07-17 11:47:31

czy ktoś orientuje się czy obecnie LIDL POLSKA SOSNOWIEC szuka kogoś na stanowisko kasjerki? ile godzin dziennie pracuje osoba na kasie?
nie pracujesz tylko na kasie....rozkladasz towar sprzatasz masz odpiek.warzywa niestety ale nie siedzisz tylko na (usunięte przez administratora)
qwerty 2013-07-18 08:11:46
jak sama nazwa stanowiska mówi KIEROWNIK czyli ma kierowac a nie sprzatac bo inaczej miałby napisane sprzatacz albo sprzataczka. takich prostych rzeczy niektorym ciezko zrozumiec
**( 2013-07-18 16:42:05
Jak jest potrzeba kierownik tez musi zgiac swoj kark niestety,nie jest tylko od noszenia telefonu...przyjec na ludwiku juz nie ma zostaly przyjete jakies osoby byly na rozmowie chyba w srode,praca do lekkich nie nalezy trzeba (usunięte przez administratora) az kurz sie po trzewiczkach niesie,trzeba umiec dosłownie wszystko a nie siedziec na kasach w rozowych tipsikach
o_O 2013-07-24 20:32:19
Juz się nikt nie będzie wypowiadał???
..... 2013-07-24 21:18:32
Wiem że mają być przyjecia w Sosnowcu ale na Środuli,nawet kwestionariusze byly do wypisania na miejscu..
1
..... 2013-07-24 21:25:01
(usunięte przez administratora)Tylko że ja znam i pracowałam z takimi osobami które były i są do tej pory kierowniczkami sklepu i równo z nami pracowały na sklepie,nie było podziału.Ale to już zależy od człowieka,jeden przychodzi pracowac a inny odpoczac..
o_0 2013-07-29 22:44:45
.....i co z tym konkursem na najsympstyczniejsza panią na ludwiku??????
o_0 2013-07-31 18:11:58
W lidlu nie ma czegoś takiego jak stanowisko kasjerki tam jest stanowisko pracownik sklepu czyli jesteś od wszystkiego a nie tylko od siedzenia na kasie.
1
bogna 79 2013-08-26 18:00:22
Nie wiem czy wiesz co piszesz kierownik to też pracownik sklepu tylko ma więcej obowiązków a zapychac powinien jak wszyscy a nie siedzieć z tylkiem na krześle i kase zarabiać dużo większą niż zuczki
@( 2013-08-31 14:42:55
praca w lidlu jest ciezka i jesli komus sie wydaje ze siedzi sie tylko na kasie to powinien szybko obudzic sie ze snu o krolewiczu na białym kucyku,(usunięte przez administratora) nie myslcie ze ktos wam za to podziekuje wrecz przeciwnie mozecie byc nastawieni na nagany i upomnienia ,na dywanik czesto Awans to juz inna bajka tutaj jak ktos awansuje to juz nie moze zrezygnowac bo podobno wkład włozyli w taka osobe ale szkolen na stres i odpornosc na nich to juz nie szkola a szkoda przydaloby sie bo na lepsza kase nie ma co liczyc to co pisza w tych kwestionariuszach jest jak przyneta na rybke złapie sie i juz po niej Tylko odporni zostaja reszta odpada wiec jesli chcesz posiedziec na kasie to zapraszm do reala lub auchan
uuu 2013-09-12 07:06:18
...pracowałam w jednym i drugim sklepie,nie jest lekko,wszędzie trzeba tyrac,w dzisiejszych czasach nigdzie nie jest lekko a pracuje się za marne pieniądze.
o_0 2013-09-12 18:15:07
Miałam ta przyjemność pracować w realu jako kasjerka,i uwierzcie mi wcale nie jest lekko,zawsze trzeba się uśmiechać i być grzecznym nawet do tych najbardziej upierdliwych ludzi,kodów jest w cholerę.....wszędzie dobrze gdzie nad nie ma
aaaaaaaaa 2013-09-14 06:36:54
..... - 2013-07-24 21:18:32

Wiem że mają być przyjecia w Sosnowcu ale na Środuli,nawet kwestionariusze byly do wypisania na miejscu..
ODRADZAM!!! Nie przyjmujcie się tam!!!!
o_0 2013-09-30 17:50:43
SRODULA!!!! Tam odradzam(usunięte przez administratora)
pytam bo nie wiem 2013-10-02 14:40:20
a orientuje się ktoś jak wygląda praca w administracji lidla? chodzi mi konkretnie o podłódzki Stryków - warunki, obowiązki, zarobki, socjal, whatever...
2013-10-04 17:03:26
majki - 2013-09-27 19:15:45

aaaaaaaaa, tzn.. nie przyjmujmy się akurat w Sosnowcu czy w ogóle w LIL POLSKA? rozumiem, że też jesteś po przeżyciach tam?
...już nie pracuje w lidlu,i jestem najszczesliwsza osoba na świecie <lol>
Środula 2013-11-23 19:31:48
No widze że pracę na Środuli to odradzacie.
A moge wiedzieć czemu?
gość 2014-06-21 09:12:10
Główny problem to kierownictwo,takj zwany krs,(usunięte przez administratora)człowiek wraca do domu wykończony psychicznie i fizycznie,jesteś zatrudniony na tzw.3/4etatu a dziennie pracujesz nawet po 12h i jeszcze z wielką łaską puszczają cię do domu.wiecznie jesteś ta najgorsza tylko zastępcy kiero są oki........PORAZKA!!!!
1
o_O 2014-06-22 21:14:51
Wszystko wygląda pięknie i ładnie jak ktoś obserwuje...ale "od środka" nie jest tak pięknie i kolorowo :-/
Anonim 2014-06-25 10:41:46
Lidl to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za marne pieniądze, ciągłe nadgodziny wszystko biegiem wolą dać wolne za nadgodziny niż zapłacić ,wyrabiasz cały etat na umowie 3/4 masakra .Wszystko zależy od KRS-a jak będzie na sklepie, bo jak są beznadziejne kierowniczki i krs je popiera to będzie sajgon. Zero szacunku do pracownika!!!! Możecie pomarzyć, że wasze zdanie się liczy, chcesz iść do domu po 10 godzinach w pracy ??? Kogo to obchodzi, nie wyrobiłaś się siedzisz dalej do 12 godzin - mają prawo,, tylko że to prawo jest nagminnie łamane, bo mogą tak zrobić tylko w nagłych wypadkach a dzieje się tak non-stop.Zastanówcie się chętni do tej pracy...
odporna29 2014-07-03 12:29:52
jeżeli nie chcecie tracić zdrowia to uciekajcie jak najszybciej,to jest jeden wielki wyzysk ,a ks to ludzie nie mający szacunku dla nikogo
cukalo 2014-07-10 14:35:41
Witam, poszukuję osób pracujących w lidlu. Bardzo proszę o kontakt mailowy: cukalo31@gmail.com
tomek 2015-01-07 13:18:33
no ja nie wiem z czego konkretnie to wszystko wynikało, mam nadzieje, że zarówno ta kadra rządząca, liderzy zespołów jak ii pracownicy jednak lepiej na tym wyjdą i dogadają się jakoś.. a zastanawia mnie jeszcze fakt wysokości zarobków, na ile maksymalnie może liczyć nowo zatrudniony pracownik u nich?
Bit 2015-01-28 08:15:19
Ja sporo słyszałem od znajomych o pracy w Lidlu i generalnie nastawienie każdy miał takie samo, ale rzeczywistość to weryfikowała niestety na niekorzyść Lidla. Co prawda firma z korzeniami niemieckimi, ale zastosowana do polskich warunków musi być przesiąknięta brakiem umiejętności zarządzania, tak jak niestety dzieje się w coraz większej ilości firm.
Mizek 2015-03-30 02:58:52
Przyznać trzeba, że marketing i umiejętność doprowadzenia nowych klientów i trafienia w ogóle w porównaniu z tym co się działo do tej pory to niebo a ziemia. Z drugiej jednak strony wciąż trzeba stawać na wysokości zadania, bo podjecie kilku złych decyzji może szybko dobiec do konca. Nie chciałbym ani c
anna 2015-06-01 15:26:28
witam. czy wie koś coś może na temat rekrutacji do LIDLA w łodzi na na ulicy Politechniki odzywali się do kogoś?
agnieszka8019 2015-06-24 09:06:37
prosze o ucziwa opinie na temat pracyw zastępcy kierownika w lidl mój emeil agnieszka-raszewska@wp.pl
ciekawe 2016-02-17 16:31:24
Hej
ja też dostałem zaproszenie na rozmowę na kierownika sekcji w CD w Gródkowie.
Ile można zarobić? teraz mam 3300pln na rękę i nie wiem czy była by to opłacalna zmiana.
No i czy ktoś wie jak wygląda praca zmianowa u nich? i gdzie wysyłają na szkolenie?
Gość 2016-10-22 02:13:15
Fajnie jest w lidlu, ale... każdy ma jakieś żale. ... nie jest łatwo o nich mówić i napisać. ... praca jest ważna. ... mi brak odwagi
1
sarenka 2016-11-26 18:39:18
Zgadzam si e , jestem bardzo często w Lidlu na Ludwiku.Tutaj jest bardzo miła obsługa .Miło się robi zakupy.dziewczyny są super .!
Zostaw swoją opinię o LIDL POLSKA - Sosnowiec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LIDL POLSKA