logo FlexWorkers

FlexWorkers

Szczecin

Opinie o FlexWorkers

ręce_opadają 2010-03-31 20:15:33
Zastanawiam się kto pisze te opinie?? Przed wyjazdem na kurs kucharza na szczęście nie czytałem opinii o FW i bardzo mnie to cieszy bo napewno nie wybrałbym się na takowy kurs. Jestem w innej grupie niż koleżanka która zapodała opinie powyżej, ale moje wrażenia są podobne. Być może monterzy mają znacznie gorsze warunki-nie wiem, ale my mamy przyzwoite. Miło zaskoczony byłem warunkami bo spodziewałem się lipy a wyszło elegancko. Nie chce mi sie pisać tu o wszystkim ale Flex jak każda inna agencja swoje musi zarobić, pokażcie agencje która za frajer wszystko wam załatwi !!! Ale wszystko jest jasno powiedziane i nie ma większych nieporozumień, pokoje dwuosobowe, jedzenie całkiem spoko. Jeżeli ktoś z was jest nieudacznikiem bądź liczy na wakacje niech sobie odpuści wyjazd gdziekolwiek. Ja szczerze mogę polecić flexa dla ludzi na poziomie, którzy chcą coś w życiu osiągnąć. Co do pracy to również jest jasno powiedziane że możemy ją otrzymać ale nie musimy, mimo to napewno warto wybrać się choćby dla kilku papierków które ułatwią wam późniejsze poszukiwania pracy w Danii. Pokażcie się od najlepszej strony, wykazujcie się a napewno będzie to docenione. pzdr
Zadowolony 2010-04-05 15:16:24
Witam wszystkich zadowolonych i nie. Nie rozumiem naprawde tych narzkań. Jak moja koleżaneczka z kursu kucharzy szczegółowo wyjasniła wszystko, to mi pozostaje tylko pochwalić wszystkich którzy opiekują się nami w Danii.Słuchając ich można naprawde dowiedzieć się najpotrzebniejszych zagadnień związanych z pobytem,pracą i z pozostaniem tam na stałe. Pan Piter jest niesamowitym człowiekiem, który robi wszystko aby wszyscy dotrwali do końca kursu. Każdemu dobrze życzy i jak to wiadome powtarza że wszystko zależy od nas. Mi osobiście bardzo dużo już pomógł ,chociaż mógł mieć to gdzieś i za to jestem mu ogromnie wdzięczny.
A co do samej firmy FLEXWORKERS to jestem zachwycony pod względem profesjonalizmu, w jaki przygotowali proces rekrutacji i samego szkolenia. Wszystko był szczegółowo opisane w programie który każdy z nas mógł przed wyjazdem przeczytać. Dla mnie było wszystko jasne bo czytałem od A do Z. I tak dostaliśmy więcej niż jest tam napisane.
Więc jestem mile zaskoczony i bardzo zadowolony. Poleciłem już tą firme moim dobrym kolegom,którzy będą składać tam aplikacje.

Zachęcam wszystkich to NIE JEST ŚCIEMA!!!
TRZEBA WZIĄŚĆ SIĘ ZA SIEBIE I DO ROBOTY!!!

Pozdrawiam wszystkich aktualnych kursantów i rekrutów.

Arek
on 2010-04-10 14:02:04
witam , czy ktos moze wybiera sie do Danii na szkolenie z hotelarstwa ???
pozdrawiam
Endriu 2010-04-13 21:09:33
Witam!
Chciałbym poznać prawdę na temat tej firmy i kursów jakie organizuję. Dostałem propozycję wyjazdu na kurs montera elektrowni wiatrowych z tym że po przeczytaniu tych wszystkich wypowiedzi mam mieszane uczucia. Bardzo proszę o opinie na meil: grzegorzsatola@poczta.onet.pl Za wszelkie wypowiedzi dziękuję.
Robert 2010-04-30 18:00:06
ja nie wiem o co wam chodzi co prawda jedzenie nie bylo takie super ale prace dostalem u nich jezeli ktos sie nie sprawdza to sory wasza strata trzeba znac jezyk a nie
JACK 2010-05-01 10:33:30
MOZESZ PODAC SWOJE NAMIARY? czy mógłbym ci zadac pare pytań?
knutt 2010-05-08 17:21:59
Dla mnie to ściema. Starałem się na kurs na montera turbin ale niestety odpadłem w przedbiegach ponieważ pani powiedziała, że nie mam doświadczenia. Po to chyba idę na kurs aby się czegoś nauczyć i zdobyć jakiekolwiek doświadczenie w tej dziedzinie. Angielski znam dobrze, mam nawet aktualne badania wysokościowe do prac powyżej 80m, tylko, ze nigdy nie robiłem na wiatrakach. Gdzie sens, gdzie logika.
realista 2010-05-13 09:26:01
jak czytam te bzdury osob ktore sa zafascynowane Flexem to widze tylko prostote i prymitywizm tych ludzi. Przyjechaliscie do Danii dobrze zjesc? najesc sie frykadeli i miakaronow? zejdzcie na ziemie kucharze i piekarze bo jeszcze nie wiecie dlaczego tak naprawde jestescie na tym kursie. Kucharzy i piekarzy nie brakuje w tym panstwie ale taniej sily roboczej owszem. dla poprawnosci mieszkacie w Danhostelu czyli najtańszej dunskiej noclegowni, jecie bo płacicie za to wielkie pieniadze, bedziecie niebawem to odrabiac na praktykach, pracowac nocami, dniami i w niedziele za prymitywne pieniadze....dalej nie chce mi sie juz pisac, a kto w miare jest bystrzejszy niech ucieka poki jeszcze nie jest za pozno...
anonim 2010-05-14 14:17:16
Z kursu na futtera , ktory niedawno sie skonczyl nikt nie dostal zadnej, pracy... a podobno beda oraganizowac nastepne kursy....
dobry sposob na wyciaganie kase z unii...
Pysio 2010-05-29 13:12:46


Hello

Czytajac WSZYSTKIE powyzsze komentarze doszedlem do wniosku ze lepiej bedzie gdy nawiaze osobisty kontakt z osobami zainteresowanymi wyjazdem i podjeciem pracy za granica pomijajac WSZELKICH POSREDNIKOW .

W zwiazku z taka decyzja POSZUKUJE ZAINTERESOWANE OSOBY ze znajomoscia jezyka niemieckiego badz angielskiego do nawiazania kontaktu ze mna .
Posiadam samochod osobowy kombi i SZUKAM OSOB z rejonu woj. Slaskiego , Opolskiego i Wroclawskiego .
WYJAZD do dowolnego kraju w Europie kwestia uzgodnienia .
Pracowalem w wielu krajach europy i znam jej topografie .
Podaje kontakt mailowy ; (usunięte przez administratora)l


Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych PYSiO



PS .

Osoby tylko w wieku powyzej 35 lat i BEZ NALOGOW !

kika 2010-06-02 22:39:37
Czytam sobie te Wasze teksty i nadgarstki mnie bolą coraz bardziej...
Krótkie pytanie. Wielu z Was kończyło szkołę gastronomiczną w Polsce. Czy mieliście z góry obiecane posady po ukończeniu takowej?
Jeśli tak to poproszę namiary, też chcę...
Na zajęciach jeden z nauczycieli podał nam adres strony gdzie sie ogłaszają duńscy pracodawcy, w samej Kopenhadze było ponad 130 ofert. Wydaje mi się że nawet, jak po praktykach coś pójdzie nie tak, to mając w ręku CPR, certyfikat higieny, i kilka innych dość istotnych dokumentów, można sobie spróbować poradzić... W końcu jesteśmy chyba dorosłymi ludźmi (niestety, wątpliwości mam coraz częściej)
Pozdrawiam
Karolina

Ps. Dla zainteresowanych: Konfitur szukajcie sobie we własnym towarzystwie.
anonim 2010-06-21 15:14:15
czytam czytam te posty regularnie od pó� roku i widz� coraz wi�ksz� �ciem� z ta firm� -aż przykro że Polacy robi� na Polakach taki BIZNES......troch� zainteresujcie si� tymi praktykantami i pomóżcie im z t� prac� .......troch� uczciwo�ci ...........obserwator
Dunka 2010-07-19 18:02:32
WSTYD WSTYD !!!! JAK JA SIE CIESZE ZE WYJECHALAM Z TEGO KRAJU.

TAKIE PROSTACTWO CO PISZE TU, AZ MI WSTYD.!!!!
NIE DZIWI MNIE ZE KACZYNSKI JEST TAK POPIERANY W POLSCE.

SAMI NIEUDACZNICY CO SAMI SOBIE NIE DAJA RADY, ZAWSZE ZNAJDA OSOBE NA KTORA MOGA NASWINIC.

JESTEM W SZKOKU, !!!!
JAK WAM TU TAK NIE PASUJE TO PO CHOLERE TU SIE ZGANIACIE, MYSLICIE ZE MY DUNCZYCY BEDZIEMY WAS TRAKTOWAC JAK KROLOW I ZE MY W DANII BEZ WAS RADY NIE DAMY, TYLKO PROBLEMY SA. A ICH TRZEBA OMIJAC JAK GOWNO!!
ZAMIAST BYC WDZIECNI, TO NIE........POLAK ZAWSZE CHCE WIECEJ, A JAK NIE TO CIE ZNISZCZY.

NO ALE NIESTETY Z TYCH 40 MILIONOW POLAKOW, MUSZA BYC UPADKI.


NIE MOWIE ZE TAKI FORUM JEST ZLA RZECZA, ALE KAZDY CZLOWIEK MA TROSZKE INTELIGENCI I POWINIEN ZACHOWAC SIE JAK CHLOWIEK.
NIESTETY NIEWIEM KOMPLETNIE NIC O CALEJ TEJ ORGANIZACIJ, ALE MIMO TO MOZNA SIE ZACHOWAC.

I WIEM, BO MIESZKAM TU CALE ZYCIE, ZE OBOJETNIE GDZIE SIE CHLOWIEK ZNAJDZIE W DANII, TO ZAWSZE MOZNA LICZYC NA POMOC I "FAIRNNESS". DLATEGO SZOKUJE MNIE TO!!
NAPISALAM TO W BRZYDKIM JEZYKU, ALE ZEBY WIEKSZOSC Z TYCH LUDZI TO ZROZUMIALO TO NIESTETY NIE DA RADY INACZEJ.

DO LUDZI PROSTYCH, PO PROSTACKU!!!!!!






1
Maciej Klimat 2010-07-20 09:26:55
Hej jestem na kursie montera turbin.Żarcie ok,spanie ok,internet,bez stresowe szkolenie.Kasa to okolo 1700-2200msc(zalezy gdzie mieszkasz,ile dzieci,zonaty..).Nawet jak nie znajda pracy,to masz pare dobrych papierów po szkoleniu,no i dostajesz kase za to ze cie szkola.Jeśli w Polsce cos takiego znajdziecie i wiecej wam dadza,to rzeczywiście oszukuja was ci z Flexa,ale nie sadze :) (usunięte przez administratora) znajdzieie na nk jak chcecie wiecej informacji.Pozdrawiam
anonim 2010-08-10 16:49:59
oj oj oj. Jak to jest, ze nam Polakom wszystko zawsze nie wychodzi? Pelno jest slabeuszy na rynku pracy i jedynym co najlatwiej mozna zrobic - to narzygac na firme ktora robote zalatwiala. Niech mi ktos pokaze latwy rynek pracy, to sama chetnie sie tam przeniose. Dania tez nie jest prosta. Za to moi znajomi od lat tam wlasnie pracuja i sa zadowoleni. W tym moja kolezanka wlasnie przez Flexworkers.
skandynawianman 2010-08-10 16:54:37
Powiem tak. Firma jak firma. Mialem tam kontakt i z profesjonalistami i z ludzmi, ktorzy po prostu tam pracuja. I nic zlegto to nie znaczy. Szkolenia byly po prostu szkoleniami. Za to dokumenty sa po prostu potrzebne. Sam na tamtym rynku bym sie nie odnalazl. A tak papiery mam, propozycje pracy tez. A to ktora pani tam mila, a ktora miala gorszy dzien zupelnie mnie nie interesuje.
radek 2010-10-03 17:28:54
Czesc, wlasnie przegladam te stare posty o flexie bo sam jestem zainteresowany kursem w listopadzie ale ma mieszane uczucia. Tez jestem z NS tylko ze teraz jestem w Londku. Daj znac prosze czy sie zdecydowales, a jak tak to jak bylo i w ogole napisz co mozesz o tym.
pozdrawiam,
Radek.
(usunięte przez administratora)
piekarz 2010-10-27 22:16:40
A ja mam pytanie do uczestników szkoleń , co myslicie o konsultantach (usunięte przez administratora)
anonim 2010-10-31 10:19:02
to wszystko to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] W PAZLOTKU SCIEMA I WAZELINA TE KURSY TO STRATA CZASU LEPIEJ JUZ W POLSCE WYJDE Z KASA obiecuja oczy mydla CHCA CI POMOC NIEWIERZ W TO!!!!!!!!!!!!!!!!!!pozdro RAPER!!!
Dyziu 2010-11-16 19:56:01
W zwiazku z tym ze 3F-dunskie zwiazki zawodowe-zaproponowaly mi
zajecie sie sprawa flexa przekazuje wiadomosc dalej.
Zaoferowano mi odszkodowanie z prowizja 10% dla 3F bez ponoszenia kosztow.
Jesli chcesz sie przylaczc do zbiorowego pozwu prosze o wyslanie mi skanu
kontraktu i danych kontaktowych na ten email.Wysokosc odszkodowania jest w
trakcie negocjacji.

Pozdrawiam
Dariusz Dyzio
0044 7761050153
Jacek 2011-03-02 17:03:50
Czy ktoś wie pod jaką nazwą działa teraz Flex Workers ?
anonim 2011-03-03 10:27:04
Dzwoniłem ostatnio do biura w Szczecinie w sprawie podatku.Z tego co zrozumiałem to działają dalej pod tą samą nazwą.
rafi 2011-03-03 20:32:28
Zdzwoń jeszcze raz ,a przekonasz sie że jest inaczej
anonim 2011-03-17 22:10:49
No właśnie...jak wygląda sprawa z pozwem? Ja licze na to , że niedługo dostanę jakieś zadośćuczynienie Czy ktoś ma jakieś bliższe informacje?
Robson! 2011-03-21 16:21:27
Witam
Mam wielka prosbe!Od dluzszego czasu kreci mnie temat wiatrakow!Moze ktos podac namiary jak aplikowac na montera poprzez Flex Workers???prosze o numer tel.do firmy!
Z GORY DZIEKUJE ZA NIEZBEDNA POMOC!!!
Piszczie na e-maila:rajan29@op.pl
anonim 2011-03-23 17:38:11
Jacek - 2011-03-02 17:03:50

Czy ktoś wie pod jaką nazwą działa teraz Flex Workers ?
(usunięte przez administratora)
anonim 2011-04-05 14:37:21
Czy ktoś sie orientuje czy bedzie jakis zwrot podatku za kurs i jaka to bedzie kwota ?? Jak ktoś coś wie niech pisze na mcpe@interia.pl
anonim 2011-04-30 16:21:15
Dno i jeszcze raz dno(usunięte przez administratora).Nie kompetentni!
anonim 2011-05-18 19:56:11
Witam,byłem na kursie monterów turbin,każdy wie dobrze ile nam płacili za miesiąc a tu przychodzi mi rozliczenie podatku i według SKAT-u zarobiłem 42.900 kr.,do zapłacenia mam 8.124 kr. podatku. Co z tym zrobić? Pozdrawiam.
anonim 2011-05-31 21:56:05
Tez myslalem ze mnie oszukali ale znalazlem biuro rachunkowe ktore mnie rozliczylo z dania i z polska. Te przychody sa prawidlowe, bo tak wynika z naliczanego wynagrodzenia w gornej czesci odcinka wyplaty. na reke dostawalismy mniej, bo potracali nam ten smieszny modul. Ksiegowa cos mowila o odliczeniach w Danii, ze wychodzi podatek do zaplaty na pismie ze skatu bo nie rozliczylismy sie w terminie. ale mnie w biurze rachunkowym rozliczyli przez internet, sa odliczenia za kilometrowke miedzy Polska a Dania, za kazdy dzien w Dani i jeszcze na rodzine ponoc mozna, ale to nie u mnie. Mi po rozliczeniu wyszlo, ze jeszcze mi zwroca podatek :) zaplacilem ksiegowej i jak urzad dunski mi zwroci kaske to i tak bede do przodu, a przynajmniej spie spokojnie ze nikt mnie za nic nie bedzie scigal.
anonim 2011-06-07 19:44:11
anonim - 2011-05-31 21:56:05

Tez myslalem ze mnie oszukali ale znalazlem biuro rachunkowe ktore mnie rozliczylo z dania i z polska. Te przychody sa prawidlowe, bo tak wynika z naliczanego wynagrodzenia w gornej czesci odcinka wyplaty. na reke dostawalismy mniej, bo potracali nam ten smieszny modul. Ksiegowa cos mowila o odliczeniach w Danii, ze wychodzi podatek do zaplaty na pismie ze skatu bo nie rozliczylismy sie w terminie. ale mnie w biurze rachunkowym rozliczyli przez internet, sa odliczenia za kilometrowke miedzy Polska a Dania, za kazdy dzien w Dani i jeszcze na rodzine ponoc mozna, ale to nie u mnie. Mi po rozliczeniu wyszlo, ze jeszcze mi zwroca podatek :) zaplacilem ksiegowej i jak urzad dunski mi zwroci kaske to i tak bede do przodu, a przynajmniej spie spokojnie ze nikt mnie za nic nie bedzie scigal.

Dzięki za odpowiedz ! Mógł Byś podać mi namiary na to biuro , ja byłem w dwóch kancelariach podatkowych , nie byli w stanie mi nic pomóc! (usunięte przez administratora)
anonim 2011-06-15 23:29:19
Kolego,bądz człowiekiem, daj jakieś namiary do siebie albo do tej ksiegowej!Odwiedziłem już chyba tuzin biur podatkowych i nikt nie był w stanie mi pomóc!Odezwij się!
pifpaf 2011-08-10 17:27:43
Witam, ja skończyłem kurs kucharza w Danii. Chciałbym się dowiedzieć coś o odszkodowaniu. Ma ktoś jakieś wiadomości? Mój mail haft76@wp.pl
szysia 2011-09-30 13:21:18
witam wszystkich bylem kursantem tej firmy jako piekarz w zeszlym roku to fakt wszystko bylo pieknie ladnie obiecanki cacanki a gupim polakom radosc a teraz trzeba zanich placic brali zanas grubom kase teraz jak czlowiek chce sie rozliczyc z podatko to szukaj wiatru w polu bo flex woker zginol zapadl sie i tylko przychodzom korespodencje ze my musimy placic zanich ludzie co zwami czy ktos moze powiedziec co stom firmom jak ich znalesc
anonim 2011-10-08 16:55:06
Do rozliczenia nie jest ci potrzebna firma ,moźna to zrobić samemu a jeźeli nie potrafisz to poproś kogoś kto juź sie rozliczył .
sam 2011-10-09 13:39:55
Podaj jakieś namiary do siebie to dam ci kontakt do człowieka który moźe cie rozliczyć.
Heniek Muzykant 2012-03-27 15:01:28
Napisz ile mieśięcy w roku stawiacie te turbiny?? Pochwal się! :)
kjhgfdsa 2012-07-14 10:17:54
Witam
Czy ktoś z uczestników szkoleń otrzymał ponowne rozliczenia ze SKAT za lata 2009 ,2010
nnnnnn 2012-07-23 22:21:48
tak ja dostalem i boje sie ze po tym (usunięte przez administratora) co tam przezylem to jeszcze bede musial oddac kase ktorej nie mialem w reku nigdy ............
Antoni 2012-09-04 09:46:26
Witam wszystkich, niech ktoś mi wyjaśni jak to jest z firma fairwind instalation ze szczecina, czy to porządna firma?? przyjęli mnie i muszę założyć działalność ale to najmniejszy problem, ewentualnie doradzcie czy lepiej wystawiać fakturę czy ra [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nek. powiedzcie jak to jest ze szkoleniami, wiem ze są płatne, ale czy każde szkolenie kończy się jakimś egzaminem pisemnym, testem czy ustnym i czy jest prosty. co do kasy to ponoć przez pierwsze 600 h stawka 8 euro i później po iluś tam godzinach 10 euro i itd. czy na wyjazdach pracuje się z samymi obcokrajowcami czy są też Polacy. pozdrawiam
2
janusz 2012-09-05 16:24:06
witaj ja tez dostalem wezwanie do rozliczenia sie ze naszym urzedem skarbowym i tez niewiem co robic za rok 2010
3
hassan 2013-04-08 21:17:24
rozliczałem te dochody w polskim urzedzie i wyszło troche podatku ale po zastosowaniu odpowiednich ulg nie zapłaciłem nic.,a rozliczenie tego w Danii też było bardzo proste i jeżeli ktoś zrobił to dobrze to nie ma problemu a jeśli źle to musi poprawić i tyle
syla 2014-01-31 20:26:43
No i dalej nie moge zapomnieć Katarzyny Ścibisz ,no bo jak można zapomnkieć kogoś kto przez dziewięć miesięcy nie potrafił nauczyc się podawać godziny po duńsku...no nie można
2
odi 2014-03-17 12:41:10
o jaki pozew chodzi moge dostac jakis namiar na detale? u mnie jest problem z podatkami za 2009 i 2010 prosze o pomoc
1
klm 2014-03-23 20:50:36
ale gdzie jest problem w polsce czy w dani?
1
odi 2014-04-02 15:31:45
problem jest w dunskim skacie o jakim pozwie wyżej jest mowa?
odi 2014-04-02 15:34:38
ja dostalem i wychodzi ze mam niezle do zaplacenia a ty?
1
das 2015-01-23 17:28:20
no to nieciekawie ;-( a może jakieś konkrety, może ktoś pomoże i udzieli info jak i co teraz tam się dzieje- bedziemy wszyscy (zaciekawieni) wdzieczni
1
romuald 2015-03-25 19:18:07
no może tylko leniwi ludzie są przestzregani przezd pracą u nich? bo ie wydaje mi się, żeby konkretnie było tak jak mówią @das, Poza tym popieram Cię, ja też chcetnie dowiedziałbym się jakiś konkretów ale oststnio z tym na forum jest cieżko jak widc, o nic idzie wisona i moz eludzie będa bardziej pomocni.
mm 2016-05-11 12:36:21
Więc jak się wróci do Polski z takimi pieniędzmi to w sumie można fajnie żyć, bo to dobre zarobki będą @witek.
Zostaw swoją opinię o FlexWorkers - Szczecin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FlexWorkers