Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2009-03-31 09:42:21 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o Flex Workers - Szczecin. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
anonim - 2009-06-23 19:08:25 odpowiedz | cytuj
jestem w trakcie kursow na montera turbin wiatrowych w dunskiej akademii za posrednictwem flexworkers,jak na razie wszystko super.
obiektywny - 2009-09-20 19:24:29 odpowiedz | cytuj
Ja pracuje sobie dla flexa od 2 miesiecy i wszystko gra...i za miesiac przechodze na kontrakt...kase dostaje ostatniego, papiery mam..mieszkanie zalatwili..co prawda dunskie warunki wynajmu roznia sie od polskich czy angielskich, ale chyba to juz nasz problem by je zaakceptowac lub nie...ogolnie na poczatku trudno przyzwyczaic sie do mentalnosci ludzisk w tym kraju i zasad itd. ale epozniej jest ok...moj kumpel byl na szkoleniu przez flexa i zrezygnowal w trakcie. teraz zaluje bo podobno lepiej jest.
walczący o swoje - 2009-11-08 20:11:46 odpowiedz | cytuj
co ty m
j-33 - 2009-11-16 08:31:29 odpowiedz | cytuj
Firma Flex Workers szukala pracowników jako piekarz do pracy w Danii
- 23 osoby, wyjazd 2 listopada. Ogloszenie często pojawialo się w Kurierze Szczecińskim. Mial to być intensywny kurs (zawodowy i języka trwajacy aż 9 miesięcy). Zapewniali wynagrodzenie 2 tysiące zlotych
miesięcznie i zakwaterowanie. Ponieważ uważam że wszyscy pośrednicy to oszuści a wynika to z mojego kilkuletniego doświadczenia - interesuje mnie zdanie kogoś, kto pojechal na ten "kurs".
Albowiem sądzę, że :
1) - zakwaterowanie - przyczepa kempingowa lub 6. w pokoju
2) - "kurs" - to w rzeczywistości ciężka praca za 2 tys.
3) - no i oczywiście oszukiwanie na każdym kroku : zwlekanie z zaplatą, jakieś tajemnicze wydatki odliczane od wynagrodzenia itp.
co tylko można wymyślić.
Rozmowa z panią z firmy też już sklaniala do podejrzeń - żadnych wymagań co do wieku lub doświadczenia zawodowego - jakby tylko czodzilo o nalapanie ludzi.
Interesuje mnie wyjazd do Danii - nawet na stale - ale oczywiście nie po to, aby komuś nabić kabzę i dać się oszukać.
LOL - 2009-11-20 09:28:07 odpowiedz | cytuj
Heh, smiac mi sie chce, jak czytam posty co poniektorych. Ja jestem na praktykach monterow w Szwecji i jest ok. Teraz widze, że ci co wylecieli ze szkolenia to mają wielkie pretensje bo nielza okazja zawodowa im smignela kolo nosa. Jak każda firma maja problemy co oczywiscie mnie wkurza, ale dla mnie praca i kasa jest najwazniejsza. Jak chcesz i umiesz to wszystko osiagniesz, no chyba ze jestes nieudacznikiem jak co poniektorzy na szkoleniu. heheh
monter - 2009-11-26 19:59:52 odpowiedz | cytuj
ja aktualnie pracuje dla firmy flex workers jako monter, i musze powiedziec ze jestem zadowolony mam prace za ktora dostaje dosc duza kase miesiecznie okolo 12000zl na reke, warunki mieszkaniowe sa ok, jedzenie bardzo dobre, tez zaczynalem od kursow na monterow i jak widac jestem przykladem na to ze jak ktos chce pracowac to ta prace dostanie.
Macio - 2009-11-29 01:03:58 odpowiedz | cytuj
Kilka miesięcy temu skończyłem kurs na montera turbin wiatrowych i od początku wiedziałem, że nie wszyscy dostaną się do pracy. Dlatego starałem się pokazywać z jak najlepszej strony aby mnie wybrali. Jeżeli czytam opinie typu złodzieje i oszuści to jest mi przykro, że koledzy, z którymi byłem na kursie rozgoryczeni osobistą porażką piszą takie opinie. I tu przestrzegam: ktoś kto nie lubi grać w drużynie i nie stara się pracować na 100 procent i myśli , że jest na wakacjach ma nikłe szanse na pracę, nawet jeżeli dostanie się do pracy po kursie. Obecnie pracuję jako monter , stawiam wiatraki i jestem zadowolony. Co do Flexa to nie narzekam, kasę mamy co dwa tygodnie ( na kursie był mały poślizg ale to naprawili szybko), wyżywienie więcej niż ok, pokoje mamy jednoosobowe z telewizorem i internetem. Tym, którzy się zdecydują życzę powodzenia a tym którzy nie pogodzili się z porażką współczuję.
seba - 2009-12-01 15:53:07 odpowiedz | cytuj
powiedzcie mi jak to naprawde jest z ta firma wiem ze wspolpracuje z firma fair wind ktorej wlascicielem jest glen agasen pracowalem na turbinach w innej dunskiej firmie i chcialbym wrocic bo to jednak jest najlepsza praca na swiecie i nie bardzo sie juz w innej widze czy kolega ktory ostatni sie wypowiadal moze podac jakis namiar na siebie to moj e-mail jonnie29@o2 dzieki
Waldi - 2009-12-02 10:54:56 odpowiedz | cytuj
Jestem pracownikiem Flexa nie zgadzam sie z negatywnymi opiniami tej firmy. Mnie na tej pracy bardzo zalezalo I dostalem prace z czego jestem bardzo zadowolony. Pracujemy ciezko I dlugo ale za dobre pieniadze a przy okazji mona zwiedzic kawal swiata. Pozdrawiam wszystkich monterow.
W.M.
Monter - 2009-12-06 14:42:59 odpowiedz | cytuj
Pracuje dla firmy Flex Workers od kilku miesięcy i jestem zadowolony zarowno z zarobków jak i z warunków socjalnych zapewnianych przez firmę podczas pobytu na kontraktach.Jeśli chodzi chodzi o kurs to patrząc z perspektywy kilku miesięcy doswiadczenia uważam , iż słuszna jest polityka firmy co do rygorystycznych warunków stawianych kandydatom na monterów turbin.Myślę , że wszystkim pracującym już monterom zależy na tym aby do naszych zespołów trafiali ludzie , ktorzy potrafią i chcą ciężko pracować w grupie bo tylko takie podejście pozwala na możliwość osiągania sukcesów i rozwoju w tej profesji.Krótka informacja dla zastanawiających sie - jeśli jesteś w stanie podjąć ryzyko i przejść przez kurs z pracy będziesz napewno zadowolony.
Runner72 - 2009-12-14 09:47:29 odpowiedz | cytuj
Dlaczego pozytywne opinie nie są poparte danymi do kontaktu mailem, tel. Czy to na pewno jest prawda? Wątpię :)
j-33 - 2009-12-20 11:00:57 odpowiedz | cytuj
Oczywiście że powyższe wypowiedzi są autoreklamą firmy.
Ja nie mogę doszukać się w nich żadnych faktów odnośnie tej firmy a pytalem się konkretnie.
hahahhaa - 2010-01-08 16:31:05 odpowiedz | cytuj
czytam i plakac sie chce...kto ma rozum ten sam decyzje podejmie, a nie czyta opinie anonimowych nieudacznikow badz zachety innych anonimowych rzeczywistych badz nie forumowiczow...co za problem w tym by poprosic od firmy nr tel do jednej z osob na szkoleniu i samemu zapytac zamiast zastanawiac sie czy to jest prawda, a moze nie.....
ludzie wescie sie w garsc i zamiast czytac bzdury zdecydujcie sie co chcecie...
drugi problem - 2010-01-09 05:06:13 odpowiedz | cytuj
Witam. Tak firma Flex nie jest najgorsza i jak ktoś tu nadmienił ma niedociągnięcia, ale jak ktoś inny napisał o sposobie rekrutacji i że odpadają osoby nie przystające do grupy - nasuwa mi się jedno pytanie o jaką grupę chodzi 2 - 3 osób stroniących od wszelkich problemów i pozorujących ogólne zadowolenie w oczach kierownika ( kto był na kursie wie o czym mowa ) czy o grupę ludzi którzy poważnie traktują swoją przyszłość próbujących doszukać się w mętliku sprzecznych podawanych informacji prawdy jak np. Kto tak naprawde jest szefem Fair Wind mr. Glen czy mr. Ingvar - właściciel firmy Flex Workers. Ludzie dobra rada jak chcecie tam przacować nie stwarzajcie problemów nie dajcie się wciągnąć w gierki innych kurowiczów nie pomagajcie im, za plecami kierownictwa podburzajcie ich przeciw firmie a kierownictwo przeciw nim, Ludzie jak chcecie nz 100% dostać pracę po kursie nie bądźcie ludźmi tylko ... lizami
drugi problem - 2010-01-09 05:07:54 odpowiedz | cytuj
j-33 - 2010-01-10 08:28:39 odpowiedz | cytuj
poprosić o telefon kogoś z kursu ? przecież wiadomo, że podadzą lipny telefon do samych siebie najlepiej.
cemy - 2010-01-18 14:59:10 odpowiedz | cytuj
DZIEŃ DOBRY,CZY MÓGŁBYŚ NAPISAĆ KILKA SŁÓW O KURSIE-JAKIEGO POZIOMU ANGIELSKIEGO WYMAGAJĄ,JAKIE ZAWODY PREFERUJĄ,CZEGO UCZY TEN KURS? JAK PRZEBIEGAŁA U CIEBIE PRAKTYKA,JEST TO DOŚĆ DŁUGI OKRES 6 M-CY,CZY ODBYŁEŚ GO '''JEDNYM CIĄGIEM'',W DANI ,CZY GDZIEŚ INDZIEJ ? ROZUMIEM,ŻE JUŻ JAKIŚ CZAS PRACUJESZ JAKO MONTER,CO WYKONUJĄ LUDZIE PO KURSACH,JAK DŁUGIE SĄ WYJAZDY ? JAK ROZLICZAJĄ KONTERAKTY-PRACUJECIE NA AKORD CZY NA GODZINY?JAKICH ZAROBKÓW MOŻNA SIĘ SPODZIEWAĆ ? OD CZEGO TO MOŻE BYĆ UZALEŻNIONE?PRZEPRASZAM ŻE TAK ZASYPUJĘ CIĘ PYTANIAMI,ALE CHCIAŁBYM PRZEJSC TAKI KURS.CZY WIEM ŻE FLEX WORKS PRACUJE NA ZLECENIE F. W . INSTALLATION,CZY SĄ TEŻ INNE FIRMY OFERUJĄCE PRACĘ POKURSIE ? PROSZĘ O ODPOWIEDŹ. CEZARY M. DZIĘKUJĘ,MÓJ ADRES MAILOWY cemy@onet.eu
Robert Foures - 2010-01-18 23:52:44 odpowiedz | cytuj
"polski głupek"
czytasz nagłówek i już wszystko wiesz!!!
Pierwsza firma, dzięki której której zwiedziłem półwysep Iberyjski, wymagała badań psychiatrycznych. Po siedmiu latach pracy jako "subcontractor" na wielu budowach w Europie, Norwegii, do dzisiaj nie wiedział bym dlaczego - gdyby nie fora internetowe!!! Nie każdy nadaje się do pracy kontraktowej, tak jak nie każdy stoczniowiec znajdzie pracę za granicą :-( Przykre i frustrujące. Właśnie przesłałem swoją aplikację do firmy, a przez przypadek trafiając na te forum, zastanowił mnie fakt dlaczego - KTOŚ, rozpoczął je / pewnie pracownik Flex Workers / TAK ANONIMOWO! Na jednym z forów '' znanej w Norwegii agencji pośrednictwa tanim personelem" wypowiedział się sam PAN DYREKTOR ! Ludzie pytają, kolega powyżej ze zdenerwowania, nacisnął enter aż pięć razy. No to ja może rozpocznę " jeśli w Stoczni Szczecińskiej pracowałem jako monter, wykonujący prace montażowe dźwigów pokładowych, w Barcelonie montowałem restaurację na bardzo reprezentacyjnym hotelu HESPERIA TOWER, obecnie pracuję nad wyposażaniem DRILLING TOWER na prototypowej jednostce do odwiertów morskich / to tylko niektóre z moich doświadczeń zawodowych / - to czy muszę aż 12 tygodni spędzić na kursie WIND TURBINES FITTERS / Ta praca mnie naprawdę fascynuje / za który dostanę 4800 PLN brutto czy netto, nie wiem?! Dlaczego tak długo? Tak beznadziejnie tanio? Przecież podjęcie pracy na terenie Danii, od pierwszego dnia podlega podlega duńskim przepisom prawa pracy...tak nisko jesteśmy klasyfikowani ?
Wystawiam ocenę celującą.
Dlaczego?
Dla kogo?
A no dla właściciela firmy i jego "papugi" a dlatego że potrafili wykorzystać NASZE POLSKIE społeczno - narodowościowe ułomności i w rzeczowy sposób przekształcić je w biznes!!!
Gratuluję TYM co wygrali, jest Was na forum znacznie więcej. SZACUN!!!

rObErT fOuReS
white - 2010-02-09 18:01:06 odpowiedz | cytuj
Witam.. wczoraj w poniedziałek odwiedziłem firmę Flex Workers, złożyłem aplikacje i CV... Jak długo czekaliście na odpowiedź, telefon, jakąkolwiek informacje od Nich?.. proszę od odpowiedź będę wdzięczny..
wladex - 2010-02-10 17:53:25 odpowiedz | cytuj
witam. Bardzo proszę, jeżeli to możliwe o telefoniczny kontakt osób którzy przechodzili ten kurs, są na tym kursie montera turbin lub tych co pracują lub pracowali, interesują mnie wszystkie opinie, te negatywne i te pozytywne czy warto angażować się w tą pracę, czy nie ma wyzysku, ile czeka się na kontrakt, jak to wszystko wygląda?. wladoju@wp.pl proszę o prawdziwe wypowiedzi ale także bez koloryzowania.ps. jestem obecnie na etapie biurowej wstępnej rekrutacji dlatego mnie to interesuje. z góry wielkie dzieki. pozdrawiam.
se b - 2010-02-19 17:58:47 odpowiedz | cytuj
Przeczytałem kilka a może nawet kilkanaście opinii na temat FLEX WORKERS i na tematy kursów organizowanych przez nich i chciał bym się odnieść do tego z mojego punktu widzenia.
Tak się złożyło że jestem na takowym kursie mowa tu o kursie montera turbin wiatrowych i o takowym parę słów napiszę.
No to od początku przyjechałem na kurs można powiedzieć z ulicy nie wiedziałem nic o firmie a i czasu nie miałem za wiele na sprawdzanie opinii w internecie
i to chyba dobrze że nie sprawdzałem przed wyjazdem bo nie wiem czy bym się zdecydował na wyjazd po przeczytaniu tego wszystkiego.
ale jako że wszyscy jesteśmy tylko ludźmi to będąc już na kursie w Danii słyszałem że na Forach internetowych nie pisze się za dobrze no i ciekawość wygrała, poczytałem sobie troszkę i włos mi się zjeżył na głowie
bo większość tego co znalazłem była w podobnym tonie nie muszę dodawać że to nie wróżyło nic dobrego dla mojej przyszłości.
Praktycznie jestem już na końcu tego kursu i jak do tej pory nic mi się nie chce zgadzać z tym co wyczytałem w internecie oczywiście mogę się przyczepiać o jakieś pierdoły że jedzenie nie takie jak w Polsce że zupa była zasłona czy coś tam jeszcze wynaleźć w zakamarkach mojej wyobraźni ale wszystko to było by przyczepianiem się o jakieś drobiazgi bo jak wiadomo tam gdzie jest więcej niż jeden Polak tam zawsze będzie więcej niż jedna opinia, poza tym od samego początku było jasno powiedziane że cały kurs jest częścią rekrutacji i nie wszyscy go przejdą,że nie wszyscy się nadają do tej roboty,że mieszkamy na zadupiu nie po to żeby zrobić nam na złość tylko po to żeby dać nam namiastkę tego co nas czeka w późniejszej pracy i to się kręci wokół tego oczywiście nie zawsze jest miło i bezstresowo ale tak wygląda wszędzie,
 rekrutacja jest dla pracodawcy nie dla pracownika .
Jeśli więc ktoś pisze na forum że go flex workers oszukał albo coś w tym rodzaju to chyba znaczy że na rozmowie wstępnej nie uważał, albo po prosu nie zna realiów jakie panują w agencjach pracy.
tak więc rada dla wszystkich którzy myślą o rozpoczęciu współpracy z Flex workers pytajcie, pytajcie, i jeszcze raz pytajcie na samym początku o wszystko bo nie jest powiedziane że ta praca jest dla wszystkich.

pozdrawiam

seb
andrzej c. - 2010-02-21 17:59:44 odpowiedz | cytuj
powiem wam ze bylem na kursie w zeszlym roku i fajnie bylo,zdobylem troszke papierow ,doswiadczenia ,ci co sie niedostaja zawsze beda mieli jakies ale i beda mieli zastrzezenia ....jezeli chcecie zdobyc prace na wiatrakach to potrzebujecie checi ,troszke szczescia .....a jeszcze jedno jezeli myslicie ze ktos da wam prace bo sie zapisaliscie na kurs to sie grubo mylicie ...pozdrawiam fiterow niedlugo sam nim bede !!!!!!!!!!!!!!! a dlaczego jestescie anonimowi ???
andy c - 2010-02-22 10:52:21 odpowiedz | cytuj
ja odbylem kurs w ubieglym roku i chwale sobie ten kurs poznalem fajnych ludzi ,zdobylem kilka dobrych papierow ,mam nadzieje ze zaczne praktyczny kurs w tym roku i mysle ze caly problem z tymi zlymi opiniami to ze ktos pomyslal ze wystarczy byc na tym kursie i to wszystko ,pamietajcie ludzie trzeba dac cos od siebie "i nienadurzywac alkocholu " ok
anonim - 2010-02-23 10:59:32 odpowiedz | cytuj
Różne s� tu opinie, ale ciekawi mnie jedno: W 4 pkt. umowy/za��cznika pisz� iż "za udzia� w module integracyjnym procownik p�aci 33,700 dkk." W dokumencie pod tytu�em "Anmodning om CPR-NR" w tabeli pisze o zarobku 10,000 dkk/ miesi�cznie. Dodatkowe kwiatki to że pracodawca nie gwarantuje zakwaterowania i wyżywienia.
Pytam si� wi�c kto k�amie?? Czy Flex workers zapewniaj�c w og�oszeniu o "prac�" że jedynym kosztem jest tylko dojazd i wyjazd z Danii? Czy ci nieudacznicy lej�cy pomyje na tenże zapewne "uczciwy" F.W.? Papiery zosta�y mi przes�ame e-mailem mog� nawet przes�a� zainteresowanym - gregorymcyevi@yahoo.ca
Czy ktos jeszcze jedzie 1/3/10 ???
x