brak logo

Microstrategy

Warszawa

Opinie o Microstrategy

mstr 2011-01-05 23:34:17
jeśli nie jesteś w stanie chociaż zaryzykować powiedzenia o swoich umiejętnościach angielskiego jako "biegle", to nie wystarczy.
xxx 2011-01-09 18:47:48
Kto przeprowadzał rozmowę? Generalnie jest tam syf w HR, no i to że przeoczyli jakiegoś maila wcale mnie nie dziwi... Pisz, dobijaj się, etc. a jak Ci się uda to pochwal się na forum :)
stefan 2011-01-09 19:00:49
Będę aplikował do Microstrategy w najbliższym czasie, mam pytanie bardzo zbliżone do tego które już padło na forum. Mianowicie ciekawi mnie jak wygląda kwestia lojalki: po jakim czasie można najwcześniej odejść z Micro bez ponoszenia dodatkowych konsekwencji? Zapewne firma zabezpieczyła się na wypadek pracowników którzy po przejściu boot campu, będą chcieli jak najszybciej odejść i wykorzystać wiedzę u konkurencji. Pytam ponieważ planuję wyjechać za rok za granicę i nie wiem czy mogę brać Micro pod uwagę przy zmianie pracodawcy.

Swoją drogą mam pytanie do byłych/obecnych pracowników i dotyczy samej ścieżki szkoleniowej: jak oceniacie jej jakość/przydatność?

Pozdrawiam
anonim 2011-01-18 23:47:27
interesuje mnie oferta events associate. mam doświadczenie w tym obszarze. na jakie zarobki mogę liczyć? jak wygląda taka praca w tej firmie?
Bruno 2011-02-03 15:44:23
> Zapewne firma zabezpieczyła
się na wypadek pracowników którzy po przejściu boot campu, będą chcieli jak najszybciej odejść i wykorzystać wiedzę u konkurencji.

Nie zabezpieczyła się :) Znam ludzi którzy odeszli tuż po okresie próbnym i pracują w BI (choć z samym produktem microstrategy doczynienia nie mają). Generalnie firm wykorzystujących Micro w Polsce jest niewiele, więc wiedza ta przyda Ci się pewnie tylko jeśli myślisz o pracy na zachodzie.

> Swoją drogą mam pytanie do byłych/obecnych pracowników i dotyczy samej ścieżki szkoleniowej: jak oceniacie jej jakość
/przydatność?

"Ścieżka szkoleniowa" brzmi dumnie. Generalnie jest tylko szkolenie na początku; na dalsze szkolenia nie masz co liczyć. W ogóle o tym zapomnij. Natomiast szkolenie początkowe oceniam bardzo pozytywnie. co do przydatności natomiast to patrz: moja odpowiedź na 1 pytanie ;-)
1
anonim 2011-02-20 22:47:05
byłem, doświadczyłem, radze-

a) nie... nie dla ludzi ambitnych, mających wyznaczone cele, indywidualistów mających hobby

b) tak... jeśli ktoś nie ma co ze sobą zrobić, nie ma na siebie pomysłu, chce mieć za co sie utrzymywać i dalej się zastanowić nad swoim przeznaczeniem, chce sobie podszkolić język angielski, chce wejść w ten sektor

Życzę mądrych wyborów :)
1
anonim 2011-02-28 14:16:22
anonim - 2010-12-23 08:26:00

Bylam na rozmowie na poczatku grudnia, powiedziano mi, ze szkolenie rusza na poczatku stycznia. Po rozmowie dostalam odpowiedz pozytywna, ale do tej pory nie dostalam zadnych dokumentow, napisalam maila z zapytaniem kiedy moge sie ich spodziewac, ale nie dostalam odp.
Chcialam zapytac was czy ktos juz dostal zaproszenie na szkolenie?

Witam, czy dostalas odp. od MS? Czy do dzisiaj cisza? Moze ktos inny byl w podobnej sytuacji?
MicroWorker 2011-02-28 17:29:45
W tym momencie Micro wstrzymało proces rekrutacyjny, odzywac będą się pewnie później.
anonim 2011-03-03 11:53:38
MicroWorker - 2011-02-28 17:29:45

W tym momencie Micro wstrzymało proces rekrutacyjny, odzywac będą się pewnie później.

Czy moze orientujesz sie kiedy moze to nastapic, poniewaz od HR nie moge otrzymac takiej informacji? Drugie pytanie, w takim razie poco marnowali swoj jak i nasz czas juz w grudniu?
Anonim 2011-03-06 11:48:47
Micro działa jak każda duża korporacja, wcale mnie nie dziwi, że tak się to skończyło, ja również musiałem wziąć dzień urlopu, by iść na rozmowę, więc trochę mnie rozczarowało, że mimo pozytywnego przejścia rekrutacji nikt się nie odezwał, Źalu do nich nie mam bo prace mam, ale jeśli ktoś bez pracy był zwodzony obietnicami i mówili mu, żeby sie nie rozglądał za innymi ofertami bo ich jest bardzo atrakcyjna to pewnie inaczej bym na to patrzył.
Ona 2011-05-11 10:38:16
Bardzo nieprofesjonalne podejscie do kandydatow ubiegajacych sie o prace w tej firmy. Brak jakiegokolwiek kontaktu ze strony działu hr po rozmowie, firma nie odpowiada na maile, nikt nic nie wie. Pani z hr deklarowala odpowiedz niezaleznie od wyniku rozmowy. Duzy minus i brak profesjonalizmu w procesie rekrutacyjnym. Nie polecam.
1
anonim 2011-05-25 20:12:36
Witam,

mam pytanie: jak dokładnie wygląda zakres obowiązków Młodszego Konsultanta BI? Trafiłam na test rok temu niejako przypadkiem, zdałam, rozmowę przeszłam, pani była zachwycona, ale niestety wszystko rozbiło się o moją dyspozycyjność. Pani jednak powiedziała (i powtórzyła to kilka miesięcy później), żebym odezwała się jak skończę studia, bo bardzo się spodobałam i chętnie mnie zatrudni jak tylko będę dyspozycyjna. Studia kończę za miesiąc, i nie ukrywam że chciałabym się zgłosić na rekrutację jak tylko pojawi się ogłoszenie (oczywiście biorę pod uwagę, że tym razem mogę nie przejść rekrutacji). Problem polega na tym, że kończę studia typowo humanistyczne, mam 5 lat doświadczenia zawodowego ale w dziedzinach typu obsługa klienta czy sprzedaż. Jaka jest szansa że poradzę sobie na tym stanowisku? To szkolenie wstępne wystarczy? (Zaznaczam że generalnie uchodzę za osobę inteligentną :P)
ferga 2011-08-15 12:57:02
accord na stronie podaje najlepsze oferty, moge zapewnic, ze taaakie zarobki jak w linku dla sekretarek i asystentek to rzecz raczej bardzo rzadko spotykana; elita;) a srednia jest duzo nizsza... wiec chyba porownanie nietrafione
1
jef 2011-09-14 08:14:33
Witam,
mam prośbe. Czy można poprosić o te pytania z testu?
1
piterowski 2011-11-10 17:20:34
nie nie i nie!! szybko zrezygnowałem z pracy . Zdecydowanie najgorsza firma w której pracowałem ze względu na politykę firmy, możliwości rozwoju, zarobki beznadziejne i nie ma co liczyć na szybką podwyżkę
3
piterowski 2011-11-11 13:02:11
akurat byłem w firmie trochę dłużej niż okres próbny i egzaminy zdałem. Praca w tej firmie mi się nie podobała, ale to moja osobista opinia z którą możesz się nie zgadzać.
zdziwiony 2011-11-23 00:12:56
Pracuję w Microstrategy już prawie dwa lata, na początku miałem podobne zdanie jak co niektórzy, że jest źle, nie ma możliwości rozwoju itp.. W przeciągu tych dwóch lat, awansowałem, miałem dwie podwyżki, biorę udział w różnych projektach, jedne mniej - drugie bardziej ciekawe.

Jeśli ktoś potrafi tylko narzekać i doszukiwać się jak jest beznadziejnie, to niczego dobrego nie osiągnie. Wystarczy nie być zwykłym "szarakiem" i wykorzystać swoją wiedzę i umiejętności, o których nie jedna z narzekających osób zapewnia, a na pewno będzie się docenionym.
Ed 2011-11-30 15:35:53
Witam,

Czy wiadomo coś o boot camp w grudniu? Czy dostał już ktoś jakąś informację po ostatniej rekrutacji?
MezmerizeStudios 2012-03-23 22:36:33
Witam wszystkich, pozwólcie, że trochę odświeżę.

Na poniedziałek 26.III zostałem zaproszony na rozmowę kwalfikacyjną na stanowisku powiązanym z grafikiem. Moje CV firma ta miała wcześniej, gdyż składałem na stanowisko grafika jakiś czas temu. Wtedy się nie odezwali.
Dobre wrażenie wywarła na mnie Pani z HR przez telefon zbierając informacje czy jestem dyspozycyjny i wstępnie o moje wykształcenie (student zaoczny PJWSTK - Informatyka). Widać, że szanują swój i mój czas.
Przejdę do meritum.
Przez telefon do końca nie zrozumiałem jak to jest z tym boot-camp. Pani powiedziała, że jest to 6 tygodni szkolenia. Powiedziała coś takiego (i tu nie jestem pewien czy dobrze zrozumiałem), że najpierw podpisze umowę na okres próbny i w okresie próbnym jest to szkolenie. Powiedziała (nie jestem pewien) także, że jest to liczone jak normalny czas pracy.
Czy mogę tę informację traktować jako prawdę czy przesłyszenie?
Szczerze powiem, że nie stać mnie na 6 tygodni szkolenia 8 godzin dziennie bo pieniądze są na gwałt potrzebne.
Co mnie zdziwiło (i z czym się jeszcze nie spotkałem) Pani HR zapytała o oczekiwania finansowe (oczywiście po krótce przedstawiając mi stanowisko). Zdezorientowany powiedziałem minimum 2500 zł NETTO (kwota przyjęta ze spokojem i komentarzem "ok będziemy w stanie o tym rozmawiać". Czy mogę na rozmowie powiedzieć, że podwyższam stawkę do 3200 NETTO i nie zostanę "źle przyjęty"? Czy może już zgodzić się na to 2500 choć to za mało jak na tę korporację?
Wypowiedzcie się, proszę.

Pozdrawiam.
3
magik 2012-03-26 19:15:42
Witam,
czy orientujecie się może jak trudne są egzaminy po szkoleniu wstępnym i czy szkolenie prowadzone jest w języku polskim czy angielskim.
Pozdrawiam
3
Gather 2012-03-29 18:54:19
Też jestem zainteresowana, tematem zmiany oczekiwań finansowych.
@MezmerizeStudios - jak przebiegły dalsze negocjacje na temat wynagrodzenia?
MezmerizeStudios 2012-03-30 09:57:51
Byłem święcie przekonany, że mój angielski jest na stopniu komunikatywnym. Teamleader grafików uświadomił mi, że tak nie jest :D
Nie doszliśmy do tego etapu, wcześniej zakończyliśmy rozmowę.
Ale powodzenia. To też są ludzie, więc pytając nic nie tracimy. Jeśli dobrze pracujesz to bierz się za negocjacje.
Pozdrawiam.
manolete 2012-04-12 18:56:03
mozesz liczyc na ok 4000 brutto plus bonus kwartalny. bootcamp jest platny tak jak normlana praca tylko ze musisz zaliczyc wszystkie egzaminy. jak zalliczysz to podpisujesz umowe na czas nieokreslony jak nie zaliczysz to out. ....a swoja droga jezeli nie zrozumiales o czym mowi pani z hr i nie jestes pewnien co slyszales to moze warto jednak poszukac innej pracy bo logiczne myslenie i wyciaganie wnioskow to podstawa w tej pracy!
nowa 2012-07-11 20:53:36
A jak tam prowadzący szkolenia ? Na podstawie wiedzy przekazanej przez nich , da się zdać egzaminy ?
:P 2012-08-17 08:31:02
Tak - o ile sam przysiądziesz i się pouczysz (tak jak w sesji, tylko 2 razy mocniej).
kozaczek 2012-11-21 21:14:20
Wiecie możeczy są już wyniki naboru na boot camp grudzień 2012?
Rekrutacja jest już zakończona, może dzwonili już do was z decyzją z Microstrategy?
karola 2013-03-17 23:40:11
Witajcie,

Widziałam że Microstrategy rekrutuje na stanowisko Associate Consultant, czy mógłby ktoś zdradzić jak wygląda i na czym polega praca na tym stanowisku? No i jak mniej więcej przebiega proces rekrutacyjny, czy są jakieś testy logiczne numeryczne itp?
Będę bardzo wdzięczna za info :)
kkkk 2013-05-26 04:13:04
Zdecydowanie odradzam pracę w tej korporacji. Ze względu na dobro osób trzecich nie podaję konkretnych argumentów. Pozdrawiam.
1
MM 2013-10-29 15:26:51
A ja jestem po dwuetapowym procesie rekrutacyjnym na stanowisko Młodszy Specjalista ds. Odnawiania Wsparcia Produktu ( dział sprzedaży). Nie wiem jak będzie wyglądała praca w tej firmie ale z samego procesu rekrutacyjnego odniosłam dobre wrażenie. Na samym początku miły Pan z HR zadzwonił do mnie z zaproszeniem na rozmowę, po pozytywnym przejściu było kolejne spotkanie - całkowicie w języku angielskim, z przyszłym szefem. Obie rozmowy były zarówno merytoryczne jak i sympatyczne ( rozmowa o mnie, o wakacjach, Barcelonie itd...). Otrzymałam propozycję pracy ale ponieważ byłam tym dość zaaferowana nie dopytałam o kilka rzeczy, dlatego później napisałam maila z dodatkowymi pytaniami. Tego samego dnia Pan z HR oddzwonił i wszystko mi wytłumaczył. Wysłano mi również na maila umowę i zakres obowiązków a także dokument z dodatkowymi warunkami pracy ( np godziny pracy itd ) tak abym wcześniej mogła się z nimi zapoznać i umówiliśmy się na termin podpisania umowy. Reasumując z samego procesu rekrutacyjnego można odnieść wrażenie, że firmie zależy na pracowniku.
1
ona 2014-03-16 23:06:18
Mam pytanie, czy ktoś mógłby powiedziec ile zarabia associate consultant (netto)?
DXxxx 2014-04-07 00:02:41
Pracowalem w Micro w 2012
Egzaminy teoretyczne sa proste ale trzeba na pamiec sie nauczyc pewnych pojec.
Praktyczny jest latwy w sumie na czuja idzie zrobic chyba ze ma sie jakies problemy z obsluga komputera.(Jak nigdy nie robiles wykresu w excel a ktos by Ci kazal zrobic i bys sie pogubul to sorry )
Zarobki w wtedy minimalnie 2650 netto + bonus 7000 brutto rocznie wyplacany co kwartal na warszawe ok ale w Irlandi minimalna placa to 1400 Euro wiec co kto lubi :)
Microstrategy to niszowy software ani w UK ani w Polsce nikt praktycznie z tego nie kozysta.
Warto w tej firmie wystartowac i myslec co dalej. Wielu znajomych znalazlo potem fajne prace nie tylko Polsce.
miszka 2014-05-03 13:53:04
plusy:
+ miła i luźna atmosfera
+ dobra miejsce na rozpoczęcie kariery
+ możliwość podróżowania

minusy:
- nikłe szanse na jakikolwiek awans, podwyżkę
- dużo obiecują a szkoleń brak
- niski poziom kadry zarządzającej
2
mr test 2014-05-22 22:55:10
chyba faktycznie firma robi soft niszowy bo wielcy gracze raczej innych aplikacji uzywaja..do tego chyba liczy sie tani pracownik, niekoniecznie profesjonalista..dobre dla tych co chca poczuc tzw. korporacje, nie pracujac na poziomie i zarobkach korporacji:)
Anonimowy_analityk 2014-06-26 21:52:48
Smieszne, o firmie ktora ma w najblizszym czasie aspiracje aby przekroczyc miliard dolarow rocznie przychodu piszesz, ze zastanawiasz sie z czego zyje :)
olek 2015-01-26 15:29:30
no wiesz, ale to nie masz zupełnie żadnego doświadczenia w pracy? i nie bardzo rozumiem od czego Ty chciałaś w ogóle odpoczywać? ludzie już będąc na studiach biorą się konkretnie za szukanie pracy i jakos nie narzekają, przynajmniej mają wtedy konkretnie jakiś start zapewniony w tym zakresie jednak.
gh0st 2015-02-25 01:01:50
Firma dobra na rok-dwa. Jeśli trafisz na dobry projekt to jest opcja pojeżdżenia trochę po świecie (co, jak wiadomo, poszerza horyzonty). W biurze jest dosyć luźna atmosfera i ogólnie jest miło. Z socjalu to Medicover i MultiSport. Minusem jest oczywiście marna pensja i słabe możliwości podwyżki (ale też zależy co wynegocjujesz).

Generalnie polecam jako pierwszą pracę, ale jeśli mija ci 3 rok i ciągle masz "Associate Consultant" to czas się ewakuować.
gosd 2015-03-14 08:06:10
Tak, jest to bardzo dobra firma na pierwsza prace po studiach. Swietna atmosfera, bardzo luzna, praca w miedzynarodowym srodowisku, bardzo fajne biuro. Jesli chodzi o zarobki to zalezy od tego na jaki projekt sie trafi, masz podstawe plus kwartalna premie, przy tanim projekcie kwartalna premia wynosi ok. 4.2k netto. Oprocz wspomnianych benefitow jest tez ubezpiczenie na zycie.
ciekawski 2015-04-02 18:56:12
Hej, czy mógłby ktoś dać znać na jakie wynagrodzenie może liczyć senior associate consultant?
4
on wie 2015-05-08 21:11:59
po pierwsze to microstrategy aspiracje takie ma juz od 10 lat i slabo to wychodzi, a po drugie to jezeli juz to mowimy o miliard $ obrotu bo net profit to ostatnio byl na minusie wiec pytanie z czego zyje jest jak najbardziej zasadne!
John Jones 2015-11-13 18:08:59
Orientujecie się jak obecnie wygląda kwestia zakazu pracy u konkurencji przez rok po zakończeniu pracy w MSTR?
John Jones 2015-11-14 09:08:44
Pytam osoby, ktore pracowaly, a nie co sie komu wydaje :)
Vv 2015-11-17 20:48:19
Miał ktoś może rozmowe w ostatnim czasie na jakieś stanowisko w Micro? Czy wygląda to tak samo jak 3 lata temu, czy coś uległo zmianie?
just smile 2016-04-13 14:03:09
niskie zarobki
żenująco kiepska polska kadra, zwłaszcza kierownicza
wyrazy współczucia dla Amerykanów
nepotyzm
4
gość 2016-05-04 15:37:21
Praca ogólnie super, świetna atmosfera, ale dużo zależy od projektu na jaki się trafi. Projekty różnią się pod względem merytorycznym, jak i finansowym.
Do pensji, która jak na tę branżę, jest nie za wysoka, dochodzi kwartalna pensja. Przy przepracowanym całym kwartale może być to od 3 do kilkunastu tys. brutto. Nie pokrywa się to z zakresem obowiązków. Czasami za projekt na którym się nudzi, zarabia się całkiem dobrze, a projekt na którym się tyra ma bardzo niski rate. Niestety przydział projektu zależy w dużej mierze od szczęścia. Poza tym firma godna polecenia :)
1
Bronek 2016-05-05 20:04:10
Swoje CV wysłałem, oddzwonili, zaprosili na rozmowę kwalifikacyjną. Przybyłem - lokalizacja niezła. Wchodzę, pani z recepcji rzeczowo reaguje. Tam wieszak, tu krzesło, coś do picia? Wszystko OK. Przychodzi pani z hr i nie powiem, że zrobiło się dziwnie - rozmowa prowadzona wg. wszelkich możliwych szablonów, tylko.... jedno ale... pytania zupełnie niezwiązane z moim doświadczeniem a ponadto, żadnej informacji dotyczącej stanowiska o które się ubiegałem. Spotkanie przebiegło dość sprawnie i było tak merytoryczne jak rozmowa z zapoznaną pani Krysią w barze kawowym Piotruś. Ot, taki teatrzyk działu hał-er. Wyszedłem i długo się zastanawiałem o czym była mowa i jakoś nie mogłem tego ująć. W domu sprawdzam panią "hałerkę". Wyskakuje, a jakże, jak 90% procent "hałerek" w mieście stołecznym jest to absolwentka UKSW - uczelni na której swego czasu warunkiem studiowania było bierzmowanie ale niedawno zasłynęła z czego innego - zapraszania w swoje progi szamana. Rozkminiam i jak nic mam tylko dwie opcje: albo pańcia markowała robotę i potrzebowała zaprosić kogokolwiek, żeby się zwierzchnik nie czepiał(czasy około świąteczne), albo jakieś wiedzy tajemnej nabrała na tym jakże prestiżowym Uniwersytecie Koło Samej Warszawy i teraz tylko popatrzy i wie.
1
Bronek 2016-05-06 00:02:14
Czy możesz mi wytłumaczyć, czym objawia się moja złośliwość? Zapytałem szanowną, kiedy mogę oczekiwać na informację o podjętej decyzji i, tak jak w przypadkach powyżej, takowej nie otrzymałem. Nie jestem pewien, czy rozumiem Twoje drugie zdanie. Podczas rozmowy nie były rozwiązywane żadne testy, nie był to też wywiad pogłębiony, ot, kilka mniej lub bardziej wyświechtanych pytań z krainy hałer. Problem w tym że zupełnie niepasujących do posiadanego doświadczenia. Mniej więcej tak jakby zapytać grabarza jak zwiększa swoją wydajność albo strażaka czy musi wyrobić miesięczna normę pożarów.
1
Ada 2016-05-23 08:19:02
Czy komus wiadomo czy rekrutacja na consultantow jest wstrzymana teraz ? Pani z HR poinformowala mnie ze przeszlam proces rekrutacyjny pozytywnie ale na te chwile wstrzymuja zatrudnianie nowych consulatntow.
Bubu 2016-07-28 19:27:04
Zarobki niepowalające (na starcie żenująco niskie i nieadekwatne do posiadanych kwalifikacji), praca średnio ciekawa. Nadaje się co najwyżej na zapchajdziurę w CV. Jak ktoś ma wyższe ambicje, musi szukać gdzie indziej.
1
byleby 2016-09-13 00:14:16
na 1 spotkaniu dają małpi teścik (na liczenie i spostrzegawczość)
potem jest rozmowa z osobą z działu HR, i faktycznie jak pisze @Bronek, to jest rozmowa nie o stanowisku, nie o doświadczeniu/skillach kandydata istotnych z pkt widzenia stanowiska na jakie aplikuje, tylko taka paplanina
rozmowa o konkretach jest z managerem na 2 spotkaniu (o ile do niego dojdzie)
to jest firma przede wszystkim dla początkujących, studentów, absolwentów, im taki sposób rekrutacji nie będzie przeszkadzał
widzę i 2016-09-13 09:59:10
piszesz że dla początkujących i studentów ale teraz jednak są rekrutacje na stanowiska dużo bardziej zaawansowane jak widzę
Zostaw swoją opinię o Microstrategy - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Microstrategy