logo HOCHTIEF Polska S.A.

HOCHTIEF Polska S.A.

Warszawa

Opinie o HOCHTIEF Polska S.A.

anka 2010-11-07 15:22:14
Zgadzam się to juz nie jest firma przyjazna pracownikom, a taką była kilka lat temu. Uważajcie bo praktyką tu jest zatrudniani nie dłużej niz na rok, a mianowicie dlatego ze wszelkie przywileje typu opieka medyczna itp. która sie chwalą na stronie int. sa dopiero po roku pracy, pensja oczywiście tez niższa. Atmosfera w pracy - wyścig szczurów, nie daj za topić i aby do góry. Profesjonalizm kadry kierowniczej pozostawia wiele do życzenia, specjaliści odchodzą do lepszych firm a młode wilczki przychodzą sie tu uczyć. Odbija sie to na pracownikach i jakosci świadczonych usług. Też niedługo się juz odchodze do większej i lepiej płacącej firmy bo czy 2000,zł to godne wynagrodzenie na Warszawę. Tyle się zarabia w tej chwili juz na tzw prowincji. Pozdrowienia dla nowo rekrutowanych, dużo zdrówka, za pierwsza pensje zakupcie sobie duże opakowanie nerwosolu.
pracownik konkurencji 2012-09-25 18:25:59
Rozbuchana biurokracja, procedury, papiery i księga ISO - zamiast pracy. Pozdrowienia dla Pani [usunięte przez moderatora] od ISO :)
Tomczyk 2012-10-03 21:35:27
Potwierdzam powyzsze wypowiedzi i dodam jeszcze, ze hochtief jest mistrzem swiata w mnozeniu stanowisk kadry sredniej, co wplywa bardzo niekorzystnie na wynagrodzenie technikow, ktorzy tak naprawde sa motoram funkcjonowania firmy. Ale takie ciolki jak [usunięte przez moderatora] martwia sie tylko o swoje stolki.
Kuna 2013-07-01 17:19:54
Nic się nie zmieniło prócz tego że Spółka została sprzedana, zamiatanie wszystkiego pod dywan to norma. Pensje którą ci zaproponuja podzielą na pół jedno to podstawa a druga połowa to premia. Będziesz miał na telefonie kierownika obiektu, młodszego kierownika projektu, starszego kierownik aprojektu i administratora kogo posłuchasz ty zdecydujesz....
Młody 92 2013-09-12 21:51:47
Witam,

Szukam pracy i natknąłem się na Hochtief, ale te opinie troszkę odstraszają. Warto pracować powiedzcie jak jest teraz ? interesuje mnie Wielkopolska
Maciej 2014-11-27 00:36:41
Hej, na stronie Hochtief znalazłem całkiem ciekawa oferte pracy, stanowisko to Specjalista ds. Współpracy z Podwykonawcami i Dostawcami. Jednak mama małe wątpliwości, czy aby na pewno warto aplikować. Z konkretów w ofercie napisali, że jest pakiet socjalny i medyczny, ale nie bardzo wiem co to oznacza, pomoże ktoś?
1
akad 2014-12-01 16:27:40
Co do pytania o pakiet medyczny , socjalny ;) najczęściej firmy niechcąc płacić za dożo pracownikom upiękrzaja ofertę tzn o pakiet medyczny ( najczęściej podstawowy czyli podstawowi lekarze to samo na NFZ dostaniesz )a socjalny to pewnie karty np MultiSport. Wykupując na kilkuset/kilka tysięcy pracowników wychodzą grosze na głowę pracownika dla takiej firmy a bardziej się to opłaca niż kilka stówek dodać pracownikowi do pensji. Według mnie to taka Socjotechnika, niech każdy oceni czy jest to warte niż wyższa pensja.
Co do oferty chyba dawno nie aktualna , znalazłeś jakąś zapamiętaną historię po pierwsze na ich stronie w ofertach pracy pustka a link z pracuj pl http://www.pracuj.pl/praca/specjalista-ds-wspolpracy-z-podwykonawcami-i-dostawcami-poznan,oferta,2091776 potwierdza to .
2
kamil 2015-02-01 10:34:56
:) chyba się nie pomylili. Ale oczywiście wyślij może masz tak dobre doświadczenie że cie przyjmą pomimo że nie spełniasz wszystkich kryteriów, pamiętaj to pracodawca decyduje jakie ma wymagania
zolwik 2015-02-02 20:45:16
Właśnie dostałem zaproszenie na rozmowę w sprawie pracy w Hochtief-ie w Warszawie ale jak czytam te opinie to się zastanawiam czy jest sens tam pójść. Aż tak źle jest?
1
tomi 2015-02-03 12:45:40
a na jakie stanowisko składałeś i jak odczucia po rozmowie
zolwik 2015-02-03 13:21:55
Nie byłem jeszcze na rozmowie. mam w tym tygodniu. Złożyłem na stanowisko specjalisty ds. logistyki.
jaco 2015-03-09 19:55:28
@zolwik, no i jak tam po rozmowie, bo w sumie minął miesiąc, a Ty nie napisałeś nawet, czy dostałeś prace, czy nie. Możesz napisac, jeśli oczywiście jeszcze pamiętasz o co takiego Cie pytali podczas tej rozmowy? W jakis sposób sprawdzali u ciebie poziom języka obcego, czy w ogóle takiego pytania nie było?
2
tomek 2016-02-13 22:55:25
A co stalo sie z oddziałem rzeszów ? jakiś czas temu wchodziłem na stronie i adresu do biura Rzeszów nie ma ktoś coś wie?
xyzn 2016-02-23 12:02:12
A jak sytuacja wygląda w poznaniu? jak tam z budowami i rekrutacjami ?
xyzn 2016-02-25 20:08:33
w poznaniu konkurencja duza i w sumie ciezko z nowymi projektami moze z Andersia sie uda bo Spalarnia i Vw juz na ukonczeniu sa;)
xyzn 2016-02-29 10:01:26
naprawdę bardzo wporzadku firma byłem kiedyś na rozmowie ale projekt upadl i nie szukali nikogo nowego
xyzn 2016-03-15 23:44:18
rozmowa jest naprawde fajnie prowadzona ale ostatecznie wyszlo na to ze nikogo nie przyjeli wtedy jak bylem.Sciagali ludzi z innego oddzialu na ta budowe chodzilo o izbe skarbowa w poznaniu:)
j 2016-04-12 16:05:12
oferta jest ważna 30 dni od daty umieszczenia. wiec smialo wysylaj. trochę się ruszyło z rekrutacjami w poznaniu i pytanie czy to nowe inwestycje je pobudziły czy zmiany kadrowe.
j 2016-05-20 20:40:02
kazda oferta jest wazna zawsze 30dni i jesli nie ma ofert na stronie to nie poszukuja pracownikow. W kazdym razie z inwestycjami w ostatnim czasie jest bardzo ciezko jesli np. Poznan
Stefan ale nie TW 2016-06-07 15:43:11
Agentura
1
Stanisław 2016-06-14 14:42:08
A co masz na myśli?? O co chodzi??
kamionka 2016-06-28 14:55:05
jak to ciężko? przecież zatrudniają nowych pracowników obecnie, a przynajmniej rekrutacje są na stanowisko specjalisty ds, instalacji elektrycznych i elektryka, a to znaczy że moim zdaniem się firmie powodzi i się rozwijają
Zostaw swoją opinię o HOCHTIEF Polska S.A. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HOCHTIEF Polska S.A.