brak logo

collardi bellini

Szwajcaria

Opinie o collardi bellini

Osdeutch 2010-11-05 19:57:34
Witam wszystkich forumowiczów. Chciałbym przestrzec wszystkich chętnych, ktorzy maja zamiar skorzystac z usług firmy Bellini Collardi reprezentowana przez pania [dane osobowe usunięte przez moderatora]. Firma nalezy do grupy niezetelnych. Opis w ogloszeniu daleko odbiega od rzeczywistosci, na jakakowiek pomoc nie liczcie. Kompletny brak informacji udzielanych przez przedstawicieli tej firmu doprowadza do [treść usunięta przez moderatora]. W rozmowie uslyszycie ze wszystko jest super, cacy i ze bardzo duzo zarobicie. Zarobic zarobicie ale z tego duzo bedziecie musieli zostawic w szwajcarii. Dodam ze stawki oferowane przez Bellini sa [treść usunięta przez moderatora]. tam obowiazuja odpowiednie taryfy do ktorych firmy musza sie dostosowac. Do nastepnych problemow mozna dodac klopoty z platniosciami. Na poczatku jest ok. Ale z czasem sa opoznienia i braki. Nie doliczycie sie swoich pieniedzy, a jezeli sprobujecie to powiedza wam ze to win a systemu lub pomylki ksiegowej ktora jezeli jest temu winna, to ma powazne braki w matematyce. Do pracy mozecie nawet jezdzic 80km w jedna strone i za to wam nikt nie zaplaci. Problemy z ubezpieczeniem. Powiem tak, jezeli potraficie mowic i czytac po niemiecku to znajdziecie sami inne firmy ktore nie sprawiaja tylu problemow co Bellini. A jest ich sporo ktore chetnie przyjma polakow do pracy. Ja sam z moimi znajomymi przepracowalem ok 6 miesiecy i zmienilismy firme na inne. I na samym poczatku widzimy roznice w finansach i podejsciu ogolnym w relacjach pracodawca/pracownik. Niebawem wypowiedza sie pozostali
jurgen 2010-11-05 20:07:12
popieram w 100% ,omijajcie tą firmę z daleka mili tylko na początku , a potem nic lepiej od nich nie chciej nie pasuje wypłata nieważne tak powinno być , dla ludzi którzy nie wagarowli na lekcjach matematyki ta firma na pewno odpada
Damian 2010-11-05 20:10:29
Witam, Pracowałem dla firmy Bellini w poprzednim roku od maja do końca roku. Niestety nie mam za miłych wspomnień z tą firmą. Wynagrodzenie wprawdzie było co tydzień, lecz zamiast w Środy to często musiałem czekać do Piątku, oraz za każdym razem musiałem sprawdzać, [treść usunięta przez moderatora]!! W 90% nie chcą pomóc w razie jakiś problemów czy pytań. Jeżeli ktoś chce wyjechać do pracy w Szwajcarii to radziłbym skorzystać z usług innych firm. Pozdrawiam ...
Szwejk 2010-11-09 17:29:58
Szanowna pani [usunięte przez moderatora]. Prosze sie nie podszywac pod zekomo bylych pracownikow. Pani gramatyka pania zdradza. Co do ilosci niezadowolonych osob to jest ich znacznie wiecej. Prosze koledze jaki pozostalym skorygowac wynagrodzenia a nie troszsczyc sie nagminnie o nieskazitelny wizerunek firmy
Terry 2010-11-09 17:43:47
Co do warunków mieszkaniowych, to może pani sama sobie zafunduje wypoczynek w kwaterunku, dzieląc go z 8 innymi osobami, gdzie są problemy z korzystania prysznica, gdzie myszy biegają a za oknem co 20 min przejeżdża pociąg a na dole znajduje się dyskoteka nie wspominając o domu publicznym. Każda praca nie jest wypadem na wakacje, niemniej jednak jeżeli jedzie się taki hektar od domu zostawiając rodzinę, należy się człowiekowi jakiś socjal. Widocznie pani tego nie rozumie. Dla pani i całej reszty liczą się pieniążki. A tak na marginesie, jak pani wytłumaczy fakt iż moja nowa firma zameldowała mnie i kolegę w całkiem normalny sposób. Uwzględniając wszystko płacimy obecnie quellensteuer taki jaki się należy. Nawet interwencja pracownika gemeinde z Olten nic nie pomogła. To ze dali nam stawkę godzinową wyższą od waszej uwzględniając przepisy jakie obowiązują w Szwajcarii. Ciekaw jestem o jakiej pomocy pani informuje nowych kandydatów na spotkaniach. Proszę nie zapominać ze każdy kij ma dwa końce a faktem jest ze wiele było już artykułów w prasie i internecie opisujących oszustwa i i metody jakie stosują firmy przy zatrudnianiu. Polacy nie są głupi, może pani pisać co chce. Dla nas będzie sukcesem choćby 2 chętnych na miesiąc zrezygnuje z pracy dla was.
Anna 2010-11-09 17:50:00
Dobry Wieczor Panie [usunięte przez moderatora], prosze Pana azeby Pan przestal moja osobe bez przerwy obrazac. Pan niemoze bez przerwy miec nadzieje ze kazda osoba ktora tutaj cos pisze, tylko negatywne wiadomosci o nas ma. Ja nie jestem osoba ktora musi jakies rzeczy tutaj wpisywac pod innym imieniem. Ja niejestem Panem. Jesli mam cos do powiedzenie albo napisania, napisze to zawsze pod moim wlasnym imieniem, bo ja do tego co mowie stoje na 100%. Jesem dorosla i niemam czasu na dziecinne gry. Jesli ma Pan cos przeciwko mojej osobie, to prosze sie osobiscie do mnie zglosic, a nie chowac sie po katach jak szczeniak :) Milego wieczoru
nowy 2010-11-10 21:40:59
Zgadzam się w pełni z opiniami o nierzetelności i ciągłym urywaniu kasy przy wypłatach.Interwencje nie przynoszą żadnego skutku.Ma być wyrównanie które nigdy nie dociera.Nie polecam tej firmy.Szkoda nerwów
MAX 2010-11-11 22:40:25
Jeżeli praca wam nie odpowiada wracajcie do kraju wtedy oczka wam się otworzą, pójdziecie do pracy za 2 tyś złoty. Nikt was na siłę nie trzyma jesteście wolnymi ludzmi.
Nowy 2010-11-12 18:33:20
Nie o prace chodzi lecz o firmę. Proszę czytaj posty ze zrozumieniem
MEGA MAX 2010-11-12 20:20:31
TY MI OCZU NIE OTWIERAJ [usunięte przez moderatora] DLA MNIE 30 TO JEST 30 JAK DLA CIEBIE 30 TO 25 TO TWOJA SPRAWA WRACAJ DO SZKOLY NA LEKCJE MATEMATYKI
MEGA MAX 2010-11-12 21:02:42
JA RZECZYWIŚCIE JESTEM WOLNYM CZŁOWIEKIEM I ZMIENIŁEM FIRMĘ ,FIRMA BELLINI NIE WYCIĄGNĘLA MNIE Z TRANSPORTU DO AUSCHWITZ.DAM SOBIE RADĘ WSZĘDZIE. ILE MOŻNA TŁUMACZYĆ WSZYSTKO PROBLEMEM Z SYSTEMEM LUB POMYLKĄ KSIEGOWYCH 2,4 ALE NIE KILKANAŚCIE
Paulina z Opola 2010-11-14 18:41:09
Mozesz mi podac namiary na firmy ktore potrzebuja do pracy w Szwajcari z góry dziękuje
ZZZ 2010-11-14 19:34:50
25703988 wbij paula pod te gg
Alex 2010-11-15 09:17:10
Robicie za dużo wiatru. Znalazłem stonę internetową tej firmy, zobaczcie www.szwajcaria-praca.info. Tam są wszytkie tematy opisane, które się z waszymi trochę zgadzają. Niewygląda natomiast na to że to jest firma która oszukuje. Po przeczytaniu wszystkich wiadomości wygląda na to że się mylicie.
1
Stefan 2010-11-15 17:23:41
Taki Sobie" slyszales ze kazdy sadzi wedlug samego siebie. Wiec odstaw te [usunięte przez moderatora] wode bo rozum i watrobe ma sie jedna. Watrobe mozna przeszczepic, z rozumem ju znacznie gorzej. pozdrawiam
Zdzwiony 2010-11-16 09:06:05
Wezcie sie ludzie zastanowcie co piszecie. Jak wam sie nie podoba to nie powinniscie wyjezdzac, Pan G. zrobil tyle dla polakow ze kazdy powinien byc mu wdzieczny. Trzeba bylo siedziec w Polsce i liczyc grosz do grosza! Widac ze nudno w pl skoro nie macie nic lepszego do roboty!
Alex 2010-11-16 09:35:54
Nieporozumienia, to jest normalna sprawa. Ale oszczerstwa juz nie. przestancie sie glupotami zajmowac. Jestem od 3 miesiecy u Collardi. Pracuje, dostaje pensje i jest ok. I jesli nawet tak by niebylo, to raczej zostane tutaj zamiast za grosze w PL siedziec.Praca w szwajcarii jest mozliwa od 18 lat. Przypuszczalnie musicie dojrzec. milego dnia.
Bogdan 2010-11-16 13:25:26
Firma jest w porządku i płaci dobrze!
Stefan -Taki sobie 2010-11-16 17:45:55
Widac Stefan teraz co ludzie puszą tylko TY masz problemy życiowe tutaj na tym forum chciał bys całym swiatem żadzić i niestety firmą we Szwajcari skad TY jestes i jak pracowałeś w tej firmie i teraz nawet boisz sie podac swoje imie tylko wymyslasz nici badz chłopem a nie [usunięte przez moderatora] chodzaca co ploty tylko potrafi na forum siać.Pozdrawiam Cie
MEGA MAX 2010-11-16 19:59:17
jak komuś nie zależy na 1000 do 1200 franków na miesiąc wiecej to niech siedzi dalej w bellini, hahhahahah , jak was panni [usunięte przez moderatora]zmoblilizowała do tych postów poparcia sieroty hhahaha3000 zł na miesiac nie mają dla was znaczenia ?/?????????? milionerzy hhaha
Marek 2010-11-18 08:28:59
Firma jest o.k.
Henryk 2010-11-18 08:37:29
OK
anonim 2010-11-18 17:37:57
Kolego z Opola możesz mi wytłumaczyć kogo tutaj słuchać

Pozdrawiam

Mirek
krzysztof 2011-04-19 11:41:12
Witam, sporo tu złych opinii na temat firmy Bellini! Czy jest ktoś kto pracował jako izoler z tej firmy? Jakie są stawki, jak w ogóle wygląda płaca ( na czysto )? czy naprawdę tak oszukują ? Ile się wydaje na życie w Szwajcarii ( chodzi mi o wyżywienie, ile za mieszkanie się płaci, ile za ubezpieczenie? ) Proszę o poważne odpowiedzi
pracownik 2012-10-08 14:43:41
niestety muszę odradzić , chyba że chcesz czekać trzy tygodnie na pieniądze i nie wiadomo kiedy zapłacą
Kiloka 2014-04-12 08:17:34
A czym dokładnie zajmuje się collardi bellini i czy ma tu jakieś polskie oddziały? Bo nigdy wcześniej na nich nie natrafiłem.
tgbm 2015-01-09 22:24:02
Czesc czy ktos wie jakie jest wynagrodzenie w tej firmie jaka wysokosc i czy wypłacaja w terminie? sa ewentualne premie i jak motywuja do pracy? czy podczas rekrutacji pytaja o cos szczególnego? mozna wysłac Cv do nich czy osobiscie tez nalezy dostarczyc dokumenty aplikacyjne? dziekuje bardzo za odpoiwedz pozdrawiam serdecznie.
staś 2015-03-17 18:21:38
no właśnie, napiszcie proszę jak jest lepiej w przypadku tej firmy rekrutację sobie ogarnąć:lepiej im mailem albo poczta wysłać cv oraz list motywacyjny czy może lepiej pokazać zaangażowanie dostarczając wspomniane dokumenty osobiście do siedziby firmy? zadaliście bardzo ciekawe pytanie o premie, ile one wynoszą?
Mario 2015-03-31 21:43:33
Z tego co widzę to praca dotyczy zagranicy, ale czy ktoś ma jakieś konkretne informacje czy ta praca jest warta wyjazdu. Niby wiele mówi się o tym, że szwajcaria to kraj dobrobytu, ale prawda jest taka, że Polacy mogą zupełnie nie być przygotowani i przystosowani do czegoś takiego jak wyższe zarobki. Dajcie znać, dzięki?
Arek 2016-05-15 12:51:01
Czy collardi bellini posiada stronę internetową w języku polskim? Niestety u mnie z językami średnio, nie wiem czy mam tu w związku z tym czego szukać?
Zostaw swoją opinię o collardi bellini - Szwajcaria
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie collardi bellini