MK Centrum

Piotrków Trybunalski

Opinie o MK Centrum

jaszczurrrka 2014-11-14 17:18
a wiecie może czy teraz mają zapotrzebowanie na mechaników albo podobnych technicznych pracowników? bardzo by mi zależało na pracy w firmie o takiej renomie i tak bardzo ugruntowanej na rynku pozycji. oczywiście od siebie również mogę wiele firmie dać. tylko wiadomo że daje się tyle ile płacą, jakie są stawki u nich>
amak 2014-11-29 01:02
Chciałbym zapytać o świadczenia zdrowotne i ubezpieczeniowe...Na jaka umowe pracodawca zatrudnia pracowników?? Jaka jest tez rotacja pracownikow? szukam stałego zajęcia, na dluzszy czas wiec planuje odwiedzic firme i złożyc swoja kandydaturę. napiszcie czy jest sens?
Góral 2014-11-29 16:51
Jest to firma z ogromną renomą, odpowiedzialna społecznie, doceniająca pracowników, no i oczywiście firma dla której nie liczą sie wyłącznie pieniądze. Polecam :)
9
Tadeusz 2015-01-28 22:45
Góral - faktycznie, nie liczą się pieniądze ale wypłacane pracownikom :)
4
Kaszana 2015-02-01 21:45
Brawo dla MK Centrum
Państwowa Inspekcja Pracy 2015-02-07 11:48
Praca bez limitu godzin za 1300 -1900 zł
2
Kolo 2015-02-08 19:59
Jak tak narzekacie to idźcie gdzie indziej a przekonacie się jak tam jest!
W MK jak wypracujesz to dostaniesz.A u innych dealerów w Piotrkowie niekoniecznie!!! Wiem co piszę.
Byłem Widziałem 2015-02-12 23:14
Słuchajcie, MK Centrum się zmieniło na przestrzeni kilku ostatnich lat, rzeczywiście pomijając adekwatność systemu motywacyjnego do wykonywanej pracy, to płacą uczciwie - zawsze tyle ile zarobiłeś, podstawa zawsze w terminie. Ktoś wcześniej pisał o rotacji - jest duża, największą bolączką tej firmy jest to, że tracą cennych pracowników, a było ich kilku. Jakiś czas temu odszedł Adam kierownik Citroena, ostatnio odszedł najbardziej wartościowy człowiek w tej firmie Michał kierownik Hyundaia. Nie wiem jak sobie bez niego poradzą, bo już tam dosyć długo nie pracuję, ale jestem na bieżąco, bo utrzymuję kontakty z byłymi już pracownikami firmy i wiem, że będzie im ciężko. Także powinni pozatrudniać kierowników, żeby nie było bałaganu, ale pewnie tego nie zrobią. W MK Centrum możesz się wiele nauczyć, ale zapomnij o życiu prywatnym. Pracowałem tam ponad rok temu.
8
kolo 2015-03-16 21:01
Żeby zarobić niestety trzeba się niekiedy poświęcić i zostać dłużej. Wybór należy do człowieka. W tej chwili są zdrowe zasady. Jeżeli ktoś myśli że wystarczy popracować 8 godzin to się myli. Klienci dyktują warunki gry.
3
Byłem Widziałem 2015-06-18 17:14
Niektórzy wracają jak im się nie powiedzie w innym salonie i zachwalają firmę. Stąd te pozytywne opinie. I tylko tacy ludzie będą tam niedługo pracować. Wartościowi nie wracają :)
4
morela 2015-07-22 14:19
to ze wracaja to swiadczy o tym ze tam gdzie mialo byc im teroetycznie dobrze to jak widac bylo jeszcze gorzej i moze docenili. zreszta widze zezdana sa tutaj podzielone. fakt moze pieneidzy tutaj nie ma najwiekszych plus oczywiscie premie uznaniowe, a racja pracowalam w podobnej firmie i rzeczywiscie klient zasze dyktuje warunki juz taki to ma urok, wszedzie moi drodzy. zreszt chcialam sie dowiedziec czy beda jakies nabory bo na stronie nic nie znalzlem zadnej zakladki? moze ktos mi pomoc bo ja mimo wszystko chce sprobowac.
teter 2015-08-21 22:01
To że wracają nie znaczy że jest lub było źle,. Nie wiem skąd ten pomysł, w firmie MK Centrum zaś panuje atmosfera bardzo pozytywna i wspiera czy też zachęca ta atmosfera ku dalszemu rozwojowi osobistemu właśnie z tą firmą, wiele osób jak kończy pracę w MK ma łatwiejszą drogę w przyszłość, serio wam mówię.
hubertus 2015-08-21 22:45
Jeśli ktoś poszukuje obecnie pracy w tej branży to śmiało można polecić mu firmę MK Centrum. Na pewno nauczysz się tutaj zawodu, a to najważniejsze przy rozpoczynaniu przygody z pracą. Nie mówię aby w firmie zostać na długie lata, bo ja sam bym nie wytrzymał :) jednak na początek kariery - spróbujcie
Abar 2015-08-29 16:29
Zarobisz tyle ile sam wypracujesz, tu nic za darmo nie ma, a patrząc na ilość i efekty pracy to płacą skąpo
2
morela 2015-10-21 18:38
ja slyszalam sporo negatywnych opinii, ale tez i dobre. wiec po co tyle tej nienawisci? mi sie MK Centrum wydaje dobra firma. nawet sama mialam ochote sie tam dostac na doradce ds klienta. ale widze ze firma aktualnie nikogo nie posuzkuje do pracy... wiec moze wcale nie jest tam tak zle.. skoro nikt nie chce odejsc.
morela 2 2015-11-04 09:37
morela - pięknie posłodziłaś - obiektywnie rzecz ujmując firma wzbogaciła się na pracownikach - i nie mówię tego w złej wierze. Tak po prostu jest. Rynek jest wymagający więc trzeba szarpać dla siebie. Dla ludzi, którzy chcą przejść życiowe wojsko - polecam. Praca na chwilę - nikt raczej takiej presji nie wytrzyma.

Powtarza, zawsze, że warto iść i się przekonać :)
2
mago 2015-11-25 13:46
@morela 2 masz sporo racji. Jednak w mojej ocenie dużo większą szansę firma by miała w momencie gdyby zainwestowała w swoich pracowników, którzy przecież mają doświadczenie i ułożoną głowę. Chyba, że pracodawca nie wierzy nikomu ze swoich - ale to już byłoby przegięcie :) dajcie znać czy w firmie będą wdrażać jakieś zmiany. Pzdr.
morela 2 2015-12-29 15:26
Cóż - tak - zdecydowanie by zyskali - narazie inwestują w pracowników VW,którzy hurtowo do nich przechodzą :) Jakie to różne są koleje losu :)
Hmm podsumuję to tak - umiesz liczyć - licz na siebie :)
yal 2015-12-31 00:49
@morela 2 ale ogólnie jak coeniasz prace, bo szukam informacji? wiem, ze kasowo jest dobrze, no bo ok 122 zł na godzine dają, ale nie wiem jak atmoasfera.
morela2 2016-01-11 13:55
Jeżeli dają 122 zł za godzinę i to wiesz to raczej nie jestem nikim kto może Ci coś podpowiedzieć bo wiesz już wszystko :)
natka 2016-01-12 00:01
bawi mnie takie czepianie się.. podejrzewam, że chodziło o stawkę równą 12 złotych na godzinę, a nie 122, bo tak to chyba nigdzie nie płacą :) Pozdrawiam, ps. więcej luzu
KLaudiusz 2016-01-22 13:29
Tak - to rewelacja!! Bierzcie póki jest :) Satyra to bardzo mocne słowo :)
Kochani bądźcie obiektywni.
surko 2016-01-28 21:15
klaudiusz, niektórzy może w okolicy nie są w stanie niczego lepszego znaleźć. Chociaż firma poszukuje raptem kierownika ds. sprzedaży flotowej, a w łodzi można sporo innej pracy znaleźć.
Klaudiusz 2016-02-03 14:29
Surko - widzę, że nie znasz rynku pracy. O czym Ty mówisz? Lepszego można znaleźć zawsze - tylko trzeba się odważyć i cisnąć. A nie siedzieć tam jak kilku pracowników, którzy są tam od początku bo trochę się zasiedzieli.
Jest tu już wystarczająco dużo trafnych komentarzy.
tomek 2016-02-03 15:41
właśni i ja prosiłbym o optymizm, bo nie wiem ile z tej premii można naprawde wyciągnać, wydaje mi się, ze do tysiąca to maksymalnie ale jest nowa oferta jako Kierownik ds. Sprzedaży Flotowej i tam chyba mozna wiecej.
Dobra 2016-02-07 21:15
No kierownicy @tomek z reguły zarabiają dobre pieniądze, tyle tylko, że nie tak łatwo się dostać na takie stanowisko. Trzeba mieć doświadczenie w sprzedaży 3 lata i najlepiej wyższe wykształcenie.
grosik 2016-02-15 17:53
wyższe wykształcenie faktycznie jest mile widziane, a 3 lata doświadczenia to wcale nie tak dużo, dla mnie ważne jest to, że zatrudniają na umowę o pracę i dają stabilność zatrudnienia
Artek 2016-02-17 11:09
grosik - a ile już pracujesz?
lol 2016-02-17 20:06
jak dla mnie to ważne, że MK chce osób z doświadczeniem. Ja niestety się nie łapię, bo mam rok doświadczenia, ale sądzę, że im więcej, tym dla firmy lepiej @grosik
hubertus 2016-02-23 16:31
doświadczenie to jest akurat kwestia która jest dość ruchoma. W salonach samochodowych hyundaia czy citroena jak tutaj jest moim zdaniem podobnie ....
Marta 2016-03-04 11:10
Nie liczy się żadne doświadczenie. Trzeba mieć to coś - jak sprzedajesz to zarabias proste. Znam handlowców, którzy nie mają doświadczenia a sprzedają na potęgę bo mają cel i chęci. Znam kilka osób, które tam pracowały ale wyrażają się o tej firmie raczej negatywnie. W tym momencie u każdego prywaciarza jest ciężko. Zdzierają na wszystkim więc zakładajcie swoje działalności :)
2
Adrian 2016-03-19 14:09
No to ja jestem naprawdę dobry w branży, tak mi się przynajmniej wydaje, sprzedaż to nie jest dla mnie nic trudnego, banał goni banał, przyjmą mnie Marto?
Marta 2016-03-25 09:59
Być a wydawać to dwie różne rzeczy. Prawda Adrianie? :)
Pojęcie trudności jest względne ponieważ jak sam wiesz nie walczymy już teraz z nauką produktu. Walczymy z przekonaniem bardzo świadomego klienta, że nasza marka jest najlepsza. Wymyślamy te wszystkie tricki i podchody żeby wpłynąć na niego i jego podświadomość. Branża motoryzacyjna jest coraz trudniejsza. Skończyły się czasy kiedy to klient z gotówką stoi w salonie i bierze co jest.
A najlepszym sposobem, żeby się przekonać czy Cię przyjmą jest zaaplikowanie tam :) Ale z drugiej strony jak jesteś dobry to zawsze można znaleźć coś lepszego...
Darek 2016-04-04 13:28
Hej

Nie wiecie czy w najbliższym czasie nie planują jakichś przyjęć?
kuba 2016-04-05 08:50
widze, że faktycznie sporo jest komenatrzy, ale co do pracy to nic nie widziałem, firma jest jednym z wiekszych Dealerów samochodów Hyundai, więc pewnie sprzedawców by potrzebowali.
Maniek 2016-04-07 13:29
Kuba - jednym z większych dilerów Hyundaia :D:D Rozwaliłeś mnie :D:D
3
kamil 2016-05-05 09:17
MK Centrum poszukuje pracownika do myjni @Maniek może orientujesz się jakiego wykształcenia oczekują od osoby zatrudnionej na tym stanowisku??W ofercie nie precyzują i nie wiem czy się nadaje ?? Do tego jeszcze rok doświadczenia??
1
Luki 2016-05-16 11:19
Maniek - dawaj bo też ciekawy jestem :D Widzę, że jest tu kilku specjalistów :)
2
lola 2016-05-28 13:45
Atmosfera jest super rodzinna! Można nawet zmienić rodzinę- tak jak to czynią niektórzy handlowcy. Dziewczyny chętne do .....np.pracy
7
lola 2016-06-03 12:22
Widzę ze wizjonerka z ciebie siedzisz tam na kamerach ?
1
NewGuy 2016-06-13 17:53
Hmmm po chwili pracy stwierdzam, że nie warto :) Rozumiem wszystko ale niestety firma mało rozwojowa - focus na zarobki dla właścicieli.
Odradzam, niestety.
4
wd 2016-06-18 12:58
@NewGuy a moglbys napisac cos wiecej/ jakies konkrety dlaczego nie polecasz? mysle ze tez nie warto zbyt szybko i zbyt pochopnie ocenaic firmy po tak krotkim czasie pracowanie w niej trzeba pobyc troche dluzej
edfrgh 2016-07-07 16:12
otoz too..wazne zeby jednak troszke w firmie popracowac i faktycznie zobaczy jak jest..wiaodmo ze jak sie nie spodoba to zawsze mozna prace zmienic :)
janek 2016-07-11 14:31
Ja słyszałem, że atmosfera tutaj jest całkiem przyjazna @edfrgh, a to dla mnie zawsze bardzo dobry znak. Ogólnie wychodzę z założenia, że ona również od nas zależy, więc jeśli coś jest z atmosferą nie tak, to nie winię za to pracodawcy. Mimo wszystko - zachęca :)
2
wujek 2017-01-03 07:38
Firma tragedia.... Nikomu nie polecam
4
klient 2017-01-06 19:38
Zero szacunku dla Klienta.....
1
Iza 2017-02-14 14:45
Może mi ktoś powiedzieć czy są jakieś przyjęcia do firmy?
Mar 2017-02-26 05:23
Nie idź do tej firmy. Szkoda zdrowia.
5
Aneta 2017-03-15 13:51
@Mar co wpływa na taką Twoją opinię na temat firmy? Chętnie usłyszymy więcej na temat Twoich doświadczeń.
Klientka 2017-06-20 10:29
Chciałem kupić hyundaia w MK Centrum. Czekałam 20 minut, jak ktoś pojawi się w salonie. Po jakimś czasie przyszedł "Sprzedawca" z jakąś koleżanką. Uśmiechnięci. Zadowoleni. Nawet nie zauważył że jestem w salonie. Zamówiła auto w Marvel w Łodzi. Nadmienię, że tydzień wcześniej dzwoniłam i prosiłam o ofertę. Niestety nie dostałam
Zostaw swoją opinię o MK Centrum - Piotrków Trybunalski
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MK Centrum