brak logo

AutoLogic

Warszawa

Opinie o AutoLogic

beggus 2009-10-15 21:30:40
ogolnie proces rekrutacji dosyc spokojny.miła Pani najpierw przeprowadza ogolna rozmowe nastepnie przejazdzka firmowym autem z panią (chyba była instruktorka jazdy)i tyle.dalej czekasz na decyzje.zarobki nie za duze ale na studencka kieszen jest okej
alim 2010-10-20 13:35:55
na jakie stanowisko aplikowałeś?
1
TURIST 2011-02-23 21:34:47
Po wstępnej rozmowie odniosłem wrażenie , że trafiła mi się najlepsza praca jaką mogłem sobie wymarzyć. Umowa zlecenie mi odpowiadała i nie kolidowała z zajęciami . Płaca taka sobie , do obowiązków należało odprowadzanie samochodów służbowych - do serwisu i po wykonanej naprawie odprowadzenie do właściciela ( firmy ) , wypełnianie dokumentacji . Wszystko proste i przejrzyste. Do czasu pierwszej wypłaty . Za pierwszy cały miesiąc dostałem 400 zł . Początkowo myślałem , że się pomylili , albo że to płaca za tydzień . Nic bardziej błędnego .
Kolega miał małą stłuczkę , zarysował samochód niby ubezpieczony itp , Jednak dostał propozycję nie do odrzucenia . Płacić z własnych pieniędzy . Bo szkoda za mała aby PZU się tym zajmowało .
lipski 2011-04-25 04:18:45
Pracowałem przez ponad rok na umowie-zleceniu jako kierowca. Na samym początku działania firmy.
Kasa mała, ale co do stawek nie było żadnych niedomówień. Mimo, że w mojej umowie było napisane, że płatny był rzeczywisty czas jazdy, w rzeczywistości firma naliczała za czas przejazdu wg viamichelina. Pozornie opłacało się nie śpieszyć, ale albo ludzie na tym oszukiwali, albo byli o oszustwa podejrzewani.
Koszty dzwonienia do klientów nie były rozliczane - miało to spore znaczenie, jeśli się zdarzała konieczność dzwonienia za granicę.
Bywały problemy z przepływem informacji dot. zleceń między Warszawką a kierowcami - np. błędna informacja o tym, w jakim mieście trzeba odebrać auto.
Grzegorz 2016-02-20 19:50:42
Płaca pozornie 9 zł , ale minus 1 zł na tzw ryzyko . Poza tym czas liczony nie jest czasem realnym a wymyślonym przez szefa chyb . Na zarobienie 80 zł dziennie przy całym dniu pracy nie ma co liczyć ( chyba ,że dopisze szczęście . Atmosfera spoko , ale jak chodzi o pieniądze to patrzą na Ciebie jak byś ich chciał okraść czy oszukać na wartość biletu ZTM
Autologic 2016-02-26 17:11:53
Chcielibyśmy sprostować wypowiedź Pana Grzegorza bo wkradła się pomyłka.
Stawka godzinowa to 9 PLN netto PLUS premia 11% za bezszkodowe wykonanie zleceń, a nie minus 1 PLN.
Stosowane są ryczałty i np za wyjazd w mieście na wymianę opon za pierwsze zlecenie ryczałt jest równowartością 4 godzin.
Podobnie funkcjonują ryczałty za wyjazdy krajowe liczone wg dojazdu z googlemaps + 2h dodatkowo + średni czas powrotu komunikacją razy polowa stawki.
Nie żerujemy na biletach ZTM :), rzetelnie rozliczamy i zwracamy poniesione koszty, w tym i bilety komunikacji miejskiej przy zleceniach krajowych. Dodajemy do ryczałtów po 2 PLN za zlecenie na tzw ryczałt na telefon.
Co do dziennych zarobków to zależą one od ilości zleceń i czasu jaki macie Państwo do dyspozycji.
Dziękujemy Panu Grzegorzowi za pozytywną opinię o atmosferze współpracy.
Zainteresowani współpracą z pewnością zostaną poinformowani o zasadach wynagradzania podczas procesu rekrutacyjnego.
pozdrawiam
Konrad Zaręba
Autologic 2016-02-26 17:16:18
Aby być rzetelnym.
Za pierwsze zlecenie/wyjazd na wymianę opon ryczałt odpowiada 3 godzinom pracy, zaś za zawiezienie do serwisu i odbiór tego samego dnia 4 godzinom.
Dziękuję
Jaroslaw 2016-02-28 12:35:47
Praca przyjemna dla kogos, kto lubi jezdzic (ja lubie). Z rozliczeniami zero problemu - kaska zawsze na czas i ilosciow tez sie zgadzala (przy podpisywaniu umowy dostalem rozpiske z ryczaltowymi stawkami za dane kursy). Zwrot pieniedzy za podroze powrotne (czy to pkp, czy to blablacar czy moze pks)+ nieduza stawka godzinowa (wracajac tez zarabiasz).
W biurze (gdzie bywamy srednio raz na miesiac - dostarczyc papierologie) siedza przyjemni i pomocni ludzie. Pozdrowienia dla Pani Grażynki :)
Jednak: ze zleceniami bywa różnie - jak jest sezon na wymiane opon to mozna pracowac codziennie robiac po 3 kursy (wychodzi spoko dniowka, jak jestes sprytny to w 6 godzin obrocisz), poza sezonem już niekoniecznie tak kolorowo. Najlepiej wtedy łapać kursy krajowe, które też z dnia na dzień potrafia się skończyć.
Podsumowując: robota fajna, ale nie zawsze jest :)
1
Grzegorz 2016-03-10 19:07:17
Za dojazdy ZTM teoretycznie zwracane . Ale kiedy jechałem z Łajsk autobusem podmiejskim do Warszawy i w pobliżu nie było możliwości zakupu biletu ulgowego kupiłem u kierowcy 100 % . Nie zostało mi to zwrócone i potraktowany byłem jak bym chciał oszukać Was na wartość połowy ceny miejskiego biletu . Ostrzegam więc przed współpracą z taka firma jak Autologic . szukają oszczędności tam gdzie ich nie ma , Na Wasz chcą oszczędzić !!!!!
Autologic 2016-03-21 11:54:51
Panie i Panowie
Chętnie wyjaśnimy każdą wątpliwość, jaka zostanie rzeczowo zgłoszona do biura, również tą drogą. Natomiast anonimowe hejty nie wnoszą nic merytorycznego a jedynie świadczą o autorze.
Szef "bandy" Konrad Zaręba
Gal 2016-05-11 13:28:22
Autologic z ulicy Kłopotowskiego 11 w Warszawie to firma, która bezwzględnie wykorzystuje i oszukuję pracowników . Realna płaca około 5 zł na godzinę. System naliczania wynagrodzenia wzięty z kosmosu . Czas przejazdu liczony w/b gogle , ale nie wolno jechać autostradą chyba , żer na własny koszt .
Uważajcie jeśli nie chcecie narobić sobie długów które można potem długo spłacać . Oszuści bazują na biednych studentach i ciągle szukają nowych którzy dadzą się nabrać na obietnice pracy w dobrym otoczeniu .Efekt to stracony czas i długi .
Goleme 2016-05-13 19:27:06
Odradzam z całą odpowiedzialnością. Jak najdalej od tej oszukańczej firmy .
1
Autologic 2016-05-16 13:32:56
Szanowni Państwo
Nigdy wszyscy nie będa zadowoleni. Gdybym wiedział do czego odnoszą się opinie Gala i Goleme to mógłbym merytorycznie je skomentować.
Ale dla zainteresowanych:
- 5 PLN płacimy ale za godzinę dojazdu np pociągiem do innego miasta
- przyprowadzenie auta z Wrocławia do Wawy wynagradzamy 101 PLN plus 11% okresowej premii za bezszkodową jazdę
- uważać owszem trzeba, na to by nierozważną jazda nie doprowadzić do uszkodzeń powierzonego auta, to może rodzić konsekwencje podobnie jak to się dzieje przy używaniu własnego pojazdu.

Zainteresowanych zapraszamy do współpracy, przy zatrudnianiu wyjaśniamy zasady wynagrodzeń, własnie po to aby nie było nieporozumień.

pozdrawiam
Konrad Zaręba
1
Autologic 2016-05-17 10:38:03
Witam,
Małe sprostowanie dot. wynagrodzeń za zlecenia lokalne. Każde zlecenie miejskie realizowane przez Kierowcę jako pierwsze zlecenie w danym dniu liczone jest jako 4 godz. pracy, niezależnie od celu relokacji (wymiana opon, czy wizyta w serwisie).
--
Pozdrawiamy
2
Marcin 2016-06-03 08:00:04
Fatalna firma, odradzam kolegą , szkoda nawet iść na rozmowę będą obiecywali miła atmosferę a w rezultacie można bardzo łatwo dopłacić firmie poprzez tz. wyrządzone szkody . Praca polega na odbiorze samochodu od użytkownika i transporcie do serwisu . Każdorazowo trzeba wypełniać dość skomplikowane druki a niezaznaczenie lub nieprawidłowe oszacowanie ewentualnych uszkodzeń czy braków kończy się tym ,że płacimy z własnych pieniędzy za szkody w powstaniu których nie mieliśmy udziału . Zarabia tylko Autologic . Płaca gorzej jak zła czas pracy nie jest realnie oszacowany tylko wzięty z kosmosu . Zakaz jazdy autostradami ze względu na opłaty .
Autologic 2016-06-03 11:43:29
Szanowni kandydaci.
Autologic zarabia tylko wtedy gdy nasi klienci nie maja słusznych zastrzeżeń, że zlecenie zostało źle wykonane albo wystąpiła szkoda. Ale gdy ktoś uszkodzi auto to regres do pracownika nie pokrywa naszych zobowiązań i Autologic dużo traci.To tak dla zrozumienia dla tych którzy nie rozumieją konsekwencji swych działań.
W każdym razie są to przypadki jednostkowe. Zainteresowanych zapraszamy, wytłumaczymy za co i jak wynagradzamy.
Konrad Zaręba
Goleme 2016-06-03 17:02:21
Chyba odpisujący z Autologic sobie zakpił albo żyje w innym świecie . Wyjaśniam skąd bierze się te 5 zł za godzinę . Zlecenia wymiany opon to 3 h ale faktycznie często taka wymiana trwa znacznie dłużej bo dojazd z miejsca odebrania do serwisu , czynność wymiany i powrót samochodem to nawet 5 godzin a policzony jest ryczałt za 3 godziny . Odebranie samochodu wypełnienie protokołu dojazd do serwisy czekanie w kolejce recepcji a następnie na usługe potem mycie samochodu i powrót do klienta to znacznie dłużej jak 5 godzin . Jednak policzony ryczałt za 4 . Jak się weźmie pod uwagę faktyczny czas spędzony na czynnościach z tym związanych a ryczałt za który jest zapłacone to może nawet 5 zł nie wyjdzie . Odpowiedzialność za samochód duza . naprawdę nie warta tych pieniędzy . Jak ktoś nie musi niech wystrzega się tej pracy
Autologic 2016-06-29 10:21:24
Witam,
jeszcze raz wyjaśniam, że zgodnie z umową i załączonym do niej cennikiem, każde zlecenie miejskie realizowane przez Kierowcę jako pierwsze zlecenie w danym dniu liczone jest jako 4 godz. pracy, niezależnie od celu relokacji (wymiana opon, czy wizyta w serwisie). Jest to stawka zryczałtowana wypłacana niezależnie od tego czy Kierowca zrealizuje zlecenie w 2 czy 5 godzin.
Pozdrawiamy
Autologic 2016-07-01 12:35:59
Witam,
aktualnie rozpoczynamy kolejną, nową rekrutację na pracownika biurowego.
Zapraszamy.
autologic nie polecam!!! 2016-07-26 01:17:42
Ludzie! Darujcie sobie tę śmieszną pracę w tej śmiesznej firemce! Bawiłem się w to jak byłem studentem. Byłem dyspozycyjny. Zlecenia co lepsze zrzucane na bardziej lubianych kierowców. Generalnie płaca g** nawet dla studenta. 20 zł za odprowadzenia auta w jedną stronę?? Marnujecie na to pół dnia.... Naprawdę nie warto kasa w markecie zapłaci więcej...

Na każde zlecenie marnujecie od połowy do całego dnia, a macie zapłacone od 20 do 40 zł.

Są akcje wymiany opon itd i tylko na to warto jeździć. Podróże po polsce też bardziej sensowne ale...

Naprawdę ostrzegam przed firmą tam nie zarobicie. Poza tym co to za firma która zatrudnia w większości samych studentów żeby nie mieć kosztów. JEST TO WYZYSK!!! Firma współpracuje np z Arval czy Masterlease które płacą im potężne pieniądze za obsługę a Wam płacą pensję za którą możecie zjeść obiad i kupić kanapkę na kolację... na prawdę żenada!!!

Nie wypowiadajcie się tutaj Panowie i Panie z Autologic bo się ośmieszacie. Proces rekrutacji wygląda tak że biorą każdego z ulicy kto ma prawo jazdy i przejedzie normalnie samochodem kilka kilometrów. Połowa uczelni przerobiła tę firmę - nikt nie został dłużej jak 2 - 3 miesiące..
Kamil 2016-08-21 11:22:20
Praca fajna dla studenta, kasa może i nie jakaś super ale za to bardzo elastycznie podchodzą do zleceń. Można sobie dorobić, jak ktoś lubi jazdę autem!
www.autologic.pl 2016-09-08 10:43:46
Mimo trwającego lata już teraz zaczynamy w Autologic sezon Jesień 2016! Mocnym akcentem bieżącej oferty są zmiany zasad współpracy z Kierowcami!

Naszym obecnym i przyszłym pracownikom oferujemy dwie niebagatelne zmiany: modyfikujemy system naliczania stawek skutkujący wyższym wynagrodzeniem oraz radykalnie ograniczamy poziom odpowiedzialność materialnej.

Mamy nadzieję, że propozycja spotka się z pozytywnym odbiorem i przyniesie wymierne korzyści naszym pracownikom, a nam przysporzy wielu dobrych i zaangażowanych Kierowców.

Więcej informacji dot. bieżącej oferty pracy znajdziecie Państwo na naszej stronie www.autologic.pl, a wszystkie szczegóły przekażemy na spotkaniach informacyjnych - Zapraszamy!
www.autologic.pl 2016-09-08 10:55:23
Prawidłowy link do naszej strony internetowej www.autologic.pl
Oferty pracy znajdziecie Państwo w zakładce Kariera: http://www.autologic.pl/pl/site/1092/1118/oferty-pracy/
www.autologic.pl 2016-09-08 14:03:38
Witaj Mik, zawsze aktualną ofertę pracy znajdziesz na naszej stronie w zakładce Kariera:
www.autologic.pl/pl/site/1092/1118/oferty-pracy/
Zapraszamy do kontaktu!
kasia 2016-09-08 14:08:36
Mik' wiadomo, musisz tylko wejść do nich na stronę internetowa i wejść w zakładkę z ofertami pracy tam posiadają nowe oferty, podobno poszukują kilku nowych pracownikow na rożne stanowiska , możesz tez do nich osobiście zadzwonić i udziela ci wszelkich informacji
Zostaw swoją opinię o AutoLogic - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AutoLogic