brak logo

Zakłady Farmaceutyczne Unia

Warszawa

Opinie o Zakłady Farmaceutyczne Unia

creative 2009-12-01 19:48:58
witam
pracowałem w firmie unia do tego listopada 2009, póki nie nadszedł DZIEŃ SĄDU.....zwołano ludzi na spotkania dystryktowe w 3 miejscach w Polsce i zwolniono jednego dnia 12 osób w tym 2 kier regionalnych.
ogólnie pracowało sie fajnie.....do czasu....do dzis nikt nie wie dlaczego zwolniono 12 osob bez podania przyczyny.......cóż taki live.......
Maxim 2010-03-16 09:21:10
bo zarządza pani od namiotów a nie osoba kompetentna - to tragedia dla tej starej polskiej firmy.
ja 2010-09-06 13:51:52
teraz to jest dopiero ciekawie, w głowach im się pomieszało... codzienne raporty, telefony gdzie jesteś..
anonim 2010-11-14 20:48:40
Fajna Firma była..............ale się skończyła....zaczął rządzić Pan co się chamem zwał...odradzam pracę w tej Firmie. w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się pewnej osobie poprzewracało i chce marną Unię przerobić w koncern. wielkie ambicje, wielkie plany, cele.....i wielkie g... z tego. Najlepiej wychodzą [usunięte przez administratora] albo lizuski....wiele można by było napisać ale i po co...wystarczy tyle..
Truuuuuu 2011-01-28 12:59:06
A gdzie są poprzednie opinie???????
Prawda w oczy kole P. Pa...a?
ssssss 2011-07-12 23:45:50
zgadzam się z przedmówcami, szkoda czasu na tą firmę
kkk 2011-07-20 22:36:42
potwierdzam; byłem na ostatniej rekrutacji; niepoważna firma; na rekrutacje przyszły tylko lub aż 4 osoby; sami nie wiedzą, kogo szukają - z doświadczeniem ale i bez doświadczenia, kręcą na rekrutacji, nie mówią o bardzo wielu rzeczach, które są na porządku dziennym w firmie; znowu pojawiło się ogłoszenie
unia 2011-07-23 18:40:40
znowu ogłoszenie , kolejny dowód jaka to stabilna firma...
unia 2011-07-24 17:13:18
25% podstawy (wynagrodzenie miesięczne) to część miękka, której mogą nie wypłacić, nie informują o tym na rozmowie, gps, kontroling
zzz 2011-07-24 17:27:17
"nie lubią" umów na czas nieokreślony, 1-a na czas próbny na 3 miesiące,2-a na czas określony na 6 miesięcy, rok, max. 2 lata; wszystkie ustalenia na piśmie radzę
1
anonim 2011-08-07 22:43:17
a może to kandydaci są słabi, a nie firma. Jak ktoś przychodzi na rozmowę i nie umie się wypowiedzieć w żaden spasób- to kogo zatrudniać?!?!?!
anonim 2011-08-08 16:38:22
każda rozmowa i praca to nowe doświadczenia...
czy Pracodawca ma prawo zataić prawdę???
dlaczego na rozmowach kwalifikacyjnych nie mówi się, że część wynagrodzenia miesięcznego to część miękka, której nie otrzymują pracownicy, którzy zachorują (można usłyszeć, że urlop wypoczynkowy jest od tego, żeby nie stracić premii miękkiej...)
dopytajcie, żeby nie było obopólnych rozczarowań...
unia 2011-08-08 16:45:50
tylko "słaby" kierownik tak potrafi i myśli, że karami i straszeniem zmotywuje swoich podwładnych...
1
i ja 2011-08-10 21:31:50
Zgadzam się z wypowiedzią powyżej! Jak się komuś nie chce pracować to niech głowy nie zawraca!
anonim 2011-08-19 15:21:26
czyli kary i straszenie to dla Ciebie metoda pracy ....???!!!! i
unia 2011-08-19 15:23:59
"słabi" kandydaci.... tzn. wszyscy, którzy tam nie pracują są "słabi"...???? dobre..
2
Aśka 2011-09-14 14:37:52
1. To Spółdzielnia, a tak naprawdę prywatny folwark
2. Marketing i Sprzedaż to fikcja pod kontrolą żenującego G i miernego, biernego ale wiernego B
3. Opinie poprzednie potwierdzam, oszukują, nie dotrzymują zobowiązań łącznie z tymi honorowymi
4. Przykład zmarnowanych możliwości
5. Spółdzielca to święta krowa - najczęściej to osoba kompletnie nie z tego świata, ma olbrzymie ego i kompetencje pracownika PGR (ale może obrażam PGR?:) z racji wieku PGR znam tylko z opowiadań). Nie wypowiadam się tu o pracownikach produkcji bo ich nie znam.

Zastanów się po co Ci to?
1. Pieniędzy nie zarobisz (patrz wcześniejsze posty)
2. Niczego się nie nauczysz poza piciem na spotkaniach firmowych:)
3. Referencji Ci ta praca nie da
4. Kariera niemożliwa - tylko dla spółdzielców. Spółdzielcą nie zostaniesz (zapytaj kto jest). Nie Spółdzielca to wyrobnik na umowie na czas określony by łatwo było się go pozbyć (zapytaj czy jakikolwiek Rep ma, lub miał cywilizowaną umowę na czas nieokreślony)
5. O tych lizuskach i ...."zacieśniających kontakt" też prawda:). Patrz posty powyżej.

To moje 10 punktów do Twoich przemyśleń.
Obecnie, pracując w dużej firmie, mam punkt odniesienia wg którego mogę dokonać oceny. Tyram jako Repka ale wiem po co, wiem za co, są tu ludzie od których można się uczyć a dyrektorzy nie dłubią podczas rozmowy w nosie tak jak[usunięte przez administratora].
rewos 2011-10-10 18:44:40
Ale widzę że odpowiedzi na podstawowe pytanie brak. Czyli jakie zarobki? Możliwość premii? Jakie auta?
clock 2011-12-22 10:33:25
A ja polece ta firme, pracuje juz dluzszy czas i niewiele mam do zazucenia. Oczywiscie nie zawsze jest kolorowo, bywaja rozne dziwne sytuacje zwiazane z tym, ze jest to spoldzielnia, a ta sie rzadzi swoimi prawami, ale mozna do tego przywyknac. Nie jestem przedstawicielem, wiec nie wypowiem sie na temat sprzedazy, ale z tego co sie orientuje Ci wcale w wiekszosci niewiele soba reprezentuja i stad pewnie te narzekania. Ten kto sie nadaje do swojej pracy bedzie robil co trzeba i bedzie sobie radzil. W koncu w pracy sie pracuje. Skoro jest tak zle to prosze idzcie to jakiegos duzego koncernu farmaceutycznego, a zobaczycie co znaczy ciezka praca, jesli w ogole Was tam przyjma. Pewnie za duzo wieksza kase, ale nie narzekajmy, w Unii nie zarabia sie najnizszej krajowej. Wracajac do pracy w centrali i na produkcji, polecam naprawde. Jesli szukasz stabilnej posady, masz poukladane w glowie i zapal do pracy to idealne miejsce. Miła atmosfera, przyjazni ludzie, a jesli bedziesz solidnie wypelniac swoje obowiazki mozesz pracowac do emerytury. O pracownikow sie dba, nie mobinguje, nie wyscigu szczurow. Polecam!
Antek 2012-02-07 16:19:29
Oj, Clock Clock zastnów się na swoim postępowaniem... Czy naprawdę nic nie masz sobie do zarzucenia? Pomyśl chwilę, zrób ra [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nek sumienia i przestań krzywdzić ludzi dobroduszny i uczciwy pracowniku
Antek 2012-02-07 16:24:21
Jeszcze raz Clock... Profesjonalisto, ktory nie wie jak sie pisze "do zarzucenia", a moze chodzilo o "zucie gumy". Wlasnie takich pracowitych i madrych ludzi Unia promuje i trzyma "do emerytury", ale jakze Clock moze poszczycic sie wyzszym wyksztalceniem z politechniki, nieprawdaz
1,2,3 2012-06-11 04:27:30
Uwaga,
znów szukają kogoś na Mazowieckie - ale rotacja !!!!!!!
chinczyk polknąl zabe 2012-07-25 19:26:17
Rotacja niemozliwa ; )
Firma dobra dla tych, co chcą trafić do działki medycznej ze spożywki.
Masz kilka miesięcy, by sie wykazac (zebrac wyniki ims, rankingi, etc.) a potem jak najszybciej uciekać ; )
Z wynikami moze być kiepsko, bo repy nie dostają ich już i nie mogą porównać sie na tle pozostałych \'ciężko pracujących\'. Ha ; )
I jeszcze jedna rzecz - majstrują przy IMS bardziej niz.. :)))
Zwykły Folwark Kózek z Nosa.
cyk pstryk 2012-11-23 20:00:54
dołącze do kolegi wyżej z punktami

dodatkowo ludzie kierujący tą firmą zachowują się poniżej krytyki
kierownictwo potrafi tylko pić i czepiać się ludzi
na niektórych stanowiskach np. technik żywienia = kierownik (porażka)
można tak wymieniać bez końca
szkoda cennego czasu i zdrowia na ten PGR bez przyszłości
monika 2015-01-31 00:43:26
czy jeśli jestem świeżo po studiach farmaceutycznych, to mam szanse na pracę w tych zakładach farmaceutycznych unia? no może jeśli nie praca, to chociaż staż, bo chciałabym mieć udokumentowane przepracowanie określonego czasu w jakiejś porządnej firmie, a unia do takich nalezy, Z resztą, mi bardzo zalezy na pracy w zawodzie
olka 2015-09-21 19:24:17
pm wynagrodzenie to max 2 500zł netto plus ewentualnie premie, umowa na określony, 14-15 wizyt. Czyli jak na farmację bardzo przeciętnie.
B 2016-01-04 23:44:34
Folwark kilku osób i to niekoniecznie zarządu który wydaje się że nie wie co robią 2 chłopki roztropki i ich pionki w osobach kierowników.
Pijaństwo, pijaństwo i jeszcze raz pijaństwo. Szkolenia kręcą sie tylko wkoło tego.
Brak profesjonalizmu w każdej formie.
Jeżeli macie odrobinę oleju w głowie to omijajcie szerokim łukiem no chyba że masz wyćwiczony język żeby lizać dupy tym którzy tego potrzebują żeby podnieść swoje ego !!! Max 2500 netto premie że pożal się boże. Z dupy plan który ustalany jest nie wiem na jakiej zasadzie. Po przejściu do firmy z zasadami widzę w jakim gównie było mi pracować .
2
A 2016-01-11 00:13:26
Nie wylewaj żali... czasami współpraca się kończy i trzeba się z tym pogodzić... a nie płakać...
:)
jak 2016-01-24 00:04:28
A jak z pracą na produkcji? Zarobki zmiany itp?
1
rftg 2016-05-05 19:31:12
@Adam teraz tylko przedstawiciela medycznego szukaja widze w ogloszeniu ze oferuja tam prcę w stabilnej firmie o ugruntowanej pozycji na rynku możliwość udziału w szkoleniach wspierających rozwój zawodowy pracę w zgranym i ambitnym zespole mzoe warto..
Ja 2016-11-08 21:47:19
Dupna firma nic tylko siedzieć i płakać :-)
1
Zostaw swoją opinię o Zakłady Farmaceutyczne Unia - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakłady Farmaceutyczne Unia