brak logo

Lajkonik Snacks

Skawina

Opinie o Lajkonik Snacks

asd 2014-01-06 19:27:17
w LAJ jest coraz gorzej, są podobno już listy kogo mają sie pozbyć, a co do $ to zależy, prawda jest taka że wszędzie jest ta płaca minimalna więc ile się wezmie na m/c no to łatwo sobie mozna policzyc razy ilość godzin. Bardziej tam teraz zwalniają niż przyjmują.
Anna 2014-01-08 09:13:11
oby znowu powysyłali ludzi na szkolenia itd. to ułatwiło życie wielu osobom jak były zwolnienia trzy lata temu.
xxx 2014-01-08 21:07:58
Ludzie zrozumcie,(usunięte przez administratora) jeśli ktoś nawet tam przepracował 30 lat i ktoś stwierdzi że ta osoba jest do zwolnienia to tak też się stanie! Nie ma znaczenie czy zwykły procownik dobrze będzie sie układał z brygadzistakami i majstrami czyli prezenty wspólne wypady na piwko itd. Ooba która która jest brygadzistą też patrzy na swoje 4 litery i tak na prawdę bez sentymentów zwolni kogoś kogo mu każą zwolnić! Jeśli produkcja spada no to wiadomo że trza robić redukcję zatrudnienia! Jeśli zakład zwalnia stałych pracowników to pan ze związków robi się coraz bardziej zdenerwowany i czerwony bo wie że 1 pracownik mniej to 1 składka mniej dla niego! a sam nic nie robi by pracowników wspomagać. Mobbing w tej firmie chyba nabrał zenitu, bez kitu. Teraz ma być tak że maja wprowadzić "podobno" 2 z brygadzistki na zmianę a są obecnie 4 na każdej zmianie, więc walka ostra, trzeba sobie uświadomić że nic nie trwa wiecznie, i tak jak praca w LAJU nie będzie trwać wiecznie tak też trzeba być przygotowanym że dostanie się KOPPA i sajonara. Dobre czasy się skończyły i teraz kazdy tam walczy o swoje i tyle.....
1
franko 2014-01-29 15:09:04
Z tych wszystkich postów tu wypisanych wynika jedno - że faktem jest to że trzeba być elestycznym więc jesli jestes młody uciekaj z kraju! a jak juz cie przyjmą do lajkonika i wiesz że kres pracy twój już tam nadchodzi no to przygotuj sobie już inna pracę! Ja rozumiem soby które tam pracują juz lata od zeszłego wieku, i nigdzie nie znajdą już zajęcia, więc boją się o swoje posady no ale nikt nad nikim płakać nie będzie więc......czas ucieka a lajkonik już na WAS nie czeka heh
matrix 2014-01-31 10:25:34
Czy ktoś mi może napisać jaka jest praca dla technologa? Czy jest to zmianowa praca?
Anka 2014-02-05 17:46:41
Pracę w technologi polecam spoko dział.Do pracy przychodzisz między 6-9 .
matrix 2014-02-07 22:32:35
Dzięki,pytałam się bo mam rocznego synka i zależy mi na stałych godzinach aby prowadzić małego do żłobka i odbierać go.
. . . 2014-02-11 17:33:25
Witam pracuje w lajkoniku juz kilka lat kiedys ta praca naprawde byla zupelnie inna atmosfera w pracy dawala jakas satysfakcje z wykonywanych obowiazkow czlowiek az chcial sie angazowac a w tym momencie to co sie dzieje jest niewiarygodne nowy szef prod + masa nowych ludzi w biurach daza do tego by na kazdego znalesc haka by go zniszczyc lub nagane dac . . . ludzie sa traktowani jak rzecz kazdy doswiadczony pracownik jak to mowi gora moze byc zastapiony osoba bez doswiadczenia coraz wiecej ludzi jest zalamanych rozmowy na przerwach i po pracy sa tylko na jeden temat trzeba szukac nowej pracy mam dosc od nowego roku tylko jedno kazdy mowi MAM JUZ DOSC . . . zeby tylko ktos nie obudzil sie za pozno . . . .
ehh 2014-02-11 21:14:19
To co się teraz dzieje nie motywuje do lepszej pracy tylko do tego żeby szukać nowej .
2
ALFABET 2014-02-18 13:57:53
Posłuchajcie mnie, narzekacie że dawniej było innaczej czyli lepiej, jak zaczeła się budowa nowej hali, no to siła rzeczy każdy ze stałych pracowników domyślał się że będzie mobbing, bo nowa hala oznaczała większe zapotrzebowanie i zbyt na towar, lata ludziom lecą no i oczywistym jest też fakt że nikt na "górze" wieczny nie będzie, i że przyjdą młode wilki które będą stanowić swoje reguły.

Lajkonik był to kiedyś typowy swojski zakład, obecnie jest to już mało swojski z tego względu, że przychodzi młode pokolenie, to starsze pokolenie odchodzi na emeryturę bądź są zwalniani podczas redukcji pracowników! Nie można iść do pracy z nastawieniem sentymentalnym, obecnie trzeba iść z nastawieniem, że może dziś mnie z tej pracy nie wyrzucą! Popatrzcie nawet na takie fejsbók tam jeśli ktoś ma swój profil i jest w pracy wysoko postawiony to od razu wszyscy którzy są ze zmiany danej osoby ją LUBIĄ! czyli podlizywanie się, wyżalanie itd. NIEBYWAŁE! ten zakład tak na prawdę obecnie zmierza do automatyzacji = zastąpienie robotami zwykłych ludzi przy pakowaniu paluszków. Nowa kadra która rządzi na "górze" jest nastawiona na zysk i nie będą patrzeć na to czy ktoś robi za 700 zł czy za więcej, nie podoba się to spadaj! proste założenie.

Fakt faktem że ludzie tam obecnie są traktowani jak przedmiot no ale cóż sorry takie mamy czasy. Stałych pracowników firma będzie się pozbywać sukcesywnie i to nie ulega wątpliwośći, zaś pracownicy z firm typu work i randstad będą przychodzić na chwile by znów odejść bo przyjdą nowi, i tym właśnie sposobem tworzy się swoisty burdel na produkcji, bo nikt za nic nie odpowiada i kazdy ma wszystko w D.U.P.I.E! Pracują tam w 90% same kobiety więc kablarstwo jest na porządku dziennym! tylko co z tego ma wynikać? skoro jak już mówiłem kogoś mają zwolnić to i tak zwolnią!

Jest jeszcze coś takiego jak impreza firma! przychodzą tam stali bywalcy czyli stali pracownicy no i ta impreza polega na tym że jeden drugie obgaduje w czym przyszedł, z kim przyszedł, jak był ubrany, jak się zachowywał i co najważniejsze! UWAGA! ILE WYPIŁ! brakuje tylko jeszcze ile miał słomy w butach heh. Historie na temat danych zmian i ludzi tam pracujących są tak nie bywałe, że podchodzą pod paragrafy! czyli to się zwie pomówienie!. No bo jedynym zajęciem pewnych kobiet tam pracujących jest to kto z kim uprawiał miłość! Sexiar moim zdaniem tam nie brak, no ale cóż jak kobietę swędzi w kółko no to co poradzic heh. Tak wiec ja daje LAJOKONIKOWI max. 3 lata funkcjonalnosci, potem zostana juz tylko wspomnienia!
1
lajkonik 2014-03-21 03:35:51
witam tak sobie czytam te wpisy morze ktoś wie czy na te imprezki firmowe można przyjść z kimś z poza prcowników np żoną i czy te imprezki są darmowe czy pracownicy coś płacą ostatnia ponoć była 16 lutego w jerzmanowicach morze ktoś coś wie na ten temat
esmeralda:) 2014-05-21 12:13:11
hej chciala bym sie dowiedziec na czym polega praca w technologi ? i czy faktycznie jest az tak zle w tym lajkoniku?
1
Patryk 2015-01-21 14:32:54
Wiem, że produkcja spełnia najwyższe standardy z zakresu zapewnienia jakości i ściśle stosuje się do ustawowych wymogów oraz zasad „dobrych praktyk produkcyjnych“. Jakie więc trzeba spełniac wymagania aby dostać się do pracy w Lajkonik Snacks GmbH? Pracowałem na produkcji lecz tu chyba bardziej wymagania są podniesione z tego co wiem
mały 2015-01-25 17:15:57
Do Grany zapraszam tam jest naprawdę wporzadku praca na cały etat czy to leasing czy stały pracownik Pieniądze bardzo dobre jak na te czasy jednym słowem BAJKA
matrix 2015-02-16 15:25:02
witam, jak się teraz układa praca w Lajkonik? Jestem technologiem żywności i szukam pracy na cały etat. W jakich godzinach jest praca? Czy to praca zmianowa? Zastanawiałam się też nad pracą w dziale handlowym (ale nie jako przedstawiciel handlowy. Czy ktoś wie jaka jest płaca w Lajkonik? Jaka jest atmosfera w zakładzie? Dzięki za wszelkie informacje.
rtuity 2015-02-28 11:13:29
Człowieku lepiej tam nie idź, jak nie znasz ludzi. To co teraz tam sie wyprawia to sodoma i gomorra.....
ziomal 2015-03-17 21:18:09
zgadza sie jest nowe pokolenie mlodych osob ktore tak im sie wydaje ze zadza w lajkoniku mamy nowy dzial udoskonalenie produkcji gdzie siedza madre glowy i mysla nad tym co mozna jeszcze zniszczyc na produkcji a zreszta kto tam jest pani nedza i statysci bo pojecia o niczym nie maja
Polak 2015-04-17 11:04:35
Mieszkamy i pracujemy w Polsce... Jak jest z Polakami?
Ano tak: "Panie Boże... Sąsiad ma taką piękną i zdrową krowę... a moja taka chuda. Spraw, żeby jego krowa zdechła..." :)

Gdyby ludzie na produkcji się nie obgadywali... to byłoby co najmniej dziwne :)
A skoro mają czas na obgadywanie, tzn że wcale nie jest tam tak ciężko jeśli chodzi o pracę :)

Ludzie obgadują się, niezależnie od zajmowanego stanowiska... więc produkcja nie odstaje od innych działów, czy firm...
Kasia 2015-04-20 22:31:41
Nie polecam! Największy(usunięte przez administratora) i burdel w Skawinie!
Poldek 2015-05-07 21:26:20
W końcu się coś dzieje, kierownik technicznego naprawdę dużo zmienił i wyciągnął w jeden rok dział techniczny z średnioeiecza. Teraz się tam naprawdę prcuje a mszyny są w coraz lepszym stanie. Dział techniczny w końcu nas wspiera.
6455 2015-07-02 09:26:57
Ten zakład to jedno wielkie kumoterstwo! Połowa "pener" które tam awansowały to tylko poprzez łóżko, bo jak by innaczej, a teraz dzielą i rządzą, więc jak tam może być? hehe no właśnie.
2
....... 2015-07-18 22:22:51
Tak na prawdę jest to sciema pod publiczke, tam trzeba mieć znajomosci to raz, a dwa to pewnie już maja kogoś wiec ogłoszenie oficjalne musi byc. Ten zakład jest typowo "rodzinny" więc cięzko jest komuś obcemu, ale zawsze można próbować.
1
xyz 2015-07-20 19:24:41
Praca w Lajkoniku??? Ludzie nie szukajcie tu pracy jeśli naprawde nie musicie. Pracownicy są traktowani jak rzeczy. Teraz kiedy nastali "liderzy" to każdy ma swoich ulubieńców którzy robia tylko na jednej linii. Utworzyły się grupki ulubionych osób. Reszta sezonowych musi zapierniczać na innych liniach typu 23, 32, 33, 35, a nietykalni siedzą na krakersie. Ludzi powinno się mieszać by potrafili na każdej linii pracować !!!!
1
..... 2015-07-21 10:07:38
Jest tak dlatego że osoby które obecnie przejeły tam władzę, sprowadzają swoje towarzystwo i jest to oczywiste, tworzą sie małe kliki, a ci z krakersa to starzy wyjadacze wiec, oni sa jak posągi nietykalni do ostatniego dnia na tym świecie HAHAHA. Tam rządzą obecnie młode wilki, które nastawione są na władzę i $ chytrość człowieka nie zna granic w obecnych czasach......więc jeśli ktoś tam idzie do pracy a nie zna nikogo, to niech lepiej się zastanowi na co sie tak na prawde pisze, albo zaciśnie zęby byle by tylko zarobić troche $ a po sezonie i tak zwolnią bo jak że by innaczej.
1
123 2015-07-22 00:31:16
Moim zdaniem nie wszyscy są którzy przejęli władzę są źli... U nas na krakersach akurat jest lepiej. To prawda, sezon ma ciężko i na zatrudnienie nie ma co liczyć... Ale przynajmniej jest praca.
1
obb 2015-08-26 03:59:25
chyba kpisz kolego jakie oferty jakie zarobki ???
is 2015-09-09 10:37:51
Pojawiły się nowe oferty pracy w lajkoniku dla pakowaczy, tylko czemu jak zatrudniają nie informują ze to praca na 1/4 etatu na umowie.
dddd 2015-09-20 18:05:47
Bo jak by informowali to by nikt nie przyszedł im do pracy
dede 2015-10-01 13:39:03
Jak nie będzie miał co włożyć do gara i wyskoczyć na miasto, bo pustak będzie w portfelu to nawet 1/4 etatu weźmiesz. Na co można liczyć? co to za pytanie?! na prace i tyle a na co Ty chciałeś tam liczyć??
1
robotnik 2015-10-02 00:03:45
1/4 oznacza tyle... Ze musisz mieć przerobione 5 dni w miesiącu. Jeśli będzie kiepsko z robota to Cię nie wezmą i tyle. Te firmy trochę mydlą oczy... A później się okazuje że pracy nie ma dla wszystkich... Bo są stali pracownicy. I to normalne. Czy ktoś kogoś zmusza do pracy? Umowy się podpisuje dobrowolnie.
maciej 2015-10-25 21:06:27
Zbierałem opakowania na puszki co właśnie jest promocja , uzbierałem na trzy puszki sprawdziłem gdzie można wymienić w Swarzędzu wlkp w Polomarkecie . Jedyne miejsce na ok. 18 000 mieszkańców i jedyne w okolicy.Pojechałem a tam się okazuje że nic nie wiedzą o takiej wymianie i puszek nie mieli. Więc Lajkonik sobie zadrwił z kupujących i ich olał byle nie spadła mu tak produkcja jak w VW przez aferę spalinową że musiał zaprzestać produkcji jednego modelu z volkswagenów.
bolo 2016-01-06 18:40:45
Chłopy to prawda ze panny napalone i można wychaczyc coś na boku , ziom mi sprzedał bajere ze ponoć sa niektóre tak napalone ze na pięterku w trakcie można poćwiczyć ? Proszę o poważne wpisy bo jak tak to nawet na sprzątacza tam idę ! Z tego co wiem to niektóre takie napalone ze szarpią małego jak reksiu szynkę ,super nie mogę sie doczekać :)
2
doBOLO 2016-01-10 16:14:54
Gościu, w każdym zakładzie produkcyjnym znajdziesz takie kobiety, które lubią na boku, wiec nie zachowuj się jak jakiś tam szczeniak, tylko szukaj sobie raczej kobiety na żonę, niż pindy na chwile, bo może się później okazać że ta pinda będzie miała wpadkę, i to własnie Ty będzies musiał bawic jej bachora, i być z nią od końca świata.
jakaś 2016-01-21 12:56:36
jak wygląda praca lidera w lajkoniku ?
9637 2016-01-26 18:05:19
Praca lidera w lajkoniku polega na indorzeniu jak indor, swojego własnego ego i tyle w zasadzie.
1
ktoś 2016-01-27 11:39:06
Świetna, rozwojowa posada i genialni współpracownicy.
A na czym praca polega? opisane w ogłoszeniu jest.
2
2076 2016-02-24 14:17:52
No i trzeba też pamiętać o presji która jest tam wywierana, no i o obgadywaniu, które jest tam na porządku dziennym, zwłaszcza wśród dam które tam pracują.......
3
Rozmawiałem. 2016-04-01 15:24:22
Zadzwoniono do mnie, żebym przyszedł na rozmowę o pracę. Niestety przez telefon dowiedziałem się, że nie zarobię nawet 2000 zł netto więc podziękowałem i na rozmowę rekrutacyjną nawet się nie fatygowałem. To było stanowisko operatora maszyn czy linii produkcyjnej-jakoś tak.
1
anx 2016-04-20 09:05:21
czy ktos wie jak jest w GRANA? czy płacą OK i czy pracuje się względnie normalnie - czy wyzysk ludzi?
do anx 2016-04-27 09:23:10
W G.r.a.n.a praca obraca się w oparciu o znajomości, no i rodzinne kółka, więc bez znajomości nie ma szans sie tam dostać, a nawet jeśli się uda, to raczej ze wskazaniem na poniewieranie i wyzysk. Praca tam jest ciężka fizycznie.
1
kkk 2016-06-08 17:26:40
Robota jak robota... jeżeli nie podpadnie się liderowi a w sumie ciężko to uczynić jeżeli się normalnie robi a nie opiernicza licząc ze ktoś za nas będzie pracowal to spokojnie idzie wytrzymać. Zarobki też do najgorszych nie należą. Wiadomo kierownictwo tutaj fatalne ale sa miejsca gdzie naprawdę jeżeli o to chodzi to jest gorzej...
Agata 2016-07-12 11:59:00
Jak nie masz znajomości i układów z liderami to rzucą Cię na linie 23/24 , 32 , 33/35, gdzie nie liczy się człowiek tylko kolejne opakowanie/ karton bo zamówień jest dużo tylko ciągłe braki kadrowe są. Jak masz zdrowy kręgosłup to może porobisz tam z rok, potem tylko zostanie Ci robota n środkach przeciwbólowych.
Nietykalni siedzą na krakersach w więcej osób niż na innych liniach które idą 2-3 szybciej.
Mozesz zapomniec ze sie tam dostaniesz, chyba ze masz wujka kierownika lub lidera danej linii/ dzialu.
1
Lipka 2016-07-27 16:01:18
Zgadza się z krakersami, siedzą ustawione, plotkują, obmawiają aż rzygać się chce, wredne zwłaszcza zmiana B.
2
Hikk 2016-07-28 14:26:33
Nie polecam ! Niby na pełen etat a musisz robić od pon do ndz i ciężko o wolne . Zgodzę sie z tym co napisala jedną osoba ze liderzy mają tam swoich ulubieńców i osób z lini 21 "krakersy" nie tykaja . Przyjmuja ludzi a później zwalniaja . Więc troszkę dziwnie to wygląda . Tak to prawda obgadaja na każdym kroku a mało tego wykorzystywanie "sezonu"
Nicknickinick 2016-08-29 08:25:17
Jak to jest z tym specjalistą ? Wie ktoś jakie wymagania ?
Abc 2016-09-21 09:10:29
Nie rozumiem co wy macie do zm.B ?? Moim zdaniem to najlepsza zmiana jest. Po zm.C zawsze jest syf , a damy ze zm A tylko drą mordy.
Abc 2016-09-21 09:11:33
Nie rozumiem co wy macie do zm.B ?? Moim zdaniem to najlepsza zmiana jest. Po zm.C zawsze jest syf , a damy ze zm A tylko drą mordy.
Xd 2016-10-02 20:55:56
Witam, jak wygląda praca operatora wózka widłowego tzn jacy ludzie tam pracują oraz jakie zarobki?
Am 2016-10-02 21:28:14
No zarobki to są średnio na poziomie 1900netto, ale są i tacy którzy mają przysłowiowe dwa trzysta, ogólnie rto sobie jeździsz i wozisz rzeczy, nie jest to trudne, a jesli chodzi o ludzi to atmosfera jest w porządku, dość dobra, na pewno się jakoś dogadasz
Kasia 2016-11-03 18:10:54
Będąc w 1 dzień na linii nikt mi nie wytłumaczył na czym polega moja praca.....koleżanki z linii tylko się denerwowały na mnie i mówiły szybciej pracuj bo cie zwolnią! Presja na mojej sobie była tak duża że prawie płakałam! Jednak przyszłam w kolejny dzień do pracy na inną linie i znowu to samo..... :(
Za cały miesiąc pracowałam na różnych liniach, ale dawałam radę.
Moja wypłata była tak skromna że ledwo starczała na przejazd komuniakacją miejską jak i jedzenie, nie mówiąc już o wyjściu na przysłowiowy kebab.
Jednak nie poddawałam się i zawsze byłam dobrej myśli, jaka była praca taka była, ale ważne że płacili, mimo że mało ale jednak starczało mi na jedzenie i przejazdy komunikacją miejską.
Nie mam pojęcia dlaczego atmosfera w tym zakładzie jest taka że jedna drugiej jest wilkiem, ale grunt to być owieczką w takim stadzie wtedy może będę miała wpływ na inne dziewczyny by były takimi owieczkami.
3
Zostaw swoją opinię o Lajkonik Snacks - Skawina
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lajkonik Snacks