brak logo

Duka Polska

Warszawa

Opinie o Duka Polska

kolo 2016-05-12 01:12
he he procent od obrotu? nawet kiero tak nie maja, po drugie nigdzie nie słyszalem aby sprzedawca w sklepie w centrum handlowym mial jakiś %.
Pomarzyć zawsze można :)))
Tete 2016-05-13 22:04
Na czy polega wewnetrza rekrutacja na kierownika,bo nie bardzo rozumiem,nagle pojawia sie osoba,wyloniona Z fikcyjnej rekrutacj bez ogloszenie wewnetrznego? Czyzby pani regionalna bierze byle kogo z danego sklepu,gdzie akurat nie ma kierownika??Niezly awans:)i smiech na sali.
1
Ki 2016-05-13 22:09
Nie ma socjalu,nie ma premii,nie ma szacunku.
5
majkell 2016-05-16 17:30
wewnętrzna rekrutacja nie musi być ogłaszana, wystarczy, że cię i twoją pracę obserwowali i się kolego nie spodobałeś-tyle. A teraz zamiast zgłosić pretensje komuś z firmy, np. regionalnej to wylewasz swoje żale w internecie. Domyślam się, ze siedzisz cichutko na pupie i tylko w internecie jesteś tak "wyszczekany" :)
1
majkell 2016-05-16 17:32
P.S pracuję od niedawna i sobie chwalę :)
1
Były 2016-05-17 12:29
A jak tam konkurencja (à Tab)? Podgryza już Dukę? I jak zarobki? Jak odchodzilem z Duki to w Biedronce i Lidlu płacili więcej :/
8
body 2016-05-28 17:53
jedyne co dobrze wychodzi tej firmie to pompowanie balonika jakie to świetne produkty, jaka znana i lubiana marka... w/w balonik pęknie prędzej niż myślicie.
brak szacunku do pracowników, zamęt, zero jakiejkolwiek pochwały a premie tylko za wyrobiony target, płace na śmiesznym poziomie... pracę w w duce odradzam dla spokoju i zdrowia psychicznego. Ale jeżeli lubisz ciągle użeranie się z szefem to próbuj.
8
Go 2016-06-06 20:41
Ile jeszcze osob ma sie zwolnic zebyscie zrozumieli co sie dzieje? Moze osoby z za wschodniej granicy beda u was doceniani.Wstyd dla firmy.
5
Dorota 2016-06-06 21:43
Osoba ktora pacuje 4 lata ma ta sama pensje co osoba zaczynajaca prace - zenada.Co robi HR menager...chyba tylko pachnie:)
6
zenada 2016-06-07 09:16
Brak podwyzek, brak socjalu, smieszne premie. Wymagan cala masa i za co? Na jakiej stopie pracownik jest doceniany? - Na zadnej!
Proponuje najpierw zainwestowac w dobra reklame a przede wszystkim produkt!- A pozniej wymagac czegokolwiek. Brak slow.
4
NELLL 2016-06-07 11:02
A CZY WIE KTOŚ JAK WYGLĄDA PRACA WE FRANCZYZIE DUKA?
dżej 2016-06-09 15:22
co raz większe dno.. siłą mamy zaciągać klientów do sklepu jak jest ładna pogoda?
i tylko ciągle: "nie ma wyników, wszystko do poprawy".
wymagania na 300% a docenienia żadnego.
4
wolter 2016-06-09 23:02
w lidlu płacą na kasie więcej niż DUKA, a tutaj wymagania są duuuużo wieksze-znaj wszystkie produkty, wlaściwości, rozdawaj jakies ulotki, informuj o wszystkim klientów, dbaj o czystość na sklepie... wymagania z kosmosu, ciągła krytyka, że mało i mało a stawka głodowa
Beczka smiechu 2016-06-28 21:18
Coraz mniej, szczycą sie otwieraniem nowych sklepów a pracownikom dają 10 złotych premii, śmiech na sali. Duże wymagania za brak jakiegokolwiek socjalu, żadnej motywacji a same wymagania. Polecam zapoznać sie z podstawowymi zagadnieniami zarządzania a dopiero pozniej zabierać sie za kierowanie firma.
6
blublu 2016-06-29 08:10
Ja chyba pracuje w innej Duce, u mnie jest super nasza ekipa jest extra, jestesmy zadowolone. Nie dotykaja nas takie rzeczy co was ale to moze kwestia regionalnej i nas ....ekipy.
Zycze wam rowniez przyjemnej pracy jak u mnie:)
10
lira 2016-06-29 19:52
Cieszymy sie ze w Twojej Duce jest social, sa podwyzki , jest fajna kasa, sa realne budzety a tym samym 4 tygodniowki w miesiacu. Dobra ekipa to przede wszystkim zgrany zespol, a nie wiesz co sie naprawde dzieje bo caly syf Cie omija dlatego masz takie wyobrazenie ( wiesz tyle ile powinnas/powinienes)- cala recepta na dobra i pozytywna prace. :)
7
Anoi 2016-07-01 19:03
Ja na prawdę nie mam nic do ludzi pracujących w tej firmie - ok- każdy musi wypełniać swoje obowiązki i jest z tego rozliczany... Ale nie oszukujmy sie - dobra firma powinna motywować swoich pracownikow - chociaż by przez social typu multisport lub jakie kolwiek bony, bo firma potrafi współpracowac z firmami typu Edenred ale w druga stronę to juz nie działa.... Moze stosując takie metody jeszcze bardziej polepszyła by wyniki ??
4
były 2016-07-05 11:14
Multisport kiedyś był. Raz zrobili "niebywałą okazję" można było nabyć kartę w specjalnej cenie. Tylko że cena była taka sama jak dla każdego człowieka z ulicy. Żenada.
4
Ktoś 2016-07-07 07:31
I tu sie zgodze w 100% ;) Wszystko zalezy od ekipy. Jestem zwykłym pracownikiem i bynajmniej sobie chwale. Pensja jest jaka jest, ale w tym kraju raczej na wiecej nie ma co liczyć. Skoro tak jest super i extra w lidlu i biedronce to dlaczego tam sie nie zatrudnicie? Poznałem juz ludzi u siebie na tyle, że wiem, że nikt nie jest zatrudniony po znajomosci. Zgodze sie tez z tym "stalkingiem" osob wyzej postawionych. Bardziej chodzi mi o panią I.B. niz regionalną. Płacą najdroższej firmie w warszawie za "tajemniczego" a i tak mało. Musi sama przyjsc i zobaczyc na własne oczy. A wtedy to juz zalezy jaki ma dzis humor. Jeśli ktokolwiek z biura to czyta to niech ma na uwadze, że nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu! ;)
2
yyy 2016-07-13 20:51
to jest pytanie czy stwierdzasz fakt ?
Pierwsza czesc - nowy ?
Druga czesc - stary :D
kesies 2016-07-16 21:25
targowek, to jest opcja rzetelności. haha. iza chyba spi albo przymyka oko. a Daga co nic jej nie wiadomo???
4
bebe 2016-07-16 21:28
Targowek Targówkiem a sadyba??albo gorczewska-chlopak sobie nie daje rady. Zawod kierownik:) Albo zly zatrudniajacy, albo taka firma-KRZAK!!
heloł 2016-07-16 22:13
ej ej .. nikt nie wie o co chodzi -piszcie jasniej :D
kil 2016-07-18 22:11
Aha jasne.. Kto to napisal??? Biuro
2
Zniesmaczony ktoś 2016-07-30 00:50
Moi drodzy!
Minął niecaly miesiąc a zdanie mam zupełnie inne. Zmieniam prace w tej firmie nie ze względow na zaloge ale na firme. Zero jakiejkolwiek motywacji. Zap*erdalasz za 1500 a max premia w miesiącu to 200zl. Regionalna mimo iz byla kiedys sprzedawcą ma wieczny zal ze jest maly obrót. Praca tu to porażka. O podwyzce mozesz zapomniec. Ewentualnie po co najmniej 4 latach i to tez grosze. Każą wciskac cokolwiek oby sprzedaż była. A nie przeklada sie to w ogóle na twoje wynagrodzenie. Zadnych benefitów. Podobno nie stac ich na nic. Nawet za zapłacenie za fakture obcej firmie. To jest duza siec?? Nazywają sie "international" ale to tylko nazwa. Do takiego statusu im bardzo daleko. Brawo dla pani Rożek ze w koncu z tym skonczyla podobno ;) a z kolei serdeczne wspołczucia dla p. Solorz. Oby byla zadowolona i sie jej powiodlo. (Jedyne miejsce gdzie można sie wyżyć na nich i mam nadzieje ze niektorych t wstrzyma przed pracą tam)
5
Zniesmaczony ktoś 2016-07-30 00:52
Moi drodzy!
Minął niecaly miesiąc a zdanie mam zupełnie inne. Zmieniam prace w tej firmie nie ze względow na zaloge ale na firme. Zero jakiejkolwiek motywacji. Zap*erdalasz za 1500 a max premia w miesiącu to 200zl. Regionalna mimo iz byla kiedys sprzedawcą ma wieczny zal ze jest maly obrót. Praca tu to porażka. O podwyzce mozesz zapomniec. Ewentualnie po co najmniej 4 latach i to tez grosze. Każą wciskac cokolwiek oby sprzedaż była. A nie przeklada sie to w ogóle na twoje wynagrodzenie. Zadnych benefitów. Podobno nie stac ich na nic. Nawet za zapłacenie za fakture obcej firmie. To jest duza siec?? Nazywają sie "international" ale to tylko nazwa. Do takiego statusu im bardzo daleko. Brawo dla pani Rożek ze w koncu z tym skonczyla podobno ;) a z kolei serdeczne wspołczucia dla p. Solorz. Oby byla zadowolona i sie jej powiodlo. (Jedyne miejsce gdzie można sie wyżyć na nich i mam nadzieje ze niektorych t wstrzyma przed pracą tam)
2
Hej Ty Hej Ja 2016-07-30 18:29
Gdzie sa podwyzki po 4 latach? Nie sciemniaj u nas nic takiego nie bylo:) Aaa chyba ze chodzi o najnizsza krajowa to moze z tego wzgledu ktos dostal. Zeby nie bylo ze zarabia tyle co ustawowo nalezne. Głównym kluczem scalajacym ta firme są ludzie. Tylko dzieki swietnej ekipie , ludzie pracuja w tej firmie kilka lat. Nie ma zadnych innych czynnikow. Niestety :(. Coraz wiecej osob jednak nie wytrzymuje i rezynuje. Bez motywacji pienieznej, atrakcyjnego wynagrodzenia, socjalu na wysokim poziomie- nie utrzyma sie pracownika w firmie. Jesli pracownik nie jest zadowolony , to nie ma budzetu. Jesli nie ma budzetu to "gora" jest zalamana. Wiec trzeba rozwazyc czy czasem nie warto docenic pracownika PIENIEZNIE zeby uzyskac wysokie- zalozone obroty.
9
be 2016-07-30 22:16
Świata prawda. Pracowalem 4 lata zarabialem tyle co nowa osoba teraz. Bez premii bez niczego bo sklep w kiepskim miejcu byl. Haha
6
kemiko 2016-08-12 21:44
czy ktoś wreszcie zrobi porządek z kierowniczka z targowka, która w porozumieniu ze swoja regionalna -bratowa robi co chce i oszukuje pracowników na godziny?BIURO przymykacie oko Do kogo to trzeba zgłosić? do właściciela?
9
goha 2016-08-13 13:23
Wiesz, mieć kiepską pracę a nie mieć jej wcale, to różnica. Niektórzy nie mogą pozwolić sobie na komfort przebierania wśród ofert pracy, gdyż muszą się utrzymać :( Sama pracowałam tak dwa lata i gdyby nie szczęśliwy traf, nadal bym tam tyrała z niezadowoleniem :P
2
Ktoś 2016-08-13 13:36
Niektorzy mają tak ze nie lubią swojej pracy, ale zacisną zęby i bedą w niej siedziec bo ciezko znalesc inna
1
Ktos 2016-08-13 19:18
Na pewno cieżko jest znaleZc prace jak pisze sie znaleSc
1
Stan 2016-08-13 20:12
Ludzie jak Wam tak źle to po co tam pracujecie i narzekacie,przecież w Lidlu na kasie płacą więcej;-) Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma......
1
kisi 2016-08-14 00:43
Cztery lata za dużo 7 Teraz jestem menagerem bo mnie docenili tak jak powinno byc. Na e marnujcie czasu w tym sklepie
6
zainteresowany 2016-09-02 14:07
Podpinam sie pod wypowiedz. Na ile mozna liczyc mniej wiecej jako sprzedawca czy tez kierownik salonu? Czy ktos wie jakie warunki tam panuja? Chcialbym aplikowac do tej firmy . :)
zainteresowany 2016-09-02 14:08
Podpinam sie pod wypowiedz. Na ile mozna liczyc mniej wiecej jako sprzedawca czy tez kierownik salonu? Czy ktos wie jakie warunki tam panuja? Chcialbym aplikowac do tej firmy . :)
dragon 2016-09-23 13:47
Czy te wszystkie negatywne opinie dotyczą tylko sklepów Duka w Warszawie? W Innym mieście mogę liczyć na "milsze" traktowanie ze strony kierowniczek?
Roza 2016-09-26 21:55
Czy u Was sa jakieś podwyżki w sklepach? Czy jak sie juz podpisze umowe na czas nieokreślony to kaplica i pozamiatane? Chodzi mi o to czy sa jakieś podwyzki uzależnione od stazu pracy czy to tez jest temat tabu?
Do Roza 2016-09-27 13:00
Oczywiście ze nie ma.Nawet sa "konkursy"bez wynikow koncowych...cisza w eterze ogólnie panuje ☺.
7
real 2016-10-21 22:09
obsluga w duce tez zeszla na psy...nie ma tego co kiedyś. Teraz jest podejście owlecze, odczuwalne dla klienta. Ciągle nowi, nic nie wiedza. A przecież duka to zaufanie , zgrany zespól, a teraz tego nie ma
6
Artur 2016-11-01 22:50
Nie ma się co dziwić, że jak ludzie zobaczą taką harówę za psi grosz, to odchodzą. W supermarkecie napracujesz się tyle samo (a może mniej, bo jak wewalisz towar na sklep to nie musisz go układać pod linijkę) a płace większe i przynajmniej socjal jest.
6
jayZ 2016-12-09 12:21
ciekawe czy będą świąteczne "paczki"? :D
przy takich wynikach, to dostaniemy serwetki papierowe hahahah
2
Hejcia 2016-12-09 20:10
Swiateczne paczki/premie sa z okazji Swiat (klania sie socjal i uznanie dla pracownika) ? A nie uzaleznione od wynikow :(! Kiedy to do Was dotrze?heloł?;)
7
jayz 2016-12-21 12:51
sami wiecie jaki u nas jest socjal..
2
Kierownik 2017-01-08 14:42
Nie umiem być obiektywna w sprawie Duki ponieważ to co tam się dzieje to jeden wielki żart. Sklepami rządzą regionalni którzy nie wiem czym się kierują ale na pewno nie dobrem firmy. Nie chcę generalizować bo na pewno nie wszyscy ale większość. Tu mam na myśli między innymi panią Anię S. która nie ma pojęcia o tym co się dzieje w sklepie bo po prostu w nim nie przebywa a jak już jest to hermetycznie się zamyka na zapleczu lub w ogóle nie rozmawia z ludźmi czy nawet ich nie słucha.
Kochana sklep to ludzie i dobry szef jest jak kompas który pokazuje w którą stronę podążać.
Pamiętaj za porażkę też trzeba brać odpowiedzialność a nie tylko zwalać na innych.
Po za tym wszystkim irytujące są konszachty ziomalsko/rodzinne, pozbywacie się wartościowych ludzi a na ich miejsce przychodzą płytkie osoby z waszego grona znajomych uważające się za nietykalne ze względu na znajomość. Moim zdaniem to recepta na upadek tak fajnej marki jaką jest Duka.
Przejdźmy dalej do centrali. Dagmaro rozumiem że boisz się wychylać OK może jestem w stanie to zrozumieć ale honor i sumienie ma się jedno. Nie wiem czy ty sama siebie oszukujesz czy naprawdę płyniesz na fali tej obłudy panującej w firmie. Mimo wszystko uważam cię za rozsądną osobę i życzę a byś przestała się bać prawdy ;) Lecimy dalej. Pani Izo mam Panią za profesjonalistkę bo zawsze do Pani trafiały argumenty i to trzeba szanować ale nie rozumiem po co trzymać regionalnych którzy się nie sprawdzają ? A wręcz działają na szkodę firmy. Duka to naprawdę fajna marka i zasługuje na dobrą kadrę regionalnych, którzy będą potrafili spoić zespoły w sklepach co na pewno przedłoży się na poprawę wyników. W zasadzie to tyle co chciałam powiedzieć na temat Duki. Jeśli by mnie ktoś spytał czy polecam to miejsce do pracy to z przykrością stwierdzam że obecnie NIE POLECAM no chyba że ma się konszachty z regionalną Anną S. to będzie miał jak Anetka z Targówka hehe
10
Anna 2017-01-11 13:58
A jakich jeszcze regionalnych masz na myśli, bo mieszkam w Poznaniu - tutaj jest ok?
biotek 2017-01-11 19:59
Prawda to jest!!!!
2
blondynka 2017-01-14 18:24
no nie wiem, ja znam załogę z Sadyby i są ZAJEBIŚCI, kupuje tam często i są bardzo zaangażowani w sprzedaż i zawsze doradza, ja ich uwielbiam :) co prawda nie pracuje już w Duce dłuższy czas ale mam sentyment do tej sieci (kiedyś było superowo - teraz nie wiem jak jest wewnątrz ale jako klientka jestem zadowolona )
klient 2017-01-14 20:08
jasne- ja byłam w wola park. na zmianie chłopak i babka ok 50 i później na Targówku .Dwie blondynki jedna caly czas za kasa cos w komputerze robiła. Nikt do mnie nie podszedl, o nic nie zapytal.Bylam w tych sklepach ok 20 minut. Gdzie ta zaangażowana załoga? w sadybie moze trafilas na kierowniczkę-przerost formy nad trescia - niedługo tak sie wysuszy ze zniknie. tak sie boi o prace. Bo potem co ja czeka -biedronka? Po sklepie z garami. zal.
2
Szycha 2017-01-17 20:50
Praca w duce nie jeste zła, ale to tylko ze względu na załogę na sklepie (bynajmniej w przypadku Szczecina). Na pieniądze duże nie ma co liczyć, na ta chwilę w większości sieciówek płacą więcej. Na cały etat max 1500-1600 zł. Plus jak wyrobiony budżet premia, ale nie jest to więcej niz 150 zł. Jeżeli chodzi o stanowisko sprzedawcy, robisz wszystko czyli w skrócie jesteś dekoratorem, magazynierem, zajmujesz sie obsługą klienta a czasami jest podział obowiązków w tzw. Biurze. Co do regionalnych, u mnie nie było tragedii, aczkolwiek czasami wymagania z kosmosu i strach przed Panią Izabellą. Cieżko powiedzieć tak naprawdę jak w podsumowaniu ogólnym ocenić firmę, bo czas tam spędzony wspominam słodko-gorzko, ani to nie było niebo ale tez daleko do piekła. Jeżeli jesteś studentem, praca idealna bo grafik dopasują do zajęć, lecz jeżeli ma to być praca "na poważnie" nie polecam, bo na recepcji w biurze zarobicie więcej a naparacujecie sie mniej :)
5
Zostaw swoją opinię o Duka Polska - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Duka Polska