brak logo

Duka Polska

Warszawa

Opinie o Duka Polska

Ktoś 2016-07-07 07:31
I tu sie zgodze w 100% ;) Wszystko zalezy od ekipy. Jestem zwykłym pracownikiem i bynajmniej sobie chwale. Pensja jest jaka jest, ale w tym kraju raczej na wiecej nie ma co liczyć. Skoro tak jest super i extra w lidlu i biedronce to dlaczego tam sie nie zatrudnicie? Poznałem juz ludzi u siebie na tyle, że wiem, że nikt nie jest zatrudniony po znajomosci. Zgodze sie tez z tym "stalkingiem" osob wyzej postawionych. Bardziej chodzi mi o panią I.B. niz regionalną. Płacą najdroższej firmie w warszawie za "tajemniczego" a i tak mało. Musi sama przyjsc i zobaczyc na własne oczy. A wtedy to juz zalezy jaki ma dzis humor. Jeśli ktokolwiek z biura to czyta to niech ma na uwadze, że nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu! ;)
4
yyy 2016-07-13 20:51
to jest pytanie czy stwierdzasz fakt ?
Pierwsza czesc - nowy ?
Druga czesc - stary :D
kesies 2016-07-16 21:25
targowek, to jest opcja rzetelności. haha. iza chyba spi albo przymyka oko. a Daga co nic jej nie wiadomo???
4
bebe 2016-07-16 21:28
Targowek Targówkiem a sadyba??albo gorczewska-chlopak sobie nie daje rady. Zawod kierownik:) Albo zly zatrudniajacy, albo taka firma-KRZAK!!
heloł 2016-07-16 22:13
ej ej .. nikt nie wie o co chodzi -piszcie jasniej :D
kil 2016-07-18 22:11
Aha jasne.. Kto to napisal??? Biuro
2
Zniesmaczony ktoś 2016-07-30 00:50
Moi drodzy!
Minął niecaly miesiąc a zdanie mam zupełnie inne. Zmieniam prace w tej firmie nie ze względow na zaloge ale na firme. Zero jakiejkolwiek motywacji. Zap*erdalasz za 1500 a max premia w miesiącu to 200zl. Regionalna mimo iz byla kiedys sprzedawcą ma wieczny zal ze jest maly obrót. Praca tu to porażka. O podwyzce mozesz zapomniec. Ewentualnie po co najmniej 4 latach i to tez grosze. Każą wciskac cokolwiek oby sprzedaż była. A nie przeklada sie to w ogóle na twoje wynagrodzenie. Zadnych benefitów. Podobno nie stac ich na nic. Nawet za zapłacenie za fakture obcej firmie. To jest duza siec?? Nazywają sie "international" ale to tylko nazwa. Do takiego statusu im bardzo daleko. Brawo dla pani Rożek ze w koncu z tym skonczyla podobno ;) a z kolei serdeczne wspołczucia dla p. Solorz. Oby byla zadowolona i sie jej powiodlo. (Jedyne miejsce gdzie można sie wyżyć na nich i mam nadzieje ze niektorych t wstrzyma przed pracą tam)
5
Zniesmaczony ktoś 2016-07-30 00:52
Moi drodzy!
Minął niecaly miesiąc a zdanie mam zupełnie inne. Zmieniam prace w tej firmie nie ze względow na zaloge ale na firme. Zero jakiejkolwiek motywacji. Zap*erdalasz za 1500 a max premia w miesiącu to 200zl. Regionalna mimo iz byla kiedys sprzedawcą ma wieczny zal ze jest maly obrót. Praca tu to porażka. O podwyzce mozesz zapomniec. Ewentualnie po co najmniej 4 latach i to tez grosze. Każą wciskac cokolwiek oby sprzedaż była. A nie przeklada sie to w ogóle na twoje wynagrodzenie. Zadnych benefitów. Podobno nie stac ich na nic. Nawet za zapłacenie za fakture obcej firmie. To jest duza siec?? Nazywają sie "international" ale to tylko nazwa. Do takiego statusu im bardzo daleko. Brawo dla pani Rożek ze w koncu z tym skonczyla podobno ;) a z kolei serdeczne wspołczucia dla p. Solorz. Oby byla zadowolona i sie jej powiodlo. (Jedyne miejsce gdzie można sie wyżyć na nich i mam nadzieje ze niektorych t wstrzyma przed pracą tam)
2
Hej Ty Hej Ja 2016-07-30 18:29
Gdzie sa podwyzki po 4 latach? Nie sciemniaj u nas nic takiego nie bylo:) Aaa chyba ze chodzi o najnizsza krajowa to moze z tego wzgledu ktos dostal. Zeby nie bylo ze zarabia tyle co ustawowo nalezne. Głównym kluczem scalajacym ta firme są ludzie. Tylko dzieki swietnej ekipie , ludzie pracuja w tej firmie kilka lat. Nie ma zadnych innych czynnikow. Niestety :(. Coraz wiecej osob jednak nie wytrzymuje i rezynuje. Bez motywacji pienieznej, atrakcyjnego wynagrodzenia, socjalu na wysokim poziomie- nie utrzyma sie pracownika w firmie. Jesli pracownik nie jest zadowolony , to nie ma budzetu. Jesli nie ma budzetu to "gora" jest zalamana. Wiec trzeba rozwazyc czy czasem nie warto docenic pracownika PIENIEZNIE zeby uzyskac wysokie- zalozone obroty.
9
be 2016-07-30 22:16
Świata prawda. Pracowalem 4 lata zarabialem tyle co nowa osoba teraz. Bez premii bez niczego bo sklep w kiepskim miejcu byl. Haha
6
kemiko 2016-08-12 21:44
czy ktoś wreszcie zrobi porządek z kierowniczka z targowka, która w porozumieniu ze swoja regionalna -bratowa robi co chce i oszukuje pracowników na godziny?BIURO przymykacie oko Do kogo to trzeba zgłosić? do właściciela?
9
goha 2016-08-13 13:23
Wiesz, mieć kiepską pracę a nie mieć jej wcale, to różnica. Niektórzy nie mogą pozwolić sobie na komfort przebierania wśród ofert pracy, gdyż muszą się utrzymać :( Sama pracowałam tak dwa lata i gdyby nie szczęśliwy traf, nadal bym tam tyrała z niezadowoleniem :P
2
Ktoś 2016-08-13 13:36
Niektorzy mają tak ze nie lubią swojej pracy, ale zacisną zęby i bedą w niej siedziec bo ciezko znalesc inna
1
Ktos 2016-08-13 19:18
Na pewno cieżko jest znaleZc prace jak pisze sie znaleSc
1
Stan 2016-08-13 20:12
Ludzie jak Wam tak źle to po co tam pracujecie i narzekacie,przecież w Lidlu na kasie płacą więcej;-) Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma......
1
kisi 2016-08-14 00:43
Cztery lata za dużo 7 Teraz jestem menagerem bo mnie docenili tak jak powinno byc. Na e marnujcie czasu w tym sklepie
6
zainteresowany 2016-09-02 14:07
Podpinam sie pod wypowiedz. Na ile mozna liczyc mniej wiecej jako sprzedawca czy tez kierownik salonu? Czy ktos wie jakie warunki tam panuja? Chcialbym aplikowac do tej firmy . :)
zainteresowany 2016-09-02 14:08
Podpinam sie pod wypowiedz. Na ile mozna liczyc mniej wiecej jako sprzedawca czy tez kierownik salonu? Czy ktos wie jakie warunki tam panuja? Chcialbym aplikowac do tej firmy . :)
dragon 2016-09-23 13:47
Czy te wszystkie negatywne opinie dotyczą tylko sklepów Duka w Warszawie? W Innym mieście mogę liczyć na "milsze" traktowanie ze strony kierowniczek?
Roza 2016-09-26 21:55
Czy u Was sa jakieś podwyżki w sklepach? Czy jak sie juz podpisze umowe na czas nieokreślony to kaplica i pozamiatane? Chodzi mi o to czy sa jakieś podwyzki uzależnione od stazu pracy czy to tez jest temat tabu?
Do Roza 2016-09-27 13:00
Oczywiście ze nie ma.Nawet sa "konkursy"bez wynikow koncowych...cisza w eterze ogólnie panuje ☺.
8
real 2016-10-21 22:09
obsluga w duce tez zeszla na psy...nie ma tego co kiedyś. Teraz jest podejście owlecze, odczuwalne dla klienta. Ciągle nowi, nic nie wiedza. A przecież duka to zaufanie , zgrany zespól, a teraz tego nie ma
6
Artur 2016-11-01 22:50
Nie ma się co dziwić, że jak ludzie zobaczą taką harówę za psi grosz, to odchodzą. W supermarkecie napracujesz się tyle samo (a może mniej, bo jak wewalisz towar na sklep to nie musisz go układać pod linijkę) a płace większe i przynajmniej socjal jest.
7
jayZ 2016-12-09 12:21
ciekawe czy będą świąteczne "paczki"? :D
przy takich wynikach, to dostaniemy serwetki papierowe hahahah
3
Hejcia 2016-12-09 20:10
Swiateczne paczki/premie sa z okazji Swiat (klania sie socjal i uznanie dla pracownika) ? A nie uzaleznione od wynikow :(! Kiedy to do Was dotrze?heloł?;)
8
jayz 2016-12-21 12:51
sami wiecie jaki u nas jest socjal..
3
Kierownik 2017-01-08 14:42
Nie umiem być obiektywna w sprawie Duki ponieważ to co tam się dzieje to jeden wielki żart. Sklepami rządzą regionalni którzy nie wiem czym się kierują ale na pewno nie dobrem firmy. Nie chcę generalizować bo na pewno nie wszyscy ale większość. Tu mam na myśli między innymi panią Anię S. która nie ma pojęcia o tym co się dzieje w sklepie bo po prostu w nim nie przebywa a jak już jest to hermetycznie się zamyka na zapleczu lub w ogóle nie rozmawia z ludźmi czy nawet ich nie słucha.
Kochana sklep to ludzie i dobry szef jest jak kompas który pokazuje w którą stronę podążać.
Pamiętaj za porażkę też trzeba brać odpowiedzialność a nie tylko zwalać na innych.
Po za tym wszystkim irytujące są konszachty ziomalsko/rodzinne, pozbywacie się wartościowych ludzi a na ich miejsce przychodzą płytkie osoby z waszego grona znajomych uważające się za nietykalne ze względu na znajomość. Moim zdaniem to recepta na upadek tak fajnej marki jaką jest Duka.
Przejdźmy dalej do centrali. Dagmaro rozumiem że boisz się wychylać OK może jestem w stanie to zrozumieć ale honor i sumienie ma się jedno. Nie wiem czy ty sama siebie oszukujesz czy naprawdę płyniesz na fali tej obłudy panującej w firmie. Mimo wszystko uważam cię za rozsądną osobę i życzę a byś przestała się bać prawdy ;) Lecimy dalej. Pani Izo mam Panią za profesjonalistkę bo zawsze do Pani trafiały argumenty i to trzeba szanować ale nie rozumiem po co trzymać regionalnych którzy się nie sprawdzają ? A wręcz działają na szkodę firmy. Duka to naprawdę fajna marka i zasługuje na dobrą kadrę regionalnych, którzy będą potrafili spoić zespoły w sklepach co na pewno przedłoży się na poprawę wyników. W zasadzie to tyle co chciałam powiedzieć na temat Duki. Jeśli by mnie ktoś spytał czy polecam to miejsce do pracy to z przykrością stwierdzam że obecnie NIE POLECAM no chyba że ma się konszachty z regionalną Anną S. to będzie miał jak Anetka z Targówka hehe
10
Anna 2017-01-11 13:58
A jakich jeszcze regionalnych masz na myśli, bo mieszkam w Poznaniu - tutaj jest ok?
biotek 2017-01-11 19:59
Prawda to jest!!!!
2
blondynka 2017-01-14 18:24
no nie wiem, ja znam załogę z Sadyby i są ZAJEBIŚCI, kupuje tam często i są bardzo zaangażowani w sprzedaż i zawsze doradza, ja ich uwielbiam :) co prawda nie pracuje już w Duce dłuższy czas ale mam sentyment do tej sieci (kiedyś było superowo - teraz nie wiem jak jest wewnątrz ale jako klientka jestem zadowolona )
1
klient 2017-01-14 20:08
jasne- ja byłam w wola park. na zmianie chłopak i babka ok 50 i później na Targówku .Dwie blondynki jedna caly czas za kasa cos w komputerze robiła. Nikt do mnie nie podszedl, o nic nie zapytal.Bylam w tych sklepach ok 20 minut. Gdzie ta zaangażowana załoga? w sadybie moze trafilas na kierowniczkę-przerost formy nad trescia - niedługo tak sie wysuszy ze zniknie. tak sie boi o prace. Bo potem co ja czeka -biedronka? Po sklepie z garami. zal.
2
Szycha 2017-01-17 20:50
Praca w duce nie jeste zła, ale to tylko ze względu na załogę na sklepie (bynajmniej w przypadku Szczecina). Na pieniądze duże nie ma co liczyć, na ta chwilę w większości sieciówek płacą więcej. Na cały etat max 1500-1600 zł. Plus jak wyrobiony budżet premia, ale nie jest to więcej niz 150 zł. Jeżeli chodzi o stanowisko sprzedawcy, robisz wszystko czyli w skrócie jesteś dekoratorem, magazynierem, zajmujesz sie obsługą klienta a czasami jest podział obowiązków w tzw. Biurze. Co do regionalnych, u mnie nie było tragedii, aczkolwiek czasami wymagania z kosmosu i strach przed Panią Izabellą. Cieżko powiedzieć tak naprawdę jak w podsumowaniu ogólnym ocenić firmę, bo czas tam spędzony wspominam słodko-gorzko, ani to nie było niebo ale tez daleko do piekła. Jeżeli jesteś studentem, praca idealna bo grafik dopasują do zajęć, lecz jeżeli ma to być praca "na poważnie" nie polecam, bo na recepcji w biurze zarobicie więcej a naparacujecie sie mniej :)
6
Klientka 2017-03-09 18:54
Byłam wczoraj na zakupach w Wola Park w Duce. Na zmianie byla akurat mloda dziewczyna z chlopakiem. Zostalam swietnie obsluzona od samego wejscia. Powitana, poinformowana o aktualnej promocji. Pozniej pani doradzila mi co do wyboru kieliszkow do wina i ostatecznie skonczylo sie na zakupieniu ich przeze mnie. Świetna obsluga - polecam :)
1
Anna 2017-03-16 22:59
Żart? Wpis sponsorowany przez...."klientkę"?
baba 2017-03-19 14:33
Ja bylam wczoraj w zlotych tarasach. Zero zainteresowania.... Ze 3 klientow i chyba ze 4 chlopcow do obslugi zajetych soba. A dzien dobry nikt mi nie powiedzial. A w wola parku obslugi nie ma mieszkam w poblizu i nie raz tam zagladam. Nikt nigdy tam do mnie nie podszedl.
1
bbbb 2017-03-20 17:45
Złote tarasy to naprawde cos niepowaznego... Kazdy zajety soba. Natomiast ilekroc bylem w wola parku zawsze bylem zauwazany przez obsluge. Nie wiem od czego to zalezy ze akurat macie zle doswiadczenia. Moze trafiamy na zupelnie inna obsluge :D albo ja mam takie szczescie. Wiecie moze jak wyglada obsulga w innych sklepach w warszawie ? Przyznam ze zaciekawil mnie ten temat ☺
kimi 2017-03-22 21:34
Dagmarka napisalas zeby szpiegowac? Sama sie rusz i chowaj za filarami!! I przy okazji wejdz do innych sklepow moze sobie wreszcie uswiadomisz ze wciskanie czegos na siele to tylko w DUKA haha.
4
kimka 2017-03-23 01:36
Jeśli chodzi o prace w Duka to wiadomo mogłoby być lepiej. Premie ostatnio się poprawiły chociaż pensja nadal nie jest oszałamiająca natomiast ważna jest atmosfera i ludzie którzy tam pracują to dzięki tym zwykłym (niezwykłym!) sprzedawcom ta firma dalej istnieje. Ludzie z biura czasami zapominają o tym kto na nich zarabia (niestety) i to jest bardzo przykre. Bo my wkładamy niesamowicie dużo pracy w to żeby właśnie te sklepy jakoś funkcjonowały. Nie mamy szkoleń, nic ale jest wymagane od nas to abyśmy byli świetnymi sprzedawcami, dekoratorami i wiele wiele innych rzeczy. Mimo to lubię moją pracę chociaż wiem że nie jesteśmy tam doceniani ale to wszystko dzięki wspaniałym ludziom z którymi mam przyjemność pracować :)

Śmiać mi się chce gdy widzę komentarze klientów typu "beznadziejna obsługa", "zero zainteresowania", "nikt mi nie powiedział dzień dobry" to jest po prostu śmieszne. Codziennie klienci mają nas gdzieś i mimo tego że stoimy metr od nich potrafią nas olać i nawet nie odpowiedzieć dzień dobry. Codziennie zdarza mi się mówić coś do klienta, a on nawet nie raczy odwrócić się w moją stronę tylko za przeproszeniem stoi odwrócony do mnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nie raczy nawet na mnie spojrzeć. Ludzie trochę kultury! To że robicie u nas zakupy za 100 zł czy 1000 zł nie czyni z was Panami tego świata, a my sprzedawcy wcale nie jesteśmy gorszymi ludźmi. Macie pretensje że nikt was nie obsłużył? To wyobraźcie sobie że my też jesteśmy ludźmi i też czasami mamy dość, mamy dość tego pomiatania, olewania i lekceważenia! Potrzebujecie pomocy w wyborze jakiejś rzeczy, czegoś szukacie lub chcecie dowiedzieć się jakie są dziś promocje? Cóż to za problem podejść i zapytać? Wierzcie mi że gdy ktoś podchodzi do mnie i prosi o pomoc to naprawdę z miłą chęcią mu pomagam i myślę że cała reszta osób pracujących w tej firmie myśli podobnie.

To jest tylko malutka część rzeczy które przedstawiłam na temat klientów. Czasami trzeba odrobinę pomyśleć i postawić się po tej drugiej stronie. Karma wraca i to bardzo szybko. Jeśli ktoś jest chamem to niech nie oczekuje że ktoś będzie dla niego miły i będzie się płaszczył. Trochę godności. Jak widać niektórzy mają ogromny ból [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i potrafią tylko wiecznie się czepiać o wszystko i nic więcej. Całe szczęście że istnieją też mili klienci którzy potrafią docenić naszą pracę niestety coraz częściej to rzadkość.

Pozdrawiam i radzę na przyszłość odrobinę pomyśleć nie tylko o sobie ale też i o innych.
8
? 2017-03-25 17:37
a może pani sklepy pomyliła????
1
kimiris 2017-03-26 22:13
a sklep na Górczewskiej jest jakis sponsorowany....ktos go broni ponad wszystko,,,czyzby rodzina jak na targowku?Anetka i Górczewska...ładnie!!!grzes czy inny przydupas?
2
Saman 2017-03-27 21:49
Jak tu widać zdesperowanych,obłudnych i nie umiejący znieść porażki ludzi.....a tak na marginesie to zorientujcie się lepiej a później opisujcie.......
5
Weronika 2017-03-28 14:22
Rozważacie podjęcie pracy w Duka Polska? Koniecznie zapoznajcie się z informacjami na temat tego, co oferuje Wam pracodawca! https://dukapolska.com/work-duka
Stały klient 2017-03-28 20:18
Radzę?!! Chyba się zapędziłaś dziewczynko, a raczej jeszcze brakuje Tobie dojrzałości emocjonalnej. Może tego rodzaju żale wylewaj do swoich kolegów, a nie na forum. Powyższy sposób wyrażania się zdecydowanie nie pomaga jakiejkolwiek komunikacji, jeśli taki też prezentujesz na sali sprzedaży, to już się nie dziwię. I pomyśleć, że kiedyś DUKA przodowała w standardach, wyróżniała się spośród innych sklepów. Dzisiaj już tylko pretenduje do półki premium, kiedyś jeszcze nia była.
1
Była sobie Duka 2017-03-28 20:24
Dagmara i "uświadomić"? Dwa zaprzeczenia.
1
pr 2017-04-09 22:29
Odradzam duka nic nie oferuje!!!!!
1
? 2017-04-15 22:05
Kimka ty miałaś kiedyś styczność z Duką?
1
kimka 2017-04-25 22:08
Tak, wyraziłam moją krótką opinię na ten temat i uważam że jest wyrażona w sposób kulturalny. Nie obraziłam żadnych konkretnych osób tylko podałam przykładowe sytuacje z dnia codziennego w pracy.
1
kimka 2017-04-25 22:10
Gdybym nie miała to raczej bym się nie wypowiadała na temat o którym nie mam pojęcia.
Weronika 2017-04-28 13:41
@pr, dlaczego odradzasz Duka Polska? Piszesz, że firma nic nie oferuje. Co masz na myśli? Co jest powodem Twojego negatywnego nastawienia do Duka Polska? Uargumentuj swoją wypowiedź.
ki 2017-04-29 21:15
A co ofefuje... Oprocz wyzysku?
1
Zostaw swoją opinię o Duka Polska - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Duka Polska