logo Peklimar

Peklimar

Proboszczewice

Opinie o Peklimar

ty 2014-12-12 23:23:59
A co my myslisz ze robimy to my ciezko pracujemy a wy siedzicie za biurkiem i pierdzicie w stolki.
9
ko 2014-12-13 11:28:54
Trzeba było się uczyć to bys też pierdział w stołek,ileż to jadu jest w was
jad 2014-12-13 22:11:09
Trzeba bylo sie uczyc ? ilez to jadu w nas? No to widac jaka inteligencja pracuje na stolkach w peklimarze.Odrobina inteligencji podpowiedziala by twojej osobie,ze nie jeden pracownik fizyczny jest dobrze wyksztalconym i do tego INTELIGENTNYM czlowiekiem,czego tobie widac brakuje. I wiedz o tym ze wyksztalcenie nie zmienia naszych zoladkow,wszyscy mamy je takie same.
12
pala 2014-12-19 06:48:18
do lo lo odeszlem z powodu wyzysku i kasy jak większość pracowników pakowni czy wydawki
10
dzo 2014-12-21 09:38:31
"Odszedłem kolego odszedłem",a tak w ogóle wyzysku w tej firmie nie ma po prostu trzeba pracować,bo przecież za to nam płacą,a jesli chodzi o pieniądze to ile by ich nie było to i tak będzie za mało.Nie jestem przeciwny podwyżce i miejmy nadzieję,że po Nowym Roku cos się zmieni na korzysć pracowników w bieli czego wszystkim życzę.
dzia 2014-12-21 20:53:30
Po nowym roku podniesie sie najnizsza krajowa wiec i nam musza podniesc . Bo placa nam najnizsza krajowa plus soboty do czego nas zmuszaja wiec jak nie nazwac tego wyzyskiem. A jak komus sie nie podoba to zapraszam do pani ksiegowej wiadomo po co ,to ostatnie slowa cudownej pani dyrektor, albo przyjmujac sie na ten dzial wiedzieliscie ze trzeba przychodzic w soboty. Po prostu chamstwo. A teraz zycze wszystkim , ktorzy przysluzyli sie takim wyplatom na wydawce i pakowni naprawde ''wszystkiego naj najleprzego''
7
Jura 2015-01-15 20:55:00
Nie dziwcie się,że jest jak jest skoro zwalnia się za uczciwość,a zostawia osoby, które zbierają na sklepie paragony na fakturę dla męża! Ale tak już jest, uczciwość się nie opłaca...
nn 2015-01-15 21:42:13
6 dni ? Nie raz juz sie zdazalo 7 dni pracowac w tygodniu . No i jeszcze do tego nie zgadza sie przy wyplacie . Jest tragicznie .
7
już 2015-01-16 15:47:06
Jura o co chodzi z tymi paragonami i fakturą?,ale masz rację uczciwosć faktycznie nie opłaca się.Człowiek pracowity i uczciwy to "GŁUPEK" rację bytu ma cwaniactwo i leserstwo.Kiedys ta firma słynęła dalekim echem od dobrej strony,a teraz? nie ma co się dziwić,że ludzie się burzą,skoro dla nich spada tylko okruch.
Jura 2015-01-16 16:16:54
Panie na sklepach firmowych pomagały jednej z przełożonych, a raczej jej mężowi, bo musiał się rozliczyć z kasy, a kwitów nie miał... przykład idzie z góry, tylko szkoda, że nikt tam nie sprząta tylko wszystko zamiata się pod dywan.
fell 2015-01-16 18:28:22
Taką sytuację najlepiej było by nagrać i przedstawić gdzie trzeba,to już jest szczyt bezczelnosci,ale na takie tematy można by dużo pisać,trzeba po prostu posiadać taką żyłkę ,żeby wobec załogi personelu dopuszczać się takiego procederu,przecież to pachnie kryminałem,ale to do czasu.
2
ŻYLETA 2015-01-16 19:56:45
WITAM SERDECZNIE ,JESTEM PRACOWNIKIEM JEDNEGO ZE SKLEPÓW W ŁODZI I NAPRAWDE NIE NARZEKAM ,MOŻE TO ZALEŻY OD SKLEPU ,OD KIEROWNIKA I NASZYSZ POTRZEB .A RACZEJ OD TEGO CO POTRAFIMY A ZA CO RZĄDAMY ZAPŁATY(MNIEJ GADAĆ ,WIĘCEJ ROBIĆ)POZDRAWIAM
M 2015-01-17 12:49:01
CO TY MOŻESZ WIEDZIEĆ O ZAKŁADZIE,BYŁAS TAM,WIDZIAŁAS JAK SIĘ PRODUKUJE TONY WĘDLIN,JAKA TO JEST PRACA.W JEDNEJ SPRAWIE ZGADZAM SIĘ Z TOBĄ POWINNISMY WSZYSCY MIEĆ PŁACONE ZA TO CO POTRAFIMY,A NIE ZA TO,ŻE MILCZYMY.
ŻYLETA 2015-01-17 14:46:43
Muszę cię zaskoczyć,produkcji w firmie Peklimar nie widziałam ale pracowałam na rozbiorze i na produkcji w jednej z łódzkich firm .,i wiem jak wygląda praca na produkcji ,i jak jest ciężko ...
M 2015-01-21 19:24:12
Skoro tak więc nie powinnas się dziwić ludziom,którzy słusznie chcą sprawiedliwej zapłaty za swoją ciężką pracę.Na żadnym dziale nie jest lekko,pod koniec każdego tygodnia ludzie są naprawdę zmęczeni,a tu okazuje się,że jeszcze trzeba pracować w sobotę,miło wtedy nie jest.
3
pol 2015-02-18 18:25:16
Żyleta!
Może napisz jak jest z sobotami,jaka kasa,ile ludzi na sklepie?
Wiem że jeden sklep jest na Jaracza,a gdzie są kolejne?
Czy masz porównanie z innymi sklepami,w których pracowałeś.
elfik 2015-03-27 20:16:46
Ja pracowalam w tej firmie. W grudniu pracowalam 300godz.+3niedziele,wszystko na mojej glowie,szkolenia pracownikow i wszystko inne. A jak zobaczylam ile dostalam pensji to upadlam! Oddalam tej firmie serce,nie docenili dobrego pracownika. Widze,ze innych rowniez traktuja tak samo.
11
misqa 2015-05-11 16:57:27
Praca super, wynagrodzenie super, warunki super - nigdzie tak dobrze mi się nie pracowało jak w firmie PEKLIMAR.
1
żabka 2015-05-12 12:30:38
Skoro wszystko takie super to dlaczego już tam nie pracujesz?Mydlenie oczu,pisać można wszystko,a jak jest na prawdę to trzeba popracować i na pewno nie było by tak "SUPER"
5
kolo 2015-05-16 17:37:15
Idź się lecz jesteś psychiczna/y.
6
bocian 2015-05-16 20:26:57
Skoro jest tak dobrze,to czemu pracownicy odchodza do konkurencji? Od lat prowadzona jesst polityka mobbingu,zastraszania przez przelozonych.Dochodza do tego soboty,w ktora musisz przyjsc, platne z pracy akordowej a nie tak jak to powinno miec miejsce z oddzielnej kasy.Zycze powodzenia w dalszych konsekwencjach takiej polityki.
6
Ja 2015-05-27 19:46:04
Wystrzegajcie się pracy w tej firmie przedewszystkim na stanowisku kierowcy.Pod rządami wszech wiedzącego i nieomylnego kierownika transportu lesia który wszędzie był wszędzie jeżdził i wszystko wie.Dla niego nie liczy się czas pracy kierowcy,masz dowieść i nie ma zmiłuj.Wkładaj kartę dopiero o 4:00 to inspekcja pracy nie przyczepi się do 15 godzin pracy.Ale auto jeździ bez karty w nocy i niejednokrotnie na powrocie bo pałza się już świeci.Ciekawe jak się wytłumaczy jak spadnie mu ITD na łeb.A to się napewno zdaży.
8
słowik 2015-05-28 09:41:20
Piszesz bzdury,w pracy przede wszystkim należy sumiennie wywiązywać się z powierzonych obowiązków,skoro pracowałes 15 godzin to oznacza,że nie kierownik tu zawinił,tylko ty po prostu sobie nie radzisz.Ja nie pracuję w tej firmie,ale w żadnej nie płacą za nic,pozdrawiam i życzę żeby trafiła ci się praca,w której nic nie trzeba robić.
2
Ja 2015-05-28 18:50:21
Jeśli tam nie pracujesz to nie wiesz jak jest i nie powinieneś się wypowiadać. A wracając do tematu po zgłaszaniu sytuacji typu za dużo za długo i dlaczego tak mało kasy za 240 godzin w miesiącu usłyszysz "NIE MUSISZ TU PRACOWAĆ" typowy mobing.Ale zdaje mi się że jesteś jednym z pachołków lesia.
1
niania 2015-05-31 20:44:10
Zgadzam się tak właśnie traktuje się zwykłych pracowników. Uważam że powinno się zmienić całe kierownictwo począwszy od brygadzistow po kirownictwo. Od lat ludzi mają za nic.

5
Zastraszona 2015-06-20 22:38:30
I znowu zastraszanie pracowników przez pania drektor Małgorzatę ze nie chcemy przyjść w sobotę na drugą zmianę za ktora sami sobie zaplacimy.Może to pani jest potrzebna rozmowa z odpowiednia instytucja.A może to pani powinna zrezygnować z tej pracy skoro nie potrafi pani tak zorganizować pracy abyśmy w soboty nie pracowali? A i jeszcze jedno jeśli ktoś nie będzie chciał tu pracować to sam przyniesie wypowiedzenie.
7
zzz 2015-06-21 08:50:41
Tak to prawda,w tej firmie nie ma z kim porozmawiać,bo w chwili obecnej jest głównie strach o własne stołki,ale nie na stanowiskach produkcyjnych,lecz na tych ciepłych posadkach.Jesli chodzi o wypowiedzenia,to przypomnijmy przysłowie,że "kij ma dwa końce" i osoba która tak straszy sama może bolesnie tego drugiego końca kija doswiadczyć.Tak rozmowa tej pani dawno jest potrzebna,bo sama sobie nie radzi ze swoimi emocjami i winą obarcza nie siebie lecz wszystkich wokół.Pozdrawiam.
7
Uuu 2015-06-21 11:40:14
Ja też się wtrace byłem świadkiem straszenia pracowników przez panią M.Nie chcemy pracować na okrągło za tak marne grosze.Kiedy my mamy odpocząć?
7
jak 2015-06-21 11:58:19
Swiadków znalazło by się więcej,więc o czyms to swiadczy,a o czym o mobbingu.Kogo obchodzi,że jastesmy zmęczeni,ważne żeby cudzym kosztem smietankę spić.Narzekamy na zarobki,przecież 1800zł.to porządne pieniądze są,a dać te porządne pieniądze tej pani co tak twierdzi.
5
młody 2015-09-08 17:39:10
ponoć na sklepach robi się nieciekawie
pracownik 2015-09-22 11:19:47
nie ciekawie ,to mało powiedziane to już jest mobbing
2
anka 2015-12-16 13:14:21
szkoda tylko że tak strasznie oszukują ludzi, na wszystkim nawet na bonach świątecznych przez niby niedopatrzenie nie dostałam
5
pracownik 2016-02-10 10:09:52
atmosfera jest super zwłaszcza na sklepach
zawiedzony 2016-02-10 10:37:30
lepiej nie mówić
Zeus 2016-04-26 19:52:28
Kiedyś narzekano i pisano różne opinie na temat tej firmy, mimo że padały negatywne wypowiedzi firma jak i ich pracownicy była jedną wielką maszyną która rozwijała markę, niestety dziś Peklimar ma innego właściciela, Polonus? no właśnie też się zastanawiam kto to jest? grupa ludzi która uważa się za lidera w tej branży a niestety nie mają zielonego pojęcia o rzeczywistości. Podsumowując- omijajcie z daleka!!
2
zeus 2016-04-26 20:00:21
pracowałem kilkanaście lat, i przez te lata nigdy nie spotkałem się z taką paranają jaka jest teraz. Płacić póki co płacą pytanie tylko ile? bo uwierz stosunek pracy do zarobków może być nieporównywalny
zeus 2016-04-26 20:00:33
pracowałem kilkanaście lat, i przez te lata nigdy nie spotkałem się z taką paranają jaka jest teraz. Płacić póki co płacą pytanie tylko ile? bo uwierz stosunek pracy do zarobków może być nieporównywalny
ziom 2016-04-28 22:13:57
jest zajebiscie marna kasa ale mozna sie opierdalac na maksa. zreszta kto tu zostanie,tylko nygusy i wszystkie baby.
1
oki 2016-04-29 11:25:22
no i ta pani wyleciała z pracy
ziom 2016-05-01 12:25:44
zrobili jej tylko przysluge
ziom 2016-05-01 12:27:52
zrobili jej tylko przysluge. :)
zeus 2016-05-18 13:11:21
omijajcie z daleka!!! dostaniecie najnizsza krajowa! a bedziecie pracowac jak maszyny! bo niestety do wladzy dorwal sie były faktorzysta i niby przywodca stada prosto z lasu. Jednym slowem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
wow 2016-05-22 10:17:10
Ziom piszesz,że zrobili przysługę tej zwolnionej,a ja ci odpowiadam,że przysługę to zrobili Tym co zostali,no może nie wszystkim bo zostało kilku pupili,którym skończyła się samowolka.Rty pytasz za co została zwolniona - za całokształt,zapracowała sobie na takie własnie potraktowanie.Wszystkich traktowała jak zło konieczne i przyszedł czas na nią.Więcej nie ma co pisać,bo szkoda słów.Pozdrawiam
1
ziom 2016-05-24 18:01:52
jako kierowca da sie zyc ale odkad wszedl polonus to troche lipa no i dodatkowe godziny pracy gratis
bożenka 2016-05-25 20:32:39
sobota to nic my w mławie pracujemy też w niedziele i świeta toc to chore a płaca minimalna bo z akordu
3
m 2016-06-01 18:48:16
a ty jak sie wypowiadasz na publicznym forum to podpisuj sie swoim imieniem, a nie podszywasz sie pod inna osobe. boisz sie?
zeus 2016-06-02 21:52:18
Do zarządu: stworzyliście [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i będziecie sami w nim pracować!!! bo my nie poddamy się temu choremu systemowi!!! nie potrafiliście wybudować marki Polonus a naszą zniszczycie swoją niewiedzą i bezmyślnością !! wracajcie skąd przyszliście!!
4
bogo 2016-06-09 21:08:10
Ludzie nikt nie sprzedaje kury znoszącej złote jajka. Musiał być niezły burdel w tym Peklimarze skoro właściciel go sprzedał.
ciekawa 2016-06-22 21:41:25
a może mi ktoś powiedzieć ile osób obecnie zatrudnia firma?
bum 2016-09-12 10:24:23
Hej, a wiecie jakich zarobków można się teraz spodziewać? Podobno każdy dba o stabilne warunki pracy, a jak umowa jest respektowana to jeszcze lepiej o nich świadczy.
Zostaw swoją opinię o Peklimar - Proboszczewice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Peklimar