logo FARMADA TRANSPORT SP. Z O.O.

FARMADA TRANSPORT SP. Z O.O.

Toruń

Opinie o FARMADA TRANSPORT SP. Z O.O.

kierowca 2016-02-03 11:53
To jest jakaś jedna wielka patologia!!! Jak oni mogą nas tak wykorzystywać i oszukiwać na każdym kroku?! Mobilne, ucinane kilometry, korekty paliwowe! Jeszcze się zdziwią jak nikt nie będzie chciał jeździć w tej śmiesznej pseudo firmie...
2
przewoznik 2016-02-03 12:25
dobrze, dobrze, niech Farmada fika dalej do przewoźników, niech dalej ich szmaci i w d.... ma, FM też swojego czasu fikał i wyfikał. Tak samo skończą Ci pseudo-spedycja. Na plecach będzie Zarząd sobie wywoził towar z magazynów, już za chwilkę. Fikanie jeszcze nikomu na zdrowie nie wyszło, a skoro wg nich jedynym kosztem przewoźników jest paliwo które tanieje, to życzę powodzenia znajomości branży transportowej. Paliwo w dół = stawka w dół, a gdzie koszty, które od nowego roku poszły drastycznie w górę.... Nie wiem jak Wy, ale ja zabieram samochody, bo zestawem po 2,56 po nowej korekcie (bez zwrotu Viatolla, autostrad i z pociętymi km) to jeździć nie zamierzam. Szanuję swoją firmę i dbam o jej płynność, a nie zamierzam za chwilę zostać bankrutem. Jak się okazuje PRZEWOŹNIK potrafi liczyć szanowny Zarządzie i Dyrekcjo Farmady. Przewoźnik to nie debil!!!
9
Niezadowolony 2016-02-07 14:42
Panowie czy cos wiecie na ten temat ze znowu każą zmieniać auta na nie starsze niż 2011 r.
To prawda czy jakaś plotka?
przewoźnik 2016-02-08 17:10
niezadowolony... a w jakim to oddziale wpadli na taki genialny pomysł??
Niezadowolony 2016-02-11 17:05
Pytam czy to prawda czy plotka obiło misie o uszy ze we Wrocławiu wymyślili takie rzeczy.
mmm 2016-02-12 17:42
Jak wam podobają się lodówki?
niezadowolony 2016-02-14 21:41
A co z lodówkami kolego ? jakieś zmiany ? bo nic nie słyszałem.
booli mie głowa 2016-02-16 18:45
a gdzie jest takie ogłoszenie że wiesz że szukają kierowców na 5 czy 6 tras
farmostrata 2016-02-24 19:49
Na zestawie jest korekta 0,44 gr na 8 paletowce 16 gr przyslali slupki z cena wachy znow im potaniala wiec od marca nastepna obnizka wejdzie, o mobilnych dodatkowych kwitach , systemie co zakazdym razem liczy km inaczej i staniu za free pod magazynami ladnych pare godzin juz nawet niema co wspominac rada szukac nowych opcji i zawijac sie bedzie tak jak w ACP w 2011 pozdrowienia dla wszystkich z branzy.
gosc 2016-02-25 11:52
farmostrata..... Z tego co pamiętam to w ACP jeździła zestawami tylko jedna firma i to ona właśnie najwięcej straciła, reszta jakoś dała sobie radę z tego co mnie słuchy dochodzą. Więc jeżeli piszesz o zestawach w Farmadzie i zestawach w ACP to właśnie piszesz o sobie i swojej firmie. Hmmmmm zastanawiające kto się skrywa pod nickiem "farmostrata".... jest tylko jedna możliwość ;)
2
Farmostrata 2016-02-25 22:57
Nie kolego ja akurat zestawu w acp niemałem ogólnie porównałem co tam się działo a co tu
zawsze optymista 2016-03-02 09:40
Panowie w białych kołnierzykach z zarządu F jeżeli my za kierownicą nie będziemy zadowoleni to wy daleko nie pojedziecie tak samo jak my a obiecywanie marchewki na ..ju to chyba nie najlepsza droga. Pozdrawiam wszystkich odpowiedzialnych za ekonomie w firmie.Mam wrażenie ze stoicie na glinianych nogach a chyba zaczyna nadciągać deszcz.
7
przyjda lepsze czasy 2016-03-03 20:21
powinni stanac wszyscy przewożnicy i nie wyjechac jeden dzien w trasy i wtedy moze by sie szanowny zarzad obudził...ze ludzie sa NIEZADOWOLENI..ale nie z pracy TYLKO Z WYNAGRODZENIA NIE ADEKWATNEGO DO WKŁADU I WYMOGÓW bo procedury transportowe to ja rozumiem ale czesc idiotycznych wprowadzonych tylko i wylacznie w tej firmie to nikt tutaj z przewoznikow nie rozumie..ja obskocze 2 apteki a w tym czasie konkurencja juz 6 zrobi i sie smieje ze zamiast jezdzic i zarabiac to sie pierniczymy z maszynkami, liscikami i innymi "PROCEDURAMI"... wymyslaja sobie nowe samochody, agregaty z papierami, sanepidy i inne.. a zamiast dołożyc w koncu po paru latach pare groszy do stawek dla ludzi, dzieki ktorych pracy z roku na rok trasy sie rozrastaja i towaru coraz wiecej sie wywozi to oni kur... jeszcze zabieraja bo za pierwsza paczke sie nie nalezy... a najgorsze jest to ze nawet jak ludzi decyzyjni przyjezdzaja na magazyny na audyty to sie boja z ludzmi porozmawiac nawet wyrywkowo jak wyglada sytuacja i czego by oczekiwali...bo dac to daja przewoznicy wszystko z siebie... a dyspozytorzy kryja swoja dupe i wszystko tuszuja ze niby jest zajebiscie.. brak mi juz checi do pisania tutaj bo to mozna by bylo ksiazke napisac zazalen
5
Olo 2016-03-05 23:22
Znalazłem ogłoszenie że szukają specjalisty ds. transportowych w Ołtarzewie. Wie ktoś jaka tam atmosfera i jak płacą?
5
ktoś_kto_wie 2016-03-09 15:00
Szukają, bo zwolnili człowieka bez powodu. Atmosfera jest fatalna, bardzo duże napięcie, telefony o 3-4 rano to norma.
Z kasą też nie ma szaleństwa, z tego co kojarzę to 3,5-4,5 brutto + premie, których nikt nie ma z powodu zbyt wysokich celów.
Przewoźnicy uciekają, narzekają na mobilne, korekty paliwowe, coraz większe obciążenie.
Jeżeli ktoś chce dożyć spokojnej starości to zdecydowanie odradzam.
2
ktoś_kto_wie 2016-04-07 23:17
Firma nie dzwoni, to często przewoźnicy dzwonią w nocy lub nad ranem (pierwsze wyjazdy zaczynają się nawet od 2 rano) - bo nie działa mobilny i nie można pobrać trasy, bo się auto zepsuło i trzeba skołować zastępstwo, bo coś tam, itd..
W Farmadzie zwalnia się ludzi, którzy chcą mieć chociaż trochę prywatnego życia ;-)
2
tomek 2016-04-12 10:56
Mam ogromną prośbę.Czy ktoś może podrzucić jakiś kontakt bezpośredni na oddział w Katowicach?
1
Weteran 2016-04-22 11:30
Zgadzam się że takiego syfu jak jest teraz to nie pamiętam .Non stop jakieś nowe ulepszenia które w zasadzie tyko utrudniają życie kierowcom.Czasy dostaw wg mobilnego tylko uwaga jak ci się świeci czerwony trójkąt a zrobisz wizytę to ci nie zapłacą za nia.Jakieś śmieszne dyżury kierowców do rozkładania towaru.Porażka.
3
Kierowca 2016-04-26 12:11
MASAKRA!!! Tak jak napisał @Weteran - nowe ulepszenia w postaci kolorowych trójkącików sprawiają że człowieka ogarnia coraz większe wkurwienie. Jak normalnie realizować trasę jak trzeba zwracać uwagę na milion pierdół, które tylko czekają żeby nie zapłacić nam tyle co powinni!
Czas najwyższy zmienić tą patologię, mam nadzieję że już za chwilę nie będą mieli kim wozić towaru!
3
gosc 2016-05-01 08:54
A o co chodzi z dyżurami kierowców na rozkładanie towaru?
1
Weteran 2016-05-06 00:03
O to że kilka razy w miesiącu kierowca ma przyjść i rozkładać cały przywieziony towar a potem jechać na trasę :(Oczywiście chodzi o rozkładanie towaru dla wszystkich przewoźników nie swojego....
1
;p; 2016-07-08 22:06
Trojmiasto :(
1
Stefciu 2016-07-14 21:10
Ludzie . Nie wiecie co mówice stawka od 80 groszy do 1.0zł . za kilometr. Wymagania ogromne - rejestratory, lodówki , chłodnie czyste w pełni sprawne, samochody po 5 miesiącach są dobite. Min.nowe auto na dzień dzisiejszy jak chcesz jeżdzić 2011r. Jak zarobić? Policzcie.
1
Don Carleone 2016-07-31 18:06
Jaka jest prawda o Farmadzie taka prawdziwa, pasuje tylko jedno okreslwnie ZŁODZIEJE
1
Gosc 2016-08-09 19:09
Firma firmą dają radę tylko dyspozytorki są wredne chamskie i nie udcziwe przymykaja oko na co chcą a uczciwego człowieka zgnoja
1
Gosc 2016-08-09 19:12
Chodzi o dyspozytorki z Wrocławia
1
farmada dno 2016-08-26 23:04
amk człowieku co Ci po benefitach? o co Ty pytasz... farmada tnie przewoźników tak że sie wszyscy smieją bo zglupieli takie im pranie mozgu firma zaoferowala. Kazdy ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ta firme i szuka tylko czegos innego zeby uciekac... w glupiej spozywce mozna lepiej zarobic za jazde swoim samochodem a tutaj Ci takie stawki ustalili i jeszcze korekte dowalaja ze chocbys mial pelnego busa do wywiezienia towaru to i tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zarobisz... ludzi na remonty samochodow nie maja a firma chwalic sie taborem chce na cala polske jaka to farmada wspaniala jest..6 dni w tygodniu dymasz po 12-14 godzin i jeszcze Ci beszczelnie mowia,ze to zle, tamto zle i jak to sie firma rozwija z roku na rok... tylko dziwne ze wszyscy przewoznicy uciekaja i farmada ma juz w tej chwili problem z logistyka w zastepstwa badz w wyjatkowych sytuacjach... bo nikt za glodowe stawki jezdzic nie chce...ale prezes i cala banda dyrektorow zapewne uwaza ze wszystko jest dobrze i jaka to firma wspaniala nie jest dla przewoznikow...kto madry juz odszedl a na magazynach az chuczy zeby stanac i nie wyjechac bo za te pieniadze to mozna prace po 8-9 godzin bez wlasnego samochodu znalezc w dzisiejszych czasach
3
anonimowy 2016-08-30 14:54
Niby źle ale zawsze może być gorzej. Jakoś nie widać aby szukali przewoźników wiec chyba sobie radzą . Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma ;)
1
fiat 2016-09-04 00:04
Świadczyłem kiedyś usługi najpierw dla TF wtedy było super,jak nastała Farmada popracowałem jeszcze trochę i podziękowali mi za ponad 10 lat współpracy zadzwonili w sobotę o 17 i kazali zgłosić się w niedzielę otrzymałem papiery na łopacie. Miałem szczęście dostałem robotę teraz zarabiam lepiej niż w tym całym farmazonie mam opłacony zus od całej kwoty wynagrodzenia (5000-6000zł/m-c) mam socjal trzy razy w roku premię lepszą niż wypłatę nie muszę inwestowac w auto . Spokojnie sobie pracuję i pokochałem zycie na nowo.Panowie życie na tym gównie się nie kończy .Czasami naprawdę warto zrezygnować za swojego i iść do pracy.
2
Władek 2016-09-06 13:05
Tak czytam te lamenty i żadnych konkretów ,wszyscy nie zadowoleni ,a każdy zapieprza aż miło ,stara szlachta szabelka i lać ...
1
trans 2016-09-22 19:46
Panowie czy wypowie sie ktoś rzetelnie i konkretnie? jakie są stawki na ciągnik z chłodnia czy firanką? poszukują do kilku lokalizacji
Ona37 2016-10-16 11:16
Wyczucie w tej firmie?! Telefony były o każdej godzinie, w nocy, nad ranem, w week, nawet telekonferencje o późnych godzinach wieczornych. Zapomnij o czasie prywatnym dla siebie...
1
farmostrata 2016-10-16 20:42
Do kolegi co to pracy szuka tylko chlodnie latajap viatol na duze po twojej stronie mapowowanie, kalibracja sanepid i szkolenia wewnetrzne dla kierowców. I widze ze malo tu pisze zorientowanych. I niektórzy myla zatrudnionych na etat przez ft dyspozytorzy,administracja. I przewoznicy lokalni i krajowi.
all my 2016-10-19 20:50
Wiecie jednak czy wypłata jest u nich terminowa? Dzięki
2
przewoznik 2016-11-07 20:14
Jeżeli ktoś myśli o farmadzie to nie polecam! troszeczkę już tu precuję i dobrego słowa nie powiem na temat farmady. wymagania maja kolosalne, samochody, wyposarzenie , sanepidy, utrzymywanie temperatur i praca na mobilach ( wtajemniczeni wiedzą o co chodzi), odpowiedzialność ogromna a stawki i ogólny zarobek to jałmużna względem pracy, którą wykonuje sie tak jak np ja od 4 do 19 i do tego każda sobota. ktoś powie że narzekamy a i tak pracujemy ale prawda jest taka że każdy z przewozników ma do spłaty leasing lub kredyt i rodzine na utrzymaniu a w dodatku nie ma nawet czasu żeby poszukać innej roboty dlatego zasuwa jak robol. prawda jest taka że bez związków zawodowych nie wiele zmienimy bo protest kilku przewozników nic tu nie zmieni.
3
już nie optymista 2016-12-07 20:19
Szukają szukają tylko się na razie nie chwalą bo cały czas żyją w przekonaniu że są najlepsi.
Niestety czasy się zmieniły,a po ostatniej brutalnej kradzieży z wynagrodzeń za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] rejestratory które kupili chyba z demobilu jak i mobilne też, ( gdzie jest gwarancja na te urządzenia!!!!!!!!!!!!!!)będą potrzebni nowi przewoznicy ,więcej niż pewne!
1
gosc 2016-12-18 14:50
Jezeli chcemy coś osiągnąć to musimy się zrzeszyc zawiązać stowarzyszenie w skład którego wejdą przewoźnicy powołac zarząd i negocjować z farmada. W inny sposób się nie uda.
5
łodzianin 2017-02-04 16:33
a ja wam powiem że jeżdżę w hurtapie i nie jest lepiej. głodowe stawki ,wymagania coraz większe i niekompetentna kadra zarządzająca . ja zwijam działalność po 6 latach orki dla tej firmy . Z perspektywy czasu uważam że nie warto było. Cała kasa poszła w auta.
przewoznik 2017-02-15 11:03
w żadnej hurtowni nie jest dobrze wszedzie tna stawki wymagan mnóstwo zarobki głodowe dojdzie do tego ze beda jezdzic sami bo nikt nawet na zastepstwo nie chce przyjsc bo musi potem prosic sie jak pies o kase przydupasy dostaja lepsze stawki a reszta na zastepstwie tylko ochlapy dlatego jak dzwonia poratujcie to nawet tel nie odbieraja rano problem z pakowaniem bo pojemnikow na trase po 100 a do auta wsadze 70 reszta musi zostac do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] takie rozwiazania wystarczy dac lepsza stawke przewoznik kupuje nowe auto na 120 poj i lata ale nie bo stawka głodowa na male auto ale poj zapakuj 100 żenada firma codziennie cos zostaje nikt nie chce po to przyjechac na zastepstwo. kiedys było super jak był TF ,Prosper Prego, Dolpharma ,ale jak nastala farmada to w 5 lat tak zdolowali stawki ze szkoda gadac . jak ktos chce zarobic 400dziennie to moze isc do dhl o 6 zacznie o 17 skonczy auto bez wymagan i nawet tam nazekaja juz na braki kadrowe 1,3 to płaca juz nawet na wozeniu czesci w hurt motoryzacyjnej bez wymagan przyjezdzasz starym gniotem i latasz 300km dzien
Mmm 2017-02-18 21:04
u nas też już nikt nie chce przyjeżdżać po to co zostało. Zapierdzielasz od rana do wieczora zero wolnego bo na pracownika nie stać i ledwo co zostaje. A jak juz uda się coś odłożyć to musisz na samochód wydać. I pojemniki coraz cięższe albo ja już nie mam siły.
pawel 2017-03-04 14:32
. Moze mi ktos doswiadczony podac stawki za ktore sie jezdzi w katowicach? Chcialbym tam zaczac wspolprace. I czy kazda sobota jest obowiazkowa?
kimi 2017-03-05 14:47
Ludzie, co wy z tymi autami.... W Hiszpanii mówi się na to un coche, a w Angli a car, we Francji voiture, w Niemczech auto, a w Polsce... też auto, chociaż mamy własną nazwę. Samochód!!!
Byly 2017-03-09 22:22
Nie dodales ze za kazda ostatnia paczke z dostawy nie placa , czyli np 30 dostaw dziennie po 0,60 to 18 zl razy srednio 22 Dni robocze wychodzi 396 zl tyle zarabiaja na jednym przewizniku
Weteran 2017-03-10 12:30
A na pkt przeladunkowym w Krakowie chłopaki muszą płacić z własnej kieszeni obcym ludziom za rozłożenie towaru bo Farmada nie widzi potrzeby zatrudnienia magazynierow tylko wymyśliła sobie że kierowcy będą chodzili na dyżury nocne tu od 24 potem będą jeździć z towarem do ok 19 i tak dwa razy w miesiącu.A do rozłożenia banalne ok 50 palet we dwie osoby.
Magazynier 2017-03-13 13:32
Szanowny Weteran ma nieaktualne informacje, na punkcie przeładunkowym zatrudniony został magazynier :) Widzę, że Weteran już tam nie pracuje nie wie jakie zaszły zmiany. Pozdrawiam
nmmm 2017-03-14 05:15
każda sobota i jeszcze był pomysł żeby wozić do aptek otwartych w niedziele.
Weteran 2017-03-20 11:06
Szanowny Magazynier jesteś w błędzie.nie ma tam żadnego magazyniera tylko przychodzą chłopaki którym trzeba zapłacić ,z tego co wiem to jest na obecną chwilę ok 100 zł.
2
u skraju wyczerpania nerwowego 2017-03-30 11:41
Same minusy, własna działalność, własny samochód który trzeba utrzymać, a zjeżdża się szybko. ZUSy podatki. Kolejne nowości to dokładanie obowiązków i straszenie karami. Start wcześnie rano zjazd późnym popołudniem, praca również w soboty, chcesz wziąć wolne nie da rady bo nie ma chętnych na zastępstwo. Urządzenie mobilne to porażka ciśnienie podnosi niesamowicie, najbardziej nadaje się chyba do obrony, ze względu na wymiary i ciężar może być używane jako broń.
anonymus 2017-04-09 18:55
Proszę o opinie przewozników poniewaz mam mozliwosc nawiazania wspolpracy z ta firma na samochod 3-4 paletowy ale ktos mi ostatnio powiedzial ze juz na ta chwile gra jest nie warta swieczki poniewaz farmada ma w nosie przewoznikow i w ogole sie z nimi nie liczy. Towar upychaja tak zeby bylo jak najmniej paczek, stawki sa te same co wieki temu... i nawet samemu jak by sie jezdzilo to ledwo sie wychodzi na tej wspolpracy "partnerskiej" z liderem na rynku farmaceutycznym. Coraz wiecej osob rezygnuje bo firma juz na ta chwile jest smieszna ze swoja oferta wspolpracy i partnerstwa? Prosze o rzetelne opinie przewoznikow. pozdrawiam i czekam na RZETELNE KOMENTARZE.
obecny i zarazem były 2017-04-14 15:04
Farmada to praca dla zdesperowanych , albo ukrainców jak kto woli stawki głodowe wymagania coraz większe obowiązków masa . Robota dla na prawdę wytrwałych o końskim zdrowiu którzy nie chorują nie biorą urlopów mają nowe samochody i nie zatrudniają pracowników no i jak przyjdzie do wypłaty to zostaje im po 3tyś na łzy szczęścia na szczęście jeszcze tylko 2tyg i koniec żenady bo chociaż chciałbym zostawić trasę z dnia na dzień to się nie da bo takie tłumy się o nią biją . Oni jak zwalniali wcześniej to z dnia na dzień teraz zauważcie że nie zwalniają nikogo bo brak chętnych a jak ty się zwalniasz to cały mieś musisz odpracować. Podpisałem nową umowę od nowego mieś na 15zł za pkt po mieście codziennie 20-30 pkt na wyjazd 1 wyjazd dziennie max 6godz pracy do 100km auto i firma szukała kogoś z samochodem chłodnią od 4 mieś i nie było chętnych więc w farmadzie muszą przejrzeć trochę na oczy bo będą latać sami albo desperaci będą ładować po 2 trasy do 1 samochodu
Zostaw swoją opinię o FARMADA TRANSPORT SP. Z O.O. - Toruń
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FARMADA TRANSPORT SP. Z O.O.