logo Zakład Techniki Próżniowej Tepro

Zakład Techniki Próżniowej Tepro

Koszalin

Opinie o Zakład Techniki Próżniowej Tepro

ico81 2009-03-29 19:04
BARDZO DOBRE WARUNKI,DOBRZE ROZWIJAJĄCA SIE FIRMA,CIEKAWA PRACA.
1
aaa 2010-01-25 16:53
ha ha ha ha po prostu jest tam lipa!!!
4
anonimowy 2010-08-02 12:58
Jakie sa zarobki na operatora cnc ?
2
anonim1 2012-04-13 12:04
a ja powiem tak - nie ma tragedii. Z perspektywy operatora cnc jest tylko jedna podstawowa wada - niskie zarobki. Na początku dostajesz najnizsza krajową brutto +30% premii, która raczej jest, ale być nie musi ;) Oczywiscie z upływem czasu zarobki sie zwiększają, lecz bez nadgodzin cieżko mówić o normalnych pieniądach. Poza tym, atmosfera w pracy jak najbardziej normalna. Pracownicy raczej zgrani, pokojowo do siebie nastawieni. Niestety dopóki szefostwo nie zrozumie, że praca operatora/programisty jest więcej warta niż więźnia zamiatającego ulice, będzie taka duża rotacja pracowników. Dobre miejsce by nauczyć się zawodu, ale słabe by zostać tam na dłużej. takie jest moje zdanie :)
1
teprówka 2012-11-27 18:33
W Tepro zorganizowali piknik w październiku dla pracowników i ich rodzin a teraz potrącają im za to z pensji. Nikt nie był uprzedzony wcześniej o tym fakcie i był to pierwszy piknik ( a wcześniej były już inne organizowane) gdzie pracownicy sami zasponsorowali sobie imprezę. Wstyd i nikt z pracowników już się w Tepro nie będzie bawił na żadnej imprezie.
Bonów na święta też nie będzie bo fundusz socjalny świeci pustkami. Tylko roboty i zamówień coraz więcej....
1
:):):) 2013-01-08 08:44
Zarobki nie są wysokie.To trzeba przyznać.Atmosfera jest przyjazna.Tylko najbardziej wkurzają mnie osoby, które udają, że coś robią a tak naprawdę to nic nie robią!!!Mają czas na wszystko, tylko nie na pracę.Kawka, internet i tak cały dzień...Gdyby tak umieścić kamerę nad biurkiem co niektórych osób z pewnością kwalifikowaliby się do zwolnienia!!!
1
benek 2013-05-13 17:58
Co macie dokładnie na myśli pisząc że zarobki nie są wysokie? Czyli ile można mniej więcej zarobić? Zadzwonili dzisiaj do mnie z Zakładów Techniki Próżniowej "Tepro" s.a. i chciałem dowiedzieć się czegoś więcej na temat pracy tam i jakie panują warunki. Jest szansa na umowę o pracę a jeśli nie to jaką dają?
eryk 2013-07-14 12:34
Mieliśmy zarabiać 1800 EUR i tak było przez pierwszy miesiąc... codziennie nadgodziny, pracowaliśmy też w niedzielę. Plecy bolały, ręce bolały, naklejaliśmy sobie plastry przeciwbólowe a majster i tak wyzywał nas od najgorszych... w żaden sposób nie udało nam się wykonać normy.
der 2014-02-12 17:04
to w tepro w euro płacą i to jeszcze 1800, widzę, że się wiele zmieniło ;)
sławek 2015-03-11 17:45
a to oni w tepro w Polsce płacą w euro? to bardzo ciekawe, bo jeszcze nie słyszałem o polskim pracodawcy który na własnym terenie by wypłacał pracownikom pensję w euro. co więcej, jest to bardzo wysoka kwota jak na tą branżę i jej obecną sytuację na rynku.niezwykła sprawa. natomiast na jakich stanowiskach tyle płacą?
darek 2016-10-11 22:23
TEPRO również deleguje pracowników do prac budowlanych w Niemczech (zbrojarz, cieśla, ...) i te zarobki wymieniane wyżej w EURO dotyczą tych pracowników.
2
Foll 2016-10-12 14:08
No do niemiec to faktycznie jest potrzebnych spora liczba ludzi, ale dobrze, bo praca jest wyjątkowo okej
3
gregor 2016-12-16 19:48
z tego co slyszalem to ukraincow maja kilku zatrudnic
ki-li-lo 2017-04-08 10:11
Witam
Jakie są główne przyczyny rotacji pracowników ? małe zarobki w stosunku do zakresu obowiązków, nieadekwatne zarobki do wymaganego doświadczenia czyli fachowiec za free ?
Ciekawy jestem polityki firmy TEPRO, czym kierują się przy naborze pracowników na stanowiska wymagające dużej wiedzy, doświadczenia i samodzielności w działaniu. Moim zdaniem ktoś kto ma samodzielnie podejmować decyzje, zarazem brać za nie odpowiedzialność powinien zostać za swoją pracę, braną odpowiedzialność, i związany z tym stres odpowiednio wynagradzany. Tak robią poważne firmy.
Jeżeli firma oczekuje od pracownika poświęcenia i zaangażowania nie dając w zamian godziwej zapłaty naraża się na utratę swojego prestiżu na rynki pracy. Dodatkowo duża rotacja świadczyć może o złych warunkach pracy, zarobkach i tym samym problemach firmy, no chyba, że jest nastawiona na maksymalny zysk w krótkoterminowym okresie, prawdopodobna likwidacja czy sprzedaż udziałów innej firmie, a renoma jej to tylko opinie z przeszłości nie mające nic wspólnego z rzeczywistością. Kilka firm z Koszalina, które dobrze prosperowały zostały zajechane tym sposobem a następnie odsprzedane kiedy już było bardzo źle.
2
Pedro 2017-05-05 19:28
Czytam i nie mogę się doszukać kto naprawdę tam pracował. Dla mnie najważniejsze w tym zakładzie jest to że na każde święta jest dodatek. Na każdy dzień w którym masz nadgodziny dostajesz obiad. Najgorszą atmosferę to chyba robi sam prezes bo przypominam że szacunek dla pracownika to zaczyna się od przywitania się. Dla każdego kto pragnie zarabiać niewiadomo ile od początku to chyba musi odziedziczyć po rodzicach własny zakład.
1
Zostaw swoją opinię o Zakład Techniki Próżniowej Tepro - Koszalin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakład Techniki Próżniowej Tepro