brak logo

Vienna Finanse Sp. z o.o.

Kraków

Opinie o Vienna Finanse Sp. z o.o.

anonim 2009-05-18 23:53:33
A ja bardzo sobie chwalę współpracę z tą firmą. Zawsze mogę liczyć na wsparcie menagera i swojego dyrektora. Mam mnóstwo szkoleń do swojej dyspozycji i zarobki coraz większe. :)
anonim 2009-05-18 23:58:24
ja też podjełam tam prace i jestem zadowolona. To cięzki zawód i nie dla każdego, przede wszystkim dlatego że musisz walczyć z opiniami wyssanymi z palca na temat jak to przedstawiciele ubezpieczeniowi oszukują. Prawda jest taka, że u nas każa mówic klientowi wszystko kawa na ławę i jeszcze się pod tym podpisać, żeby potem nie było, że się czegoś nie powiedziało. Bo problem jest w tym, że ludzie maja krotka pamięć i przy takim kryzysie jak teraz wystąpił, zaczynaja obwiniać wszystko w koło a najbardziej tych co ich namówili na fundusze, nie pamietaja o tym, że to przeciez inwestycje długoterminowe i tak na prawde predzej czy później giełda odbije
Anonim 2010-08-24 10:57:54
Dobra praca dla osób, które mają gdzieś jakikolwiek ład organizacyjny. Bałagan okropny. Fakt jest dużo różnego rodzaju szkoleń. A tak poza tym to żadna rewelacja
2
alin 2010-12-23 07:32:58
do ALA - Witam jestem w tej samej sytuacji powiedz spłacasz zadłużenie ??? czy że tak powiem olałaś ich ??? :) wiesz że po 2 latach sprawa jest nieważna i nie mają prawa ścigać Cię o kasę
anonim 2010-12-23 07:37:47
jako byli doradcy co robicie z długiem w viennie ? spłacacie ??
anonim 2011-04-14 22:45:09
szanowna Pani \"anonim\" - ponieważ pracuję w branży od 13 lat to nie mogę zareagować na te bzdury. W VF pracowałam przez 10 lat i gdy pojawia się storno to trzeba oddać prowizję adekwatną do wpłaconych składek lecz nie dlatego, że firma jest zła a dlatego , że Ty źle doradziłaś klientowi i \"sprzedałaś\" klientowi bzdury takie same jak wypisujesz. Dobrze, że już nie pracujesz bo ŻADEN z Ciebie doradca finansowy czy agent. Każdy kto chce pracować w tym zawodzie uczciwie to będzie odnosił sukcesy przez długie lata - tak jak JA. Przyszli agenci życzę powodzenia a zawód jest godny polecenia. Pracują w nim tylko profesjonaliści.
pracownik123 2011-09-14 10:46:49
Takie komentarze moga wystawiac tylko ludzie albo niedojrzali albo tacy co nie byli w stanie podolac tej pracy lub nadzwyczajniej oszukiwali samych siebie i firme! Ja jestem baaardzo zadowolona ze wspolpracy z ta firma! Sa swietne szkolenia, umowy jasno i klarownie napisane, prowizje bardzo wysoki a produkty naprawde godne polecenia!!!
Vilomp 2011-09-29 12:00:55
Przepracowałem w tej firmie ponad jako menager. Nie napiszę nic dobrego jak i złego na tą firmę. Chciałbym tylko zasugerować, żebyście dobrze czytali umowę jaką podpisujecie (dodam: dokładnie czytać) aby nie było potem łez i rozczarowań a dla porównania przejść się do innych podobnych firm i zobaczyć znaczne różnice. Przede wszystkim można pracować w tej branży i nie podpisywać weksli...
1
Doradca VF 2012-01-26 15:52:14
Małe sprostowanie Vienna Finanse nie ma swoich produktów, ponieważ w 100% sprzedaje produkty firmy Compensa.
Oczywiście że mam polisę którą również oferuję swoim klientom.
To chyba jest oczywiste. Rozumiem że jak ktoś sobie nie poradził to teraz ocenia na minus: produkt, firmę, ludzi i w ogóle cały świat.
1
anonim, 2012-04-16 23:58:51
"pracowałem" 5 miesięcy. Powiem obiektywnie. Szkolenia to duży plus tej firmy, opieka menagera również (przynajmniej w Krk). Ale bez bazy klientów którą musisz sobie sam właściwie zrobić to nie da rady. Ogolnie nie polecam takiej pracy. Własna dzialalność mile widziana a nie da rady za bardzo na zus zarobic.... lipa.
Lepiej trzymać się z daleka i poszukac innej pracy chyba ze czujesz się urodzonym agentem z krwi i kości....
1
Handlowiec BPH 2012-06-13 19:51:35
To stara prawda:
Bez pracy nie kołaczy!
W nas w firmie też narzekają maruderzy a najlespi: fura, skóra i komóra etc.... :-))))
ANNA 2012-06-14 16:28:19
Ja wysłałam tam swoje CV, dosłownie na następny dzien zadzwoniła do mnie Pani manager, umówiła się ze mną na spotkanie. Niestety po tym, co tu czytam, zastanawiam się, czy podjąć tam pracę. Dodam- byłaby to moja pierwsza praca, jaką w życiu podjęłam....jestem młoda.
Radzicie Państwo odmówić?
Doradca Finansowy 2012-07-02 18:36:12
ANNA - 2012-06-14 16:28:19

Ja wysłałam tam swoje CV, dosłownie na następny dzien zadzwoniła do mnie Pani manager, umówiła się ze mną na spotkanie. Niestety po tym, co tu czytam, zastanawiam się, czy podjąć tam pracę. Dodam- byłaby to moja pierwsza praca, jaką w życiu podjęłam....jestem młoda.

Radzicie Państwo odmówić?

Anna,
sama musisz podjąć decyzję i niech Tobie zazdroszczą ...
Fakt na początku 2-3 tyś to niewiele ale po paru miesiącach.
Ja nie zmienię tej pracy, bo oprócz pieniędzy liczą się też koledzy i kadra a u nas jest naprawdę fajnie. Ostatnio byliśmy na grilu całym zespołem - super impreza więcej na priv.
1
Anon 2012-07-17 13:26:30
Czy ktoś wie jak sprawa ma się w Bydgoszczy?

Nie mogę znaleźć żadnych opinii ale jeśli jest tak samo to nie wiem czy się w to wkręcać...
Gosia 2012-07-26 17:47:06
Ja też dostałam zaproszenie na rozmowę ido Bydgoszczy. Przeczytałam Wasze opinie węc wiem, na co zwracać uwagę i o co pytać. Zobaczymy, co mi w poniedziałek powiedzą
mospinka 2012-08-04 10:30:03
Gosiu i jak opinie sie potwierdziy w Bydgoszczy ?
Girl 2012-08-07 13:26:04
Był ktoś na rozmowie w Bydgoszczy?? A może jest ktoś kto tutaj rozpoczął pracę i może napisać coś więcej?
nowy 2012-12-11 11:31:21
Czytam Wasze komentarze i wnioskuję, ze opinie dotyczą głównie stanowiska "doradca finansowy". czy mógłbym się dowiedzieć czegoś więcej na temat stanowiska "kierownik zespołu"? Jakie są obowiązki, ile ludzi pod sobą, czy trzeba podpisywać weksel. Panie, Panowie menadżerzy, proszę o opinię.
Kamil 2013-02-11 17:59:51
Dokłądnie zemną tak zrobili, gdzie powinnienem to zgłosić ?
1
bylem tam 2013-06-30 14:25:31
Ludzie nie dajcie sie wmanewrowac,oszusci i zlodzieje. Obiecuja ogromne zarobki oszukuja was a wy potem klientow. Praca dla [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
sr 2013-07-21 18:07:46
ja tez jtr ide na rozmowe..aż się boje,,;/
nie opłaca się 2013-11-04 12:23:10
Nie opłaca się . Jeszcze z długami zostaniecie ...
adaśko 2013-11-05 12:10:39
zgadzam się żadnych korzyści, strata czasu i pieniędzy własnych na siedzeniu na głupich szkoleniach
Ania 2013-11-26 11:05:38
Zdecydowanie odradzam, jestem byłym pracownikiem. Oszukują w kwestii kosztów. Nie dajcie się naciąć, szczególnie na podpisywanie weksli in blanko. (usunięte przez administratora)
andy 2014-01-26 19:46:20
Powiem tak ta firma to Compensa bis brak markietingu i reklamy ciągle rekrutuja ludzi którzy są jak gabeczka czyli każdy zarekrutowany ma jakaś rodzinę i grono znajomych którym próbuje wcisnąć produkty.Gdy to się skończy zostają tzw zimne telefony z internetu i wtedy przychodzi frustracja i agent odchodzi.Firma jednak osiągnęła swój cel i czas na następnego frajera.Ubezpieczenia grupowe mało konkurencyjne w stosunku np do PZU.Beznadziejne systemy informatyczne a tak naprawdę to w ogóle ich nie ma.Szkolenia to jedna wielka ściema.
ZNIESMACZONA 2014-03-01 23:27:39
zanim podpiszecie dokumenty o współpracy z tą firmą, zasięgnijcie porady prawnika, zastanówcie się mocno, bo możecie zostać z długami, to nie jest żarT
maniek 2015-01-16 18:01:55
hejo wszystkim, wiecie może jednak jak konkretnie wygląda praca u nich, bo nie wiem już co mam robić konkretnie i czy się nadaje, a bardzo bym chciał pracować u Was w firmie, słyszałem, ze zespół jest bardzo zgrany i warto pracowac również dla samej prowizji.. ale jak wygląda sprawa z podstawą wtedy?
Spoczi 2015-03-21 13:02:56
Branża finansowa jest na pewno jedną z bardziej dochodowych w całej Polsce o ile ktoś wie jak prowadzić biznes. Kraków jest miastem mocno perspektywicznym, chociaż współpraca powinna być nawiązywana z każdą możliwą organizacją czy osobą, która wyrażałaby chęć przystąpienia do takiej współpracy. Ciekawe jak to wygląda z perspektywy pracowników.
el_toro 2015-06-10 23:34:39
Kategorycznie odradzam. Profanacja wynagrodzen i poszanowania drugiego czlowieka. Prowizje smiesznie male przy wylacznosci pracy na rzecz tej spolki- na umowie zlecenie 27%, na działalnosci 30% do 50% oczywiscie za zgodą dyrektorską paru pionów i po dluzszym czasie pracy. Totalna zbieranina przypadkowych ludzi, brak jakichkolwiek kompetencji calego biura. Totalne ignoranckie podejscie do innego czlowieka. Firma idaca na przemial ludzi. Tylko najsilniejsi zostana -jak to w sprzedazy, ale za smiesznie marne pieniadze. Firma oferuje tylko dostepy do produktów, szkolenia on-line, tel. stacjonarny. Na pochwale cena/ jakosci gamy produktowej- nic wiecej. Pozdrawiam cala Compense i zycze szybkich zmian.
Darek 2016-05-11 21:55:24
Zastanawiałem się jakiś czas o co może chodzić z tymi ofertami, ale już widzę, że wszystko w porządku
Zostaw swoją opinię o Vienna Finanse Sp. z o.o. - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Vienna Finanse Sp. z o.o.