brak logo

OBI

Warszawa

Opinie o OBI

y 2012-09-21 15:15:09
To prawda , zapomniałeś dodać że bonów na święta ma nie być ,a na imprezę dla kierownictwa były pieniądze chyba że to była nagroda za dobry audyt :) Premii nie ma i już nie będzie .
1
Obiwiec 2013-08-16 00:19:57
Hej


Mam kilka pytań ?

1) Ilu jest zatrudnionych doradców klienta w Obi ?
2) Czy praca w serwisie Towarowy jest ciężka ?
3) Co lepsze i bardziej opłacalne finansowo serwis towarowy czy doradca klienta ?

Naprawdę proszę o odpowiedz.
3
pracownik 2013-08-21 09:23:46
Raczej jakieś 95% pracowników jak by miało gdzie odejść to by odeszli i każdy kto znajdzie inną pracę to odchodzi . Pozdrawiam chętnych do pracy w obi. Dyrektora Janka także chciał bym pozdrowić , cieszymy się że jesteś na urlopie :)
2
Smieszne 2013-08-22 13:07:51
Mnie to zaczyna śmieszyć gdzie nie spojrzysz źle. To dlaczego się nie zwolnisz ? Ja nie mam pracy możemy się zamienić wejdę na twoje miejsce ! Jaka firmę bym nie popatrzył zawsze źle. Pracowałem w jednej firmie było super zarobki itd. a na Internecie opinie były złe więc sam tego nie rozumie. Ludzie próbowali wygryźć jeden drugiego.
1
Pracownik 2013-08-22 22:52:51
Spokojnie jeszcze trochę i pójdę , niestety raczej na moje miejsce nikogo nie przyjmą . Dyrekcja wyznaję zasadę " Im Nas mnie tym lepiej"
Zgodzę się co się nie sprawdzi to wszędzie źle , dlatego nie zawsze warto się opierać na takich opiniach Pozdrawiam. .
1
Testy 2013-09-03 01:06:14
Witam!

Jakiego typu pytań można się spodziewać na teście rekrutacyjnym OBI ?
6
Zaroobki 2013-09-04 12:30:08
Jeśli chodzi o zarobki to myślę ,że spokojnie te 4 tysiące albo 5 tysięcy brutto się dostanie czyli w granicach 1000 1200 euro brutto. Wiadomo ,że jest to niemiecki market a Niemcy płacą dobrze.
1
zarobki 2013-11-21 10:01:00

ja chętnie bym dostała nawet to 1000 euro o którym pisze Zaroobki,niech da znać w którym markecie tyle płacą,to ja chętnie się tam przeniosę ze swojego OBI.I chyba nie na naszych działach a w innym kraju takie zarobki :)
1
jakotyp 2014-01-15 23:20:04
Czy OBI przejmie Praktikera w Polsce? Czy są takie plany?
1
Klient 2014-01-16 08:27:26
Byłem wczoraj w Castoramie , trudno było nie trafić na jakiegoś pracownika . W Obi to trzeba ich ze świecą szukać czasem 1-2 pracowników na cały dział przy takiej powierzchni to jakiś żart. Pewnie płacą grosze ,a jeszcze oszczędności szukają w zatrudnieniu . Pozdrawiam
1
doradca 2014-03-12 22:23:44
w 0BI jest coraz gorzej, ciężka praca za marne grosze, coraz mniej pracowników a coraz więcej obowiązków umowy terminowe a po wcześniejszym zwolnieniu nawet odprawy nie dadzą obi tak to robi,że oszczędności szuka w redukcji etatów.
1
OnA 2014-03-30 18:40:55
Witam. Mam pytanie. Czy ktoś zna nazwę lub rodzaj kasy fiskalnej z jakiej korzystają kasjerzy w OBI? Proszę o odpowiedź.
4
Krzychu 2014-03-30 22:40:51
Nie jestem już pracownikiem obi i czuję wielką ulgę . Pozdrawiam nie liczną starą gwardię .
1
Krzychu 2014-04-19 03:43:43
Trafiłem na dobrych ludzi . Za to na dyrekcje już patrzeć nie mogłem , wielkie wymagania , ludzi coraz mniej . Czyli fakt można powiedzieć że się nie przekonałem....... tylko czy aby ja jedyny :)

Marek z DG 2014-07-13 10:28:24
Pracowałem w OBI w Dabrowie Górniczej zatrudniony przez ABA Serwis na 3/4 etatu netto z dodatkami 1100 zł.Miałem umowę o pracę próbna na 60 dni,zwolniono mnie po 14 dniach powodem zwolnienia było... :) cytuję;"za mało się uśmiecham i jestem za mało dynamiczny",a zachowywałem się jak każdy jeden pracownik z mimika i poruszaniem !!! Musiałbym pracujc tam z czego wynika być dodatkowo wyposażony w maskę klowna i jeżdzić na rowerze,czy deskorolce !!! Nowy młody dyrektor OBI w Dabrowie GórniczejMAJCY JĘZYK WĘŻA I DWULICOWY, podglda ludzi,węszy i pracownikm praktycznie nie daje zjeść ,ani się za często napić wody w gorace,upalne dni.Z-ca kierownika z działu technika( usunięte przez administratora ) w sposób fałszywy i podstępny powoduje że zwalnia się pracownika ( za zgoda nowego "naddynamicznego" dyrektorka.Wyzysk człowieka i namowa pracowników do sprzedaży klientom NAJDROŻSZYCH I NIE NAJLEPSZYCH PRODUKTÓW,A NAWET WPROST "BUBLI",ABY TYLKO ZAPŁACILI ZA TO !!! Plusem jest jedynie kultura osobista pracujacych tam pracowników i uprzejmość wzajema do siebie nie to co w innych marketach !!! ODRADZAM SIĘ TAM ZATRUDNIAĆ potencjalnym ludziom którzy szukaj pracy ! STANOWCZO ODRADZAM ZAKUPÓW W marketach "OBI" gdzie ucza sprzedawców sprzedawania najdroższych produktów i nie zawsze w 100% pełnowartościowych !!! UWAGA NA market "OBI" ! Były oszukany w tym roku pracownik Obi :(
1
Allan30 2014-09-12 08:33:51
Witaj Marku. Nie jest mi obce to co Ty napisałeś osobiście znam wszystkich pracowników OBI szczególnie niejakiego( usunięte przez administratora ) Jego sie pytałem nie tak dawno jak wczoraj, o opinie na temat jak sie sprawy w OBI maja, stwierdził że jest ok i nie ma na co narzekać, kiedy spytałem szeregowego pracownika z działu, stwierdził że atmosfera sie psuje, i nie jest dobrze planuje odejść. JA pracowałem poprzez ABA Service na tym markecie przez trzy miesiące i cudem sie utrzymałem, ale gdy zastępcą kierownika M... został( usunięte przez administratora ) nale zmienił podejście do mnie z koleżeńskiego na stanowcze rozkazujące, i swoje podejście do mojej osoby a bło to dokładnie rok temu i od roku juz tam nie pracuje. Czemu? Ano powód prozaiczny, nie spełniałem norm i wymagań dyrekcji szczególnie tego dyrektorka o którym Ty piszesz, nienadaje sie na niego ani on ani jego zastepca drugi pan Grzegorz. ( usunięte przez administratora ) podobnie jak i Marcin szaleja za "starymi" ponieważ im sie udało awansować. Pechowo Marku trafiliśmy na dział Technika, ale cóż jak mi powiedział na odchodne zastepca, ja z moim orzeczeniem znajde prace wszędzie, po co mam wiedz starac sie ile wlezie w jakimś OBI skoro, i tak cżłowiek chodził jak zegarek, ogarniał wszystko i jeszcze młodemy dyrektorowi to nie pasowało ponieważ, jego polecenia były najwazniejsze i klient czy twoje zajecie nie miało żadnego priorytetu. Istny mobbing i poniżanie osoby niepełnosprawnej, powinni mieć zakaz przyjmowania osób z dysfunkcjami.
2
Były Pracownik 2015-01-04 12:07:03
Obi miło wspominam fakt że troche dziwna atmosfera tam panuje a góra wyznaje zasade dzień bez problemu dzień stracony . Ale w porównianu do marketów spożywczych można stwierdzić że jet to miła i przyjemna praca nie dla karzdego jednak raczej studenci osoby samotne rodziny z tego nie utrzymasz zarobki:
doradca klienta wacha sie od 1300-1800 netto
magazynier 1400-1600 netto
zc kierownika 2400-2600 netto
kierownik 2900-3400 netto
Pozdrawiam wszystkich obi-kowców
1
Allan30 2015-01-21 17:20:39
Jeśli mogę to wypowiem się jeszcze raz... Ludzie po prostu stamtąd uciekają masowo, czemu nowo otwarty na miejsce Reala Auchan w Pogori ma stan pracowników z OBI? Dąbrowa się nie przyzna, do tego że Dyrektorzy jeden z Katowic,a na pewno ze śląska drugi tak samo, robią czystkę z pracownikami zagłębia. To nasz jest teren, a rasiści nami rządzą,i nas maja za popychadła. Coś wam może uświadomię, niemieckie markety nawet, jak u siebie upadają, to nie ciągną za sobą filii w innych krajach. A jeśli my w Dąbrowie jesteśmy filią, to co nam szkodzi, zabrać sprawy we swoje ręce, i założyć związki zawodowe? Jeśli nie zaczniemy walczyć, o swoja godność i prawa, to zawsze będziemy, towarem rotacyjnym. Ilu znaliście fajnych kolegów, z Obi a ilu teraz znowu widzicie, nowych? Czy tak ma wyglądać praca w firmie o stabilnej renomie cieszącej się, szacunkiem klientów, kiedy Wy sprzedawcy na swoich działach, wkładacie serce w każdego obsłużonego klienta który wychodzi zadowolony. To się skończy bo Obi D.G to prywatny folwark dyrekcji, a z tym należy zdecydowanie skończyć. We wspólnej solidarności siła. Skończy się fajna i przyjemna atmosfera, jak wy Dyrektorzy Obi nie zaprzestaniecie procederu zwalniania i przyjmowania nowych ludzi, nawet dobrych pracowników nie jesteście w stanie utrzymać, którzy maja wiedze ogromna i wiedza jak ja sprzedać. Jesteście tylko przełożonymi ale też zwykłymi ludxmi których zawsze mozna zastąpić mam nadzieje lepszymi!!!
bolek 2015-03-31 01:53:32
Obi to dobrze znany market budowlano-ogrodniczy jest, więc prócz kasy jaką można u nich przecież zarobić ma się dodatkowe doświadczenie do Cv co też jest atutem jak jest się młodym i nie ma się jeszcze bogatego Cv. A tak z czystej ciekawości to czy pracownicy Obi mają jakieś zniżki na produkty ze sklepu czy wszystko po normalnej cenie muszą kupować
Szczery~ 2015-07-23 19:02:45
1800 netto? chyba po osmiu latach pracy... ja pracowalem 5 lat, doszedlem do kwoty 1700 netto. Znam ludzi , ktorzy robia kupe lat i nie doszli do takich kwot. Porownujac np obi do casto jest przepasc. Idac na rozmowe kwalifikacyjna do obi wystarczy, ze masz dwie sprawne rece i bedziesz robic jak beduin. A idac do casto na rozmowe wypytuja o szczegoly dotyczace towaru danego dzialu itp (nawet jesli sie znasz, to szansa ze cie zatrudnia jest minimalna) W obi jest okej, ale co sie narobisz, czasem nadzwigasz to odczujesz dopiero wieczorem... Czesto przestawialem np.30WC MITO na promocje sam, gdy promocja zeszla w ich miejsce wchodzil najtanszy kibel np OMEGA i znow ja,czy inny pracownik musial to robic. Oczywiscie samemu, bo jest dwoch pracownikow na zmianie i bron Boze zebysmy to robili razem. W obi zrobilem sobie piecioletni staz i ruszam dalej , zdala od glupich, pustych pomyslow.
A co do szefow siedzacych w warszawce, to odwiedzajcie markety bez zadnych zapowiedzi. Wtedy to wszyscy pracownicy sie schodza, pracuja po 10-12h zeby odpicowac market, posprzatac magazyn i wtedy wsio blyszczy. Chcecie znac prawde? W obi nigdy nie bedzie dobrze, kierownicy nic nie robia, siedza na necie godzinami, ciagle gadaja przez prywatne telefony aaaa i czesto jak nie ma dyrekcji zwalniaja sie wczesniej pod byle jakim pretekstem.
Apropo Doradcy eksperta! W moim ex markecie oni nic nie wiedza. Dzwoni klient, to podchodza do pracownikow i daja sluchawke do reki innemu pracownikowi bo nie znaja sie na asortymencie z innych dzialow. A chyba tak nie powinno byc co? Zenada!
Moglbym tak pisac i pisac aaaa ostatnia kwestia! baaaaaardzo ciekawa :D
Nowi pracownicy zarabiaja 2000 brutto na start a pracownik ktory pracuje 3 lata ma 2050 brutto. Absurdalne? Dla dyrekcji, kierownikow NIE! Tak ma byc!
Pozdrawiam
3
Ile się zarabia w centrali na Okęciu? 2015-07-30 13:16:11
Witam wszystkich. Czy ktoś wie jakie są warunki, atmosfera i zarobki w centrali na Okęciu na stanowisku specjalistycznym?
2
spec 2015-07-30 15:21:00
specjaliści mają około 2000-2500 zł
2
Ile się zarabia w centrali na Okęciu? 2015-07-31 15:36:40
Bardzo dziękuję za szybką informację nt. zarobków specjalistów. Przyznam, że mało ;/
aplikująca na stanowisko Specjalistki 2015-08-07 20:04:18
Poważnie specjaliści zarabiają max 2500 zł? Przyznam szczerze, że to bardzo niskie zarobki, jak na tak duży koncern i stolicę... Czy jest realna szansa na podwyżkę, w zależności od stażu pracy w OBI, wyników, itp.?
aplikująca na stanowisko Specjalistki 2015-08-07 20:07:28
Poważnie specjaliści zarabiają max 2500 zł? Przyznam szczerze, że to bardzo niskie zarobki, jak na tak duży koncern i stolicę... Czy jest realna szansa na podwyżkę, w zależności od stażu pracy w OBI, wyników, itp.?
bisqup 2015-10-12 20:09:47
Powiem tak, OBI pod kątem klienta przychodzącego na zakupy będzie ok. Natomiast od strony pracownika raczej już nie tak kolorowo (nie każdego bo tego co na górę lata i liże stopy dyrektorowi),też będzie ok. A teraz do rzeczy, ludzi sporo się tam przewinęło od początku istnienia tego marketu, jedni odchodzili sami innych zwalniano bądź zmuszano do tego by sami odeszli. Na początku atmosfera z pierwszym dyrektorem była super (pomijam zarobki czy statystyki obrotów). Ludzi na każdy dział było pod dostatkiem, żaden klient nie musiał szukać pracownika danego działu chcąc kupić cokolwiek i oczekując doradzctwa. Trwało to do czasu zmiany dyrektora i jego zastępcy. W bliskich odstępach czasowych było widać zmiany, po pracownikach, kierownikach itd. Efekty są w wynikach utarło dla marketu ale nic więcej. Nastawienie psychiczne i fizyczne bardzo się pozmieniało, ludzie czują się jak w klatce w której nie ma sensu walczyć bo wszystko co by chcieli zmieniać lub od siebie dodać jest nie do przyjęcia przez DYKTATORA. Muszą tak chodzić jak DYKTATOR chce, myśli mają być te same, w przeciwnym razie grozi rozstaniem się z pracą. To tak dom NIEWOLI, a pracownicy najlepiej jak by byli uniwersalni żołnierze, czyli robili wszystko co im się karze. Market ten dąży by dorównać castoramie, leroy merlin, i innym ale nie z zarobkami. Dobrych pracowników nie umie szanować nikt w OBI, najlepiej zatrudnić się od razu gotowym na tresure pt. Jak Pan karze tak ja łażę; ( Ktoś wcześniej pisał jakie zarobki tam są, więc dobrze podał te przedziały że 1600 zł netto to radość z życia jako pracownik działowy. Zgadzają się też zarobki kierowników i ich zastępców z wcześniej czytanych komentarzy. Od siebie dodam tyle a może aż tyle, że któregoś dnia musi cud się stać, ludzie zebrać się w garść i coś zrobić z tym wszystkim. Może brakuje niezapowiedzianej wizyty kogoś ważnego i odpowiedniego momentu na odpowiednie rozmowy. Mile widziana wymiana DYKTATORA która doprowadziła by do ulgi podwładnych. Tam się dzieje tak jak STONOGA opowiada o naszej władzy. Nie bądźmy obojętni poprzyjmy anonimowego STONOGE i do dzieła by żyło się lepiej.
bisqup 2015-10-17 17:16:55
mają po 1zł :P a tak poważnie to 15% rabatu ;( nie na wszystkie rzeczy oczywiście bo te w promocji rabat nie dotyczy
bisqup 2015-10-17 17:18:41
z kamer ochrony jest BigBrother :P
Ka 2015-11-07 23:36:40
Witam,
Czy może ktoś z Was wie jaki jest mail do zarządu?
ona 2015-12-10 11:56:11
hej, ile zarabia kierownik działu sprzedaży w obi? prosze o szybka odpowiedz. pzdr
4
salvador 2016-03-09 15:29:31
zniżka jest 15 procent, premii nie ma absolutnie od wyników, zdarza się około 100 złotych 2 razy w roku za wyrobiony target który jest przesadnie wygórowany. zarobki w warszawie to około 2100 brutto. atmosfera na puławskiej dosyć fajna, pracownicy w porządku czasem troche żal tych ludzi i mnie , że się haruję za takie pieniądzę. uważać na kadrową bo świnia potrafi świnie podkładać. socjal dobry na święta coś dorzucają. wczasy pod gruszą parodia 100 zł netto. z urlopami lipa często przesuwają bo jakaś "akcja" i się tyra po 10 godzin cały tydzień albo i dłużej. potem niby oddają po 6 godzin ale w praktyce i tak zostajemy normalnie.
konradnh 2016-03-15 10:46:02
Witam wysłałem dzisiaj cv bo śą oferty na stronie obi po 3 godzinach pani zadzwoniła i zaprasiła mnie na rozmowe na jutro praca na dziale budowniczym to chyba najcięższy dział pracował ktoś na tym dziale ???
Matrakcze 2016-03-16 10:13:37
Ano najcięższy. Oprócz obsługi klientów to jest dokładanie towaru czyli płytki (od 20 do 45kg paczka), piachy (worki 5-30kg). Do tego jesteś uwalony brudem jak na budowie a masz dobrze wyglądać przed klientem :) Także natyrać się można.
1
OBIk 2016-03-16 14:05:03
troszkę się w OBI pracowało - w centrali... wrażenie? dobrze że ten etap życia za mną :)kolesiostwo, nie wszędzie, ale jest taki jeden dział gdzie im bardziej włazisz w d..e tym jesteś lepiej traktowany, fałsz i obłuda - czyli cos czego nie cierpie. zniżka w marketach jest 15% od ceny regularnej, o ile marża jest wyższa niż 15% na produkcie. masa towarów z Chin, tandeta jakich mało, również te z firm polskich słabe - jak w każdym markecie - ma być tanio, bardzo tanio - kosztem jakości. reasumując - super że te czasy już za mną!!!
1
OBIk 2016-03-16 14:07:48
ile??? i na jakim stanowisku, bo nawet w biurze z kilkunastoletnim doświadczeniem ciężko tyle dostać
Gościu 2016-03-16 19:11:21
Nikomu nie polecam pracy w Obi jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przerwy nie ma 8 godzin na nogach zastraszanie że zwolnią z pracy lub utną pensję, w upał nie ma wody. Kierownicy są bardzo nie mili krzyczą drą się i wynajdują robotę nie morzesz odpocząć .
qwert 2016-03-20 19:51:17
Zarobki 2500 brutto, doradca klienta po umowie na okres próbny. Zniża 15%. 200 brutto od wyrobionego targetu miesięcznego, 100 brutto za tajemniczego klienta (market), 100 brutto za tajemniczego klienta (dział), premia roczna za target w zależności od marketu i liczby osób, które się załapią są markety, gdzie było to ok. 5 tysięcy. Warunki pracy raczej ok., atmosfera zależy od ludzi (wiadomix), niestety wszechobecne donosicielstwo, nagradzane przez kierownictwo - wiem, że ma miejsce w wielu marketach, obawy o stołki i wycinanie ogarniętych, ponadto obłożenie robotą, bo w firmie stosowana jest polityka kadrowa oparta na założeniach: jak najmniej pracowników robi jak największą robotę. Jak nie dają rady, to wzbudza się strach w pracownikach odwalając ze dwóch i od nowa :) Generalnie firma niezła, produkty na niskim poziomie, duża orientacja na wynik. OBI, Praktiker i Leroy Merlin są własnością jednej i tej samej większych grupy inwestycyjnej (oczywiście przy różnych powiązaniach) i standardy są w tych marketach podobne. Najlepiej chyba pracuje się w Leroy, ale to też zależy od miejsca.
2
zyga 2016-05-25 09:33:18
a Ile zarabia kierwnik działu? a zastępca?
Maniek 2016-06-04 21:19:48
Ja jestem z-cą kierownika, zarabiam 2700 brutto.Nikomu w tyłek nie włażę. Pracuję na dziale razem z kolegami. Nie wszędzie tak jest. Pozdrawiam.
1
ktos... 2016-07-14 09:31:44
A ile zarobi kierownik przyjęcia towaru. ? podobno szukają na pulawskiej.
monika 2016-07-15 09:54:13
I zastępcę k.przyjęcia tez szukają. Pozwalniali czy co...? Może wysle CV . Ile dają?
reCAPTCHA 2016-07-26 08:10:01
Coś nie halo zamówiłem meble do kuchni termin odbioru 14 dni roboczych(informacja od sprzedawcy).Brak wiadomości, po długim czasie dodzwoniłem się i usłyszałem że odbiór mam wyznaczony po 24 dniach a nie 14, a dni robocze to nie są dni kiedy pracuje market, tylko dni produkcyjne producenta .Licząc tylko pięć dni pracy i tak wychodzi inny krótszy termin niż zaznaczono do odbioru.Co było by gdyby producent pracował tylko jeden dzień w tygodniu?Pewnie czekał bym kilka mieśięcy pod warunkiem że producent nie zrobi sobie w między czasie wolnego.POZDRAWIAM OBI I ICH PODEJŚCIE DO KLIENTA.
Kandydat 2016-08-11 12:18:13
Kompletna klapa. Zarobki jak dla psa 2300brutto rozmowa rekrutacyjna na kanapach w markecie- pośmiewisko. Kierownik miał tak wywalone że szkoda słów i jeszcze podkreślał jaka to jest tu ciężka praca. Ciężkie to jest życie za 2300brutto panie nieprofesjonalny kierowniku. Nikomu nie polecam nawet tam zachodzić.
noonapewno 2016-08-24 11:31:41
2700? jako sprzedawca w innej firmie mam 3400 Brutto.

Już mi się odechciało aplikować
obiłam 2016-08-31 23:43:20
Jakie zarobki ma pracownik działu kas i pok? rożne w każdym mieście...ale tak po razy?dzięki za odp.
aaa 2016-09-05 21:03:08
Witam,
Czy orientuje się ktoś na temat warunków i zarobków w centrali w dziale księgowości ?
Warto się decydować ?
andi 2016-10-05 19:55:59
2600 brutto jako doradca klienta plus socjal (np. Luxmed)
melon 2016-10-18 17:48:03
a mnie interesuje stanowisko magazyniera ? ktos napisze mi cos wiecej na ten temat ?
lat 2016-10-18 21:27:01
A jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na doradcę klienta? Chętnie bym się załapał, zwłaszcza, że warunki finansowe są dobre.
ObiK 2016-11-14 17:42:31
pytania rekrutacyjne?? najczęsciej wygląda to tak.... Ma pan dwie ręce?? ma pan dwie nogi?? zdał pan test witamy w załodze....
2
Zostaw swoją opinię o OBI - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OBI