logo Ponar

Ponar

Żywiec

Opinie o Ponar

Pracownik 2014-08-03 19:09:50
Tego nie wie nikt. Kursy masz wiec warto złożyć CV. Czasami dzwonią od razu a czasami dopiero wtedy jak nagle kogoś potrzebują.
2
krauzer 2014-08-04 08:46:58
Ok dzięki
3
? 2014-12-02 19:07:11
Ja składałem podanie o prace i nic nie przyszło do tej pory jestem rozczarowany z tych wszystkich zakładów tu w Żywcu żaden zakład nie chce przyjmować ludzi na umowy 2 lata lub 3 lata taka jest fikcja a jak nie to przyjmują na umowy śmieciowe lub pod ADECO za 1100zł , 7zł na godz itp.A jak się chcesz dostać pod firme Hutchinson to już nie trzeba mieć plecy tak jak by ludzie byli drugiej kategorii czyli są gorsi.
nick 2014-12-03 08:08:29
Ponar :-) jest cudowny, kochany, i ojciec dyrektor :-) zawsze Cie zrozumie. Zawsze :-) doradzi, :-) pomoze i nie :-) bedzie po Tobie przeklinal itd.itp.
:-) -gdzie jest taki znak wstaw NIE
A gdzie jest - nie :-) - pomin to!
1
? 2014-12-03 14:17:29
Składałem do tego zakładu podanie (cb) i nic nawet nie było telefonu mówili że będą przyjmowali na Jesień tego roku a teraz już jest Grudzień i dalej nic czy to są jakieś jaja.Jak można tak oszukiwać ludzi ja tego nie rozumiem nie dość że skończyłem szkołę średnią i kursy zrobione a tu dalej nic.W Żywcu nie ma pracy dla ludzi młodych.
1
Brak pracy w Żywcu 2014-12-13 15:31:57
Urząd Pracy w ogóle się nie stara żeby poszukać ludziom dobrej pracy dają najgorsze oferty pracy mianowicie są to Hutchinson pod agencje czyli pod ADECO,lub sprzątanie po ulicach za marne pieniądze a żeby było jeszcze śmieszniej po szkole średniej taka jest prawda w naszym ukochanym w Żywcu.
1
ikar 2014-12-14 22:22:20
Jak złożyłeś "CB" to się nie dziwię ze nie zadzwonili :) i skąd pewność ze nie zatrudnili... no masz racje... skonczyles szkole srednia to faktycznie cos :D Czlowieku! Ludzie koncza studia i nie moga pracy znalezc!
2
? 2014-12-14 23:34:55
A czemu nie mogą znaleść bo jest duze bezrobocie w Żywcu taka jest prawda ja tego (usunięte przez administratora) nie zrobiłem?
1
? 2014-12-30 21:06:57
A będzie praca i od kiedy?
1
Pracownicy 2015-01-12 10:58:00
DYREKTOR. Dyr. d/s Produkcji. Chciałbym abyśmy tu umieścili opinie. Skoro nie można z tematem zajrzeć bezpośrednio do Pana Prezesa, może wpisy na tym portalu dotrą do właściwych uszu:

Jakie są Wasze opinie( piszemy o tym jak z nami rozmawia, jak lawiruje pomiędzy swoimi porażkami obarczając wszystkich dookoła ) -

nie piszemy nazwisk, nie podajemy nazw firm, usług ani żadnych identyfikowalnych symboli które są wewnętrzną sprawą firmy.

Wszystko w jednym miejscu czyli odpowiedź na post.

Może to najwyższy czas aby Prezes zobaczył to co my musimy oglądać codziennie a czego Właściciel nigdy by nie zaakceptował - chamstwo, kłamstwo, dwulicowość!!!
3
fgh 2015-01-14 23:16:06
Mąć dalej, sraj do swojego gniazda, ale pamiętaj że jak zwykle ucierpią na tym wszyscy. Jak nie chcesz to nie oglądaj tego codziennie, nikt cie nie zmusza. Źle ci to znajdź sobie inną pracę albo idź sam do Prezesa się żalić zamiast robić dziadostwo w internecie. Świat jest taki duży, stoi otworem. Czujesz się źle w tej firmie to idź do innej. Najłatwiej jest się ukryć pod nickiem PRACOWNICY i zachęcać do wyciągania brudów, ale: "bez nazwisk, nie podajemy nazw firm, usług ani żadnych identyfikowalnych symboli które są wewnętrzną sprawą firmy".
Pomyśl trochę - zachęcasz do publicznego prania brudów i piętnowania Dyr. d/s Produkcji, a zależy ci na nieujawnianiu wewnętrznych spraw firmy. Sam sobie zaprzeczasz.
Dobra rada: zwolnij się i weź ze sobą resztę tobie podobnych osobników, naprawdę łaski nie robisz. W żywcu jest tyle wspaniałych firm, że z całą pewnością znajdziesz taką, gdzie przyjmą Cię z otwartymi rękami. Jedna jest za płotem, druga poniżej cmentarza. Tam w dyrektorze z całą pewnością odnajdziesz bratnią duszę i przyjaciela.
4
Nick 2015-01-15 12:40:26
Czepiacie się dyrektora a wcale nie jest taki zły, chyba nie robiliście pod złym przełożonym? Wiadomo zdarza się mu kłamać ale jakbyście mieli tyle na głowie co on to by wam łeb pękł.
Firma ogólnie nie jest zła, zarobki jak na Żywiecki rynek pracy też nie najgorsze, jednak w stosunku do cen mogłyby być wyższe :( Jest sporo rzeczy które można by w łatwy sposób zmienić, ale nie ma się co czepiać bo gdzie jest lepiej ???
3
patriota 2015-01-16 16:44:47
Każdy kto oczy i uszy ma otwarte widzi, że Ojczyzna nasza przestaje istnieć nawet teoretycznie. Jeszcze gdzieś tam słychać, że ktoś po polsku krzyknie "złodzieje", "a na drzewach zamiast liści..." albo ' na Warszawę" ale zupełnie bez woli i siły, właściwie tylko po to, żeby kiedyś bez problemu spojrzeć sobie w oczy. Zresztą każdy taki głos szybko i sprawnie wyciszony zostaje potencjometrami naszych rodzimych ......... mediów tak obficie reprezentowanych na rynku. Tak więc beznadzieja! Jeszcze tylko tych parę fatalnie zarządzanych i okradanych kopalń, obłożonych setkami pasożytów i dziesiątkami podatków, jeszcze ten las modry, jeszcze ten las, który nocnym głosowaniom póki co się oparł.... Nie miały tyle szczęścia kopalnie. Trzask prask, choć był wrzask, ustawa przeszła. Partia znów zwyciężyła, a niektórzy jej członkowie z pewnością wzbogacili się nie tylko o nowe doświadczenia. Kupcy za złotówkę czekają w blokach, a akty notarialne jeszcze ciepłe leżą gotowe do podpisu. Podobnie jak bankowe tytuły egzekucyjne na naszych frankowych kredytobiorców po ostatnim skoku szwajcarskiej waluty..... Taaa ....Teraz pójdzie już szybko. Nie będzie już niczego... niczego polskiego...... jak to głębokością swojego umysłu wieścił nam imć Kononowicz. Zupełnie niczego..... tylko My, Niewolnicy i Oni nasi Właściciele! My nie będziemy mieli nic, Oni będą mieli wszystko, no może oprócz czystego sumienia..... My jednak zupełnie nic do stracenia! To z pewnością nie jest dla nich dobra wiadomość, dla tych właśnie z tej lepszej Polski uwłaszczonych, mądrzejszych i lepszych. I nie jest ich tak wielu. Jest ich ledwie garstka, spotęgowana tylko milionowymi odbiciami sprytnie ustawionych luster. Czas już bliski....Dopadniemy ich wszystkich, bo nie będą mieli dokąd uciec........ Trzeba jednak zbić lustra.....
3
? 2015-01-16 19:32:30
Ja składałem podania i nic nie dzwonią ?
2
nik 2015-01-16 19:37:20
Odnośnie dyrektora .. to jeśli mu robisz dobrą robotę to na pewno nie masz z nim problemów. Facet ma dużo na głowie nie ma się co dziwić , że czasami jest jaki jest:)
? 2015-01-16 19:50:55
I wiater wieje na CV które zostały złożone przez ludzi a poza tym nic więcej,które i tak nigdy nie zostaną przeczytane tylko automatycznie wyrzucane do kosza lub likwidowane na niszczarkach:(
2
patriota 2015-01-22 16:38:04
Mam 42 lata.Pracuję i dobrze zarabiam - na rękę dostaję 1125 złotych miesięcznie. Jest mi dobrze. Umowę mam na 3 miesiące , ale szef powiedział , że mi ją przedłuży jak będę pracował po 12 godzin dziennie.Nawet trochę pieniędzy odłożę , bo odżywiam się karmą dla psów ( najtaniej mi wychodzi). Odkładam kasę bo chcę sobie kupić taki zegarek jaki ma pan Nowak. Trochę choruję , ale nie wiem co mi jest bo zarejestrowano mnie do specjalisty na 2025 rok. Wtedy się dowiem. Nie przejmuję się swoją chorobą , bo przecież pan Tusk powiedział, że będę pracował do 67 lat.Czytam codziennie "Gazetę Wyborczą" i oglądam TVN i stąd wiem , że jest mi tu najlepiej i nie muszę wyjeżdżać za granicę.Popieram PO bo przeczytałem w GW , że jak przyjdzie PiS to sytuacja moja będzie o wiele gorsza.
5
pracownik 2015-01-23 12:14:29
A ty normalny w ogóle jesteś? ...bo z tego bełkotu wynika, że chyba nie. Wypisujesz jakieś herezje na wszystkich możliwych forach o wątpliwości istnienia naszego kraju i o innych bzdurach, które nie dają ci spać po nocach. Nie chcemy tutaj takiego bełkotu. Od tego nie jest forum, a już na pewno nie to! Proponuje psychiatrę, na psychologa to chyba już za późno.
pracownik 2015-02-05 11:14:21
Co nazywasz atmosferą znośną ? wyśmiewanie pracowników przez "góre" czy kierownictwo? żenada
1
pracownik 2015-02-05 11:20:31
Jeżeli się weżmie pracowników fizycznych np,sównicowych ,czy gratowanie to nie wiem czy płaca nie jest taka zła? kolego poprostu ty lepiej zarabiasz i w twoim odczuciu jest ok
patriota 2015-02-10 18:00:12
po co pracownikowi płacić więcej jak można mniej (taka jest ich logika) Kryją się przed pracownikami , że jeżdżą na drogie wycieczki , że kupują drogie samochody ,że budują wille pod wynajem , a dla pracownika nie ma .Widzę w paru firmach od środka i obrzydzenie mnie bierze na takich przedsiębiorców.A pracownik straszony ,ze ciężko ,ze nie ma ,że firmę może trzeba zamykać zgina grzbiet w strachu coraz bardziej (dopóki nie pęknie).Niestety większość ludzi ma w sobie coś z wystraszonej ofiary .... a cwani to wykorzystują!
4
xxx 2015-02-13 15:43:54
W tej(usunięte przez administratora)Polsce to jedynie rolnicy ,gornicy i lekarze maja jaja a reszta to same c......e
1
m 2015-02-16 14:45:45
Mojemu ojcu nie wypłacili pieniędzy za "x" miesięcy. I już raczej ich nie zobaczy!!!
1
Olek 2015-03-08 12:10:51
Dlaczego tak narzekacie na płace? ja jako fizyczny mam na rękę 2200 i tak prawde mowiąc za ciężko nie pracuję . Przeciez w żadnym zakładzie nie płaca za ....przychodzenie do pracy !!! Nie ma pracy w okolicy to ciesze sie tym co mam !!Coś sie zmienia w zakładzie na lepsze od kiedy na stanowiska kierownicze zatrudniaja osoby znające się na swojej robocie a co najwazniejsze .....słuchające pracowników z długoletnim stażem , nie zgrywające wszystko wiedzacych.
2
mp 2015-05-01 13:41:56
fachowcy wysokiej klasy swiatowej mechanicy elektrycy i biuro konstrukcyjne pracowale w Ponaze 13 LAT ale za pensie nie utrzymiesz rodziny ani nie zalozysz pozdrawiam i szacun
3
Olek 2015-05-08 11:39:54
Fakt że nie sa to wysokie zarobki ,ale cos juz sie zmienia . Włąśnie dowiedziałem się że dostałem podwyżke 300 zł netto. Może to nie za dużo lecz na chwile obecna jestem zadowolony.
1
ks 2015-05-14 10:13:16
Czyli dostałeś jakiś tam "activ" i się cieszysz za kórego teraz będziesz gonił świątek piątek i niedziela bo niedziela jest obowiązkowa w tym posranym zakładzie pokazujcie dalej jak się robi by dostać pare złotych za chwilke z zakładu nie wyjdziecie za niedługo będziemy wszyscy robić w soboty i niedziele bez wyjątku po 3 zm a jak wiadomu Panu dyrektorowi się nie odmawia bo pużniej chodzi obrażony na cały świat
1
Olek 2015-05-17 08:15:35
Jak dla Ciebie podwyżka 300 zł netto to jest .....pare złotych to widze ze mam do czynienia z ....bogaczem!!! teraz mam 2500 netto czy to mało? Fakt że pracuję jedna niedziele w miesiacu , lecz znajdz mi prace w Zywcu za tą kwotę. Dodam że nie mam jeszcze rodziny więc dla singla jest ona wystarczajaca.
1
FORBES 2015-09-16 16:11:12
CO? To znaczy wystarczająca.Jesteś odosobnionym przypadkiem zaprogramowanym do wykonywania czynności.Jeśli przyjmujesz że 4 euro na 1h to dużo to co powiesz o swoim niewykwalifikowanym koledze z zagranicy który pracuje za 8 euro netto.A to najniższa tam stawka.Przyjmując więc że zarabiasz 4 euro 1h co jest stawką do objadu to gdzie? Twoja stawka za pracę.Akceptując takie wynagrodzenie udawadniasz że jesteś zadowolony a to z kolei rzutuje na wynagrodzenie innym twoim kolegom.
Reasumując.Pracujesz za tzw.Wikt a gdzie?opierunek.Za wikt i opierunek pracują:Przestępcy,niewolnicy,ćpuny itp.Więc kim? Ty jesteś.
FORBES 2015-09-16 16:16:48
Odpowiedź na Olek miała być dla tamerek.
pracownik 2015-12-09 20:35:41
Pakiety ? Chyba internetu w telefonie hihi chyba że ci w kadrach to ok zwracam honor
Maro 2015-12-20 17:18:30
Witam. Od kąt pis dostał się do władzy obiecali nam podwyżki dadzą paczki na święta i dostaliśmy super polary.
rex 2015-12-23 21:35:59
Ile można wyciągnąć jako elektronik w UR? i jak robota?
Gość 2016-01-26 17:13:32
Jestem pracodawcą od 26 lat. Mam świetną załogę - 65 pracowników, którzy identyfikują się z zakładem pracy. Nie boję się zatrudniać ludzi mądrzejszych ode mnie, nie boję się delegować kompetencji. Większość decyzji podejmowanych jest przez kierowników działów bez zasięgania mojej opinii i oczekiwania na zgodę. Ja zajmuje się tylko strategią i stosunkami międzyludzkimi i atmosferą w firmie. Przy tym czym się zajmuję korzystam z wiedzy i doświadczenia kierowników. Nie jest dla mnie żadnym problemem przyznać pracownikowi rację czy Go przeprosić gdy np. moja ocena była krzywdząca. O tym jak moi pracownicy są traktowani świadczy fakt że w zeszłym roku nikt nie odszedł... Zarobki w mojej firmie to od 1800 zł na rękę dla nowo przyjmowanego pracownika do ponad 9000 zł dla najlepszych specjalistów. Zapewniam świetne warunki socjalne, wynajmuje halę sportową 2 x w tygodniu po 2 godź. żeby mogli sobie pograć w piłkę halową, finansuję wyjazdy na turnieje, stroje sportowe, piłki. W firmie jest kasa pożyczkowa w którą włożyłem 100.000 zł , a którą zarządzają sami pracownicy. Dodatkowo finansuje pracownikom obiady (catering). Oczywiście gdy pracownik ma jakiś problem, w którym mogę mu pomóc to też staram się iść na rękę - pożyczyć np. samochód ciężarowy do przeprowadzki , czy przewozu materiałów, elastycznie ustawić godziny pracy itp. W zeszłym roku zarobiłem po zapłaceniu podatku dochodowego 3,8 mln zł. z czego na swoje potrzeby wypłaciłem około 80 tyś zł, a resztę pozostawiłem na rozwój. Daje słowo że nie napisałem ani słowa kłamstwa. Uważam że uczciwość, rzetelność, szacunek dla innych w dłuższym horyzoncie czasowym po prostu się opłaca i przynosi gigantyczny kapitał zaufania, który przynosi wymierny dochód.Nie musiałem tego wymyślać - to wszystko leży w mojej naturze a ja tylko zorientowałem się w pewnym momencie że te cechy + pracowitość, cierpliwość, żelazna konsekwencja, umiejętność oceny ryzyka, intuicja i zdrowy rozsądek przynoszą rozwój i sukces. Piszę to nie dlatego by komuś "świecić w oczy", przechwalać się itd. Chcę jedynie pokazać że w Polsce też coś można zrobić, oczywiście nie z dnia na dzień i nie trzeba przy tym kraść, oszukiwać i wykorzystywać pracowników. Pzdr.

6
KaWr 2016-03-21 15:56:02
w Hutchinsonie przyjmują i pod Addeco i pod firmę od razu. zależy na jaki dział chcesz iść i czego wymagasz. Wiem po sobie gdyż sam zacząłem 2 miesiące temu tam pracę i mimo tego że byłem na rozmowie o prace z konsultantem Addeco to jestem zatrudniony przez Hutchinson i pierwsza umowa po tj próbnej z tego co wiem zawsze jest na 3 lata.
Nemezis 2016-07-06 21:00:48
Zastanawia mnie jedno skad w was tyle kłamstwa i obłudy drodzy pracownicy. Stabilna sytuacja? Brak rotacji? Świetna atmosfera? Fałszywy PR nigdy sie nie obroni. Ludzie którzy wiedza jak wyglada praca w tej firmie patrzą na to forum z dużym dystansem. Skoro jest tak cudownie dlaczego tylu młodych, wykształconych i pracowitych ludzi po prostu ucieka z tej firmy... bo obiecuje im sie gruszki na wierzbie na etapie przyjęcia, a po kilku miesiącach okazuje sie, ze to obietnice bez pokrycia. A
12
F 2016-07-20 12:51:25
Masz racje A.
7
Zatrute pióro 2016-08-16 13:24:12
PONAR ŻYWIEC....
WYPOWIEDZ POWINNA BYĆ SPÓJNA, RZETELNA I NIENASYCONA EMOCJAMI.
ZACZNĘ, WIĘC OD PLUSÓW Z PERSPEKTYWY PRACOWNIKA BIUROWEGO:
+WYPŁATY ZAWSZE W TERMINIE
+OPIEKA BHP-OWCA (CO NIE JEST OCZYWISTE W INNYCH FIRMACH)
+CAŁKIEM PRZYJEMNE PACZKI ŚWIĄTECZNE
+ODZIEŻ ROBOCZA A DLA PRACOWNIKÓW FIZYCZNYCH ORAZ DLA BIUROWYCH :POLARY, OKULARY, KASKI, BUTY ITD.
+CORAZ MŁODSZA KADRA
+PRACA OD 6-14,7–15 LUB 8-16 (MOŻNA SIĘ DOGADAĆ)
+FIRMA SIĘ ROZWIJA – NOWE PROJEKTY, WDROŻENIA, SYSTEM ITP.
+PAN PREZES – POMIMO NIECIEKAWEJ OPINII JEST OSOBĄ O OTWARTYM UMYŚLE I WIELU POMYSŁACH – SZKODA, ŻE JEST RZADKO, KRÓTKO I NIE WIDZI...WIELU RZECZY
MINUSY:
-BRAK SZACUNKU DLA PRACOWNIKA, JAKO CZŁOWIEKA I WSPÓŁPRACOWNIKA (GROŹBY, KRZYKI I POGRÓŻKI)
-CIĄGŁY STRES I SZKALOWANIE
-OBIECANE PODCZAS ROZMOWY WARUNKI, NIESTETY NIE SĄ SPEŁNIANE
-NIE SZUKA SIĘ PRACOWNIKA NA STAŁE – SZUKA SIĘ ZAPEŁNIACZY DZIUR
-PROBLEMATYCZNE ROZLICZANIE DELEGACJI – KADROWY ZAPĘDZA SIĘ W INTERPRETACJI PRZEPISÓW
-BRAK SZACUNKU DLA PRACOWNIKÓW JUŻ PRACUJĄCYCH – NOWI SĄ TRAKTOWANI NA RÓWNI LUB LEPIEJ
-WYPŁATA W FORMIE PROKURY – NIE WLICZA SIĘ DO EMERYTURY, PRACOWNIK SAM PŁACI PODATEK – A DYREKCJA STRASZY – ŻE ZABIERZE ZA BYLE PRZEWINIENIE
-PŁACA PRACOWNIK ÓW BIUROWYCH TO NAJNIŻSZA KRAJOWA (LUB 2000 BRUTTU) + PROKURA
-BRAK MOŻLIWOŚCI ROZWOJU – SZKOLENIA I KURSY – TYLKO DLA WYBRANYCH
-PLOTKARSTWO I WSZECHOBECNE DONOSICIELSTWO
-SZEROKO POJĘTY SEKSIZM – GORSZE TRAKTOWANIE OSOBY ZE WZGLĘDU NA PŁEĆ
-DYREKTOR PRODUKCYJNY, OSOBA, KTÓRA MOGŁABY TEN ZAKŁAD WZNOSIĆ NA WYŻYNY... NIESTETY MA WŁASNE ZAJĘCIA
-JEST TEGO JESZCZE TROCHĘ, ALE PO CO?
POLECAM KAŻDEJ MŁODEJ OSOBIE, KTÓRA CHCE ZDOBYĆ DOŚWIADCZENIE, ZOBACZYĆ ZRÓŻNICOWANĄ PRODUKCJE – OBRÓBKĘ SKRAWANIEM, SPAWANIE, GALWANIZACJĘ I PRODUKCJĘ MASZYN. TO NAPRAWDĘ CIEKAWA FIRMA Z PIĘKNĄ HISTORIĄ. NIESTETY JEŚLI SZUKA SIĘ PRACY NA STAŁE – NA DŁUŻEJ, LEPIEJ ROZGLĄDAĆ SIĘ ZA CZYMŚ INNYM. POZDRAWIAM WSZYSTKICH PRACOWNIKÓW, W PONARZE JEST WIELE ZDOLNYCH I DOŚWIADCZONYCH OSÓB, PRAWDZIWYCH SPECJALISTÓW. I TO Z NIMI MIŁO SIĘ WSPÓŁPRACUJE. ZARÓWNO NA HALI JAK I W BIURACH.
i cytując użytkownika Nemezis :
"Stabilna sytuacja? Brak rotacji? Świetna atmosfera? Fałszywy PR nigdy sie nie obroni. Ludzie którzy wiedza jak wygląda praca w tej firmie patrzą na to forum z dużym dystansem"
muszę się niestety zgodzić.
Życzę wszystkiego co najlepsze !
9
Rob 2016-08-28 17:05:44
No dobrze, ale skoro do najniższej krajowej dochodzi prokura, więc na pensję chyba nie ma co narzekać? 2500 czy 3000 zł na czysto, jak na krajową średnią to chyba całkiem uczciwe pieniądze dla biurowego pracownika, zwłaszcza biorąc pod uwagę lokalne realia.

Pozdrawiam.
4
ikar 2016-09-02 12:43:37
Bzdura totalna.... Na czysto 2500 zł świetnie to brzmi. Co z tego... jak przy kolejnym rocznym rozliczeniu muszą zapłacić podatek od tego, a w dzisiejszych czasach, gdy żyjemy od wypłaty do wypłaty stanowi to duży problem i stres dla całych rodzin, gdy przychodzi kwiecień i musza pożyczać na podatek. To jest tylko zwykłe "mamienie" ludzi na rozmowach kwalifikacyjnych, że na "czysto" dostaną więcej. Nie wspomnę o tym, że wszystkie składki idą tylko od kwoty podstawowej, więc zapomnij o emeryturze.
Podsumowując, 2500 zł na czysto ale na NORMALNĄ UMOWĘ O PRACĘ to i owszem. Nie byłoby narzekania i całej dyskusji na tym forum.
3
marek 2016-09-10 07:47:52
I znów zaczynają kombinować z wypłatami, nie przelewają kasy w terminie, A kasę dają w dwóch ratach,
3
zatrute pióro 2016-09-14 07:26:50
Żeby wraz z prokura mieć 2500tys to trzeba się nieźle nagimnastykować...
3
Dzidek 2016-09-14 08:13:59
Jesli ktoś sie nie orientuje - podatek od prokury wynosi 19%. Przykład: 500zl prokury x12 miesięcy = 6000zl. Czyli podatek wyniesie 1140zl.
Dla pracownika biurowego wyplata wynosi 2000 brutto czyli ok 1460zl "na rękę" + 500zl prokury.. Niby 2000....ale należy pamiętać o prokurze której nie zapłacimy z 1wyplaty... Czyli w maju albo mamy nazbierane pieniądze albo 2000-1140.... Zostaje 860 ! A co z osobami które dostaly 1500zl prokury .. Można przeliczyć sobie i zastanowić się czy warto... Może lepiej poszukać dłużej a czegos konkretnego



..... Po cóż to komentować....
Nadmienię ze żeby dostać prokurę należy popracować kilka miesięcy.
6
Ilekroć 2016-10-06 11:34:42
stanowisko produkcyjne 1411 netto
1
Borys 2016-10-12 20:45:26
Witam proszę o konkretną odpowiedz na Jamie zarobek mixed liczyc sredniej klasy spawacz bo spawanie w ponarzekać konkretne Ale jakie zarobki 2500 zł na ręką można zarobić bez nadgodzin ?
borys 2016-10-13 17:40:38
Doczekać ale te 2500zl to z ta premia co trzeba oddać podatek???
1
Smith 2016-10-15 19:48:13
Nie . Wszyscy pracownicy fizyczni mają płacone uczciwie tz brutto-netto od całości bez prokury.
1
free mind 2016-10-16 17:38:03
a wiecie dokładnie co z rekrutacjami na stanowisko dla operatorów obrabiarek? wdziałam w internecie jakieś ogłoszenie ale nie mam pojęcia czy są nadal aktualne
Ja 2016-10-26 10:09:25
Wyślij aplikacje to się dowiesz. Nowa maszyna się składa więc pewnie będzie trzeba ludzi.
1
ktoś 2016-11-09 15:44:52
może ty dostajesz w terminie wypłate ja nie raz słyszałem że był :poślizg : kilku dniowy i to nie od jednej osoby z biura
3
Zostaw swoją opinię o Ponar - Żywiec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ponar