brak logo

Geocarbon

Katowice

Opinie o Geocarbon

bk 2012-02-07 12:07:24
Firma niesolidna , wogóle nie płacą podwykonawcą , odradzam wspłópracy , obiecują ale się nie wywiązuja ,
1
niedoszły pracownik 2013-05-14 15:42:14
Jeżeli nie masz innej roboty to łapiesz co możesz - nawet geocarbon, jak masz wybór weź co innego. Zaprosili mnie na rozmową z Wrocławia do Sosnowca, na której wyszło że nie zadali sobie trudu przeczytania mojego CV. Pytali mnie w kółko o coś co jasno napisałem, że nie umiem i musiałbym się tego nauczyć. Skoro jest im potrzebny ktoś kto to umie od razu - bez szkolenia - to po co truli mi tyłek? Stracony czas i benzyna.
anonim 2013-06-28 12:05:39
Mi tam płacą na bieżąco i jestem zadowolony. Wiadomo, że geofizyka i budowlanka to nie praca za biureczkiem w wieżowcu. Trzeba się trochę namęczyć. Ale osobiście nie mam firmie nic do zarzucenia.
Anonim 2013-07-26 18:52:10
MKaczmarski - 2013-07-25 23:00:41

Reguły są dość jasne, jeżeli nie masz kwalifikacji, to nie aplikuj na stanowisko, które nie jest w zasięgu twoich możliwości intelektualnych.

Szukamy wyoskiej klasy ekspertów do trudnego projetu z energetyki niestety aplikuje bardzo dużo osób, które po prostu tak jak sam napisaleś próbują złapac robotę, myśląc, że potrafiąc bardoz mało mogą zrobić wszystko.
A może Pan coś napisać o terminach płatności? Czy to prawda że trzeba czekać na kasę?
4
anonim 2013-08-08 20:48:54
(usunięte przez administratora) Nie płacą w terminie już od bardzo długiego czasu. Wypłaty dają w ratach : najpierw zaliczki ( które z każdym miesiącem są coraz mniejsze) a przed końcem miesiąca wypłacają resztę. Z zarobkami szału nie ma, raczej poniżej oczekiwań w stosunku do kwalifikacji.
anonim 2013-11-01 21:18:13
ile się zarabia w Geocarbon?
3
Szakal 2014-01-01 22:54:02
Firma do niczego, na uczciwość z ich strony nie można liczyć, ani na ich oferty dotyczące zatrudnienia. Jest to firma, gdzie szacunek do ludzi jest zerowy i z dyną mogę powiedzieć, że otrzymałem z pip-u pismu, które potwierdza ich liczne uchybienia w stosunku do praw pracowniczych, a obecnie jestem pracownikiem solidnej renomowanej firmy, gdzie szefowie dbają o pracownika.
( usunięte przez administratora )
1
Szakal 2014-01-01 22:56:30
Gdy chcą ścigąnąć pracownika obiecują złote góry, a ja przychodzi co do czego dają marne grosze.
5
Tomek 2014-01-14 19:23:01
wynajmują też budynki dla pracowników pracownicy (usunięte przez administratora)co się da ,zostawiają budynki zdemolowane za które nie chcą płacić odradzam wynajmowanie czego kolwiek
3
Boss 2014-01-21 18:46:45
Wiele można pisać na temat tej firmy… raczej same złe rzeczy. Wypłata - jeszcze się nie zdarzyło żeby była w terminie. Pracownicy są wykorzystywani żeby tylko na korzyść pracodawcy, ale nic dla pracownika. Obiecują gruszki na wierzbie a w rzeczywistości wygląda to tak, że nie ma znaczenia czy kopiesz łopatą czy jesteś wykwalifikowanym pracownikiem kasa taka sama. A reszta sami sobie dopowiedzcie …… PORAŻKA.
1
sedes 2014-01-25 21:26:02
Czy dużo nierobów tam pracuje? Czy można sie (usunięte przez administratora)i nic nie robić i brac kasę?
niki 2014-02-27 21:08:46
pytanie 'sedes' było co najmniej zabawne. W geocarbon na każdym stanowisku trzeba się urobić po łokcie
1
xxxx 2014-02-28 13:44:22
firma beznadziejna szefowa ostatną wypłatę wypłaciła ludzią 24 grudnia 2014 a mamy już marzec gdzie są trzy pensje firma kogucik pod nazwą geocarbon raczej garba tam zarobisz jak kase firma nie godna polecenia trzymać się jak najdalej od niej (usunięte przez administratora) chaty mają wystawione ponad stan i bujają się ciagle po świecie za ludzi pieniadze porażka porazka powinni jej dowalić taką karezeby została bez grosza przy tyłku jak reszta ludzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4
dziki 2014-03-20 21:30:28
firma jak firma.nie płacą pracownikom ja już czekam na wypłatę 2 miesiące. Kontakt utrudniony by uzyskać informacje kiedy dostaniesz wypłatę ciężko uzyskać.
Warunki pracy ciężkie, (usunięte przez administratora)dużo by jeszcze pisać ale nie polecam pracy w tej firmie
1
macko 2014-04-02 18:54:52
Ja z całego grona pracownikow nie trawie naszej wspaniałej pani ochroniarz.Jest beszczelna i nadeta a zachowuje sie tak jakby to ona była właścicielka firmy. A co do wypłaty coz sa gorsze i lepsze chwile w firmie.
1
Rafał Wójcik 2014-05-02 21:56:12
Nie mam najlepszego zdania o tej firmie po wypełnieniu całej umowy musiałem iść do sądu żeby odzyskać wszystkie pieniądze ponieważ nie chcieli mi zapłacić, mało tego straszyli mnie sądem że jeśli się będę domagał od nich reszty moich pieniędzy to oni podadzą mnie do sądu . Niestety nie należę do osób które boją się takich firemek jak Geocarbon i podałem ich do sądu i sprawę wygrałem. Jeśli ktoś coś będzie robił dla tej firmy niech bierze pieniądze z góry.
2
Raptor 2014-05-13 08:13:47
Ale widzę, że firma dostała w ramach programu unijnego, dofinansowanie w wysokości ok. 20 milionów PLN na projekt z wykorzystaniem silnika Stirlinga. Projekt jest wyceniany na 72 miliony PLN. To jak to jest z ich wypłacalnością?
podwykonawca 2014-05-16 14:23:02
Ta firma to dno. Pani Prezes łże w żywe oczy bez mrugnięcia powieką
Jeśli chcesz od nich pieniądze na pewno musisz pójść do sądu.
gienek 2014-05-24 15:20:36
CYTAT Z PRASY:
GDDKiA zerwała umowę z wykonawcą ekranów akustycznych.
– Wykonawca miał rażące opóźnienia. Zaawansowanie prac szacujemy na około 15 procent. Nie było możliwe, aby zostały one ukończone do 15 maja, czyli w terminie wynikającym z umowy. Na dodatek dotarły do nas informacje o poważnych problemach finansowych firmy – mówi Rafał Malinowski z białostockiego oddziału GDDKiA. – Obecnie prowadzimy inwentaryzację i szykujemy nowy przetarg. Planujemy, że ostatecznie ekrany powstaną w IV kwartale tego roku.
1
Raptor 2014-05-24 21:27:31
Czyli z tego wynika, że projekt unijny na skonstruowanie urządzenia wykorzystującego silnik Stirlinga za 72 mln PLN nie mają szans wykonać....
4
robol 2014-07-02 16:15:29
JAK MOŻNA TAK TRWONIC UNIJNĄ KASĘ !!!
MUSZĄ MIEC DOBRE CHODY!!
LUDZIE NIE DOSTAJĄ WYPŁAT !!!
I TO JEST NASZA POLSKA!! TO SĄ TE SPÓŁKI Z.O.O.!!!
1
Tonny 2014-08-27 09:40:32
Sam nie wiem o co chodzi pracowałem w geocarbonie w warszawie i jestem zadowolony.
Potem w lublinie i tez się rozliczyli. Jestem zadowolony z pracy u nich. Jasne że zawsze można narzekać tylko po co solidnie pracujesz to płacą jesteś leser to nie i dobrze.
2
D... 2014-11-03 22:34:21
@Tonny Ja też pracowałem w Lublinie i żadna wypłata nie została wypłacona w terminie. Dopiero kiedy z załogą odmawialiśmy pracy, wypłaty zostawały łaskawie nam wypłacone. Po odejściu z firmy w lipcu, o ostatnią wypłatę do tej pory walczę w sądzie. OMIJAĆ Z DALEKA!!!
1
doświadczony 2014-11-20 16:44:28
nawet nie próbuj szkoda twojego czasu i nerwów nie mówiąc już o pieniądzach
Ahmed Nazarbayev 2015-01-22 13:04:26
Szalum
Przestrzeganie praw pracowniczych to w tej firmie fikcja, podobnie jak uczciwość. Wysyłać na nich PIP i sąd, inaczej nie da rady nic zrobić. Już lepsze warunki w Dagestanie jak u nich. To dotyczy tak szeregowych jak i góry w tym czymś.
h 2015-08-04 23:01:45
Ja proponuję następujące rzeczy:

Zlikwidowanie dla młodzieży alkoholu, papierosów, narkotyków.

Usprawnienie komunikacji miejskiej i dalekobieżnej.

Otworzenie zakładów pracy dla młodzieży i dla ludzi.

Usprawnienie żeby nie było bandyctwa, złodziejstwa i niczego.

Żeby starsi ludzie mogli przejść.

Wyprowadzenie policji na ulicę.

Ład i porządek w urzędzie miejskim bez biurokractwa, łachmactwa, gdzie naprawdę ludzie będą.

Zimową porą szykowanie planów budowy dróg przez architektów, a wiosną wyjście z budową ulic i ulic.

Surowe karanie kierowców za alkohol, papierosy i wszystko.

Usprawnienie granic, by granica była naprawdę
egon 2016-04-15 16:46:14
@R mylisz sie - jest tragedia. Daja Ci umowe o prace na najnizsza krajowa, a pozniej i tak Ci nie placa. 90% pracownikow odchodzi z firmy powolujac sie na art 55
donik 2016-05-10 18:51:00
No dobra @egon, ale masz umowę o pracę więc muszą Ci zapłacić.
Zostaw swoją opinię o Geocarbon - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Geocarbon