Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Hemmersbach

zdjecie uzytkownika
fajny zakład - 2012-10-08 19:42:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ile mogę zarobić jako nowy szeregowy pracownik?
zdjecie uzytkownika
Macias - 2012-10-08 21:36:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jako nowy pracownik tego kołchozu możesz dorobić się co najwyżej wrzodów na żołądku. Tyle w temacie. Cenzury nie ma
zdjecie uzytkownika
Wolfrud - 2012-11-04 10:17:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie jest.
zdjecie uzytkownika
ANONIM - 2012-11-14 15:18:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
anonim - 2009-06-23 21:25:53

Witam. Jak długo czeka się na odpowiedź? Z tego co wiem to sporo jest CV także sam rozumiesz. Nie wiem jak to jest rozpatrywane ale taka rada. Jesli Ci zależy na pracy podejdź do firmy i zapytaj się co i jak (najlepiej weź jeszcze ze sobą CV). Oni wolą widzieć osobę którąmają przyjąć. Powodzenia

P.S. Nie jest tak źle jak piszą czasami
Pracowałem tam jeszcze w tym roku, ogólnie atmosfera ok. Płaca jako tako spoko, ale reszta to tragedia. Sporo osób zestresowanych, części zamienne, które dostajesz to kupa złomu i na dodatek jest ich za mało. Do tego Niemcy chodzą i szukają do czego by się tu przyczepić. Podsumowując jeśli ktoś szuka pracy, przypiliło go a zna się na iT to można tam przezimować. Rotajca jest na tyle duża, że spokojnie w każdej chwili znajdziecie tam prace, wystarczy przejechać się na bielany bezpośrednio. Denerwujące jest też nieśrednione warunki płac jeśli chodzi o pośredników. Nadal się z tym nie uporali
zdjecie uzytkownika
katana - 2012-12-13 15:35:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Szukam pracy jako serwisant drukarek
Możecie napisać jak wygląda sprawa serwisu drukarek.
Elementy się wymienia czy naprawia ?
Jakie są główne usterki ?
Dzięki za info.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2012-12-17 16:18:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odradzam Ci pakować się w to bagno, wiem bo pracowałem tu ponad 3 lata co prawda nie jako serwisant. Nie masz pleców lub nie jesteś rodziną zostaniesz zgnojony i zdegradowany jako kontroler bądź pakowacz albo dostaniesz obiegówkę. Wierz mi, widziałem w tej firmie dużo rzeczy. Nie sądzę, ze w tej pseudo niemieckiej firemce zmieniło się coś na lepsze...
zdjecie uzytkownika
katana - 2012-12-17 19:37:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wątpię aby było gorzej niż tyra w LG na 3 zmiany za max 1500.
Niech się ktoś wypowie, kto aktualnie tam pracuje jako serwisant.
A jak tam ogólnie ludzie ?
zdjecie uzytkownika
xxx - 2012-12-19 14:47:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Człowieku jeżeli byłeś serwisantem odradzam ci tu składać papiery. Zostaniesz zatrudniony na umowę śmieciową za 2300 brutto a jak nie wyrobisz normy siedzisz do wieczora, gdzie nie masz płaconych nadgodzin. [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
katana - 2012-12-19 17:43:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A socjal w tej firmie ? Tyra się na zmiany czy jedna zmiana ?
Niech się wypowie ten, kto aktualnie tam pracuje jako serwisant drukarek HP.
Pozdro
zdjecie uzytkownika
sss - 2012-12-20 19:19:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Socjal o czym ty mówisz z choinki się urwałeś ? Owszem kiedyś był za tzw. wczasy pod gruszą w 2008-09 a potem znieśli. Jeśli szukasz pracy jako serwisant uderzaj do msi, asplex.
zdjecie uzytkownika
STRESS - 2013-01-12 00:46:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam to szczęście, że od 2 lat nie pracuje w tej firmie. [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
Pan Nikt. - 2013-02-02 21:22:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziwie się wam ludzie, że narzekacie na warunki pracy w firmie Hemmersbach. Czujecie, że zasługujecie na więcej, to proszę bardzo - kończcie studia, rozwijajcie własne pasje i starajcie się wybić. Technik obecnie, jeżeli wyrabia norme i wpadną tak ze 2 soboty, może wyrobić 2500-2600 netto. Dla studenta, ew. osoby mieszkającej z rodzicami to dobre pieniądze. Nie zapominajcie, że o rzut kamieniem od naszej firmy kobiety pracują na kasie w makro za 1300-1500zł, i dotyczy to około 40% społeczeństwa. Róbcie coś ze swoim życiem, stawajcie się specjalistami w różnych dziedzinach informatyka-projektowanie-języki 2-3 lata pracy nad sobą i wszystko jest możliwe. Trzeba tylko chcieć. Pozdrawiam wszystkich niesfrustrowanych ^.^
zdjecie uzytkownika
Jas - 2013-02-02 21:52:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
[usunięte przez moderatora] teraz Twoj zaklad ( czyt. CPN w ktorym teraz pracujesz:)) , masz luz i sielanke, zadnej normy nooo i zarabiasz 1500zl ) aaa ludzie technicy ktorzy wyrabiaja norme, maja tam jakis stres... norme przed soba kazdego dnia ( w ktorej pracy tego nie ma :)?) a teraz to nie jest tak trudne jak 2 lata temu ( wyrobic norme - czyli 14 szt)) zarabiaja po 2500 netto, ale Ci co robia ponad norme. ( robia NP: 40 lapkow od czasu do czasu.. to 3500++ netto:) chcesz skan RMUA :)?
wystarczy umiec to co sie robi oraz chciec to robic....
zdjecie uzytkownika
Do Jasia - 2013-02-06 10:57:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mądralo w samą porę się stąd zwolniłem i nie żałuje. Pracuje mniej tzn. 8 h i nie muszę wypruwać sobie flaków jak w tej krainie miodem płynącej. Zarabiam tyle samo co technik pracujący w każdą sobotę, owszem zgadzam się w każdej robocie jest stres. Te kwoty które podałeś oczywiście zarabiają nieliczni (tzn. osoby mające umowę o pracę,najbardziej doswiadczone), ciekawy jestem czy mają tak kolorowo osoby mające podpisane umowy śmieciowe...
zdjecie uzytkownika
RRR - 2013-02-07 07:33:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
[usunięte przez moderatora] Dla zainteresowanych wyglada to tak ze z wypracowanej premii [usunięte przez moderatora] niczym przebiegly i chytry pirat, zabiera dodatkowo pieniadze za kazdy dzien pobytu na chorobowym. Czyli nie dosc ze l4 sa platne w 80 %, technik podczas nieobecnosci nie wypracowuje sobie dodatkowej kaski to jeszcze zabierane sa mu pieniadze z premii wypracowanej w dni obecne. Podsumowujac kazdy dzien chorobowego kosztuje ok 125 zl.
zdjecie uzytkownika
Hemi - 2013-02-08 22:46:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
[usunięte przez moderatora] Nie wiem czy zdajecie sobie sprawy ile osób [usunięte przez moderatora] na 3 zmiany, na umowę zlecenie za 1600-1800 Brutto.
Jestem zadowolony że pracuję w tej firmie.
Nikt mnie nie goni, nie patrzy na ręce za winkla.
Pracuję od 7 lub 8, jak mi się chcę.
Nie muszę gonić jak pies do pracy na stałą godzinę [usunięte przez moderatora] Dodatkowo obiadek za 5zł. i przerwa pół godzinna.
Pensja również nie jest tragiczna.
[usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
do Hemi: były pracownik - 2013-02-09 00:26:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widzę, że się w tej pracy spełniasz pewnie jesteś TL, skoro tak krótko i "sumiennie" pracujesz zajadając się firmowymi obiadkami. Ja na szczęście wyrwałem się z tego bagna, jak pozostali moi starzy znajomi.
[usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
Za - 2013-02-15 09:18:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, dostalem zaproszenie na 2 etap rozmowy kwalifikacyjnej. Z tego co czytam opinie nie sa najlepsze. Pytanie 1: Czy na prawde jest tak ze przymuszaja cie do zostawania nadgodzin za ktore nie placa? Gdyz trzeba ta norme zawsze zrobic? Pytanie 2: Czy ktos kto tam teraz pracuje mogl by mi powiedziec po prostu czy warto? :). Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2013-02-15 13:45:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, czyżbyś miał rozmowę jutro(16.02.13) ? też się wybieram na 2 etap. Wniosek nasuwa się sam , skoro ciągle przyjmują nowych ludzi to nie jest tam za kolorowo :-P i raczej nie zmieniło się nic na lepsze. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
obecny technik - 2013-02-17 19:26:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nowych ludzi przyjmuja, bo od pewnego czasu przyjezdza o wiele wiecej sprzetu niz jestesmy w stanie przerobic pelna obsada. Stad ostatnie przyjecia.
Co do rotacji hmm ostatnio sie sporo zmniejszyla, generalnie odpadaja Ci co sobie nie radza. Co do normy nikt Cie nie zabije jak zrobisz mniej, po prostu mniej zarobisz i tyle. Ale nikt Cie nie zabije ze zrobisz 11 szt zamiast 14 czy nawet raz na jakis czas mniej. Kazdemu sie moze zdazyc.
Co do nagodzin, to tez nie wiem skad niektorzy maja informacje. Wszystkie obowiazkowe nadgodziny sa platne tak jak ustawa przykazuje. Bez kombinowania, obowiazkowe nagodziny = zaplacone za nie. Soboty tak samo, nie sa obowiazkowe jak juz sa pracujace. Chcesz przyjsc i dorobic, to przychodzisz i pracuejsz, nie chcesz trudno :)
Czy warto, hmm wg mnie tak. Zarobki na etacie technika bo o tym mam doswiadczenie czyli podstawa + premia nie sa najgorsze jak na warunki u nas. Praca czasami moze stresujaca, ale potrafiaca dac troche frajdy, generalnie spoko ludzie, nikt nie stoi nad Toba, ze masz Ciagle siedziec przy biurku. Mozesz wyjsc na fajke, napic sie kawy czy pogadac. A ze pracowac trzeba to chyba normalne, pieniedzy za siedzenie faktycznie tutaj nie dostaniesz :)

Pzdr
zdjecie uzytkownika
Technik - 2013-02-25 16:01:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuje w tej firmie od około roku i nie narzekam.
Moje zarobki za ostatnie kilka miesiecy to ok 2700-2800 netto,
Atmosfera jest spoko, czasami trzeba się troche narobić no ale w koncu jestesmy w pracy a nie na wakacjach. Co do kontroli to nie ma tragedi, poprostu trzeba patrzec co się robi a nie popełniać głupie błdy.
zdjecie uzytkownika
ooooooo - 2013-03-01 11:16:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam

byłem niedawno na rozmowie o pracę w tej firmie i z tego co tu wyczytałem piszecie, że dzienna norma to naprawa ok 14 komputerów a proponowana wypłata to 1800brutto, bez przesady ale jak naprawisz 14 komputerow w ciagu dnia to na firme zarabiasz minimum 1400zl a oni ci mniejsza stawke miesieczna daja, jak w tym kraju ma byc dobrze jak wszedzie tak traktuja specjalistow, a tak poza tym to nie jestem poczatkujacym w tej branzy tylko mam juz 8 letnie doswiadczenie w naprawach sprzetu, chyba czas podjac decyzje i spadac z tego kraju bo znajac podstawy jezyka angielskiego z doswiadczeniem w tej branzy spokojnie mozna zarobic 2000euro, pozdrawiam tych co wierza ze w tym kraju moze sie cos zmienic


ps
ostatni zgasi swiatlo :):):)
zdjecie uzytkownika
answer - 2013-03-19 03:10:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gosc - 2013-03-16 17:04:28

to jedz i nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br />
Mądrze chłopak pisze, co Ci przeszkadza?
zdjecie uzytkownika
answer - 2013-03-19 03:29:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ooooooo - 2013-03-01 11:16:40

Witam



byłem niedawno na rozmowie o pracę w tej firmie i z tego co tu wyczytałem piszecie, że dzienna norma to naprawa ok 14 komputerów a proponowana wypłata to 1800brutto, bez przesady ale jak naprawisz 14 komputerow w ciagu dnia to na firme zarabiasz minimum 1400zl a oni ci mniejsza stawke miesieczna daja, jak w tym kraju ma byc dobrze jak wszedzie tak traktuja specjalistow, a tak poza tym to nie jestem poczatkujacym w tej branzy tylko mam juz 8 letnie doswiadczenie w naprawach sprzetu, chyba czas podjac decyzje i spadac z tego kraju bo znajac podstawy jezyka angielskiego z doswiadczeniem w tej branzy spokojnie mozna zarobic 2000euro, pozdrawiam tych co wierza ze w tym kraju moze sie cos zmienic





ps

ostatni zgasi swiatlo :):):)
Bardzo mądre słowa, z Polaków zrobili Chińczyków Europy, a niektórzy (usunięte przez administratora) jeszcze Niemcom w (usunięte przez administratora) włażą. Wypisują na forum, jaka to firma jest super, żeby kolejne ofiary do obozu pracy złowić - i jakoś to się dalej kręci.

PS.: Nadgodziny płatne? Od kiedy? (usunięte przez administratora) Jeśli chcesz pracować solidnie, to normy nigdy w tej firmie nie wyrobisz. Normę wyrobisz tylko wtedy, jeśli akurat trafisz na łatwe przypadki (rzadkość), albo jeśli odwalasz manianę i niektórych lapów w ogóle nie naprawiasz. Ale do tego to już trzeba mieć skurczysyński charakter. Porządny człowiek, chcący faktycznie naprawić sprzęt, jest skazany tam na nadgodziny. I nie jest to kwestia braku umiejętności, jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tutaj nie raz pisały w obronie Hujmerrsbacha.
zdjecie uzytkownika
t07 - 2013-03-21 08:47:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy w tej firmie coś się zmieniło?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hemmersbach
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski