logo Hemmersbach

Hemmersbach

Wrocław

Opinie o Hemmersbach

freedom 2016-03-03 15:02
Kowalski chyba nie wiesz o czym mówisz. Jeśli chcesz zawsze możesz złożyć zamówienie na nowy sprzęt jeśli obecny jest nie ok.
Nadgodziny są wszędzie, ale nie wszędzie płatne... A tu akurat można sobie pięknie podrasować wypłate nadgodzinami.
Polecam
1
123 2016-03-09 17:14
Witam
Czy mógłby ktoś napisać coś lub opinie na temat pracy w tej firmie jako "Magazynier"-pracownik magazynowy??
Czy ogólnie jest cieżko,czy całkiem fajna w miarę lajtowa praca??
Pozdro i licze na odp.
Misiek 2016-03-10 17:23
Kolego jeśli masz pojęcie o sprzęcie komputerowym, to na magazynie dasz radę. Jeśli np. technik zamawia matrycę 15,6" a Ty mu dajesz 10,1 bo tak było na lokacji, to Cię zniszczą obelgami. Dobre buty i ciśniesz, bo żółw tam się nie nadaje.
123 2016-03-13 00:57
Czyli mobing jest?praca na spokojnie wszystko czy jednak trzepa zapierd....
123 2016-03-15 23:56
Dzięki za odpowiedź, choć chodziło mi o opinie jako magazynier?
rcls 2016-03-16 19:41
Niedawno zacząłem pracę jako Serwisant drukarek. Osobiście jestem bardzo zadowolony, ludzie w porządku, koordynatorzy również. Trzeba robić swoje, ale jak się robi to nikt się nie czepia. Tak jak ktoś wyżej napisał - to praca i trzeba pracować. Targety są spokojnie do zrobienia przez osobę, która ma pojęcie o temacie i zdolności manualne.
3
rcls 2016-03-16 19:56
Akurat na tym stanowisku spotkałem się z tym, że "pogaduchy" to norma, współpracownicy są życzliwi i chętnie podejdą, coś podpowiedzą, opowiedzą anegdotę związaną z tematem. To wszystko pomaga w samej pracy serwisowej. A i jak robisz swoje to i kawy się napijesz :)
1
zx 2016-06-06 09:47
Witam. Zastanawiam się nad poniższą ofertą znalezioną na ich stronie :
http://www.hemmersbach.com/en/career/jobdetails/junior-software-developer-mf-1/

Interesuje mnie akurat lokalizacja w Łodzi, która widnienie w ogłoszeniu, natomiast nigdzie nie znalazłem wzmianki o tym aby ta firma była obecna w Łodzi. Domyślam się więc, że docelowe miejsce będzie pewnie pod Wrocławiem. Zastanawiam się też, czy nie ma tu jakiegoś haczyka, oferta wydaje się dobra, nie ma dużych wymagań i jest idealna dla kogoś, kto lubi programować a nie ma dyplomu w tym kierunku. Byłbym wdzięczny za jakieś opinie o powyższej ofercie.
Kamila 2016-06-27 13:04
Witam, chcialam zapytac jak wyglada praca na stanowisku: Service Desk Agent with English oraz Junior Service Desk Agent - chat support we Wroclawiu. Jakie sa zarobki, jak wyglada praca oraz atmosfera? Czy jest mozliwosc awansu oraz dodatkowych szkolen informatycznych lub jezykowych? Bardzo prosze o pomoc. Dziekuje , Kamila
Kamila 2016-06-27 14:51
Rozumiem. Jezyk angielski znam biegle, wiec z tym nie ma problemu. A Jacek@ wiesz ile placa na stanowisku Service Desk Agent with English lub na Junior Service Desk Agent - chat support ? Jeszcze jedno pytanie, czy jest mozliwosc jakis dodatkowych kursow np z j.niemieckiego? WIem ,ze niektore firmy maja takie benefity i wysylaja chetnych na taki kurs.
Kamila 2016-06-27 15:38
Witam, chcialam zapytac jak wyglada praca na stanowisku: Service Desk Agent with English oraz Junior Service Desk Agent - chat support we Wroclawiu. Jakie sa zarobki, jak wyglada praca oraz atmosfera? Czy jest mozliwosc awansu oraz dodatkowych szkolen informatycznych lub jezykowych? Bardzo prosze o pomoc. Dziekuje , Kamila
Bogd 2016-06-29 23:18
Hej. Firma zatrudnia techników/specjalistów do różnych lokalizacji w innych miastach, więc jeśli w ogłoszeniu jest Łódź to tego miasta dotyczy.
zx 2016-06-30 17:39
@Bogd i @Marek dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam.
antek 2016-07-19 18:46
Hej, a czy mozecie cos powiedziec na temat stanowiska Project Manager?
Jakie zarobki czy rekrutacja trudna?
aaaaaaa 2016-07-25 10:34
hahhaha rozpakowywacze i Premia hahahahahahahaha nie badz smieszny ahahahahahahahahahah w sumie czasami daje ale 50 zł netto raczej nie zadowoli nikogo tak jak na erfasie szanse na PREMIE marne!!!
Nick 2016-07-25 14:50
Premie są, może szału nie ma i zależy od działu, ale przynajmniej coś jest. Lepszy rydz niż nic. Poza tym gdzie znajdziesz prace na 1 zmianę ?
rcls 2016-07-25 20:37
Dokładnie. Wszystko zależy od działu. Dobrzy technicy dostają niezłe premie. Dodatkowo możesz w firmie zacząć nawet jako pakowacz a potem (po obeznaniu się z branżą) startować na technika. Firma oferuje opcje rozwoju, ale przede wszystkim trzeba chcieć i dobrze pracować.
Boron 2016-08-06 10:04
Jakbyś chodził na grilla , czy tam wódeczkę, to masz szansę nawet na 500 zł premii :)
Boron 2016-08-06 10:05
Przepraszam zapomniałem napisać z kierownikiem !
noga 2016-08-26 20:51
chciałem spytać o service delivery managera jakie pieniądze firma oferuje i jak mniej więcej wygląda praca, zastanawiam sie czy jest sens jeździć 50 km codziennie...

Pozdrawiam
Zniesmaczony 2016-09-12 03:44
Jeśli nie masz problemu z dojazdami na Bielany Wrocławskie i pracę w różnych godzinach (6-14, 7-15, 8-16, 9-17, 14-22, 22-6) oraz nie masz rodziny, to praca jak najbardziej dla Ciebie. Pracując w tej firmie możesz zapomnieć o życiu osobistym, gdyż zwyczajnie nie będziesz miała na to czasu.
Płaca może i jest jako taka (do 2-2,5 tys. na rękę) ale biorąc pod uwagę fakt, ile czasu będziesz tam poświęcać oraz co musisz tam robić i w jakiej atmosferze, to wg. mnie powinnaś sobie powiedzieć, że nie za takie pieniądze.
8
Zniesmaczony 2016-09-12 03:45
Jeśli nie masz problemu z dojazdami na Bielany Wrocławskie i pracę w różnych godzinach (6-14, 7-15, 8-16, 9-17, 14-22, 22-6) oraz nie masz rodziny, to praca jak najbardziej dla Ciebie. Pracując w tej firmie możesz zapomnieć o życiu osobistym, gdyż zwyczajnie nie będziesz miała na to czasu.
Płaca może i jest jako taka (do 2-2,5 tys. na rękę) ale biorąc pod uwagę fakt, ile czasu będziesz tam poświęcać oraz co musisz tam robić i w jakiej atmosferze, to wg. mnie powinnaś sobie powiedzieć, że nie za takie pieniądze.
1
Zniesmaczony 2016-09-12 04:03
Pracowałem tam 2 lata, najpierw jako technik, potem jako "Junior Service Desk Agent", czyli po prostu pracownik help desku. Wymagany język angielski (tu nie ma problemu, studiowałem filologię angielską) oraz, kiedy ja się zatrudniałem, podstawowa wiedza dot. budowy i naprawy komputera.

W teorii stanowisko przedstawiało się fajnie - przychodzisz na 8 godzin, odpisujesz na kilkanaście e-maili, rozwiązujesz kilkadziesiąt zgłoszeń, odbierzesz może jeden telefon dziennie z drugiego końca świata i pogadasz chwilę z technikiem, który ma do ciebie pytanie odnośnie zlecenia, którym się zajmuje. Umowa o pracę po okresie próbnym, opieka medyczna z LuxMedu oraz MultiSport (za 100zł, ale zawsze jest).
W praktyce jednak wyglądało to tak, że przychodziło się co tydzień w różnych godzinach (6-14, 7-15, 8-16, 9-17, 14-22, 22-6), użerało z team leaderką, którą zżerała ambicja oraz wieczny okres i całą swoją złość na pracowników. Każdego dnia traciło się masę czasu na odkopanie z tony e-maili, którymi teoretycznie powinna zajmować się każda osoba będąca na zmianie oraz poprawianiu drobnych literówek w zleceniach, którymi zajmowano się tygodnie wcześniej i nie nadążano z aktualnymi zgłoszeniami.
8 godzin pracy? Możesz o tym zapomnieć. Żeby wyrobić się ze swoimi obowiązkami i odkopać się z zaległości musisz nastawić się na 10-12 godzin. Oczywiście w ciągu całego swojego dnia masz może 30 minut przerwy, z których 10 będzie Ci wypomniane, że w ogóle gdziekolwiek odszedłeś od biurka (pomimo zapewnień, że nikt Cię nie chce trzymać w robocie dłużej niż 8 godzin). To wszystko za 2 tys. złotych, w porywach dostaniesz 5 stówek więcej, jeśli udało Ci się chociaż w przybliżeniu dotrzymać normy i jesteś w wieloosobowym zespole przy większym projekcie.
Podsumowując - jeśli nie masz lub nie chcesz mieć życia osobistego, nie straszne Ci dojazdy na Bielany Wrocławskie w środku nocy, użeranie się ze współzatrudnionymi (nie nazywam ich współpracownikami, bo musieliby pracować, abym ich tak nazywał, lecz na projekcie przy którym ja pracowałem z racji wiedzy technicznej i językowej musiałem robić za słownik lub doszkalać ludzi, żeby w ogóle wykonywali swoje obowiązki) i przełożonymi, to polecam taką robotę.
Ale tak na poważnie, wypłata niewspółmierna do wykonywanych obowiązków. Każdego dnia dochodziło coś nowego, procedury, które obowiązywały jeszcze poprzedniego tygodnia nagle zostały wywrócone do góry nogami, większość czasu ludzie gubią się w tym, co mają robić, przez co presja w zespole narasta.
Osobiście zwolniłem się stamtąd kiedy odkryłem, że irytuję przełożonych i współzatrudnionych samą moją osobą i wszystkie moje zlecenia, którymi się zajmowałem, były pomieszane, treść usunięta, miejscami wpisywane totalne bzdury a wszystko po to, aby mnie oczernić i dać powód managerowi do zwolnienia. Więc praca sama w sobie ok, ale ludzie i wypłata nie warta nerwów i czasu.
9
hemm_no 2016-09-12 10:16
Nie nazwałbym tego wynagrodzenia porządnym. Pracowałem tan na service desku. Zamieszanie, bieganina.Wymagania wysokie a pieniądze za to nie są dobre. Szczególnie na tle tego samego stanowiska w innych firmach.
Kasia 2016-10-16 15:03
A ja tak myślę, że te komentarze wszystkie wypisują osoby, które tam cały czas pracują. Osoby, które odeszły i miały czas aby wyrobić sobie zdanie o firmie pozytywne, bądź negatywne nie miałyby żadnych powodów aby tracić swój czas i pisać komentarze na temat byłego miejsca pracy. Każda firma ma swoje plusy i minusy. Jeżeli pracownik tam pracował i dostrzegł pewne nieprawidłowości, zależności, zamiast pisać o nich, raczej tą naukę wykorzysta dla siebie i dalszego rozwoju swojej kariery. A nie będzie o nich pisał na forum, byłoby to złamanie warunków zapisanych w umowie o pracę....
Kasia 2016-10-16 15:04
A ja tak myślę, że te komentarze wszystkie wypisują osoby, które tam cały czas pracują. Osoby, które odeszły i miały czas aby wyrobić sobie zdanie o firmie pozytywne, bądź negatywne nie miałyby żadnych powodów aby tracić swój czas i pisać komentarze na temat byłego miejsca pracy. Każda firma ma swoje plusy i minusy. Jeżeli pracownik tam pracował i dostrzegł pewne nieprawidłowości, zależności, zamiast pisać o nich, raczej tą naukę wykorzysta dla siebie i dalszego rozwoju swojej kariery. A nie będzie o nich pisał na forum, byłoby to złamanie warunków zapisanych w umowie o pracę....
hum 2016-10-16 15:06
No a skoro oczekują od młodszego specjalisty ds. obsługi klienta znajomości niemieckiego, to pewnie w zamian i tak zapewnione sa jakieś benefity? Dzięki
a mi się podoba 2016-10-24 12:45
Benefity czy tak czy siak są, bez względu czy masz francuski, niemiecki itd. Multisport, LuxMed i jeszcze jakies ubezpieczenie grupowe. A co najważniejsze wypłata na czas.
3
Nick 2016-11-30 15:57
Powiem tak !
Jezeli slyszales takie haslo jak Yeti, na hale Polaku sie nie zatrudniaj. W hemmersbachu odpowienidkiem Yeti jest podwyzka. Niby jest ... pytanie kto widzial ?!
Tak na szybko:
- oszczedzaja na ludziach
- oszczedzaja na narzedziach pracy
- kadra kierownicza to kierowniki
- C.D.N.

Nick 2016-11-30 16:08
daje
Nick 2016-11-30 16:09
aplikuj smialo :D biora jak leci
Nickk 2016-12-01 14:08
Nie wiem skąd się większości osób wzięły te liczby :P

Gdy aplikowałem rok temu na stanowisko jr service desk, na okres próbny dostawało się 3200brutto, ok 2300 na rękę - później 300zł brutto podwyżki.

Osobiście zrezygnowałem głównie z powodu braku możliwości w rozwoju w kierunku technicznym, ale mogę wypisać plusy i minusy

Minusy:
- zależnie od projektu, jak ktoś wyżej pisał - praca na różne zmiany. Najgorzej bywało z nockami, które kończą się w sobotę rano
- dojazdy, pracując 8-16 na dojazd w dwie strony dochodzi ponad godzina
- open space, może nie każdemu pasować

Plusy:
- dobra praca na start, doświadczenie praktycznie niewymagane
- terminowe wypłaty
- nowy sprzęt biurowy
- premie (bycie dostępnym pod telefonem przez weekend 150-300zł, wsparcie dla innego zespołu w weekend +50% stawki godzinowej w sobotę, +100% w niedzielę)
- to też zależne od projektu, ale dużo luźnego czasu podczas pracy - jeśli nic się nie dzieje to robisz sobie co tam chcesz (oczywiście niepisana zasada :P)
1
Anonym 2016-12-18 15:32
Virtual Reality Days.
Wszyscy pracownicy i goście zlokalizowani w siedzibie w Bielanach Wrocławskich będą mieli okazję do nurkowania w wirtualnej rzeczywistości przy wykorzystaniu HTC Vive. Będziecie mieli możliwość doświadczyć tego przy pomocy najnowszego komputera HP Omen Desktop, który jest w stanie stworzyć niewiarygodnie realistyczny świat, w którym między innymi znajdziecie podwyżki, mniej ubogi zestaw lunchowy oraz brak nadgodzin.
3
wroclawianka 2016-12-30 02:43
Roksana. Rzeczowa i konkretna. Niemniej dyplomacja a jasno zdefiniowane oczekiwania wobec kandydata, to dwie różne drogi udzielania feedbacku po zakończonym procesie rekrutacji. Nieproporcjonalnie jest on wydłużony wobec tego, co wymaga sprawdzenia. Do pracy, kopiuj, wklej, i czysto mechanicznej, polegającej na wpisywaniu danych do systemu, oczekują znajomości jęz.niemieckiego na poziomie C1. Kolejna bujda, która tylko potwierdza opinię jednego z forumowiczów/opiniodawców, że układy i znajomości to ważne kryterium dostania tam pracy. Kto się spodoba, idzie dalej. HRowcy zdaje się, nie mają co robić, więc sobie urządzają pogawędki z kandydatami, byle tylko zapchać czas pracy.
1
Ślepiec 2017-01-04 22:26
Za to, co wydarzyło się w grudniu Szanowny Panie Dyrektorze życzę Panu: połowy pensji, połowy szczęścia i połowy zdrowia do każdego 16stego dnia miesiąca w Nowym Roku. Dokładnie tak, jak w swej wspaniałomyślności Pan wyrównał premię działowi technicznemu, kiedy nie było sprzętu ze względu na zmiany w systemie. "Podziękował" Pan nam za wszystkie nadgodziny i trud włożony dotychczas w pracę - w moim przypadku najniższa pensja od 4,5 lat . Rozumiemy, że ma Pan ciężko-wszak "Pańskie" BMW ma już 3 lata i że lubi Pan tak, jak my urlopy w grudniu :) "Przepraszamy Pana" i dziękujemy za obiady na nowej hali, bony świąteczne czy kursy i szkolenia ....(dla niewtajemniczonych - TO IRONIA!!!!!!!!!!!!!!!)

socjał - brak
podwyżki - brak
szkolenia - brak

17
Ślepiec 2017-01-04 22:43
Mistrz!!
1
zainteresowany 2017-01-11 16:42
a ma ktoś jakieś doświadczenie odnośnie posady pracownika administracyjno-biurowego? wynagrodzenia, atmosfera itp ? Z góry dzięki za pomoc
Kuba 2017-01-20 05:28
Na portalu infoveriti.pl widać jak ta praca przekłada się na finanse. No chyba żeby była tam jeszcze kreatywna księgowość, to ładniej by to wyglądało... i wszyscy byli by bardziej zadowoleni :) ale też pewnie to czasu.
Nick 2017-02-02 20:41
Sprecyzuj zapytanie.
Konkretnie ! Jakie stanowisko :) Pomozemy.
KOLO 2017-02-05 18:43
Wynika z tego, żę całe te Bielany to jeden wielki KOŁCHOZ Z AMAZONEM NA CZELE! WYZYSK I BUTA Z POLAKÓW TRWA! WALCZCIE O SWOJE! NIE PRACUJCIE DLA NICH! NIECH ROBIĄ SOBIE SAMI!
3
Robert 2017-02-08 14:15
Ktoś coś powie o pracy na hali magazynowej?Jaka kasa, jaka atmosfera? Tylko szczere opinie proszę!
Były pracownik 2017-02-12 19:50
Byłem starszym programistą php dopiero co zrezygnowałem z pracy, ponieważ spotkałem się z tak ogromną ignorancją ze strony managera, notabene który nie jest na miejscu tu w Polsce tylko w oddziale w Niemczech, a dodatkowo kompletnie nie interesuje się zespołem , nazwał bym to zachowanie zabawą w kierownika. Wielokrotnie człowiek chciał o czymś porozmawiać ale wszystko zawsze zostawało bez odpowiedzi. Zarządzanie zespołem dla tego kierownika to czarna magia, a Ty sam już głupiejesz kto nim jest bo tu na miejscu też jest kierownik ale przez małe k.
W całym dziale nie ma testera i wszystko w tym względzie spoczywa w rękach programisty.
Nie ma metody rozwoju oprogramowania. Nie ma scram żadnych fantazyjnych rzeczy . Na rozmowie kwalifikacyjnej pytają o znajomość o Symfony i to tyle na temat Symfony  a w rezultacie trzeba pracować z kodem spaghetti.
Zespół w Polsce jest tylko maintenance
Nie ma urlop na żądanie ... trzeba mieć uprawnienia do niego !!! Brak szacunku dla pracowników Jeżeli idziesz na L4 dłużej niż 3 dni myślą, że oszukujesz, więc trzeba to udowodnić ... brak zaufania do pracowników, ...
Jeżeli chodzi o doskonalenie się w tej firmie, można zapomnieć stare aplikacje , już dawno nie używane na rynku ale tu nadal obecne. Jeżeli chcesz się czegoś nauczyć i podążać za rozwojem technologii, omijaj tą firmę.
Szczebel kierowniczy zarówno na miejscu jak i w nazwijmy to centrali u naszych zachodnich sąsiadów nie posiada żadnych kompetencji ani nawet zdolności kierowania zespołem. Zachowują się jak dzieci we mgle które …..Znają słowo zarządzanie zasobami ludzkimi... Brak podstawowej wiedzy Kodeksu Pracy które menedżer powinien posiadać. Jednym słowem zabawa w bycie kierownikiem.
6
LuQia 2017-02-15 17:14
Pracowałam na wydawce przez krótki okres czasu na Magazynie, NIE POLECAM :P Chyba, że ktoś chce się męczyć z kierownikiem który nie ma pojęcia o niczym XD
5
Karol 2017-03-02 22:51
Czy jako starszy administrator z ponad 10 letnim doświadczeniem jestem wstanie dostać ponad 10000 brutto?
OLes 2017-03-23 12:02
Administrator czego? Sieci, serwera, service desku? Ja mam 12 lat helpdesku z niemieckim w 3 krajach i poza 7tys brutto jest ciężko wyjść.
kk 2017-03-24 11:48
Praca nie dla ludzi z ambicjami, totalne dno, marne pieniądze !!! Nie polecam! kierownicy z ulicy nie posiadają żadnych kompetencji, a już nie wspominając o wielkim dyrektorze... Żenada i szkoda czasu!!!
2
Były pracownik 2017-04-17 19:46
Stanowczo odradzam.
Firma nie traktuje swoich pracowników poważnie, managerowie nie interesują się swoimi zespołami i jedynie udają, że wiedzą na czym ich praca ma polegać. W praktyce nie ma mowy o wiarygodnych informacjach przekazywanych pracownikom, w całej firmie panuje niesamowity bałagan - nikt nie wie za co odpowiada, lub czym ma się zajmować.
Dodatkowo na każdym kroku można zostać ukaranym finansowo za najdrobniejsze błędy.
Szkoda marnować życia w tej firmie.
5
Obecny pracownik 2017-04-18 08:19
Hej Były pracowniku, o jakich karach finansowych mówisz?
firma ma plusy i minusy jak wszędzie.
minusy:
lokalizacja
plusy:
luźna atmosfera
multisport
brak płatnych parkingów

a kierownicy są różni, ja nie narzekam. Niestety tutaj piszą głównie sfrustrowani ludzie, kiedy firma liczy siedemset czy iles tam osób - zawsze ktoś nie jest zadowolony.
1
arek 2017-05-21 18:25
praca ok oprucz jednej pani joli ktora ma sie bog wie za kogo czepia sie kazdego I paraduje po chali I nikt nic z tym nie robi nie moga se poradzic z jedna kobieta ale dzieki bogu juz tam nie pracuje
bylypracownik 2017-05-23 12:44
Hej. Już nie pracuję jakiś czas i z ciekawości tu zajrzałem. Niestety ale nic się nie zmieniło.. bardzo niskie płacę i poziom zarządzania wewnątrz to po prostu nie ma nic wspólnego ze słowem profesjonalizm. Fakt może i jest ta firma w rankingu najlepiej się rozwijających... lecz nie ma to żadnego przełożenia na pracowników. Pracowałem w trybie 24/6 i z premiami ledwo było 3000 netto a kiedy były jakieś święta i pracowało się więcej to może 3300, żeby nie było tak super to za takie wypłaty potem kierownik jest zły na ciebie bo prezes mu daje wykład że akurat twoj team za dużo zrobił i trzeba im więcej zapłacić... poruszę jeszcze kwestię podwyżek - można się szykować na jakieś 200 zł BRUTTO i masz być wdzięczny.. Następna kwestia to jeżeli idziesz na L4 lub na żądanie to zapomnij o tym że dostaniesz urlop wtedy kiedy chcesz itp... to jest zero zaufania do pracownika i szukanie oszczędności na tobie na każdym kroku.. Główna siedziba jest w Niemczech a tu niby mają tylko oddział, to jakaś kompletna bzdura bo tu się robi cała pracę a ci ludzie z 'centrali' nie maja pojęcia nawet co tu się dzieje.. jak chcesz się czegoś dowiedzieć to po prostu nie odpisują i na tym się kończy współpraca. Oni robią wielką otoczkę firmy a jak to się zobaczy ze środka to kompletny bałagan we wszystkich działach - HR, kierownictwo, service desk to poziom średniowiecza(używasz bardzo starego oprogramowania bo tanie). Jest to zdecydowanie jedna z najgorzej płacących firm we wrocławskim IT. Idź jeżeli nie masz doświadczenia i nie masz innego wyjścia a potem uciekaj do czegoś lepszego - tak robi 60-70% ludzi. Panuje tu hasło 'rok może półtora wytrzymać i do IBMu' :)
Zostaw swoją opinię o Hemmersbach - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hemmersbach