Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Hemmersbach

Pracowałeś w firmie Hemmersbach i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
były adminek - 2014-12-10 12:24:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [a nie powiem - 2014-11-10 17:59:10]:
Jakoś ogarnęła mnie nostalgia przedświąteczna i zajrzałem sobie na forum i ku mojemu zdziwieniu ubyło tu starych wpisów hehehe... Pracuje tu nadal Królowa Mopa vel. Frau Jolie? Jak sobie jeszcze przypomnę te firmowe obiadki i wieczna kolejka i myśl "czy dostanę obiad czy nie" Pozdrawiam wszystkich ze starej ekipy z Wodzisławskiej o ile jeszcze tu pracujecie.
zdjecie uzytkownika
on - 2015-01-04 17:00:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiekszosc negatywnych opinii jest trafnych...co do atmosfery to rzeczywiscie jest bardzo zła... sa grupki i jeden na drugiego gada;) dzieciniada i nic wiecej;) zeby nikogo nie obrazac to na tym lepiej zakonczyc;)
zdjecie uzytkownika
www - 2015-03-04 20:12:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak w pewnej agencji t od kilku miesiecy szukaja ludzi do tek firmy i co nie moga znalesc? nie dziwne jak 1900-2000brutto napisane w ogloszeniu agencji to z czym do ludzi.....
zdjecie uzytkownika
mmm - 2015-03-22 00:28:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A co myślicie o nowej TL działu admin? Da radę?
zdjecie uzytkownika
Adminowiec z Wodzisłąwskiej/Bielan - 2015-04-25 14:22:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kto jest obecnie TL działu admin ???
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-05-04 09:11:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
podobno nie przestawiają zegarków z czasu zimowego na letni i odwrotnie,przez co godzina odbicia karty rcp a przyjazd do domu mężów to różnica od 1,5 do 3 godzin! zarobki są ponoć tak kiepskie że mężów nie stać by podarować żonom kwiatka czy zaprosić do kina na tanie poniedziałki w nh a tym bardziej by opłacić dzieciom wycieczki szkolne ale za to stać na spotkania INTEGRACYJNE trwające do rana! Drogie panie pytajcie się też swoich mężów kogo podwożą! w szczególności całą treść wypowiedzi dotyczy jednej osoby!!!!!
zdjecie uzytkownika
CH - 2015-05-24 20:03:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Idzie lato. Jak tam w blaszaku... Klimatyzacja działa ...
zdjecie uzytkownika
piotrek - 2015-06-26 03:53:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Teraz hemmersbach poszukuje na dwa stanowiska junior accounting specjalist oraz junior controling specjalist, przykładowe ogłoszenie wygląda tak http://www.infopraca.pl/praca/junior-accounting-specialist/bielany-wroclawskie/11845202 . Jest oczywiście całe po angielsku, bo znajomość tego języka to warunek konieczny, a praca w Polsce, Bielany Wrocławskie.
zdjecie uzytkownika
rysiek - 2015-07-12 00:39:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hemmersbach to jakaś pomyłka praca nadgodziny soboty niewolnicza , multisport dla wybranych<cieżko dostać>, ale za to dwie bulki dostaniesz oczywiscie jak sobie za nie zaplacisz rozwoj brak
zdjecie uzytkownika
maciek - 2015-07-12 00:41:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kiepska firma
zdjecie uzytkownika
Dara - 2015-07-17 19:23:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli bez znajomości języka angielskiego, nie ma co aplikować?
zdjecie uzytkownika
Misio - 2015-07-19 19:16:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A po co tam angielski? Teamleaderzy sami go kiepsko znają więc i od innych nie jest wymagany.
zdjecie uzytkownika
poldi - 2015-08-19 01:01:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Misio - 2015-07-19 19:16:19]:
Nie wiem ile to jeszcze potrwa, ale póki co firma radzi sobie całkiem nieźle. Miejmy nadzieję , że będą dalej szli tą ścieżką. Odnośnie znajomości języków w Hemmersbachu to nie jest z tym tak źle. Nie gadajcie , że team leaderzy nie mają pojęcia o językach obcych bo ja jakoś natrafiałem póki co na takich któzy sobie z nim dobrze radzili
zdjecie uzytkownika
Panisko - 2015-08-19 16:36:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ojej. Hemmersbach. Jak ktoś lubi zapier.. po 10h dziennie za marny grosz to polecam. Atmosfera kiepska, ciągłe parcie na wynik. Target zrobiony? No to i tak zostańcie jeszcze z 2 godziny... Praca na przeskok jak nie ma niczego innego.
zdjecie uzytkownika
Kinder - 2015-08-24 12:26:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem jak jest teraz i kto jest dyrektorem ale przy panu M było słabo
Pozdrawiam wszystkich z ekipy na Wodzisławskiej o ile ktoś się ostał.
Firmę wspominam źle i chyba nikomu nie polecam
zdjecie uzytkownika
qwerf - 2015-09-18 13:55:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć, nie wiem czy wiecie ale aktualnie w firmie Hemmersbach GmbH&Co.KG potrzebują pracowników na stanowisko junior service desk agent z językiem niemieckim , angielskim, serwisanta drukarek, inżyniera, technika serwisu we Wrocławiu, Bielanach Wrocławskich, może ktoś z was byłby zainteresowany podjęciem pracy tam
zdjecie uzytkownika
blaaa - 2015-09-18 22:40:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
są działy gdzie jest fajnie, a są i takie gdzie jest ki..bel dużo zależy od team leadera jak trafisz na pajaca (a są i tacy), który nie dba o dział i nic nie wnosi dobrego to nie wiem jak będziesz się starał to i tak nie zostaniesz doceniony i kasy fajnej też nie zarobisz...chyba,że ściemnisz nadgodzinami bo można....jeszcze...
zdjecie uzytkownika
tak - 2015-09-30 10:42:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem jak było wcześniej, ale odkąd firma jest na Bielanach to atmosfera pracy jest fajna, żartujemy sobie i ja osobiście nie czuje żadnej presji. Fajne warunki pracy, nie ma na co narzekać.
zdjecie uzytkownika
tratatataka - 2015-10-13 15:46:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jutro mam rozmowę. Powie ktoś jak tam najlepiej dojechać komunikacją miejską?
zdjecie uzytkownika
przemek - 2015-10-13 15:59:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja też. Praca na magazynie. Chyba najlepiej dojechać linią 612. Wysiąść koło kościoła na Bielanach i dalej z buta....
zdjecie uzytkownika
jacek - 2015-10-18 17:02:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja wlasnie tez jestem zainteresowany praca u nich, fajna , nowoczesna firma, przyjzana klientom oraz pracownikom, znają się na branży świadczą usługi w całym kraju oraz na świecie, przede wszystkim jak dla mnie są wiarygodni dlatego wczoraj aplikowalem do nich,mieszkam niedlaeko,powiedzcie na jakie warunki umowy mozna tam liczyc
zdjecie uzytkownika
lalalala - 2015-10-26 14:37:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba najlepiej dojechać 892- międzygminne, takie zielone i wysiadasz na castoramie obok cargila. Co do umów to umowy o prace
zdjecie uzytkownika
poldi - 2015-11-06 12:46:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [lalalala - 2015-10-26 14:37:11]:
Witam. Firma na pewno jest dobra dla osób, które jeszcze nigdy nie pracowały i dopiero zaczynają samodzielne życie. Nie należy może do tych z najwyższej pólki ale daje możliwość przyuczenia się. Super opcją jest oczywiście ta umowa o pracę o której wspominacie. Startuje na service administratora i ta umowa jest super opcją
zdjecie uzytkownika
bacher - 2015-11-10 02:39:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@poldi zgadzam się że umowa o pracę to ważna rzecz, ale daj znać jeśli wiesz na jakim poziomie są zarobki.
zdjecie uzytkownika
dawny adminowiec - 2015-11-11 17:01:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zarobki ch.. po 3 latach pracy miałem 2250 brutto - dział administracha!!! Na szczęście w porę się zwolniłem !!! Koledzy technicy zarabiali do 2500 brutto. Żenada !!!!
zdjecie uzytkownika
micha - 2015-11-12 13:49:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mi sie wydaje @bacher ze nie naleza do najmniejszych, tymbardziej ze tez na tym stanowisku obowiazkowo znajomosc angielskiego wiec pieniadze moga byc
zdjecie uzytkownika
Prorok Izajasz - 2015-11-13 07:08:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
LUDZIE!!
UCIEKAJCIE OD TEJ FIRMY!!
CIĄGŁE NADGODZINY
PŁACA NA POZIOMIE 1800ZŁ NETTO
NO CHYBA ŻE, ZROBISZ TE NADGODZINY I PRZYJDZIESZ NA 3 "OBOWIĄZKOWĄ" SOBOTĘ W MIESIĄCU
JAK NIE ZOSTANIESZ NA NADGODZINACH JUŻ BĘDĄ KRZYWO PATRZEĆ
JA JUŻ TROCHĘ FIRM ZWIEDZIŁEM
TUTAJ JEST PO PROSTU PATOLOGIA.
DZIAŁ "KIEROWNICZY" NIKOGO NIE SZANUJE
PRZYJDZIESZ Z PROBLEMEM TO CIĘ WYŚMIEJĄ I TYLE Z TEGO.
NORMY DLA NAS PO 14 NA 8 GODZIN CO JEST A WYKONALNE JEŻELI MIELIBYŚMY TO ROBIĆ TAK JAK NALEŻY.
CHŁOPAKI NA KONTROLI MAJĄ NORMY PO 45 CO PRZY NORMALNYM "PROCEDURALNYM" SPRAWDZANIU TEZ JEST NIE MOŻLIWE. 60 GROSZY BRUTTO OD SPRAWDZONEJ SZTUKI
JAK MI TO MÓWIĄ TO NIE WIEM CZY SIĘ ŚMIAĆ CZY PŁAKAĆ.
OBIECUJĄ IM AWANSE, LECZ TO WSZYSTKO STOI.
MOJA OCENA: -2/10
ZAROBKI: CH*OWE OK 2000 NETTO PRZY PEŁNYM WYSIŁKU

zdjecie uzytkownika
sanko - 2015-11-14 17:06:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
według mnie wynagrodzenie na takim poziomie nie będzie wszystkim odpowiadać, zastanawiam się czy jest możliwość negocjacji.
zdjecie uzytkownika
realny - 2015-11-15 20:25:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Proroku Izajaszu,odpowiedz nasuwa sie jedna co do kwestii norm i pracy- udajesz ze wlasciwie pracujesz a firma udaje ze Ci placi. I tak wiele osob twierdzi w tej firmie. Nie ma sie co oszukiwac,kwestia awansow to znajomosci,czysty przypadek lub czekanie w nieskonczonosc az sie uda :P ,kwestia zarobkow no coz nadgodzinki ilosc sztuk i kwota sie zgadza,nie wszystkim jest na reke robic nadgodziny w tygodniu i soboty ale prawda jest ze jak nie ma nadgodzin to polowa zalogi marudzi i czeka na zbawiennego maila od kierownictwa ze jest sobota lub od poniedzialku obowiazkowe nadgodziny. I tak to wyglada w kazdej firmie gdzie system pracy jest podobny. Jak komus nie pasuje to zawsze moze zmienic prace i tym milym zdaniem koncze niedzielna SUME :P dziekuje za uwage dobranoc
zdjecie uzytkownika
Queue - 2015-11-18 09:30:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Miałem aplikować ale po tym co tu widzę to jestem przekonany, że ta firma to syf strasznny, a mobbing w gratisie. :-)
zdjecie uzytkownika
Peter - 2015-11-18 19:09:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Red Christoph nie narzeka.
zdjecie uzytkownika
goguś - 2015-11-21 15:40:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Marudzą ci wszyscy którym się w firmie noga powinęła lub są mało ambitni, chcieliby za nic nie robienie minimum 3jke na łapkę mieć. Nigdzie tak w polandi nie ma. Pracuję tam prawie 4 lata i nie jest najgorzej, kaska się zgadza, czasem jest zapie... a czasem jest lżej. Jak ktoś chce pracować i nie z jednego pieca chleb jadł to myślę że się odnajdzie w tym serwisie a obibok to wiadomo, nie narobi się i nie zarobi bo za co. I nie, nie jestem typem włazika bez wazeliny, tylko zwykłym technikiem.
zdjecie uzytkownika
Dawny oddany adminowiec - 2015-11-27 19:48:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytając co jakiś czas forum na temat tej firmy, stwierdzam iż polepszyło się. Spytam się z czystej ciekawości, czy nadal kierownikiem działu admin jest Urban Sz.???
zdjecie uzytkownika
Janusz - 2015-11-30 10:44:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie co do zarobków-ile realnie może zarobić tam zwykły robol z premią? Oczywiścei bez nadgodzin-czy 1800 netto jest realne bez nadgodzin?
zdjecie uzytkownika
pozytywna - 2015-11-30 12:09:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
lekko się bałam podjąć pracę w tej firmie, bo wcześniejsze opinie nie były najlepsze, ale praca jak praca, ja nie narzekam
zdjecie uzytkownika
Janusz - 2015-11-30 12:37:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pozytywna-jaką kasę zarabia tam zwykły szary pracownik z premią?
zdjecie uzytkownika
da - 2015-12-03 16:09:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Serwisant drukarek to nie ejst wymagająca praca przecież. Masz tak naparwde tlyko jedną specjlaizacjie, od komputerów, od laptopów sa już inni ludzie zatrudnieni.
zdjecie uzytkownika
--------- - 2015-12-04 22:11:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dawny oddany adminowiec - 2015-11-27 19:48:14]:
Nie.
zdjecie uzytkownika
kandydat na biuro - 2015-12-07 08:13:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta Firma to nie tylko hala serwisowa, całe górne piętro to stanwoiska administracyjne, Service deski i jakies tam inne - nikt tu o nich nie wspomniał.
Jak jest tam? Jest duzo ogłoszeń do biura i szepczą, że jest fajnie, czy ktoś pracuje w hemmersbachu w biurze??
zdjecie uzytkownika
biuro - 2015-12-07 15:47:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na service deskach trzeba być gotowym na wielozmianowość, ale przynajmniej za pracę w nocy można dostać parę groszy więcej :) poza tym są tez inne stanowiska niekoniecznie ze zmianami.
Atmosfera fajna, ludzie pomocni. Jeden minus- odległość, ale można się dogadać z ludźmi i jeździć razem.
zdjecie uzytkownika
Agnieszka - 2015-12-13 20:06:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich. Przeglądając oferty pracy natknęłam się na Hemmersbach. Chcę u nich podjąć pracę na stanowisku tłumacza języka fińskiego. Wiem, że jest to rzadki język, więc stawki są tu spore. Powiecie jak to się ma w przypadku tej firmy? Z góry dzięki wielkie.
zdjecie uzytkownika
teo71 - 2016-01-29 16:33:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak ma być dobrze w takiej firmie, jak już na wstępie rekruterka hemmersbacha zachowuje się niepoważnie w stosunku do osoby ubiegającej się o pracę w tej firmie :PPP Brak szacunku, głupie drwiny i minki to żenująco niski poziom. Karierowicze w biurach, pamiętajcie kto na was robi <lol> Omijać tą firmę z daleka!!!
zdjecie uzytkownika
Ralf - 2016-02-01 12:02:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam tej pracy chyba, że twoje motto życiowe to praca ponad wszystko. Co niektórym tam potrzeba pracy w prawdziwym magazynie aby nauczyli się roboty oraz współpracy. Jak robisz się tam za bardzo kumaty to starają się ciebie zniżyc poniżej swojego poziomu po którym odechciewa ci się tam pracy.
zdjecie uzytkownika
kimmy - 2016-02-01 12:25:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ralf, przecież magazyn tutaj jest również prawdziwy, a nie jakiś wymyslony. Oferują tu nawet magazynierom umowę o pracę na pełen etat, pracę na 1 zmianę (7-15 lub 9-17), czy dofinansowanie do obiadów.
zdjecie uzytkownika
były dawny adminowiec - 2016-02-03 12:28:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Abstrahując już od powyższych tematów, czy Urban dawny TL działu admin sam się zwolnił czy go zwolniono? Serdecznie go pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
majek - 2016-02-03 12:52:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nicnie wiem o stanowiskach administarorskich kolego, ale firma działa bardzo dobrze i d stycznia konkretie ruszyli z rekrutacją, nawet jako pakowacz opłaca się pracować, bo masz premie.
zdjecie uzytkownika
admin - 2016-02-03 19:05:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz TL jest Roksana, Urban szkoli sie w Deutschland.
zdjecie uzytkownika
sxcvbh - 2016-02-05 13:19:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej jest od nich teraz oferta pracy na stanowsiko pracownika administracyjnego na przyklad, widzialem ze wymagana jest znjaomosc jezyka niemiekciego ..
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa, jak rozmowa. Nic specjalnego nie było. Niemniej obiecano na niej gruszki na wierzbie - szkolenia, rozwój, możliwości... Wyszło z tego oczywiście nic.
Pytania: Były pytania ściśle techniczne, więc jeśli ktoś udaje że wie, to może się wyłożyć
zdjecie uzytkownika
Rzetelny - 2016-02-08 17:56:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktos może mi powiedzieć jak aktualnie wygląda tam praca serwisanta?
zdjecie uzytkownika
56Sok - 2016-02-08 19:29:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No jest oferta na pracownika biurowego z językiem niemieckim, ale także na specjalistę ds. kard i płac czy na kontrolera jakości. Sporo tego, więc jest w czym wybierać :) Fajnie, że każda oferta zapewnia umowę o pracę i możliwość rozwoju! Widać, że to porządna firma.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Hemmersbach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hemmersbach

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert