brak logo

Hemmersbach

Wrocław

Opinie o Hemmersbach

Janusz 2015-11-30 12:37:20
Pozytywna-jaką kasę zarabia tam zwykły szary pracownik z premią?
2
da 2015-12-03 16:09:50
Serwisant drukarek to nie ejst wymagająca praca przecież. Masz tak naparwde tlyko jedną specjlaizacjie, od komputerów, od laptopów sa już inni ludzie zatrudnieni.
--------- 2015-12-04 22:11:35
Nie.
kandydat na biuro 2015-12-07 08:13:14
Ta Firma to nie tylko hala serwisowa, całe górne piętro to stanwoiska administracyjne, Service deski i jakies tam inne - nikt tu o nich nie wspomniał.
Jak jest tam? Jest duzo ogłoszeń do biura i szepczą, że jest fajnie, czy ktoś pracuje w hemmersbachu w biurze??
biuro 2015-12-07 15:47:14
Na service deskach trzeba być gotowym na wielozmianowość, ale przynajmniej za pracę w nocy można dostać parę groszy więcej :) poza tym są tez inne stanowiska niekoniecznie ze zmianami.
Atmosfera fajna, ludzie pomocni. Jeden minus- odległość, ale można się dogadać z ludźmi i jeździć razem.
Agnieszka 2015-12-13 20:06:45
Witam wszystkich. Przeglądając oferty pracy natknęłam się na Hemmersbach. Chcę u nich podjąć pracę na stanowisku tłumacza języka fińskiego. Wiem, że jest to rzadki język, więc stawki są tu spore. Powiecie jak to się ma w przypadku tej firmy? Z góry dzięki wielkie.
teo71 2016-01-29 16:33:42
Jak ma być dobrze w takiej firmie, jak już na wstępie rekruterka hemmersbacha zachowuje się niepoważnie w stosunku do osoby ubiegającej się o pracę w tej firmie :PPP Brak szacunku, głupie drwiny i minki to żenująco niski poziom. Karierowicze w biurach, pamiętajcie kto na was robi <lol> Omijać tą firmę z daleka!!!
Ralf 2016-02-01 12:02:11
Nie polecam tej pracy chyba, że twoje motto życiowe to praca ponad wszystko. Co niektórym tam potrzeba pracy w prawdziwym magazynie aby nauczyli się roboty oraz współpracy. Jak robisz się tam za bardzo kumaty to starają się ciebie zniżyc poniżej swojego poziomu po którym odechciewa ci się tam pracy.
kimmy 2016-02-01 12:25:57
Ralf, przecież magazyn tutaj jest również prawdziwy, a nie jakiś wymyslony. Oferują tu nawet magazynierom umowę o pracę na pełen etat, pracę na 1 zmianę (7-15 lub 9-17), czy dofinansowanie do obiadów.
były dawny adminowiec 2016-02-03 12:28:46
Abstrahując już od powyższych tematów, czy Urban dawny TL działu admin sam się zwolnił czy go zwolniono? Serdecznie go pozdrawiam.
majek 2016-02-03 12:52:12
nicnie wiem o stanowiskach administarorskich kolego, ale firma działa bardzo dobrze i d stycznia konkretie ruszyli z rekrutacją, nawet jako pakowacz opłaca się pracować, bo masz premie.
admin 2016-02-03 19:05:33
Teraz TL jest Roksana, Urban szkoli sie w Deutschland.
sxcvbh 2016-02-05 13:19:32
hej jest od nich teraz oferta pracy na stanowsiko pracownika administracyjnego na przyklad, widzialem ze wymagana jest znjaomosc jezyka niemiekciego ..
Rzetelny 2016-02-08 17:56:15
Ktos może mi powiedzieć jak aktualnie wygląda tam praca serwisanta?
56Sok 2016-02-08 19:29:11
No jest oferta na pracownika biurowego z językiem niemieckim, ale także na specjalistę ds. kard i płac czy na kontrolera jakości. Sporo tego, więc jest w czym wybierać :) Fajnie, że każda oferta zapewnia umowę o pracę i możliwość rozwoju! Widać, że to porządna firma.
kolumna 2016-02-19 17:07:14
no i każda oferta z tego co patrzyłem ma również szkolenia wprowadzające na start itp. więc spoko. mnie przekonuje oferta na spec. ds. kadr i płac, bo posiadam kwalifikacje hr-owskie
freedom 2016-02-29 16:56:55
Niesamowite, że są jeszcze firmy, które są w stanie zatrudnić w ramach umowy o pracę. W końcu to dobry dowód na to, że nie tylko sukces jest ważny, ale i atmosfera panująca w pracy.
Kowalski 2016-03-01 08:06:11
Atmosfera? Każdy dla każdego jest jak pies. Byle by on dostał lepszy sprzęt byle by tam ten dostał jak najgorszy.

Nie polecam, ciągle nadgodziny norma wyssana chyba z "BMW" albo i z "Volvo" :) tak czy siak pieniądz w granicach 2k. Trzeba szukać coś nowego...
freedom 2016-03-03 15:02:02
Kowalski chyba nie wiesz o czym mówisz. Jeśli chcesz zawsze możesz złożyć zamówienie na nowy sprzęt jeśli obecny jest nie ok.
Nadgodziny są wszędzie, ale nie wszędzie płatne... A tu akurat można sobie pięknie podrasować wypłate nadgodzinami.
Polecam
123 2016-03-09 17:14:38
Witam
Czy mógłby ktoś napisać coś lub opinie na temat pracy w tej firmie jako "Magazynier"-pracownik magazynowy??
Czy ogólnie jest cieżko,czy całkiem fajna w miarę lajtowa praca??
Pozdro i licze na odp.
Misiek 2016-03-10 17:23:10
Kolego jeśli masz pojęcie o sprzęcie komputerowym, to na magazynie dasz radę. Jeśli np. technik zamawia matrycę 15,6" a Ty mu dajesz 10,1 bo tak było na lokacji, to Cię zniszczą obelgami. Dobre buty i ciśniesz, bo żółw tam się nie nadaje.
Mięczko 2016-03-12 19:06:03
No wiadomo, że pojęcie trzeba mieć. I to sprawdza rozmowa kwalifikacyjna. Powiem wam jednak, że dużo ofert pracy teraz wypuścili. Dość lekka się wydaje praca serwisanta drukarek. Diagnozowanie usterek w podzespołach do drukarek laserowych/kserokopiarek oraz serwis, naprawę i konserwację podzespołów drukarek laserowych/kserokopiarek to są zadania na tym stanowisku.
123 2016-03-13 00:57:37
Czyli mobing jest?praca na spokojnie wszystko czy jednak trzepa zapierd....
eee 2016-03-14 19:15:58
No jakoś bardzo na spokojnie @123 to jednak nie, bo to przecież praca i trzeba pracować. Jednak z tego co mi wiadomo nie jest wcale źle. Gdyby było źle to bym się nie zastanawiał nad pracą u nich jako service administrator. Wymagają bardzo dobrej znajomości języka angielskiego. Dla mnie to nie problem.
123 2016-03-15 23:56:25
Dzięki za odpowiedź, choć chodziło mi o opinie jako magazynier?
rcls 2016-03-16 19:41:38
Niedawno zacząłem pracę jako Serwisant drukarek. Osobiście jestem bardzo zadowolony, ludzie w porządku, koordynatorzy również. Trzeba robić swoje, ale jak się robi to nikt się nie czepia. Tak jak ktoś wyżej napisał - to praca i trzeba pracować. Targety są spokojnie do zrobienia przez osobę, która ma pojęcie o temacie i zdolności manualne.
1
kamil 2016-03-16 19:53:40
@rcls w sumie to dobrze o firmie świadczy, że robić trzeba. Nie ma tu raczej miejsca na picie kawki i pogaduchy, a to jednak zwiększa doświadczenie pracownika, nawet w serwisie :)
rcls 2016-03-16 19:56:58
Akurat na tym stanowisku spotkałem się z tym, że "pogaduchy" to norma, współpracownicy są życzliwi i chętnie podejdą, coś podpowiedzą, opowiedzą anegdotę związaną z tematem. To wszystko pomaga w samej pracy serwisowej. A i jak robisz swoje to i kawy się napijesz :)
Marek 2016-03-18 20:40:12
Widzę, że tutaj naprawdę dużo pracy dobrej można dostać, generalnie ste ogłoszenia, zwłaszcza z językiem chińskim wyglądają naprawdę dobrze, więc generalnie spróbuje
gron 2016-05-05 21:15:47
no nieźle :) jak spełniasz ich wymagania, to serdecznie gratuluję i życzę powodzenia przy rekrutacji :) "Chinese (Cantonese) language C1 level, English language B2 level, Excellent customer and communication skills". Jednak pensja to wszystko usprawiedliwia :D
zx 2016-06-06 09:47:26
Witam. Zastanawiam się nad poniższą ofertą znalezioną na ich stronie :
http://www.hemmersbach.com/en/career/jobdetails/junior-software-developer-mf-1/

Interesuje mnie akurat lokalizacja w Łodzi, która widnienie w ogłoszeniu, natomiast nigdzie nie znalazłem wzmianki o tym aby ta firma była obecna w Łodzi. Domyślam się więc, że docelowe miejsce będzie pewnie pod Wrocławiem. Zastanawiam się też, czy nie ma tu jakiegoś haczyka, oferta wydaje się dobra, nie ma dużych wymagań i jest idealna dla kogoś, kto lubi programować a nie ma dyplomu w tym kierunku. Byłbym wdzięczny za jakieś opinie o powyższej ofercie.
majek 2016-06-08 23:00:51
nie wierzę @sanio, w Polsce tak się nie płaci, szczególnie w takich firmach jak Heinz. Nie przesadzajmy, normalnie prokuratura by się tym dawno zajęła. Bo taki zarobek to nawet na PIP za dużo.. Zwłaszcza, że jesteś jedyną tutaj osobą, która rzuca taką stawką.
Kamila 2016-06-27 13:04:07
Witam, chcialam zapytac jak wyglada praca na stanowisku: Service Desk Agent with English oraz Junior Service Desk Agent - chat support we Wroclawiu. Jakie sa zarobki, jak wyglada praca oraz atmosfera? Czy jest mozliwosc awansu oraz dodatkowych szkolen informatycznych lub jezykowych? Bardzo prosze o pomoc. Dziekuje , Kamila
jacek 2016-06-27 13:43:27
Też patrzyłem na te oferty @Kamila nie powiem Ci jak jest w pracy konkretnie bo wiadomo, że szukam tak ja ty ale analizując ogłoszenie to gwarantują 6 miesięczne szkolenie wstępne więc to jak dla mnie już jest coś. A co do języków to musisz już mieć perfekt angielski
Kamila 2016-06-27 14:51:34
Rozumiem. Jezyk angielski znam biegle, wiec z tym nie ma problemu. A Jacek@ wiesz ile placa na stanowisku Service Desk Agent with English lub na Junior Service Desk Agent - chat support ? Jeszcze jedno pytanie, czy jest mozliwosc jakis dodatkowych kursow np z j.niemieckiego? WIem ,ze niektore firmy maja takie benefity i wysylaja chetnych na taki kurs.
jacek 2016-06-27 14:57:47
Tak szczerze wątpię @Kamila żeby była taka możliwość kursów z niemieckiego bo skoro wymagają głównie jednego języka to pewnie przy nim pozostają, taki kurs to koszt dla firmy a często odbywa się on w godzinach pracy. Ale tak jak powiedziałem sam szukam więc nic na 100% nie wiem. Powodzenia i tak! :)
Kamila 2016-06-27 15:38:37
Witam, chcialam zapytac jak wyglada praca na stanowisku: Service Desk Agent with English oraz Junior Service Desk Agent - chat support we Wroclawiu. Jakie sa zarobki, jak wyglada praca oraz atmosfera? Czy jest mozliwosc awansu oraz dodatkowych szkolen informatycznych lub jezykowych? Bardzo prosze o pomoc. Dziekuje , Kamila
fgr 2016-06-27 17:26:46
weisz co wydaje mi sie ze na kazdym stanowisku ejst szansa na wyzsze na awans i na zarobek wyzszych pieniedzy tak sadze przynajmniej..tutaj to musisz znac jezyk angieslki a w ogloszeniu wiem ze napisali ze oferuja miedzy inny atrakcyjne wynagrodzenie
kicia 2016-06-28 11:09:10
Myślę, że tak nie postąpia.Tym bardziej, że to duża firma oczywiscie mogą pozwolic sobie na zatrudnienie kilkunastu pracowników bo mają kase, jednka jak widzą ze ktos jest ograniety i chcą go do swojego zespołu to raczej idą rownież na pewne propozycje i ustepstwa
Bogd 2016-06-29 23:18:59
Hej. Firma zatrudnia techników/specjalistów do różnych lokalizacji w innych miastach, więc jeśli w ogłoszeniu jest Łódź to tego miasta dotyczy.
Marek 2016-06-30 10:49:40
Dokładnie tak jest, w ogłoszeniu jest podane zawsze miasto z tym to akurat w ogóle nie ma problemów.
zx 2016-06-30 17:39:52
@Bogd i @Marek dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam.
qwerf 2016-06-30 17:56:16
no przeciez w wielu miastach szukaja tylko widze ze na wielu stanowiskach to trzeba znac jezyki obce np. francuski
antek 2016-07-19 18:46:13
Hej, a czy mozecie cos powiedziec na temat stanowiska Project Manager?
Jakie zarobki czy rekrutacja trudna?
gość 2016-07-19 18:48:33
Znajomość różnych języków nie jest dziwnym wymogiem do spełnienia, bo chetnie bym podjął u nich zatrudnienie. Wiecie czy wypłata jest w pełni terminowa? Podobno na wynagrodzenie o czasie jest dość łatwo, a to dobry znak, że się dobrze dzieje w firmie teraz.
aaaaaaa 2016-07-25 10:34:47
hahhaha rozpakowywacze i Premia hahahahahahahaha nie badz smieszny ahahahahahahahahahah w sumie czasami daje ale 50 zł netto raczej nie zadowoli nikogo tak jak na erfasie szanse na PREMIE marne!!!
Man 2016-07-25 13:35:16
Śmiejesz się człowieku że nie dają w ogóle premii, a potem mówisz że dają 50zł netto premii, ja Ci powiem, że dla rozpakowywacza to jest wielka kasa, prawie dniówka, no pół, ale jednak, więc skąd takie negatywne nastawienie i w dodatku sianie dezinformacji?
Nick 2016-07-25 14:50:21
Premie są, może szału nie ma i zależy od działu, ale przynajmniej coś jest. Lepszy rydz niż nic. Poza tym gdzie znajdziesz prace na 1 zmianę ?
rcls 2016-07-25 20:37:50
Dokładnie. Wszystko zależy od działu. Dobrzy technicy dostają niezłe premie. Dodatkowo możesz w firmie zacząć nawet jako pakowacz a potem (po obeznaniu się z branżą) startować na technika. Firma oferuje opcje rozwoju, ale przede wszystkim trzeba chcieć i dobrze pracować.
także_ 2016-07-26 15:12:50
Hej, ale wiecie czy oferta pracy na End User Support Engineer jest wciąż aktualna? Chętnie bym się załapał, bo oprócz umowy o pracę jest jeszcze szansa na jakieś benefity socjalne, to dobrze o nich świadczy. Doskonale widać jak dbają o swoich rpacowników.
Zostaw swoją opinię o Hemmersbach - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hemmersbach