Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Hemmersbach

Pracowałeś w firmie Hemmersbach i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
qwerf - 2015-09-18 13:55:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć, nie wiem czy wiecie ale aktualnie w firmie Hemmersbach GmbH&Co.KG potrzebują pracowników na stanowisko junior service desk agent z językiem niemieckim , angielskim, serwisanta drukarek, inżyniera, technika serwisu we Wrocławiu, Bielanach Wrocławskich, może ktoś z was byłby zainteresowany podjęciem pracy tam
zdjecie uzytkownika
blaaa - 2015-09-18 22:40:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
są działy gdzie jest fajnie, a są i takie gdzie jest ki..bel dużo zależy od team leadera jak trafisz na pajaca (a są i tacy), który nie dba o dział i nic nie wnosi dobrego to nie wiem jak będziesz się starał to i tak nie zostaniesz doceniony i kasy fajnej też nie zarobisz...chyba,że ściemnisz nadgodzinami bo można....jeszcze...
zdjecie uzytkownika
tak - 2015-09-30 10:42:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem jak było wcześniej, ale odkąd firma jest na Bielanach to atmosfera pracy jest fajna, żartujemy sobie i ja osobiście nie czuje żadnej presji. Fajne warunki pracy, nie ma na co narzekać.
zdjecie uzytkownika
tratatataka - 2015-10-13 15:46:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jutro mam rozmowę. Powie ktoś jak tam najlepiej dojechać komunikacją miejską?
zdjecie uzytkownika
przemek - 2015-10-13 15:59:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja też. Praca na magazynie. Chyba najlepiej dojechać linią 612. Wysiąść koło kościoła na Bielanach i dalej z buta....
zdjecie uzytkownika
jacek - 2015-10-18 17:02:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja wlasnie tez jestem zainteresowany praca u nich, fajna , nowoczesna firma, przyjzana klientom oraz pracownikom, znają się na branży świadczą usługi w całym kraju oraz na świecie, przede wszystkim jak dla mnie są wiarygodni dlatego wczoraj aplikowalem do nich,mieszkam niedlaeko,powiedzcie na jakie warunki umowy mozna tam liczyc
zdjecie uzytkownika
lalalala - 2015-10-26 14:37:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba najlepiej dojechać 892- międzygminne, takie zielone i wysiadasz na castoramie obok cargila. Co do umów to umowy o prace
zdjecie uzytkownika
poldi - 2015-11-06 12:46:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [lalalala - 2015-10-26 14:37:11]:
Witam. Firma na pewno jest dobra dla osób, które jeszcze nigdy nie pracowały i dopiero zaczynają samodzielne życie. Nie należy może do tych z najwyższej pólki ale daje możliwość przyuczenia się. Super opcją jest oczywiście ta umowa o pracę o której wspominacie. Startuje na service administratora i ta umowa jest super opcją
zdjecie uzytkownika
bacher - 2015-11-10 02:39:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@poldi zgadzam się że umowa o pracę to ważna rzecz, ale daj znać jeśli wiesz na jakim poziomie są zarobki.
zdjecie uzytkownika
dawny adminowiec - 2015-11-11 17:01:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zarobki ch.. po 3 latach pracy miałem 2250 brutto - dział administracha!!! Na szczęście w porę się zwolniłem !!! Koledzy technicy zarabiali do 2500 brutto. Żenada !!!!
zdjecie uzytkownika
micha - 2015-11-12 13:49:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mi sie wydaje @bacher ze nie naleza do najmniejszych, tymbardziej ze tez na tym stanowisku obowiazkowo znajomosc angielskiego wiec pieniadze moga byc
zdjecie uzytkownika
Prorok Izajasz - 2015-11-13 07:08:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
LUDZIE!!
UCIEKAJCIE OD TEJ FIRMY!!
CIĄGŁE NADGODZINY
PŁACA NA POZIOMIE 1800ZŁ NETTO
NO CHYBA ŻE, ZROBISZ TE NADGODZINY I PRZYJDZIESZ NA 3 "OBOWIĄZKOWĄ" SOBOTĘ W MIESIĄCU
JAK NIE ZOSTANIESZ NA NADGODZINACH JUŻ BĘDĄ KRZYWO PATRZEĆ
JA JUŻ TROCHĘ FIRM ZWIEDZIŁEM
TUTAJ JEST PO PROSTU PATOLOGIA.
DZIAŁ "KIEROWNICZY" NIKOGO NIE SZANUJE
PRZYJDZIESZ Z PROBLEMEM TO CIĘ WYŚMIEJĄ I TYLE Z TEGO.
NORMY DLA NAS PO 14 NA 8 GODZIN CO JEST A WYKONALNE JEŻELI MIELIBYŚMY TO ROBIĆ TAK JAK NALEŻY.
CHŁOPAKI NA KONTROLI MAJĄ NORMY PO 45 CO PRZY NORMALNYM "PROCEDURALNYM" SPRAWDZANIU TEZ JEST NIE MOŻLIWE. 60 GROSZY BRUTTO OD SPRAWDZONEJ SZTUKI
JAK MI TO MÓWIĄ TO NIE WIEM CZY SIĘ ŚMIAĆ CZY PŁAKAĆ.
OBIECUJĄ IM AWANSE, LECZ TO WSZYSTKO STOI.
MOJA OCENA: -2/10
ZAROBKI: CH*OWE OK 2000 NETTO PRZY PEŁNYM WYSIŁKU

zdjecie uzytkownika
sanko - 2015-11-14 17:06:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
według mnie wynagrodzenie na takim poziomie nie będzie wszystkim odpowiadać, zastanawiam się czy jest możliwość negocjacji.
zdjecie uzytkownika
realny - 2015-11-15 20:25:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Proroku Izajaszu,odpowiedz nasuwa sie jedna co do kwestii norm i pracy- udajesz ze wlasciwie pracujesz a firma udaje ze Ci placi. I tak wiele osob twierdzi w tej firmie. Nie ma sie co oszukiwac,kwestia awansow to znajomosci,czysty przypadek lub czekanie w nieskonczonosc az sie uda :P ,kwestia zarobkow no coz nadgodzinki ilosc sztuk i kwota sie zgadza,nie wszystkim jest na reke robic nadgodziny w tygodniu i soboty ale prawda jest ze jak nie ma nadgodzin to polowa zalogi marudzi i czeka na zbawiennego maila od kierownictwa ze jest sobota lub od poniedzialku obowiazkowe nadgodziny. I tak to wyglada w kazdej firmie gdzie system pracy jest podobny. Jak komus nie pasuje to zawsze moze zmienic prace i tym milym zdaniem koncze niedzielna SUME :P dziekuje za uwage dobranoc
zdjecie uzytkownika
Queue - 2015-11-18 09:30:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Miałem aplikować ale po tym co tu widzę to jestem przekonany, że ta firma to syf strasznny, a mobbing w gratisie. :-)
zdjecie uzytkownika
Peter - 2015-11-18 19:09:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Red Christoph nie narzeka.
zdjecie uzytkownika
goguś - 2015-11-21 15:40:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Marudzą ci wszyscy którym się w firmie noga powinęła lub są mało ambitni, chcieliby za nic nie robienie minimum 3jke na łapkę mieć. Nigdzie tak w polandi nie ma. Pracuję tam prawie 4 lata i nie jest najgorzej, kaska się zgadza, czasem jest zapie... a czasem jest lżej. Jak ktoś chce pracować i nie z jednego pieca chleb jadł to myślę że się odnajdzie w tym serwisie a obibok to wiadomo, nie narobi się i nie zarobi bo za co. I nie, nie jestem typem włazika bez wazeliny, tylko zwykłym technikiem.
zdjecie uzytkownika
Dawny oddany adminowiec - 2015-11-27 19:48:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytając co jakiś czas forum na temat tej firmy, stwierdzam iż polepszyło się. Spytam się z czystej ciekawości, czy nadal kierownikiem działu admin jest Urban Sz.???
zdjecie uzytkownika
Janusz - 2015-11-30 10:44:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie co do zarobków-ile realnie może zarobić tam zwykły robol z premią? Oczywiścei bez nadgodzin-czy 1800 netto jest realne bez nadgodzin?
zdjecie uzytkownika
pozytywna - 2015-11-30 12:09:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
lekko się bałam podjąć pracę w tej firmie, bo wcześniejsze opinie nie były najlepsze, ale praca jak praca, ja nie narzekam
zdjecie uzytkownika
Janusz - 2015-11-30 12:37:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pozytywna-jaką kasę zarabia tam zwykły szary pracownik z premią?
zdjecie uzytkownika
da - 2015-12-03 16:09:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Serwisant drukarek to nie ejst wymagająca praca przecież. Masz tak naparwde tlyko jedną specjlaizacjie, od komputerów, od laptopów sa już inni ludzie zatrudnieni.
zdjecie uzytkownika
--------- - 2015-12-04 22:11:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dawny oddany adminowiec - 2015-11-27 19:48:14]:
Nie.
zdjecie uzytkownika
kandydat na biuro - 2015-12-07 08:13:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta Firma to nie tylko hala serwisowa, całe górne piętro to stanwoiska administracyjne, Service deski i jakies tam inne - nikt tu o nich nie wspomniał.
Jak jest tam? Jest duzo ogłoszeń do biura i szepczą, że jest fajnie, czy ktoś pracuje w hemmersbachu w biurze??
zdjecie uzytkownika
biuro - 2015-12-07 15:47:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na service deskach trzeba być gotowym na wielozmianowość, ale przynajmniej za pracę w nocy można dostać parę groszy więcej :) poza tym są tez inne stanowiska niekoniecznie ze zmianami.
Atmosfera fajna, ludzie pomocni. Jeden minus- odległość, ale można się dogadać z ludźmi i jeździć razem.
zdjecie uzytkownika
Agnieszka - 2015-12-13 20:06:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich. Przeglądając oferty pracy natknęłam się na Hemmersbach. Chcę u nich podjąć pracę na stanowisku tłumacza języka fińskiego. Wiem, że jest to rzadki język, więc stawki są tu spore. Powiecie jak to się ma w przypadku tej firmy? Z góry dzięki wielkie.
zdjecie uzytkownika
teo71 - 2016-01-29 16:33:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak ma być dobrze w takiej firmie, jak już na wstępie rekruterka hemmersbacha zachowuje się niepoważnie w stosunku do osoby ubiegającej się o pracę w tej firmie :PPP Brak szacunku, głupie drwiny i minki to żenująco niski poziom. Karierowicze w biurach, pamiętajcie kto na was robi <lol> Omijać tą firmę z daleka!!!
zdjecie uzytkownika
Ralf - 2016-02-01 12:02:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam tej pracy chyba, że twoje motto życiowe to praca ponad wszystko. Co niektórym tam potrzeba pracy w prawdziwym magazynie aby nauczyli się roboty oraz współpracy. Jak robisz się tam za bardzo kumaty to starają się ciebie zniżyc poniżej swojego poziomu po którym odechciewa ci się tam pracy.
zdjecie uzytkownika
kimmy - 2016-02-01 12:25:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ralf, przecież magazyn tutaj jest również prawdziwy, a nie jakiś wymyslony. Oferują tu nawet magazynierom umowę o pracę na pełen etat, pracę na 1 zmianę (7-15 lub 9-17), czy dofinansowanie do obiadów.
zdjecie uzytkownika
były dawny adminowiec - 2016-02-03 12:28:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Abstrahując już od powyższych tematów, czy Urban dawny TL działu admin sam się zwolnił czy go zwolniono? Serdecznie go pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
majek - 2016-02-03 12:52:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nicnie wiem o stanowiskach administarorskich kolego, ale firma działa bardzo dobrze i d stycznia konkretie ruszyli z rekrutacją, nawet jako pakowacz opłaca się pracować, bo masz premie.
zdjecie uzytkownika
admin - 2016-02-03 19:05:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz TL jest Roksana, Urban szkoli sie w Deutschland.
zdjecie uzytkownika
sxcvbh - 2016-02-05 13:19:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej jest od nich teraz oferta pracy na stanowsiko pracownika administracyjnego na przyklad, widzialem ze wymagana jest znjaomosc jezyka niemiekciego ..
zdjecie uzytkownika
Rzetelny - 2016-02-08 17:56:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktos może mi powiedzieć jak aktualnie wygląda tam praca serwisanta?
zdjecie uzytkownika
56Sok - 2016-02-08 19:29:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No jest oferta na pracownika biurowego z językiem niemieckim, ale także na specjalistę ds. kard i płac czy na kontrolera jakości. Sporo tego, więc jest w czym wybierać :) Fajnie, że każda oferta zapewnia umowę o pracę i możliwość rozwoju! Widać, że to porządna firma.
zdjecie uzytkownika
kolumna - 2016-02-19 17:07:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no i każda oferta z tego co patrzyłem ma również szkolenia wprowadzające na start itp. więc spoko. mnie przekonuje oferta na spec. ds. kadr i płac, bo posiadam kwalifikacje hr-owskie
zdjecie uzytkownika
freedom - 2016-02-29 16:56:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niesamowite, że są jeszcze firmy, które są w stanie zatrudnić w ramach umowy o pracę. W końcu to dobry dowód na to, że nie tylko sukces jest ważny, ale i atmosfera panująca w pracy.
zdjecie uzytkownika
Kowalski - 2016-03-01 08:06:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Atmosfera? Każdy dla każdego jest jak pies. Byle by on dostał lepszy sprzęt byle by tam ten dostał jak najgorszy.

Nie polecam, ciągle nadgodziny norma wyssana chyba z "BMW" albo i z "Volvo" :) tak czy siak pieniądz w granicach 2k. Trzeba szukać coś nowego...
zdjecie uzytkownika
freedom - 2016-03-03 15:02:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kowalski chyba nie wiesz o czym mówisz. Jeśli chcesz zawsze możesz złożyć zamówienie na nowy sprzęt jeśli obecny jest nie ok.
Nadgodziny są wszędzie, ale nie wszędzie płatne... A tu akurat można sobie pięknie podrasować wypłate nadgodzinami.
Polecam
zdjecie uzytkownika
123 - 2016-03-09 17:14:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Czy mógłby ktoś napisać coś lub opinie na temat pracy w tej firmie jako "Magazynier"-pracownik magazynowy??
Czy ogólnie jest cieżko,czy całkiem fajna w miarę lajtowa praca??
Pozdro i licze na odp.
zdjecie uzytkownika
Misiek - 2016-03-10 17:23:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [123 - 2016-03-09 17:14:38]:
Kolego jeśli masz pojęcie o sprzęcie komputerowym, to na magazynie dasz radę. Jeśli np. technik zamawia matrycę 15,6" a Ty mu dajesz 10,1 bo tak było na lokacji, to Cię zniszczą obelgami. Dobre buty i ciśniesz, bo żółw tam się nie nadaje.
zdjecie uzytkownika
Mięczko - 2016-03-12 19:06:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No wiadomo, że pojęcie trzeba mieć. I to sprawdza rozmowa kwalifikacyjna. Powiem wam jednak, że dużo ofert pracy teraz wypuścili. Dość lekka się wydaje praca serwisanta drukarek. Diagnozowanie usterek w podzespołach do drukarek laserowych/kserokopiarek oraz serwis, naprawę i konserwację podzespołów drukarek laserowych/kserokopiarek to są zadania na tym stanowisku.
zdjecie uzytkownika
123 - 2016-03-13 00:57:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli mobing jest?praca na spokojnie wszystko czy jednak trzepa zapierd....
zdjecie uzytkownika
eee - 2016-03-14 19:15:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No jakoś bardzo na spokojnie @123 to jednak nie, bo to przecież praca i trzeba pracować. Jednak z tego co mi wiadomo nie jest wcale źle. Gdyby było źle to bym się nie zastanawiał nad pracą u nich jako service administrator. Wymagają bardzo dobrej znajomości języka angielskiego. Dla mnie to nie problem.
zdjecie uzytkownika
123 - 2016-03-15 23:56:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzięki za odpowiedź, choć chodziło mi o opinie jako magazynier?
zdjecie uzytkownika
rcls - 2016-03-16 19:41:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niedawno zacząłem pracę jako Serwisant drukarek. Osobiście jestem bardzo zadowolony, ludzie w porządku, koordynatorzy również. Trzeba robić swoje, ale jak się robi to nikt się nie czepia. Tak jak ktoś wyżej napisał - to praca i trzeba pracować. Targety są spokojnie do zrobienia przez osobę, która ma pojęcie o temacie i zdolności manualne.
zdjecie uzytkownika
kamil - 2016-03-16 19:53:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@rcls w sumie to dobrze o firmie świadczy, że robić trzeba. Nie ma tu raczej miejsca na picie kawki i pogaduchy, a to jednak zwiększa doświadczenie pracownika, nawet w serwisie :)
zdjecie uzytkownika
rcls - 2016-03-16 19:56:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kamil - 2016-03-16 19:53:40]:
Akurat na tym stanowisku spotkałem się z tym, że "pogaduchy" to norma, współpracownicy są życzliwi i chętnie podejdą, coś podpowiedzą, opowiedzą anegdotę związaną z tematem. To wszystko pomaga w samej pracy serwisowej. A i jak robisz swoje to i kawy się napijesz :)
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmawiałem z kierownikiem działu drukarek. Z rozmowy wyraźnie wynikało, że poszukiwana jest osoba z doświadczeniem w zakresie serwisu. Pytania były konkretne. Przedstawiona mi została struktura firmy, z samej opowieści wszystko wydawało się być bardzo profesjonalnie ułożone, co sprawdziło się w praktyce.
Pytania: Pytania były konkretne, dotyczyły stanowiska pracy. Pytano o doświadczenie w zakresie serwisu drukarek i sprzętu IT, o dowody potwierdzające umiejętności. Tak naprawdę w samej rozmowie nie było niczego, co mogłoby zaskoczyć osobę mającą zaplecze pozwalające na pracę na wybranym stanowisku
zdjecie uzytkownika
Marek - 2016-03-18 20:40:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę, że tutaj naprawdę dużo pracy dobrej można dostać, generalnie ste ogłoszenia, zwłaszcza z językiem chińskim wyglądają naprawdę dobrze, więc generalnie spróbuje
zdjecie uzytkownika
gron - 2016-05-05 21:15:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no nieźle :) jak spełniasz ich wymagania, to serdecznie gratuluję i życzę powodzenia przy rekrutacji :) "Chinese (Cantonese) language C1 level, English language B2 level, Excellent customer and communication skills". Jednak pensja to wszystko usprawiedliwia :D

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Hemmersbach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hemmersbach
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert