brak logo

Hemmersbach

Wrocław

Opinie o Hemmersbach

admin 2016-02-03 19:05:33
Teraz TL jest Roksana, Urban szkoli sie w Deutschland.
sxcvbh 2016-02-05 13:19:32
hej jest od nich teraz oferta pracy na stanowsiko pracownika administracyjnego na przyklad, widzialem ze wymagana jest znjaomosc jezyka niemiekciego ..
Rzetelny 2016-02-08 17:56:15
Ktos może mi powiedzieć jak aktualnie wygląda tam praca serwisanta?
56Sok 2016-02-08 19:29:11
No jest oferta na pracownika biurowego z językiem niemieckim, ale także na specjalistę ds. kard i płac czy na kontrolera jakości. Sporo tego, więc jest w czym wybierać :) Fajnie, że każda oferta zapewnia umowę o pracę i możliwość rozwoju! Widać, że to porządna firma.
kolumna 2016-02-19 17:07:14
no i każda oferta z tego co patrzyłem ma również szkolenia wprowadzające na start itp. więc spoko. mnie przekonuje oferta na spec. ds. kadr i płac, bo posiadam kwalifikacje hr-owskie
freedom 2016-02-29 16:56:55
Niesamowite, że są jeszcze firmy, które są w stanie zatrudnić w ramach umowy o pracę. W końcu to dobry dowód na to, że nie tylko sukces jest ważny, ale i atmosfera panująca w pracy.
Kowalski 2016-03-01 08:06:11
Atmosfera? Każdy dla każdego jest jak pies. Byle by on dostał lepszy sprzęt byle by tam ten dostał jak najgorszy.

Nie polecam, ciągle nadgodziny norma wyssana chyba z "BMW" albo i z "Volvo" :) tak czy siak pieniądz w granicach 2k. Trzeba szukać coś nowego...
1
freedom 2016-03-03 15:02:02
Kowalski chyba nie wiesz o czym mówisz. Jeśli chcesz zawsze możesz złożyć zamówienie na nowy sprzęt jeśli obecny jest nie ok.
Nadgodziny są wszędzie, ale nie wszędzie płatne... A tu akurat można sobie pięknie podrasować wypłate nadgodzinami.
Polecam
123 2016-03-09 17:14:38
Witam
Czy mógłby ktoś napisać coś lub opinie na temat pracy w tej firmie jako "Magazynier"-pracownik magazynowy??
Czy ogólnie jest cieżko,czy całkiem fajna w miarę lajtowa praca??
Pozdro i licze na odp.
Misiek 2016-03-10 17:23:10
Kolego jeśli masz pojęcie o sprzęcie komputerowym, to na magazynie dasz radę. Jeśli np. technik zamawia matrycę 15,6" a Ty mu dajesz 10,1 bo tak było na lokacji, to Cię zniszczą obelgami. Dobre buty i ciśniesz, bo żółw tam się nie nadaje.
Mięczko 2016-03-12 19:06:03
No wiadomo, że pojęcie trzeba mieć. I to sprawdza rozmowa kwalifikacyjna. Powiem wam jednak, że dużo ofert pracy teraz wypuścili. Dość lekka się wydaje praca serwisanta drukarek. Diagnozowanie usterek w podzespołach do drukarek laserowych/kserokopiarek oraz serwis, naprawę i konserwację podzespołów drukarek laserowych/kserokopiarek to są zadania na tym stanowisku.
123 2016-03-13 00:57:37
Czyli mobing jest?praca na spokojnie wszystko czy jednak trzepa zapierd....
eee 2016-03-14 19:15:58
No jakoś bardzo na spokojnie @123 to jednak nie, bo to przecież praca i trzeba pracować. Jednak z tego co mi wiadomo nie jest wcale źle. Gdyby było źle to bym się nie zastanawiał nad pracą u nich jako service administrator. Wymagają bardzo dobrej znajomości języka angielskiego. Dla mnie to nie problem.
123 2016-03-15 23:56:25
Dzięki za odpowiedź, choć chodziło mi o opinie jako magazynier?
rcls 2016-03-16 19:41:38
Niedawno zacząłem pracę jako Serwisant drukarek. Osobiście jestem bardzo zadowolony, ludzie w porządku, koordynatorzy również. Trzeba robić swoje, ale jak się robi to nikt się nie czepia. Tak jak ktoś wyżej napisał - to praca i trzeba pracować. Targety są spokojnie do zrobienia przez osobę, która ma pojęcie o temacie i zdolności manualne.
1
kamil 2016-03-16 19:53:40
@rcls w sumie to dobrze o firmie świadczy, że robić trzeba. Nie ma tu raczej miejsca na picie kawki i pogaduchy, a to jednak zwiększa doświadczenie pracownika, nawet w serwisie :)
rcls 2016-03-16 19:56:58
Akurat na tym stanowisku spotkałem się z tym, że "pogaduchy" to norma, współpracownicy są życzliwi i chętnie podejdą, coś podpowiedzą, opowiedzą anegdotę związaną z tematem. To wszystko pomaga w samej pracy serwisowej. A i jak robisz swoje to i kawy się napijesz :)
Marek 2016-03-18 20:40:12
Widzę, że tutaj naprawdę dużo pracy dobrej można dostać, generalnie ste ogłoszenia, zwłaszcza z językiem chińskim wyglądają naprawdę dobrze, więc generalnie spróbuje
gron 2016-05-05 21:15:47
no nieźle :) jak spełniasz ich wymagania, to serdecznie gratuluję i życzę powodzenia przy rekrutacji :) "Chinese (Cantonese) language C1 level, English language B2 level, Excellent customer and communication skills". Jednak pensja to wszystko usprawiedliwia :D
zx 2016-06-06 09:47:26
Witam. Zastanawiam się nad poniższą ofertą znalezioną na ich stronie :
http://www.hemmersbach.com/en/career/jobdetails/junior-software-developer-mf-1/

Interesuje mnie akurat lokalizacja w Łodzi, która widnienie w ogłoszeniu, natomiast nigdzie nie znalazłem wzmianki o tym aby ta firma była obecna w Łodzi. Domyślam się więc, że docelowe miejsce będzie pewnie pod Wrocławiem. Zastanawiam się też, czy nie ma tu jakiegoś haczyka, oferta wydaje się dobra, nie ma dużych wymagań i jest idealna dla kogoś, kto lubi programować a nie ma dyplomu w tym kierunku. Byłbym wdzięczny za jakieś opinie o powyższej ofercie.
majek 2016-06-08 23:00:51
nie wierzę @sanio, w Polsce tak się nie płaci, szczególnie w takich firmach jak Heinz. Nie przesadzajmy, normalnie prokuratura by się tym dawno zajęła. Bo taki zarobek to nawet na PIP za dużo.. Zwłaszcza, że jesteś jedyną tutaj osobą, która rzuca taką stawką.
Kamila 2016-06-27 13:04:07
Witam, chcialam zapytac jak wyglada praca na stanowisku: Service Desk Agent with English oraz Junior Service Desk Agent - chat support we Wroclawiu. Jakie sa zarobki, jak wyglada praca oraz atmosfera? Czy jest mozliwosc awansu oraz dodatkowych szkolen informatycznych lub jezykowych? Bardzo prosze o pomoc. Dziekuje , Kamila
jacek 2016-06-27 13:43:27
Też patrzyłem na te oferty @Kamila nie powiem Ci jak jest w pracy konkretnie bo wiadomo, że szukam tak ja ty ale analizując ogłoszenie to gwarantują 6 miesięczne szkolenie wstępne więc to jak dla mnie już jest coś. A co do języków to musisz już mieć perfekt angielski
Kamila 2016-06-27 14:51:34
Rozumiem. Jezyk angielski znam biegle, wiec z tym nie ma problemu. A Jacek@ wiesz ile placa na stanowisku Service Desk Agent with English lub na Junior Service Desk Agent - chat support ? Jeszcze jedno pytanie, czy jest mozliwosc jakis dodatkowych kursow np z j.niemieckiego? WIem ,ze niektore firmy maja takie benefity i wysylaja chetnych na taki kurs.
jacek 2016-06-27 14:57:47
Tak szczerze wątpię @Kamila żeby była taka możliwość kursów z niemieckiego bo skoro wymagają głównie jednego języka to pewnie przy nim pozostają, taki kurs to koszt dla firmy a często odbywa się on w godzinach pracy. Ale tak jak powiedziałem sam szukam więc nic na 100% nie wiem. Powodzenia i tak! :)
Kamila 2016-06-27 15:38:37
Witam, chcialam zapytac jak wyglada praca na stanowisku: Service Desk Agent with English oraz Junior Service Desk Agent - chat support we Wroclawiu. Jakie sa zarobki, jak wyglada praca oraz atmosfera? Czy jest mozliwosc awansu oraz dodatkowych szkolen informatycznych lub jezykowych? Bardzo prosze o pomoc. Dziekuje , Kamila
fgr 2016-06-27 17:26:46
weisz co wydaje mi sie ze na kazdym stanowisku ejst szansa na wyzsze na awans i na zarobek wyzszych pieniedzy tak sadze przynajmniej..tutaj to musisz znac jezyk angieslki a w ogloszeniu wiem ze napisali ze oferuja miedzy inny atrakcyjne wynagrodzenie
kicia 2016-06-28 11:09:10
Myślę, że tak nie postąpia.Tym bardziej, że to duża firma oczywiscie mogą pozwolic sobie na zatrudnienie kilkunastu pracowników bo mają kase, jednka jak widzą ze ktos jest ograniety i chcą go do swojego zespołu to raczej idą rownież na pewne propozycje i ustepstwa
Bogd 2016-06-29 23:18:59
Hej. Firma zatrudnia techników/specjalistów do różnych lokalizacji w innych miastach, więc jeśli w ogłoszeniu jest Łódź to tego miasta dotyczy.
Marek 2016-06-30 10:49:40
Dokładnie tak jest, w ogłoszeniu jest podane zawsze miasto z tym to akurat w ogóle nie ma problemów.
zx 2016-06-30 17:39:52
@Bogd i @Marek dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam.
qwerf 2016-06-30 17:56:16
no przeciez w wielu miastach szukaja tylko widze ze na wielu stanowiskach to trzeba znac jezyki obce np. francuski
antek 2016-07-19 18:46:13
Hej, a czy mozecie cos powiedziec na temat stanowiska Project Manager?
Jakie zarobki czy rekrutacja trudna?
gość 2016-07-19 18:48:33
Znajomość różnych języków nie jest dziwnym wymogiem do spełnienia, bo chetnie bym podjął u nich zatrudnienie. Wiecie czy wypłata jest w pełni terminowa? Podobno na wynagrodzenie o czasie jest dość łatwo, a to dobry znak, że się dobrze dzieje w firmie teraz.
aaaaaaa 2016-07-25 10:34:47
hahhaha rozpakowywacze i Premia hahahahahahahaha nie badz smieszny ahahahahahahahahahah w sumie czasami daje ale 50 zł netto raczej nie zadowoli nikogo tak jak na erfasie szanse na PREMIE marne!!!
Man 2016-07-25 13:35:16
Śmiejesz się człowieku że nie dają w ogóle premii, a potem mówisz że dają 50zł netto premii, ja Ci powiem, że dla rozpakowywacza to jest wielka kasa, prawie dniówka, no pół, ale jednak, więc skąd takie negatywne nastawienie i w dodatku sianie dezinformacji?
Nick 2016-07-25 14:50:21
Premie są, może szału nie ma i zależy od działu, ale przynajmniej coś jest. Lepszy rydz niż nic. Poza tym gdzie znajdziesz prace na 1 zmianę ?
rcls 2016-07-25 20:37:50
Dokładnie. Wszystko zależy od działu. Dobrzy technicy dostają niezłe premie. Dodatkowo możesz w firmie zacząć nawet jako pakowacz a potem (po obeznaniu się z branżą) startować na technika. Firma oferuje opcje rozwoju, ale przede wszystkim trzeba chcieć i dobrze pracować.
także_ 2016-07-26 15:12:50
Hej, ale wiecie czy oferta pracy na End User Support Engineer jest wciąż aktualna? Chętnie bym się załapał, bo oprócz umowy o pracę jest jeszcze szansa na jakieś benefity socjalne, to dobrze o nich świadczy. Doskonale widać jak dbają o swoich rpacowników.
Boron 2016-08-06 10:04:00
Jakbyś chodził na grilla , czy tam wódeczkę, to masz szansę nawet na 500 zł premii :)
Boron 2016-08-06 10:05:26
Przepraszam zapomniałem napisać z kierownikiem !
qwerf 2016-08-06 11:14:23
Hej Z tego co wiem to jest aktualna no oni teraz prowadzą całkiem spora ta rekrutację na większość trzeba znać język obcy angielski czy też niemiecki.
noga 2016-08-26 20:51:52
chciałem spytać o service delivery managera jakie pieniądze firma oferuje i jak mniej więcej wygląda praca, zastanawiam sie czy jest sens jeździć 50 km codziennie...

Pozdrawiam
qwerf 2016-08-27 18:47:03
ooj nie tylko ja to widze ze oni tutaj staiwaja na osoby które znaja jezyki obce na pzyklad czeski czy japonski
Zniesmaczony 2016-09-12 03:44:56
Jeśli nie masz problemu z dojazdami na Bielany Wrocławskie i pracę w różnych godzinach (6-14, 7-15, 8-16, 9-17, 14-22, 22-6) oraz nie masz rodziny, to praca jak najbardziej dla Ciebie. Pracując w tej firmie możesz zapomnieć o życiu osobistym, gdyż zwyczajnie nie będziesz miała na to czasu.
Płaca może i jest jako taka (do 2-2,5 tys. na rękę) ale biorąc pod uwagę fakt, ile czasu będziesz tam poświęcać oraz co musisz tam robić i w jakiej atmosferze, to wg. mnie powinnaś sobie powiedzieć, że nie za takie pieniądze.
4
Zniesmaczony 2016-09-12 03:45:21
Jeśli nie masz problemu z dojazdami na Bielany Wrocławskie i pracę w różnych godzinach (6-14, 7-15, 8-16, 9-17, 14-22, 22-6) oraz nie masz rodziny, to praca jak najbardziej dla Ciebie. Pracując w tej firmie możesz zapomnieć o życiu osobistym, gdyż zwyczajnie nie będziesz miała na to czasu.
Płaca może i jest jako taka (do 2-2,5 tys. na rękę) ale biorąc pod uwagę fakt, ile czasu będziesz tam poświęcać oraz co musisz tam robić i w jakiej atmosferze, to wg. mnie powinnaś sobie powiedzieć, że nie za takie pieniądze.
1
Zniesmaczony 2016-09-12 04:03:50
Pracowałem tam 2 lata, najpierw jako technik, potem jako "Junior Service Desk Agent", czyli po prostu pracownik help desku. Wymagany język angielski (tu nie ma problemu, studiowałem filologię angielską) oraz, kiedy ja się zatrudniałem, podstawowa wiedza dot. budowy i naprawy komputera.

W teorii stanowisko przedstawiało się fajnie - przychodzisz na 8 godzin, odpisujesz na kilkanaście e-maili, rozwiązujesz kilkadziesiąt zgłoszeń, odbierzesz może jeden telefon dziennie z drugiego końca świata i pogadasz chwilę z technikiem, który ma do ciebie pytanie odnośnie zlecenia, którym się zajmuje. Umowa o pracę po okresie próbnym, opieka medyczna z LuxMedu oraz MultiSport (za 100zł, ale zawsze jest).
W praktyce jednak wyglądało to tak, że przychodziło się co tydzień w różnych godzinach (6-14, 7-15, 8-16, 9-17, 14-22, 22-6), użerało z team leaderką, którą zżerała ambicja oraz wieczny okres i całą swoją złość na pracowników. Każdego dnia traciło się masę czasu na odkopanie z tony e-maili, którymi teoretycznie powinna zajmować się każda osoba będąca na zmianie oraz poprawianiu drobnych literówek w zleceniach, którymi zajmowano się tygodnie wcześniej i nie nadążano z aktualnymi zgłoszeniami.
8 godzin pracy? Możesz o tym zapomnieć. Żeby wyrobić się ze swoimi obowiązkami i odkopać się z zaległości musisz nastawić się na 10-12 godzin. Oczywiście w ciągu całego swojego dnia masz może 30 minut przerwy, z których 10 będzie Ci wypomniane, że w ogóle gdziekolwiek odszedłeś od biurka (pomimo zapewnień, że nikt Cię nie chce trzymać w robocie dłużej niż 8 godzin). To wszystko za 2 tys. złotych, w porywach dostaniesz 5 stówek więcej, jeśli udało Ci się chociaż w przybliżeniu dotrzymać normy i jesteś w wieloosobowym zespole przy większym projekcie.
Podsumowując - jeśli nie masz lub nie chcesz mieć życia osobistego, nie straszne Ci dojazdy na Bielany Wrocławskie w środku nocy, użeranie się ze współzatrudnionymi (nie nazywam ich współpracownikami, bo musieliby pracować, abym ich tak nazywał, lecz na projekcie przy którym ja pracowałem z racji wiedzy technicznej i językowej musiałem robić za słownik lub doszkalać ludzi, żeby w ogóle wykonywali swoje obowiązki) i przełożonymi, to polecam taką robotę.
Ale tak na poważnie, wypłata niewspółmierna do wykonywanych obowiązków. Każdego dnia dochodziło coś nowego, procedury, które obowiązywały jeszcze poprzedniego tygodnia nagle zostały wywrócone do góry nogami, większość czasu ludzie gubią się w tym, co mają robić, przez co presja w zespole narasta.
Osobiście zwolniłem się stamtąd kiedy odkryłem, że irytuję przełożonych i współzatrudnionych samą moją osobą i wszystkie moje zlecenia, którymi się zajmowałem, były pomieszane, treść usunięta, miejscami wpisywane totalne bzdury a wszystko po to, aby mnie oczernić i dać powód managerowi do zwolnienia. Więc praca sama w sobie ok, ale ludzie i wypłata nie warta nerwów i czasu.
4
Jarek 2016-09-12 09:21:45
No na pewno są osoby, którym takie warunki pracy odpowiadają. Nawet po tym "dramatycznym" opisie mi nadal wydaje się, że praca jest ok. Nie jest łatwo, ale łatwo wcale być nie musi. Praca, to praca. Ważne, że wynagrodzenie jest w porządku, bo na tle innych firm - jest.
2
hemm_no 2016-09-12 10:16:05
Nie nazwałbym tego wynagrodzenia porządnym. Pracowałem tan na service desku. Zamieszanie, bieganina.Wymagania wysokie a pieniądze za to nie są dobre. Szczególnie na tle tego samego stanowiska w innych firmach.
left 2016-09-12 10:27:15
A jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na trainer software development? Chętnie bym się załapał, zwłascza, że zarobki są adekwatne do powierzanych obowiązków, co jest rzadkością w dzisiejszych czasach. Ciekawi mnie jednak czy wypłata jest na czas. Dzięki
Zostaw swoją opinię o Hemmersbach - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hemmersbach