logo Hemmersbach

Hemmersbach

Wrocław

Opinie o Hemmersbach

Dawny oddany adminowiec 2015-11-27 19:48:14
Czytając co jakiś czas forum na temat tej firmy, stwierdzam iż polepszyło się. Spytam się z czystej ciekawości, czy nadal kierownikiem działu admin jest Urban Sz.???
Janusz 2015-11-30 10:44:06
Mam pytanie co do zarobków-ile realnie może zarobić tam zwykły robol z premią? Oczywiścei bez nadgodzin-czy 1800 netto jest realne bez nadgodzin?
1
pozytywna 2015-11-30 12:09:35
lekko się bałam podjąć pracę w tej firmie, bo wcześniejsze opinie nie były najlepsze, ale praca jak praca, ja nie narzekam
Janusz 2015-11-30 12:37:20
Pozytywna-jaką kasę zarabia tam zwykły szary pracownik z premią?
2
--------- 2015-12-04 22:11:35
Nie.
kandydat na biuro 2015-12-07 08:13:14
Ta Firma to nie tylko hala serwisowa, całe górne piętro to stanwoiska administracyjne, Service deski i jakies tam inne - nikt tu o nich nie wspomniał.
Jak jest tam? Jest duzo ogłoszeń do biura i szepczą, że jest fajnie, czy ktoś pracuje w hemmersbachu w biurze??
biuro 2015-12-07 15:47:14
Na service deskach trzeba być gotowym na wielozmianowość, ale przynajmniej za pracę w nocy można dostać parę groszy więcej :) poza tym są tez inne stanowiska niekoniecznie ze zmianami.
Atmosfera fajna, ludzie pomocni. Jeden minus- odległość, ale można się dogadać z ludźmi i jeździć razem.
teo71 2016-01-29 16:33:42
Jak ma być dobrze w takiej firmie, jak już na wstępie rekruterka hemmersbacha zachowuje się niepoważnie w stosunku do osoby ubiegającej się o pracę w tej firmie :PPP Brak szacunku, głupie drwiny i minki to żenująco niski poziom. Karierowicze w biurach, pamiętajcie kto na was robi <lol> Omijać tą firmę z daleka!!!
2
Ralf 2016-02-01 12:02:11
Nie polecam tej pracy chyba, że twoje motto życiowe to praca ponad wszystko. Co niektórym tam potrzeba pracy w prawdziwym magazynie aby nauczyli się roboty oraz współpracy. Jak robisz się tam za bardzo kumaty to starają się ciebie zniżyc poniżej swojego poziomu po którym odechciewa ci się tam pracy.
1
były dawny adminowiec 2016-02-03 12:28:46
Abstrahując już od powyższych tematów, czy Urban dawny TL działu admin sam się zwolnił czy go zwolniono? Serdecznie go pozdrawiam.
admin 2016-02-03 19:05:33
Teraz TL jest Roksana, Urban szkoli sie w Deutschland.
Rzetelny 2016-02-08 17:56:15
Ktos może mi powiedzieć jak aktualnie wygląda tam praca serwisanta?
Kowalski 2016-03-01 08:06:11
Atmosfera? Każdy dla każdego jest jak pies. Byle by on dostał lepszy sprzęt byle by tam ten dostał jak najgorszy.

Nie polecam, ciągle nadgodziny norma wyssana chyba z "BMW" albo i z "Volvo" :) tak czy siak pieniądz w granicach 2k. Trzeba szukać coś nowego...
1
freedom 2016-03-03 15:02:02
Kowalski chyba nie wiesz o czym mówisz. Jeśli chcesz zawsze możesz złożyć zamówienie na nowy sprzęt jeśli obecny jest nie ok.
Nadgodziny są wszędzie, ale nie wszędzie płatne... A tu akurat można sobie pięknie podrasować wypłate nadgodzinami.
Polecam
123 2016-03-09 17:14:38
Witam
Czy mógłby ktoś napisać coś lub opinie na temat pracy w tej firmie jako "Magazynier"-pracownik magazynowy??
Czy ogólnie jest cieżko,czy całkiem fajna w miarę lajtowa praca??
Pozdro i licze na odp.
Misiek 2016-03-10 17:23:10
Kolego jeśli masz pojęcie o sprzęcie komputerowym, to na magazynie dasz radę. Jeśli np. technik zamawia matrycę 15,6" a Ty mu dajesz 10,1 bo tak było na lokacji, to Cię zniszczą obelgami. Dobre buty i ciśniesz, bo żółw tam się nie nadaje.
123 2016-03-13 00:57:37
Czyli mobing jest?praca na spokojnie wszystko czy jednak trzepa zapierd....
123 2016-03-15 23:56:25
Dzięki za odpowiedź, choć chodziło mi o opinie jako magazynier?
rcls 2016-03-16 19:41:38
Niedawno zacząłem pracę jako Serwisant drukarek. Osobiście jestem bardzo zadowolony, ludzie w porządku, koordynatorzy również. Trzeba robić swoje, ale jak się robi to nikt się nie czepia. Tak jak ktoś wyżej napisał - to praca i trzeba pracować. Targety są spokojnie do zrobienia przez osobę, która ma pojęcie o temacie i zdolności manualne.
2
rcls 2016-03-16 19:56:58
Akurat na tym stanowisku spotkałem się z tym, że "pogaduchy" to norma, współpracownicy są życzliwi i chętnie podejdą, coś podpowiedzą, opowiedzą anegdotę związaną z tematem. To wszystko pomaga w samej pracy serwisowej. A i jak robisz swoje to i kawy się napijesz :)
zx 2016-06-06 09:47:26
Witam. Zastanawiam się nad poniższą ofertą znalezioną na ich stronie :
http://www.hemmersbach.com/en/career/jobdetails/junior-software-developer-mf-1/

Interesuje mnie akurat lokalizacja w Łodzi, która widnienie w ogłoszeniu, natomiast nigdzie nie znalazłem wzmianki o tym aby ta firma była obecna w Łodzi. Domyślam się więc, że docelowe miejsce będzie pewnie pod Wrocławiem. Zastanawiam się też, czy nie ma tu jakiegoś haczyka, oferta wydaje się dobra, nie ma dużych wymagań i jest idealna dla kogoś, kto lubi programować a nie ma dyplomu w tym kierunku. Byłbym wdzięczny za jakieś opinie o powyższej ofercie.
Kamila 2016-06-27 13:04:07
Witam, chcialam zapytac jak wyglada praca na stanowisku: Service Desk Agent with English oraz Junior Service Desk Agent - chat support we Wroclawiu. Jakie sa zarobki, jak wyglada praca oraz atmosfera? Czy jest mozliwosc awansu oraz dodatkowych szkolen informatycznych lub jezykowych? Bardzo prosze o pomoc. Dziekuje , Kamila
Kamila 2016-06-27 14:51:34
Rozumiem. Jezyk angielski znam biegle, wiec z tym nie ma problemu. A Jacek@ wiesz ile placa na stanowisku Service Desk Agent with English lub na Junior Service Desk Agent - chat support ? Jeszcze jedno pytanie, czy jest mozliwosc jakis dodatkowych kursow np z j.niemieckiego? WIem ,ze niektore firmy maja takie benefity i wysylaja chetnych na taki kurs.
Kamila 2016-06-27 15:38:37
Witam, chcialam zapytac jak wyglada praca na stanowisku: Service Desk Agent with English oraz Junior Service Desk Agent - chat support we Wroclawiu. Jakie sa zarobki, jak wyglada praca oraz atmosfera? Czy jest mozliwosc awansu oraz dodatkowych szkolen informatycznych lub jezykowych? Bardzo prosze o pomoc. Dziekuje , Kamila
Bogd 2016-06-29 23:18:59
Hej. Firma zatrudnia techników/specjalistów do różnych lokalizacji w innych miastach, więc jeśli w ogłoszeniu jest Łódź to tego miasta dotyczy.
zx 2016-06-30 17:39:52
@Bogd i @Marek dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam.
antek 2016-07-19 18:46:13
Hej, a czy mozecie cos powiedziec na temat stanowiska Project Manager?
Jakie zarobki czy rekrutacja trudna?
aaaaaaa 2016-07-25 10:34:47
hahhaha rozpakowywacze i Premia hahahahahahahaha nie badz smieszny ahahahahahahahahahah w sumie czasami daje ale 50 zł netto raczej nie zadowoli nikogo tak jak na erfasie szanse na PREMIE marne!!!
Nick 2016-07-25 14:50:21
Premie są, może szału nie ma i zależy od działu, ale przynajmniej coś jest. Lepszy rydz niż nic. Poza tym gdzie znajdziesz prace na 1 zmianę ?
rcls 2016-07-25 20:37:50
Dokładnie. Wszystko zależy od działu. Dobrzy technicy dostają niezłe premie. Dodatkowo możesz w firmie zacząć nawet jako pakowacz a potem (po obeznaniu się z branżą) startować na technika. Firma oferuje opcje rozwoju, ale przede wszystkim trzeba chcieć i dobrze pracować.
Boron 2016-08-06 10:04:00
Jakbyś chodził na grilla , czy tam wódeczkę, to masz szansę nawet na 500 zł premii :)
Boron 2016-08-06 10:05:26
Przepraszam zapomniałem napisać z kierownikiem !
noga 2016-08-26 20:51:52
chciałem spytać o service delivery managera jakie pieniądze firma oferuje i jak mniej więcej wygląda praca, zastanawiam sie czy jest sens jeździć 50 km codziennie...

Pozdrawiam
Zniesmaczony 2016-09-12 03:44:56
Jeśli nie masz problemu z dojazdami na Bielany Wrocławskie i pracę w różnych godzinach (6-14, 7-15, 8-16, 9-17, 14-22, 22-6) oraz nie masz rodziny, to praca jak najbardziej dla Ciebie. Pracując w tej firmie możesz zapomnieć o życiu osobistym, gdyż zwyczajnie nie będziesz miała na to czasu.
Płaca może i jest jako taka (do 2-2,5 tys. na rękę) ale biorąc pod uwagę fakt, ile czasu będziesz tam poświęcać oraz co musisz tam robić i w jakiej atmosferze, to wg. mnie powinnaś sobie powiedzieć, że nie za takie pieniądze.
6
Zniesmaczony 2016-09-12 03:45:21
Jeśli nie masz problemu z dojazdami na Bielany Wrocławskie i pracę w różnych godzinach (6-14, 7-15, 8-16, 9-17, 14-22, 22-6) oraz nie masz rodziny, to praca jak najbardziej dla Ciebie. Pracując w tej firmie możesz zapomnieć o życiu osobistym, gdyż zwyczajnie nie będziesz miała na to czasu.
Płaca może i jest jako taka (do 2-2,5 tys. na rękę) ale biorąc pod uwagę fakt, ile czasu będziesz tam poświęcać oraz co musisz tam robić i w jakiej atmosferze, to wg. mnie powinnaś sobie powiedzieć, że nie za takie pieniądze.
1
Zniesmaczony 2016-09-12 04:03:50
Pracowałem tam 2 lata, najpierw jako technik, potem jako "Junior Service Desk Agent", czyli po prostu pracownik help desku. Wymagany język angielski (tu nie ma problemu, studiowałem filologię angielską) oraz, kiedy ja się zatrudniałem, podstawowa wiedza dot. budowy i naprawy komputera.

W teorii stanowisko przedstawiało się fajnie - przychodzisz na 8 godzin, odpisujesz na kilkanaście e-maili, rozwiązujesz kilkadziesiąt zgłoszeń, odbierzesz może jeden telefon dziennie z drugiego końca świata i pogadasz chwilę z technikiem, który ma do ciebie pytanie odnośnie zlecenia, którym się zajmuje. Umowa o pracę po okresie próbnym, opieka medyczna z LuxMedu oraz MultiSport (za 100zł, ale zawsze jest).
W praktyce jednak wyglądało to tak, że przychodziło się co tydzień w różnych godzinach (6-14, 7-15, 8-16, 9-17, 14-22, 22-6), użerało z team leaderką, którą zżerała ambicja oraz wieczny okres i całą swoją złość na pracowników. Każdego dnia traciło się masę czasu na odkopanie z tony e-maili, którymi teoretycznie powinna zajmować się każda osoba będąca na zmianie oraz poprawianiu drobnych literówek w zleceniach, którymi zajmowano się tygodnie wcześniej i nie nadążano z aktualnymi zgłoszeniami.
8 godzin pracy? Możesz o tym zapomnieć. Żeby wyrobić się ze swoimi obowiązkami i odkopać się z zaległości musisz nastawić się na 10-12 godzin. Oczywiście w ciągu całego swojego dnia masz może 30 minut przerwy, z których 10 będzie Ci wypomniane, że w ogóle gdziekolwiek odszedłeś od biurka (pomimo zapewnień, że nikt Cię nie chce trzymać w robocie dłużej niż 8 godzin). To wszystko za 2 tys. złotych, w porywach dostaniesz 5 stówek więcej, jeśli udało Ci się chociaż w przybliżeniu dotrzymać normy i jesteś w wieloosobowym zespole przy większym projekcie.
Podsumowując - jeśli nie masz lub nie chcesz mieć życia osobistego, nie straszne Ci dojazdy na Bielany Wrocławskie w środku nocy, użeranie się ze współzatrudnionymi (nie nazywam ich współpracownikami, bo musieliby pracować, abym ich tak nazywał, lecz na projekcie przy którym ja pracowałem z racji wiedzy technicznej i językowej musiałem robić za słownik lub doszkalać ludzi, żeby w ogóle wykonywali swoje obowiązki) i przełożonymi, to polecam taką robotę.
Ale tak na poważnie, wypłata niewspółmierna do wykonywanych obowiązków. Każdego dnia dochodziło coś nowego, procedury, które obowiązywały jeszcze poprzedniego tygodnia nagle zostały wywrócone do góry nogami, większość czasu ludzie gubią się w tym, co mają robić, przez co presja w zespole narasta.
Osobiście zwolniłem się stamtąd kiedy odkryłem, że irytuję przełożonych i współzatrudnionych samą moją osobą i wszystkie moje zlecenia, którymi się zajmowałem, były pomieszane, treść usunięta, miejscami wpisywane totalne bzdury a wszystko po to, aby mnie oczernić i dać powód managerowi do zwolnienia. Więc praca sama w sobie ok, ale ludzie i wypłata nie warta nerwów i czasu.
6
hemm_no 2016-09-12 10:16:05
Nie nazwałbym tego wynagrodzenia porządnym. Pracowałem tan na service desku. Zamieszanie, bieganina.Wymagania wysokie a pieniądze za to nie są dobre. Szczególnie na tle tego samego stanowiska w innych firmach.
Kasia 2016-10-16 15:03:08
A ja tak myślę, że te komentarze wszystkie wypisują osoby, które tam cały czas pracują. Osoby, które odeszły i miały czas aby wyrobić sobie zdanie o firmie pozytywne, bądź negatywne nie miałyby żadnych powodów aby tracić swój czas i pisać komentarze na temat byłego miejsca pracy. Każda firma ma swoje plusy i minusy. Jeżeli pracownik tam pracował i dostrzegł pewne nieprawidłowości, zależności, zamiast pisać o nich, raczej tą naukę wykorzysta dla siebie i dalszego rozwoju swojej kariery. A nie będzie o nich pisał na forum, byłoby to złamanie warunków zapisanych w umowie o pracę....
Kasia 2016-10-16 15:04:15
A ja tak myślę, że te komentarze wszystkie wypisują osoby, które tam cały czas pracują. Osoby, które odeszły i miały czas aby wyrobić sobie zdanie o firmie pozytywne, bądź negatywne nie miałyby żadnych powodów aby tracić swój czas i pisać komentarze na temat byłego miejsca pracy. Każda firma ma swoje plusy i minusy. Jeżeli pracownik tam pracował i dostrzegł pewne nieprawidłowości, zależności, zamiast pisać o nich, raczej tą naukę wykorzysta dla siebie i dalszego rozwoju swojej kariery. A nie będzie o nich pisał na forum, byłoby to złamanie warunków zapisanych w umowie o pracę....
hum 2016-10-16 15:06:55
No a skoro oczekują od młodszego specjalisty ds. obsługi klienta znajomości niemieckiego, to pewnie w zamian i tak zapewnione sa jakieś benefity? Dzięki
a mi się podoba 2016-10-24 12:45:05
Benefity czy tak czy siak są, bez względu czy masz francuski, niemiecki itd. Multisport, LuxMed i jeszcze jakies ubezpieczenie grupowe. A co najważniejsze wypłata na czas.
3
Nick 2016-11-30 15:57:59
Powiem tak !
Jezeli slyszales takie haslo jak Yeti, na hale Polaku sie nie zatrudniaj. W hemmersbachu odpowienidkiem Yeti jest podwyzka. Niby jest ... pytanie kto widzial ?!
Tak na szybko:
- oszczedzaja na ludziach
- oszczedzaja na narzedziach pracy
- kadra kierownicza to kierowniki
- C.D.N.

Nick 2016-11-30 16:08:24
daje
Nick 2016-11-30 16:09:43
aplikuj smialo :D biora jak leci
Nickk 2016-12-01 14:08:58
Nie wiem skąd się większości osób wzięły te liczby :P

Gdy aplikowałem rok temu na stanowisko jr service desk, na okres próbny dostawało się 3200brutto, ok 2300 na rękę - później 300zł brutto podwyżki.

Osobiście zrezygnowałem głównie z powodu braku możliwości w rozwoju w kierunku technicznym, ale mogę wypisać plusy i minusy

Minusy:
- zależnie od projektu, jak ktoś wyżej pisał - praca na różne zmiany. Najgorzej bywało z nockami, które kończą się w sobotę rano
- dojazdy, pracując 8-16 na dojazd w dwie strony dochodzi ponad godzina
- open space, może nie każdemu pasować

Plusy:
- dobra praca na start, doświadczenie praktycznie niewymagane
- terminowe wypłaty
- nowy sprzęt biurowy
- premie (bycie dostępnym pod telefonem przez weekend 150-300zł, wsparcie dla innego zespołu w weekend +50% stawki godzinowej w sobotę, +100% w niedzielę)
- to też zależne od projektu, ale dużo luźnego czasu podczas pracy - jeśli nic się nie dzieje to robisz sobie co tam chcesz (oczywiście niepisana zasada :P)
Anonym 2016-12-18 15:32:40
Virtual Reality Days.
Wszyscy pracownicy i goście zlokalizowani w siedzibie w Bielanach Wrocławskich będą mieli okazję do nurkowania w wirtualnej rzeczywistości przy wykorzystaniu HTC Vive. Będziecie mieli możliwość doświadczyć tego przy pomocy najnowszego komputera HP Omen Desktop, który jest w stanie stworzyć niewiarygodnie realistyczny świat, w którym między innymi znajdziecie podwyżki, mniej ubogi zestaw lunchowy oraz brak nadgodzin.
1
wroclawianka 2016-12-30 02:43:04
Roksana. Rzeczowa i konkretna. Niemniej dyplomacja a jasno zdefiniowane oczekiwania wobec kandydata, to dwie różne drogi udzielania feedbacku po zakończonym procesie rekrutacji. Nieproporcjonalnie jest on wydłużony wobec tego, co wymaga sprawdzenia. Do pracy, kopiuj, wklej, i czysto mechanicznej, polegającej na wpisywaniu danych do systemu, oczekują znajomości jęz.niemieckiego na poziomie C1. Kolejna bujda, która tylko potwierdza opinię jednego z forumowiczów/opiniodawców, że układy i znajomości to ważne kryterium dostania tam pracy. Kto się spodoba, idzie dalej. HRowcy zdaje się, nie mają co robić, więc sobie urządzają pogawędki z kandydatami, byle tylko zapchać czas pracy.
Ślepiec 2017-01-04 22:26:14
Za to, co wydarzyło się w grudniu Szanowny Panie Dyrektorze życzę Panu: połowy pensji, połowy szczęścia i połowy zdrowia do każdego 16stego dnia miesiąca w Nowym Roku. Dokładnie tak, jak w swej wspaniałomyślności Pan wyrównał premię działowi technicznemu, kiedy nie było sprzętu ze względu na zmiany w systemie. "Podziękował" Pan nam za wszystkie nadgodziny i trud włożony dotychczas w pracę - w moim przypadku najniższa pensja od 4,5 lat . Rozumiemy, że ma Pan ciężko-wszak "Pańskie" BMW ma już 3 lata i że lubi Pan tak, jak my urlopy w grudniu :) "Przepraszamy Pana" i dziękujemy za obiady na nowej hali, bony świąteczne czy kursy i szkolenia ....(dla niewtajemniczonych - TO IRONIA!!!!!!!!!!!!!!!)

socjał - brak
podwyżki - brak
szkolenia - brak

7
Ślepiec 2017-01-04 22:43:02
Mistrz!!
zainteresowany 2017-01-11 16:42:28
a ma ktoś jakieś doświadczenie odnośnie posady pracownika administracyjno-biurowego? wynagrodzenia, atmosfera itp ? Z góry dzięki za pomoc
Zostaw swoją opinię o Hemmersbach - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hemmersbach