brak logo

NCR Polska

Warszawa

Opinie o NCR Polska

Byly 2009-10-16 13:22:32
Wynagrodzenia ok jak rowniez b. dobra opieka socjalna, szczegolnie u handlowcow ale za moich czasow zmieniali sie rowniez jak rekawiczki; dotyczy to rowniez HR, czy pracownikow serwisu; zapomniec nalezy o pracy 8 godzin, standard to 12-16, szczegolnie w serwisie; ludzie zestresowani w pogoni za pieniadzem, wyzylowane parametry pracy dla kazdego; dyrektor uwielbia tabelki i statystyki co wiaze sie z optymalizacja zasad i warunkow pracy, patrz wyzej; zarobic zarobisz ale jakim kosztem ?
Sarenka 2010-04-02 21:18:05
Wynagrodzenia zależne od działu, do jakiego trafisz, najgorzej, jak do tych wirtualnych bądź zaproponują współpracę przez outsourcing. Najlepiej mają działy zajmujące się księgowością czy serwisem, najgorzej działy techniczne, gdzie wymiana sprzętu komputerowego i oprogramowania powinna nastąpić naście lat temu. W działach technicznych nie myśl, że pójdziesz na 8 godzin, to robota na całe 24 godziny. NCR nienawidzi rozliczać się z nadgodzin, prędzej spróbują to puścić w niepamięć, ostatnio był także skandal z niewykorzystanym urlopem, bo ludzie powiązani z różnymi projektami nie mogli wziąć urlopu albo go im przekładano, a w połowie marca dyrektor wysyłał na przymusowe urlopy ludzi, mając ich zdanie głęboko w poważaniu. Powszechny brak samorealizacji, wszystko wygląda ładnie na papierze. I na tym się kończy.
wielbiciel ;-) 2010-04-29 13:18:07
Firma NCR podąża w kierunku upadku od kilku już lat i zdaje się to już jest bliski jej koniec. Pracować tam nie warto ponieważ tylko stracić można zdrowie (wysoki poziom stresu za bardzo marne pieniądze, praca w nadgodzinach ponad 12 godzin dziennie ale bez wynagrodzenia za pracę nadliczbową!). Wogóle szef dla statystyk tylko żyje a ludzi ma po prostu głęboko w ..... Bardzo serdecznie odradzam zadawanie się z tą firmą przynajmniej do czasu aż odejdzie niejaki ru
1
Anula 2010-05-07 17:19:58
a w jaki sposób mozna rozpocząć prace w ncr??
1
y 2010-05-08 10:19:18
Zdolności zarządzania organizacją na poziomie znanym z PZPR. Doskonale rozwinięte i szalenie silne stołkotrzymacze.
Model prezesów podobny do wzorca z PZPN - duża kasa za rżnięcie głupa...cała reszta, ludzie, robota się nie liczy...
1
anonim 2010-05-14 13:46:53
Anula - 2010-05-07 17:19:58

a w jaki sposób mozna rozpocząć prace w ncr??

Anula, daj sobie spokój, to jest niewłaściwy kierunek na rozpoczynanie pracy. Chyba, że masz zapędy masochistyczne to proszę bardzo, próbuj ale oni raczej będą zwalniać niż zatrudniać
1
Monster 2011-11-17 22:23:41
Zarządzanie firmą na tragicznym poziomie. Liczy się garstka osób powiązana z zarządem firmy - osoby pracujące od kilkunastu lat lub Panie które rewanżują się w specyficzny :) sposób za prace. Najlepsi ludzie stopniowo opuszczają pokład tej firmy a to wyraźnie przekłada się na ich wynik. Zapewne najlepsze lata firma ma już za sobą. Tragiczna jakość struktury serwisowej firmy powoduje stopniową utratę strategicznych klientów.
2
maxx 2012-05-31 22:14:55
UWAGA ! BANKRUT !!!
1
qwerty 2012-06-02 12:24:17
jak bankrut?? coś więcej by sie zdało
hmm 2012-07-06 13:51:03
Widze, ze poziom frustracji pracownikow wyrzuconych z firmy NCR Polska Sp. z o.o. osiagnal na tym forum apogeum, a raczej, sadzac po poprzedzajacym moj wpisie - dno. Chce wiec pare rzeczy tutaj sprostowac.

Jesli aplikujesz do firmy, takiej jak NCR, ktora jest KORPORACJA, do tego zagraniczna i jesli wydaje ci sie, ze bedziesz mial tam warunki takie same jak w rodzinnej firmie w Milanowku, to jest to rownie urocze, jak naiwne. NCR jest korporacja i jak w kazdej korporacji nie licza sie tam ludzie, tylko tabelki i wyniki. Skladajac tam swoje CV nie spodziewacie sie chyba cieplych i bezstresowych warunkow? Powszechnie wiadomo, ze korporacje wysysaja z czlowieka wszystko i NCR pod tym wzgledem doskonale sie w te definicje wpisuje.
Jednakze upowszechnianie opinii, ze prace mozna tam utrzymac tylko dzieki dawaniu d.. szefowi, jest niezwykle krzywdzace. Romanse zdarzaja sie tam rownie czesto, jak w kazdej innej firmie i takze pod tym wzgledem NCR nie jest wyjatkiem od innych. Podobnie jak w kazdej innej firmie licza sie tam rowniez znajomosci, ale jest to juz tak gleboko zakorzenione w polskiej kulturze, ze nikt nie ma juz chyba na to najmniejszego wplywu.

Socjala maja rzeczywiscie rewelacyjny. Tak dobrych warunkow socjalnych nie zapewni Wam wielu pracodawcow. Pensje rowniez plasuja sie na dosc wysokim poziomie, mozliwosci rozwoju tez jest wiele i tak naprawde jesli czlowiek jest dobry w korporacyjnych tancach, to jest w stanie szybko awansowac. Jednak okupione to bedzie wieloma godzinami spedzonymi w pracy. I z wczesniejszych wpisow wnioskuje, ze osoba wypowiadajaca sie badz ktos jej bliski pracowal w dziale technicznym, natomiast prawda jest taka, ze w okreslonych okresach kazdy dzial ma mniej lub wiecej pracy. To drugie polaczone jest z przesiadywaniem w pracy po godzinach. I to rowniez nie jest odkrycie, bo w korporacyjnym swiecie wychodzenie z pracy po 8h jest uwazane wrecz za faux pas, wiec jesli interesuje Was praca od - do, to unikajcie korporacji.
Reasumujac: firma NCR to zagraniczna korporacja, gdzie decyzje kluczowe podejmowane sa w USA i management polski niewiele moze na to poradzic. Nie sa najbardziej przyjazna pracownikowi firma na rynku, ale przez jakis czas moga dac szanse rozwoju, dobrego zarobku oraz doswiadczenia.
mycashgo 2012-07-19 19:56:11
rozstanie z jaak trans, zatrudnienie byle jakich podwykonawców, strata klientów strategicznych ( co jeszcze trzyma przy nich ING ????) to obecny obraz NCR Polska ...
1
xyz 2012-07-24 22:37:13
nie trzeba być zwolnionym z NCR by coś tu napisać więc wybielanie tej firmy jest zabawne
kadra menagerska w Polsce nic nie może?- to po co oni tutaj są? tylko by brać wielką kasę kosztem pracowników -których traktują jak śmiecie
chyba ze poszukujesz zatrudnienia w firmie w której prawo pracy NIE jest przestrzegane- wtedy ta firma jest dla Ciebie
1
Serwisant 2012-10-30 15:29:26
W serwisie terenowym firmy NCR pracuje 30 osób. Sytuacja ta nie zmieniła się od 10 lat pomimo że baza obsługiwanych bankomatów wzrostał czterokrotnie. Przedkłada się to na TRAGICZNĄ JAKOŚĆ świadczonych usług i wyzysk pracowników do granic możliwości. W efekcie tracą klienta po kliencie, bank po banku. Zepsute bankomaty czekają ponad dwa tygodnie na naprawę a w umowach jest niby zagwarantowane 24 h. Prezesi zamiast naprawić sytuację [usunięte przez moderatora] swoje asystentki i nikt się z tym nie kryje.
1
slut 2013-01-11 20:46:22
ta firma to cyrk, a centrala za granicą nic nie zrobi, bo Polaczki i tak pracują za grosze w porównaniu z Europą i marża jest dalej wysoka, heheheh
1
zajechany 2013-07-23 11:34:18
Dlaczego każda niepochlebna opinia o tej firmie, musi być oceniana jako pochodząca od byłego pracownika? Wciąż pracujący też mogą wyrażać się negatywnie o managerach, atmosferze pracy, itp.
[usunięte przez moderatora] od kilku lat nic nie robi tylko optymalizuje. Zmienia kolory w stopkach listów, używa poetycznych metafor w korespondencji, obcina pensje, wydłuża czas pracy nie tylko o soboty, ale i niedziele.
Optymalizacja polega też na tym, że po zwiększeniu bazy serwisowanego sprzętu, zwalnia doświadczonych inżynierów. Ale tylko tych, którzy ośmielili się być wobec niego krytyczni i asertywni.
Polecam pracę w każdym innym dziale, byle nie w serwisie. No chyba, że jesteś młodą, ponętną koleżanką, która będzie zachwycona [usunięte przez moderatora].
Ta sama branża 2013-10-06 23:45:40
Byłem zainteresowany praca wlasnie w serwisie NCR.
Sugerujecie, ze przez jedna osobę w postaci rzekomego [usunięte przez moderatora] nie warto?
Cóż, "ponetna kobieta" nie jestem ale jesli to prawda to raczej wbrew prawu...
site 2013-10-08 10:04:16
"Ta sama branża" odpuść sobie serwis.
[usunięte przez moderatora] pozbawi Cię złudzeń co do Twoich praw. Będziesz pracować latami, a w nagrodę dostaniesz narzędzia. Praca po 12h i więcej to podstawa. O wolnej sobocie zapomnij. Niedziela to też czas by dbać o satysfakcję i zadowolenie klientów.
Postawienie się [usunięte przez moderatora] jest jednoznaczne ze zwolnieniem.
Wbrew prawu jest wiele spraw w tej firmie, ale o tym wszyscy milczą. Każdy boi się o swój etat. Jedynym prawem jest [usunięte przez moderatora]
Ta sama branża 2013-10-09 19:22:58
"Site" dzięki za przydatna opinie. Zaczynam się mocno nad tym zastanawiać. Może rzeczywiście nie warto psuć sobie zdrowia.
Zastanawia mnie tylko jedno - bo pracowałem w firmie z podobna sytuacja. Prezes/babiarz brał na "osobiste spotkania" wszystkie młode i naiwne asystentki. Skoro [usunięte przez moderatora] to taki erotoman to może warto pomyśleć o zebraniu dowodów i zwolnić kierownika - zamiast czekać aż zwolni kolejne osoby. O ile to oczywiście prawda. W mojej byłej pracy właśnie tak to się skończyło :) Trzeba trochę poglowkować :) Życzę powodzenia
Silos 2013-11-15 23:59:32
Cześć dopiszę się do niestety niepochlebnych opinii i potwierdzę,że nie ma w tej firmie czegoś takiego jak 8 godzinny czas pracy, ponadto nie ma też wynagrodzenia za faktyczne nadgodziny, czas pracy 12 godzinny to poniekąd norma w tej firmie ... polecam dla kogoś kto ma nadmiar wolnego czasu i jest sam, bo nawet jeśli ma tylko psa albo chomika to ten zdechnie w domu z głodu i tęsknoty :D za Panem,
staż 2014-11-12 18:50:37
duża firma z tego co wiem. tak siezastanwiałem nad stażem w polskim oddziale. Orientujecie się jak to mogę zrobić, w sumie mógłbym napisać do nich an fejsa ale nie za bardzo wydaje się mi to poważna ścieżka kariery, może nie wezmą na serio mojego zgłoszenia. Jak sądzicie? wiecie może coś o takich stażach?
karolinka 2014-11-12 18:51:28
też jestem ciekawa tego jaki system pracy panuje w tej firmie, czy faktycznie nie jest to tak, że macie układany grafik bezpośrednio pod daną osobe i potem jest to dopasowywane do pracy całego zespołu? ja tak miałam w poprzedniej pracy i nie mam co narzekac, naprawde. Pozdrawiam wszystkim obecnych pracowników!
Prosecutor 2014-11-20 16:23:11
Daj spokój. Naprawdę nie warto!
Szkoda czasu i zdrowia.
Wszechobecny MOBBING, MOBBING, MOBBING!!! Praca nawet po 12-14 godzin.
Życie osobiste? Możliwe tylko w weekendy ale wtedy chcesz to wszystko odespać.
Aroganccy ignoranci na dyrektorskich i kierowniczych stanowiskach ciągną firmę na dno. RU szyć ze stołków się nie dadzą a RZ ądzić lubią (oj lubią!) do końca jak na Titaniku.
Niewolnicze warunki pracy choć niby laptop, fura i komóra.
Wyzysk, wyzysk, wyzysk. Oj PIP miała by tu co robić! "Na papierze" wszystko jednak się zgadza. Fasadowość i dobry PR to główne filary.
Zero szans na rozwój osobisty i jakąkolwiek karierę.
Zero szans nawet na refleksję bo za przeproszeniem nie ma czasu się wys..ać.
To co że jak w każdej korporacji jest socjal? Nie ma czasu aby z niego skorzystać. No chyba że jak już zdrowie Ci wysiądzie to pakiet medyczny się przyda. Ciekawe czy dotują także nagrobki dla pracowników. :) Muszę spytać jak znajdę czas ale teraz rozpoczynam pracę na drugą zmianę bo na pierwszej już byłem. ;)
Odradzam nawet wrogowi. Jak nie wierzysz to zapraszam do pracy w serwisie!
... za średnia krajową. :) :) :)

Walter

P.S. Ciekawe dlaczego centrala firmy nie widzi stanu oddziału w Polsce?
1
Prosecutor 2014-11-20 16:25:45
Pisałeś zajechany o RZ ale Cię wymoderowano. :)

Pozdrawiam towarzysza niedoli.
1
zajechany 2014-11-25 20:09:53
RZ RZ RZ RZ RZ!
Te dwie literki powinny wystarczyć każdemu inżynierowi serwisu za cały sens życia i wypełniać jego duszę niebiańskim szczęściem.
Siedzi taki ErZet w swojej kanciapce, wysyła inżynierów do pracy o 5 rano, gdy inżynier wróci dzień wcześniej o 21:00. Hasło "prawo pracy" wywołuje u niego reakcję alergiczną i wysłanie natychmiast pliku ze statystykami danego upierdliwego inżyniera. Choćbyś nie wiem ile tyrał, ile set km dziennie przejechał, statystyki zawsze są kiepskie.
Dla nijakiego eRZeta życie rodzinne inżyniera nie istnieje. Ma zaiwaniać i wychwalać swego managiera. A ten jest zawsze zainteresowany życiem rodzinnym i wewnętrznym pracownika. I ten pracownik też jest zainteresowany zadowalaniem eRZeta. Jest nim jedna zdesperowana Serbka, niebywale hołubiona i otaczana troską, oraz ramionami erzetowskimi. Jej pozycja (tak pozycja) zawodowa jest nie do ruszenia. Wystarczy, że zwróci się jej jakąkolwiek uwagę, to za kilka min jest interwencja eRZeta.
Cóż, inżynier serwisu nie ma takich "kwalifikacji", by na jego listy, prośby eRZet zareagował jakkolwiek.
Chcesz pracować w serwisie to zapomnij o życiu osobistym, bądź gotowy na relokację w dowolny rejon Polski, zgadzaj się na ciągłe obniżki pensji (bo kryzys, bo odpływ klientów, bo duże koszty własne serwisu) i zaiwaniać.
1
lolek 2014-11-26 20:28:39
he dobre - prawda ale smutna, jak to jest pierwsza praca dla wielu już pracujących w tej pseudo wyzyskującej pracowników w Polsce korporacji to człowiek przesiąknie tymi regułami i się przyzwyczai do warunków z resztą widać co po nie których, ale jak przyjdziesz z zewnątrz i popracujesz... wróć zobaczysz jak się pracuje i jak to wygląda odechce się. Życie rodzinne - brak, wolny czas - brak chyba że o 2 w nocy ale jak będziesz musiał gdzieś w Polsce być na 6 czy 7 to i o drugiej będziesz na nogach, wyżej wspomniany człowiek Rodek Zdupek to typowy laluś korporacyjny wie komu drope lizać przez co konsekwentnie potrafi zniszczyć człowieka psychicznie i fizycznie, pamiętajcie życie nie kończy się na "nie wiem co robić" a takich ludzi jak rodek zdupek na sybir w dyby i do kopalni wtedy świat byłby piękniejszy;] wolność słowa jest piękna ;]
4
leń z serwisu 2014-11-28 22:43:47
kolego Lolku.

Pracujesz pod świetlanym przewodnictwem eRZeta, który doskonale wie czego chcesz i pragniesz. A pragniesz dbać o zadowolenie klientów i zapewnić im szybką, kompleksową obsługę. Dzięki temu Ty będziesz samotny i zdziadziały, a RUlek i Zdupek będą mieli czas na wydawanie ciężko zarobionych pieniędzy. Twoja praca liczy się tylko do czasu, gdy nie podskakujesz, kiedy nie oczekujesz wypłaty nadgodzin, kiedy domagasz się urlopu, kiedy oczekujesz honorowania prawa pracy dot. wypoczynku. Czas wolny jest dla Zdupka i jego Irenki, która nader często przyjeżdża do Polski na szkolenia i kursy. Inżynier może w terenie siedzieć w ciemności i zimnie przy maszynie, bez żadnego wsparcia, a Zdupek bawi się swymi gadżetami i flirtuje, wróć - konsultuje z pracownicą dispatchu, z Irenką.
Inżynierowie nie mają narzędzi, ogranicza im się materiały do konserwacji maszyn, rozlicza z każdego przejechanego kilometra. A na luksusowe hotele dla Irenki i jej Zdupka zawsze są. RUlek o wszystkim wie i kryje poczynania Zdupka, bo wspólnie kręcą wałki. Od kilku lat nacinają firmę na grubą kasę, a po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dostał tylko ich podwładny, który (nawiasem mówiąc) dbał o interes inżynierów.
Kto chce pracować w serwisie, niech kupi sobie małą przyczepę kampingową i wozi ją za toolcarem. Kto ma możliwość pracy za mniejsze pieniądze, ale w spokoju, niech omija tą firmę. Chcesz mieć siwe włosy, nerwice i depresję, mroczne imperium Zdupka czeka.
6
Maniek 2015-02-10 08:09:31
NCR mianuje siebie liderem technologii transakcji konsumenckich (w wolnym tłumaczeniu) co za tym idzie - ciężko to zweryfikować. Nie wiadomo, czy opierają się na jakiś konkretnych badaniach, czy po prostu nie mają zbyt dużej konkurencji. Lista produktów jakie posiadają jest naprawdę przeogromna i wielobranżowa. http://www.ncr.com/product-catalog
zoran 2015-02-18 19:15:01
Pytanie do pracowników NCR: zmieniło się coś w firmie/ organizacji pracy? Pytam bo widziałem oferty z pracą dla serwisantów. Wiadomo skąd taka chęć pozyskania nowych? Pozwalniali się z serwisu czy może zwolnili menago?
len z serwisu 2 2015-02-18 21:11:35
Już od dłuższego czasu miałem zamiar wyrazić tutaj swoja opinie na temat tej firmy. Zdaje sobie sprawę, ze nic ona nie zmieni ale być może komuś pomoże. Na wstępie napisze krótko i na temat jeśli ktoś szanuje swoje zdrowie i życie radzę omijać tę firmę szerokim łukiem a szczególnie dział serwisu. Od wielu lat liczba pracowników pozostaje taka sama a liczba maszyn wzrosła kilkakrotnie zwalnia się dwóch serwisantów na ich miejsce zatrudnia się dwóch nowych po czym kierownictwo stwierdza, że przecież liczba inżynierów wzrosła... Niedobór pracowników prowadzi do wyeksploatowania do granic ludzkich możliwości praca od bladego świtu do późnych godzin wieczornych to w tej firmie codzienność a nadgodziny giną w niewyjaśnionych okolicznościach do póki się o nie nie upominasz jesteś w porządku ale, gdy tylko upomnisz się o swoje stajesz się wrogiem numer jeden i dostajesz statystki które zawsze są za słabe... Jeśli chodzi o zarobki to są one bardzo bardzo średnie biorąc pod uwagę presje czasu i wyników, stres itd. Tak jak ktoś trafnie powyżej napisał słowo "prawo pracy" wywołuje u kierownictwa reakcje alergiczna inżynier może nie jeść, nie pić, nie spać byle by tylko tyrał po 12-14h dzień po dniu i się nie odzywał. Wyzysk na każdym kroku tak więc jeśli ktoś się waha radzę się dobrze zastanowić czy warto niszczyć sobie zdrowie psychiczne i fizyczne.
4
Robol 2015-02-24 21:12:29
Za Wikipedią uznawane za honorowe:
-przyznanie się do błędu
-dotrzymanie słowa
-bronienie podwładnego
-zwrot długu
-bezinteresowna pomoc w nagłych wypadkach

Tych cech nie posiada Zdupek.
7
xyz 2015-03-18 16:34:26
A zmieniło się coś pod względem narzędzi do pracy??
poddany Zdupka 2015-04-20 01:32:02
Ludzie!
Jeśli ktoś ma choć trochę oleju w głowie, niech unika pracy w serwisie. Zdupek otoczony wiernymi pachołkami w rodzaju Bron Giela i Żal Ewskiego skutecznie wybiją Ci z głowy coś tak abstrakcyjnego jak wolna sobota, rodzinna niedziela i zaplanowany urlop. Jakikolwiek pracownik innego działu pracuje 8h i spada do domu. Zaś inżynier serwisu po 8h zgłasza się do dispatchu po kolejne zlecenie i cieszy się, jak głupi, jeśli go jakaś dupa (czyt: podwładna Zdupka; podwładna ma tu bezpośrednie przełożenie przez przełożonego Zdupka) nie opierniczy, że nie realizujesz założeń kontraktowych. Inni koledzy piszący wcześniej mieli 100% rację! Zapomnij o własnym czasie, szczęściu rodzinnym i odpoczynku. Wszak przejeżdżając z jednego zlecenia do drugiego odpoczywasz i masz czas na posiłek - cyt z Ireny Jaksic (kogo Zdupek będzie teraz "promował"? Pozdrowienia dla Jej męża).
Doświadczeni serwisanci są już dawno poza strukturami firmy (bo pozwolili sobie na krytykę Zdupka, powoływali się na Kodeks Pracy, bądź nie byli kobietami chętnymi do sesji "szkoleniowych" ze Zdupkiem) lub dostali propozycję relokacji 200km. Szczęściarzami mogą się zwać Ci, co otrzymali wypowiedzenie podczas audiencji u Zdupka. Nową, świecką tradycją jest wysyłanie Brągla do inżyniera będącego na zleceniu u klienta i wręczanie mu wypowiedzenia. Nieważne, czy jesteś 10 czy 300km od domu. Zabieraj swoje rzeczy z toolcar'u i wynocha z korpo.
Pozdrowienia dla żon (może już byłych?) Radka B, Tomka Z i Damiana P. Weekendy mężów we Warszawie muszą być dla Was bardzo podnoszące prestiż.
Idealny pracownik wg Zdupka:
1. niemowa - by nie mógł mu wygadać żalów,
2. niepiśmienny - by nie mógł swych praw, żalów przelać w formie pisma,
3. posiadający własne źródło dochodów,
4. nieoczekujący zwrotu wydatków na rzecz korpo,
5. koczujący w toolcar'ze
6. wysyłający do Roberta Ulewskiego tylko listy pełne pochwał i zadowolenia z pracy w serwisie.

Ulewski i Zdunek to jedna sitwa czerpiąca gigantyczne kokosy z wyzysku serwisantów. Lewe faktury, niewypłacone nadgodziny i delegacje, zaległe urlopy, sprzęt wyprowadzony z firmy.

Gratulacje Robercie Zdunku z okazji urodzin dziecka. Pozdrowienia dla żony.
7
obca 2015-04-20 18:50:39
To jak tak długo się pracuje to ma sie wysokie zarobki
6
CE 2015-06-24 17:45:22
CE.
Wiemy że tutaj zaglądamy. Proponuję zgadać się na jakimś bezpiecznym "kanale" i założyć wreszcie związki zawodowe.
Być może nasz wysiłek musiałby wreszcie zostać doceniony.
Trzeba w końcu zlikwidować "polski folwark" w serwisie NCR.
gość 2015-06-25 09:22:14
Ale co z zarobkami jak jest tak długo się pracuję i słyszałem że są dyżury weekendowa to dużo się dostaje
k 2015-06-29 11:44:26
8 godzin???????????????????????????? gdzie ja sie pytam chyba w 4 godzinnym snie ci sie sni 8 godzin
ce numer 2 2015-07-01 20:19:23
"Związki zawodowe w takiej firmy chyba i tak dużo nie zmienią, ale mogę się oczywiście mylić."

o widac ze menedzment tu zaglada

były_pracownik 2015-08-31 01:15:33
Przypadkiem trafiłem na to forum i jako były pracownik serwisu zgadzam się w 100% z opinią wyzysku w NCR. Osobiście wytrzymałem 10 m-cy w tym Folwarku tracąc przy tym kupę zdrowia. Przed podjęciem pracy w tym syfie myślałem że jestem odporny na stres lubiącym jeździć samochodem gostkiem, jednak bardzo szybko zostałem sponiewierany i znienawidziłem jazdę autem (robiłem więcej kilometrów niż znajomy TIR-em). Na samą myśl praca w NCR dostaje qrwicy. Dzień w którym się zwolniłem jest do dziś świętem rodzinnym. ODRADZAM PRACĘ W TYM CZYMŚ.
Tester 2015-11-16 10:19:49
Dodam swoje 3 grosze.

Aktualnie pracuję w NCR Polska w dziale Retail jako Tester.
Pracę mam zwykle 8h dziennie, płacą ponad średnią krajową (to i tak kwestia indywidualna).

Nie neguję poprzednich wypowiedzi, że w innych działach to jest tyle roboty że nie masz w co ręce włożyć, ale w Retailu (kasy samoobsługowe, systemy paliwowe) rzadko kiedy miałem nadgodziny (bezpłatne, do odbioru)
Developerzy z mojego zespołu mają podobnie jak ja.

Jeśli chodzi o rozwój - kwestia indywidualna. Dla testera rozwoju nie ma.

Pozdrawiam
yebacka 2015-11-25 21:21:23
@Nora Jak nie pracujesz w ncr to co sie odzywasz? TAK mylisz sie i TAK nie rozumiesz.
ciekawy 2015-12-04 16:45:36
Tester, to co Ty tam jeszcze robisz? roboty trzeba szukac.... ;)))
dawny serwisant 2015-12-29 15:03:03
Praca w serwisie tylko dla masochistów. Zdunek to psychopata, który upaja się władzą i doprowadzaniem podwładnych do depresji. Wespół z Ulewskim stworzyli system wyzysku pracowników, których oszukują na wszystkim i każdym kroku: niepłatne nadgodziny i praca w weekendy, niewypłacanie diet, brak narzędzi itp.
Może by tak ich zwierzchnicy zastanowili się, czemu wśród serwisantów jest tak dużo zwolnień psychiatrycznych, i co za tym idzie rotacja pracowników.
Podsumowując, mieć psychola za managera to grób do braku zdrowia, rozpadu rodziny.
Prosecutor 2016-10-03 00:04:19
Warunki pracy w serwisie opisywane były przecież wcześniej. Nikt już nie ma siły żalić się na tej stronie. Jeśli nic się nie zmieni to wakatów będzie dużo więcej.
Jowisz 2016-10-03 11:45:33
No nie wiem, w tym momencie przecież wakatów nie ma dużo, tylko na Customer Advocate, a i tak to ledwo 5 dni ma
MIM 2016-10-28 12:10:18
Mi tam się dobrze pracowało, jak się chce to się dogada. Marudy zawsze są i będą niezadowoleni, jęczący i obrażający innych. Pewnie z zazdrości, ze sami szefami nie są i tak to jest w Polsce. Ze jak ktoś jest wyżej, to się go z blotem miesza i nazwiskami rzuca. Najpierw wy się wyleczcie z własnego niespełnionego ego, a potem możecie pracować w przyzwoitych firmach. A nie wieszać psy na caly swiat korporacji. Nie masz wlsasnej firmy, to się muszisz podporsządkować właścicielowi innej, jak chcesz mieć co miesiąc kase na koncie. Dla mnie było ok, ale gdzie indziej dali więcej kasy, wiec bez zastanowienia si poszło, teraz trochę zaluje, bo w nowym miejscu dużo gorzej...
Zostaw swoją opinię o NCR Polska - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NCR Polska