logo RWE Polska S.A.

RWE Polska S.A.

Warszawa

Opinie o RWE Polska S.A.

xyz 2016-10-28 18:08
nie polecam osobom ambitnym i kreatywnym, nuda za marne grosze.. co więcej potrafią zwolnic osobę bez powodu ew. przenieść do innego działu na tyle różnego od poprzedniego, żeby relokowany sam się zwolnił...
2
Innowacja 2016-10-28 21:04
Szkoda czasu, rekrutacja po stronie RWE a teraz Innogy to jedna wielka pomyłka.
Osoby które prowadza rozmowy traktują człowieka jak śmiecia , albo natręta. W Szczególności Pani Paulina Z..... z odziały na Mokotowie. Jej cała postawa podczas rozmowy mówi tylko o tym jak wysokie ma ta pani o sobie mniemanie a resztę traktuje jak dno. nawet wstać żeby się przywitać z kandydatem jej Ciężko lub na dzień dobry Stwierdza że ma się za duże kwalifikację ( jakby nie mogli tego od razu powiedzieć tylko ciągać człowieka na 3 spotkania rekrutacyjne : 2 spotkania pozytywnie. Każdego kto ma trochę większe doświadczenie traktuje jako potencjalne zagrożenie dla swojej pozycji Księżnej Pani. z odchyleniem głowy podczas rozmowy i patrzenie z półotwartych oczu miną wyższością mówi zresztą całym szacunku dla Siebie ( bardzo prosta zasada - traktuje innych tak jak siebie) wiec skoro nad innymi stara się wywyższyć to jak tylko oznacza jak nisko siebie ocenia. Zresztą na wybrzeżu Kościuszkowskim podobnie - pani Katarzyna R. bojąca się o swoja posadę- każdego traktuje jako zagrożenie swojej pozycji wielkiej pani trener. na prawdę nie warto się starać tam dostać, jak już na dzień dobry atmosfera paranoi i pokazywania kto Tu jest Panem a Kto Chamem . Tak wiec najlepiej jest trzymać se od nich daleka - nazwa Innogy z dumą prezentowana jako sygnał o nowoczesności i rozwoju nijak ma się do rzeczywistości, zacofanie niektórych pracowników najpierw trzeba zlikwidować a później rozpowiadać i dawać sygnały o zmianach i nowych kierunkach firmy bo na razie to słoma w różowym papierku wychodzi .
4
Natręt 2016-11-04 18:26
Rekrutacja tragedia!!!!! Sprawiają wrażenie jakby kandydat był natrętem, i zakłócał im spokój i zawracał głowę nie wiem po co się ogłaszają chyba żeby pokazać swoim przełożonym ze coś robią, a ze nikt nie spełnia ich oczekiwań bo na ogół zawraca głowę to własnie tak wygląda. Szkoda czasu.
2
Niewazny 2016-11-08 23:40
Niechcialem zaglosowac, niechciacy kliknołem
Przecierz to widac ze pisal to jakis klakier bo mu kazali
Tomasz 2016-11-10 15:59
Czy ktoś może wypowiedzieć się na temat pracy w punkcie obsługi Klienta? jakiej mniej więcej wielkości są prowizje? zastanawiam się nad wysłaniem CV
ROBO 2016-11-14 16:43
masz wyznaczony czas na obsługę kazdego klienta, jak się nie będziesz wyrabiał nawet z nie swojej przyczyny to dostajesz ochrzan - czyli musisz wejść w tryb automatu , praca tak na prawdę po 10 h dziennie + weekendy, na współpracowników nie licz. premie max 200 zł do ręki pod warunkiem ze ci jej nie utną za jakość - m.i.n.czas obsługi klienta ....
2
Cycu 2016-11-14 21:54
Dostrzegłem niektóre opinie odnośnie rekrutacji do RWE (obecnie Innogy) - moja opinia będzie negatywna.
Pani Katarzyna W. z oddziału Warszawa-Powiśle (Wybrzeże Kościuszkowskie) - brak kompetencji do rekrutacji.
Dostałem zaproszenie na rozmowę, która odbyła się w środku lipca w oddziale Warszawa-Targówek.
Rozmowa rozpoczęta 15 minut po czasie - rekruterka się spóźniła. Dla odmiany ja byłem 15 minut przed czasem. Powód spóźnienia: "korki na mieście a ja taksówką". Pomyślałem sobie że ładnie się zaczyna.
Nie ukrywam - zdziwiłem się, kiedy się okazało że obok rekruterki na rozmowie był obecny inny pracownik niż wspomniany w mailu z zaproszeniem na rozmowę.
Sama rozmowa trwała 20 minut - 10 minut pytań związanych z zawodem, 10 minut pytań typowo rekrutacyjnych (czemu ta firma). Po rozmowie zostałem poinformowany, że do końca tygodnia dostanę telefon zwrotny z informacją czy mam pracę czy nie. I tu się zaczyna przygoda...
Przygoda polegająca na tym, że po 8 dniach braku odpowiedzi sam w końcu zadzwoniłem do rekruterki i spytałem o status swojej kandydatury - telefon miałem otrzymać do końca dnia, faktycznie nie otrzymałem go w ogóle. Dałem sobie spokój i nie dzwoniłem po raz trzeci - stwierdziłem bowiem, że ta rekrutacja to po prostu zwykła błazenada.
Aha, i jeszcze kwestia umowy - nie zostały mi przedstawione warunki zatrudnienia, więc nie wiem nawet za ile miałbym pracować oraz jaki byłby rodzaj umowy (zlecenie czy o pracę).
3
Jarek 2016-11-15 12:20
Rekrutacja w firmie Innogy to zwykłe zawracanie czasu. Minął już miesiąc odkąd miałem uzyskać informację zwrotną po przejściu 2 etapów. Nie rozumiem po co to robią?
Również miałeś "przyjemność" rozmowy z panią Katarzyną M., a raczej jej lekceważenia mnie.
Może firma wypowie się w tym temacie?
4
Jarosław 2016-11-15 18:29
Hi hi, ja we wrześniu brałem udział w rekrutacji. Mówili wtedy że mają kilka etatów. Mam duże doswiadczenie w handlu, rozmowa przebiegła pomyślnie a do dziś żadnej zwrotki.
Zdziwiło mnie dziś że tyle ogłoszeń jest w internecie, to jakaś sztuczna rekrutacja, szkoda zawracać głowy
4
Sebastian 2016-11-18 12:18
Rekrutacja koszmar. Ogłoszenia chyba z każdej agencji, po 2 rozmowa cisza pomimo zapewnień o kontakcie.
Stracony czas
4
Jas 2016-11-21 17:36
Doradca w punkcie obslugi klienta=sprzedawca żarówek
1
Cycu 2016-11-29 23:36
Także jak widać, nie tylko ja zostałem ładnie zbyty formułką typu "oddzwonimy do pana". Jak dla mnie to firma ta jest po prostu niepoważna, jeżeli chodzi o zatrudnianie nowych pracowników. Strata czasu i tyle, nie wiem jak inni, ale ja Innogy wystawiłem czerwoną kartkę.
3
niestety 2016-12-01 18:15
Nie Ty jeden. Szkoda czasu na wysyłanie CV do tej firmy.
4
chick N 2016-12-21 15:02
Witam
Mam pytanie odnośnie rekrutacji na stanowisko Asystenta ds księgowości z językiem angielskim w firmie Innogy - jakie zarobki na początek z ang b2, doświadczeniem w innej korporacji gdzie specyfika pracy sporadycznie wymagała użycia języka angielskiego oraz magistrem z ekonomii na UEKu? Bardzo proszę o odpowiedź
2
Mateusz 2016-12-29 20:29
Nie polecam. Pracowałem niedługo ale to co się napatrzylem starczy na długo. Pracowników się nie słucha są od roboty i tyle. Za jakiekolwiek uwagi wedrujesz na dywanik. Fakt płacą terminowo ale to żaden luksus. Tylee masz minut na to a tyle na tamto. Nowemu poświęca się ułamek czasu który potrzebuje na naukę. Nie wiesz?Jak to przecież cię wyszkolilismy...Jakiś zart. Tylko dla tych co potrzebują na przeczekanie.
6
Zomo 2017-01-02 18:25
Jak Ty jesteś takim pracownikiem z jakim miałam do czynienia w punkcie firmy w Warszawie to dobrze że już tam nie pracujesz. Tacy fachowcy tylko psują opinię
xxx 2017-02-14 20:46
jako referent dostaniesz 2800 brutto oraz umowę o pracę tymczasową na miesiąc no max. 3 miesiące przez agencję pracy. Pracy dużo, jest ciśnienie ale atmosfera jest ok ludzie też spoko.
karolcia 2017-02-16 00:37
Czy ktoś może mi powiedzieć jak wygląda praca jako Referent Back Office (departament finansów)?
Bo byłam ostatnio rozmowie w agencji i przyznam, że mam dość mieszane odczucia.
Przypuszczam, że zaproszą mnie na kolejny etap. Tyle że mam propozycję innej pracy, to się zastanawiam czy nie odpuścić RWE.
1
Zyta 2017-02-16 08:06
Pracuję w firmie długo i wiem, że jest super. Płace są na przyzwoitym poziomie, wypłacane zawsze regularnie na czas.
2
Iza 2017-03-14 13:15
@karolcia Myślę, że te pytania powinnaś skierować do odpowiedniej komórki w firmie e-mailem na adres info@rwe.pl,
może_przyszły 2017-03-24 15:43
jak wyglada praca na infolinii ? ? ? Czy ktoś z obecnie pracujących lub byłych pracowników mógłby przybliżyć ile jest połączeń itd...
Z góry dziękuje
Iza 2017-03-26 11:00
RWE Polska S.A. po zmianie nazwy na innogy nie ma zupełnie nowych ofert pracy?
xxx 2017-04-06 20:51
chyba @innogy.pl ;)
Bezradnie czytający 2017-04-16 20:30
@Geniusz Msciciel. Zastanawiam się czy w życiu codziennym jak ktoś zaczyna się do Ciebie zwracać w obraźliwy sposób też dajesz mu ostrzeżenie i straszysz więzieniem? Nie słyszałeś o czymś takim jak zarządzanie emocjami, czy rozwiązanie konfliktów?
mm 2017-04-29 14:46
W jakim korpo wczesniej pracowalas że rzadko ang?
Leszek 2017-05-07 10:01
Jak się pracuje w firmie po zmianie nazwy? Czy to coś dało? U nas jest generalnie fajnie, trochę zmian i myślę , że to będzie z korzyścią dla pracowników. Takie niby pozorne zmiany potrafią zmienić myślenie .
2
ZainteresowanyPraca 2017-05-24 18:55
Witam, Czy jest tu jakaś osoba która pracowała w firmie Energy Advisory group? Jest to firrna która jest partnerem strategicznym innogy. Zastanawiam się nad przyjęciem propozycji pracy jako doradca ds energii. Proszę o odpowiedź ;)
Zomo 2017-05-30 09:30
Co ciekawego słychać w innogy? Tak mało piszecie na forum. Czy zmiana jest tak dobra iż nie macie czasu na pisanie?
1
Smile 2017-05-30 11:18
Pewnie, że jest :-). To jest najlepsza firma w której pracuję od lat. Naprawdę polecam!!!
1
Zimba 2017-06-06 20:00
@Smile To nie pierwszy przypadek kiedy zmiany jakie przeprowadzono w firmie dały bardzo pozytywne efekty. A czy finansowo też jest dobrze? Co się jeszcze zmieniło?
Rafał 2017-06-28 11:28
* pracodawca zatrudnia na umowę o pracę tymczasową. To pozwala zwalniać w trakcie L4 . Mnie zwolniono "nie przedłużono umowy" w trakcie l4, koleżanka w ciąży została poinformowana ze umowa dobiega końca i nie bedzie następnej
*pracodawca zatrudnia od 15, 20, 10 lat tych samych pracowników którzy źle znoszą młodych wybijających się.
*na roznych szczeblach firmy pracują ludzie zaprzyjaźnieni ze sobą, ktorzy robią sobie przysługi.
*jako nowa mloda osoba robiac 300 % normy w sprzedaży nie bylam w stanie otrzymac za sprzedaż nigdy zadnej nagrody. Sprzedane przeze mnie produkty dziwnym trafem nie były wysyłane, utykały gdzies na innych szczeblach w firmie. Klienci dzwonili po kilka razy z prośbą o wysylke w koncu rezygnowali
*panuje prywata, zasady prlu, raczka raczke myje. Tak sie zawsze sklada ze prezenty i wyróżnienia od lat dostaja miesiac w miesiac te same osoby
* jest bardzo duza rotacja mlodych ambitnych osob, które szybko poznaja sie o co chodzi
*w firmie sie plotkuje, zartuje w bardzo ordynarny sposob
*kolezanki z dobrymi wynikami zglosily ze kolega molestuje je opowiesciami o seksie analnym, jest wulgarny, bezustannie poniża krytykuje. Obie w efekcie stracily prace mimo dobrych wynikow. Kolega ktory je mobbował pracuje nadal i dokucza innym osobom. Byc moze jest tu drugie dno
* wyczuwalna jest obawa menagerw przed osobami które moga potrafić wiecej niż oni
* sama praca jest skomplikowana. Sytem jest skonstruowany tak ze pod telefonem sa osoby które pomagaja. I tu zaczyna sie problem. Sa to osoby w stylu "pan roman elektryk" przecież go nie zwolnimy, dajmy go na kontrolera. Tacy kontrolerzy nie radza sobie ani merytorycznie (co jeszcze jest do przezycia jak sie ma bogate notatki) ale nie radzą sobie emocjonalnie a to jest duży problem...
* PRL PRL czas sie na Włodarzewskiej zatrzymał i zardzewial
3
Rafał 2017-06-28 11:32
* pracodawca zatrudnia na umowę o pracę tymczasową. To pozwala zwalniać w trakcie L4 . Mnie zwolniono "nie przedłużono umowy" w trakcie l4, koleżanka w ciąży została poinformowana ze umowa dobiega końca i nie bedzie następnej
*pracodawca zatrudnia od 15, 20, 10 lat tych samych pracowników którzy źle znoszą młodych wybijających się.
*na roznych szczeblach firmy pracują ludzie zaprzyjaźnieni ze sobą, ktorzy robią sobie przysługi.
*jako nowa mloda osoba robiac 300 % normy w sprzedaży nie bylam w stanie otrzymac za sprzedaż nigdy zadnej nagrody. Sprzedane przeze mnie produkty dziwnym trafem nie były wysyłane, utykały gdzies na innych szczeblach w firmie. Klienci dzwonili po kilka razy z prośbą o wysylke w koncu rezygnowali
*panuje prywata, zasady prlu, raczka raczke myje. Tak sie zawsze sklada ze prezenty i wyróżnienia od lat dostaja miesiac w miesiac te same osoby
* jest bardzo duza rotacja mlodych ambitnych osob, które szybko poznaja sie o co chodzi
*w firmie sie plotkuje, zartuje w bardzo ordynarny sposob
*kolezanki z dobrymi wynikami zglosily ze kolega molestuje je opowiesciami o seksie analnym, jest wulgarny, bezustannie poniża krytykuje. Obie w efekcie stracily prace mimo dobrych wynikow. Kolega ktory je mobbował pracuje nadal i dokucza innym osobom. Byc moze jest tu drugie dno
* wyczuwalna jest obawa menagerw przed osobami które moga potrafić wiecej niż oni
* sama praca jest skomplikowana. Sytem jest skonstruowany tak ze pod telefonem sa osoby które pomagaja. I tu zaczyna sie problem. Sa to osoby w stylu "pan roman elektryk" przecież go nie zwolnimy, dajmy go na kontrolera. Tacy kontrolerzy nie radza sobie ani merytorycznie (co jeszcze jest do przezycia jak sie ma bogate notatki) ale nie radzą sobie emocjonalnie a to jest duży problem...
* PRL PRL czas sie na Włodarzewskiej zatrzymał i zardzewial
4
Renata 2017-06-28 11:58
W grupach sprzedażowych na wlodarzewskiej jest po 9, 10 osób na jednego "szefa". Np w grupie pana Adama W. na ilość 10 osób przypada 2 osoby z kompleksami, które są złośliwe, ironizują, wszystko obśmiewają, umniejszają wartość pomysłów innych osob. Są to ulubieńcy szefa. Można samemu sobie wyobrazić jakby nam sie tam pracowało? Czy szanse bylyby rowne?. Szef w tej grupie jest ślepy na absolutnie wszystko. Opinie tych osob traktuje jak kluczową. Nawet bedac alfą i omegą, zmęczy Cie walka, zmeczy Cie odkopywanie sie z dołków, zmeczy Cie oczyszczanie się z plotek... i odejdziesz, albo oni nie przedłużą Ci umowy o pracę tymczasową z uwagi na trud pracy z Toba
4
Na szczescie były pracownik 2017-06-28 12:03
Kontrolerzy na Wlodarzewskiej to porażka. Kasia specjalistka wyniosa, opryskliwa, mówi jakby wszystko bylo oczywiste, nie rozumie swoich kompetencji, ma pomagac a robi łaske. Burczy krzyczy patrzy z góry. Lepiej powiedziec klientowi źle niz ją zapytac.
Roman porażka. Pan z wsem, sweterek, PRL pelna gemba. Zero wiedzy merytorycznej, zero znajomosci systemow, emocjonalny, wybuchowy, pyskaty, lrpiej nie dzwonic po pomoc
3
Sandler 2017-06-28 12:07
Szkoleniowcy w Innogy robią wrażenie. Takie ma odczucia każdy kto siedzi nudzi się bo wie więcej niż oni. A nie jest to trudne...
Ci od metody Sandlera nie potrafia zapytani wytłumaczyc czym jest ta metoda. Po ra żka. Wielu pracownikow firmy, tych niedostrzeganych mogloby ich zastąpić z powodzeniem bez przygotowania.
3
Pokrzywdzona 2017-06-28 20:54
Ja pracowałam w Innogy. Z koleżanką byłyśmy 4 msc ofiarami wulgarne mobbingu. Dwa razy zglosiłyśmy menager owi. Raz na kartce wypisałysmy wszystkie wulgarne słowa które codziennie słyszałam. Potem było to zgłoszone do agencji. Skonczylo się tak ze zostałyby zwolnione. Mobbing polegał na tym ze kolega z pracy poniżej nas i traktował wręcz obrzydliwie a jego koleżanki głośno zaprzeczał ze nic się nie dzieje. Poszły do szefa powiedzieć mu ze my wymyślamy. Efekt był taki ze byłyśmy same przeciw całej grupie. Pan Rafał G odzywał się do nas na codzień w taki sposób " wyglądasz jakbyś po pracy dorabiają w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wyglądasz jakbyś potrzebowała alfonsa, seks analny w czasie biegunki ... Czy robisz partnerowi loda przy dziecku. Głośno krzyczał na całą salę gdy popelnilysmy błąd, nawet gdy chodziło o literówek.
4
Nick 2017-06-29 11:01
Lepiej nie moglabym tego uja c. Ta firma to PRLowskiw dno. I te ich umowy o pracę tymczasową które pozwalają zwolnic czlowieka w każdym momencie bez ostrzeżenia. Dno dna i trzy metry gestego mułu
3
Nick 2017-06-29 11:07
Zgadzam sie w 100% kolesiostwo i ryzyko zwolnienia w kazdej chwili. Jesli koledzy sie upra to nie wyrobisz celu, bo ich znajomi z innych działów sie o to postarają. Takie tam sa PRLowskie układy dnoooooo!!!!!
3
Zomowiec 2017-07-04 18:31
RWE wywodzi się wprawdzie jeszcze ze starych czasów ale to już historia. Innogy to jest nowa firma z nowymi regułami i jak widać osoby pracujące w starej firmie nie mogąc pogodzić się ze zmianami oskarżają firmę.
2
Xxxx 2017-07-12 23:23
Czytając te opinie, trochę sie zszkowalam.. wspomnę iz to jest dobra firma, rozwojowa i atmosfera mega! Po to jest praca by w niej pracować trzeba robić swoje. Co do wyżej wymienionych osób neguje, tym bardziej o Adama.W to mądry dobry kierownik i jeden z lepszych. Jak nie przedłuża umowy to widocznie ktoś na.to nie zasłużył praca i podejściem. Da się zarobić tez fajne pieniądze, wyjazdy nagrody. Polecam !
3
Zzz 2017-07-13 15:32
Uderz w stół a norzyce się odezwą
1
Agnieszka 2017-07-14 17:26
Przykre, jak osoba, której w życiu nic nie wyszło szerzy jad i wydaje opinie na temat innych osób. Firma i ludzie spoko a awanse dostają osoby, które na to w pełni zasługują.
2
Natalia 2017-07-16 12:19
Ile osób tyle opinii, niby prawidłowe ale jeśli są to opinie skrajnie różne? Jak osoba z zewnątrz może wyrobić sobie opinie o firmie ? Jeśli ktoś szuka pracy to często posiłkuje sie takimi opiniami , z tego forum z pewnością nie skorzysta.Szkoda bo firma jest fajna.
1
Maro lomos 2017-07-18 22:45
Bylem tam na rozmowie i system rekrutacyjny mocmo mnie zawiódł, widzę jednak że był to dla mnie znak. Współczuję. Nie przypuszczałem że w Warszawie w obecnych czasach takie sytuacje mogą mieć miejsce. To poddaje w wątpliwość pozytywne komentarze.
Maro lomos 2017-07-18 22:45
Bylem tam na rozmowie i system rekrutacyjny mocmo mnie zawiódł, widzę jednak że był to dla mnie znak. Współczuję. Nie przypuszczałem że w Warszawie w obecnych czasach takie sytuacje mogą mieć miejsce. To poddaje w wątpliwość pozytywne komentarze.
Zamyślony 2017-07-18 22:48
Wygląda na to że są tacy ktorym się bardzo podoba i tacy którym sie bardzo nie podoba. Brak tu czegoś pośrodku. Chyba jakiejś takiej równości. Daje do myślenia.
Xxx 2017-07-18 22:56
Przestań wypisywać głupoty wulgarny zakompleksiony zboczeńcu. Za to jak sie zachowujesz w innogy lizusie powinienes dostac w morde. Powinienes tez dostac w morde za wchodzenie na zdjecia mojej córki na instagramie i obrażanie jej. Jakim trzeba byc dnem żeby 4 letnie dziecko poniżać. Jestes nieudacznikiem i powinieneś siedziec za swoje kopanie dołków i molestowanie seksualne obrzydliwym tekstami. Jak ty to mowisz? "To były zarty". Do konca życia bede powtarzac ze Innogy trzyma, choduje u siebie zboczeńca, który kopię doły, kłamie, oszukuje, umniejsza wartość innych byle tylko sie wybić. Przestań sie tu odzywać.
1
Xxxx 2017-07-18 23:17
A Tobie coś wyszło? 40 letni, stary kawalerze który wynajmuje pokój bo na wynajecie mieszkania go nie stać. Niski, gruby, z garbatym nosem, kompleksy jak stąd do Ameryki. Złosliwy jestes i nienawidzisz swiata. Wszystkich krytykujesz a potem się im podlizujesz. Rzygać mi się chciało jak na to patrzyłam. Renata ulubienica szefa dobrze wiedziala ze jesteś złośliwy i dlatego chwalila Cie do szefa. On na podstawie jej opini uważał ze jestes spoko a ty w tym czasie dokuczales kazdemu kto swoimi wynikami zagrażał Renacie. Nie odzywaj sie tu. Wstyd dla Innogy. WSTYD !!!!!! MOBBING PEŁNĄ PARĄ
Zojka 2017-07-23 11:24
Czy ma ktoś informacje o nowych ofertach pracy? Czy po tej zmianie jest już dobrze w firmie? Jak sie teraz pracuje? Chciałabym dostać się tu do pracy.
xxcccc 2017-07-24 19:41
zachęcam,ciekawa praca można się wiele nauczyć :) atmosfera też ! :)
Zostaw swoją opinię o RWE Polska S.A. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RWE Polska S.A.