logo Balans Poland Sp. z o. o.

Balans Poland Sp. z o. o.

Łódź

Opinie o Balans Poland Sp. z o. o.

kasia 2 2011-02-10 10:13:53
Uwazajcie na ta firme, nie polecam bardzo małe stawiki do tego problem z odebraniem wynagrodzenia, bardzo poznio wypałacaja i do tego [usunięte przez moderatora]
4
Filip 2011-03-01 13:02:47
Ja też pracowałem przez tą firmę. Miła atmosfera, pełen profesjonalizm wszystko na czas. Mała firma i dzięki temu traktują człowieka po ludzku a nie tak jak te duże korporacje. Na pewno mówisz o Balansie?
wujomisio 2012-01-13 08:25:20
kasia 2 - 2011-02-10 10:13:53

Uwazajcie na ta firme, nie polecam bardzo małe stawiki do tego problem z odebraniem wynagrodzenia, bardzo poznio wypałacaja i do tego oszujuja
pewnie jest z konkurencji...
Kasia 2013-02-07 19:45:07
Mam pytanie czy już ktoś się dostał przez balans do fabryki tworzyw sztucznych na al.Piłsudskiego?( nie pamiętam jak ta firma się nazywa).
Piotr 2013-08-13 12:53:52
Uwazajcie na ta firme, a zwlaszcza na oddzial katowicki. ( usunięte przez administratora )
1
Black 2013-09-25 10:37:32
Pracuję za pośrednictwem Balansu już ponad pół roku i jeszcze nie zdarzyło się aby wynagrodzenie nie było na czas. Pod tym względem ta agencja pracy jest OK.
Black 2013-09-26 13:40:16
Ja pracuje przez nich jako zwykly magazynier i z tego punktu widzenia nie mam zastrzezen
Black 2013-09-30 11:17:08
z pensja nigdy nie było problemu
jola jolcia joleczka 2013-11-21 13:58:39
Ja pracowałam przez nich w 2 zakładach i nigdy nie było problemu ani z pensją ani z niczym. Mój syn też został przez nich zatrudniony i szybko przejęty przez firmę więc też super.
Witek 2014-03-13 11:47:58
Jestem pod wrażeniem tego, ile osób przyjmuje Balans, bo z tego co piszecie łatwo się dostać. Ciekawe skąd tylko mają fundusze na pracowników i czy aby nie ma rotacji.
hodd 2014-05-26 17:30:17
to że ściąga się do pracy znajomych to chyba ok, nie? A w Balans widać jakieś inne plusy poza tym, jaka atmosfera?
w.a 2014-07-07 14:19:54
Jakie fundusze??!!
Agata 2014-11-27 13:00:22
Polecam w 100% wypłata na czas, dobry kontakt z firma, w razie problemów służą pomocą, dzwonią z propozycjami pracy.
nie polecam 2014-12-04 16:04:23
Sralans wpisuje sobie pozytywne opinie, praca za 1300 zl dla osób bez ambicji i godności. konsultantki ktore tam pracuja to kompletne kretynki ktore nie znaja podstawowych pojec z zakresu naliczania wynagrodzen wiec wynagrodzenia są wyplacane z duzym opoznieniem
4
jooo 2014-12-10 19:58:57
W pierwszym zakladzie pensja na czas, paski na czas, co do grosza sie zgadzalo. Natomiast w drugim cyrk na kolkach, miesiac oczekiwania na pasek, ciagle cos sie z pensja nie zgadza i ty człowieku jestes debilem i sie nie znasz a paniusia wie lepiej i koniec tematu..
1
Kraver 2014-12-16 12:14:12
Co to za kretyni ci dwaj wyżej?
brachu 2014-12-19 18:17:06
Cześć, dla wszystkich zainteresowanych pracą w takiej branży, Balans Poland Sp. z o. o. właśnie ogłosiła nową ofertę pracy. Ci którzy już pracują, możecie skomentować i ocenić czy warto? Balans Poland Sp. z o.o. (nr cert. 5177) poszukuje kandydatów na stanowisko: Pracownik Montażu  miejsce pra...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5743134?keywords=&region=
oszusci 2015-01-12 13:21:24
problemy z wypłaceniem pensji, uważajcie na tych oszustów
1
Black 2015-02-19 10:23:14
cóż za odwaga pisać anonimowo takie opinie, może jakieś konkrety a nie jakieś ogólniki wyssane z palca?
myonica 2015-02-20 16:42:27
Kiepsko zorganizowani ludzie, musiałam przed rozpoczęciem pracy kilka razy jeździć do nich po wszystkie papiery, bo nie umieli się ogarnąć na raz. Kiepski mieli również kontakt z firmą, bo zatrudniali pracowników dalej, nawet jak był już ich nadmiar i firma musiała zwalniać z byle powodu. A co najlepsze: na koniec nie wysyłają PIT-u pocztą tylko trzeba po niego jechać do siedziby pośrednictwa. Chyba bardzo lubią oglądać swoich pracowników...
2
xXx 2015-03-03 13:30:58
Nie polecam tej firmy (oddział Katowice). Przez dwa tyg. pracowałam bez umowy, o którą oczywiście trzeba było się upominać, nie wypłacają wynagrodzenia na czas, o paski trzeba się upominać, po czym czeka się na nie 2 miesiące. PIT-u do dnia dzisiejszego nie otrzymałam. Najgorsza firma w jakiej pracowałam
1
Wave F 2015-03-16 14:16:08
Ogólnie praca dobra, chętnie płacą za nadgodziny.
Ale...
-spóźnienia z umowami, zawsze na początku nowego miesiąca kilka dni się pracowało bez umowy, PONAD TO ZWLEKAJĄ Z UBEZPIECZENIEM NFZ!
-spóźnienia z wynagrodzeniem, również kilkudniowe.
-słaby poziom komunikacji z pracownikiem, po godzinie 15:00 nie odbierają telefonów, bo im się nie chcę.
-o PIT-ach nie wspomnę, mamy 16 marca i do tej pory nic mi nie przyszło
I teraz najlepsze, pracodawca ma tydzień czasu na wystawienie świadectwa pracy (zwolniłem się 2 marca), dzwonię do biura i pytam się o to, a gościu mi bezczelnie mówi że o to trzeba się upomnieć.
Jaja, po prostu(usunięte przez administratora) jaja, nikomu nie polecam
Balans 2015-04-08 15:45:10
Po 1
Agencja ma obowiązek dostarczenia pracownikowi umowę najpóźniej drugiego dnia po rozpoczęciu pracy lub po wygaśnięciu umowy
Po 2
Ewentualne opóźnienie mogło wynikać z tego powodu, że np. 10 dzień miesiąca wypadał w sobotę lub w niedzielę a bank nie zaksięgował na czas przelewu. Innej opcji w Balansie nie ma. Przelewy najpóźniej są wykonywane 9 go dnia miesiąca
Po 3
Biuro jest czynne do 17.00 i do tej godziny telefony są odbierane, jeśli w danym momencie wszyscy konsultanci są zajęci, zawsze jest wykonywane połączenie zwrotne
Po 4
Wszystkie nieodebrane PITy zostały wysłane pod koniec lutego, zapraszam do biura po potwierdzenie nadania. Balans nie odpowiada za to, że osoba ignoruje awizo
Po5
Agencja ma obowiązek wydania świadectwa w terminie 7 dni od zakończenia zatrudnienia tylko wtedy gdy pracownik zwróci się z taką prośbą na piśmie, w innym przypadku ma na to 12 miesięcy.

Balans 2015-04-08 15:47:32
PITy były wysłane pocztą pod koniec lutego, przed tym terminem kto chciał mógł odebrać je osobićie w biurze
livia 2015-05-13 12:15:08
polecam zdecydowanie! opieka konsultantów, wszystko na czas, pracuje od ponad roku i mam zawsze pensje w terminie!
BEnn 2015-05-13 17:28:19
Cześć, wiele ofert pracy z tej branży i nie tylko znajdziesz na stronie rekrutacyjna rewolucja.pl Ja właśnie tam znalazłem coś dla siebie. Mają także wiele ofert szkoleń i kursów. Zapraszam :)
Wave F 2015-07-22 14:28:12
Wytłumaczenie, że opóźnienia księgowania przelewu przez bank były przyczyną spóźnionego wynagrodzenia to bajka!! Od kilku lat jest ustawa, ktora obliguje banki do przekazywania przelewu i księgowania go w banku odbiorcy tego samego dnia!! Oczywiście pod warunkiem, ze sesja przychodząca banku odbiorcy będzie o późniejszej porze niż wychodząca banku nadawcy... Obowiązkiem pracodawcy jest takie przekazanie wynagrodzenia, aby znajdowało się ono do dyspozycji pracownika w dniu 10go.
Co do umów, no nie... nie był to drugi dzień, a czwarty lub piąty...
Nie polecam agencji. Źle jest zarządzana!!
3
Staczek 2015-07-23 12:18:33
Pracowałem na weekend - potwierdzam, jest całkiem w porządku
mietek 2015-08-12 04:32:02
pracuje od nich w auresie, dopiero 1 miesiąc, wypłate dali na czas, ale żeby podpisać kolejną umowe to trzeba co miesiąc do katowic jeździć gdzie w firmiie w której pracuje inne firmy które zatrudniają same dowoża te umowy troche to wkórwiające, a babka nawet nie zadzwoni żeby przyjechać podpisać umowe...
1
Gregory 2015-08-13 11:06:43
Zgadza się po umowy trzeba jechać ale akurat w moim przypadku w niczym mi to nie przeszkadza, wypłata na czas, dziewczyny w Katowicach rzeczowo podchodzą do rzeczy, uśmiechnięte i miłe.
mietek 2015-09-10 18:25:40
no i nastał czas że moge napisać że spóźniają się z wypłatami, pierwszą dostałem na czas, dziś miałem dostać drugą, jest już 18.30 i na moim koncie pieniędzy jak nie było tak nie ma, dzwoniłem do niech powiedzieli że przelewy już wczoraj poszły, zobaczymy ile będę czekać a jeżeli w następnym miesiącu znów będzie taki problem to przeniosę się do innej firmy, nie będą se w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] grać
1
Zawiedziony 2015-09-10 18:33:21
Ja też czekam... I czekam...
1
taki jeden 2015-09-10 19:26:43
Dzisiaj dzień wypłaty, i co? I oczywiście pieniędzy nie ma, a do 17:15 są księgowane przelewy w moim banku. Ogólnie jeżeli ktoś lubi się prosić o swoje pieniądze to polecam prace w Balans Poland.
3
Gregory 2015-10-09 17:13:00
Dziś 9 i wypłata już rano była na koncie. Ogromny plus dla agencji.
BLEE 2015-10-22 15:13:29
Ostatni punkt wzgledem wystawienia swiadectw to bzdura....7 dni i nie ma mowy o wystawieniu do roku czasu !Na swiadectwie mamy przeciez zaznaczona taka Klauzulę "
POUCZENIE

Pracownik może w ciągu 7 dni od dnia otrzymania świadectwa pracy wystąpić do pracodawcy z wnioskiem o sprostowanie tego świadectwa. W razie nieuwzględnienia wniosku pracownikowi przysługuje, w ciągu 7 dni od dnia otrzymania zawiadomienia o odmowie sprostowania świadectwa pracy, prawo wystąpienia z żądaniem sprostowania świadectwa pracy do Sądu Rejonowego - Sądu Pracy w

. . . . . . . . .
(podstawa prawna - art. 97 § 21 Kodeksu pracy)


Ci co odpowiadaja na pytania niech nie będą bezczelni!!
do Blee 2016-03-11 08:56:01
Naucz się czytać przepisy ze zrozumieniem a potem się wymądrzaj. Ustawa o pracownikach tymczasowych stanowi wyjątek od przepisów Kodeksu pracy
kaligula 2016-03-26 22:07:17
Cześć, czy mam rozumieć, że za cały przepracowany miesiąc zarobi się nieco ponad 1400 zeta? Stawka+10% premii za frekwencję? To byłoby około 50 zł ponad płacę minimalną. Pytam, bo myślałem o dostarczeniu swojego CV. Bardzo proszę o odpowiedź.
jojo 2016-07-08 13:18:22
wynagrodzenia z tego co wiem nie są wypłacane przez konsultantki tylko osobę od płac więc nie miej pretensji człowieku do dziewczyn, które tym się nie zajmują....
1
vg 2016-07-10 22:41:03
Skoro są 60 lat na rynku to widać, że współpraca z nimi opiera się na dość rozsądnych relacjach, a atmosfera dopisuje.
Zostaw swoją opinię o Balans Poland Sp. z o. o. - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Balans Poland Sp. z o. o.