logo Balans Poland Sp. z o. o.

Balans Poland Sp. z o. o.

Łódź

Opinie o Balans Poland Sp. z o. o.

kasia 2 2011-02-10 10:13
Uwazajcie na ta firme, nie polecam bardzo małe stawiki do tego problem z odebraniem wynagrodzenia, bardzo poznio wypałacaja i do tego [usunięte przez moderatora]
5
Filip 2011-03-01 13:02
Ja też pracowałem przez tą firmę. Miła atmosfera, pełen profesjonalizm wszystko na czas. Mała firma i dzięki temu traktują człowieka po ludzku a nie tak jak te duże korporacje. Na pewno mówisz o Balansie?
wujomisio 2012-01-13 08:25
kasia 2 - 2011-02-10 10:13:53

Uwazajcie na ta firme, nie polecam bardzo małe stawiki do tego problem z odebraniem wynagrodzenia, bardzo poznio wypałacaja i do tego oszujuja
pewnie jest z konkurencji...
1
Kasia 2013-02-07 19:45
Mam pytanie czy już ktoś się dostał przez balans do fabryki tworzyw sztucznych na al.Piłsudskiego?( nie pamiętam jak ta firma się nazywa).
Piotr 2013-08-13 12:53
Uwazajcie na ta firme, a zwlaszcza na oddzial katowicki. ( usunięte przez administratora )
1
Black 2013-09-25 10:37
Pracuję za pośrednictwem Balansu już ponad pół roku i jeszcze nie zdarzyło się aby wynagrodzenie nie było na czas. Pod tym względem ta agencja pracy jest OK.
1
Black 2013-09-26 13:40
Ja pracuje przez nich jako zwykly magazynier i z tego punktu widzenia nie mam zastrzezen
1
Black 2013-09-30 11:17
z pensja nigdy nie było problemu
1
jola jolcia joleczka 2013-11-21 13:58
Ja pracowałam przez nich w 2 zakładach i nigdy nie było problemu ani z pensją ani z niczym. Mój syn też został przez nich zatrudniony i szybko przejęty przez firmę więc też super.
2
Witek 2014-03-13 11:47
Jestem pod wrażeniem tego, ile osób przyjmuje Balans, bo z tego co piszecie łatwo się dostać. Ciekawe skąd tylko mają fundusze na pracowników i czy aby nie ma rotacji.
1
hodd 2014-05-26 17:30
to że ściąga się do pracy znajomych to chyba ok, nie? A w Balans widać jakieś inne plusy poza tym, jaka atmosfera?
1
w.a 2014-07-07 14:19
Jakie fundusze??!!
Agata 2014-11-27 13:00
Polecam w 100% wypłata na czas, dobry kontakt z firma, w razie problemów służą pomocą, dzwonią z propozycjami pracy.
1
nie polecam 2014-12-04 16:04
Sralans wpisuje sobie pozytywne opinie, praca za 1300 zl dla osób bez ambicji i godności. konsultantki ktore tam pracuja to kompletne kretynki ktore nie znaja podstawowych pojec z zakresu naliczania wynagrodzen wiec wynagrodzenia są wyplacane z duzym opoznieniem
6
jooo 2014-12-10 19:58
W pierwszym zakladzie pensja na czas, paski na czas, co do grosza sie zgadzalo. Natomiast w drugim cyrk na kolkach, miesiac oczekiwania na pasek, ciagle cos sie z pensja nie zgadza i ty człowieku jestes debilem i sie nie znasz a paniusia wie lepiej i koniec tematu..
3
Kraver 2014-12-16 12:14
Co to za kretyni ci dwaj wyżej?
brachu 2014-12-19 18:17
Cześć, dla wszystkich zainteresowanych pracą w takiej branży, Balans Poland Sp. z o. o. właśnie ogłosiła nową ofertę pracy. Ci którzy już pracują, możecie skomentować i ocenić czy warto? Balans Poland Sp. z o.o. (nr cert. 5177) poszukuje kandydatów na stanowisko: Pracownik Montażu  miejsce pra...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5743134?keywords=&region=
oszusci 2015-01-12 13:21
problemy z wypłaceniem pensji, uważajcie na tych oszustów
2
Black 2015-02-19 10:23
cóż za odwaga pisać anonimowo takie opinie, może jakieś konkrety a nie jakieś ogólniki wyssane z palca?
myonica 2015-02-20 16:42
Kiepsko zorganizowani ludzie, musiałam przed rozpoczęciem pracy kilka razy jeździć do nich po wszystkie papiery, bo nie umieli się ogarnąć na raz. Kiepski mieli również kontakt z firmą, bo zatrudniali pracowników dalej, nawet jak był już ich nadmiar i firma musiała zwalniać z byle powodu. A co najlepsze: na koniec nie wysyłają PIT-u pocztą tylko trzeba po niego jechać do siedziby pośrednictwa. Chyba bardzo lubią oglądać swoich pracowników...
3
xXx 2015-03-03 13:30
Nie polecam tej firmy (oddział Katowice). Przez dwa tyg. pracowałam bez umowy, o którą oczywiście trzeba było się upominać, nie wypłacają wynagrodzenia na czas, o paski trzeba się upominać, po czym czeka się na nie 2 miesiące. PIT-u do dnia dzisiejszego nie otrzymałam. Najgorsza firma w jakiej pracowałam
2
Wave F 2015-03-16 14:16
Ogólnie praca dobra, chętnie płacą za nadgodziny.
Ale...
-spóźnienia z umowami, zawsze na początku nowego miesiąca kilka dni się pracowało bez umowy, PONAD TO ZWLEKAJĄ Z UBEZPIECZENIEM NFZ!
-spóźnienia z wynagrodzeniem, również kilkudniowe.
-słaby poziom komunikacji z pracownikiem, po godzinie 15:00 nie odbierają telefonów, bo im się nie chcę.
-o PIT-ach nie wspomnę, mamy 16 marca i do tej pory nic mi nie przyszło
I teraz najlepsze, pracodawca ma tydzień czasu na wystawienie świadectwa pracy (zwolniłem się 2 marca), dzwonię do biura i pytam się o to, a gościu mi bezczelnie mówi że o to trzeba się upomnieć.
Jaja, po prostu(usunięte przez administratora) jaja, nikomu nie polecam
1
Balans 2015-04-08 15:45
Po 1
Agencja ma obowiązek dostarczenia pracownikowi umowę najpóźniej drugiego dnia po rozpoczęciu pracy lub po wygaśnięciu umowy
Po 2
Ewentualne opóźnienie mogło wynikać z tego powodu, że np. 10 dzień miesiąca wypadał w sobotę lub w niedzielę a bank nie zaksięgował na czas przelewu. Innej opcji w Balansie nie ma. Przelewy najpóźniej są wykonywane 9 go dnia miesiąca
Po 3
Biuro jest czynne do 17.00 i do tej godziny telefony są odbierane, jeśli w danym momencie wszyscy konsultanci są zajęci, zawsze jest wykonywane połączenie zwrotne
Po 4
Wszystkie nieodebrane PITy zostały wysłane pod koniec lutego, zapraszam do biura po potwierdzenie nadania. Balans nie odpowiada za to, że osoba ignoruje awizo
Po5
Agencja ma obowiązek wydania świadectwa w terminie 7 dni od zakończenia zatrudnienia tylko wtedy gdy pracownik zwróci się z taką prośbą na piśmie, w innym przypadku ma na to 12 miesięcy.

1
Balans 2015-04-08 15:47
PITy były wysłane pocztą pod koniec lutego, przed tym terminem kto chciał mógł odebrać je osobićie w biurze
1
livia 2015-05-13 12:15
polecam zdecydowanie! opieka konsultantów, wszystko na czas, pracuje od ponad roku i mam zawsze pensje w terminie!
1
BEnn 2015-05-13 17:28
Cześć, wiele ofert pracy z tej branży i nie tylko znajdziesz na stronie rekrutacyjna rewolucja.pl Ja właśnie tam znalazłem coś dla siebie. Mają także wiele ofert szkoleń i kursów. Zapraszam :)
1
Wave F 2015-07-22 14:28
Wytłumaczenie, że opóźnienia księgowania przelewu przez bank były przyczyną spóźnionego wynagrodzenia to bajka!! Od kilku lat jest ustawa, ktora obliguje banki do przekazywania przelewu i księgowania go w banku odbiorcy tego samego dnia!! Oczywiście pod warunkiem, ze sesja przychodząca banku odbiorcy będzie o późniejszej porze niż wychodząca banku nadawcy... Obowiązkiem pracodawcy jest takie przekazanie wynagrodzenia, aby znajdowało się ono do dyspozycji pracownika w dniu 10go.
Co do umów, no nie... nie był to drugi dzień, a czwarty lub piąty...
Nie polecam agencji. Źle jest zarządzana!!
4
Staczek 2015-07-23 12:18
Pracowałem na weekend - potwierdzam, jest całkiem w porządku
1
mietek 2015-08-12 04:32
pracuje od nich w auresie, dopiero 1 miesiąc, wypłate dali na czas, ale żeby podpisać kolejną umowe to trzeba co miesiąc do katowic jeździć gdzie w firmiie w której pracuje inne firmy które zatrudniają same dowoża te umowy troche to wkórwiające, a babka nawet nie zadzwoni żeby przyjechać podpisać umowe...
2
Gregory 2015-08-13 11:06
Zgadza się po umowy trzeba jechać ale akurat w moim przypadku w niczym mi to nie przeszkadza, wypłata na czas, dziewczyny w Katowicach rzeczowo podchodzą do rzeczy, uśmiechnięte i miłe.
1
mietek 2015-09-10 18:25
no i nastał czas że moge napisać że spóźniają się z wypłatami, pierwszą dostałem na czas, dziś miałem dostać drugą, jest już 18.30 i na moim koncie pieniędzy jak nie było tak nie ma, dzwoniłem do niech powiedzieli że przelewy już wczoraj poszły, zobaczymy ile będę czekać a jeżeli w następnym miesiącu znów będzie taki problem to przeniosę się do innej firmy, nie będą se w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] grać
1
Zawiedziony 2015-09-10 18:33
Ja też czekam... I czekam...
1
taki jeden 2015-09-10 19:26
Dzisiaj dzień wypłaty, i co? I oczywiście pieniędzy nie ma, a do 17:15 są księgowane przelewy w moim banku. Ogólnie jeżeli ktoś lubi się prosić o swoje pieniądze to polecam prace w Balans Poland.
4
Gregory 2015-10-09 17:13
Dziś 9 i wypłata już rano była na koncie. Ogromny plus dla agencji.
1
BLEE 2015-10-22 15:13
Ostatni punkt wzgledem wystawienia swiadectw to bzdura....7 dni i nie ma mowy o wystawieniu do roku czasu !Na swiadectwie mamy przeciez zaznaczona taka Klauzulę "
POUCZENIE

Pracownik może w ciągu 7 dni od dnia otrzymania świadectwa pracy wystąpić do pracodawcy z wnioskiem o sprostowanie tego świadectwa. W razie nieuwzględnienia wniosku pracownikowi przysługuje, w ciągu 7 dni od dnia otrzymania zawiadomienia o odmowie sprostowania świadectwa pracy, prawo wystąpienia z żądaniem sprostowania świadectwa pracy do Sądu Rejonowego - Sądu Pracy w

. . . . . . . . .
(podstawa prawna - art. 97 § 21 Kodeksu pracy)


Ci co odpowiadaja na pytania niech nie będą bezczelni!!
1
do Blee 2016-03-11 08:56
Naucz się czytać przepisy ze zrozumieniem a potem się wymądrzaj. Ustawa o pracownikach tymczasowych stanowi wyjątek od przepisów Kodeksu pracy
1
kaligula 2016-03-26 22:07
Cześć, czy mam rozumieć, że za cały przepracowany miesiąc zarobi się nieco ponad 1400 zeta? Stawka+10% premii za frekwencję? To byłoby około 50 zł ponad płacę minimalną. Pytam, bo myślałem o dostarczeniu swojego CV. Bardzo proszę o odpowiedź.
1
jojo 2016-07-08 13:18
wynagrodzenia z tego co wiem nie są wypłacane przez konsultantki tylko osobę od płac więc nie miej pretensji człowieku do dziewczyn, które tym się nie zajmują....
2
vg 2016-07-10 22:41
Skoro są 60 lat na rynku to widać, że współpraca z nimi opiera się na dość rozsądnych relacjach, a atmosfera dopisuje.
1
haiak 2017-02-27 21:29
Poziom pań pracującyh w biurze ponizej jakiegokolwiek poziomu. Podczas rozmowy miałem wrażenie, że Panie nie wiedzą same co tam robią i zostały wzięte do pracy z łapanki. KIerownik biura... to równiez jakaś pomyłka. Brak rzetelnych informacji, oferty pracy pozostawiają wiele do życzenia. Na rozmowie jest mowa o czymś innym poczym w pracy okazuje się zupełnie coś innego. Stawka godzinowa minimalna, premia frekwencyjna 50zł, to chyba mówi samo za siebie. Wypłaty nie mogę doprosić od 10.02. Jakieś szemrane nazwy niewidomo czy firma nazywa sie balans czy ppt ;/ żenada.

Firma nie godna polecenia. Pracowałem przez wiele agencji pracy ale ta jest zdecydowanie najgorsza. NIE POLECAM NAWET NAJGROSZEMU WROGOWI.
haiak 2017-02-27 21:30
Poziom pań pracującyh w biurze ponizej jakiegokolwiek poziomu. Podczas rozmowy miałem wrażenie, że Panie nie wiedzą same co tam robią i zostały wzięte do pracy z łapanki. KIerownik biura... to równiez jakaś pomyłka. Brak rzetelnych informacji, oferty pracy pozostawiają wiele do życzenia. Na rozmowie jest mowa o czymś innym poczym w pracy okazuje się zupełnie coś innego. Stawka godzinowa minimalna, premia frekwencyjna 50zł, to chyba mówi samo za siebie. Wypłaty nie mogę doprosić od 10.02. Jakieś szemrane nazwy niewidomo czy firma nazywa sie balans czy ppt ;/ żenada.

Firma nie godna polecenia. Pracowałem przez wiele agencji pracy ale ta jest zdecydowanie najgorsza. NIE POLECAM NAWET NAJGROSZEMU WROGOWI.
Anka G. 2017-03-01 23:55
Za co wyrzucili cie z pracy ze teraz wypisujesz takie bzdury? Agencja jak najbardziej godna polecenia. Stawki na rynku są takie a nie inne, agencja nie ma na to wpływu. Pracowałam za ich pośrednictwem w dwóch firmach i wszystko było ok. Anonimowo łatwo jest kogoś oczerniac.
Hahaha 2017-03-04 13:55
Dla mnie też najgorsza agencja przez którą pracowałem nie dostałem do dziś świadectwa ani pita, w poniedziałek wyruszam do skarbówki, ciekawe co wtedy zrobią jak zapłacą karę.
Nie polecam....
1
Hubert 2017-03-06 11:05
Może trzeba pocztę odbierać?
Joanna 2017-05-10 15:39
@haiak @Hahaha czy udało Wam się wyjaśnić z firmą opóźnienia w przesłaniu wypłaty oraz świadectwa pracy?
@Anka G. rozumiem, że Ty masz dobre doświadczenia ze współpracy z Balans Poland Sp. z o. o. Mogłabyś powiedzieć nam o nich trochę więcej? Jak wygląda poszukiwanie pracy za ich pośrednictwem?
Nowicjuszka 2017-07-17 17:01
Poszukuje osoby która pracuje lub pracowała w firmie LBP w łodzi na ulicy Manewrowej przez Agencję Balans :) Mam kilka pytań odnośnie zatrudnienia. Mianowicie czy to prawda że pierwsza umowa na tydzień, druga już na 1,5 roku? Proszę o odpowiedź
Balans Poland 2017-08-16 13:28
Witam

W tej sprawie proszę o bezpośredni kontakt z przedstawicielami biura. Tel. 42 639 79 01
bonsai 2017-08-28 18:01
Nie polecam biura agencji w Łodzi przy ul. Piotrkowskiej 51.
Z obiecanej lekkiej pracy siedzącej były tylko 4 dni z 14 pracujących a reszta to stanie przez 8 godzin.
Pensja oczywiście jak za lekką.
Dodatkowo panie tam pracujące mają tendencję do mylenia się przy wpisywaniu danych do komputera i trzeba się pojawiać by wypełniać druczki od nowa bo procedura.
3
j 2017-09-08 11:12
konsultantki NIE NALICZAJĄ wynagrodzenia tylko dział płac
Zostaw swoją opinię o Balans Poland Sp. z o. o. - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Balans Poland Sp. z o. o.