brak logo

Agencja Ochrony Osób i Mienia Askar

Sopot

Opinie o Agencja Ochrony Osób i Mienia Askar

anonim61 2014-03-18 18:21:04
WITAM.PROSZĘ O POMOC.DOSTAŁEM PROPOZYCJE PRACY W GDAŃSKIM ASKARZE JAKO OCHRONA Z ORZECZENIEM ,ALE PO PRZECZYTANIU WPISÓW BOJE SIĘ ZACZYNAĆ PRACE.CO MAM ROBIĆ ???
1
Tomek 2014-03-20 10:31:56
WITAM !
Zainteresowanych tak jak wcześniej pisałem sprawa jest w sądzie pracy od 24.12.2013 r celem zmiany umowy o dzieło na umowę o pracę,sprawy się nie odbywają bo pan prezes Askara przedstawia sądowi zaświadczenia o chorobie wydane przez lekarza medycyny sądowej - pewnie strach w oczy mu zajrzał i nie ma odwagi stawiać się na rozprawy /ALE PRACY TEZ NIE MOŻE WYKONYWAĆ ZUS JEST CZUJNY /ale wiecznie chory nie będzie a odsetki lecą.Co do firmy oczywiście odradzam zatrudnienia bo nie płaca pensji zatrudniają ludzi a sami kasy nie mają może również na bilet PKP aby dotrzeć na rozprawę do sądy o paliwie czy zatrudnienie mecenasa reprezentującego firmę Askar nie wspomnę.
Pozdrawiam Tomek
3
Michal 2014-04-10 12:31:49
Witam pracowalem w Warszawie dla Agencji Askar w perfumeri Douglas na zlotych tarasach od dnia otwarcia przez rok,bylem zatrudniony na umowe zlecenie ale problemow z kasa nie bylo zawsze przelew byl na czas a co do przekretow z testerami i giftami to sa straszne,jeszcze istnieje cos takiego jak przeniesienie towaru na inny sklep bo akurat go tam nie ma i wtedy wlasnie czesto ten towar znikal,z sejfu sklepowego ktoregos dnia zniklo 40 tysiecy,sledztwo umorzono z braku dowodow.
Michal 2014-04-10 12:31:50
Witam pracowalem w Warszawie dla Agencji Askar w perfumeri Douglas na zlotych tarasach od dnia otwarcia przez rok,bylem zatrudniony na umowe zlecenie ale problemow z kasa nie bylo zawsze przelew byl na czas(usunięte przez administratora)
Tomek 2014-04-15 11:19:28
Witam kolego czyli w naszej stolicy pracownicy dostawali wynagrodzenie zgodnie z przepisami 10 dnia każdego miesiąca i przez rok wpływy za wykonaną prace były na czas tylko POZAZDROŚCIĆ pozdrawiam.
ochroniarz 2014-05-17 17:21:06
POZDROWIENA DLA SZEFOSTWA POZDRAWIA KOLOBRZEG
Gość 2014-05-19 19:24:49
Polecam zastanowić się dwa razy wchodząc we współpracę z tą firmą. Brak kompetencji wychodzi na każdym kroku, tak samo, jak brak organizacji i profesjonalizmu. Panowie przywieźli mnie na obiekt, który miałem "ochraniać", po czym powiedzieli, że "to jest tu. Pan zapozna się ze sklepem". Zero jakichkolwiek wskazówek, czy instrukcji. Pomijając jednak ten fakt, na koniec (nie)miły "szef szefów", uciął mi pensję za nieprzyjście do pracy (uprzedziłem o tym), nawet jeśli było to 2 chyba, czy 3 dni po okresie wypowiedzenia, kiedy już nic mnie tam nie zobowiązywało. To tylko kilkaset złotych, bez których sobie poradzę, ale im będzie ciężko odbudować renomę, jeśli kiedykolwiek ją mieli. Ja tylko ostrzegam :)
ochroniarz 2014-05-19 19:28:58
Polecam zastanowić się dwa razy wchodząc we współpracę z tą firmą. Brak kompetencji wychodzi na każdym kroku, tak samo, jak brak organizacji i profesjonalizmu. Panowie przywieźli mnie na obiekt, który miałem "ochraniać", po czym powiedzieli, że "to jest tu. Pan zapozna się ze sklepem". Zero jakichkolwiek wskazówek, czy instrukcji. Pomijając jednak ten fakt, na koniec (nie)miły "szef szefów", uciął mi pensję za nieprzyjście do pracy (uprzedziłem o tym), nawet jeśli było to 2 chyba, czy 3 dni po okresie wypowiedzenia, kiedy już nic mnie tam nie zobowiązywało. To tylko kilkaset złotych, bez których sobie poradzę, ale im będzie ciężko odbudować renomę, jeśli kiedykolwiek ją mieli. Ja tylko ostrzegam :)
2
timol 2014-06-04 21:40:23
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nic wiecej!!!!
Tomek 2014-06-16 11:43:35
WITAM! szanowni czytelnicy firma ta pobiera ad osóbuczących się składki ZUS wystawia dokumentacje a w ZUSie brak wpływu ponieważ uczniomnie pobiera się składek.Sprawa w toku.
Tomek 2014-06-16 12:25:09
(usunięte przez administratora)Przykre bo nie mogę ostrzec i informować wspaniałych kolegów z ochrony pracujący i mających zamiar podjąć współprace przed tą firmą, a Prezes firmy do Sądu Pracy na kolejną rozprawę się stawi? bo od 6 miesięcy nie może dojechać zwolnienia lekarza Sądowego - A może brak odwagi stanąć z byłym
pracownikiem twarzą w twarz.
tusk 2014-06-27 00:31:45
Zdecydowanie odradzam , a najgorsze są te panny gwiazdy w douglasie
wisznu 2014-07-05 22:34:51
Ja podjąłem ostatnio pracę w ochronie w douglasie, mam dostać pieniądze po 15 dniach, zobaczymy. jak na razie żadnej umowy nie podpisywałem a już pracuje 10 dni.
ochroniarz 2014-07-07 12:38:13
Mam pytanie !czy to prawda,że nie można blokowac drzwi po godzinach otwarcia,aż wyjdą wszyscy klijenci( nie wolno niewpuszczać w tym czasie osób wchodzących) aż się wyludni
ochroniarz 2014-07-07 12:45:53
Sorry! chodzi o godziny zamkniecia sklepu Douglas
ochroniarz 2014-07-16 19:21:01
Pracuje miesiąc w tej firmie i dostałem na czas pełne wynagrodzenie.
ZORRO 2014-07-31 10:12:43
To się ciesz z pierwszej wypłaty bo w następnym miesiącu możesz nie dostać wynagrodzenia z tego co tu poczytałem.
jonasz 2014-08-13 11:25:56
o ubranie robocze trzeba się prosić, po kilku miesiącach próśb może dostanie wybrani stroje z przerobionych butelek plastykowych.... po których dostaje się wysypki :) w końcu i tak lepiej swoje nosić. Na lato nie ma żadnej koszuli z krótkim rękawem - 30 stopni ciepła i każdy musi sobie radzić bo firmę to nie interesuję :) coś okropnego
Milimetr 2014-08-25 19:51:47
Pracuję w firmie Askar od ponad poł roku. Wynagrodzenie dostaje w terminie, 10-tego, tylko raz spóźnili się o cztery dni, czym nie zmartwiłem się. Fakt, że pracuje jako osoba niepełnosprawna w stopniu znacznym na umowę o pracę, na co firma ma duże dofinansowanie z PFRON i może z tego faktu wynika terminowość wypłat. Wiem, że osoby pracujące na umowę-zlecenie lub umowę o dzieło czasami maja poślizg w terminowości wypłat.
cres 2014-08-28 20:34:44
Pracowałem w Askarze /Pomorze/ tragedia. Tak dziadowskiej firmy jeszcze nie widziałem ani umowy ani umundurowania ani nie wiadomo co masz robić na obiekcie. Do tego ja akurat z licencją płatność do 20 następnego m-ca okazało się, że coś tam coś tam-głupie tłumaczenie i pieniądze miałem dopiero kilka dni po 20 czyli dwa miesiące dybiesz a za jeden m-c dostajesz. Po trzech miechach powiedziałem dość. Potem walka o pozostałe pieniądze.Wszystkim którzy chcą podjąć tam pracę ja osobiście odradzam lub przynajmniej radzę dobrze przemyśleć.
ochroniarz 2014-09-07 18:07:09
Po przepracowaniu prawie 2-miesiecy było ok! Sielanka się skonczyła jak wygarnołem prawde o mobingu w Daglasie w stosunku do ochrony,przedzwoniłem do centrali do Warszawy po moim telefonie szef ochrony wyrzucił mię z pracy argumentując tym ,że nie nadaje się i za karę dostałem wyplatę policzoną po 4 zł na godz. podobno zabrano mi tzw premie w aneksie dodatkowe 3,5o zł za godz.
Jerzy 2014-09-08 11:51:54
JA PRACUJE DWA LATA I NIE WIDZĘ ŻADNYCH PROBLEMÓW.JAK POTRZEBUJE WOLNE DNI DO LEKARZA TO OTRZYMUJE,A PIENIĄŻKI MAM NA CZAS,Z KIEROWNIKIEM DOBRA WSPÓŁPRACA TAK SAMO Z PANIAMI Z DZIAŁU RACHUNKOWEGO.POZDRAWIAM.P
1
Ochrona 2014-09-22 11:47:49
W Perfumeri Douglas w Koszalinie Ochrona regularnie wymieniana jest z czestotliwością jednego miesiąca włącznie z kordynatorem.
Zapraszamy do wspólpracy w miłej i serdecznej atmosferze.
1
ochrona 2014-09-29 13:38:55
w tym przypadku nie chodzi wymiane na inny obiekt tylko co miesiąc zwalniani sa i przyjmowani następni ,dopuki niedopasuja się do wymóg kierownictwa.a wymóg jest jeden masz być lojalny iposłuszny bez swojego zdania.
terek 2014-10-15 12:14:18
( usunięte przez administratora ).... ktora wysyla pisma o zaleglych pieniadzach bardzo niekompetentna i do tego robi śmietnik z własnych słów!!!!
TOM 2014-10-25 10:04:23
LUDZIE.OMIJAJCIE TA FIRMĘ Z DALEKA!!!!!!!!! PREZES NIE DOSC ZE NIEUDACZNIK TO JESZCZE KRĘTACZ, KASA PLACONA Z DUZYMI OPOZNIENIAMI JAK Z ŁASKI !!!
4
lila 2014-10-27 19:02:16
gdy się zwolniłam z firmy Partner oczywiście za porozumieniem stron za kare nie dostałam wynagrodzenia chociaż byłam zatrudniona na umowę o prace kategoryczni nie polecam tej firmy
1
kruk 2014-11-09 12:26:16
A za co mieli zapłacić jak się nawet podstawowych obowiązków nie wykonywało? Za opychanie się wafelkami?Firma częściowo została postawiona w stan upadłości i stąd te perturbacje.Można zmienić firmę ale firmy ochroniarskie o ochronie nie mają zielonego pojęcia. Chodzi firmie tylko o to żeby wygrać przetarg,posadzić 70-letniego dziadka po dwóch zawałach i ciągnąć kasę z PEFRONU.
1
lila 2014-11-12 11:29:33
proszę mnie nie obrazac swoje obowiązki do ostatniego dnia wykonywałam sumiennie a dopominałam się o swoją wypłatę czy to zbrodnia niebyło na mnie skarg a firma Askar ma fatalna opinie i nie jest to tylko moje zdanie
2
Pan Gaspar 2014-11-19 11:41:40
Ze smutkiem i odrobiną wściekłości muszę tutaj napisać i przestrzec wszystkich że "firma" ta jest kompletną porażką, oszustwa, krętactwo i brak profesjonalizmu. Są nie wypłacalni, umowę dostaje się po miesiącu od czasu zatrudnienia. Na wynagrodzenie za miesiąc Wrzesień czekam do dziś przypominam jest listopad! To jest jeden wielki cyrk odradzam pracy w tym miejscu.
Pan Gaspar 2014-11-19 12:22:02
Zapomniałem napomknąć o tym że nie da się z nimi skontaktować inaczej niż wizytą w ich siedzibie :) Nikt nie odbiera telefonów anie księgowa ani kierownik :) Żenada po prostu!
1
Milimetr 2014-11-19 17:41:24
W czerwcu pisałem na tym portalu, że Askar {Partner) jest s stosunku do mnie ok. Płaci terminowo. Obecnie sytuacja diametralnie obróciła się. Firma zalega mi z wynagrodzeniem za miesiąc wrzesień i październik, a dalszych perspektyw na odzyskanie wynagrodzenia brak. Oczywiście, tak jak piszą inni, nikt w firmie nie odbiera telefonów. Tylko jeszcze mnie jedna sprawa dziwi. Nie odbierają telefonów, a tym samym nie wzywają mnie po urlopie do pracy. Będę musiał osobiście pofatygować się do biura.
Osobiście odradzam zatrudnienie się w tej firmie, chyba, że ktoś chce pracować za DARMO.
1
czaber 2014-12-01 13:16:58
smieszna firma prowadzona przez dyrektora ktory nie ma nawet wpisu kwalfikowanego pracownika ochrony firma nie na niego tylko na zone bo on stracil prawa do prowadzenia firmy,dzis nie dostalem jeszcze wyplaty za wrzesien na telefony,pisma i pozew do sadu nie reaguja
kruk 2014-12-04 10:31:21
Partner już nie istnieje i ciężko będzie odzyskać kasę.
Mon;) 2014-12-17 21:25:43
Witam wszystkich którzy chcą zatrudnić się w firmie ASKAR (PARTNER) szczerze odradzam pracodawca się w 100% wypina na pracowników opisze przypadek mojego taty (pracował tam 9 lat do września wypłaty były 10 a nawet i wcześniej w październiku wypłata kilka dni spóźniona w listopadzie to samo a gdy się dzwoniło do nich to tylko słyszeliśmy pefron nam wstrzymał pieniądze, kontrahenci nie płacą lub stara księgowa narobiła bałaganu a nowa nie daje rady tego sprostować, mamy grudzień 2 dni nikt nie odbierał telefonów zadzwoniłam w taty imieniu do dyżurnego na pytanie kiedy tata otrzyma wynagrodzenie dostałam odpowiedź : wypłata może być dzisiaj, może jutro lub w piątek albo przed świętami a jak nie będzie do świąt to można się wypłaty spodziewać po świętach albo w styczniu ) miał I grupę ze starostwa powiatowego do 31 października 2014 roku do tej daty był zatrudniony na umowę o prace od 1 listopada nię miał żadnej umowy natomiast cały czas chodził do pracy 27.11.2014 w czasie godzin pracy stał się wypadek w skutek czego doszło do złamania dwukostkowego dzwoniąc do pracodawcy co mam dalej zrobić bo lekarz chce nip zakładu pracy dostałam pierwszą odpowiedź ale Pani tata nie miał umowy z nami podpisanej po chwili jak usłyszał że w dokumentacji z soru jest zaznaczone miejsce zdarzenia w pracy stwierdził żebym wzięła zwolnie i do nich dostarczyła po wyjściu ze szpitala tata dostał zwolnienie na prawie 6 tyg i szpital te zwolnienie wysłał do zusu powiadomiłam pracodawce iż zwolnienie zostało wysłane przez szpital do zusu kierownik stwierdził że coś musi pomyśleć i się dowiedzieć po 5 dniach przyjechał z drugim kierownikiem żeby podpisać dokumenty bhp żeby tata mógł się ubiegać o odszkodowanie przy czym nawet nie pofatygowali się do mieszkania tylko czekali przed domem po kilku dniach po ich odwiedzinach przyjechał bhpowiec aby tata mógł złożyć zeznanie ze względu na wypadek w pracy przy czym Pan z bhp pytał się taty dlaczego nie miał kamizelki odblaskowej na terenie budowy no niestety tak pracodawca troszczy się o bezpieczeństwo pracowników zero latarek kamizelek odblaskowych tylko jakaś bluza, kurtka zimowa,bezrekawnik para spodni w ciągu 9lat pracy nie polecam tam nikomu pracy olewają ludzi
Mon;) 2014-12-17 21:36:10
Zapomniałam dodać iż miedzy czasie kontaktowałam się z pefronem czy na II grupie z zusu też dofinansowanie firma dostaje Pani z którą rozmawiałam mówiła że tak tylko kwota dofinansowania jest mniejsza po rozmowie z pefronem skontaktowałam się z inspekcją pracy tam też Pan zasugerował mi jeżeli były by jakiekolwiek problemy z pracodawca gdyby twierdził że dany pracownik nie pracował dla nich sprawa może być skierowana do prokuratury a na ich prośbę operator sieci komórkowych musi wydać bilingi rozmów a to może być podstawą dla sądu jak na razie w taty sprawie cisza
Pik 2015-01-10 11:59:51
Firma przeobraża się w kolejne spółki:Askar-Service,Protect-Service i nadal jest niewypłacalna dla pracowników za wyjątkiem administracji oraz dyżurnych i kontrolnych,którzy wysyłają uspokajające komunikaty do zrozpaczonych pracowników.Gdańską firmą rządzi rodzina M.,która czyta na pewno te komentarze ale co ją obchodzą zwykli ludzie dla nich przecież pieniędzy nie zabraknie.
1
były pracownik 2015-01-10 17:47:36
Zgłaszajcie okradanie pracownika za brak pensji w firmie Askar i Partner do PIP w Gdyni i Gdańsku oraz do prokuratury w Gdańsku Może te instytucje ruszą się i coś zrobią a ludzie którzy tam pracują bez umow nie wiem na co liczą że "prezesi"założyli nowe firmy i się zmienią? niestety nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zostanie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] NIE PRACUJCIE W TYCH FIRMACH bo Was orżną jak nic.
1
mix 2015-01-21 12:34:38
wszystkie osoby poszkodowane niech zgłaszają sprawę policji, PIP w Gdańsku, do Sądu Pracy - z tego co wiem postępowanie wobec firmy prowadzi prokuratura w Gdansku Oliwie piszcie tam doniesienia o popełnieniu przestępstwa przez prezesów spólek PARTNER, ASKAR zarządzanych przez Mikulskich itd.
1
mix 2015-01-21 12:35:37
wszystkie osoby poszkodowane niech zgłaszają sprawę policji, PIP w Gdańsku, do Sądu Pracy - z tego co wiem postępowanie wobec firmy prowadzi prokuratura w Gdansku Oliwie piszcie tam doniesienia o popełnieniu przestępstwa przez prezesów spólek PARTNER, ASKAR zarządzanych przez Mikulskich itd.
1
Oszukany 2015-01-22 19:13:35
Firma zmieniła nazwę na Protect Service i dalej oszukują ludzi. część pracowników w ogóle nie ma umów. część ma , ale i tak nie dostaje pieniędzy, część dostaje do podpisania jakieś świstki nie zgodne z prawem, zaniżone kwoty- naiwni podpisują w ciemno- to bez różnicy. Państwo M i tak nie płacą.
Kontrolni też się zwalniają, to nie prawdą, że dostają pieniądze, kadrowej nie ma od grudnia! To że w tym kraju takie osoby nie mają zakazu prowadzenia działalności to skandal!!!Kiedy prokurator się weźmie za tych oszustów? Ostrzegam przed Protect Service.
1
obserwator 2015-01-25 11:15:36
Gdzie jest PIP!!
1
MALBORK 2015-01-28 21:50:04
A było tak- Firma ADAR zmieniła się w ASKAR-ASKAR SERVICE-PARTNER-PROTECT SERVICE Panowie Mikulscy zakładaja kolejne spółki po około 2 latach likwidują przenosząc majątek do nowej ! Nigdy nie płaca sumienie ! Przekręt za Przekrętem! Zawyrzaja ilość osób pracujących w danej firmie celem wyłudzenia dofinansowania z pefron!BRAK KONTAKTU Z FIRMĄ NIE ODBIERAJĄ TELEFONÓW !! NIE WYPŁACALNI WTYM NOWA SPÓŁKA PROTECT SERVICE Wniosek CHCESZ PRACOWAĆ CHARYTATYWNIE ??! ZTRUDNIJ SIĘ WŁAŚNIE W TEJ FIRMIE!!!!!
4
obserwator 2015-03-11 16:47:12
Protect Service -dalej oszukują ludzi ani za styczeń ani za luty nie zapłacili pensji a powinna byc zgodnie z umową do 10-tego na koncie. Brak jakiegokolwiek kontaktu. Drzwi pozamykane, nie odbierają telefonów. Prawdopodobnie firma upadła tak jak Askar i Partner.Nie zatrudniajcie się w tej firmie bo są niewypłacalni
Nezapłacony 2015-03-13 11:24:14
Czy wiecie, gdzie ten drań Mikulski mieszka? Podajcie chociarz dzielnice.
1
dawid 2015-03-14 07:26:01
jezeli macie dosc itd , proponuje spróbowac w Security ul.Litewska , moge troche pomóc
1
Oboże 2015-03-17 17:03:31
A teraz wszystkich zwalniają z pracy, ciekawe czy zapłacą kasę za marzec i łaskę robią jeżeli chodzi o urlop należny. Żenada. Tą firmą powinni zająć się odpowiednie służby!!! Kasę płacą z poślizgiem, i bez należnych odsetek.
3
były pracownik 2015-09-01 15:07:10
do tej pory ludzie niedostali wynagrodzenia za ubiegły rok pracując w firmie Partner zgłosili wniosek o upadłość lecz sąd ta upadłość odrzucił państwo M to oszuści i beszczelni ludzie niech sami idą do pracy na obiekty
alex37 2015-11-22 11:05:24
WITAM NIE POLECAM TEJ FIRMY PARTNER I ASKAR TO OSZUŚCI PRACOWAŁEM W KOŁOBRZEGU JAKO PRACOWNIK OCHRONY BUDOWY FIRMIE SKANSKA I NASZ OSZUKANO NA OSTATNIE WYPŁATY ZA 4 MIESIACE FIRMA SKANSKA JEST FIRMA W PORZĄDKU KTÓRĄ PILNOWALIŚMY NAJLEPSI KIEROWNICY PAN KRZYSIU KAJETAN RADEK POZDRAWIAM
laurk 2016-05-15 15:10:53
filip, akurat oferty kiedyś były, ale oni rzadko szukają ludzi do firmy - to prawda. Wszystko jest związane z tym, że nie mają zbyt wielu zleceń a mają sporo pracowników
Zostaw swoją opinię o Agencja Ochrony Osób i Mienia Askar - Sopot
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Ochrony Osób i Mienia Askar