Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Hessing

Pracowałeś w firmie Hessing i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Ania - 2015-10-23 02:09:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dzięki w takim razie @MateyC za rady... nie wiem sama co robić, on nadal chce wyjechać i z jednej strony się cieszę, ale z drugiej strony przeraża mnie to wszystko, nie wiem co mam o tym sądzić i w ogóle, ale skoro mówisz, że może nawet wrócisz tam do pracy, to mnie w sumie chyba trochę uspokoiło dzięks
zdjecie uzytkownika
BackToPL - 2015-10-23 08:24:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [borger - 2015-08-31 19:44:52]:
wedlug mnie tam nie potrzeba doswiadzczenia. Malpa sie nauczy tam wszystkiego. A co do oczekiwania na telefon to ja czekalem okolo roku, nie wiem czemu tak jest ale tak jest, z tym ze ja nie potrzebowalem pracy na gwalt, wiec na to lalem. Jak juz chcialem pojechac sam zadzwonilem do nich i zmeczylem ze moge jechac odrazu i za godzine byl telefon ze wyjazd za dwa dni. Tyle, ze nie nastawiaj sie (przynajmniej przez E&A) ze stanowisko jakie Ci zaoferuja w biurze bedzie sie pokrywalo z tym w NL. Ja musialem pracowac na dwoch dzialach, nie bylo innej opcji. Nie wyklocalem sie bo pojechalem tam zarobic, a zdarzalo sie tak ze ludzie ode mnie z domku pracowali po 16h w tygodniu, gdzie ja pracowalem 5 - 6 dni, zazwyczaj po 9 - 10h.
zdjecie uzytkownika
tobi - 2015-11-18 14:47:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@BackToPL, doswiadczenie moze na jkies podstawowoe stanowiska nie trzeba, takie praktyczne kto kazdy potrafi wszystko zrobic, natomiast teraz widze ze poszukuja programisty php, ze znajomoscia tego jezyka i innych pokrewnych programow, napisali ze oferu astabilnosc zatrdunienia, jednak o wynagrodzeniu i umowie nic nie napisali
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-11-20 17:51:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
u nich jest praca widze, ale tak naparwde tylko jako programista, nikogo wiecej nie szukają do nich do pracy.
zdjecie uzytkownika
luz - 2015-11-22 22:42:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się @tobi, że wzmianka o stabilnym zatrudnieniu to w sumie może być znak, że firma oferuje umowę o pracę. Zresztą na takim stanowisku na czarno się nie pracuje :)
zdjecie uzytkownika
sedak - 2015-11-25 03:21:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Żaden programista nie chciałby pracować w takiej firmie gdzie nie ma umowy o pracę, a to duża firma jednak jest.
zdjecie uzytkownika
ultra - 2015-12-04 12:42:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak teraz w Hessingu z godzinami jest???
zdjecie uzytkownika
klik - 2015-12-07 16:32:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tez mi sie wydaje ze w takiej firmie jak Hessing to umowa o prace nie bedzie niczym dziwnym. a stawki tez nie najgorsze bo okolo 9,00 €/h brutto. wiec cos mozna zaorbic
zdjecie uzytkownika
lubie czarne dzidy - 2015-12-13 12:09:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jurko - 2015-08-23 19:57:22]:
dobra kasa 9 euro zenada
zdjecie uzytkownika
h&s - 2015-12-16 14:49:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uprzejmie informujemy , że sprawa negatywnych opinii personalnych jak i samego zakładu hessing wpisanych na tym portalu zostały skierowane na policje w Helmond ( Politie Helmond Centrum Kasteel Traverse 101 ) w podejrzeniu o stalting , oraz umyśle i jawne prześladowanie , co w Holandii jest wysoko karane. Prosimy o osoby które w ten sposób zdecydowały się na wyrażanie swoich negatywnych emocji o dwukrotne przemyślenie napisania opinii na tej stronie. Kwestia tych wpisów została również zgłoszona do administratora tej strony.
zdjecie uzytkownika
* - 2015-12-17 09:54:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [h&s - 2015-12-16 14:49:31]:
Przepraszam, a kogo ty informujesz o postępkach w działaniu przeciwko firmie Hessing? Chyba ludzi takiego pokroju jak ty .... z mojego punktu widzenia, to chyba niezbyt ciekawego :) W firmie Hessing przepracowałam ponad kilka ładnych miesięcy, więc jestem pewna tego, że rzeczy o których piszesz w poście nie mają miejsca. Ponadto, to chyba sam nie wiesz z czym na tą policję poszłeś? chyba chodziło ci o stalking a nie stalting :) czcigodny człowieku :). Na tyle, ile znam ludzi z firmy Hessing i poltykę personalną, pozwalam sobie stwierdzić, że należysz w moim mniemaniu do osób, które przyjechały do pracy w Holandii nie uczciwie zarobić, lecz wyciągnąć z firmy pieniądze za friko tytułem rzekomego prześladowania, bo tak co niektórym polakom jest łatwiej, chrzaniąc w ten sposób opinię reszcie społeczeństwa polskiego. Jeśli już zwracasz się do ludzi z portali, i piszesz o poważnych rzeczach jakim jest stalking, to nie pisz nie pisz tego wyrażenia z błędami.
Szanowni Państwo, zanim weźmiecie udział w sprawie, która jest wyżej opisana w poście i przeciwko firmie Hessing, to proszę zastanówcie się, bo nigdzie za leżenie nie płacą, wszędzie trzeba pracować. Ja nie sądzę, aby takie zjawisko w firmie Hessing wystąpiło. Chciałabym, aby ten mój post również trafił na Politie w Helmond.
zdjecie uzytkownika
Maniek - 2015-12-17 20:03:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tam uważam, że firma nie jest zła, można spokojnie aplikować jeśli się czegoś słucha na stałe :) Taki dobry pracodawca, ciągłe oferty w internecie są
zdjecie uzytkownika
Daniel M - 2015-12-27 16:12:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [h&s - 2015-12-16 14:49:31]:
H&s wez walnij sie w swoje głupie czoło
zdjecie uzytkownika
kula - 2015-12-29 02:06:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Maniek pewnie, że stałe zatrudnienie można u nich na spokojnie znaleźć, ale chyba ostatnio nie pojawiło się żadne ogłoszenie pracy. Wie ktoś czy planowana jest u nich rotacja? Dzięki za odpowiedźk
zdjecie uzytkownika
barys - 2016-01-04 14:54:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile godzin w tygodniu pracujecie?
zdjecie uzytkownika
klik - 2016-01-04 19:34:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kula tam jest praca glownie pry produkcji salatek, tak jak wspomnialem stawka brutto 9,00 € ok. netto 7,43 € ok netto z res. 8,47 € plus do tego pieniądze urlopowe - 10,43% dochodów brutto (tylko dla godz. podstawowych), oferta wydaje sie ciekawa
zdjecie uzytkownika
hessing - 2016-01-04 20:10:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [klik - 2016-01-04 19:34:50]:
Ale nie za 25 godzin w tygodniu! Bo tyle tam pracy jest.
zdjecie uzytkownika
Iza - 2016-01-07 10:24:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sa tu ludzie pracujący w Hessingu przez HOBIJ? Jeśli tak jak wyglądają tygodniowe wymiary godzin? Jak warunki mieszkalne?

Dzięki za odpowiedź
zdjecie uzytkownika
hes - 2016-01-07 10:58:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masz przecież post wyżej ile godzin się pracuje.
zdjecie uzytkownika
Iza - 2016-01-07 13:10:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Znam holenderskie warunki pracy, niejednokrotnie zdarza się, że jedni pracuję normalnie ok.40 godzin inni duzo mniej dlatego wolę poznać kilka opinii... chyba, ze jestes w stanie określić, że u innych wygląda to równie kiepsko?
zdjecie uzytkownika
gurka - 2016-01-08 01:10:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy to przypadkiem nie zależy od tego na ile masz podpisany kontrakt ? Chociaż tak szczerze to w hessing ostatnio nic nie rzuciło mi się oczy żeby ludzi poszukiwali.
zdjecie uzytkownika
1234 - 2016-01-08 12:15:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chcialabym uzyskac informacje na temat pracy w firmie Hessing dla dziewczyn.
jak wyglada sprawa mieszkan,pracy,ludzi i ogolnej atmosfery w pracy???
zdjecie uzytkownika
4321 - 2016-01-08 14:01:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zadzwoń do agencji pracy, która rekrutuje i się wypytaj.
zdjecie uzytkownika
Ktosiek - 2016-01-08 14:23:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [4321 - 2016-01-08 14:01:40]:
Chyba od tego jest forum żeby tutaj pytać innych ludzi.. Wiadomo że agencja wszystko ubarwi.
zdjecie uzytkownika
Iza - 2016-01-08 16:43:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To co mówi agencja, a to co spotyka sie po przyjezdzie do Holandii to w wielu przypadkach dwie różne bajki ;) To samo tyczy sie podpisanego w którym gwarantują Ci OKOŁO 36h/tydz, stąd moje pytanie tutaj ;)
zdjecie uzytkownika
sara - 2016-01-10 18:54:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W ogóle jaka agencja rekrutuje do Hessing, bo nie wiem. Jak rozumiem skoro gwarantują 36h/tydz to nie ma żadnych przestojów z pracą, czy może jednak ich gwarancje nic nie warte...
zdjecie uzytkownika
Raflik - 2016-01-10 20:36:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co do godzin to jest ciężko coś powiedzieć gdy jest reklama na danych działach to godziny są ale gdy jej nie ma to połowę tygodnia w domu siedzisz co do atmosfery w kolhozie się nie wypowiadam sama nazwa kolhoz ma wystarczyć.
zdjecie uzytkownika
Pablo - 2016-01-11 14:12:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jutro mają do mnie dzwonić w związku z wyjazdem do firmy Hessing w Zwaagdijk,jednak że po przeczytaniu tylu negatywnych opinii chyba będe zmuszony zrezygnować z oferty,a może ktoś przedstawi pozytywne fakty dotyczące tej firmy?? Takie istnieją??
zdjecie uzytkownika
AndrzejZ - 2016-01-12 10:04:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@Pablo przeczytaj post MateyC z poprzedniej strony. Tam chyba dość rzetelnie to napisał.
zdjecie uzytkownika
anaa - 2016-01-12 15:30:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
praca w Hessing nie jest zła,choć ciężka muszę przyznać... ja pracowałam 5dni w tygodniu, największym minusem są dziewczyny-Polki,które tam pracują,sa wredne po prostu...
zdjecie uzytkownika
jurko - 2016-01-13 00:54:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anaa - 2016-01-12 15:30:13]:
niestety @anaa, ale kobiety gdy wyjeżdżają do pracy za granicę to jakoś tak mają, że chcą pokazać, że są lepsze, po za tym zależy im na tej pracy więc może myslą , że tak ją łatwiej utrzymają
zdjecie uzytkownika
mosiek - 2016-01-14 22:47:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ile godzin tygodniowo pracujecie? Pisać mi tu szybko;-)
Dobra robota w Hesie jest cy lepiej omijać?
Przez e&a gdzie się mieszka?
Dzięki.
zdjecie uzytkownika
komarko - 2016-01-17 18:48:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tego co mi wiadomo, to warto pracować w hessing, zależy na jaki etat będziesz zatrudniona, zazwyczaj tygodniowo koło 60-75 godzin, myślę, że to dobre warunki
zdjecie uzytkownika
piotr - 2016-01-17 19:59:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale glupoty, 30 godzin Nie więcej.
zdjecie uzytkownika
benny - 2016-01-20 16:47:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@komarenko, cóż standardowy etat to 8h pracy dziennie przez 5 dni w tygodniu, wychodzi 40h tygodniowo, a Ty piszesz o 60-75 godzinach to za dużo. Tak jak napisał piotr raczej jest te 30-40h.
zdjecie uzytkownika
Nicole - 2016-02-01 14:03:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Maniek - 2015-12-17 20:03:54]:
"z czym poszłeś na policję"- tak, właśnie widzę, że w Hessingu pracują ludzie po podstawówce.
zdjecie uzytkownika
bobciu - 2016-02-02 09:55:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dostałem oferte pracy w Hessing przez agencje Hobij. Krótkie pytanie czy są godiny? Bo jeżeli mam mieć 20-30 h w tygodniu to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z domu nie ruszam.
zdjecie uzytkownika
figo - 2016-02-02 13:20:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@bobciu ktoś wyżej napisał że 30 godzin to max. Myślę że nawet te 6 h dziennie jeśli dobrze płacą to warto jechać. W tych "postępowych" krajach sprawdza się teraz jak działa 6-godzinny dzień pracy
zdjecie uzytkownika
bobciu - 2016-02-02 18:05:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jutro zadzwonie i będe dopytywał o stałą liczbe godzin. Chyba że płacą 20/h euro to nie ma problemu 4-6h dziennie wystarczy:)
zdjecie uzytkownika
Ja - 2016-02-05 16:33:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak tam z ludźmi ? Da się jakoś dogadać?
zdjecie uzytkownika
kentisimi - 2016-02-05 20:08:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiście, że da się dogadać @Ja, jak i w każdej innej firmie, ludzie tworzą przecież atmosferę. Z samym pracodawcą też nie ma problemów, jest wypłacalny, są premie.
zdjecie uzytkownika
Olek - 2016-02-06 17:44:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Jeśli jesteś zainteresowany pracą w Hessingu lepiej się dobrze zastanów. Uprzedzam, że jeśli wyjeżdżasz przez E&A to wiedz, że to co ci powiedzą w Polsce nie pokrywa się z tym, co cię czeka na miejscu. Moja trasa (na rowerze) do pracy miała liczyć 3km, po przyjeździe z 3 zrobiło się 8km. Holandia piękny kraj ale bardzo wietrzny i deszczowy, dodać mieszkanie nad zatoką i trasę do pracy przez łyse pola daje nam drogę przez mękę. Nie zawsze jest tragicznie ale licz się z tym że płaszczyk przeciwdeszczowy (jednorazowy) wytrzyma jedyne 500m – w trakcie jazdy wiatr zrobi z nim swoje. Jeśli jedziesz żeby zarobić, to może cię spotkać przykra niespodzianka. Tutaj to los na loterii, zależy na jaki dział trafisz, możesz pracować 5 dni w tyg. po 8h, a możesz pracować 4 dni po 5/6/7 h. To zależy od zamówień, pracy produkcji i innych czynników. Dodam, że przerwy nie są płatne. Zawsze najlepiej wychodzi się na nockach. Zapewne robi na tobie dobre wrażenie 200% w niedzielę – nie łódź się, że często skorzystasz. Być może załapiesz się na kilka, ale uprzedzam, że niedziele są zarezerwowane dla „starych” pracowników, albo dla pracowników na kontraktach. Co do agencji, to zabierają sporo kasy, ale to chyba nie różni się niczym od innych – jak to agencje. Zresztą o wszystkich kosztach poinformują cię przed wyjazdem. Liczę, że moja opinia pomoże ci podjąć decyzję… dobrą decyzję.
zdjecie uzytkownika
kawałek - 2016-02-07 21:10:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Też uważam, że jeśli praca faktycznie jest na 6 godzin, to opłaca się znaleźć zatrudnienie u nich. Przecież wypłata o czasie to ważna cecha tej firmy.
zdjecie uzytkownika
Baby 33 - 2016-02-24 22:21:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam jeśli chodzi o Hessing helmond to nie jest tak jak piszą ludzie negatywne opinie na temat tej pracy. Pracuje tam i nie narzekam. Godziny są w miarę zapotrzebowania od sklepów. Ludzie są życzliwi jeśli umiesz się dogadać i będziesz robił tak jak operatorka wymaga to więc nic ci nie powie. Ale jeśli zaczniesz pyskowac to sam sobie zaszkodzisz. Każdy ci wytłumaczy co jak masz robić. Polecam.
zdjecie uzytkownika
Xxx - 2016-02-25 22:20:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A gdzie mieszkasz? Na bungalu w Ommel?po ile gdz robicie na Hessingu
zdjecie uzytkownika
Werker - 2016-03-02 18:01:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przez Hobij pracujesz okolo 25 do 30 godzin tygodniowo, czasem az kilkanascie. Podobno to sie zmienia po dluzszym okresie czasu. Komu to nie przeszkadza moze przyjezdzac do Zwagdijk
zdjecie uzytkownika
lox - 2016-03-09 21:36:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
werker, a powiedz mi czy dla ciebie 25-30 godzin to za mało ? Ja bym chciał tak pracować 30-40 ale przy tym mieć pewnóść, że coś uda się pieniędzy odłożyć. Podobno jest to wykonalne u nich.
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2016-03-15 17:10:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak wygląda sytuacja z zakwaterowaniem?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Dzwonek do drzwi, zapytanie o pracę, złożenie CV, po kilku dniach telefon z pytaniem czy jestem zainteresowany dalej pracą w firmie Hessing. Krótka rozmowa przez telefon i spotkanie w biurze odrazu z podpisaniem umowy. Jedyne pytanie ze strony pracowników biura- czy znam język angielski. Następnie obejrzenie jakiegoś filmiku o Hessingu, podpisanie umowy, chip i ustalenie szkolenia w firmie.
Pytania: pytanie o znajomość języka angielskiego- nic więcej.
zdjecie uzytkownika
dango - 2016-04-09 17:29:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
anonim , z tego co wiem to wszystko pracownik musi sobie sam ogarniać. Dobrze znać język żeby się dogadać :)
zdjecie uzytkownika
Pracownica;) - 2016-04-19 07:27:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ale żenada z tym co ludzie piszą :)
W Hessingu się pracuje a nie czeka na darmowe pieniądze.
Pracowaliśmy wraz z parterem rok :) Ja Jumbo/Navi i o mnie mogę się wypowiedzieć.Praca na pewno nie jest dla ludzi ktorzy chcą wszystko za darmo i już trzeba pracować. Niedziele fakt są dla ludzi którzy dobrze pracują i to dlatego ze ludzie którzy mają wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i robią coś przez 3 godziny to osoba która chce pracować i to robi zrobi daną rzecz w godzinę .
Prawda godzin ostatnio mało bo był martwy sezon . My zwolniliśmy się własnie przez brak godzin .
Na jumbo trzeba latac trzeba być odpornym fizycznie i psychicznie bo jest presja normy i czasu .
Ale tam godziny są zawsze .
Nie ma czegoś takiego " jak wredne dziewczyny" Nie raz to słyszałam i śmiać mi się chciało :D Nigdy czegoś takiego nie doświadczyłam . Może zależy to od charakteru ? skoro jestes ok i starasz się pracować nikt się do ciebie nie doczepi ;) Na pewno nie jest to praca dla ludzi którzy mają słabą odporność i są flegmatyczni :) I nie piszę tego złosliwie po prostu nie da sobie taki człek rady. Pracowałam przez Hessinga mieszkałam prywatnie . Moje tygodniówki wahały się od 300-440 e tygodniowo ale od stycznia do kwietnia było to masz 240 .. więc odeszliśmy :) Ale ogólnie polecam :)Na Koordynatorow też nie mogę narzekać (serdecznie pozdrawiam Agnieszkę i Magdę ) Mimo że ludzie narzekają to przepraszam bardzo bezpodstawnie wątpię ? Skoro przychodzi kordy raz drugi trzeci a ty na fazie do pracy nie to nie ma się co dziwić ze potem Koordynatorzy są do Ciebie negatywnie nastawieni i z pretensjami . Ja nigdy nie miałam z nimi problemu .
Język też jest potrzebny mimo tego że 90% pracowników to Polacy ale Czerwoni(szefostwo) i liniowi to przeważnie Holenderzy po za Jumbo tam Liniowi to Polacy :)
Są dni ekstra czyli idziesz do pracy z godziny na godzinę jeżeli planowo masz wolne .
Praca w święta mało kto może jechać do Polski ja pracowałam w okresie świątecznym od 21.12 do 2.01 w ciągu od 15 30 do 2 w nocy

Jeżeli chcesz pracować a nie się obijać to polecam :)

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Hessing!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hessing

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert