Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Hessing

Pracowałeś w firmie Hessing i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Ola - 2014-01-02 22:55:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przez firme E&A W Opolu, Rzeszowie, Raciborzu i w innych miastach. Ja się własnie tam wybieram:D
zdjecie uzytkownika
MadD0g - 2014-01-08 19:43:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałem tam przez prawie rok czasu, początki były ciężkie ale z czasem zacząłem lubić to miejsce, ludzi oraz szefów których miałem naprawdę wspaniałych. Pozdrowienia dla Roya i Willa z VB. Z pracy zrezygnowałem sam ze względu na sprawy osobiste ale zrobiłem to z ciężkim sercem. Nie spodziewałem się tak miłego pożegnania ze strony zarówno szefów jak współpracowników. Kiedyś chciałbym tam wrócić. Jednak mogę powiedzieć że nie na wszystkich działach jest OK i kanalie zdarzają się wszędzie jak zawsze. Tę pracę trzeba polubić bo inaczej jest trudno. Jeśli chodzi o wynagrodzenie i godziny nigdy nie narzekałem. Pokaż że jesteś czegoś wart a szacunek masz tam zagwarantowany.
zdjecie uzytkownika
LANDSKY - 2014-01-21 14:27:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak wyglada rozmowa kwalifikacyjna w hobiju na hessing?
zdjecie uzytkownika
mirabelka - 2014-02-28 16:45:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w Hessingu -Uden w 2009 roku przez około rok czasu POLECAM!!!!! super ludzie,super robota "ja to tak mogę robić do emerytury" :P tam tak się mówi ,dobrze płacą extra atmosfera na hali.Kiedyś chciłabym tak wrócić <3
zdjecie uzytkownika
jola - 2014-03-19 22:38:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Moze w uden jest lepiej niż w zwaagdijk ja ogólnie nie polecam, praca ciężka, ludzie różni, głównie Polacy maja tam problem, panosza się, rządzą, jakby to byla praca marzeń a no i kapusi nie brakuje. Nie wiem co tam sie moze podobac, zimno, czasami mokro, praca ciezka na in paku, albo nudna i mozolna na krojeniu. Ogólnie nie polecam osobom które pierwszy raz wybierają sie do nl bo mozna sie zrazić. Druga strona to te nocki co drugi tydzień moze kasa lepsza, ale tydzień wyjęty z życia. Powodzenia
zdjecie uzytkownika
aś - 2014-04-07 10:56:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, chciałam zapytać przez jaką firmę NAJLEPIEJ starać się o pracę na hessingu w Zwaagdijku? E&A to wiem, bezpośrednio z tego co słyszałam to wcale ale przez jakąś jeszcze może..?
zdjecie uzytkownika
Monika - 2014-04-12 13:11:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aś - 2014-04-07 10:56:27]:
Przez Bakera i Hobij.
zdjecie uzytkownika
ania - 2014-05-22 12:14:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kuba - 2013-09-30 15:38:20]:
przez jakie biuro pracowalas??? odpisz na maila anikawww@wp.pl
zdjecie uzytkownika
Lolo - 2014-09-22 09:43:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem nieco nieobeznany w temacie pracy w hessingu, moglibyście mi powiedzieć czy praca w zależności od pośrednika ma różne warunki finansowe, czy oferują wszyscy to samo? Zależałoby mi na dobrych warunkach finansowych i stałych warunkach zatrudnienia, żebym nie musiał sam martwić się o niektóre aspekty, o które powinien zadbać pracodawca.
zdjecie uzytkownika
Messi - 2014-11-18 23:04:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Warto tam pracować.Dobrze można zarobić,bo są nocki i płacą lepiej.Pracowałem tam ponad 3 lata.POLECAM
zdjecie uzytkownika
karpik - 2014-11-22 12:19:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć Messi! mam pytanie czy tam można pracować na same nocki?
zdjecie uzytkownika
lala - 2014-11-25 19:39:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [karpik - 2014-11-22 12:19:03]:
są zmiany rano i nocki, zalezy od działu, sa tez zmiany popoludniowe od 14 lub 15.30 czy też na 11, 12 . ogolnie nie maasz życia w hessingu. jeśli naprawde chcesz zarobić zagranicą to jedź prywatnie jak ja. a nie pchaj sie tam, gdzie bedą Tobą pomiatali jak niewolnikiem. poalk potrafi wiadomo, ale sami sobie krzywde ludzie tam robią. Spoko wyjazd, jeśli lubisz wóde i futro, bo tam to na domkach hobija lub e&a co tydzień balangi. praca tylko dla kretynów. pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
karpik - 2014-11-26 20:51:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzięki lala za podpo ja to jestem już w nl i tak z ciekawości napisałem jak tam jest
zdjecie uzytkownika
dadam - 2014-12-04 19:34:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No no nieźle z tego co czytam to wnioskuje ze raczej warto z nimi wspolpracowac .... Jakiej miesięcznej kwoty mogę sie spodziewac jezeli chodzi o wynagrodzenie. I czy moge miec wplyw jezeli chodzi o ustalanie grafiku? nie bardzo mi pasuja te nocki. Co jeszcze musze wiedziec przed decyzja o podjeciu pracy w hessing ??
zdjecie uzytkownika
NL - 2015-01-12 12:34:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Generalnie to zależy na jaki dział trafisz- jeżeli na VB to brak słów. Na nockach- non stop odbieranie/układanie skrzynek z warzywami/sałatkami czyli ogólnie tyrka ( niektórzy pracownicy tam dosłownie biegają albo robią 2m kroki, tylko po co? jak systemu z premiami nie ma ) . Są inne , fajniejsze rzeczy i fuchy ale są już to miejsca ' zarezerwowane ' przez pracowników z dłuższym stażem. Co do ludzi z całej firmy i działów- ciężko ocenić, jest ich naprawdę dużo ale co do samego VB- jest kilku, normalnych gości a reszta to za przeproszeniem pajace i bezmózgi. Dla przykładu , pierwszych 5minut w pracy, rzucają Cię jak psa w nowe miejsce, podchodzi do ciebie gość, mówi, że będziesz odbierał skrzynki np. od maszyny szatkującej cebulę, mówi ' przynieś sobie 2 palety i skrzynki ' , pytasz skąd to wziąć, jesteś tutaj dopiero od 5min? - dostajesz odpowiedź - a nie wiem, znajdź gdzieś na hali. Zapytasz kolejnego- odpowiedź ta sama. Poziom intelektualny niektórych gości jest równy pustym skrzynkom, które stoją na palecie i czekają na warzywa. W ogóle sama kwestia pracy, na nockach jest jeden Grek i dwóch murzynków, którzy dzielą pracę , podchodzi do ciebie jeden murzynek, powie ' kolega kolega ' , postawi cię na maszynę np. z marchewką, nie mówi co masz robić bo chyba myśli, że przychodząc do pracy odrazu wiesz co robić, pracujesz tam kilka minut, za chwilę przychodzi drugi murzynek, zabiera cię z tamtego miejsca w inne , porobisz coś godzine, dwie, przyjdzie znowu ktoś inny, zabierze cię w jeszcze inne miejsce a od dwóch pozostałych dostaniesz opierdziel, dlaczego nie pracujesz na wcześniejszym stanowisku pracy. Ta praca byłaby naprawdę dobra bo nawet do ciężkiego, fizycznego zapierdzielu dało sie przyzwyczaić po 2tygodniach - największy minus to bezmózgi, którzy nie potrafią zarządzać działem, zaplanować tego, kto, co i kiedy ma konkretnie robić. No i polacy- zamiast pomagać chcą cię upierdolić, czyli norma, jak wszędzie. Więc w skrócie- dział VB na nockach - tyrka, tyrka, tyrka, skrzynki, tyrka. Na dniu- mniej skrzynek, tyrka i krojenie warzyw, np. kapusta, seler, kalarepa.

Co do samych agencji, w Hessingu można dostać pracę przez Bakkera, Hobija i E&A. Ja pracowałem przez pierwszą, dostajesz SMS od kierowcy z informacją , o której zaczynasz pracę ( jeżeli dostajesz w treści wolne, to wiadomo ), jeżeli nic ci nie napisze, to pracujesz do dnia, w którym nie dostaniesz info o wolnym dniu. No i na VB nocki 21-6 , jednego dnia dostaniesz sms o godzinie 13stej ' dzisiaj do pracy na 21 ' , wtedy wiesz, że idziesz do pracy i jakoś sensownie możesz sobie zaplanować resztę dnia , a innego dnia np. piszą ci o 19:30 . Z kolei co do dni wolnych jest to samo, fajnie było odczytać schodząc ze zmiany nocnej, że ma się wolny dzień a czasami ubierałeś się i szykowałeś do pracy i przed godziną 20 napisali ' wolne ' . Poprostu żenada. ( czasami biorą ludzi na extra czyli np na inny dział, na jeden dzień albo jak jest dużo pracy a masz mieć wolne to na twój, jeżeli dzwonią i nie odbierasz to potrafią cały domek albo hotel zbudzić, żeby ktoś poinformował cię, że za 30min będzie po ciebie bus ) . No i w samej pracy jeżeli chodzi jeszcze o przerwy- to jest ważne , 2x30min , jeżeli spóźnisz się z odbiciem 2min, zabierają ci 15minut pracy. A wygląda to tak, schodzisz z hali, odbijasz sie chipem ( liczą ci już przerwę ) zanim pójdziesz na górę, zejdziesz do szatni, rozbierzesz się z fartuchów itp itd. mijają ci te 2-3minuty no i to samo po przerwie, żeby wyrobić się idealnie do 30min trzeba zejść z przerwy 5-7minut wcześniej, żeby normalnie jak człowiek ubrać się w fartuch, koreczki, czepek, rękawiczki , zejść na dół na halę. przy dobrych układach mamy 2x20/25min.... ogólnie jedno wielkie ścierwo, ja działu VB nie polecam a o innych słyszałem, że są w porządku.
zdjecie uzytkownika
ferdek pl - 2015-01-14 20:17:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć, a gdzie się znajduje taki hotel pracowniczy? Jak się nazywa?
zdjecie uzytkownika
C+E - 2015-01-20 22:13:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest szansa dostać się na kierowcę wie ktośmożecoś na ten temat?
zdjecie uzytkownika
Arek - 2015-01-21 15:27:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli chcesz być zatrudnionym jako kierowca aplikuj swoje dokumenty bezpośrednio, a dobrze zarobisz. Na stronie internetowej Hessing są właśnie oferty, podaje linki:
http://www.hessingsupervers.nl/ned/inhoud.html
http://www.hessinglogistiek.nl/
Nie zatrudniaj się przez żadne UZB, bo to lipa, próbuj w Hessing, fajna irma dla kierowców
zdjecie uzytkownika
C+E - 2015-01-22 00:01:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzięki Arek! A jeżdzisz możewtej firmie?
zdjecie uzytkownika
Arek - 2015-01-22 08:37:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [C+E - 2015-01-22 00:01:37]:
Nie jeżdżę w tej firmie jako kierowca lecz w niej pracuję na jednym z działów. mam kontakt z kierowcami i wiem, że zarabiają dobrze. Tylko nie pchaj się przez żadne UZB tylko bezpośrednio do nich. W biurze pracują ogarnięte osoby, czasem naprawdę bardzo OK .... jest takie powiedzenie, że jak polak za granicą nie zaszkodzi to sukces pewny, aplikuj prosto do nich i nie oglądaj się na to, że polak ci pomoże :)
zdjecie uzytkownika
C+E - 2015-01-22 22:13:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
OK!Dziś wysłałem CV i czekam... Dzięki jeszcze raz za info.
zdjecie uzytkownika
xD - 2015-01-31 12:23:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ferdek pl - 2015-01-14 20:17:44]:
Hotel pracowniczy jest w Hoornie i domki/hotele są chyba jeszcze w Nibbixwoud .
zdjecie uzytkownika
janek100 - 2015-01-31 12:25:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
praca w HESIE to robota dla konia,całe życie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na budowie ale w tej fabryce narobiłem się najlepiej,co dziennie praca gdzie indziej wielka fabryka nie możesz znaleźć swojego miejsca pracy,żucanie skrzynek 8godzin dziennie z warzywami średnio siedem osiem palet no w sumie ze trzy tony-dział VB struganie rzepy czy kalarepy--atmosfera dołująca,na hotelu w Warder syf szczury w kuchni bez ściemy,dwie pralki na sto ludzi odrzdzam tam prace!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Adriano - 2015-02-26 22:14:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jako pracownik który niedawno zjechał mogę powiedzieć ze praca może być lekka bądź ciężka, zależnie od działu na jaki się trafi.Temperatura jest beznadziejna,mozna się nabawic bólu stawów itp spowodowanych codzienna zmiana temperatury. Ogólnie to robta co chceta ide zjesc kolacje,w szafce mam chipsy i baton.Hehe.
zdjecie uzytkownika
hobijer - 2015-03-05 15:21:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje od roku w hessing zwaagdijk przez agencje hobij I to tylko ta agencja mnie tu trzyma . Pieklo przy hessingu to wakacje . Zwrocilem kiedys uwage odnosnie ich traktowania ludzi w kontekscie prawa holenderskiego a on odpowiedzial ze prawo holenderskie konczy sie przy bramie hessinga . Jak traficie na dzial VB na zmiane operatora Adama to przes..ne!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hessing
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Hessing?
Zadaj pytanie