brak logo

Hessing

Zwaagdijk-Oost

Opinie o Hessing

kula 2015-12-29 02:06:04
@Maniek pewnie, że stałe zatrudnienie można u nich na spokojnie znaleźć, ale chyba ostatnio nie pojawiło się żadne ogłoszenie pracy. Wie ktoś czy planowana jest u nich rotacja? Dzięki za odpowiedźk
barys 2016-01-04 14:54:06
Ile godzin w tygodniu pracujecie?
klik 2016-01-04 19:34:50
@kula tam jest praca glownie pry produkcji salatek, tak jak wspomnialem stawka brutto 9,00 € ok. netto 7,43 € ok netto z res. 8,47 € plus do tego pieniądze urlopowe - 10,43% dochodów brutto (tylko dla godz. podstawowych), oferta wydaje sie ciekawa
hessing 2016-01-04 20:10:28
Ale nie za 25 godzin w tygodniu! Bo tyle tam pracy jest.
Iza 2016-01-07 10:24:14
Sa tu ludzie pracujący w Hessingu przez HOBIJ? Jeśli tak jak wyglądają tygodniowe wymiary godzin? Jak warunki mieszkalne?

Dzięki za odpowiedź
hes 2016-01-07 10:58:54
Masz przecież post wyżej ile godzin się pracuje.
Iza 2016-01-07 13:10:14
Znam holenderskie warunki pracy, niejednokrotnie zdarza się, że jedni pracuję normalnie ok.40 godzin inni duzo mniej dlatego wolę poznać kilka opinii... chyba, ze jestes w stanie określić, że u innych wygląda to równie kiepsko?
3
gurka 2016-01-08 01:10:17
Czy to przypadkiem nie zależy od tego na ile masz podpisany kontrakt ? Chociaż tak szczerze to w hessing ostatnio nic nie rzuciło mi się oczy żeby ludzi poszukiwali.
1234 2016-01-08 12:15:17
chcialabym uzyskac informacje na temat pracy w firmie Hessing dla dziewczyn.
jak wyglada sprawa mieszkan,pracy,ludzi i ogolnej atmosfery w pracy???
4321 2016-01-08 14:01:40
Zadzwoń do agencji pracy, która rekrutuje i się wypytaj.
Ktosiek 2016-01-08 14:23:53
Chyba od tego jest forum żeby tutaj pytać innych ludzi.. Wiadomo że agencja wszystko ubarwi.
Iza 2016-01-08 16:43:50
To co mówi agencja, a to co spotyka sie po przyjezdzie do Holandii to w wielu przypadkach dwie różne bajki ;) To samo tyczy sie podpisanego w którym gwarantują Ci OKOŁO 36h/tydz, stąd moje pytanie tutaj ;)
sara 2016-01-10 18:54:11
W ogóle jaka agencja rekrutuje do Hessing, bo nie wiem. Jak rozumiem skoro gwarantują 36h/tydz to nie ma żadnych przestojów z pracą, czy może jednak ich gwarancje nic nie warte...
Raflik 2016-01-10 20:36:26
Co do godzin to jest ciężko coś powiedzieć gdy jest reklama na danych działach to godziny są ale gdy jej nie ma to połowę tygodnia w domu siedzisz co do atmosfery w kolhozie się nie wypowiadam sama nazwa kolhoz ma wystarczyć.
Pablo 2016-01-11 14:12:47
jutro mają do mnie dzwonić w związku z wyjazdem do firmy Hessing w Zwaagdijk,jednak że po przeczytaniu tylu negatywnych opinii chyba będe zmuszony zrezygnować z oferty,a może ktoś przedstawi pozytywne fakty dotyczące tej firmy?? Takie istnieją??
AndrzejZ 2016-01-12 10:04:36
@Pablo przeczytaj post MateyC z poprzedniej strony. Tam chyba dość rzetelnie to napisał.
1
anaa 2016-01-12 15:30:13
praca w Hessing nie jest zła,choć ciężka muszę przyznać... ja pracowałam 5dni w tygodniu, największym minusem są dziewczyny-Polki,które tam pracują,sa wredne po prostu...
1
jurko 2016-01-13 00:54:14
niestety @anaa, ale kobiety gdy wyjeżdżają do pracy za granicę to jakoś tak mają, że chcą pokazać, że są lepsze, po za tym zależy im na tej pracy więc może myslą , że tak ją łatwiej utrzymają
mosiek 2016-01-14 22:47:33
ile godzin tygodniowo pracujecie? Pisać mi tu szybko;-)
Dobra robota w Hesie jest cy lepiej omijać?
Przez e&a gdzie się mieszka?
Dzięki.
komarko 2016-01-17 18:48:16
z tego co mi wiadomo, to warto pracować w hessing, zależy na jaki etat będziesz zatrudniona, zazwyczaj tygodniowo koło 60-75 godzin, myślę, że to dobre warunki
piotr 2016-01-17 19:59:59
Ale glupoty, 30 godzin Nie więcej.
benny 2016-01-20 16:47:12
@komarenko, cóż standardowy etat to 8h pracy dziennie przez 5 dni w tygodniu, wychodzi 40h tygodniowo, a Ty piszesz o 60-75 godzinach to za dużo. Tak jak napisał piotr raczej jest te 30-40h.
Nicole 2016-02-01 14:03:22
"z czym poszłeś na policję"- tak, właśnie widzę, że w Hessingu pracują ludzie po podstawówce.
bobciu 2016-02-02 09:55:33
Dostałem oferte pracy w Hessing przez agencje Hobij. Krótkie pytanie czy są godiny? Bo jeżeli mam mieć 20-30 h w tygodniu to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z domu nie ruszam.
figo 2016-02-02 13:20:06
@bobciu ktoś wyżej napisał że 30 godzin to max. Myślę że nawet te 6 h dziennie jeśli dobrze płacą to warto jechać. W tych "postępowych" krajach sprawdza się teraz jak działa 6-godzinny dzień pracy
bobciu 2016-02-02 18:05:04
Jutro zadzwonie i będe dopytywał o stałą liczbe godzin. Chyba że płacą 20/h euro to nie ma problemu 4-6h dziennie wystarczy:)
Ja 2016-02-05 16:33:12
A jak tam z ludźmi ? Da się jakoś dogadać?
kentisimi 2016-02-05 20:08:18
Oczywiście, że da się dogadać @Ja, jak i w każdej innej firmie, ludzie tworzą przecież atmosferę. Z samym pracodawcą też nie ma problemów, jest wypłacalny, są premie.
Olek 2016-02-06 17:44:44
Witam. Jeśli jesteś zainteresowany pracą w Hessingu lepiej się dobrze zastanów. Uprzedzam, że jeśli wyjeżdżasz przez E&A to wiedz, że to co ci powiedzą w Polsce nie pokrywa się z tym, co cię czeka na miejscu. Moja trasa (na rowerze) do pracy miała liczyć 3km, po przyjeździe z 3 zrobiło się 8km. Holandia piękny kraj ale bardzo wietrzny i deszczowy, dodać mieszkanie nad zatoką i trasę do pracy przez łyse pola daje nam drogę przez mękę. Nie zawsze jest tragicznie ale licz się z tym że płaszczyk przeciwdeszczowy (jednorazowy) wytrzyma jedyne 500m – w trakcie jazdy wiatr zrobi z nim swoje. Jeśli jedziesz żeby zarobić, to może cię spotkać przykra niespodzianka. Tutaj to los na loterii, zależy na jaki dział trafisz, możesz pracować 5 dni w tyg. po 8h, a możesz pracować 4 dni po 5/6/7 h. To zależy od zamówień, pracy produkcji i innych czynników. Dodam, że przerwy nie są płatne. Zawsze najlepiej wychodzi się na nockach. Zapewne robi na tobie dobre wrażenie 200% w niedzielę – nie łódź się, że często skorzystasz. Być może załapiesz się na kilka, ale uprzedzam, że niedziele są zarezerwowane dla „starych” pracowników, albo dla pracowników na kontraktach. Co do agencji, to zabierają sporo kasy, ale to chyba nie różni się niczym od innych – jak to agencje. Zresztą o wszystkich kosztach poinformują cię przed wyjazdem. Liczę, że moja opinia pomoże ci podjąć decyzję… dobrą decyzję.
1
kawałek 2016-02-07 21:10:26
Też uważam, że jeśli praca faktycznie jest na 6 godzin, to opłaca się znaleźć zatrudnienie u nich. Przecież wypłata o czasie to ważna cecha tej firmy.
1
Baby 33 2016-02-24 22:21:55
Witam jeśli chodzi o Hessing helmond to nie jest tak jak piszą ludzie negatywne opinie na temat tej pracy. Pracuje tam i nie narzekam. Godziny są w miarę zapotrzebowania od sklepów. Ludzie są życzliwi jeśli umiesz się dogadać i będziesz robił tak jak operatorka wymaga to więc nic ci nie powie. Ale jeśli zaczniesz pyskowac to sam sobie zaszkodzisz. Każdy ci wytłumaczy co jak masz robić. Polecam.
2
Xxx 2016-02-25 22:20:38
A gdzie mieszkasz? Na bungalu w Ommel?po ile gdz robicie na Hessingu
Werker 2016-03-02 18:01:26
Przez Hobij pracujesz okolo 25 do 30 godzin tygodniowo, czasem az kilkanascie. Podobno to sie zmienia po dluzszym okresie czasu. Komu to nie przeszkadza moze przyjezdzac do Zwagdijk
lox 2016-03-09 21:36:47
werker, a powiedz mi czy dla ciebie 25-30 godzin to za mało ? Ja bym chciał tak pracować 30-40 ale przy tym mieć pewnóść, że coś uda się pieniędzy odłożyć. Podobno jest to wykonalne u nich.
Anonim 2016-03-15 17:10:58
A jak wygląda sytuacja z zakwaterowaniem?
dango 2016-04-09 17:29:46
anonim , z tego co wiem to wszystko pracownik musi sobie sam ogarniać. Dobrze znać język żeby się dogadać :)
Pracownica;) 2016-04-19 07:27:28
Ale żenada z tym co ludzie piszą :)
W Hessingu się pracuje a nie czeka na darmowe pieniądze.
Pracowaliśmy wraz z parterem rok :) Ja Jumbo/Navi i o mnie mogę się wypowiedzieć.Praca na pewno nie jest dla ludzi ktorzy chcą wszystko za darmo i już trzeba pracować. Niedziele fakt są dla ludzi którzy dobrze pracują i to dlatego ze ludzie którzy mają wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i robią coś przez 3 godziny to osoba która chce pracować i to robi zrobi daną rzecz w godzinę .
Prawda godzin ostatnio mało bo był martwy sezon . My zwolniliśmy się własnie przez brak godzin .
Na jumbo trzeba latac trzeba być odpornym fizycznie i psychicznie bo jest presja normy i czasu .
Ale tam godziny są zawsze .
Nie ma czegoś takiego " jak wredne dziewczyny" Nie raz to słyszałam i śmiać mi się chciało :D Nigdy czegoś takiego nie doświadczyłam . Może zależy to od charakteru ? skoro jestes ok i starasz się pracować nikt się do ciebie nie doczepi ;) Na pewno nie jest to praca dla ludzi którzy mają słabą odporność i są flegmatyczni :) I nie piszę tego złosliwie po prostu nie da sobie taki człek rady. Pracowałam przez Hessinga mieszkałam prywatnie . Moje tygodniówki wahały się od 300-440 e tygodniowo ale od stycznia do kwietnia było to masz 240 .. więc odeszliśmy :) Ale ogólnie polecam :)Na Koordynatorow też nie mogę narzekać (serdecznie pozdrawiam Agnieszkę i Magdę ) Mimo że ludzie narzekają to przepraszam bardzo bezpodstawnie wątpię ? Skoro przychodzi kordy raz drugi trzeci a ty na fazie do pracy nie to nie ma się co dziwić ze potem Koordynatorzy są do Ciebie negatywnie nastawieni i z pretensjami . Ja nigdy nie miałam z nimi problemu .
Język też jest potrzebny mimo tego że 90% pracowników to Polacy ale Czerwoni(szefostwo) i liniowi to przeważnie Holenderzy po za Jumbo tam Liniowi to Polacy :)
Są dni ekstra czyli idziesz do pracy z godziny na godzinę jeżeli planowo masz wolne .
Praca w święta mało kto może jechać do Polski ja pracowałam w okresie świątecznym od 21.12 do 2.01 w ciągu od 15 30 do 2 w nocy

Jeżeli chcesz pracować a nie się obijać to polecam :)
1
Cośtam 2016-05-05 21:54:36
Z tego co wiem a pracuję tu już bardzo długo, wszystkie operatorki na dziale High Care mają obtarte kolana, bo dlatego są operatorkami i mogą pomiatać ludźmi szczególnie tymi nowymi. Normalnie patologia, one leczą swoje kompleksy własnie wtedy jak się na kimś nowym wyżyją.
Cośtam 2016-05-08 04:37:36
Powiem więcej, Jak wywalili Wima dyrektora przyjaciela wszystkich turków i Polek z obtartymi kolanami to maltaje postanowiły zastrajkować. Strajk skończył się po 5 minutach bo biuro sie wnerwiło i zapowodziało że jak zaraz nie wrócą do pracy to zostaną wszyscy wywaleni na zbitą mordę. Niestety Polki i turki musieli wrócić do roboty znaczy kieratu i 3-mać mordy na kłódkę.
Mógłbym jeszcze więcej poopowiadać na temat pracy w Hessingu ale już jest późna pora i mi się nie chce...
Parę postów wyżej ktoś się odgrażał że sprawe na policje zgłosił, i co buraku myśisz, że holenderska policja będzie się zajmowała sprawami polaczków-cebulaczków?
Powodzenia w takim razie i namierzaj mnie ile chcesz...
kfo 2016-05-10 18:40:14
Dziwisz się ? bo ja nie za bardzo @Cośtam, nikt nie zmusza do pracy, ale z drugiej strony musicie być twardzi w negocjacjach, obowiązuje w tej firmie umowa o pracę więc też nie mogą was zwolnić bez żadnego powodu
pyt 2016-06-14 21:57:00
Ludzie pracujący poprzez Tempo-Team gdzie mieszkają?
marcinek 2016-06-24 13:18:54
słuchajcie, a jak z zarobkmi teraz wygląda sytuacja wiecie może?
Elemelek 2016-07-11 01:29:29
W Hessingu przepracowałem pół roku po czym nie przedłuźylem kontraktu. Pracowalem przez agencje pracy tymczasowej E&A wydaje sie byc najlepsza agencja ktora jest na rzecz Hessinga sa jeszcze AB Tempo Team Hobij Van Koopen. Agencji Hobij nie polecam za zadne skarby dowoza busami z hotelu w ktorym warunki sa koszmarne wrecz niemozliwosc normalnego funkcjonowania. Agencja przez ktora pracowalem E&A ma swoj hotel w Zwagdijk okolo 800 m od zakladu pracy sa rowniez baraki oraz kilka domkow jednakze dojazd z tych lokalizacji okolo 8 km nie polecam rowerem gdzie przy zatoce wieje i czesto pada. Hotel jest roczny wszystko praktycznie nowe pokoje 2 osobowe. Warunki jak na 65 osob ok moge polecic jest porzadek nie ma awantur etc. Hessing dzieli sie na kilka dzialow VB przygotowanie warzyw najciezsza praca jaka jest tylko mozliwa nie polecam. Schaal pakowanie do gotowych salatek Continue autopaking wraz z przygotowaniem salaty oraz magazyn. Najwiecej pracy jest w sezonie jesienno zimowym od Pazdziernika do Kwietnia okolo 5 dni i powyzej w innych miesiacach okolo 3-4 dni max. To specyficzna praca trzeba byc szybkim odpornym na chłod wrzucajac do salatki warzywo badz polprodukt przez 3h mozna zamarznac poniewaz sie nie ruszamy przy tem od 2-4 stopni praca monotonna niekiedy mozna zasnac. Nie polecam wyjezdzac od Kwietnia do Pazdziernika bo mozna max zarobic okolo 230 euro minus jedzenie. Sytuacja wyglada tak ze ogloszenia ida caly czas poniewaz agencja bierze 85 euro za pokoj na tydzien i zapelnia na sile hotele bo ma z tego zarobek a nie interesuje ich ze jest malo pracy to biznes. Rotacja ludzi jest niemilosierna codziennie ktos nowy jak na straganie straszny haos w firmie wrecz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szybkosc chlod presja raz pracujesz 12h bo musisz zostac bo odmawiasz masz kare a raz pracy brak. Ogolnie praca dla odpornych psychicznie teraz na sile chca wrzucac na inpakerów ludzi bo nikt tam nie chce pracowac presja dzwiganie szybkosc a kasa. ta sama wiec na sile ładuja a jak nie to urywaja za kare godziny pracy. Piszcie jak macie pytania.
1
nowa. 2016-07-13 22:02:07
elemelek, a jak jest na zaku?
b 2016-07-13 23:20:28
@ Elemelek właśnei czytałam dobre opinie o agen cjio E & A
Elemelek 2016-07-14 12:43:55
Zaki sa dwa Continue oraz Schaal na ktory masz isc ? Na Schaalu jest dramaturgia po prostu stoja nad Toba operatorki liniowe żółte i patrza Ci na ręce albo jak maszyna Ci nie zgrzewa dobrze woreczków to już jest jak kat a Ty musisz robić norme takze na Schaalu nie masz ani minuty przestoju caly czas łapiesz skrzynki zmieniasz folie leje przestawiasz maszyne pod inny produkt np 10 kg czegos 10 czegos. Tam juz maja swoich ludzi ktorzy sa jakis czas a zatrudniaja na zaka azebys wypelnila miejsce hotelowe oraz byla awaryjna w razie czegos zachorowania etc takze z godzinami nie wyjdziesz te 5 dni a przy 4 dniach nie oplaca sie przyjezdzac bo masz 240 zakupy 70e zostaje ci kolo 150 euro to jest 660 zl mowimy tutaj tylko o 70e wydatkow na tydzien a gdzie rozrywka etc takze odlozysz max 500 zl na tydzien na mc 2 tys to jest za malo na tyle poswiecenia na Hessie.
1
ewa 2016-07-14 20:28:22
Może chca was po prosyu nauczyć by nie robić błedów?
aga 2016-07-23 16:30:19
Witam. Może orientujesz się, gdzie E&A ma domki, tzn. w jakich miejscowościach? Jak wygląda dojazd do pracy z tych lokacji, ile km? Dzieki za pomoc. Aga
Elemelek 2016-07-29 12:52:38
E&A ma hotel w Zwaagdijk oraz w Andijku barak ale w tym baraku jest lepiej niz w niejednym domku. Domki sa tez w De Vlietlanden. Jako kobieta nie pisz sie na domek bo masz od 6.5-8.5 km teraz w Holandii agencje tak skonstruowaly umowy ze ponizej 10 km mozesz dojezdzac rowerem. Oczywiscie kategoryczny zakaz posiadania samochodu. Mozesz dojezdzac rowerem 3e na tydzien odciagaja za rower. Mozesz posiadac skuter koszt tyle co benzyna i ubezpieczenie 2e na mc. Jako kobiecie nie polecam dojazdu z domkow na Hessing od zatoki wieje i pada takze dojazd to totalna mordęga czy wieje czy pada dramat nie bedziesz miala sily ujechac tak czesto wieje. Jak cos to masz hotel 900m od Hessinga tylko wiadomo znow 65 osob tam mieszka ale przy 6 osobach na domku lepiej isc na hotel bo pokoje sa 2 osobowe i do pracy 5 minut. Wybor nalezy do Ciebie.
1
dc 2016-08-04 19:43:05
@ewa no tak mozliwe ze wlasnie dlatego i tak to jest
Zostaw swoją opinię o Hessing - Zwaagdijk-Oost
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hessing