brak logo

Hessing

Zwaagdijk-Oost

Opinie o Hessing

Iza 2016-01-07 13:10
Znam holenderskie warunki pracy, niejednokrotnie zdarza się, że jedni pracuję normalnie ok.40 godzin inni duzo mniej dlatego wolę poznać kilka opinii... chyba, ze jestes w stanie określić, że u innych wygląda to równie kiepsko?
8
1234 2016-01-08 12:15
chcialabym uzyskac informacje na temat pracy w firmie Hessing dla dziewczyn.
jak wyglada sprawa mieszkan,pracy,ludzi i ogolnej atmosfery w pracy???
4321 2016-01-08 14:01
Zadzwoń do agencji pracy, która rekrutuje i się wypytaj.
Ktosiek 2016-01-08 14:23
Chyba od tego jest forum żeby tutaj pytać innych ludzi.. Wiadomo że agencja wszystko ubarwi.
3
Iza 2016-01-08 16:43
To co mówi agencja, a to co spotyka sie po przyjezdzie do Holandii to w wielu przypadkach dwie różne bajki ;) To samo tyczy sie podpisanego w którym gwarantują Ci OKOŁO 36h/tydz, stąd moje pytanie tutaj ;)
Raflik 2016-01-10 20:36
Co do godzin to jest ciężko coś powiedzieć gdy jest reklama na danych działach to godziny są ale gdy jej nie ma to połowę tygodnia w domu siedzisz co do atmosfery w kolhozie się nie wypowiadam sama nazwa kolhoz ma wystarczyć.
1
Pablo 2016-01-11 14:12
jutro mają do mnie dzwonić w związku z wyjazdem do firmy Hessing w Zwaagdijk,jednak że po przeczytaniu tylu negatywnych opinii chyba będe zmuszony zrezygnować z oferty,a może ktoś przedstawi pozytywne fakty dotyczące tej firmy?? Takie istnieją??
AndrzejZ 2016-01-12 10:04
@Pablo przeczytaj post MateyC z poprzedniej strony. Tam chyba dość rzetelnie to napisał.
1
anaa 2016-01-12 15:30
praca w Hessing nie jest zła,choć ciężka muszę przyznać... ja pracowałam 5dni w tygodniu, największym minusem są dziewczyny-Polki,które tam pracują,sa wredne po prostu...
11
mosiek 2016-01-14 22:47
ile godzin tygodniowo pracujecie? Pisać mi tu szybko;-)
Dobra robota w Hesie jest cy lepiej omijać?
Przez e&a gdzie się mieszka?
Dzięki.
piotr 2016-01-17 19:59
Ale glupoty, 30 godzin Nie więcej.
3
Nicole 2016-02-01 14:03
"z czym poszłeś na policję"- tak, właśnie widzę, że w Hessingu pracują ludzie po podstawówce.
bobciu 2016-02-02 09:55
Dostałem oferte pracy w Hessing przez agencje Hobij. Krótkie pytanie czy są godiny? Bo jeżeli mam mieć 20-30 h w tygodniu to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z domu nie ruszam.
1
bobciu 2016-02-02 18:05
Jutro zadzwonie i będe dopytywał o stałą liczbe godzin. Chyba że płacą 20/h euro to nie ma problemu 4-6h dziennie wystarczy:)
Ja 2016-02-05 16:33
A jak tam z ludźmi ? Da się jakoś dogadać?
Olek 2016-02-06 17:44
Witam. Jeśli jesteś zainteresowany pracą w Hessingu lepiej się dobrze zastanów. Uprzedzam, że jeśli wyjeżdżasz przez E&A to wiedz, że to co ci powiedzą w Polsce nie pokrywa się z tym, co cię czeka na miejscu. Moja trasa (na rowerze) do pracy miała liczyć 3km, po przyjeździe z 3 zrobiło się 8km. Holandia piękny kraj ale bardzo wietrzny i deszczowy, dodać mieszkanie nad zatoką i trasę do pracy przez łyse pola daje nam drogę przez mękę. Nie zawsze jest tragicznie ale licz się z tym że płaszczyk przeciwdeszczowy (jednorazowy) wytrzyma jedyne 500m – w trakcie jazdy wiatr zrobi z nim swoje. Jeśli jedziesz żeby zarobić, to może cię spotkać przykra niespodzianka. Tutaj to los na loterii, zależy na jaki dział trafisz, możesz pracować 5 dni w tyg. po 8h, a możesz pracować 4 dni po 5/6/7 h. To zależy od zamówień, pracy produkcji i innych czynników. Dodam, że przerwy nie są płatne. Zawsze najlepiej wychodzi się na nockach. Zapewne robi na tobie dobre wrażenie 200% w niedzielę – nie łódź się, że często skorzystasz. Być może załapiesz się na kilka, ale uprzedzam, że niedziele są zarezerwowane dla „starych” pracowników, albo dla pracowników na kontraktach. Co do agencji, to zabierają sporo kasy, ale to chyba nie różni się niczym od innych – jak to agencje. Zresztą o wszystkich kosztach poinformują cię przed wyjazdem. Liczę, że moja opinia pomoże ci podjąć decyzję… dobrą decyzję.
6
Baby 33 2016-02-24 22:21
Witam jeśli chodzi o Hessing helmond to nie jest tak jak piszą ludzie negatywne opinie na temat tej pracy. Pracuje tam i nie narzekam. Godziny są w miarę zapotrzebowania od sklepów. Ludzie są życzliwi jeśli umiesz się dogadać i będziesz robił tak jak operatorka wymaga to więc nic ci nie powie. Ale jeśli zaczniesz pyskowac to sam sobie zaszkodzisz. Każdy ci wytłumaczy co jak masz robić. Polecam.
2
Xxx 2016-02-25 22:20
A gdzie mieszkasz? Na bungalu w Ommel?po ile gdz robicie na Hessingu
Werker 2016-03-02 18:01
Przez Hobij pracujesz okolo 25 do 30 godzin tygodniowo, czasem az kilkanascie. Podobno to sie zmienia po dluzszym okresie czasu. Komu to nie przeszkadza moze przyjezdzac do Zwagdijk
2
Anonim 2016-03-15 17:10
A jak wygląda sytuacja z zakwaterowaniem?
Pracownica;) 2016-04-19 07:27
Ale żenada z tym co ludzie piszą :)
W Hessingu się pracuje a nie czeka na darmowe pieniądze.
Pracowaliśmy wraz z parterem rok :) Ja Jumbo/Navi i o mnie mogę się wypowiedzieć.Praca na pewno nie jest dla ludzi ktorzy chcą wszystko za darmo i już trzeba pracować. Niedziele fakt są dla ludzi którzy dobrze pracują i to dlatego ze ludzie którzy mają wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i robią coś przez 3 godziny to osoba która chce pracować i to robi zrobi daną rzecz w godzinę .
Prawda godzin ostatnio mało bo był martwy sezon . My zwolniliśmy się własnie przez brak godzin .
Na jumbo trzeba latac trzeba być odpornym fizycznie i psychicznie bo jest presja normy i czasu .
Ale tam godziny są zawsze .
Nie ma czegoś takiego " jak wredne dziewczyny" Nie raz to słyszałam i śmiać mi się chciało :D Nigdy czegoś takiego nie doświadczyłam . Może zależy to od charakteru ? skoro jestes ok i starasz się pracować nikt się do ciebie nie doczepi ;) Na pewno nie jest to praca dla ludzi którzy mają słabą odporność i są flegmatyczni :) I nie piszę tego złosliwie po prostu nie da sobie taki człek rady. Pracowałam przez Hessinga mieszkałam prywatnie . Moje tygodniówki wahały się od 300-440 e tygodniowo ale od stycznia do kwietnia było to masz 240 .. więc odeszliśmy :) Ale ogólnie polecam :)Na Koordynatorow też nie mogę narzekać (serdecznie pozdrawiam Agnieszkę i Magdę ) Mimo że ludzie narzekają to przepraszam bardzo bezpodstawnie wątpię ? Skoro przychodzi kordy raz drugi trzeci a ty na fazie do pracy nie to nie ma się co dziwić ze potem Koordynatorzy są do Ciebie negatywnie nastawieni i z pretensjami . Ja nigdy nie miałam z nimi problemu .
Język też jest potrzebny mimo tego że 90% pracowników to Polacy ale Czerwoni(szefostwo) i liniowi to przeważnie Holenderzy po za Jumbo tam Liniowi to Polacy :)
Są dni ekstra czyli idziesz do pracy z godziny na godzinę jeżeli planowo masz wolne .
Praca w święta mało kto może jechać do Polski ja pracowałam w okresie świątecznym od 21.12 do 2.01 w ciągu od 15 30 do 2 w nocy

Jeżeli chcesz pracować a nie się obijać to polecam :)
2
Cośtam 2016-05-05 21:54
Z tego co wiem a pracuję tu już bardzo długo, wszystkie operatorki na dziale High Care mają obtarte kolana, bo dlatego są operatorkami i mogą pomiatać ludźmi szczególnie tymi nowymi. Normalnie patologia, one leczą swoje kompleksy własnie wtedy jak się na kimś nowym wyżyją.
Cośtam 2016-05-08 04:37
Powiem więcej, Jak wywalili Wima dyrektora przyjaciela wszystkich turków i Polek z obtartymi kolanami to maltaje postanowiły zastrajkować. Strajk skończył się po 5 minutach bo biuro sie wnerwiło i zapowodziało że jak zaraz nie wrócą do pracy to zostaną wszyscy wywaleni na zbitą mordę. Niestety Polki i turki musieli wrócić do roboty znaczy kieratu i 3-mać mordy na kłódkę.
Mógłbym jeszcze więcej poopowiadać na temat pracy w Hessingu ale już jest późna pora i mi się nie chce...
Parę postów wyżej ktoś się odgrażał że sprawe na policje zgłosił, i co buraku myśisz, że holenderska policja będzie się zajmowała sprawami polaczków-cebulaczków?
Powodzenia w takim razie i namierzaj mnie ile chcesz...
1
pyt 2016-06-14 21:57
Ludzie pracujący poprzez Tempo-Team gdzie mieszkają?
Elemelek 2016-07-11 01:29
W Hessingu przepracowałem pół roku po czym nie przedłuźylem kontraktu. Pracowalem przez agencje pracy tymczasowej E&A wydaje sie byc najlepsza agencja ktora jest na rzecz Hessinga sa jeszcze AB Tempo Team Hobij Van Koopen. Agencji Hobij nie polecam za zadne skarby dowoza busami z hotelu w ktorym warunki sa koszmarne wrecz niemozliwosc normalnego funkcjonowania. Agencja przez ktora pracowalem E&A ma swoj hotel w Zwagdijk okolo 800 m od zakladu pracy sa rowniez baraki oraz kilka domkow jednakze dojazd z tych lokalizacji okolo 8 km nie polecam rowerem gdzie przy zatoce wieje i czesto pada. Hotel jest roczny wszystko praktycznie nowe pokoje 2 osobowe. Warunki jak na 65 osob ok moge polecic jest porzadek nie ma awantur etc. Hessing dzieli sie na kilka dzialow VB przygotowanie warzyw najciezsza praca jaka jest tylko mozliwa nie polecam. Schaal pakowanie do gotowych salatek Continue autopaking wraz z przygotowaniem salaty oraz magazyn. Najwiecej pracy jest w sezonie jesienno zimowym od Pazdziernika do Kwietnia okolo 5 dni i powyzej w innych miesiacach okolo 3-4 dni max. To specyficzna praca trzeba byc szybkim odpornym na chłod wrzucajac do salatki warzywo badz polprodukt przez 3h mozna zamarznac poniewaz sie nie ruszamy przy tem od 2-4 stopni praca monotonna niekiedy mozna zasnac. Nie polecam wyjezdzac od Kwietnia do Pazdziernika bo mozna max zarobic okolo 230 euro minus jedzenie. Sytuacja wyglada tak ze ogloszenia ida caly czas poniewaz agencja bierze 85 euro za pokoj na tydzien i zapelnia na sile hotele bo ma z tego zarobek a nie interesuje ich ze jest malo pracy to biznes. Rotacja ludzi jest niemilosierna codziennie ktos nowy jak na straganie straszny haos w firmie wrecz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szybkosc chlod presja raz pracujesz 12h bo musisz zostac bo odmawiasz masz kare a raz pracy brak. Ogolnie praca dla odpornych psychicznie teraz na sile chca wrzucac na inpakerów ludzi bo nikt tam nie chce pracowac presja dzwiganie szybkosc a kasa. ta sama wiec na sile ładuja a jak nie to urywaja za kare godziny pracy. Piszcie jak macie pytania.
2
nowa. 2016-07-13 22:02
elemelek, a jak jest na zaku?
Elemelek 2016-07-14 12:43
Zaki sa dwa Continue oraz Schaal na ktory masz isc ? Na Schaalu jest dramaturgia po prostu stoja nad Toba operatorki liniowe żółte i patrza Ci na ręce albo jak maszyna Ci nie zgrzewa dobrze woreczków to już jest jak kat a Ty musisz robić norme takze na Schaalu nie masz ani minuty przestoju caly czas łapiesz skrzynki zmieniasz folie leje przestawiasz maszyne pod inny produkt np 10 kg czegos 10 czegos. Tam juz maja swoich ludzi ktorzy sa jakis czas a zatrudniaja na zaka azebys wypelnila miejsce hotelowe oraz byla awaryjna w razie czegos zachorowania etc takze z godzinami nie wyjdziesz te 5 dni a przy 4 dniach nie oplaca sie przyjezdzac bo masz 240 zakupy 70e zostaje ci kolo 150 euro to jest 660 zl mowimy tutaj tylko o 70e wydatkow na tydzien a gdzie rozrywka etc takze odlozysz max 500 zl na tydzien na mc 2 tys to jest za malo na tyle poswiecenia na Hessie.
2
aga 2016-07-23 16:30
Witam. Może orientujesz się, gdzie E&A ma domki, tzn. w jakich miejscowościach? Jak wygląda dojazd do pracy z tych lokacji, ile km? Dzieki za pomoc. Aga
1
Elemelek 2016-07-29 12:52
E&A ma hotel w Zwaagdijk oraz w Andijku barak ale w tym baraku jest lepiej niz w niejednym domku. Domki sa tez w De Vlietlanden. Jako kobieta nie pisz sie na domek bo masz od 6.5-8.5 km teraz w Holandii agencje tak skonstruowaly umowy ze ponizej 10 km mozesz dojezdzac rowerem. Oczywiscie kategoryczny zakaz posiadania samochodu. Mozesz dojezdzac rowerem 3e na tydzien odciagaja za rower. Mozesz posiadac skuter koszt tyle co benzyna i ubezpieczenie 2e na mc. Jako kobiecie nie polecam dojazdu z domkow na Hessing od zatoki wieje i pada takze dojazd to totalna mordęga czy wieje czy pada dramat nie bedziesz miala sily ujechac tak czesto wieje. Jak cos to masz hotel 900m od Hessinga tylko wiadomo znow 65 osob tam mieszka ale przy 6 osobach na domku lepiej isc na hotel bo pokoje sa 2 osobowe i do pracy 5 minut. Wybor nalezy do Ciebie.
1
Beznazwy112 2016-09-14 15:31
Wiem, że nie tu powinnam pisać. Ale chce wyrazić swoją opinię i ostrzec innych. Przyjechałam z chłopakiem do pracy w oss na zbieranie zamówień. W Nistelrode 2 godziny czekaliśmy na pokój, gdzie jak już nam go dali, okazało się, że tam jest syf, w łazience robaki, dywan i materace brudne. Zglosilismy to odpowiedniej osobie, co okazało się, że sami musimy posprzątać ten pokój. Płacisz 87 euro Nwm za co. Za syf i brak internetu? Przenieśli nas na drugi dzień do innego ładnego mieszkania. Poszliśmy do naszej pracy co okazało się, że nas nie przyjmą, bo nie znamy języka (w agencji mówili, że jest niepotrzebny) i czekamy kolejne dni aż nam znajdą inna pracę, ale widzę, że się nami nie interesują. Ciągle słyszymy "jutro się skontaktujemy". Na pracę czekamy już prawie tydzień. A mieszkanie? prawdopodobnie zaś pójdziemy na te śmieci nie warte ani grosza. Odradzam pracy w Oss na zamówieniach jeśli chcesz pracować, a nie być na wakacjach.
2
Eleee 2016-09-18 18:28
zależy na jaki dział traficie :) ja pracowałam tam 3 lata :)i jestem zadowolona choć też były dni że chciałam zabić swojego szefa :) robiłam na Continue . Więc uważam że nie powiniesz się opierać na opiniach innych i spróbować .
dhbaj 2016-09-18 22:49
@ Eleee - no raczej zdziwiłabym się gdyby przez trzy lata wszystko było różowo i idealnie, to mało realne ;)
Karolinka 2016-11-16 18:25
A to dziwne z tymi niedzielami, pracowałam 1,5 roku i niedziele wolne miałam dwie a ilość godzin przez pierwsze dwa miesiące po ok 30h na tydzień co nie narzekałam bo strasznie wszystko boli a później pomiędzy 40 a 50. Kasa jakieś 1600 - 1900 na rękę co miesiąc.
Anonimus 2016-11-23 00:28
Pracuje obcnie w hessie ale w zwagdijk. Praca taka sobie szału nie ma ma.. stawka tez kiepska. A Polacy na kontrakcie ... hmm mógłbym wymienić kilka osób ale nie będę używał wulgaryzmów za kogo się maja ... a tak naprawdę są zerwali którzy myślą ze wygrali milion w totka. Holendrzy się nimi wysługują a te parobki cisną Polaków pod sobą ... ale kiedyś trafi kosa na kamień.
2
Serdeczna 2016-12-06 10:53
Pracuje tu już dość długi czas i powiem tyle ze nie polecam! Praca jak praca ale szefowie maja Cię za nic, nie dbają o pracowników. W okresie zimowym chodzisz do pracy raz w tygodniu, w okresie letnim nie wychodzisz z zakładu, bo jak zostało to powiedziane "jesteście Polakami i musicie" .Jak tylko nadąży się okazja to z tad uciekam, naprawdę nie warto tu przyjeżdżać!!!!! Biura przez które można tu przyjechać wcale nie lepsze,pracują tam nie mili ludzie, mieszka się w strasznych warunkach i tak jak szefowie z Hessingu traktują Cię za nic.Zapominaja dzwonić kiedy jesteś odwołany, wiec nie potrzebnie fatygujesz się na zakład.Jesli jesteś potrzebny gdzieś dodatkowo to pretensje ze potrzebujesz czasu na ogarnięcie się, bo jak to nie śpisz w ubraniach roboczych i nie jesteś gotowy wskoczyć tylko na rower i pędzić jak szalony.Ludzie naprawdę jeśli możecie trzymajcie się z daleka od tego zakładu bo tu naprawdę ręce opadają, ze ludzie na tak wysokich stanowiskach są tak głupi i nie potrafię nic zorganizować.Jesli chcą was ściągnąć na święta Bożego Narodzenia to lepiej wybierzcie co innego bo pracować będziecie narazie 1, może 2 dni w tygodniu, a po chwilowym szale pare dni przed świetami znowu siedzenie na domkach, po świętach zaś zostaniecie odesłani do polski, wiec lepiej już spędzić czas z rodzina.
5
Pracownik 2016-12-11 21:16
Zakład super
1
XXX 2016-12-14 17:26
Ja pracowałam na Hessingu - Zwagdijk przez rok na dziale continue zakken, jako inpakker. Jeżeli chodzi o ilość pracy, może miałam dwa takie tygodnie w ciągu tego roku, że dostałam po dwa dni wolnego na tydzień. Tak normalnie 5 dni miałam pewne, a w okresie zimowym zdarzało mi się pracować nawet po 6. Godzinowo było to przeważnie 40-45 godzin, zdarzało się, że dochodziłam do 50. Nawet w okresie letnim te 5 dni pracy zawsze miałam. Praca na dwie zmiany - dniówki i lepiej płatne nocki. Także na tym dziale na godziny nie można narzekać, bo stałych inpakkerów, którzy potrafią dobrze obsługiwać maszynę zawsze brakuje. Praca do lekkich nie należała - to trzeba przyznać. Nad każdym inpakkerem stał operator, który powinien wykonywać wiele rzeczy za inpakkera, jednak wyglądało to tak, że prawie wszystkim trzeba było zająć się samemu. Operatorzy najczęściej zajmowali się rozmową, lub znikali gdzieś na hali. Pracowałam przez agencje E&A i zakwaterowano mnie w hotelu, znajdującym sie 5 minut jazdy rowerem od zakładu pracy. Warunki w hotelu były ok, hotel nowy, więc nie miałam na co narzekac. Jeżeli trafił się jakiś 'zadymiarz' od razu wyrzucano go do miejsca zamieszkania o gorszej lokalizacji i gorszym standardzie.
3
izabeelaa 2017-02-01 11:01
Mozesz napisac czy sa tam okreslone normy ? Czy praca bardzo ciezka wybieram sie tam ale troche sie zrazilam tymi opiniami ;((
monikaaaa 2017-02-08 19:41
są tam jakieś normy ? ;/ jest możliwość że zwolnią w każdej chwili ? jest czas na nauczenie się wszystkiego ?
Agata95 2017-03-17 15:40
Hej. Jadę do Hessing razem z chłopakiem do Zwaagdijk przez Hobij. Możecie coś powiedzieć na temat zakwaterowania?
Weraa876 2017-04-17 09:27
zakwaterowanie to masakra, zgniłe rolety, pleśń w pokojach, łazienki obrzydliwe.. najlepiej wyjezdzac przed agencje ale posrednictwa bo oni działają pod polskim prawem pracy i boją sie pipu wiec jak cos jest nie tak to od razu zmieniaja wam zakwaterowanie itp a i gwarancje godzin daja bo w hessingu to roznie bywa, osobiscie sama tak wyjechalam i poki co pracuje 4 miesiace
Piotr 2017-04-28 18:22
Witam, mam propozycję pracy przez Hobij w Helmond (Hessing) przy sałatkach i nocleg ponoć w domakch bugalow w Asten-Ommel .
Mam pytanie czy ktoś mógłby podzielić się informację jak to wygląda rzeczywiście i w praktyce, chciałbym uzyskać info od osób które tam są lub były (warunki, rzeczywista możliwość pracy ). Nie chcę wyjechac i siedzieć na tyłku i ponosić koszty .
Z góry dziękuję za informacje .
Adii 2017-05-22 11:46
Jak kogos poprawiasz jesli chodzi o słownictwo to w pierwszej kolejnosci sama naucz sie pisac ty analfabetko, angielski może znasz ale pasowaloby sie nauczyć polskiego. Brak słów. Poszłeś? Co to znaczy?
k3 2017-06-07 11:40
Witam. jedziemy z dziewczyną do Zwaagdijk do pracy w Hessen. Ktoś tam pracuje ? Jak warunki mieszkaniowe? Jedziemy przez Eurowork Hobij.dzieki pozdrawiam
Piorko 2017-06-16 00:31
Różnie , jeden tydzień miałam 22godziny a w następny 59
Piórko 2017-06-16 00:33
Ja pracuję raz 20godzin a w inny tydzień 60godzin
Kwiatowa 2017-07-14 08:36
Nie daja wystarczajaco czasu na nauke, duzo wymagaja, z godzinami kombinuja jak przerobisz pare nocek to na dniowkach wiekszosc siedzisz w domu bo nie chca dac duzo zarobic. No cusz
pudzian 2017-07-17 08:45
ja pracowalem trzy miesiace i nie bylo zle jedynie pod koniec jak jechalem do polski to mialem w jednym tygodniu 3 nocki a w drugim tygodniu tylko 2 dni bo nie bylo tyle pracy
Edyta 2017-07-26 09:37
@Weraa876 rozumiem, że źle trafiłaś z zakwaterowaniem, a może pogadaj z kimś o tym, może da się coś zrobić? @Kwiatowa piszesz, że nie dają wystarczająco czasu na naukę, a czy są jakieś szkolenia ?
Edyta 2017-09-13 13:42
@lala na forum nie możesz nikogo obrażać. Polecam, aby zapoznać się z regulaminem forum http://www.gowork.pl/regulamin przed przystąpieniem do wystawienia komentarza. To forum służy do tego, by pozostawiać merytoryczne opinie i informacje na temat pracy w firmie Hessing.
Zostaw swoją opinię o Hessing - Zwaagdijk-Oost
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hessing