brak logo

Hessing

Zwaagdijk-Oost

Opinie o Hessing

bang bang 2015-08-21 22:55:10
Praca ciężka , nawet dobrze płatna. Pod warunkiem , że wytrzyma się terror polaków. Którzy nie szanują siebie nawzajem, obgadują , wyzywają, krzyczą. Cały czas chcą się jakoś dziwnie pokazać przed holendrami i śrubują normy byleby dostać kontrakt za wszelką cenę -dosłownie! Sama praca nie jest zła o ile dacie radę psychicznie bo ta firma przymyka oko na regularny mobbing, terror, molestowanie oraz kumoterstwo zresztą to są też podstawowe fundamenty jakie wyznaje Hessing. A już pomijam jawny rasizm i dyskryminację. Holendrzy często nie muszą tak szybko pracować jak Polacy itp mogą rozmawiać i nikt im nic nie powie itd. Co chwilę przychodzi ktoś nowy bo szefowie tej firmy wyznają zasadę , że liczy się ilość a nie jakość. Ogólnie jak będziecie wchodzić starym pracownikom i szefom w dupike to będziecie mieli spoko. Brak stałego planingu sprowadza cię często do roli niewolnika. Radzę poważnie przemyśleć współpracę z tą firmą bo szkoda zdrowia dla takich pieniędzy.
2
prawda 2015-08-22 16:58:02
Masz racje , Teraz to tylko liczą się znajomości ,kontakty z czerwonymi te bliższe i dalsze; dają wiele możliwości i nie musisz pracować wystarczy ze przyjdziesz do pracy, możesz gadać ile chcesz, spacerować, trzeba umieć się urządić i wiedzieć jak lizać i kogo. .. a reszta do roboty bo norma musi być!!!
borger 2015-08-31 19:44:52
Czy 25-latek bez doświadczenia ma jakieś szanse wyjazdu do pracy z firmy Hessing? Mija trzeci miesiąc, agencja EA ma zaznaczone, że interesuje mnie jedno konkretne stanowisko, które w trybie ekspresowym zostaje zawsze zajęte. Jestem za stary, bezużyteczny przez brak doświadczenia? Jesienią są dużo większe szanse wyjazdu niż w wakacje czy faktycznie muszę czekać na dużo "realniejszą" szansę pod koniec roku, w okresie świątecznym?
1
szkoda czasu 2015-09-02 19:45:52
Jeśli bardzo Ci zależy na tym wyjeżdzie to na Hessingu są inne agencje pracy, O E@A Zandaam opiekującej się osobami na Hessie to zapomnij!!!!
'obiecanki cacanki a głupiemu radość: -najgorsze biuro na Hessingu.
MateyC 2015-10-16 17:32:00
Od znajomego dostałem link do komentarzy i postanowiłem zrobić coś dla potomnych i napisać parę słów o tej firmie :) Pracowałem na Hessingu przez 1,5 roku na dziale najpierw C1000/PLUS/SPAR, później Jumbo(obecnie Voicepick)- ta sama praca, tylko różniły się sklepy dla których robiło się zamówienia.
W skrócie, aby nie męczyć kogoś, kto nie lubi czytać długich wywodów:
-jesteś leniwy i nie lubisz ciężkiej pracy- odpuść sobie, to nie praca dla ciebie
-chcesz zarobić kokosy nabijający milion godzin- jak wyżej
-chcesz stałej pracy o stałej liczbie godzin i stałych porach- to samo
-chcesz szybko dostać kontrakt i stałą pensję- również, o kontrakt dla Polaka jest bardzo ciężko, ludzie pracujący kilka lat nadal pracują przez agencje
-jesteś w miarę sprawny fizycznie, znasz nieco angielskiego(lub niderlandzkiego), chcesz zarobić uczciwe pieniądze mimo niewielkiego lub żadnego doświadczenia a przy okazji pracy się nie boisz- dobrze trafiłeś.

Odradzam wyjazd tym, którzy nie są zbyt sprawni fizycznie i nie lubią pracować fizycznie- nie jest to jakaś mega mordownia, określiłbym pracę jako średnio-ciężką, ale ci, którzy ostatnimi czasy nie pracowali fizycznie, lub są na bakier z aktywnością fizyczną będą się męczyć i/lub nie dadzą sobie rady. Odradzam wyjazd osobom o niewielkich zasobach pod czaszką- i dla takich praca się znajdzie o ile są w miarę sprawni, ale będą najczęściej wrzucani do najcięższych, choć zwykle niewymagających myślenia prac :) To samo dla tych nieznających języka- da się, ale trzeba się liczyć z tym, że będziecie się męczyć. W innych przypadkach praca jak najbardziej do zniesienia, po przyzwyczajeniu naprawdę w porządku.
Zarobki/godziny tu jest ogromna rozbieżność- na wiekówce przy ok 40 godzinach 150-250 euro(przez agencję) na tydzień, bez wiekówki 300-400 (zależy to zarówno od liczby godzin, pory w jakiej pracujemy jak i dni-200% w niedzielę, 125% od 18, 150% od północy). Średnio z moich wyliczeń bez wiekówki zarabiałem ok 1400 euro na miesiąc. Wydaje mi się, że to nieźle, bo ludzie wracali z innych firm do Hessinga ze względu właśnie na zarobki.
Praca, co się niektórym nie spodoba w bardzo różnych porach- najwięcej osób pracuje na zmianę popołudniową (różnie z nią bywa- startuje 14-16, zależnie od sytuacji w firmie), są również zmiany na 6,7,10,11,12 itp itd, ogólnie trzeba być non-stop pod telefonem :) A to dlatego, że zdarzają zmiany "ekstra" tzn na planie masz wolne, ale zadzwonią, bo potrzebują pracownika, warto na nie chodzić, bo z mojego doświadczenia wynika, że takie osoby dostają później więcej godzin i zarabiają lepiej. A, o najważniejszym bym zapomniał- plany dostaje się z dnia na dzień! Dni pracy średnio 4-5 w tygodniu, zdarzało się pracować i po 6-7, czasem i po 3; reguły nie ma. Ale zwykle te 4-5 jest.
Atmosfera w pracy- różnie, tak samo jak z ludźmi- poznałem tam fantastycznych ludzi, z którymi do dziś trzymam kontakt, jak i zwykłych "polaczków", którzy tylko utrudniali życie, więcej jednak jest tych w porządku. Szefowie są naprawdę spoko, o ile nie jesteś tak jak napisałem leniwy, tępy, albo słaby- takich starają się jak najszybciej wyrzucić. Uwaga- zdarzały się przypadki zwolnienia i powrotu do Polski po tygodniu, dniu a nawet kilku godzinach z wcześniej wymienionych powodów!
Agencje- ile ludzi tyle opinii, ja byłem przez E&A i większych powodów do narzekań na samą agencję nie miałem.
Myślę, że dokładnie, i rzetelnie opisałem jak wygląda tam sytuacja i rozwiałem większość wątpliwości co do pracy w tej firmie. Jeśli po przeczytaniu tego stwierdziłeś, że dasz radę- polecam wraz z dodatkami wakacyjnym i urlopowym idzie przywieźć naprawdę fajne pieniądze. Jeśli masz wątpliwości- lepiej odpuść, jak wiele osób przyjeżdżających tam(jest spora rotacja pracowników, choć są i tacy, którzy pracują wiele lat-tez zapomniałem o tym wcześniej)możesz stracić tylko czas i pieniądze. Ja byłem, zarobiłem, żyję,może nawet kiedyś wrócę. Pozdrawiam ekipę z Voicepick, elo.
9
BackToPL 2015-10-23 08:24:13
wedlug mnie tam nie potrzeba doswiadzczenia. Malpa sie nauczy tam wszystkiego. A co do oczekiwania na telefon to ja czekalem okolo roku, nie wiem czemu tak jest ale tak jest, z tym ze ja nie potrzebowalem pracy na gwalt, wiec na to lalem. Jak juz chcialem pojechac sam zadzwonilem do nich i zmeczylem ze moge jechac odrazu i za godzine byl telefon ze wyjazd za dwa dni. Tyle, ze nie nastawiaj sie (przynajmniej przez E&A) ze stanowisko jakie Ci zaoferuja w biurze bedzie sie pokrywalo z tym w NL. Ja musialem pracowac na dwoch dzialach, nie bylo innej opcji. Nie wyklocalem sie bo pojechalem tam zarobic, a zdarzalo sie tak ze ludzie ode mnie z domku pracowali po 16h w tygodniu, gdzie ja pracowalem 5 - 6 dni, zazwyczaj po 9 - 10h.
ultra 2015-12-04 12:42:39
Jak teraz w Hessingu z godzinami jest???
lubie czarne dzidy 2015-12-13 12:09:37
dobra kasa 9 euro zenada
h&s 2015-12-16 14:49:31
Uprzejmie informujemy , że sprawa negatywnych opinii personalnych jak i samego zakładu hessing wpisanych na tym portalu zostały skierowane na policje w Helmond ( Politie Helmond Centrum Kasteel Traverse 101 ) w podejrzeniu o stalting , oraz umyśle i jawne prześladowanie , co w Holandii jest wysoko karane. Prosimy o osoby które w ten sposób zdecydowały się na wyrażanie swoich negatywnych emocji o dwukrotne przemyślenie napisania opinii na tej stronie. Kwestia tych wpisów została również zgłoszona do administratora tej strony.
* 2015-12-17 09:54:58
Przepraszam, a kogo ty informujesz o postępkach w działaniu przeciwko firmie Hessing? Chyba ludzi takiego pokroju jak ty .... z mojego punktu widzenia, to chyba niezbyt ciekawego :) W firmie Hessing przepracowałam ponad kilka ładnych miesięcy, więc jestem pewna tego, że rzeczy o których piszesz w poście nie mają miejsca. Ponadto, to chyba sam nie wiesz z czym na tą policję poszłeś? chyba chodziło ci o stalking a nie stalting :) czcigodny człowieku :). Na tyle, ile znam ludzi z firmy Hessing i poltykę personalną, pozwalam sobie stwierdzić, że należysz w moim mniemaniu do osób, które przyjechały do pracy w Holandii nie uczciwie zarobić, lecz wyciągnąć z firmy pieniądze za friko tytułem rzekomego prześladowania, bo tak co niektórym polakom jest łatwiej, chrzaniąc w ten sposób opinię reszcie społeczeństwa polskiego. Jeśli już zwracasz się do ludzi z portali, i piszesz o poważnych rzeczach jakim jest stalking, to nie pisz nie pisz tego wyrażenia z błędami.
Szanowni Państwo, zanim weźmiecie udział w sprawie, która jest wyżej opisana w poście i przeciwko firmie Hessing, to proszę zastanówcie się, bo nigdzie za leżenie nie płacą, wszędzie trzeba pracować. Ja nie sądzę, aby takie zjawisko w firmie Hessing wystąpiło. Chciałabym, aby ten mój post również trafił na Politie w Helmond.
Daniel M 2015-12-27 16:12:57
H&s wez walnij sie w swoje głupie czoło
3
barys 2016-01-04 14:54:06
Ile godzin w tygodniu pracujecie?
hessing 2016-01-04 20:10:28
Ale nie za 25 godzin w tygodniu! Bo tyle tam pracy jest.
Iza 2016-01-07 10:24:14
Sa tu ludzie pracujący w Hessingu przez HOBIJ? Jeśli tak jak wyglądają tygodniowe wymiary godzin? Jak warunki mieszkalne?

Dzięki za odpowiedź
hes 2016-01-07 10:58:54
Masz przecież post wyżej ile godzin się pracuje.
Iza 2016-01-07 13:10:14
Znam holenderskie warunki pracy, niejednokrotnie zdarza się, że jedni pracuję normalnie ok.40 godzin inni duzo mniej dlatego wolę poznać kilka opinii... chyba, ze jestes w stanie określić, że u innych wygląda to równie kiepsko?
7
1234 2016-01-08 12:15:17
chcialabym uzyskac informacje na temat pracy w firmie Hessing dla dziewczyn.
jak wyglada sprawa mieszkan,pracy,ludzi i ogolnej atmosfery w pracy???
4321 2016-01-08 14:01:40
Zadzwoń do agencji pracy, która rekrutuje i się wypytaj.
Ktosiek 2016-01-08 14:23:53
Chyba od tego jest forum żeby tutaj pytać innych ludzi.. Wiadomo że agencja wszystko ubarwi.
Iza 2016-01-08 16:43:50
To co mówi agencja, a to co spotyka sie po przyjezdzie do Holandii to w wielu przypadkach dwie różne bajki ;) To samo tyczy sie podpisanego w którym gwarantują Ci OKOŁO 36h/tydz, stąd moje pytanie tutaj ;)
Raflik 2016-01-10 20:36:26
Co do godzin to jest ciężko coś powiedzieć gdy jest reklama na danych działach to godziny są ale gdy jej nie ma to połowę tygodnia w domu siedzisz co do atmosfery w kolhozie się nie wypowiadam sama nazwa kolhoz ma wystarczyć.
Pablo 2016-01-11 14:12:47
jutro mają do mnie dzwonić w związku z wyjazdem do firmy Hessing w Zwaagdijk,jednak że po przeczytaniu tylu negatywnych opinii chyba będe zmuszony zrezygnować z oferty,a może ktoś przedstawi pozytywne fakty dotyczące tej firmy?? Takie istnieją??
AndrzejZ 2016-01-12 10:04:36
@Pablo przeczytaj post MateyC z poprzedniej strony. Tam chyba dość rzetelnie to napisał.
1
anaa 2016-01-12 15:30:13
praca w Hessing nie jest zła,choć ciężka muszę przyznać... ja pracowałam 5dni w tygodniu, największym minusem są dziewczyny-Polki,które tam pracują,sa wredne po prostu...
3
mosiek 2016-01-14 22:47:33
ile godzin tygodniowo pracujecie? Pisać mi tu szybko;-)
Dobra robota w Hesie jest cy lepiej omijać?
Przez e&a gdzie się mieszka?
Dzięki.
piotr 2016-01-17 19:59:59
Ale glupoty, 30 godzin Nie więcej.
2
Nicole 2016-02-01 14:03:22
"z czym poszłeś na policję"- tak, właśnie widzę, że w Hessingu pracują ludzie po podstawówce.
bobciu 2016-02-02 09:55:33
Dostałem oferte pracy w Hessing przez agencje Hobij. Krótkie pytanie czy są godiny? Bo jeżeli mam mieć 20-30 h w tygodniu to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z domu nie ruszam.
bobciu 2016-02-02 18:05:04
Jutro zadzwonie i będe dopytywał o stałą liczbe godzin. Chyba że płacą 20/h euro to nie ma problemu 4-6h dziennie wystarczy:)
Ja 2016-02-05 16:33:12
A jak tam z ludźmi ? Da się jakoś dogadać?
Olek 2016-02-06 17:44:44
Witam. Jeśli jesteś zainteresowany pracą w Hessingu lepiej się dobrze zastanów. Uprzedzam, że jeśli wyjeżdżasz przez E&A to wiedz, że to co ci powiedzą w Polsce nie pokrywa się z tym, co cię czeka na miejscu. Moja trasa (na rowerze) do pracy miała liczyć 3km, po przyjeździe z 3 zrobiło się 8km. Holandia piękny kraj ale bardzo wietrzny i deszczowy, dodać mieszkanie nad zatoką i trasę do pracy przez łyse pola daje nam drogę przez mękę. Nie zawsze jest tragicznie ale licz się z tym że płaszczyk przeciwdeszczowy (jednorazowy) wytrzyma jedyne 500m – w trakcie jazdy wiatr zrobi z nim swoje. Jeśli jedziesz żeby zarobić, to może cię spotkać przykra niespodzianka. Tutaj to los na loterii, zależy na jaki dział trafisz, możesz pracować 5 dni w tyg. po 8h, a możesz pracować 4 dni po 5/6/7 h. To zależy od zamówień, pracy produkcji i innych czynników. Dodam, że przerwy nie są płatne. Zawsze najlepiej wychodzi się na nockach. Zapewne robi na tobie dobre wrażenie 200% w niedzielę – nie łódź się, że często skorzystasz. Być może załapiesz się na kilka, ale uprzedzam, że niedziele są zarezerwowane dla „starych” pracowników, albo dla pracowników na kontraktach. Co do agencji, to zabierają sporo kasy, ale to chyba nie różni się niczym od innych – jak to agencje. Zresztą o wszystkich kosztach poinformują cię przed wyjazdem. Liczę, że moja opinia pomoże ci podjąć decyzję… dobrą decyzję.
2
Baby 33 2016-02-24 22:21:55
Witam jeśli chodzi o Hessing helmond to nie jest tak jak piszą ludzie negatywne opinie na temat tej pracy. Pracuje tam i nie narzekam. Godziny są w miarę zapotrzebowania od sklepów. Ludzie są życzliwi jeśli umiesz się dogadać i będziesz robił tak jak operatorka wymaga to więc nic ci nie powie. Ale jeśli zaczniesz pyskowac to sam sobie zaszkodzisz. Każdy ci wytłumaczy co jak masz robić. Polecam.
2
Xxx 2016-02-25 22:20:38
A gdzie mieszkasz? Na bungalu w Ommel?po ile gdz robicie na Hessingu
Werker 2016-03-02 18:01:26
Przez Hobij pracujesz okolo 25 do 30 godzin tygodniowo, czasem az kilkanascie. Podobno to sie zmienia po dluzszym okresie czasu. Komu to nie przeszkadza moze przyjezdzac do Zwagdijk
2
Anonim 2016-03-15 17:10:58
A jak wygląda sytuacja z zakwaterowaniem?
Pracownica;) 2016-04-19 07:27:28
Ale żenada z tym co ludzie piszą :)
W Hessingu się pracuje a nie czeka na darmowe pieniądze.
Pracowaliśmy wraz z parterem rok :) Ja Jumbo/Navi i o mnie mogę się wypowiedzieć.Praca na pewno nie jest dla ludzi ktorzy chcą wszystko za darmo i już trzeba pracować. Niedziele fakt są dla ludzi którzy dobrze pracują i to dlatego ze ludzie którzy mają wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i robią coś przez 3 godziny to osoba która chce pracować i to robi zrobi daną rzecz w godzinę .
Prawda godzin ostatnio mało bo był martwy sezon . My zwolniliśmy się własnie przez brak godzin .
Na jumbo trzeba latac trzeba być odpornym fizycznie i psychicznie bo jest presja normy i czasu .
Ale tam godziny są zawsze .
Nie ma czegoś takiego " jak wredne dziewczyny" Nie raz to słyszałam i śmiać mi się chciało :D Nigdy czegoś takiego nie doświadczyłam . Może zależy to od charakteru ? skoro jestes ok i starasz się pracować nikt się do ciebie nie doczepi ;) Na pewno nie jest to praca dla ludzi którzy mają słabą odporność i są flegmatyczni :) I nie piszę tego złosliwie po prostu nie da sobie taki człek rady. Pracowałam przez Hessinga mieszkałam prywatnie . Moje tygodniówki wahały się od 300-440 e tygodniowo ale od stycznia do kwietnia było to masz 240 .. więc odeszliśmy :) Ale ogólnie polecam :)Na Koordynatorow też nie mogę narzekać (serdecznie pozdrawiam Agnieszkę i Magdę ) Mimo że ludzie narzekają to przepraszam bardzo bezpodstawnie wątpię ? Skoro przychodzi kordy raz drugi trzeci a ty na fazie do pracy nie to nie ma się co dziwić ze potem Koordynatorzy są do Ciebie negatywnie nastawieni i z pretensjami . Ja nigdy nie miałam z nimi problemu .
Język też jest potrzebny mimo tego że 90% pracowników to Polacy ale Czerwoni(szefostwo) i liniowi to przeważnie Holenderzy po za Jumbo tam Liniowi to Polacy :)
Są dni ekstra czyli idziesz do pracy z godziny na godzinę jeżeli planowo masz wolne .
Praca w święta mało kto może jechać do Polski ja pracowałam w okresie świątecznym od 21.12 do 2.01 w ciągu od 15 30 do 2 w nocy

Jeżeli chcesz pracować a nie się obijać to polecam :)
1
Cośtam 2016-05-05 21:54:36
Z tego co wiem a pracuję tu już bardzo długo, wszystkie operatorki na dziale High Care mają obtarte kolana, bo dlatego są operatorkami i mogą pomiatać ludźmi szczególnie tymi nowymi. Normalnie patologia, one leczą swoje kompleksy własnie wtedy jak się na kimś nowym wyżyją.
Cośtam 2016-05-08 04:37:36
Powiem więcej, Jak wywalili Wima dyrektora przyjaciela wszystkich turków i Polek z obtartymi kolanami to maltaje postanowiły zastrajkować. Strajk skończył się po 5 minutach bo biuro sie wnerwiło i zapowodziało że jak zaraz nie wrócą do pracy to zostaną wszyscy wywaleni na zbitą mordę. Niestety Polki i turki musieli wrócić do roboty znaczy kieratu i 3-mać mordy na kłódkę.
Mógłbym jeszcze więcej poopowiadać na temat pracy w Hessingu ale już jest późna pora i mi się nie chce...
Parę postów wyżej ktoś się odgrażał że sprawe na policje zgłosił, i co buraku myśisz, że holenderska policja będzie się zajmowała sprawami polaczków-cebulaczków?
Powodzenia w takim razie i namierzaj mnie ile chcesz...
pyt 2016-06-14 21:57:00
Ludzie pracujący poprzez Tempo-Team gdzie mieszkają?
Elemelek 2016-07-11 01:29:29
W Hessingu przepracowałem pół roku po czym nie przedłuźylem kontraktu. Pracowalem przez agencje pracy tymczasowej E&A wydaje sie byc najlepsza agencja ktora jest na rzecz Hessinga sa jeszcze AB Tempo Team Hobij Van Koopen. Agencji Hobij nie polecam za zadne skarby dowoza busami z hotelu w ktorym warunki sa koszmarne wrecz niemozliwosc normalnego funkcjonowania. Agencja przez ktora pracowalem E&A ma swoj hotel w Zwagdijk okolo 800 m od zakladu pracy sa rowniez baraki oraz kilka domkow jednakze dojazd z tych lokalizacji okolo 8 km nie polecam rowerem gdzie przy zatoce wieje i czesto pada. Hotel jest roczny wszystko praktycznie nowe pokoje 2 osobowe. Warunki jak na 65 osob ok moge polecic jest porzadek nie ma awantur etc. Hessing dzieli sie na kilka dzialow VB przygotowanie warzyw najciezsza praca jaka jest tylko mozliwa nie polecam. Schaal pakowanie do gotowych salatek Continue autopaking wraz z przygotowaniem salaty oraz magazyn. Najwiecej pracy jest w sezonie jesienno zimowym od Pazdziernika do Kwietnia okolo 5 dni i powyzej w innych miesiacach okolo 3-4 dni max. To specyficzna praca trzeba byc szybkim odpornym na chłod wrzucajac do salatki warzywo badz polprodukt przez 3h mozna zamarznac poniewaz sie nie ruszamy przy tem od 2-4 stopni praca monotonna niekiedy mozna zasnac. Nie polecam wyjezdzac od Kwietnia do Pazdziernika bo mozna max zarobic okolo 230 euro minus jedzenie. Sytuacja wyglada tak ze ogloszenia ida caly czas poniewaz agencja bierze 85 euro za pokoj na tydzien i zapelnia na sile hotele bo ma z tego zarobek a nie interesuje ich ze jest malo pracy to biznes. Rotacja ludzi jest niemilosierna codziennie ktos nowy jak na straganie straszny haos w firmie wrecz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szybkosc chlod presja raz pracujesz 12h bo musisz zostac bo odmawiasz masz kare a raz pracy brak. Ogolnie praca dla odpornych psychicznie teraz na sile chca wrzucac na inpakerów ludzi bo nikt tam nie chce pracowac presja dzwiganie szybkosc a kasa. ta sama wiec na sile ładuja a jak nie to urywaja za kare godziny pracy. Piszcie jak macie pytania.
2
nowa. 2016-07-13 22:02:07
elemelek, a jak jest na zaku?
Elemelek 2016-07-14 12:43:55
Zaki sa dwa Continue oraz Schaal na ktory masz isc ? Na Schaalu jest dramaturgia po prostu stoja nad Toba operatorki liniowe żółte i patrza Ci na ręce albo jak maszyna Ci nie zgrzewa dobrze woreczków to już jest jak kat a Ty musisz robić norme takze na Schaalu nie masz ani minuty przestoju caly czas łapiesz skrzynki zmieniasz folie leje przestawiasz maszyne pod inny produkt np 10 kg czegos 10 czegos. Tam juz maja swoich ludzi ktorzy sa jakis czas a zatrudniaja na zaka azebys wypelnila miejsce hotelowe oraz byla awaryjna w razie czegos zachorowania etc takze z godzinami nie wyjdziesz te 5 dni a przy 4 dniach nie oplaca sie przyjezdzac bo masz 240 zakupy 70e zostaje ci kolo 150 euro to jest 660 zl mowimy tutaj tylko o 70e wydatkow na tydzien a gdzie rozrywka etc takze odlozysz max 500 zl na tydzien na mc 2 tys to jest za malo na tyle poswiecenia na Hessie.
2
aga 2016-07-23 16:30:19
Witam. Może orientujesz się, gdzie E&A ma domki, tzn. w jakich miejscowościach? Jak wygląda dojazd do pracy z tych lokacji, ile km? Dzieki za pomoc. Aga
1
Elemelek 2016-07-29 12:52:38
E&A ma hotel w Zwaagdijk oraz w Andijku barak ale w tym baraku jest lepiej niz w niejednym domku. Domki sa tez w De Vlietlanden. Jako kobieta nie pisz sie na domek bo masz od 6.5-8.5 km teraz w Holandii agencje tak skonstruowaly umowy ze ponizej 10 km mozesz dojezdzac rowerem. Oczywiscie kategoryczny zakaz posiadania samochodu. Mozesz dojezdzac rowerem 3e na tydzien odciagaja za rower. Mozesz posiadac skuter koszt tyle co benzyna i ubezpieczenie 2e na mc. Jako kobiecie nie polecam dojazdu z domkow na Hessing od zatoki wieje i pada takze dojazd to totalna mordęga czy wieje czy pada dramat nie bedziesz miala sily ujechac tak czesto wieje. Jak cos to masz hotel 900m od Hessinga tylko wiadomo znow 65 osob tam mieszka ale przy 6 osobach na domku lepiej isc na hotel bo pokoje sa 2 osobowe i do pracy 5 minut. Wybor nalezy do Ciebie.
1
Beznazwy112 2016-09-14 15:31:41
Wiem, że nie tu powinnam pisać. Ale chce wyrazić swoją opinię i ostrzec innych. Przyjechałam z chłopakiem do pracy w oss na zbieranie zamówień. W Nistelrode 2 godziny czekaliśmy na pokój, gdzie jak już nam go dali, okazało się, że tam jest syf, w łazience robaki, dywan i materace brudne. Zglosilismy to odpowiedniej osobie, co okazało się, że sami musimy posprzątać ten pokój. Płacisz 87 euro Nwm za co. Za syf i brak internetu? Przenieśli nas na drugi dzień do innego ładnego mieszkania. Poszliśmy do naszej pracy co okazało się, że nas nie przyjmą, bo nie znamy języka (w agencji mówili, że jest niepotrzebny) i czekamy kolejne dni aż nam znajdą inna pracę, ale widzę, że się nami nie interesują. Ciągle słyszymy "jutro się skontaktujemy". Na pracę czekamy już prawie tydzień. A mieszkanie? prawdopodobnie zaś pójdziemy na te śmieci nie warte ani grosza. Odradzam pracy w Oss na zamówieniach jeśli chcesz pracować, a nie być na wakacjach.
Eleee 2016-09-18 18:28:05
zależy na jaki dział traficie :) ja pracowałam tam 3 lata :)i jestem zadowolona choć też były dni że chciałam zabić swojego szefa :) robiłam na Continue . Więc uważam że nie powiniesz się opierać na opiniach innych i spróbować .
dhbaj 2016-09-18 22:49:58
@ Eleee - no raczej zdziwiłabym się gdyby przez trzy lata wszystko było różowo i idealnie, to mało realne ;)
Karolinka 2016-11-16 18:25:55
A to dziwne z tymi niedzielami, pracowałam 1,5 roku i niedziele wolne miałam dwie a ilość godzin przez pierwsze dwa miesiące po ok 30h na tydzień co nie narzekałam bo strasznie wszystko boli a później pomiędzy 40 a 50. Kasa jakieś 1600 - 1900 na rękę co miesiąc.
Anonimus 2016-11-23 00:28:26
Pracuje obcnie w hessie ale w zwagdijk. Praca taka sobie szału nie ma ma.. stawka tez kiepska. A Polacy na kontrakcie ... hmm mógłbym wymienić kilka osób ale nie będę używał wulgaryzmów za kogo się maja ... a tak naprawdę są zerwali którzy myślą ze wygrali milion w totka. Holendrzy się nimi wysługują a te parobki cisną Polaków pod sobą ... ale kiedyś trafi kosa na kamień.
Serdeczna 2016-12-06 10:53:12
Pracuje tu już dość długi czas i powiem tyle ze nie polecam! Praca jak praca ale szefowie maja Cię za nic, nie dbają o pracowników. W okresie zimowym chodzisz do pracy raz w tygodniu, w okresie letnim nie wychodzisz z zakładu, bo jak zostało to powiedziane "jesteście Polakami i musicie" .Jak tylko nadąży się okazja to z tad uciekam, naprawdę nie warto tu przyjeżdżać!!!!! Biura przez które można tu przyjechać wcale nie lepsze,pracują tam nie mili ludzie, mieszka się w strasznych warunkach i tak jak szefowie z Hessingu traktują Cię za nic.Zapominaja dzwonić kiedy jesteś odwołany, wiec nie potrzebnie fatygujesz się na zakład.Jesli jesteś potrzebny gdzieś dodatkowo to pretensje ze potrzebujesz czasu na ogarnięcie się, bo jak to nie śpisz w ubraniach roboczych i nie jesteś gotowy wskoczyć tylko na rower i pędzić jak szalony.Ludzie naprawdę jeśli możecie trzymajcie się z daleka od tego zakładu bo tu naprawdę ręce opadają, ze ludzie na tak wysokich stanowiskach są tak głupi i nie potrafię nic zorganizować.Jesli chcą was ściągnąć na święta Bożego Narodzenia to lepiej wybierzcie co innego bo pracować będziecie narazie 1, może 2 dni w tygodniu, a po chwilowym szale pare dni przed świetami znowu siedzenie na domkach, po świętach zaś zostaniecie odesłani do polski, wiec lepiej już spędzić czas z rodzina.
Zostaw swoją opinię o Hessing - Zwaagdijk-Oost
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hessing