brak logo

ssi SA

Bielany Wrocławskie

Opinie o ssi SA

junger 2012-09-04 18:57:01
pracuję od prawie trzech lat. opinie chyba pisali jacyś nieudacznicy, kombinatorzy i lenie, którzy wylecieli z pracy lub nie poradzili sobie z obowiązkami w firmie. Pracuję tu młodzi ludzie, którzy dostają szansę na fajne doświadczenie, autentyczna praca zespołów, duże wyzwania. Wśród poważnych kontrahentów (Budimex, Erbud, Polimex i in.) zawsze dobra opinia. Co do finansów - nigdy nie było sytuacji, żebym nie dostał wypłaty w terminie. Firma funkcjonuje na bardzo trudnym rynku budowlanym, na którym przepływ pieniędzy jest fatalny, co odbija się na podwykonawcach. Tak jest WSZĘDZIE. Była też mowa o projektach - lepszych projektów niskoprądowych niż te, które wychodzą z biura projektowego SSI nie miałem w rękach.
hahaha 2012-09-04 19:40:32
asd - 2012-08-19 11:44:36

skok z 15 mln na 60 mln obrotów samo z siebie nie bierze.

Liczby mówią samo za siebie
dobre, naprawdę dobre panie Garwol...
hahaha 2012-09-04 20:13:31
calkoski - 2012-08-20 22:16:49

Oj tam, oj tam,... każdy chciał by się wozić, a u nas w kraju to co drugi to woźnica, tak więc, jak się jest lewym podwykonawcą to później pojawiają się takie wpisy jak tutaj co niektóre. W firmie przepracowałem 2 lata, SSI to firma rozwojowa, aktualnie współpracuje z SSI i jest wszystko OK. Dobrze wykonana robota, jest na czas uregulowana. Jeszcze mi się nie zdarzyła sytuacja, aby jakaś faktura nie była uregulowana.
Mieszasz się w zeznaniach...jak tak rozwojowa to ciekawe czemu u nich pracowałeś tylko albo raczej aż dwa lata....
GW 2012-09-04 20:18:04
Po 18.08 wyraźnie widać aktywność pisarską na tym forum pana z SSI, ale święte słowa...branża się zna nawzajem, wystarczy popytać i wszystko będzie jasne...
xxx 2012-09-07 18:19:58
podwykonawca - 2012-08-17 11:19:04

Tragedia.Totalna ignorancja ze strony kierownika, a nie wspomnę inż. budowy.Całkowity brak kompetencji zasłaniany ciągłym brakiem czasu.

Ci Panowie chyba nigdy nie prowadzili budowy.Przy tym brak zainteresowania tym co się dzieje na budowie.Wymagania od podwykonawców przy ciągłym braku materiałowym.Inżynier budowy

kompletnie nie zna się na tej pracy.Nie wiem co wcześniej wykonywał, ale obce są mu fachowe zagadnienia.Kierownik nadrabia nie dostępnąścią;

a często szantażem i pogróżkami.Brak koordynacji z innymi branżami naraża podwykonawców na ogromne straty.Przestrzegę wszystkich przed współpracą z Wami.Panie w biurze ignorują wszelkie telefony.Tragedia.Brak finansów zwalają na GW.Bzdury.Oj, chyba się teraz zacznie Panie Prezesie.Pozdrawiam.
Jakoś się nie zaczęło p. WP,coś kiepsko z pana intuicją.A swoją drogą czym gorszy podwykonawca tym głośniej krzyczy,takie nasze to i swojskie.
fenix 2012-10-10 21:06:26
porażka, SSI DNO dna
Ktoś 2012-10-25 18:04:39
Jezeli chodzi o płatności to raczej kiepsko idzie. Faktura z 30 dniowym terminem płątności jest płącona, ale gruuuuuubo po terminie. Pewnie prezes i kierownictwo nie zapomina sobie wypłącić co miesiąc pensji i 10 kazdego mca ma na koncie. A podwykonawca? Poczeka jeszcze a co tam, że ma też swoje do uregulowania w terminie sprawy. Nie jestem zadowolony z tej firmy. Ciekawe czy płącą odsetki od przeterminowanych faktur?
Podwykonawca 2012-10-31 10:46:02
Ty może dostałeś wypłatkę w terminie. My jako firma musimy czekać na przelewy które non stop są płacone daleko po terminie. Przy 30 dniowych terminach płatności SSI SA nie wyrabia na czas z płątnościami, ściemnia i z tych 30 dni robi się 60 lub więcej. Nie płaca odsetek. Firma marną ma opinie wsród podwykonawców.
Gliwice 2012-11-16 17:01:31
Podwykonawca - 2012-10-31 10:46:02

Ty może dostałeś wypłatkę w terminie. My jako firma musimy czekać na przelewy które non stop są płacone daleko po terminie. Przy 30 dniowych terminach płatności SSI SA nie wyrabia na czas z płątnościami, ściemnia i z tych 30 dni robi się 60 lub więcej. Nie płaca odsetek. Firma marną ma opinie wsród podwykonawców.
Prawda jest taka, że SSi jest niewypłacalne. Zalegają z płatnościami nawet po pół roku a w hurtowniach mają nie popłacone faktury. Ciekaw jestem ile podwykonawców zrezygnowało z ze współpracy z SSi.
Podwykonawca 2 2012-11-28 01:19:26
Gliwice - 2012-11-16 17:01:31

Podwykonawca - 2012-10-31 10:46:02

Ty może dostałeś wypłatkę w terminie. My jako firma musimy czekać na przelewy które non stop są płacone daleko po terminie. Przy 30 dniowych terminach płatności SSI SA nie wyrabia na czas z płątnościami, ściemnia i z tych 30 dni robi się 60 lub więcej. Nie płaca odsetek. Firma marną ma opinie wsród podwykonawców.
Prawda jest taka, że SSi jest niewypłacalne. Zalegają z płatnościami nawet po pół roku a w hurtowniach mają nie popłacone faktury. Ciekaw jestem ile podwykonawców zrezygnowało z ze współpracy z SSi.
Czy u Was opóźnienia wynoszą ponad 30 dni od terminu płatności? Tego liczonego od daty doręczenia faktury, bo tak księgują?
Pytam z ciekawości, bo u nas wynoszą tak do 30 dni, jak na razie.
A z tymi odsetkami, próbowaliście wystawić notę odsetkową lub doliczyć odsetki do kolejnej faktury i nie zapłacili?
podwykon 2012-12-15 12:24:17
Podwykonawca 2 - 2012-11-28 01:19:26

Gliwice - 2012-11-16 17:01:31

Podwykonawca - 2012-10-31 10:46:02

Ty może dostałeś wypłatkę w terminie. My jako firma musimy czekać na przelewy które non stop są płacone daleko po terminie. Przy 30 dniowych terminach płatności SSI SA nie wyrabia na czas z płątnościami, ściemnia i z tych 30 dni robi się 60 lub więcej. Nie płaca odsetek. Firma marną ma opinie wsród podwykonawców.
Prawda jest taka, że SSi jest niewypłacalne. Zalegają z płatnościami nawet po pół roku a w hurtowniach mają nie popłacone faktury. Ciekaw jestem ile podwykonawców zrezygnowało z ze współpracy z SSi.
Czy u Was opóźnienia wynoszą ponad 30 dni od terminu płatności? Tego liczonego od daty doręczenia faktury, bo tak księgują?

Pytam z ciekawości, bo u nas wynoszą tak do 30 dni, jak na razie.

A z tymi odsetkami, próbowaliście wystawić notę odsetkową lub doliczyć odsetki do kolejnej faktury i nie zapłacili?
Nie płacą odsetek, nawet przy wystawianych notach. Myśmy wystawili notę i totalna zlewka!. Przy wystawianiu faktur z 30 dniowym terminem płatności wysłanych listem poleconym PRIORYTETEM, tak, żeby było u nich już następnego dnia ściemniają, że faktura doszła po 8 dniach!!! SSI to dno!, Do księgowości tam się nie dodzwonisz. C [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] stwo i buractwo! Nie płacą!!!!
były podwykonawca 2012-12-19 16:43:09
Ciekawe jak idą prace w europie centralnej Gliwice, Słyszałem,że SSi S.A
miało jakies problemy z podwykonawcami.
ja 2012-12-19 19:30:33
Oni mają problemy nie z podwykonawcami, ale sami ze sobą i ze swoją niekompetentną kadrą.
Gliwice Europa 2012-12-30 10:35:57
Po wielu potyczkach prozbach i innych polubownych rozwiazaniach które nie przyniosły zadnego rozwiazania sytuacji z płatnosciami . Zastanawiamy sie oddnosnie drogi sądowej w odzyskaniu naznej nam dosyc sporej kwoty pieniedzy.
były podwykonawca 2013-01-04 18:55:30
I jak tam sprawy na budowie europy centralnej?
podwykonawca 2013-01-05 00:14:02
Gliwice Europa - 2012-12-30 10:35:57

Po wielu potyczkach prozbach i innych polubownych rozwiazaniach które nie przyniosły zadnego rozwiazania sytuacji z płatnosciami . Zastanawiamy sie oddnosnie drogi sądowej w odzyskaniu naznej nam dosyc sporej kwoty pieniedzy.
Dużo przeterminowane faktury macie? 30, 60 dni po terminie?
gosc 2013-01-10 10:32:02
Przeterminowana faktura 60 dni to w SSi standart ja mam faktury z lipca zeszłego roku
podwykonawca 2013-01-10 10:33:47
podwykonawca - 2013-01-05 00:14:02

Gliwice Europa - 2012-12-30 10:35:57

Po wielu potyczkach prozbach i innych polubownych rozwiazaniach które nie przyniosły zadnego rozwiazania sytuacji z płatnosciami . Zastanawiamy sie oddnosnie drogi sądowej w odzyskaniu naznej nam dosyc sporej kwoty pieniedzy.
Dużo przeterminowane faktury macie? 30, 60 dni po terminie?
No powiem ci ze 160 - 180 dni sa przeterminowane
były podwykonawca 2013-01-17 09:39:18
Ale porażka...jak można tak traktować podwykonawców!!! Myśla, że jak dają robotę to im wszystko można? [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i jakich mało a na czele nie jaki (usunięte przez administratora)!!! Całe szczęście że uniknąłem takich problemów jak wy.
juz nie podwykonawca 2013-01-22 17:42:35
junger - 2012-09-04 18:57:01

pracuję od prawie trzech lat. opinie chyba pisali jacyś nieudacznicy, kombinatorzy i lenie, którzy wylecieli z pracy lub nie poradzili sobie z obowiązkami w firmie. Pracuję tu młodzi ludzie, którzy dostają szansę na fajne doświadczenie, autentyczna praca zespołów, duże wyzwania. Wśród poważnych kontrahentów (Budimex, Erbud, Polimex i in.) zawsze dobra opinia. Co do finansów - nigdy nie było sytuacji, żebym nie dostał wypłaty w terminie. Firma funkcjonuje na bardzo trudnym rynku budowlanym, na którym przepływ pieniędzy jest fatalny, co odbija się na podwykonawcach. Tak jest WSZĘDZIE. Była też mowa o projektach - lepszych projektów niskoprądowych niż te, które wychodzą z biura projektowego SSI nie miałem w rękach.
"Firma funkcjonuje na bardzo trudnym rynku budowlanym, na którym przepływ pieniędzy jest fatalny, co odbija się na podwykonawcach."...hahahaha, niezłe wytłumaczenie kogoś z SSI...niech zaczną płacić podwykonawcą za wykonane prace a nie sobie w terminie wypłaty robią. Dno i tyle!
elektryk 2013-01-23 10:38:27
Witam,

nasza firma współpracuje, ogólnie porażka. Firma ma problemy z płatnościami.
edek 2013-02-17 17:36:24
nie ma co narzekać na tle branży wypadają całkiem nieźle
Czy największe firmy z branży powierzały by im zlecenia jak by robili je nierzetelnie (nie odbierali by robót przecież)
Mam wrażenie że na tym forum piszą tylko osoby które nie potrafią zagrzać miejsca w jednej pracy i są jedynie roszczeniowe
były podwykonawca 2013-02-21 08:56:35
edek - 2013-02-17 17:36:24

nie ma co narzekać na tle branży wypadają całkiem nieźle

Czy największe firmy z branży powierzały by im zlecenia jak by robili je nierzetelnie (nie odbierali by robót przecież)

Mam wrażenie że na tym forum piszą tylko osoby które nie potrafią zagrzać miejsca w jednej pracy i są jedynie roszczeniowe
Hehe, rzetelnie to robią podwykonawcy na podstawie dziadowskich projektów. I ci podwykonawcy czekają potem po kilka miesięcy na zapłatę za rzetelna pracę....SSi to dziady i tyle! Trzymać się od nich z daleka!
tender 2013-03-11 19:37:05
były podwykonawca - 2013-02-21 08:56:35

edek - 2013-02-17 17:36:24

nie ma co narzekać na tle branży wypadają całkiem nieźle


Czy największe firmy z branży powierzały by im zlecenia jak by robili je nierzetelnie (nie odbierali by robót przecież)


Mam wrażenie że na tym forum piszą tylko osoby które nie potrafią zagrzać miejsca w jednej pracy i są jedynie roszczeniowe
Hehe, rzetelnie to robią podwykonawcy na podstawie dziadowskich projektów. I ci podwykonawcy czekają potem po kilka miesięcy na zapłatę za rzetelna pracę....SSi to dziady i tyle! Trzymać się od nich z daleka!
może po prostu nierzetelnie wykonałeś zlecenie
możesz sobie napisać cokolwiek na forum, że ci nie zapłacili albo, że mają słabe projekty ale to subiektywne opinie
dlaczego bowiem prace powierzają im najwięksi jak budimex, erbud itp. ?
maniek 77 2013-03-14 15:14:14
nie polecam współpracy płacą dopiero po paru miesiącach i to jeszcze na raty
gal...anonim 2013-03-17 00:09:19
maniek 77 - 2013-03-14 15:14:14

nie polecam współpracy płacą dopiero po paru miesiącach i to jeszcze na raty
Bo to dziady są....to co dostają do roboty to tylko chyba dlatego, że koperty latają pod blatem.
Podwykonawca 2013-04-05 13:56:56
Faktury za wykonane prace w listopadzie i grudniu - nie zapłacone do dzisiaj. Właśnie złożyliśmy pozew do Sądu. Tak więc z 30-dniowego terminu płatności zrobiły się już 4 miesiące. Telefonów oczywiście nie odbiera osoba odpowiedzialna za płatności. Nie polecam nikomu chcącemu istnieć na rynku współpracy z tą firmą.
dostawca1 2013-04-19 21:02:55
miałem rację robiąc pierwszy wpis, konkurencja istnieje, mają opóźnienia ale cierpliwość i wyrozumiałość się opłaciła. Spłacają z opóźnieniem ale spłacają i widzę kasę na rachunku. Mam przeterminowania od innych firm, które są starsze niż u nich i kasy brak. Obroty są, przychody są, marża trochę mniejsza niż zakładana, ale też jeszcze jest. Ja się będę ich trzymał, ponieważ mają potencjał.
podwykonawca 2013-04-21 21:08:27
współpracuje z nimi od dłuższego czasu i ja nie mam większych problemów. trochę się spóźniają ale nie ma tragedii do 3 tygodni ale czasami płacą wcześniej. ja się ich trzymam mają dużo kontraktów i są wypłacalni
podwykonawca 2013-04-22 10:42:24
podwykonawca - 2013-04-21 21:08:27

współpracuje z nimi od dłuższego czasu i ja nie mam większych problemów. trochę się spóźniają ale nie ma tragedii do 3 tygodni ale czasami płacą wcześniej. ja się ich trzymam mają dużo kontraktów i są wypłacalni
kto to pisze
podwykonawca 2013-04-28 21:38:42
ale o co ci chodzi??
HAHAHAHA 2013-04-29 14:42:30
Hehe, dwa wpisy od tej samej osoby (SSI) - widać gołym okiem. Marna próba, i tak wiadomo co to jest to SSI...UNIKAĆ jak ognia!
1
Podwykonawca 2013-05-09 09:31:31
Nam też nie płacą faktur od kilku miesięcy i nie można sie tam dodzwonić. (usunięte przez administratora)
pino 2013-05-14 13:43:48
oj chyba ssi ma poważne problemy na budowach i nie ma kim kończyć roboty. Tak zwana propaganda ruszyła, ale czy lud łyknie te brednie?
1
podwykonawca 2013-08-22 12:21:37
Mogę z swojej strony tylko potwierdzić. Firma SSi tylko wielka ładna strona w necie i nic więcej,inżynierowie malo kompetentni,brak materiału, a prowadzący budowę nie ma nawet na opaski do kabli. O zaległe płatności to nawet nie pytać bo i tak szkoda strzępić języka, a poza tym popatrzcie na giełdę . Kończ pan panie (usunięte przez administratora)i wstydu oszczędź.
2013-08-23 19:57:12
podwykonawca - 2013-08-22 12:21:37

Mogę z swojej strony tylko potwierdzić. Firma SSi tylko wielka ładna strona w necie i nic więcej,inżynierowie malo kompetentni,brak materiału, a prowadzący budowę nie ma nawet na opaski do kabli. O zaległe płatności to nawet nie pytać bo i tak szkoda strzępić języka, a poza tym popatrzcie na giełdę . Kończ pan panie (usunięte przez administratora) i wstydu oszczędź.
Omijac szerokim lukiem. A pan prezesina w zyciu slowa prawdy nie powiedzial. Ostrzegam przed ta firma i nie polecam jakiejkolwiek wspolpracy z nimi.
2013-10-01 13:24:31
SSI zgłosiło w dn. 30.09.2013 upadłość
1
beka 2013-10-03 00:06:44
takie super SSI... i co, z fuzji chyba nici?
1
2013-10-07 17:59:26
komuś jeszcze zalegają poza Elektro-Spark
1
były pracownik 2013-10-07 18:44:59
np. pracownikom, o przepraszam- byłym pracownikom
4
spec 2013-10-20 10:05:54
Witam. Dostałem ofertę pracy jako serwisant. Niebawem mam jechać omówić warunki zatrudnienia. Czego się spodziewać? Jak się tam pracuje? Jakie zarobki? Będę musiał wymówić umowę u obecnego pracodawcy gdzie praca jest ok, ale zarobki już nie. Ile faktycznie może wyciągnąć serwisant na miesiąc?
serwisant 2013-10-20 13:56:47
Z tego co wiem to serwis ma sporo roboty. Podobno można zarobić 3-4tys do ręki, ale nie przeszedłem weryfikacji technicznej :-( podobno za małą maiłem wiedzę...
obserwator 2013-10-23 22:32:13
firma w upadłości, raczej nie trać kasy na jazdę do nich.
Nowy 2013-10-24 07:22:59
Z tego co ja wiem to w upadlosci jest ssi sa a nie serwis. Serwis juz nic nie ma z nimi wspolnego odlaczyli sie i chyba nawet zmienili nazwe
Glamx 2013-11-07 23:05:57
SSI miało potencjał, niestety w czasach gdzie im bardzo dobrze szło nie potrzebnie postawili tylko na wąską branże teletechniczną, powinni szerzej wtedy się rozwijać na inne tematy. A wykończyły ich problemy z płatnościami od ich zleceniodawców, właśnie tych największych firm
1
zrozpaczony 2013-12-13 19:46:49
W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 37/2013 syndyk SSI S.A. w upadłości likwidacyjnej informuje, że Sąd Rejonowy dla Wrocławia - Fabrycznej we Wrocławiu, VIII Wydział Gospodarczy dla spraw upadłościowych i naprawczych stwierdził z dniem 07 listopada 2013 roku prawomocność postanowienia z dnia 30 października 2013 roku o ogłoszeniu upadłości Emitenta - obejmujący likwidację majątku Spółki.

No i tyle w temacie SSI. Byli sobie...
akcjonariusz wierny 2014-05-02 12:37:47
szykuje kapitał na inwestycje bo jestem wierny
1
Windykacja 2014-05-13 14:19:13
Bańka giełdowa która pękła.
tymon 2015-02-03 14:00:38
a no właśnie, bo przecież mi się wydaje, że ta firma jest już w upadłości, przynajmniej tak głosi infromacja, którą dali na stronie"Uchwała Nr 309/2014 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 17 marca 2014 r. w sprawie upomnienia spółki SSI S.A. W UPADŁOŚCI LIKWIDACYJNEJ" więc niestety..
1
tomek 2016-04-15 23:59:31
Witam, może ktos napisac, czy firma zapewnia takie rzeczy jak multisport, czy opieka medyczna?
Zostaw swoją opinię o ssi SA - Bielany Wrocławskie
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ssi SA