brak logo

KGHM S.A.

Głogów

Opinie o KGHM S.A.

nie znajomy 2015-03-26 13:01
Witam kolege możesz mi załatwić kontakt z takim gościem co może zadziałać w sprawie pracy mam dużo uprawnień i duże doświadczenie w przemyśle ciężkim miesiąc temu miałem telefon z huty głogów w sprawie pracy ale nie pojechałem na rozmowę bo trzeba mieć ponoć plecy żeby zatrudnili ale tak jest w każdej dużej firmie chołota po podstawówkach ma pożądną prace a człowiek co ma papiery i doświadczenie to niema szans chyba że się zna odpowiednich ludzi którzy ci za kasę załatwią
Mlody górnik 2015-03-29 01:25
staz na oddziele gorniczym 3 lata swt duzej mocy lkp przod. i wozy przod tech. gornik (plus specjalista) i mechanik niewiele ponad 20 lat i co ? nie ma orzyjec!!!!!! a ku...a co chwile nowych widac
3
z zapytaniem 2015-04-09 14:48
Czy kadrówy HM Głogów nauczyły się już zasad podlegania pod ubezpieczenie zdrowotne członków rodziny, zwłaszcza dzieci pracowników? A do czego zmierzam? A do tego, że dzieci mogą być zgłoszone u swoich rodziców do 26 roku życia (poza pewnymi wyjątkami), ale pod warunkiem, że się uczą i nie są nigdzie zatrudnione na etacie. A co zrobiły panie tam pracujące. Z automatu wyrejestrowały moja osobę z ubezpieczenia w wieku 26 lat, nie pytając ojca kiedy zakończyłam edukację, czy nie podjęłam pracy itd. Nie wspomnę, że ojciec zgłaszał moje wyr. z ubezp. z powodu tego, że zarejestrowałam się w PUP, ale najwyraźniej gdzieś zawieruszyły papiery. A po chyba 5 latach zrobiły moje wyrejestrowanie z ubezp.zdr. w wieku 26 lat, tylko że ja edukację zakończyłam w wieku 24 lat i podjęłam pracę na umowę o pracę. A że ojciec wyrejestrowanie (druk) przyniósł do domu, to przypadkiem to zobaczyłam i załączyła kartkę, z infor. kiedy zakończyła naukę i rozpoczęłam pracą, co zostało do nich dostarczone. A co panie z HM, że wszystko już zostało załatwione. Ale co? Zmieniły datę zakończenia przeze mnie nauki, pominęli, że byłam w PUP zarejestrowana i to że zaczęłam pracę? Ciekawe?
. 2015-04-21 20:18
Podobno niebawem do kadr ma dołączyć nowa pracownica po znajomościach, he...
2
/ 2015-04-22 09:11
Biedny KGHM, kłamią na potęgę, ale prawda jak oliwa i tak na wierz wypływa
1
.... 2015-05-02 14:06
podobno nowa ma zapewnić ulgowe usługi dentystyczne...hahaha
1
Marek 2015-05-22 18:57
Jestem księgowym.Rozliczam górników z Polkowic i Lubina. Roczne rozliczenia dla około 150 osób. Powiem tak: w d...ach się poprzewracało, żądają tylko więcej, więcej, daj i daj. Na tyle osób nie spotkałem się z zarobkiem ponizej 4500 netto !!! Plus dodatki, kredkowe, barbórka, trzynastki, zyski, deputaty (w pieniądzu i ekwiwalentach) to miesięcznie mają po prawie 10 tys. ! Więc te 9 tys. nie jest z nieba. A czystej pracy nie ma więcej jak 3-4 godziny. Nie oszukujmy się. Ryzyko jest ale 98 % ludzi idzie do kopalni tylko i wyłącznie dla kasy i to po kumoterstwie. Mam w klatce (na 20 numerów) 17 górników ! Ja zarabiam niecałe 3 tys. a kilku potrafi 5 dni po wypłacie przyjśc pożyczać pieniądze ! Zwłaszcza kawalerowie. Ja bym szczerze obciął im po 50 % i tyle. Pozdrawiam.
7
, 2015-05-28 12:29
Jak swego czasu zatrudnili w kadrach córkę byłego Wice Prezydenta Głogowa i dyr. jednego z LO, to w miedziowym biuletynie hutniczym ukazał się artykuł, że pod nadzorem tej pani będzie w kadrach taki porządek, że ...hoho. Najwyraźniej "laur pochwalny" był przedwczesny hehe.
inżynier 2015-06-13 22:27
Ile inżynier górnictwa zarabia u was w KGHM?
afd 2015-06-16 18:36
BO aby zostać przynajmiej dozorca musisz mieć 5 lat pracy na dole nie douki. Cienki z ciebie inżynier jak tego nie wiesz. Ja to wiem po technikum
2
Lubelskie 2015-07-07 12:25
Witam panowie mam pytanie ile czekaliscie aż się do was odezwa z KGHM na rozmowę?
14
odp 2015-08-16 18:12
do niektórych nie odzywają się nigdy, na układy nie ma rady, można czekać i czekać, nawet do emerytury he, he. Niektórzy nie czekają na wezwanie a sami nawiedzają regularnie dyrektorów, zwłaszcza jak mają do zaoferowanie coś innego niż wiedzę i umiejętności stanowiskowe, hehe. A tak się zastanawiam, jak tam pracownica zus-u, która często dyrektora odwiedza, załapie się?Ponoć w głogowskim inspektoracie przeleciała już przez wszystkie działy..
2
JimBeam 2015-08-20 10:22
Witam, jakie firmy zewnętrzne pracują na HM Głogów?
Rinat Dasajev 2015-09-11 17:36
ja czekałem pół roku dokładnie 5 miesięcy i 25 dni heheheh, ale w końcu sie udało, a byłem chyba na 15 rozmowach (testach) itp, na powierzchnie i pod ziemie
5
edzio 2015-09-12 17:47
Witam Kolegę
jeżeli można zapytać na jakie stanowisko się dostałeś i czy odezwali się mailowo czy zadzwonili
zastanawiam się 2015-10-06 17:37
Zastanawiam się, dlaczego w oświadczeniach wysyłanych do emerytów/rencistów potrzebny jest termin ważności legitymacji emeryta/rencisty?
volkav 2015-10-07 11:08
to wszyscy poszli by w ( usunięte przez administratora ) Ty sam bys tyral tam w kopalni ludzi z wyksztalceniem jest w cholere, a specialistow nie, dlatego ty masz 3 tys, a oni 9 lub 10 tys, a druga rzecz kto najwiecej wrzeszczy ten najmniej z siebie daje. co nie kolego??
mlody25 2015-10-12 12:30
Wlasnie zobaczylem ogloszenie,że potrzebują elektromontera p/z prawdopodobnie do szybowego,atutem będzie praca w ruchu zakladu gorniczego. Pracuje na KWK w JSW,wiadomo jak probuja wykonczyc kopalnie u nas i zastanawiam sie na zmiana pracy. Pracuje na powierzchni jako elektromonter na rozdzielni 6 kV na wentylatorach glownego przewietrzania,przez rok pracowałem w firmie przy obsłudze po stronie elektrycznej na nadszybiu,mam uprawnienia powyżej 1 kV i pracuje na kopalni 4,5 roku. Są szanse na przyjęcie? Ktoś z Was dostał się do szybowego lub na dół?
7
mlody25 2015-10-12 12:34
A i jakie sa zarobki na poczatku? I ile kosztuje wynajem w Polkowicach?
12
news 2015-11-04 19:02
witam, jest ktoś w stanie powiedzieć czy po skończonych studiach na kierunku Zarządzanie i Inżynieria Produkcji jest szansa dostać pracę w KGHM obojętnie czy to będzie na powierzchni czy na dole? Jest jakiś adres email gdzie można wysłać swoje CV aby mieli je u siebie w systemie?
edzio 2015-11-19 21:27
Jest to nie możliwe.
3
etik 2015-11-30 21:18
bardzo ale to bardzo ciezko, masa inzynierow po dwoch kierunkach pokonczonych po renomowanych uczelniach w Polsce. wydaje mi sie ze takie kierunki gornictwo, mechanika, elektryka,elektronika inforamtyka przemyslowa maja troszke lepsze przebicie....ale wiadomo do tego jeszcze co trzeba tam miec:) Pozdrawiam i zycze powodzenia
6
nicko 2015-11-30 21:22
z tego co wiem to nie jest to na plus jak ktos przychodzi z wegla. Tu jest calkiem inna kopalnia i inne zasady panuja. Uprawnienia z kopalni weglowej np dozorowe itp tez tu sie nie licza....
4
gerygery 2016-01-18 21:12
witam czy może mi ktoś powiedzieć szczerze i nie zlosliwie ile zarabia gornik strzałowy na Polkowice sieroszowice
lucek 2016-01-22 18:12
a czy gornik strzałowy na 12 grupie zarobi 5.500 czy ciężko widze ze nie chce się ludzie chwalić ale można odpowiedzieć tak albo nie :)
strzalowy 2016-01-29 18:08
witam dostałem się do pracy na kghm Polkowice sieroszowice na stanowisko gornik strzałowy prace mam zacząć od maja może mi ktoś powiedzieć ile zarobi taki gornik strzałowy i po ile sa kartki za zjazd proszę jakas odpowiedz od osoby pracującej a nie jakies madrosci od tych co nie pracuja
strzalowy 2016-01-31 16:58
ooo widze ze nikt nie potrafi odpowiedzieć na pytanie no coz trudno tylko po co to forum pozdrawiam
1
strzalowy 2016-02-01 14:33
w pazdierniku było ogłoszenie a w grudniu była rozmowa kwalifikacyjna pierwsza w styczniu druga i badania a od maja jesteśmy przyjęci a interesuje mnie ile zarobi strzałowy na minimalnej kategorii 12 grupie
strzalowy 2016-02-03 16:25
no proszę cie tys to teraz przywalil z tymi 2000 tys widze ze zero pojęcia wiec po co się wypowiadasz na ten temat
antyplatfus 2016-02-04 17:08
wirth wraz z sitwą swoich dyrektorów poobsadzali swoich ludzi na wysokich stanowiskach bez kompetencji i odpowiednich szkół. Czy w takiej firmie mozna zostać nadsztygarem bez przepracowania ani jednego dnia na danym oddziale? za wirta i jego dyrektorów można. Można mieć technikum gastronomiczne i byc kierownikiem oddziału? można.. Można skończyć tez ochrone środowiska i być kierownikiem mechanicznym. Jak przyjeżdza nowy pracownik po dobrych studiach to dla zachowania własnych stołków kopie się pod nim dołki i napuszcza ludzi poprzez fałszywe plotki
mefisto 2016-02-07 18:52
może ktoś cos powiedzieć o zarobkach na dole np. ile gornik zarabia albo kotwiarz czy strzałowy?
Ss 2016-02-10 14:41
Typowe cebulaki... Wymyślają mi zarobki rzędu 9 tys./m-c... Żałośni i zawistni kompleksiarze... Jeszcze piszą o znajomościach jako jedynym "wejściu" do kombinatu. TRZY lata biegałem z kwitami i przez TRZY lata wy kaleki życiowe kształciłem się i pracowałem w "podfirmach". Teraz jestem już od 10 lat pracownikiem KGHM i jakieś lebiody będą pisać o mnie jako o gościu, który zawdzięcza wszystko "plecom", tudzież o tym, żeby "im uciąć połowę zarobków"? Wy degeneraci z peło opłacający czarny PR, to WY nikt inny psujecie markę Naszemu Zakładowi; tylko wy byliście przyjmowani po studium k"rwa cukierniczym, to dzięki waszym "premiom" ludzie zaczęli się żreć między sobą... TO WSZYSTKO obróciło się przeciw wam- niedojdy życiowe, puste łby. Wreszcie to WY szmaciarze "nie ograbiliście firmy z zysku". Mam nadzieję, że ten nowotwór w waszej postaci zostanie wycięty w szybkim tempie. Normalnym- życzę powodzenia, a zakłamanym zawistnikom- pęknięcia żył z żalu.
12
magnat 2016-02-11 17:52
Witam!Koledzy moze mi ktos powiedziec czy pebeka to ta sama firma co KGHM bo tez bylem na rozmowie i nikt sie nie odzywa, jest sens jeszcze czekac?
:) 2016-02-11 19:43
a czy pebeka ma te same litery co KGHM zastanow się a i czekaj zadzwonią napisza
lolek 2016-02-11 21:41
Rozmowa na elektromontera?
również byłem i nadal żadnego odzewu.
magnat 2016-02-12 08:32
Ja bylem na mechanika wiertni ale nikt sie nie odezwal.Pewnie nic z tego.
Sztygar 2016-04-05 10:28
Przyjmują studentów, albo już przed zatwierdzeniem oug?Jak wygląda sprawa przyjęć oraz stawek zaszeregowania?
Sztygar 2016-04-11 15:38
Ok,to wporządku, ja już mam czym się pochwalić.
Słuchaj a jakie stawki dają?
olka 2016-04-30 04:51
Witam, a ktoś wie ile mniej więcej można liczyć na stanowisku biurowym?
2
strzal 2016-05-03 14:09
witam powie mi ktoś ile zarobi gornik strzałowy pod ziemia?
policjant 2016-05-21 22:24
sprawdzamy Ciebie:) jak faktycznie jestes ksiegowym, za ujawnienie wiesz co Ci grozi
ar 2016-05-29 17:15
Zarobki elektromontera na 9 grupie w oddziale wydobywczym 3 lata stażu w górnictwie + 1 sobota 3328.24 zł. A praca kiepska użeranie się z dozorem górniczym itp. Jak ktoś ma większe ambicje to nie do kopalni może kasa spora ale jak na takie warunki i atmosferę w pracy to ja dziękuję.
PS. Szukam innej pracy nawet za najniższą krajową (Tauron, ewentualnie przenoszę się na powierzchnie)
mickey 2016-06-13 14:16
Hej chłopaki ja miałem rozmowę na początku czerwca o dziwo szybko się do mnie odezwali rozmowę miałem we wtorek a w piątek już zadzwonili, że się dostałem dzisiaj byłem na badaniach i nie wiem czy testy wysiłkowe nie są już obowiązkowe bo ja ich nie miałem a lekarz wpisał że jestem w 100 % zdolny do pracy nie wiem jeszcze na którą kopalnie idę wiem tylko że na dział taśmowy (ZG Rudna)
nowy 2016-10-23 14:21
cześć, dostałem zaproszenie na rozmowę o pracę jako ślusarz-mechanik (kghm) czego mogę się spodziewać na tej rozmowie? Z tego co słyszałem są jakieś testy ktoś może napisać coś więcej ?
P 2016-10-27 14:34
Casting to taka ściema tam z góry już wiedzą kto ma być zatrudniony... Jak nie masz znajomości to nic nie zdziałasz!
Ele 2016-10-31 18:23
Witam panowie czy operatorzy na sierpolu nadal zjezdzaja na 7.5 godziny czy cos sie zmienilo w tej sprawie? Pozdrawiam
Hej 2016-11-17 17:18
Witam Wszystkich mam takie pytanie odnosnie pracy na kopalni w Kghm chce u was pracowac jako operator maszyn gorniczych posiadam uprawnienia na msszyny typu łk, toro 1250,650,cb, swks, sws również na maszyny wiercaco katwiace tamrock monomtic, akxera tamrock, minemaster . mam 27 lat i doświadczenie w pracy na kopalni 5 rok leci pracuje obecnie na wiertnicy (wiercenie przadkow do strzalu z braku ludzi z doskoku na powyższych maszynach) w kopalni olkusz pomozany kopalnia o tych samych specyfikacjach. podanie zlozylem ostatnio jak sie pokazala oferta o moim doswiadczeniu i uprawnieniach . jak myslicie mam szanse na dostaniu sie ? Prosze o kontakt ukigt@wp.pl pozdrawiam wszystkich ;)
mechanik 2016-12-09 14:57
Witam , czy ktoś dostał informację 31 października informację , że jest rekomendowany do zatrudnienia na stanowisko ślusarz-mechanik - dział transportu poziomego w o/zg ''polkowice-sieroszowice'' ?
Orientuje się ktoś kiedy zatrudnią te osoby , które pomyślnie przeszyły proces rekrutacji ?
13
Brak Słów 2017-02-08 11:12
Opinia będzie niemerytoryczna, ale panie z audytu KGHM może i mają wykształcenie i znają sie na pacy to niestety zasady kultury są im totalnie obce. Pomijając panoszenie się w biurach, zostawiają po sobie niesamowity wręcz bałagan. Stoły w pokojach wyglądają jak po libacji, pełne śmieci i rozlanych napojów. Inne pomieszczenia z których korzystają (nie wykluczając łazienki!) są zapaskudzone.
ar 2017-03-06 22:46
No nie zawsze ja pochodzę z Kielc i się dostałem.
Zostaw swoją opinię o KGHM S.A. - Głogów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KGHM S.A.