brak logo

GPEC Gdańskie Przedsiębiorstwo Energetyki Cieplnej

Gdańsk

Opinie o GPEC Gdańskie Przedsiębiorstwo Energetyki Cieplnej

anty-pracownik 2017-03-14 18:47
ha ha szanować to co macie? Ciężko szanować kogoś kto nie szanuje swoich pracowników... Znalazło się panisko z własnymi niewolnikami. Przejrzyj na oczy człowieku! Praca to jest płatna usługa, za którą należy się uczciwa zapłata (i nie jest to żadna łaska), oraz w trakcie której wykonującemu tę pracę należy się odpowiedni szacunek. Widzę, że niestety są jeszcze na świecie ludzie, według których pracodawca okazuje "wielką łaskę" zatrudniając pracownika, a jeszcze większą łaskę robi wypłacając mu jakieś grosze... Nic dziwnego, że ludzie z takim podejściem jak ty wymierają i odchodzą w zapomnienie, a razem z nimi takie pseudo-korpo o ustroju feudalnym. Pomijam już fakt, że na 99% jesteś z działu PR, który jak widać dotarł i tutaj :) stwierdzam to chociażby po błędach w pisowni - od zawsze mieliście z tym problem ;)
28
Do pracownika 2017-03-14 23:15
Do pracownika:

z takim podejsciem do ludzi to za chwile juz tylko tacy do Was przyjda co wlasnie z pośrednika dostaja oferty. I nie przesadzam z tym za chwilę. Zreszta sam wiesz ile czasu GPEC szuka pracowników. A potem i tak ich nie zatrzymuje bo sie nie spodobali "górze".

i wiesz co - i ludzie zmieniają bo sie nie podoba. Ale maja rodziny, zobowiązania, wiec czasem troche to trwa, niemniej kazdy cos w koncu znajduje i odchodzi. Czasem na mniej "hucznie nazwane" stanowisko, moze nawet za odrobine mniejsza kase, ale w spokojniejsze miejsce.

jak Tobie sie podoba to najwazniejsze. Sa fajne momenty - to prawda. Dzialaj tylko tak aby nikt nie powiedzial ze nie podoba mu sie wlasnie przez Ciebie :) i badz obiektywny. Nigdzie nie jest w pelni dobrze ani w pelni źle - ale to co powyzej opisuja ludzie to niestety w duzej mierze prawda. Im mniej kontaktu z "gora" tym zycie spokojniejsze.
14
pracownik 2017-03-15 06:12
Nie jestem z PR, pracuje w firmie od dłuższego czasu i praca może nie zawsze jest łatwa, ale podoba mi się i cieszę się że ją mam. Co do komentarzy na tym forum, to nie da się ich już czytać . Ile można narzekać...
2
Karolina 2017-03-18 06:01
Czy ktoś może wie czy zaczęły się już przesłuchania na Specjalistę ds Zakupów, czy HR jeszcze analizuje nadesłane CV?
Ja 2017-03-19 17:19
Witam ponawiam pytanie na jakim programie pracuja panie w ksiegowosci.
zszokowana 2017-03-29 17:28
najgorsza firma w jakiej pracowalam! praca w gpec to niewolnictwo w nowoczesnym wydaniu! zdecydowanie nie polecam!
13
ciekawy 2017-04-02 08:37
Czy warto aplikować do controllingu?
Emilka 2017-04-02 12:30
elo

zależy czego szukasz. Jakie masz doświadczenie ? Odporność na stres ? etc.
ciekawy 2017-04-02 16:09
Nie ma pracy bez stresu, doświadczenie jakieś mam, bardziej interesuje mnie atmosfera wewnątrz zespołu. Po drugie to 2 ogłoszenie w przeciągu 2 m-cy. Po trzecie kierownik działu też się zmienił - pytanie na ile wszystkie uwagi podane wyżej mają odniesie do całej spółki
1
Emilka 2017-04-02 18:27
1. Ludzie i atmosfera w controllingu ok.
2.Zatrudnili jedą osobę szukają kolejnej ponieważ ktoś odchodzi.
3.Zmienił się :)
zrezygnowany 2017-04-02 20:35
Nie daj sie zwiesc, controlling taki sam jak reszta firmy. Rekrutacja do tego dzialu ciagnie sie od prawie dwoch lat, ciągłe zmiany, gigantyczna rotacja.
6
Emilka 2017-04-03 19:56
...a mnie się tam w controllingu podoba :)
1
On 2017-04-04 08:28
.... a mi się w GPEC podoba:-)
1
Robert 2017-04-04 15:09
Hahaha zaczyna się i tutaj uprawianie propagandy! Próbujecie ściągnąć do pracy młodych ludzi, a totalnie jesteście zacofani w swoim podejściu do pracowników, budowania zespołów. Niestety ale firma rządzą zakłamani ludzie, którzy dla władzy są w stanie zrobić wiele. Nikomu nie polecam pracy w tym miejscu. W trojmiescie jest o wiele więcej ciekawszych, bardziej nowoczesnych firm w których szacunek dla pracowników jest prawdziwa wartością a nie PRowym zabiegiem,bo dział HR ma problem z pozyskaniem i utrzymaniem ludzi do pracy i w pracy.
9
Z uśmiechem 2017-04-04 21:20
Nie rozumiem tych opinii. Co Wam sie ludzie nie podoba? W firmie niemal w każdym miejscu, nawet w toalecie leżą gazety, z których z uśmiechem zerka na nas nas objęty Zarząd. "Ludzie są filarem długofalowego rozwoju biznesowego firmy" przypominają Wam gdybyście zapomnieli, że to właśnie Wy jesteście najważniejsi. Dwa razy w tygodniu świeżo wyciekany soczek, trenerka, co jakiś czas wspaniale spotkania z Zarządem na których można zapoznać się aktualnymi trendami i zadać jedno z wcześniej przygotowanych pytań. Czego jeszcze Wam potrzeba? Szacunku, sensu, możliwości wypowiadania się i posiadania własnego zdania. Macie je przecież. W artykule w Strefie Biznesu Prezes jasno powiedział że można popełniać błędy. Nie dodał, że tylko raz. Piszecie o rotacji, że duża i że po urlopie trudno się rozeznać kto jeszcze zwija się w firmie, a kto już rozwija poza. Ale pomyślcie ilu wspaniałych biednych ludzi ma teraz tak samo ciężko jak Wy. Tym którzy jakoś przypadkiem nie spotkali ostatnio pracowników PR i nie wiedzą za co powinni być wdzięczni polecam artykuł w Strefie Biznesu.

http://www.dziennikbaltycki.pl/strefa-biznesu/wiadomosci/z-regionu/a/marcin-lewandowski-pomorskie-firmy-oferuja-nowoczesnosc-i-kulture-pracy-rozmowa,11890634/
5
Edward 2017-04-05 20:33
Prawda jest taka ze pod każda negatywną opinia można się podpisac.
A controling to stres, praca na wariackich papierach i na kolanie - nie polecam.
8
piter1410 2017-04-18 20:15
Emilka

Opowiedziałabyś o tym jak wygląda na co dzień praca w dziale księgowości (bądź controllingu)? Jak atmosfera? Zarobki ok? Prosiłbym o kilka zdań. :)
Realista 2017-04-26 19:10
czytać nie trzeba - na spotkaniu był ten sam "wyuczony" tekst. Śmieszne, bo niektóre zdania były wręcz IDENTYCZNE. Good job!
Czego chcemy: nietraktowania jak idiotów, nieudowadniania przez kadrę menedżerską, że jesteśmy idiotami, nierobienia z igły wideł, niefaworyzowania innych, jasnych przekazów, a na koniec to jak już się tak ładnie pisze, to niechaj też się czyni :)
Owoca zjesz, sok wypijesz, a jak popychadło czujesz się dalej.

PS. no z tym szacunkiem, to pojęcie względne w tej firmie...
9
Good Job 2017-04-30 18:57
Ja byłem za dobry żeby mnie tam zatrudniono, szefostwo nie poradziłoby sobie z moimi wynikami :)
no cóż, może innym razem...
pozdrawiam
3
grzegorz 2017-05-20 20:51
witam, pojawilo sie oferta na stanowisko specjalisty technicznego. na jakie zarobki mozna liczyc na tym stanowisku?
M 2017-05-24 14:25
Witam,
Czy ktoś może napisać pytania testowe do księgowości?
Ciekawski 2017-05-26 00:58
Witam zostałem zaproszony na rozmowe rekrutacyjna na stanowisko pracownika budowlanego może ktoś powiedzieć jak tam wyglada sytuacja ? Bo jak widze opinię ta firma ma lekko mówiąc słabą
Joanna 2017-06-06 15:17
Obecnie rozpoczęła się rekrutacja na asystentkę zarządu. Czy ktoś mógłby mi napisać, jak pracuje się na tym stanowisku w gpec?
ex-manager 2017-06-08 12:37
Tak jak to ktoś powyżej napisał: liczba biur na Białej ta sama, buirowiec na Zaspie sprzedawany, a ogłoszeń od groma. Rekrutacje trwają po kilka-kilkanaście miesięcy. Jeszcze pytacie czemu?
7
Rafik 2017-06-12 19:03
I znów kolejne ogłoszenia na stanowiska, które były obsadzone do niedawna specjalistami w swoich dziedzinach, którzy niekoniecznie przypadli do gustu zasiadającym na Olimpie. Żenada. Wizerunkowo ta firma jest skończona. Zbyt wiele osób jest już na rynku pracowniczym, którzy mówią głośno o stosowanych pożegnalnych-metodach, klimacie, całym tym syfie. Zastanówcie się najpierw jak naprawić to od środka a potem bierzcie się za akcje PRowe gdzie Ci co na samej gorze (rzucający do pracowników mięsem) mówią o nowoczesności firmy,tolerancji i nauce na błędach (hahah!)itp. Żart roku.
8
Ronin II 2017-06-14 07:33
GPEC to obecnie nie jest forma godna polecenia. Niestety na przestrzeni ostatniego roku zrobiła sie to firma w której panuje kolesiostwo i lizusostwo w skrajnym wykonaniu. Zarząd to przerośnięte ego otaczające sie w większości strasznymi lizusami którzy w podobny sposób kierują swoimi działami. Przykład z parteru....pozbawiona elementarnych cech managera osoba kieruje działem nie szanując ludzi, zwalniając tych mających swoje opinie , inne niż jej, wprowadza straszny chaos. Jest poprostu bezdennie...nie mądra, nie mająca swojego zdania, wiedzę o wszystkim czerpie ze słów zarządu, notując prawie każde słowo:) nikt jej nieszanującej a na korytarzach obśmiewana jest praktycznie przez wszystkich. Oczywiście ma swojego faworyta, który donosi na reszte zespołu :(
To obecnie nie jest miejsce z którym można wiązać przyszłość, to ew poczekalnia dla innego miejsca pracy.
A szkoda bo było to fajne miejsce i super ludzie jeszcze rok temu:((
11
lola 2017-06-16 12:02
krótko :)
2
Boolka 2017-06-16 12:21
Hej Asia.
Bylas na rozmowie??
Jak wrazenia?
Boolka 2017-06-16 12:23
Lola
Jak Ci poszlo i jakie masz wrazenia po?
Ja bylam i powiem Ci ze srednio...one jakies takie dziwne sa?
kapitan kuternoga 2017-06-17 12:29
One? Cała ta firma jest dziwna - a raczej chora psychicznie. To jest po prostu porażka w każdym calu. Jeśli chcecie robić za marionetki trzymające język w tyłkach kierowników/dyrsów/zarządu to może się odnajdziecie. Ja podziękowałem bo dla mnie liczy się dobro firmy, Klientów i pracowników, a nie bzdurne słupki pokazujące śmieszne "sukcesy" nie mające nic wspólnego z rzeczywistością... Bezrozumni zaklinacze rzeczywistości rok temu przejęli władzę w gpec i ten statek tonie. Ahoj!
9
Szogun 2017-06-17 13:27
Tak, taki osób o których tu mowa jest więcej- są znani z tego ze lubią dochodzić do celu po trupach, nawet kosztem własnego sumienia, moralności i jak da się wyczytać powyżej - dobrej opinii i szacunku. Wszystko dla wątpliwej kariery w mało prestiżowej dla kolejnych pracodawców-firemce. poza ta firma się nie odnajdą - obskoczyli tyle działów, ale nie znaja się tak naprawdę na niczym, no może poza trzymaniem palca tam gdzie trzeba...nikt za nimi nie pójdzie, nikt po nich nie zaplacze, a wszyscy tylko czekają aż znudzą się "grupie trzymającej władze", która i tak ma już na ich temat wyrobiona opinie i niejednokrotnie te osoby i ich wątpliwe intelektu byly obiektem mało smacznych zarcikow...
6
AG 2017-06-20 15:59
Obecnie trwa rekrutacja na kierownika zakupow. Czy ktos moze cos powiedziec o warunkach pracy na tym stanowisku. Co sie stalo z poprzednikiem etc. Te wszystkie ww opinie troche elektryzuja :-)
ostrozny 2017-06-24 16:26
Od kilku juz dobrych miesiecy, a moze i dluzej, pojawiaja sie ciagle te same ogloszenia, albo na asystentke albo na specjaliste w biurze zarzadu, a teraz pojawila sie oferta na stanowisko tlumacza. Zastanawia mnie jedno, czy w ogole ktos w przeciagu tego czasu zostal na te stanowiska przyjety, czy tylko tak krotko pracowal, ze ciagle pojawiaja sie te same ogloszenia. Znam biegle jezyk niemiecki i mialam ochote aplikowac, ale ciagle pojawianie sie tych samych ogloszen z tej samej firmy, daje mi duzo do myslenia.
Czy ktos moglby mi napisac cos wiecej?
1
zyczliwy 2017-06-27 06:50
Wiecej juz ciezko cos napisac zeby nie powtarzac. W GPEC jest w duzej mierze tak jak tu pisza.
5
ostrożny 2017-06-28 19:09
Dziękuję za odpowiedź! A więc wszystko jasne.;-)
1
Potencjalny pracownik 2017-06-29 08:53
Dla mnie jako osoby postronnej, to wszystko opisywane przez pracowników (negatywne opinie) jest dziwne. Wygląda na to, że w firmie pracują osoby, które z jakiś względów prowadzą ciągłe rotacje personelu. I albo rekrutacje są źle przeprowadzane albo wymagania są nierealne do spełnienia. Dziwne to i niezrozumiałe, bo wcześniej czy później zabraknie kandydatów lub taką opinie firma zyska na rynku, że nikt nie będzie aplikował na stanowiska pracy w tej firmie.
Sam złożyłem swoje CV w GPEC, niemniej trochę mnie te opinie elektryzują.
4
refleksja 2017-06-29 19:30
A może spojrzeć z innej strony: Firmę tworzą ludzie, atmosfera pomiędzy pracownikami jest wynikiem zachowań każdego z nich. Czy czyjaś osobista frustracja może wpływać na innych? Raczej tak. Czy z wiecznie niezadowolonym współpracownikiem da się budować rozwiązania? Raczej nie. Błędne koło po prostu.... Może zmianę trzeba zacząć od siebie, a nie ciągle narzekać na innych...
3
Refleksja Refleksja 2017-06-30 17:59
JK się odezwała jako refleksja :))
"Wiecznie niezadowolony pracownik" to wynik pracy z wiecznie głupim i niesamodzielnym przełożonym....
19
Porucznik 2017-07-02 00:23
Haha! Święte słowa! Jak zwykle stek bzdur, nic nieznaczących frazesów i odwracanie kota ogonem :) ...ale dwie osoby polubiły jej wypociny. Pewnie ona sama i jej jeszcze mądrzejsza siostra :)
11
ex manager 2017-07-04 08:12
Sam sobie odpowiedziałeś: te same ogłoszenia =rotacja+brak kandydatów, zwłaszcza na sensowniejsze stanowiska menadźerskie
3
Neo 2017-07-09 19:04
Pojawiło się ogłoszenie na stanowisko kierownika działu zarządzania nieruchomościami, wcześniej ok. 2 miesiące temu również ogłaszany był nabór na kierownika tego działu? Ktoś wie co wydarzyło się w firmie? I drugie pyt. na jakie zarobki może liczyć kierownik działu w GPEC?
kaśka 2017-07-10 15:20
Dajcie znać jak jest z kierownikiem działu zakupów. Złożyłam aplikację. Co się dzieje z obecnym kierownikiem?
AG 2017-07-11 07:54
sam złożyłem swoje CV na to stanowisko, niemniej ogłoszenie okresowo pojawia się w sieci (poprzedni raz około roku temu). Czytając te wszystkie powyższe posty można domniemać, że jest to kwestia rotacji w tej firmie, ale z drugiej strony komu by się chciało non stop prowadzić rekrutacje na te same stanowiska. Tak do końca to nie wiadomo co o tym myśleć ...
xyz 2017-07-12 20:48
W księgowości pracuje się na Egerii.
Edyta 2017-07-20 21:04
@AG, uważam, że kwestia rotacji ma swoje plusy, mianowicie pracownik sam może ocenic czy chce zostać na dłużej w firmie i czy firma chce na dłużej wiązać się z pracownikiem, to są dwie strony medalu, myślę, że to na plus dla obu. Teraz firma poszukuje pracowników do działu księgowości, jednak nie ma wzmianki o warunach zatrudnienia, ktoś z obecnych był na rozmowie?
rodman 2017-07-21 23:22
wydaje mi się, że cała ta ciągła rekrutacja ma na celu jedynie zastraszanie obecnych pracowników, tak czy nie?
chyba że średnia czasu pracy w tej firmie dla pracownika wynosi 3-4 miesiące?
IRR 2017-07-31 19:53
Jeżeli ktokolwiek traktuje opinie o gpec poważnie i rozważa pracę dla nich to niech popyta o to co się dzieje w TH. Jak zarząd, dyrektor, niby kierowniczka traktują podwładnych i jakim językiem rozmawiają. Omijanie to miejsce szerokim łukiem!!! Popytajcie klientów gpec jak w ostatnich 12 miesiącach zmieniły się relacje. Wyciągnijcie sami wnioski. Zmiany zaszły wew gpec a nie po stronie klientów czy pracowników.
7
NPV 2017-08-02 21:57
Rozmawiają to bardzo delikatnie powiedziane :)
Czytajcie opinie WYRAŹNIE.
3
SPC 2017-08-03 10:32
Co jakiś czas przeglądam opinie i widzę że równia pochyła trwa nadal.
Kilka opini z mojej strony jako byłego pracownika na stanowisku n-1, który postanowił jakiś czas temu opuścić ten okręt:

1) HR - Dużo osób jeździ po tym dziale, który jest Bogu ducha winien sytuacji, która jest w firmie. Oczywiście mówię o zespole dziewczyn i ich bezpośrednim szefie. Dziewczyny robią profesjonalną rekrutację, znajduja ciekawe osoby, wspierają je na początku pracy. Reasumując "szacuneczek" na całej szerokości waszego działania. To, że potem te dobrze zrekrutowane osoby wylatują to nie wina HR. Przyczynkiem jest w większości "widzi mi się" decydentów.

2) Czemu GPEC jest z jednej strony fajną firmą i jednoczesnie nie fajną. Sama organizacja firmy jest OK, większość rzeczy jest w miarę poukładana. Firma w tym zakresie jest dobrze zorganizowana. Procedury, procesy - to działa w miarę OK. Fajnie jest bo pracownik ma możłiwość pracy w małym korpo. (Jak ktoś jest na początku swojej kariery i nie ma nic do stracenia to można spróbować popracowac tam). Druga strona medalu jest taka, że nawet jak będziesz idealny w tym co robisz to nie gwarantuje Ci to żadnej stabilności w firmie i mogę Cię posunąć z dnia na dzień.

3) Największym destroyerem tej firmy jest Pani siedząca na końcu korytarza na pierwszym piętrze (pod HR). Tam logika nie działa, tam jest kumulacja wszystkich najgorszych cech strereotypowo uważanych za tzw. babskie (w tym miejscu od razu przepraszam wszystkie Panie, ale Ci co wiedzą o czym mówię zrozumieją mnie). Foch, krecja urojonych problemów, beszczelność, tupet w negatywnym sensie, im mniejsza wiedza tym więcej do powiedzenia - ogólnie coś strasznego. Dużo decyzji na zasadzie "bo tak". Na szczęście dla tej firmy nie jest ona realnym decydentem bo rozwaliłaby firme w pół roku. Od czasu jak ją poznałem to jakoś dziwnie patrzę na mojego dobrego kumpla Jakuba - to imię mi się bardzo źle kojarzy.

4) Ciekawym corocznym zajęciem w GPEC było porównywanie struktury organizacyjnej w odstępie 1 roku. Liczba zmian na stanowiskach kierowniczych tak się rozkręciła, że obecnie to słyszałem że nawet 1 roku tam nie wytrzymują. Daje to do myśłenia.

5) Absurdalne na spotkaniach pracowników GPEC - takich poza pracą - jest to że większość z nich to byli pracownicy.

6) Chciałbym pozdrowić Pania trenerkę ;-)

Reasumując:
Jestes młody, szukasz pracy w czyms ciekawszym niż prywatna , 10 osobowa firma to jak najbardzie próbuj do GPEC. Na samym dole jest nie najgorzej.
Jeżeli masz doświadczenie zawodowe i chcesz rozwijać swoją karierę, mieć poczucie że jak robisz all the best to jesteś bezpieczny, to nie jest firma dla Ciebie. W każdej chwili możesz dostać kopa.
7
ciekawska 2017-08-03 18:44
Stanowisko n-1? Czyli?
Zostaw swoją opinię o GPEC Gdańskie Przedsiębiorstwo Energetyki Cieplnej - Gdańsk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GPEC Gdańskie Przedsiębiorstwo Energetyki Cieplnej