brak logo

Hotel OLECKI

Oświecim

Opinie o Hotel OLECKI

Była pracownica 2015-03-14 16:54:50
Bez powidow ludzi sie nie oczernia,negatywne opinie o pracy są prawdziwe.praca ok,wypłata terminowo ,n( usunięte przez administratora ) .Ciezka współpraca ,nie życzę nikomu podpaść mu bo będzie zwolniony najlepiej siedzieć cicho i robić co chce a to mało kto wytrzyma :( Chore klimaty ,początek niezły ale potem nieciekawie.Hotel byłby znacznie lepszy bez niego .A ktoś kto pisze pozytywy nie istnieje ;)
Pracownica 2015-03-15 13:07:32
Negatywne opinie są opiniami osób zwalnianych. Pracuję w Hotelu Olecki od dłuższego czasu. Nie spotkałam się z brakiem szacunku wobec pracowników. Wypłata jest zawsze na czas. Pan Menager jest zawsze pomocny. Zawsze będzie tak że zwalniane osoby będą doszukiwali się problemów u osób zarządzajacych a nie u samych siebie.
2
kulka 2015-03-26 11:48:07
Ja również miałam "przyjemnosc" przepracowac kilkanascie h w tym hotelu..Mianowicie w zeszlym roku poszukjac pracy natknelam sie na ogloszenie na olx ( kelnerka) wysłalam cv i oddzwoniono do mnie nastepnego dnia.Pojechalam na dzien probny .. zapiepszalam tam 8h i nikt ze mnna przez ten czas nie porozmawiał nie mówiąc o jakimkolwiek szkoleniu,przedstawieniu warunkow pracy,zakresu obowiazkow itp..Po pierwszy dniu probnym kazan przyjechac mi nastepnego dnia znow do pracy gdzie spedzilam kolejne 8h.Kelnerka na koniec przekazala mi ze owszem zostane zatrudniona , na poczatek umowa zlecenie , ze ogolnie super och i ach,że mam czekać na telefon od szefa w sprawie podpisania umowy , jednak nikt od tego czasu sie do mnie nie odezwał.Moim zdaniem to chore ... nie chodzi mi ,ze mnie nie zatrudniono ale ,że nie dano żadnej odpowiedzi nic , zero... nie mowiąc juz o wynagrodzeniu za przepracowane tam godziny. Straciłam tam 2 dni które mogłam lepiej wykorzystac.Podejrzewam ,że nie ja pierwsza i nie ostatnia ...żeruje się na ludziach kiedy jest potrzeba( czytaj przyjezdza wycieczka i brak ludzi do pomoc).Bo hotel żyje tylko i wyłącznie z wycieczek głownie szkolnych(zagranicznych) ... Druga sprawa ,że nawet gdyby zaproponowano mi tam prace na pewno bym jej nie przyjela po tym jak kelnerka z którą pracowałam powiedziała , ze absolutnie nie wyplaca sie nadgodzin dla mnie to chore! Przeciez w restauracji jak sa klienci nie raz zostaje sie dłuzej...podobno szef twierdzil ,ze jak nic sie nie dzieje( nie ma ruchu ) to kelnerki siedzą i nic nie robią a musi im płacic wiec za nadgodziny nie ma zamiaru placic.

Kucharze tam pracujący to głownie ludzie z przypadku gdy ja tam bylam jeden pracowal tam miesiac a drugi 2 tygodnie więc to też o czymś świadczy...poza tym ciągle ogłoszenia na olx ...jednym słowem nikt tam nie chce pracować...
2
była pracownica 2015-03-27 09:50:37
Powyższa opinia kelnerki jest prawdziwa jak najbardziej bo tak właśnie wygląda wykorzystywanie ludzi,recepcja jeszcze w miarę ale praca na kuchni i w restauracji to totalna porażka i wiele osób owszem zostało zwolnionych słusznie ale często też niepotrzebnie ...mimo iż byli lojalnymi pracownikami.Prawda jest taka że każdy kto popracuje tam minimum miesiąc sam zrozumie że nic dobrego go tam nie spotka zapieprz w sezonie na maksa ,a wypłata marna ,na czas ale nie warta tych nerwów...
1
fajna85 2015-06-29 16:09:14
Mimo przeczytanych opinii postanowiłam sie zatrudnić (praktyki) w tym hotelu i nie żałuję decyzji. Faktycznie są dni gdzie musz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bardziej ale są również takie gdzie jest luźniej. Pracownicy restauracji i kuchni przyjęli mnie bardzo milo. Atmosfera bardzo przyjazna. Widac ze ekipa jest mala ale zgrana. Jest tez szefowa ktora bardzo dużo wymaga ale jest okazja na to by sie dużo od niej nauczyć. Mobilizacja do pracy byla ogromna bo potrafi zarazić swoim zapalem do pracy. Mila kobieta na odpowiednim stanowisku. Ona żyje ta pracą. Koleżanki w innych miejscach praktyk byly wykorzystywane w pracy. Tutaj miałyśmy określone warunki z góry i trzeba było sie dostosować i z przyjemnością tam chodziłam. Dziękuję za to że mogłam sie czegos nauczyć u was. Mam nadzieję że kiedys pozwolicie mi tam wrócić juz jako zatrudnioną na etat. Pozdrawiam dziewczyny z restauracji.
1
pracownica 2015-06-29 18:47:02
witam serdecznie.jestem zdziwiona tym co ludzie piszą na temat tego miejsca. pracuje już dość długo w tym miejscu i różne rzeczy widziałam ale ta praca naprawde nie wygląda tak żle jak ją opisują. Praca jest spokojna bezstresowa i fakt że jest nas niewielu pracowników nie znaczy że mamy tu jaki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mamy fajną ekipę kóra razem sie wspiera. zarobki są ok, na czas, więc nic więcej mi nie trzeba do tego by utrzymać rodzinę... jak sie jest mlodym i w glowie sie ma tylko zabawe to nie dziwie się ze osoby ktore to pisza nie sa zadowolone. krotkie mini na restauracji czy makijaze dyskotekowe jak i maniery nie przystajace pracownikowi sa nie zatrudniane. to normalne w kazdej pracy na danym stanowisku.ale to trzeba sie przystosowac do zasad panujacych w danej firmie. wielu pracownikow nie majacych kwalifikacji bylo u nas zatrudnionych (dano im szansę by zdobyć to doświadczenie) tylko dlatego ze chcieli a zawsze mozna zmienic prace jak juz sie komus bardzo nie podoba. nie kazdemu da sie dogodzic.
jesli chodzi o szefa... sprawa jest prosta... wypełniam swoję obowiązki prawidlowo jest ok.jego opinie na temat ludzi czy pracownikow i jego sprawy służbowe mnie nie interesują, nie wtrącam się,gdyz pracuje z kolegami i kolezankami z pracy czesciej i wiecej, mam wlasne zdanie o nich wyrobione i nie musze sugerować się opinią innych ludzi na temat kolegów z pracy bo wyrobilam sobie swoja :)i jestem zadowolona z tej pracy. pozdrawiam serdecznie.
2
migotka 2015-07-13 19:35:24
droga pracownico tak sie sklada ,ze ja nie jestem osoba mloda i mam duze doswiadczenie w gastronomii i wiem jak ta praca powinna wygladac, a jezeli ktos nie placi mi za nadgodziny to jest po prostu ( usunięte przez administratora )jezeli ktos chce tam pracowac prosze bardzo...komentarz cholingwaya to juz w ogole porazka wyobraz sobie ,ze jest tysaice innych miejsc w ktorych sa duzo lepsze warunki pracy:)
anonim 2015-07-28 15:29:43
migotko, jeżeli tu jeszcze zaglądniesz bardzo proszę napisz coś więcej o pracy na kuchni, jest ogłoszenie na olx w sprawie pracy jako pomocnik na kuchni jak z umową czy jest na cały etat i z tego co piszesz nadgodzin nie wypłacają. Szukam pracy ale takiej stalej, nie zależy mi by pracować i się za chwilę zwalniać. Cholingway pisze, że są jeszcze gorsze warunki gdzie indziej - ja to rozumiem, że w takim razie praca na cały etat i trochę więcej niż najniższa krajowa. Jeżeli tak to raczej wszystko OK.
migotka 2015-09-07 15:40:55
nie mam pojecia ja tam bylam 2 dni i uciekalam...na kuchnie tam ciagle kogos szukaja wtedy byl kucharz ktory pracowal tam od 2 tygodni, i pomoc kuchenna 1 dzien...takze raczej jest cos nie tak jezeli ciagle kadra sie zmienia...
1
pracownica 2015-09-14 11:59:14
Droga migotko. Po 2 dniach pracy na pewno sporo widziałaś
migotka 2015-09-23 09:59:09
ojjj na tyle duzo by wiedziec , ze tam zle sie dzieje...totalny brak ruchu, fatalne jedzenie..szef ktry nie placi za nadgodziny, świeza kilku tygodniowa kadra..cos jeszcze?.......
1
ZADOWOLONY PRACOWNIK 2015-10-14 11:30:57
Witam!CHCIAŁABYM POWIEDZIEĆ ŻE W HOTELU OLECKIM JEST NOWY PAN MANAGER!W HOTELU PANUJE TERAZ BARDZO MIŁA ATMOSFERA JEST NOWY ZGRANY ZESPÓŁ A PRACA W NIM TO PRZYJEMNOŚĆ.PROFESJONALIZM I PRESTIŻ TO JEST TO TO CO KOJARZY MI SIE Z HOTELEM OLECKIM .TYLKO POGRATULOWAĆ TAKIEGO PROGRESU!:)NASTĄPIŁY DUŻE POZYTYWNE ZMIANY -GENERALNIE POLECAM TEGO PRACODAWCĘ!
1
12345 2015-10-20 13:19:51
Progres??? He dobre. Kto to pisze? Dostałaś premie za to
1
rozbawiony 2015-10-20 14:02:09
Gdzie tam jest zgrana załoga? Jeden do drugiego sie uśmiecha a za plecami pięknie opowiadacie na swoich kolegów z pracy. Żenada jakaś. Brak komentarza na temat osób kierujących. Zakłamanie, zadufanie w sobie, pozerstwo,arogancja,bezczelność. Wszystko i na temat.
1
Realista 2015-10-20 14:48:40
Kompetentny manager nigdy nie pozwoli na stronniczość a tym bardziej sam nie buntuje pracowników . Osoby które nie są w jego kręgu przyjaciół (a mało kto by chciał) mają inne zdanie od "zadowolonej" ( a może zadowolonego?:). Niestety brak mu profesjonalizmu za to może być pisarzem bajek. Powodzenia wszystkim kandydatom
1
xxx 2015-10-31 10:36:31
Na temat rzekomego "lepszego" traktowania już było wspominane powyżej, a warunki umów nie zależą od managera :)
2
Olecko 2015-12-07 21:03:00
Proponuje blokade Hotelu Olecko w celu powstrzymania przystapienia do przetargu
mloda 2016-05-15 21:29:04
Witam. Nie jest juz to firma Hotel Olecki mimo iż nazwa pozostala ta sama
Zniesmaczona 2016-05-28 10:05:25
Marketing kuleje to fakt manager ciężka sprawa -zastapil chwilowo starego i jest jeszcze gorzej brak profesjonalizmu i niedojrzały,falszywe znajomości ,odgadywanie niestety nie wypada na tym stołku ,więcej pracy mniej obijania było by lepiej i efektownie dla firmy lepiej przejść do konkurencji .
3
23 2016-09-05 20:41:37
a na jakim stanoiwksu ona pracowala? pameitaj ze na każdym, może być inaczej i to akurat się tyczy zarówno zarobkow amtosferty jak i warunków zatrudnienia dlatego pytam a akurat w hotleu to dobrze by było się do pracy zalapac jakiejś ciekawej prawda?
Zostaw swoją opinię o Hotel OLECKI - Oświecim
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hotel OLECKI