logo MerService Sp. z o.o.

MerService Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o MerService Sp. z o.o.

Piotrek 2013-07-28 16:06:03
Właśnie wszedłem i czytam opinie o moim obecnym pracodawcy i nie wierzę, jacy ludzie potrafią być bezmyślni, zawistni, …., słów mi brak. Przychodząc do pracy, gdzie wynagrodzenie jest prowizyjne i uzależnione od sprzedaży, mieć pretensje o wysokość wynagrodzenia, jak się udawało cały miesiąc, że się pracuje a na koniec nie ma wyniku! Jeżeli znacie jakąś ofertę pracy, w której płacą za udawanie, że się pracuje, to proszę dajcie namiar! Umowy źle wprowadzone? Jeżeli ktoś pisze takie bzdury, to nie dziwię się, że nie potrafi prawidłowo wypełnić dokumentów na podstawie wzorów, i czeka do końca miesiąca, bo przydałoby się zarobić, zamiast pracować systematycznie cały miesiąc! A później czeka się na ostatnią chwilę, bo może znów przymkną oko i przesuną termin dostarczania dokumentów, który zawsze jest taki sam i zależny od RWE! Nie potraficie sprzedawać to, po co się pchacie na handlowca czy menedżera!!! Do Anglii na taśmę, albo do Holandii w tulipany!!!! Jeszcze nie zdarzyło się, że dostałem wynagrodzenie z opóźnieniem, albo niezgodne z zestawieniem pozyskanych klientów!!!
Pełno tu tchórzów, którzy nie potrafią wypowiedzieć własnego zdania bezpośrednio do przełożonego, tylko piszą anonimowo, bo nie mają odwagi cywilnej, aby się przyznać się osobiście do własnej porażki, ale za to mają zbyt dużo czasu, który mogą poświęcić na pisanie oszczerstw, bo nigdzie nie chcą takich pseudo pracowników!!!!!
Każdy normalny człowiek powinien sam sprawdzić jak jest w rzeczywistości, a nie polegać na opiniach ludzi, którym wydaje się, że potrafią pracować, jako handlowiec!
1
Były Pracownik 2013-07-31 20:50:54
Jeżeli chodzi o formy współpracy, to miałem umowę o pracę, ale wiem, że różne są: zlecenie i działalność gospodarcza. Wszystkich pracowników z tego co wiem to było grubo ponad 500, ale zespoły małe i atmosfera raczej dobra.
Były Pracownik 2013-08-01 10:10:47
anonim - 2013-07-31 22:06:17

To sporo ludzi pracuje przynajmniej mogą się wzajemnie wspierać w razie problemów a jak własna działalność to Zus płaci pracownik sam czy firma powieksza wyplate o tyle ile zusu jest?
Nie wiem, musisz się dopytać w firmie.
bbb 2013-08-09 21:24:48
anonim - 2013-08-07 21:52:58

witam jakie zwyczaje panuja w firmie MerService Sp. z o.o czy luydzie rozmawiaja o zarobkach czy raczej temat tabu wie ktos ile sie obecnie zarabia jaka placa dziekuje za pomoc /
Proszę powiedzieć jeszcze jak wygląda praca przedstawiciela handlowego w Merservice.Wysłałam cv no ale....
Dyrektor Sławomir L Mer Energia 2013-09-02 15:09:52
Witam Państwa
Na początku muszę przyznać , iż czasami zdarza mi się wejść na to rzetelne forum jawnych i życzliwych :-). Chciałbym z góry podziękować tym wszystkim, którzy dzielą się tutaj swoją swoją opinią , a nawet konstruktywną krytyką. Z całą przykrością muszę przyznać , iż jest jej tutaj bardzo niewiele. Jeżeli Państwo pozwolicie chciałbym ustosunkować się do niektórych zarzutów:
- [usunięte przez moderatora]- tutaj jak w pierwszej encyklopedii def. konia - jaki jest każdy widzi: młody, jeszcze niedoświadczony, nad ambitny, zarozumiały, pewnie chciwy, itd... :-) Muszę tylko poinformować wszystkich, iż żadna z osób nie potwierdziła swojej opinii podczas bezpośredniego kontaktu lub rozmowy telefonicznej ze mną. Zadzwoniłem do każdej osoby, która miała zbieżne inicjały z osobami , z którymi pracowałem bezpośrednio.
- Firma krzak, słup, itp..- proszę pamiętać, że wpisy pojawiają się już od roku , a firma dalej działa i ma się świetnie, odchodzą osoby, które chcą być zatrudnione , a nie chcą pracować, ale to już nie nasz problem
- niskie stawki, prowizje- tutaj muszę przyznać , iż te zarzuty zaskakują mnie najbardziej. Po Państwa uwagach udałem się na kilka rozmów rekrutacyjnych do mojej wewnętrznej konkurencji i na początku były pewne różnice . Natomiast obecnie stworzyliśmy system konkurencyjny do pozostałych firm i to dzięki Państwu tutaj , więc dziękujemy . Podpowiedź dla wszystkich życzliwych proszę zobaczyć stawki wyjściowe za MWh. Większość osób, które ze mną pracują lub pracowały wiedzą , że zawsze mogą przyjść negocjować warunki, jeżeli mają argumenty. Widać osoby, które tu się uzewnętrzniają nie miały argumentów.
- obiecują , kłamią - ta część dotyczy osób, które były na rozmowach ze mną i zostały im przedstawione warunki takie jakie chciały usłyszeć, natomiast zdarza , że pracodawca może odmówić. Zawsze przedstawiam warunki , które mogę zagwarantować. Proszę zapytać obecnych Menedżerów jakie mają warunki i wtedy się wypowiadać czy kłamiemy i obiecujemy gruszki na wierzbie.
Na koniec chciałbym już z boku podzielić się uwagą ze wszystkimi osobami, dla których staje się już powoli większym obiektem do oszczerstw niż nasi politykowie z pierwszych stron gazet. Jest pewien poziom, który powinno się prezentować będąc menedżerem lub osobą żyjącą z komunikacji z innymi ludźmi, no cóż ale to już nie mój problem tylko przyszłego pracodawcy i waszych klientów.
P.S. Jeżeli chcecie Państwo rzetelnej informacji to prośba o jawność swojej osoby podczas pisania wypowiedzi, a ja obiecuję że nie będziemy spamować jak to robi konkurencja, Państwa wypowiedzi sztucznymi komentarzami..
Chciałbym w tym miejscu wszystkich uspokoić, iż nie będę teraz prowadził codziennej korespondencji w formie czatu,niestety muszę pracować, czego i życzę wszystkim tu zgromadzonym :-)
z wyrazami szacunku
Sławomir L
1
ja 2013-09-25 01:23:37
anonim - 2013-09-22 20:02:12

Dzień Dobry!
Chciałem zapytać jak wyglądają inwentaryzacje prowadzone przez merservice bo jakoś jestem nieufny jak to jest przeprowadzane...
Proszę,napiszcie coś więcej
(usunięte przez administratora)
A z jakiej firmy ?
wiola 2013-11-14 23:11:07
dlaczego komentarze na bieżąco się nie ukazują !
1
Do Piotr 2013-12-05 22:35:09
W merze miałem 5000zl na prowizji a obecnie za ta sama prace mam 11000zl czy już Pan Panie Piotrze widzi różnice? Tyle samo mwh na tej samej opcji i ponad 100% wiecej !!! Można?
2
jan 2014-01-09 10:20:30
szukam rzetelnej firmy jako przedstawiciel, jeśli Piotrze masz lepsze namiary, to podaj gdzie mogę się zgłosić
pokemon 2014-02-07 14:49:58
zgłoś się do Centrexu
km 2014-02-10 16:27:12
gdzie tak więcej płacą napisz
rene 2014-03-09 20:38:06
tego typu przypisy jak o awansie pracodawcy często wpisują, gdy tak naprawdę niewiele więcej mogą zaproponować niż niewielkie wynagrodzenie
merpracownik 2014-04-22 20:30:50
Witam, czy callcenter w Siedlcach opłaca się?( usunięte przez administratora )brutto na godzinę. Szkolenie 2 dni. Jak jest tam z prowizjami od sprzedaży? Ile można zarobić? Proszę o szybką odpowiedź.
1
Meg 2014-05-26 14:15:43
Nie polecam call center tej firmy w Siedlcach. Marne zarobki, ciężki projekt i niemiła atmosfera w pracy. Samo miejsce pracy pozostawia wiele do życzenia. Firma schowana nie wiadomo gdzie w jakiejś starej kamienicy. Przestrzegam i odradzam.
Merch 2014-07-05 08:57:17
To jest nie poważna firma ! pracowałem tam jako merchendiser i to była wielka lipa ! jadę pod sklep zrobić serwis a w sklepie mówią, że nic o tym nie wiedzą. Dzwonie do koordynator , a ten mi mówi, że rzeczywiście zapomnieli poinformować kierownika sklepu, że będzie serwis.(usunięte przez administratora)oza tym z MS bez przerwy dzwonią i każą się spowiadać o której godzinie się było na serwisie ipt.. a koordynator przecież to wie ! rzuciłem tą robotę po 2 tygodniach i przez miesiąc dostawałem co tydzień po 30 telefonów z pytaniami o serwis - za każdym razem powtarzałem żeby nie dzwonili , bo ja już tam nie pracuję (jak można nie mieć informacji, że pracownik od miesiąca nie pracuje!?) !! Odradzam tą firmę(usunięte przez administratora)
Fmx 2014-09-06 09:53:53
bylem na rozmowie w sprawie pracy w tej firmie i podziele sie swoja opinia. podstawa tam jest tak smieszna ze nie oplaca sie wogole tam pracowac. (usunięte przez administratora). a co do prowizji to system wyplat jest niejasny a sama prowizja to "zlotowki"
Fmx 2014-10-01 21:13:10
Zaproponowali mi podstawe w wysokosci stazowego plus niejasno wyplacana prowizje. jak dla ciebie to duzo i sie za to utrzymasz to lec do nich na roboty
Fmx 2014-10-23 12:41:46
Po 1 - nie rozumiesz co sie do ciebie pisze. Wyplata za prace na sluchawkach u nich to tyle co stazowe. Za caly przepracowany miesiac - jak nie wiesz ile wynosi stazowe - 80 procent minimalnego wynagrodzenia. U nich jest tyle podstawy na umowie zlecenie. Nie pisze kwot bo tu jest cenzura i zaraz usuwaja wypowiedz. Masz racje ze jest masa desperatow gotowych pracowac na kogos za grosze - oni to wiedza i wykorzystuja.
R 2014-11-21 22:28:43
Dziwi się ludziom, którzy tam składają CV i pracują. W firmie zarabia tylko dyrekcja w Wawie oraz ludzie mający stołki kierownicze w Sdl. Reszta na nich pracuje i słyszy tylko, że do nich się dopłaca.A praca nie polega tylko na sprzedaży prądu , ale też na obsłudzę tel. innych projektów za które MS na dużą kasę. Nie dajcie się wykorzystywać i nie marnujcie czasu na nędzną pracę na śmieciówce za grosze w MS. Cwaniaki założyli Call Center w biednych Siedlcach licząc na pół darmowych pracowników !
byla 2014-12-03 15:07:01
Haha wiedziałam że odezwie się zaraz ktos z "gory" MS by wziazc w obrone swoją firme - czytalam historie wpisow tutaj i widze ze od razu jak ktos ich skrytykuje to jest wpis w obronie MS! Oszczędności tam rzeczywiście są ale na pracownikach i lokalu. Dyrekcja na sobie nie oszczędza ! przyjmuja naiwnych na umowe zlecenie i zwalniaja ich potem z godziny na godzine.Co to za firma gdzie mozna dostac prace jedynie na umowe zlecenie, a tylko kierownictwo ma normalne umowy?! Wyzysk i tyle !
Paul 2014-12-22 18:47:35
Zatrudniaja na smieciowki bo dzieki temu nie placa ci np. za dni swiateczne, okres zwolnienia lekarskiego czy nawet mniejsza liczbe godzin przepracowanych decyzja kierownika. Na umowie o prace masz stala pensje + prowizje oraz placone L4 i dni swiateczne. Dla nieuczciwych "byznesmynow" smieciowka to 2x szybsza metoda na dorobienie sie. Jak lubisz byc wykorzystywana to ci ich polecam. Prace u nich porownuje do roznoszenia ulotek - na ulotkach sa podobne warunki placy i zatrudnienia
1
paweł 2015-01-28 19:37:12
@marina, to dziwne co piszesz, bo jeśli miałes w byłej firmie stała umowę, to powinieneś miec okres wypowiedzenia, nie mozna tak zwolnić z dnia na dzień. Niemniej jednak to nie ma związku z MerService. Nadal tutaj są te śmieciówki, bo ja jednak ze względu na swój wiek chciałbym miec stabilna pracę i emeryturę w przyszłości.
Z 2015-02-13 22:17:42
W tej firmie zarabia się grosze - nie ważne czy masz umowy czy nie - zawsze będą to grosze. Całą jesien i zimę w budynku jest przenikliwe zimno i trzeba siedzieć w kurtkach. Kierownictwo zawsze trzyma stronę klienta a nie pracownika. Pracownicy są zmuszeni dzwonić co 2-3 dzień do tych samych przedsiębiorców i przez to są przez tych przedsiębiorców obrażani i olewani.
oszukana 2015-03-17 16:58:20
Witam, nie polecam firmy MER SERWICE,ponieważ poszukują ludzi bezrobotnych za których opłacają składkę ZUS nie podpisując z nimi żadnej umowy i przez to bezrobotny ma problemy w urzędzie pracy. Żenada ta firma
Kuba 2015-03-30 15:22:29
Witam, do niedawna byłem pracownikiem MerService, nie polecam tej firmy, ludzie pracujący tam są nie kompetentni, pracowałem tam 7 miesięcy, Koordynator zmieniał się w ciągu mojej pracy 4 albo 5 razy, zostałem zwolniony przez niedoinformowanie koordynatora o moim zakresie obowiązków, nie dziwie się jak sami nie wiedzą co mają robić skoro zmieniają się co chwilę, nie zajmowałem się sprawdzaniem dat i serwisowaniem produktów jednej z firm, gdyż w raportach miałem jedynie sprawdzanie cenówek. Wina była po stronie firmy, koordynator pewnie oberwał za to bo po nim zaraz był ktoś inny ale i ja musiałem za to dostać bo przedstawiciel handlowy zapewne zażyczył sobie żeby mnie usunięto z serwisu jego towaru. A tak pseudo "firma" nie dopilnowała bym dowiedział się o pełnym zakresie obowiązków, wszystko dzieję się u nich potajemnie, nie informują o zmianach w firmie, nie mówią o zakresie obowiązków w pracy, do tego dochodzi bardzo małe wynagrodzenie. Jednym słowem NIE POLECAM.
1
Siejj 2015-04-09 21:49:27
Polecam. Solidna firma, wypłaty na czas.
1
Normalna 2015-04-19 22:05:29
Tak - bezrobocie
KX 2015-05-03 22:52:14
Ale mimo wszystko to jest dobre, ze placa na czas. Pracowalem w paru firmach i zdazalo sie, ze pieniedzy nie dostawalem przez pare miesicy, albo w ogole.
handlowiec 2015-05-14 21:54:33
Jak pracujesz w takich firmach to świadczy to tylko o tobie - nie jesteś żadnym handlowcem tylko zwykłym telemarketerem, który w kółko powtarza po 200 razy dziennie te same teksty. Dobrego handlowca firma szanuje, wysyła na szkolenia, urządza konkursy, daje premie. A w MS co ? masz to , że ci płaca na czas ?! hahaha śmieszny jesteś
Maxx 2015-05-21 12:29:26
dobre jest ze wyplata jest na czas i tego NIKT nie moze zarzucic MS. Pieniadze jak na Siedlce tez nie sa zle. Telemarketing to telemarketing, nie ma co sie podniecac i robic z siebie handlowca, wiedzieliscie gdzie idziecie do pracy i ze bedziecie dzwonic. opanujcie sie. narzekacie, ze to praca na telefonie, sory taka jest ta praca. nie lubicie tego - szukajcie czegos innego. jesli ktos to lubi to bedzie happy bo pieniadze ma na czas i nie idzie z buta 30 minut na brzeska. kto nie lubi zawsze bedzie narzekal. inna rzecza jest atmosfera w pracy, jesli chcesz pracowac mozna przecierpiec koordynatorke i jej kompleksy. jesli nie chcesz zawsze bedziesz narzekac. opanujcie sie.
1
Reiyj 2015-05-27 11:24:48
Co ty bredzisz... chcesz powiedzieć, że trzeba cierpieć dla pracy i znosić humorki szefowej żeby nie iść na brzeską?? Nie jestem niewolnikiem panny M. i jej kompleksy mnie nie obchodzą. Ma problemy ze sobą to niech zostawi je w domu a nie męczy wszystkich w pracy. Pożal się Boże szefowa, swoj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sprzedałaby za kilka mega. Ona nawet nie jest szefową tylko liderką więc powinna robić to co konsultanci czyli siedzieć i dzwonić. Czy ona jest liderem za którym pójdzie zespół? Wątpię i dlatego to się sypie, każdy były i obecny pracownik to potwierdzi. Wyśmiewa konsultantów którzy odwalają za nią pracę, jest nerwowo, pod ciśnieniem i zawsze za mało. Amen, nie trzeba szukać innych minusów MerService.
1
handlowiec 2015-06-10 17:10:05
Twoja odpowiedź potwierdza moje zdanie - jesteś jednym z tych przez których władza z końcem grudnia zmieniła ustawę (dowiedz się o co chodzi) a jak dla ciebie te grosze są godziwą pensją to nie mam pytań. Co do opinii Maxx - 100% racja
handlowiec 2015-06-10 17:11:39
Sorry pomyliłem nicki : Reiyj 100% racja, Maxx dnooooo
prawda 2015-06-11 06:26:16
Wypłata owszem jest zawsze na czas ale nie zawsze wypłata wynosi tyle i wynosic powinna.
Były pracownik 2015-06-30 19:39:35
Czytam wasze komentarze (niestety negatywne odzwierciedlają prawdę o tej firmie) i
muszę dodać swoje wnioski związane z pracą w MerService. Otóż pamiętam jak kiedyś było nam mówione, że nie przynosimy żadnego zysku a biedne szefostwo musi jeszcze płacić za wynajem pomieszczeń i ogrzewanie w zimie (!). Co do warunków pracy : w zimie po sali hulają przeciągi i trzeba siedzieć w kurtkach, zero szkoleń, nigdy nie dostaliśmy premii a prowizja od sprzedaży umowy może zmieścić się w kilku złotych - jeśli np. sprzedajemy do średniej wielkości sklepu. Firma lipna nawet jak na siedleckie warunki.
gość 2015-08-20 23:45:05
Macie jakieś info o pracy w Siedlcach? Cały czas są ogłoszenia do MerService. Taka rotacja czy mają duże wymagania?
gość 2015-11-03 19:24:11
ktoś moze cos powiedziec o Mer Service w Siedlcach? pojawiaja sie nowe ogloszenia i nie wiem czy warto
AntyWyzysk 2015-12-24 14:47:01
Witam. Pracowałem jakiś czas w Mer Service i dzięki Bogu rzuciłem tam pracę. Warunki finansowe żałosne nawet jak na Siedlce, atmosfera jeszcze gorsza, warunki lokalowe tragiczne. Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że pewnego dnia nam powiedziano, że mamy pracować po 7 h a nie po 8 ... bo firmy nie stać, by nam wypłacić za 8 h (dodam tylko, że przy wykładaniu towaru w markecie jest większa stawka godzinowa). Robotę tam rzuciłem i teraz pracuje na podobnym stanowisku w stolicy gdzie zarabiam 2-3 x wiecej i to na umowę o pracę. Życzę wam tego samego ! na dajcie się wyzyskiwać !!
1
mikus 2016-01-11 20:31:10
to nie do końca tak. Siedlce są mierne, biuro tragicznie zimne, w mrozy siedzi się w kurtkach a szefowa to żart. Dwie strony wcześniej było o niej, pracowałam krótko, ale nie polecam, fatalna atmosfera i ciśnienie. Mały oddział, mają duże ciśnienie i ból d... .
1
alejaja 2016-01-13 20:38:10
Serio? nikt nie płakał Ci w rękaw i stąd doszłeś do wniosku, że wszyscy jesteśmy happy? no patrz jaki z ciebie bystrzacha. A może byłeś w mrozy ? szepnąłeś aby grzejniki podkręcić bo pi...dzi?
gość 2016-01-19 14:51:10
Byłem na rozmowie na konsultanta, płacą 11 zł za godzinę, biuro jak biuro, było ciepło.
1
do gość 2016-01-19 15:20:14
też tam byłam mają projekt sprzedażowy płacą podstawę za godziny 11zł plus prowizje za sprzedane umowy w pokoju gdzie byłam na rozmowie było gorąco biuro jest blisko centrum Siedlec zastanowię się nad tą ofertą
gosc 2016-01-20 09:36:17
W biurze jest ciepło, pracuje tu od jakiegoś czasu.
szarobury 2016-01-30 20:47:28
Osobiście bardziej polecam pracę jako supervisior niż koordynator. Umowa taka sama w obu przypadkach, pieniądze takie same. Różnica w obowiązkach. KR nie ma spokoju, mnóstwo telefonów, obciążeń finansowych za byle co, praca czasem 12h/dziennie. Jeżeli chcecie to startujcie na sv:)
1
ronan z Łodzi 2016-02-27 12:19:33
Pracowałem i powiem wam tylko tyle, powodzenia....
Merch 2016-06-09 18:09:20
Jestem przez nich zatrudniony jako merch (załóżmy że nie mam wyboru), stawki za niskie, kilometrówka -posługuję się własnym autem- 50 gr=kpina. Umowa nie gwarantuje prawie niczego, bo jest sporządzona na zasadzie X zobowiązuje się do świadczenia usług dla firmy Y i za to będzie wyplata do np 20 kolejnego miesiąca. Nie ma podanych stawek za wykonana pracę, są niby jakieś ustalenia ustne- ale weź tu je udowodnij w razie jak Cie wydymają. Nie polecam pracy o ile macie jakiś wybór, a nawet jak nie macie to bądźcie ostrożni na każdym kroku.
asad 2016-08-19 11:43:36
nie polecam tej agencji pracy strata waszego czasu i pieniędzy najpierw dzwonią do Ciebie zapraszają na rozmowe daja prace a po dniu wywalają Cie z niej OMIJAC JA DALEKIM ŁUKIEM
2
Klara 2016-08-19 21:56:29
pracuje prawie 3 lata i jak czytam niektóre komentarze to tylko utwierdzam się w przekonaniu, ze jak ktoś pracowac nie chce to zawsze będzie mu zle! Wypłatę mam na czas wszelki informacje dostepne w urządzeniu(telefonie- abonament opłacany przez firmę) z wolnym żadnych problemów. Zarobki zawsze może byc wiecej ale biorac pod uwage dzisiejsze standardy to da się życ a wy ludzie dupy w garsc bo za patrzenie nikt wam nie płaci skoro na kogoś przedstawiciel sie zjebał to musiał niebyc pierwszy raz ale łatwo jest na kogos wine zwalac:)
Powodzenia w nowej pracy!
dfy 2016-08-19 22:23:40
@ klara wulagryzmy tutaj były zdecydowanie nie potrzebne. Ale tak czy inaczej amsz racje - jak ktoś nie bedzie chciał pracowac to pracował nie będzie. I zawsze bedzie narzekać że mu źle. I tego sie nie zmieni
bronx 2016-10-26 21:23:50
ja 20 sklepów "obskakuje" w 4h, chcieć to móc..
Zostaw swoją opinię o MerService Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MerService Sp. z o.o.