logo MerService Sp. z o.o.

MerService Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o MerService Sp. z o.o.

Do Piotr 2013-12-05 22:35
W merze miałem 5000zl na prowizji a obecnie za ta sama prace mam 11000zl czy już Pan Panie Piotrze widzi różnice? Tyle samo mwh na tej samej opcji i ponad 100% wiecej !!! Można?
6
jan 2014-01-09 10:20
szukam rzetelnej firmy jako przedstawiciel, jeśli Piotrze masz lepsze namiary, to podaj gdzie mogę się zgłosić
pokemon 2014-02-07 14:49
zgłoś się do Centrexu
km 2014-02-10 16:27
gdzie tak więcej płacą napisz
rene 2014-03-09 20:38
tego typu przypisy jak o awansie pracodawcy często wpisują, gdy tak naprawdę niewiele więcej mogą zaproponować niż niewielkie wynagrodzenie
merpracownik 2014-04-22 20:30
Witam, czy callcenter w Siedlcach opłaca się?( usunięte przez administratora )brutto na godzinę. Szkolenie 2 dni. Jak jest tam z prowizjami od sprzedaży? Ile można zarobić? Proszę o szybką odpowiedź.
2
Meg 2014-05-26 14:15
Nie polecam call center tej firmy w Siedlcach. Marne zarobki, ciężki projekt i niemiła atmosfera w pracy. Samo miejsce pracy pozostawia wiele do życzenia. Firma schowana nie wiadomo gdzie w jakiejś starej kamienicy. Przestrzegam i odradzam.
Merch 2014-07-05 08:57
To jest nie poważna firma ! pracowałem tam jako merchendiser i to była wielka lipa ! jadę pod sklep zrobić serwis a w sklepie mówią, że nic o tym nie wiedzą. Dzwonie do koordynator , a ten mi mówi, że rzeczywiście zapomnieli poinformować kierownika sklepu, że będzie serwis.(usunięte przez administratora)oza tym z MS bez przerwy dzwonią i każą się spowiadać o której godzinie się było na serwisie ipt.. a koordynator przecież to wie ! rzuciłem tą robotę po 2 tygodniach i przez miesiąc dostawałem co tydzień po 30 telefonów z pytaniami o serwis - za każdym razem powtarzałem żeby nie dzwonili , bo ja już tam nie pracuję (jak można nie mieć informacji, że pracownik od miesiąca nie pracuje!?) !! Odradzam tą firmę(usunięte przez administratora)
Fmx 2014-09-06 09:53
bylem na rozmowie w sprawie pracy w tej firmie i podziele sie swoja opinia. podstawa tam jest tak smieszna ze nie oplaca sie wogole tam pracowac. (usunięte przez administratora). a co do prowizji to system wyplat jest niejasny a sama prowizja to "zlotowki"
Fmx 2014-10-01 21:13
Zaproponowali mi podstawe w wysokosci stazowego plus niejasno wyplacana prowizje. jak dla ciebie to duzo i sie za to utrzymasz to lec do nich na roboty
Fmx 2014-10-23 12:41
Po 1 - nie rozumiesz co sie do ciebie pisze. Wyplata za prace na sluchawkach u nich to tyle co stazowe. Za caly przepracowany miesiac - jak nie wiesz ile wynosi stazowe - 80 procent minimalnego wynagrodzenia. U nich jest tyle podstawy na umowie zlecenie. Nie pisze kwot bo tu jest cenzura i zaraz usuwaja wypowiedz. Masz racje ze jest masa desperatow gotowych pracowac na kogos za grosze - oni to wiedza i wykorzystuja.
R 2014-11-21 22:28
Dziwi się ludziom, którzy tam składają CV i pracują. W firmie zarabia tylko dyrekcja w Wawie oraz ludzie mający stołki kierownicze w Sdl. Reszta na nich pracuje i słyszy tylko, że do nich się dopłaca.A praca nie polega tylko na sprzedaży prądu , ale też na obsłudzę tel. innych projektów za które MS na dużą kasę. Nie dajcie się wykorzystywać i nie marnujcie czasu na nędzną pracę na śmieciówce za grosze w MS. Cwaniaki założyli Call Center w biednych Siedlcach licząc na pół darmowych pracowników !
1
byla 2014-12-03 15:07
Haha wiedziałam że odezwie się zaraz ktos z "gory" MS by wziazc w obrone swoją firme - czytalam historie wpisow tutaj i widze ze od razu jak ktos ich skrytykuje to jest wpis w obronie MS! Oszczędności tam rzeczywiście są ale na pracownikach i lokalu. Dyrekcja na sobie nie oszczędza ! przyjmuja naiwnych na umowe zlecenie i zwalniaja ich potem z godziny na godzine.Co to za firma gdzie mozna dostac prace jedynie na umowe zlecenie, a tylko kierownictwo ma normalne umowy?! Wyzysk i tyle !
Paul 2014-12-22 18:47
Zatrudniaja na smieciowki bo dzieki temu nie placa ci np. za dni swiateczne, okres zwolnienia lekarskiego czy nawet mniejsza liczbe godzin przepracowanych decyzja kierownika. Na umowie o prace masz stala pensje + prowizje oraz placone L4 i dni swiateczne. Dla nieuczciwych "byznesmynow" smieciowka to 2x szybsza metoda na dorobienie sie. Jak lubisz byc wykorzystywana to ci ich polecam. Prace u nich porownuje do roznoszenia ulotek - na ulotkach sa podobne warunki placy i zatrudnienia
1
paweł 2015-01-28 19:37
@marina, to dziwne co piszesz, bo jeśli miałes w byłej firmie stała umowę, to powinieneś miec okres wypowiedzenia, nie mozna tak zwolnić z dnia na dzień. Niemniej jednak to nie ma związku z MerService. Nadal tutaj są te śmieciówki, bo ja jednak ze względu na swój wiek chciałbym miec stabilna pracę i emeryturę w przyszłości.
Z 2015-02-13 22:17
W tej firmie zarabia się grosze - nie ważne czy masz umowy czy nie - zawsze będą to grosze. Całą jesien i zimę w budynku jest przenikliwe zimno i trzeba siedzieć w kurtkach. Kierownictwo zawsze trzyma stronę klienta a nie pracownika. Pracownicy są zmuszeni dzwonić co 2-3 dzień do tych samych przedsiębiorców i przez to są przez tych przedsiębiorców obrażani i olewani.
oszukana 2015-03-17 16:58
Witam, nie polecam firmy MER SERWICE,ponieważ poszukują ludzi bezrobotnych za których opłacają składkę ZUS nie podpisując z nimi żadnej umowy i przez to bezrobotny ma problemy w urzędzie pracy. Żenada ta firma
Kuba 2015-03-30 15:22
Witam, do niedawna byłem pracownikiem MerService, nie polecam tej firmy, ludzie pracujący tam są nie kompetentni, pracowałem tam 7 miesięcy, Koordynator zmieniał się w ciągu mojej pracy 4 albo 5 razy, zostałem zwolniony przez niedoinformowanie koordynatora o moim zakresie obowiązków, nie dziwie się jak sami nie wiedzą co mają robić skoro zmieniają się co chwilę, nie zajmowałem się sprawdzaniem dat i serwisowaniem produktów jednej z firm, gdyż w raportach miałem jedynie sprawdzanie cenówek. Wina była po stronie firmy, koordynator pewnie oberwał za to bo po nim zaraz był ktoś inny ale i ja musiałem za to dostać bo przedstawiciel handlowy zapewne zażyczył sobie żeby mnie usunięto z serwisu jego towaru. A tak pseudo "firma" nie dopilnowała bym dowiedział się o pełnym zakresie obowiązków, wszystko dzieję się u nich potajemnie, nie informują o zmianach w firmie, nie mówią o zakresie obowiązków w pracy, do tego dochodzi bardzo małe wynagrodzenie. Jednym słowem NIE POLECAM.
2
Siejj 2015-04-09 21:49
Polecam. Solidna firma, wypłaty na czas.
1
Normalna 2015-04-19 22:05
Tak - bezrobocie
KX 2015-05-03 22:52
Ale mimo wszystko to jest dobre, ze placa na czas. Pracowalem w paru firmach i zdazalo sie, ze pieniedzy nie dostawalem przez pare miesicy, albo w ogole.
handlowiec 2015-05-14 21:54
Jak pracujesz w takich firmach to świadczy to tylko o tobie - nie jesteś żadnym handlowcem tylko zwykłym telemarketerem, który w kółko powtarza po 200 razy dziennie te same teksty. Dobrego handlowca firma szanuje, wysyła na szkolenia, urządza konkursy, daje premie. A w MS co ? masz to , że ci płaca na czas ?! hahaha śmieszny jesteś
Maxx 2015-05-21 12:29
dobre jest ze wyplata jest na czas i tego NIKT nie moze zarzucic MS. Pieniadze jak na Siedlce tez nie sa zle. Telemarketing to telemarketing, nie ma co sie podniecac i robic z siebie handlowca, wiedzieliscie gdzie idziecie do pracy i ze bedziecie dzwonic. opanujcie sie. narzekacie, ze to praca na telefonie, sory taka jest ta praca. nie lubicie tego - szukajcie czegos innego. jesli ktos to lubi to bedzie happy bo pieniadze ma na czas i nie idzie z buta 30 minut na brzeska. kto nie lubi zawsze bedzie narzekal. inna rzecza jest atmosfera w pracy, jesli chcesz pracowac mozna przecierpiec koordynatorke i jej kompleksy. jesli nie chcesz zawsze bedziesz narzekac. opanujcie sie.
1
Reiyj 2015-05-27 11:24
Co ty bredzisz... chcesz powiedzieć, że trzeba cierpieć dla pracy i znosić humorki szefowej żeby nie iść na brzeską?? Nie jestem niewolnikiem panny M. i jej kompleksy mnie nie obchodzą. Ma problemy ze sobą to niech zostawi je w domu a nie męczy wszystkich w pracy. Pożal się Boże szefowa, swoj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sprzedałaby za kilka mega. Ona nawet nie jest szefową tylko liderką więc powinna robić to co konsultanci czyli siedzieć i dzwonić. Czy ona jest liderem za którym pójdzie zespół? Wątpię i dlatego to się sypie, każdy były i obecny pracownik to potwierdzi. Wyśmiewa konsultantów którzy odwalają za nią pracę, jest nerwowo, pod ciśnieniem i zawsze za mało. Amen, nie trzeba szukać innych minusów MerService.
1
handlowiec 2015-06-10 17:10
Twoja odpowiedź potwierdza moje zdanie - jesteś jednym z tych przez których władza z końcem grudnia zmieniła ustawę (dowiedz się o co chodzi) a jak dla ciebie te grosze są godziwą pensją to nie mam pytań. Co do opinii Maxx - 100% racja
handlowiec 2015-06-10 17:11
Sorry pomyliłem nicki : Reiyj 100% racja, Maxx dnooooo
prawda 2015-06-11 06:26
Wypłata owszem jest zawsze na czas ale nie zawsze wypłata wynosi tyle i wynosic powinna.
Były pracownik 2015-06-30 19:39
Czytam wasze komentarze (niestety negatywne odzwierciedlają prawdę o tej firmie) i
muszę dodać swoje wnioski związane z pracą w MerService. Otóż pamiętam jak kiedyś było nam mówione, że nie przynosimy żadnego zysku a biedne szefostwo musi jeszcze płacić za wynajem pomieszczeń i ogrzewanie w zimie (!). Co do warunków pracy : w zimie po sali hulają przeciągi i trzeba siedzieć w kurtkach, zero szkoleń, nigdy nie dostaliśmy premii a prowizja od sprzedaży umowy może zmieścić się w kilku złotych - jeśli np. sprzedajemy do średniej wielkości sklepu. Firma lipna nawet jak na siedleckie warunki.
gość 2015-08-20 23:45
Macie jakieś info o pracy w Siedlcach? Cały czas są ogłoszenia do MerService. Taka rotacja czy mają duże wymagania?
gość 2015-11-03 19:24
ktoś moze cos powiedziec o Mer Service w Siedlcach? pojawiaja sie nowe ogloszenia i nie wiem czy warto
AntyWyzysk 2015-12-24 14:47
Witam. Pracowałem jakiś czas w Mer Service i dzięki Bogu rzuciłem tam pracę. Warunki finansowe żałosne nawet jak na Siedlce, atmosfera jeszcze gorsza, warunki lokalowe tragiczne. Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że pewnego dnia nam powiedziano, że mamy pracować po 7 h a nie po 8 ... bo firmy nie stać, by nam wypłacić za 8 h (dodam tylko, że przy wykładaniu towaru w markecie jest większa stawka godzinowa). Robotę tam rzuciłem i teraz pracuje na podobnym stanowisku w stolicy gdzie zarabiam 2-3 x wiecej i to na umowę o pracę. Życzę wam tego samego ! na dajcie się wyzyskiwać !!
1
mikus 2016-01-11 20:31
to nie do końca tak. Siedlce są mierne, biuro tragicznie zimne, w mrozy siedzi się w kurtkach a szefowa to żart. Dwie strony wcześniej było o niej, pracowałam krótko, ale nie polecam, fatalna atmosfera i ciśnienie. Mały oddział, mają duże ciśnienie i ból d... .
1
alejaja 2016-01-13 20:38
Serio? nikt nie płakał Ci w rękaw i stąd doszłeś do wniosku, że wszyscy jesteśmy happy? no patrz jaki z ciebie bystrzacha. A może byłeś w mrozy ? szepnąłeś aby grzejniki podkręcić bo pi...dzi?
gość 2016-01-19 14:51
Byłem na rozmowie na konsultanta, płacą 11 zł za godzinę, biuro jak biuro, było ciepło.
1
do gość 2016-01-19 15:20
też tam byłam mają projekt sprzedażowy płacą podstawę za godziny 11zł plus prowizje za sprzedane umowy w pokoju gdzie byłam na rozmowie było gorąco biuro jest blisko centrum Siedlec zastanowię się nad tą ofertą
gosc 2016-01-20 09:36
W biurze jest ciepło, pracuje tu od jakiegoś czasu.
szarobury 2016-01-30 20:47
Osobiście bardziej polecam pracę jako supervisior niż koordynator. Umowa taka sama w obu przypadkach, pieniądze takie same. Różnica w obowiązkach. KR nie ma spokoju, mnóstwo telefonów, obciążeń finansowych za byle co, praca czasem 12h/dziennie. Jeżeli chcecie to startujcie na sv:)
1
ronan z Łodzi 2016-02-27 12:19
Pracowałem i powiem wam tylko tyle, powodzenia....
Merch 2016-06-09 18:09
Jestem przez nich zatrudniony jako merch (załóżmy że nie mam wyboru), stawki za niskie, kilometrówka -posługuję się własnym autem- 50 gr=kpina. Umowa nie gwarantuje prawie niczego, bo jest sporządzona na zasadzie X zobowiązuje się do świadczenia usług dla firmy Y i za to będzie wyplata do np 20 kolejnego miesiąca. Nie ma podanych stawek za wykonana pracę, są niby jakieś ustalenia ustne- ale weź tu je udowodnij w razie jak Cie wydymają. Nie polecam pracy o ile macie jakiś wybór, a nawet jak nie macie to bądźcie ostrożni na każdym kroku.
asad 2016-08-19 11:43
nie polecam tej agencji pracy strata waszego czasu i pieniędzy najpierw dzwonią do Ciebie zapraszają na rozmowe daja prace a po dniu wywalają Cie z niej OMIJAC JA DALEKIM ŁUKIEM
2
Klara 2016-08-19 21:56
pracuje prawie 3 lata i jak czytam niektóre komentarze to tylko utwierdzam się w przekonaniu, ze jak ktoś pracowac nie chce to zawsze będzie mu zle! Wypłatę mam na czas wszelki informacje dostepne w urządzeniu(telefonie- abonament opłacany przez firmę) z wolnym żadnych problemów. Zarobki zawsze może byc wiecej ale biorac pod uwage dzisiejsze standardy to da się życ a wy ludzie dupy w garsc bo za patrzenie nikt wam nie płaci skoro na kogoś przedstawiciel sie zjebał to musiał niebyc pierwszy raz ale łatwo jest na kogos wine zwalac:)
Powodzenia w nowej pracy!
dfy 2016-08-19 22:23
@ klara wulagryzmy tutaj były zdecydowanie nie potrzebne. Ale tak czy inaczej amsz racje - jak ktoś nie bedzie chciał pracowac to pracował nie będzie. I zawsze bedzie narzekać że mu źle. I tego sie nie zmieni
bronx 2016-10-26 21:23
ja 20 sklepów "obskakuje" w 4h, chcieć to móc..
GW 2016-12-29 17:40
Oddajcie pieniądze. Nie płacicie. Nie wywiązujecie się. Kłamcy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i firma krzak. Jak pieniądze mają być do dnia x to mają być w dniu x. Nie dzień po. Nie dwa dni po. W dokładnym dniu.
A, i przydałoby się gdyby jaśnie prezesik odbierał telefon.
5
Henio 2017-01-23 14:12
MerService jest spoko firmą, oczywiście dla ludzi chcących pracować. Atmosfera jest ok i zarobki również.
Melania 2017-01-28 15:49
Czy są jakieś nowe oferty w Szczecinku? Zależy mi na pracy na miejscu, gdyby ktoś wiedział proszę o sygnał?
L.K 2017-02-01 04:26
Tną kilometrówki, najlepiej jakby wcale nie płacili tylko za swoje jeździć.
2
Henio 2017-02-21 16:41
Spoko firma, bardzo dobrze mi się tu pracuje, i całkiem nieźle zarabia.
Andrzej 2017-02-26 12:27
Mam pytanie jaką umowę dają w tej firmie na stanowisko mercha normalna o prace czy smieciowa?
Iza 2017-03-09 16:50
MerService Sp. z o.o. przedstawił oferty pracy i w zaiazku z tym mam pytanie. Co możecie powiedzieć o koordynatorze regionalnym ds. Merchandisingu?
Zostaw swoją opinię o MerService Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MerService Sp. z o.o.