brak logo

Grupa Kapitałowa Specjał

Długołęka

Opinie o Grupa Kapitałowa Specjał

ciekawy 2012-05-23 16:34:24
to co rozumiem , że1600 i żadnej premii?
to gdzie oni takich ludzi znajdują?
krzysiek sydo 2012-08-08 12:31:29
odpowiedzialnosc podpisana wiec cisza wszyscy juz usidleni
? 2013-02-18 19:54:02
Jeden z zarządzających tym oddziałem był wiceprezesem w firmie Rop-Pol, która już nie istnieje. Ogłosiła upadłość. Wszystko na temat.
Ja 2013-02-19 08:24:21
Ja słyszałem, że przenoszą się w okolice Kiełczowa we Wrocławiu.
1
Ok 2013-02-19 14:08:03
Ma to podobno być w marcu.
1
Ok 2013-02-19 14:12:51
Ciekawe czy otworzą w nowej hali cash & carry ?
Gregor 2013-02-20 08:23:27
Raczej nie zdążą z tą przeprowadzką.
Kawa 2013-02-20 09:12:15
W tej firmie zawsze mało płacili z tego co mówią jej obecni i byli pracownicy. W związku z sytuacją na rynku pracy na pewno ni się w tym temacie nie zmieni.
Gość 2013-02-20 09:15:09


Oddział we Wrocławiu rozpoczął swoją działalność w dniu 12.04.2010 r., kiedy to GK Specjał dokonała przejęcia firmy Era - przedsiębiorstwa o blisko 20 letniej tradycji, będącego własnością i zarządzanego przez dwie rodziny: [usunięte przez moderatora] oraz [usunięte przez moderatora].

Slogan reklamowy, którym firma posługiwała się przez lata - „ERA WSZYSTKIE TOWARY ZAWIERA” najlepiej oddaje charakter i rodzaj prowadzonej dystrybucji, prowadzonej również do dnia dzisiejszego na hali cash&carry oraz w systemie przedsprzedaży z dowozem do klienta.

Historia firmy Era nacechowana była troską o klienta oraz dbałością o dobre imię przedsiębiorstwa firmowane przez właścicieli. Od czasu połączenia struktur obydwu firm, poprawie uległy warunki handlowe proponowane klientom wynikające ze skali zakupów GK Specjał i szeroki marketing, który zawsze znacząco wspiera sprzedaż w firmie Specjał. Już od pierwszych dni sprzedaży klienci Ery objęci zostali programem lojalnościowym, kontrahentom proponowane są również cykliczne gazetki promocyjne, zawierające wyjątkowo atrakcyjną ofertę oraz inne akcje marketingowe. Znaczącemu poszerzeniu uległ asortyment oferowany w oddziale, na dzień dzisiejszy jest to ponad 5000 indeksów w szerokiej gamie grup towarowych.

Sama prawda :-)
PH 2013-02-21 14:35:17
Ta firma zawsze mało płaciła.
Wowa 2013-02-21 16:55:32
Nie polecam.
Gol 2013-02-21 18:12:08
Jak ktoś nie musi to niech się tam nie pcha.
alfik 2013-02-21 19:26:51
Zostałem zwolniony bez podania przyczyny i bez cienia współczucia. Nie czuje sie winny ale jest mi [usunięte przez moderatora] przykro. Najgorsze sa tam plotki trzeba uważać co i komu sie mowi. Szefostwo beznadziejne [usunięte przez moderatora] i kpina. Kasy zarabiają jak lodu a zwykłego pracownika traktują jak śmiecia.
xxx 2013-02-22 18:50:25
Szanowny GOŚCIU
Wytłumacz w jakim celu kopiujesz te slogany ze strony Specjału.
SAMA PRAWDA ????? CZYJA I O CZYM ????
xxx 2013-02-23 10:38:22


Zadaniem nowoczesnego i odpowiedzialnego przedsiębiorcy jest stworzenie określonej kultury organizacyjnej firmy, która to na pierwszym miejscu stawia – oprócz jakości produktów, usług i procesów – kapitał ludzki.

O sile Grupy Kapitałowej Specjał oraz jej sukcesie stanowią ludzie, ich poświęcenie i ciężka praca. Dobre funkcjonowanie dużej organizacji zależne jest od właściwego działania wszystkich jej elementów, dla tego dla naszej firmy ważny jest każdy pracownik – podkreśla [usunięte przez moderatora], Prezes Zarządu Grupy Kapitałowej Specjał.

Slogan czy prawda oto jest pytanie ?
Gregor 2013-02-25 16:52:50
Czy duża jest rotacja wśród PH ? Jaką ma podstawę taki PH ?
Karo 2013-02-26 20:45:54
Nie licz na zbyt wiele.
1
bezrobotny 2013-03-05 09:41:06
PH - 2013-02-21 14:35:17

Ta firma zawsze mało płaciła.
Trochę mnie rozbawiła ta wypowiedź, podaj mi firmy gdzie masz takie zarobki, gdzie wszyscy są zadowoleni;-). Niestety muszę Cię rozczarować takie czasy, bezrobocie duże i z pracą jest ciężko więc zarobki też nie wielkie. Wiadomo każdy chce zarabiać więcej, ciężko wyżyć za najniższą krajową, ale chyba lepiej jest mieć to 1 100 zł niż nic. Wczuj się w sytuację tych którzy nie mają pracy!
ss specjał 2013-05-22 01:43:16
Hejka ludzie. Za jakiś czas przeprowadzam się do Wrocławia, pracowałem na "dwójce" (kto wie ten wie o co biega) 3 lata. Czytając komentarze widzę że takie samo łajno jak i u nas. Ale mam kilka pytań bo rozważam złożyć tam cv przynajmniej na start. Więc, jak sytuacja z kasą? U nas jakiś czas temu podnieśli do tego 1500 minimum (mam aktualne info bo znajomi jeszcze robią). Jak u was z kasą? Jak ze zmianami? Czy magazyn jest duży? Jaki skład i czy ludzie w miarę się ze sobą trzymają? (To był w naszym oddziale akurat najlepszy plus).
robin 2013-05-23 13:20:46
co ty piszesz że podnieśli do 1500 tylko pracownikom którzy pracują powyżej 2 lat i to nie wszystkim pozostali podstawa 1200 to tylko opłaca się na chorobowe isc bo jak robisz cały miesiąc to i tak zarobisz tyle co na chorobowym
2
zzz 2013-09-16 17:33:48
w ogłoszeniu PUP dla kierownika magazynu oferują 2000 tys/brutto
a dla kierowcy 1600 zł/ brutto. Kupa forsy !!!!!!
To już chyba trzeci kierownik magazynu, którego szukają. a góra przeterminowanego towaru ciągle rośnie. Dobrze że magazyny na Bierutowskiej większe.
Pawel 2013-12-16 16:11:33
Jak taka płaca to niech sobie robią sami! (usunięte przez administratora)
anonim 2014-04-28 18:28:37
a średnia karjowa teraz wynosi 1240zł netto ludzie
1
bejko 2015-02-24 02:22:09
pff... a czemu niby ? praca jak praca. Co więcej powiedziałbym nawet , że praca w finansach nie jest specjalnie niczym wielce skomplikowanym. Ot bardziej skomplikowana matematyka niż w szkole i troche skrupulatności. Tak naprawdę tylko osoby które dają z siebie coś więcej niż minimum mogą liczyć na dobrą kasę w finansach
bezrobotny 123 2015-11-11 20:27:36
Jak wyglada sytuacja w magazynie w czeladz,piaski faktycznie jest tak zle ,+ ta odpowiedzialnosc finansowa itp ??? ,mam oferte pracy jako magazynier tam
ANTOL 2015-11-14 10:16:24
W Czeladzi sa niedzieje, potrzeba czau i lepszej wspolpracy a bedzie dobrze
adwokat 2016-01-13 17:54:34
Firma ma poważne problemy finansowe. Zaczynają się opóźnienia w wypłacie wynagrodzeń dla pracowników. Ostrzegam.
nick 2016-01-14 23:15:10
potwierdzam firma Specjał ma straszne problemy finansowe. Firma w każdej chwili może przestać płacić wynagrodzenia swoim pracownikom. Ostrzegam !
Sławek 2016-03-01 18:21:16
Starałem się o stanowisko kierowcy kat. c-e, praca w nocy 22-4 rano na jednej trasie, przerzut towaru z Wrocławia do Leszna i z powrotem. Zaproponowali umowę o pracę na kwotę 2 tyś zł. a 500 zł niby premii. Na rozmowie krótko i na temat, we Wrocławiu auto ładują sami z rampy a w Lesznie trzeba paleciakiem podciągać wózkowemu bo rampy nie ma i załadunek w analogiczny sposób. Przystałem na ich warunki ale...oczywiście tego nie było na rozmowie i nikt tego nie powiedział że...za uszkodzenia i braki towaru kierowca zostaje obciążony !!! O tym dowiedziałem się od kierowców jeszcze tam pracujących, zapytałem osobę rekrutującą dlaczego na rozmowie tego nie było, temat ucichł...Rotacja jest ogromna, zarobki na kat c-e nawet za te niby 6 h w nocy bez dodatku to skandal. Dostaniesz to co z umowy a ta premia to pojęcie szeroko rozumiane. Odradzam, nie polecam.
Maniek 2016-05-04 00:13:10
Witam. Pozwole sobie podłączyć się pod tą wypowiedź z paroma pytaniami. Już trzeci raz próbuje umieścić tu dziś zapytania i ciągle znikają. Interesuje mnie oferta pracy na kierownika zmiany? Często ostatnio widuje to ogłoszenie ze specjału. Jak warunki? Jaka płaca mniej więcej. Czy jest coś o czym powinienem wiedzieć, a nie powiedzą mi o tym na rozmowie kwalifikacyjnej? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
1
Gumis 2016-05-08 19:53:42
Witam, mam pytanie czy w firmie specjał jest odpowiedzialności materialna? Ktoś się może orientuje???
1
były specjalista 2016-05-11 09:43:09
Bieżące informacje na temat tej firmy nie są satysfakcjonujące, ludzie masowo uciekają w samym miesiącu maj odeszło 13 ludzi.Ze względu na wewnętrzny bałagan i brak jakiegokolwiek wyjaśnienia co tam się dzieje , do tego odpowiedzialność finansowa za każdy towar a nawet palety za które jako tako na stanowisku magazyniera nie da się być odpowiedzialnym , ludzie tam potrafią mieć dług w wysokości 8 tysięcy złotych to ich haczyk na trzymanie pracownika (prawie jak niewolnik) pensja jest do przeżycia dopóki pracujesz czasem potrafi dojść do 2200 zł (jako magazynier) tuż po zwolnieniu na umowie zlecenie dostaniesz 600 zł za 20 dni pracy gdzie stawka NIBY godzinowa to 10 zł, czyste oszustwo i złodziejstwo. Kolejnym absurdem firmy jest to, że żaden z zatrudnionych tam kierowców nie posiada żadnej odpowiedzialności a umowy zlecenie to już totalny banał nie ma informacji o stawce zostawiają puste miejsce jako zabezpieczenie gdy się zwalniasz, mogą wpisać w tamto miejsce co chcą. Więc drodzy ludzie stanowczo odradzam, przestrzegam przed nimi bo to jawne oszustwo.
3
roni 2016-05-13 01:03:29
takej rotacji wsrod ludzi nawet mc donalds by sie nie powstydzil :P,
straszny balagan, lepiej dac sobie spokoj i nie pracowac tam, odpowiedzialnosc to masakra.
ludzia pracujacym po maks 2 tygodnie chciali wrabac po 8 tys pln do zaplaty za straty, to ci sie od razu zmyli.
polecam omijac szerokim lukiem.
juz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mcdonalds lepszy
3
wewnętrzny 2016-05-15 09:01:33
odpowiedzialni za ten bałagan i syf wylecieli. fakt - załogi już nie ma, ale Specjał ogarnia temat i zaciągając z innych oddziałów już na drugi dzień utrzymał i wyprostować prawie sytuację. praca jest ciężka, jak to na magazynie (nie oszukujmy się) i za free nikt Wam kasy nie wypłaci, ale zarobić można ponad 2 koła, więc jest ok. zgłaszają się już ludzie nowi, sami też możecie. syf był. teraz jest już tylko bałagan. ale przez ten tydzień będzie ekipa, co ten grajdołek wyprostuje i poprawi. wiem co piszę, bo widziałem co zrobili z 3 dni ☺ przyjdziecie to się nie przeraźcie, ale tydzień, dwa i będzie lepiej jak wyjadą "obcy", a my tu zostajemy, bo teraz już nie ma TAMTYCH co rozp***dol zrobili (na szczęście). za tydzień napiszę, jak sytuacja. czy miałem rację. cv możecie wysyłać. kierowcy mile widziani. idzie nowe - lepsze. obym miał rację
wewnętrzny 2016-05-15 11:40:51
czytajcie poniżej obecną sytuację tam ☺
emigrant 2016-05-15 20:28:21
Ci jak to powiedziales "odpowiedzialni" za ten balagan juz nie pracuja bo sami odeszli albo ich zwolniliscie robiąc z nich kozly ofiarne. I tak naprawdę Ci co odeszli i stała ekipa najlepiej wiedzą kto jest odpowiedzialny za ten balagan i zatrudnianie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Niewielka ekipa stalych ludzi zdzierala sie przez 6 dni w tyg od prawie roku zeby to ratować, a w nagrode dostali takie rachunki do zaplaty ze to sie glowie nie mieści. Kazdy kto tam robil conajmniej pół roku jak ja wie kiedy sie zaczął ten syf.
1
ciekawy 2016-05-15 20:38:56
"Tonący brzytwy sie chwyta"
Ktosiek 2016-05-18 10:10:14
Wszystkim którzy planują się zatrudnić w "Specjalnej" firmie radze daleko się trzymać. Mobbing, wykorzystywanie, praca 6 dni w tygodniu - zarobki kompletnie nieadekwatne do wykonywanej pracy, odpowiedzialność materialna za coś czego nie zrobiłeś/zrobiłaś!!!! A na do widzenia jeszcze dostaniecie dyscyplinarkę za to że prawda w oczy kole!
1
emigrant 2016-05-18 21:32:15
Czyli z tego co widze ta sama osoba dalej tam rządzi.... Najśmieszniejsze jest to ze gdzie nie bylem na rozmowie o prace to osoba ktora mnie rekrutowala pytala o co chodzi ze tam sie takie rzeczy dzieją. Tak bylo w dwoch firmach( dodam tylko ze duzych)i oni dobrze wiedzieli co sie dzieje w specjale.... Branza jest duza ale ludzie sie znaja, a w jednej nie chcieli mnie przyjac bo jestem ze specjalu i pewnie jakies przekrety zrobie:/ jakis paradoks... Wiem ze pan rządzący teraz o/ Wrocław (ciemna strona mocy) nie wchodzi na takie portale, ale jakby zajrzal to moze by sobie uswiadomil ze w tym miescie specjal jest spalony i nazwisko tego pana tez....
Koks 2016-05-23 23:17:23
Do podobnej roboty, można się zatrudnić w Eurocash'u, mają darmowy autobus z Psiego Pola do magazynu i nie ma tam odpowiedzialności, kasa lepsza ale zasuwać też trzeba.
Łukasz 2016-06-04 21:39:12
Ja lubię pracę na śląsku. Praca w tej firmie to na pewno wyzwanie jak w większości firm, nie za darmo przychodzi kasa jest no i awans też. Wszyscy paranoicy wypisują bzdury co mają różne rzeczy na sumieniu... .
6
ciekawy 2016-06-05 17:07:55
Jakim Śląsku???to pisal amator geografii :-)
3
asdf 2016-06-19 13:03:20
Daja umowe zlecenie i nie jest podana stawka a z tego co widze po opiniach musze sie zgodzic bo bajzel na maksa
2
ciekawy 2016-07-23 17:41:48
Masowe kradzieze w tej firmie....nie dosc ze towar wyjadany to gina osobiste rzeczy...porażka....
kris 2016-08-16 21:04:23
Witam,
fakt kierowcy są doceniani za pracę, choć nie ma lekko i jazdy sporo, ale weekendy w domu:)
past_worker 2016-09-15 11:25:50
Stanowczo odradzam pracę w tej firmie. Pracowałem jako magazynier we Wrocławiu przez tydzien czasu (cale szczescie ze tylko tyle), atmosfera pracy fatalna, starzy pracownicy zamiast nam pomagać, odnosili się do nas z pogardą i chamstwem, kompletny brak organizacji, dodatkowo obowiązywała odpowiedzialność materialna, czyli za każdy zniszczony towar dostawalo sie po kieszeni (najlepsze ze za zniszczony towar powyżej 500 zł nic nie groziło bo straty powyżej tej kwoty pokrywalo ubezpieczenie, czyli jak juz chcialem cos zniszczyc to lepiej na potęge) do tego trafiłem na tydzien w ktorym była inwentaryzacja, za którą mi nie zapłacono. Po zwolnieniu się i rozliczeniu za przepracowany okres na wypłatę musialem czekać do 15 następnego miesiąca. Na koniec okazało się, że wypłacono mi 250 zł mniej niż na rozliczeniu. Sprawa jest w toku. Dodatkowo obowiązuje chory system płacowy. Przez pierwsze 3 miesiące 2200 zł na rękę (wątpię czy wypłacają tyle) pożniej po okresie 3 miesięcy podstawa najniższej krajowej plus premia od efektywności. W praktyce wychodzi ze zarabia się mniej niż przez pierwsze 3 miesiące jako doświadczony pracownik. Stanowczo odradzam pracę w tej firmie, która w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ma pracowników magazynowych.
past_worker 2016-09-15 11:26:21
Stanowczo odradzam pracę w tej firmie. Pracowałem jako magazynier we Wrocławiu przez tydzien czasu (cale szczescie ze tylko tyle), atmosfera pracy fatalna, starzy pracownicy zamiast nam pomagać, odnosili się do nas z pogardą i chamstwem, kompletny brak organizacji, dodatkowo obowiązywała odpowiedzialność materialna, czyli za każdy zniszczony towar dostawalo sie po kieszeni (najlepsze ze za zniszczony towar powyżej 500 zł nic nie groziło bo straty powyżej tej kwoty pokrywalo ubezpieczenie, czyli jak juz chcialem cos zniszczyc to lepiej na potęge) do tego trafiłem na tydzien w ktorym była inwentaryzacja, za którą mi nie zapłacono. Po zwolnieniu się i rozliczeniu za przepracowany okres na wypłatę musialem czekać do 15 następnego miesiąca. Na koniec okazało się, że wypłacono mi 250 zł mniej niż na rozliczeniu. Sprawa jest w toku. Dodatkowo obowiązuje chory system płacowy. Przez pierwsze 3 miesiące 2200 zł na rękę (wątpię czy wypłacają tyle) pożniej po okresie 3 miesięcy podstawa najniższej krajowej plus premia od efektywności. W praktyce wychodzi ze zarabia się mniej niż przez pierwsze 3 miesiące jako doświadczony pracownik. Stanowczo odradzam pracę w tej firmie, która w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ma pracowników magazynowych.
Min 2016-09-15 12:29:00
No ja bym chciał się tutaj jakoś zatrudnić, najlepiej już, są ogłoszenia?
no name 2016-11-04 12:28:40
Przepracowałem w tej firmie około roku czasu.Na dzień dzisiejszy mam 20 000zł złotych do oddania ponieważ podpisałem głupia odpowiedzialność materialną.Dziś tułam sie od prawnika do prawnika i chyba wychodzi na to że nic nie ukradłem a muszę teraz taką obsurdalną kwotę płacić.Giną towary ,palety który nikt nawet nie widzi.Bałagan w systemie oraz w kadrach.Dzis jest ok jutro stwierdzaja brak palet na 200 000 i rozkładaja pracownikom na raty.Dorobiłem sie w tej firmie przez rok samych długów i mam do oddania wiecej niż zarobiłem.Ostrzegam jestem 1/20 osób które jak ja zdecydowały sie odejść.Gratuluje tej firmie złodziejskiego fachu w którym w perfidny sposób wykorzystują luki prawne, poniewaz taka odpowiedzialność w naszym prawie jest bardzo słabo sprecyzowana.Nie popełniajcie cudzych błędów !!!
4
j23 2016-11-26 03:48:36
Odpowiedzialność materialną normują przepisy. Wg nich nie ma jej przy tak dużej liczbie pracowników no bo niby jak osoba z 1 zmiany ma odpowiadać co robi ktoś na 3 zmianie, ma go pilnować?
A w tym oddziale brak jest kontroli na przyjęciu jak również na wydaniu - nikt nie patrzy- sprawdza co magazynier spakował.
Firma przyjmuje wszystkich, którzy chcą wziąć kredyt na jej oszczędności, bo przecież zatrudnienie dodatkowej osoby kontrolującej to wydatek... niestety niższy niż kwoty do spłaty
Zostaw swoją opinię o Grupa Kapitałowa Specjał - Długołęka
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa Kapitałowa Specjał