brak logo

FAIST CHEMTEC SP. Z O.O.

Złotoryja

Opinie o FAIST CHEMTEC SP. Z O.O.

dobrze Ci radzę 2016-06-02 21:07
W dziale utrzymania ruchu mają fajnego kierownika. Wszystkie weekendy ci zorganizuje bez pytania czy chcesz czy nie.
2
ja też 2016-06-03 15:32
Też złożyłem podanie do firmy po sąsiedzku i ucieknę z tąd nawet jak będę miał zarobić mniej. Mam dosyć pracy w firmie gdzie jesteś na każde zawołanie i systemu pracy 6 dniowego. Tu kodeks działa tylko w jedną stronę. Jak nie przyjdziesz w wolną sobotę do pracy, to w poniedziałek kierownik z liderem robi zebranie i oznajmia publicznie, że jesteś zwolniony. Tak się tu ludzi zastrasza aby reszta załogi ochoczo przychodziła w dni wolne od pracy realizować plany produkcyjne.
2
kiedy sie narzeka 2016-06-04 18:51
kiedy żołnierz narzeka? jak generał jest do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
6
adas 2016-06-20 16:32
Dziś byłem tam na rozmowie . Pani która tam przyjmuje potwierdziła wszystko to co tutaj jest napisane . Nie prawda jest to że z firmy Faist nie będą przyjmowani pracownicy ,będzie wręcz odwrotnie. Co do naszych podwyżek to tam nadal proponują lepsze zarobki.
adas 2016-06-20 22:48
adas glupoty piszesz przyjecia moze sa ale zarobki i podwyzki to kłamstwo tak samo z godzinami pracy nawet w swieto pracujesz za zwykły dzien ,pozatym socjal marny premie szkoda pisac lepiej składajpodania do innych firm niepolecam
Rob 2016-06-21 20:41
Czytaj ze zrozumieniem. naucysz sie cytać to może w pracy osiągniez wiecej
Człowiek 2016-07-20 01:02
Twój wpis świadczy o Tobie, podejściu do ludzi a przede wszystkim Twojej empati i ilorazie inteligencji 007 jak startówka u J.Bonda


Brak słów......
3
PS 2016-08-22 12:53
Witam Państwa,
czy wszystko już w porządku?
krzys 2016-08-23 09:14
witam czy wszystko jest w porzadku to napisze ze nie ale juz powstaje nowa firma oferuja lepsze płace a warunki niebeda złe,,,tyle wiem z rozmowy z pracodawcą a firma faist niczego wiecej ci niezaoferuje place marne ciągła zmiana godzin pracy tzw grafików zmuszanie do nadgodzin w dzień przed wekendem masz 180 godz w miesiacu to pani kadrowa wymysla ci szóstą nockę jako normalny dzień zadna setka warunki bhp sa na poziomie marnym ,co do fiszek to dostaniesz je w trzy tygodnie po tzw wypłacie i tam zaczyna sie cyrk nikt niewie oco chodzi ale wszystkim to pasuje bo kazdy ze starszych pracowników sie boi o posadke czy co tego niewie nikt FIRMA NIEGODNA POLECENIA -POZDRAWIAM
4
księgowość 2016-08-27 12:53
to do tej kawy jeszcze ze dwa koty perskie zeby je glaskac pod brzuszkiem. Wlochaty dywanik tez by nam sie tam przydal zeby sie relaksowac razem z kocurkami hyhy
adas 2016-08-27 15:47
zgadza sie nic ta banda na górze sie niezna nawet błednie wyplaty naliczają dalej sugeruja sie systemem czterobrygadowym a mamy prace 3-2-1 ale zawsze mozna ludzi naciągnąć na jakies dodatkowe dni pracy zamiast płacić setki wszystkie zakłady pracuja 3/2/1 a tu na odwrót idziesz na urlop zamiast naliczyc srednia z trzech miesiecy tak robia wszystkie inne zakłady to unas pani kadrowa liczy od zasadniczej a tu popełnia błąd ale mysle ze do miesiaca beda mieli wizyte i niezła kontrole i bedzie płacz i wyrównywanie popełnionych błedów
6
wwwwwwwww 2016-08-28 16:01
w wiekszosci przedsiebiorstw kazda wygenerowana nadwyzka na koniec roku jest dzielona miedzy wszystkich pracownikow a tu nadwyzke dzielą miedzy siebie "na gorze" a reszte oddaja szwabom zeby sie podlizac i stolka utrzymac. my sie tu spuszczamy a po nich to i tak spływa. dziadują troche
2
Daniel 2016-09-03 22:53
jak wyglonda sprawa dodatkow swiatecznych? przyznaja cos? jak z opieka medycznom?
LALKA 2016-09-04 20:10
dodatki masz ale do obiadów dla tych nierobów z góry ,bo mają czas zejśc i siedzieć półgodziny przy stole jaszcze im karty do gry lub szachy by sie przydały bo zwykły pracownik niema przerwy która powinna być 15 min trzeba zjes c w locie ,bydło ma wiecej czasu na posiłek i picje a opieka jest marna ,szkoda czasu i nerwów do pisania DUZY NEGATYW DLA TEJ FIRMY NIKOMU NIEPOLECAM ..,,...
3
Miodek 2016-09-07 07:35
Daniel, kaj Ty byłeś jak uczyli polskiego? Medyczną, świąteczną itd. A nie madycznom. I jeszcze jedno, nowe zdanie zaczynamy wielką literą.
Miodek 2016-09-07 07:40
LAKA@
,,...zwykły pracownik niema...,,-niema, to kobieta, która nie mówi.
Daniel 2016-09-07 17:31
te Miodek niby taki czytaty i pisaty a nie domysliles sie ze to moze prowokacja?
2
SZUKACZ 2016-09-24 06:17
Witam
Jak u was z przyjęciami na produkcje?
Z tych opisów wynika ze największy zal maja pracownicy produkcji.
Mam pytanie nie macie jakiegoś kierownika brygadzisty który by za was te pretensje przedstawił gdzie trzeba.
asdc 2016-10-10 19:08
sa ale sie chyba boja odezwac w nie ktorych sprawach. zreszta nie ma sie co dziwic bo morzna latwo podpasc
2
POLICJA 2016-10-25 10:35
uprzejmie prosimy nie defekować na własne podwórko, sprawa została zgłoszona. Pozdrawiamy
3
jupi 2016-10-25 11:22
Janek, jak tak naprawdę chcesz nam pomóc swoimi wpisami to przed ich dodaniem daj je komuś do sprawdzenia, bo osoby które czytają to i widzą twoje błędy raczej nie będą traktować cię poważnie, nie przynoś nam wstydu bo ktoś pomyśli że cała produkcja jest taka. Natomiast faktycznie zamiast tracić czas w sobotę to lepiej mogłeś jechać na ryby.
Pewnie złożyłeś już papiery do tej nowej firmy, także jak się otworzą to wal do nich śmiało, po Twoich wpisach widać że masz dużą szansę, może zostaniesz nawet jakimś kierownikiem… zawsze to awans.
7
toNieJAN 2016-11-11 21:28
to nie Janek- wiem co piszem :)
KLEOPATRA 2016-11-12 06:51
WSZYSCY WIEMY ZE TO TEN NIEDOSWIADCZONY ,,LIDER ;z D CZASY CIARY SIE SKONCZYŁY ..,,
2
fgnxcvb 2016-11-13 09:22
jak to niedoświadczony? mam pytanie: potrafisz więcej na zakładzie niż on? umiałbyś uporządkować robotę jak należy czy ludzie by na samopas biegali i tylko miotły w rękach trzymali? rozmawiałeś z nim kiedykolwiek i na jakiś temat?
ugabuga 2016-11-26 17:40
no i to była impreza prezesie. Oby fason został utrzymany i cześciej takie imprezy prosimy a nie raz czy dwa razy do roku :).
1
miś 2016-11-27 08:48
ugabuga .,..
tak impreza ok --- tylko te pieniazki lepiej było na podwyzki przeznaczyć , ale ty widocznie jestes z jakiejs wioski bo chyba raz do roku widzisz cos dobrego na talerzu i alkohol i sie strasznie podniecasz
2
hrfscb 2016-11-27 11:07
wiadomo że fajne sa podwyzki ale istnieje takie cos jak budżet który jest z góry zaplanowany. na podwyzki bylo tyle i tyle a na imprezy integracyjne tyle i tyle. masz jakies pojecie o tym? ale tak to juz bywa jak ktos sie od pługa oderwie i na produkcje trafi. jak ci tak bardzo nie pasuja pieniadze to posadz dodatkowo buraki u siebie na polu to moze jeszcze zdarzysz jakies dotacje z UE zgarnac nim sie rozleci.
5
Szeffszystkichszefóf 2016-11-28 14:22
Impreza byla bardzo bardzo udana. Vodeczka byla zimna , jedzenia opór ,koledzy nie robili chlewu , natomiast koleżanki. .."szarpał by jak reksio szynkę" . Nic tylko sie integrować. Wielka piąteczka od załogi, Panie Zbyszku .
2
K.D 2016-12-15 22:07
Witam serdecznie !
Bardzo mało udzielam się na takich forach, ale widać że mają one bardzo duże uznanie wśród pracowników . Pisze do Państwa w innej sprawie, mianowicie chciałbym prosić o pomoc dla mojej sąsiadki u której zdiagnozowano marskość wątroby . Znam realia niektórych rodzin i nie proszę o ile to nie możliwe o pieniądze ale choćby nawet o udostępnieni tego linka innym swoim znajomym, którzy mieli by chęć niesienia pomocy innym potrzebującym . LINK : https://zrzutka.pl/6zmpdk
Z góry chciałbym podziękować w imieniu osoby która tej pomocy potrzebuje .
1
Ksiądz 2016-12-19 07:33
OOOO Proszę nasza zgaszona gwiazda S..... zaczęła się rozpisywać, wreszcie czuje się jak szara myszka w kącie ..niedoceniana i stąd ta chora zazdrość i bezmózgie komentarze. Takie są kobiety chore z zazdrości. Nie ma co. A Ania -w porządku dziewczyna, której nie ma nic do zarzucenia.
8
szzzzzzzz 2016-12-19 13:17
Polecam pracę w tej firmie. Dobre zarobki, dobra atmosfera, szefostwo jest o.k.
A ci co narzekają dalej będą narzekać- to taki typ ludzi. Faist górą !!
9
Obżartyczekoladą2 2016-12-23 01:11
Ale się ostatnio czekolady w pracy obżarłem :) Aż mnie zemdliło:)
5
kapelan 2016-12-24 08:55
niemalże jak u Willy Wonki w fabryce czekolady
adam 2016-12-24 10:27
wstyd takie prezenty czekoladka na zagryche -bez komentarza ciekawe czy w niemieckiej firmie dałby takie czekoladki .,,,
iuuujm 2016-12-24 12:39
jeszcze administracja roczna premie sobie przyznala. jak planista plan uklada ze nocki w nowy rok musza przychodzic? polowa bedzie %%, masz rozum chopie?
3
patryk 2016-12-28 09:06
witam wszystkich czy macie moze inf .kiedy nowa firma rusza jakie stawki cos konkretnego ,gdzie udziela informacji ,pytam bo chciałem złozyc podanie do waszej firmy ale po opisach,komentarzach wole dalej zarabiac 2300 i niemiec tago co sie uwas dzieje
produkcja 2016-12-28 11:26
jezeli masz 2300 netto to nie zmieniaj pracy bo takiej kasy to ty tu po 5 latach miec nie bedziesz, no chyba ze jestes z kliki. nawet ambitnych rzadko kiedy sie wynagradza. praca jest ciezka, szczegolnie na tyle maja najciezej. byla 4 bryg chodzilismy w swieta do pracy, z gory mowili ze jak wejdzie system 3 zmianowy to nie bedziemy robic w swieta i weekend wolny, a co zrobili? wydymali nas bo i tak plan ukladany jest tak zeby produkcja robila w czerwone swieta. moze gora by przyszła popracowac w nowy rok albo 3 kroli, przeciez tez odpowiadaj za prawidlowe funkcjonowanie firmy i biora wieksza kase od nas a maja bardziej wyje banane. i tak, wiemy wiemy- seteczki za to mamy. ale procz setek odciski, zszargane nerwy, ponaciagane rece, garba i dzien do anusa, a to nie jest warte tych pieniedzy, bo powinna byc jeszcze premia za dyspozycyjnosc i chec pracy dla dobra zakladu ale tak to juz bywa ze jak gora sobie przyznaje roczne premie to juz dla parobkow z dolu nic nie zostaje. troche to smutne ale taka prawda. w schniderze na start masz 2800zl bez doswiadczenia zawodowego. przeszedl bym tam ale za duzo ukraincow.
4
patryk 2016-12-29 08:01
ok dzieki wiem ze faist to szais od lat bo nie oto chodzi zeby zapier,,.w świeta za setke ale czy to legalne a jak wasze zwiazki to widza czy co tam macie,..--a czy wiesz cos o nowej firmie co sie buduje
produkcja 2016-12-29 09:53
tak Patryku, to jest legalne. KP przewiduje takie sytuacje że mozna pracowac w swieta lecz w ciagu okresu rozliczeniowego musi ci zaklad oddac ten jeden dzien. tylko powiedz mi drogi zarzadzie- czesto jest tak ze idziemy w swieto w piatek albo w poniedzialek (tak bylo w tym roku) a oddajecie nam dzien wolnego wtedy kiedy wam pasuje, np w srodku tyg. i stad moje pytanie: po co komu wolny dzien np w srode? nie mozecie zrobic wolnego piatku zeby produkcja naladowala akumulatorki i mogla ruszyc z nowym tygodniem na pelnej pompie i mogla zarabiac na caly zaklad? w ten sposob rozstrajacie zarzadzie i drogi planisto nasz zegar biologiczny ale czy o istnieniu czegos takiego pamietacie- nie wiem. gora to banda amatorow ktora dorwala sie do stolka i nie ma pojecia co sie na produkcji dzieje. troche jak poslowie z nowoczesnej.
Związki? chyba tylko przyjacielskie miedzy pracownikami bo zwiazki zawodowe to tu tylko na papierze istnieja. w zasadzie odkąd robie to ani razu nie zrobili niczego dla pracownikow. zreszta ta klika jest nie do ruszenia, az szkoda klawiatury zeby o nich pisac. nowy zaklad pewnie na wiosne bedzie prowadzil rekrutacje i nieomieszkam poinformowac forumowiczow.
3
Fizyczny 2016-12-30 20:58
Co do premi to faktycznie zastanawiajace...są równi i równiejsi jak widac , tylko ze jak braknie fizoli to kto wam zysk zrobi ? Ale spoko czekoladki tez są bardzo motywujące,na szkoleniach was tego uczyli ???
2
karol 2017-01-02 09:30
ciekawe co zaproponuja w tym roku chodzi o podwyzki ,ogólnie wszedzie zasadnicza wzrosła do min.2 tys -niedługo lepiej bedzie isc pracowac na jedna zmiane bez zadnych premi czy co tam jest i lepiej zarobie niz w tej badziewnej firmie
1
hehehehehe 2017-01-09 21:05
facet tu musisz miec lepkie rece jak kijowski. nie tak latwo dorwać sie do lewizny, jak jestes pionkiem to zapomnij mistrzu w kasku.
1
ciekawski 2017-01-14 13:10
witam czy ktoś udzieli inf co sie działo na zmianie D MIELI ZEBRANIE Z KIEROWNIKIEM I KADROWĄ ,nieoficjalnie słyszałem ze chodzi o tego super lidera co ,,wszystko umie; z tego co wiem od kolegów ktorzy pracuja juz troszke lat i tych którzy odniego odeszli ze zmiany to ten człowiek jak tak go mozna nazwać na niczy sie niezna a pod kopółką ma nierówno i wyzywa sie na pracownikach a organizacja pracy u niego to w stopniu podstawowym -czekam na nowe wpisy -pozdrawiam
1
riki 2017-01-15 21:15
Sławek?
7
antoni macierewicz 2017-01-18 00:45
zajmijcie sie robota a nie pierdolami i rozwazaniem nad tym kto to i co to. wiemy co kto pisze i nie potrzeba powolywac komisji do prowadzenia sledztwa, winna jest brzoza
2
takiOn 2017-02-06 13:26
Żałosne. A kierownik utrzymania ruchu jest odpowiednim człowiekiem na odpowiednim stanowisku. Nie chce Ci się pracować to do pośredniaka!! ;)
6
wpadka 2017-02-11 11:13
znowu wpadka na magazynie była libacja konsekwencje zostały wyciągnięte ale marne ,takze mozna dalej balować -to na zdrowie ...
6
Do roboty lenie 2017-02-16 09:12
Do roboty nieroby! Szok co ja tu czytam, co wy wiecie o mobbingu, coś tu niegra napewno macie zamało roboty na zmianie, że takimi pierdołami się zajmujecie. Chyba żadne z was nigdy nie pracowało na strefie w Legnicy - byście zobaczyli i gęby pozamykali i docenili jak macie. A i jeszcze jedno najgorzej jak jest ktoś kto po plecach poklepuje a zachwilę leci i o mobbing kogoś oskarża a pojęcia o pojęciu nie ma. Przyjdzie taki z innej strefy oczywiście sam za lepkie rączki wywalony z roboty,albo za kapowanie i będzie porządki świerzynka robił, ot idiota- taki to nic się nie nauczy taka to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ciągle ryja uśmiecha a.... nie kolego Sł....ku.?! Szkoda mi was ludzie macie za dobrze mam radę na strefę do roboty do Legnicy zapraszam, tu was napewno docenimy pracusie bo się w Złotoryi marnujecie.
8
adam 2017-02-17 12:52
cześć czy są przyjecia w tej waszej firmie jakie płace jaki system pracy warto składać podanie ,...
1
MISIEK 2017-02-18 09:04
kolego lepiej złóz podanie do firmy BORGERS oferta ukazała sie na stronie olx -operator produkcji -z tego co wiem to lepsze warunki i wynagrodzenia oferuja
1
Zostaw swoją opinię o FAIST CHEMTEC SP. Z O.O. - Złotoryja
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FAIST CHEMTEC SP. Z O.O.