Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o British American Tobacco

zdjecie uzytkownika
nowy - 2013-03-23 22:21:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
JEST rekrutacja na ASM - a na Tarnów powie mi ktoś czy wartotam startować?
zdjecie uzytkownika
nick - 2013-03-24 12:52:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nowy - 2013-03-23 22:21:12

JEST rekrutacja na ASM - a na Tarnów powie mi ktoś czy wartotam startować?
Kolego,
Mając na uwadze, że termin przyjmowania aplikacji upłynął 20.03. to chyba nie warto...

P.S.
A tak na poważnie - to chyba najgorsze stanowisko w BAT (tym bardziej w tym konkretnym regionie) więc jeśli nie jesteś singlem desperacko próbującym zrobić "karierę" to raczej nie ma się nad czym zastanawiać.
zdjecie uzytkownika
monia - 2013-03-24 13:54:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Koledzy i Koleżanki,
Czy naprawdę nikomu tutaj nie przyszło do głowy żeby poruszać naprawdę istotne i trapiące nas problemy? Mając możliwość zaprezentowania na szerszym forum naszego stanowiska/opinii/pomysłów my wybieramy personalne wycieczki - na dodatek zazwyczaj w bardzo żenującym stylu. Niestety, nie wystawia nam to najlepszej laurki i znacząco wpływa na postrzeganie naszych uwag (zapewniam Was, że w takiej formie nikt nie weźmie ich na poważnie). Pamiętajmy, że otwartość w naszej firmie nie istnieje, nie możemy swobodnie i szczerze rozmawiać z naszymi przełożonymi (dotyczy wielu stanowisk). Być może zarząd nawet nie jest świadomy tego co w tej firmie się dzieje (większość problemów utyka na poziomie ASMów, którzy w obawie o swoją posadę nie przekazują feedbacku wyżej, reszta rozbija się na stanowisku RMów, którzy problemy wolą wyciszać niż rozwiązywać). Nie możemy także liczyć na wyniki YW - firmy nie otrzeźwiła nawet informacja, że 7 na 10 pracowników rozgląda się za inną pracą.

W tej sytuacji naprawdę powinniśmy wykorzystać choćby takie miejsce do opisywania istotnych problemów (bo to one sprawiają, że od lat nie rośniemy lecz kręcimy się dookoła własnego ogona). A jest ich cała masa: bardzo słaba kadra menadżerska (ludzie pracowici i oddani ale najczęściej nie grzeszący wielkim intelektem), bałagan w systemie (targetowanie zadań do poszczególnych punktów przerasta możliwości osoby, która od jakiegoś czasu za to odpowiada), planowanie (a właściwie jego zupełny brak - owszem rynek tytoniowy jest dynamiczny ale jakoś nasza konkurencja nie zmienia planów co 3 tygodnie a jednak potrafi rosnąć w ACN), wprowadzanie nowych produktów "na oślep" (cały field force wiedział, że nic nie wyjdzie z Nanoteka, Perle, LS Menthy, 20 Red itd.), ciągła gonitwa za sztuczną dystrybucją i pokryciem (wolimy sprzedać pakiet VG choć dopłacamy za jego wprowadzenie, a później za wymianę podczas banderol niż sprzedać 10 pakietów VC bo akurat na niego mamy klienta w sklepie) i wiele innych.
zdjecie uzytkownika
fan moni - 2013-03-24 20:39:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Droga Moniu, napisałaś że jest kilka powodów utraty udziałów przez BAT (prawdopodobnie powody słuszne, nie mam wiedzy aby oceniać). Ale dostrzegam w tej firmie też ogromny pozytyw. Przedstawiciele tu pracujący, a domyślam się że sporo wpisów na tym forum od nich pochodzi, to chyba najlepsi przedstawiciele FMCG w kraju. Są oni obowiązkowi, rzetelni przy wykonywaniu swoich zadań, kreatywni, myślący rozwiązaniami i z pewnością bardzo pracowici. I taki pozytyw to ogromny skarb dla dużej firmy myślącej o zarabianiu pieniędzy
zdjecie uzytkownika
milosz6556 - 2013-03-26 06:42:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
panowie jaki autkiem sie jeździ w bat? Pytam ponieważ czekam na odpowiedź w sprawie przyjęcia na stanowisko PH. I jaka kase można mniej więcej zarobić? pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Filip - 2013-03-28 21:35:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chłopie przez jakieś 10 stron tematu średnio po 4 wpisy na stronie pojawia się jakim samochodem jeżdżą PH w bacie, a jak Ty się dalej pytasz, to nawet chyba nie masz co wysyłać CV. A autem jeżdżą : OSOBOWYM
zdjecie uzytkownika
milosz6556 - 2013-03-29 12:39:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przecież wiem ze osobowym a nie tirem.... Chodzi mi o markę... Jedni piszą tak a drudzy inaczej...
zdjecie uzytkownika
Josters - 2013-03-30 00:45:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gosciu w ej firmie jest super ! Kasianka, realizuję targetu mam wsparcie od ASMa i kartę medyczną. Wożę się Octavią i mam gdzieś paliwo. Ogarnicie się gamonie praca super i jest fajnie. Kleję premie co miesiać, fajury się żenią a moj bos obiecał mi nową nagrodę. Mamy dobry biznes na granicy przy fajkach buduję dom bo interes idzie. Poleca jest ekstra !!!!!!!!!! Wszystkim cieniasom muwie kategoryczne NIE !!!!! Idze sobie z tad !
zdjecie uzytkownika
milosz6556 - 2013-03-30 21:45:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o taka opinie mi chodziło...:) dzięki stary....pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Krejzol - 2013-04-02 23:45:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Monia, a jak wygląda z tym całym dwuletnim programem menadżerskim?
Orientujesz się może? Czy faktycznie zdobywa się w ciągu tych lat taaaaaaaaaaakie doświadczenie czy to tylko pic na wodę?
Jest możliwość zatrudnienia po ukończeniu szkolenia?
zdjecie uzytkownika
KIM - 2013-04-04 17:36:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hey... jak wygląda proces rekrutacyjny PH w bacie...
z góry dziękuję za odpowiedz
zdjecie uzytkownika
Monia - 2013-04-04 19:25:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po ukończonym programie (zakładając zrobienie dobrego wrażenia i ukończenie procesu) jest realna szansa, wręcz pewność otrzymania dobrego stanowiska. Co do zdobytej wiedzy to jest to mocno wątpliwe (tzn. ona będzie całkiem spora ale raczej oderwana od rzeczywistości i realiów panujących w branży). Podsumowując - fajna rzecz do wpisania w CV.
zdjecie uzytkownika
milosz6556 - 2013-04-04 20:10:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rekrutacja polega na tym ze pierwsze oddzwaniają do Ciebie i zadawaja pytania. Jeśli przejdziesz to zostajesz zaproszony na rozmowę rekrutacyjna na wskazane miejsce. rekrutacje przeprowadza dwóch panów. Zadają Ci oni pytania na zmianę albo jeden a drugi raz na jakiś czas. Rozmowa trwa około 1.5 godziny.
zdjecie uzytkownika
ziom - 2013-04-05 03:03:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co Ty kobieto bredzisz, jak jest dokladnie odwrotnie. Wiedzy masz mnostwo bo skaczesz po stolkach, a pewnosci do stanowiska nie masz, bo zawsze mozna przeciez wrzucic na specjaliste albo nie przedluzyc umowy, w zaleznosci od okolicznosci. Byly i takie, i takei przypadki. Oczywiscie mozesz tez objac stanowisko, jesli jestes dobra/dobry.

zdjecie uzytkownika
nowy - 2013-04-07 20:29:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, mam pytanie - o co pytają na rozmowie? Przeszedłem pomyślnie pierwszy etap (zostałem wybrany z 200 osób, a dokładnie 8 osób wybrali) o co będą pytać?
zdjecie uzytkownika
WETERAN - 2013-04-09 19:43:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nowy - 2013-04-07 20:29:08

Witam, mam pytanie - o co pytają na rozmowie? Przeszedłem pomyślnie pierwszy etap (zostałem wybrany z 200 osób, a dokładnie 8 osób wybrali) o co będą pytać?
Pytają ile chcesz zarabiać, jakim chcesz jeździć samochodem i jak dużo chcesz pracować. A tak poważnie to daleka droga przed Tobą, musisz jeszcze udowodnić że jesteś najlepszy z wytypowanej ósemki.
zdjecie uzytkownika
Starter - 2013-04-12 00:07:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hello Kamraci dostałem ofertę pracy i was za 4400 na start jestem po rekrutacji na PH ale się waham. Prosze dajcie mi rekomendacje czy warto. Mam jeszcze jedną wygraną ture rekrutacyjną wiec nie wiem czy BAT to dobry krok ? Starter
zdjecie uzytkownika
debesciak - 2013-04-12 14:24:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A z jakiego miasta jesteś ? To się okaże czy warto?
zdjecie uzytkownika
kcin - 2013-04-12 18:59:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Starter - 2013-04-12 00:07:23

Hello Kamraci dostałem ofertę pracy i was za 4400 na start jestem po rekrutacji na PH ale się waham. Prosze dajcie mi rekomendacje czy warto. Mam jeszcze jedną wygraną ture rekrutacyjną wiec nie wiem czy BAT to dobry krok ? Starter
skoro dostałeś ofertę na stanowisko na które aplikowałeś, zakładam, że świadomie to nad czym się zastanawiać biorąc pod uwagę warunki, o których piszesz? Zastanawianie się nad tym czy to dobry krok należało zadać sobie w chwili wysyłania CV.
zdjecie uzytkownika
kcin - 2013-04-12 19:02:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
debesciak - 2013-04-12 14:24:13

A z jakiego miasta jesteś ? To się okaże czy warto?
Warto dla BAT czy dla "startera"? bo po jego pytaniu to raczej dla BAT nie warto...
zdjecie uzytkownika
Andrzej - 2013-05-12 08:33:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, czy ktoś z was bierze udział w projekcie BAT-y który rusza 3 czerwca?
zdjecie uzytkownika
Bartek - 2013-05-14 00:39:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej , ja uczestniczyłem w rekrutacja na PH , projekt ten ma ruszać własnie 3 czerwca. w tym tygodniu czekam na telefon potwierdzający czy się dostałem do pracy. Czy ktoś z was może coś powiedzieć wiecej na ten temat ?
zdjecie uzytkownika
Monia - 2013-05-14 21:39:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bartek - 2013-05-14 00:39:34

Hej , ja uczestniczyłem w rekrutacja na PH , projekt ten ma ruszać własnie 3 czerwca. w tym tygodniu czekam na telefon potwierdzający czy się dostałem do pracy. Czy ktoś z was może coś powiedzieć wiecej na ten temat ?
Cześć, na jaki teren startowałeś?
zdjecie uzytkownika
Bartek - 2013-05-14 23:24:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej , byłem na rozmowie w Warszawie i praca miała dotyczyć terenu Warszawy i okolic. Ale nie potrafie konkretnie powiedzieć jaki teren
zdjecie uzytkownika
krr - 2013-05-17 18:59:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam dostalem proppzycje pracy w projekcie BAT zaczynajacym sie 3 czerwca . czy warto podkac ta prace ?pytam bo mam takze inne propozycje.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie British American Tobacco
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy British American Tobacco?
Zadaj pytanie
x