Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: British American Tobacco

zdjecie uzytkownika
świadomy batman - 2013-02-14 17:57:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kiedyś było naprawdę super i daj Bóg, że firma się obudzi i coś z tym fantem zrobi. Opinie o firmie i atmosferę w niej panującą psuję ludzie pokroju asm-a (usunięte przez administratora). O, czas prywatny, urlopu czy l4 jest dla niego niczym, sms-y czy telefony na dobranoc, bynajmniej nie z życzeniami spokojnej nocy a z JEGO oczekiwaniami na dzień następny są normą. Może ktoś u góry, pomyśli czemu u tego Pana przez ponad rok, przewinęło się już 3 TMR-ów, wszyscy zrezygnowali.
zdjecie uzytkownika
IT - 2013-02-16 13:44:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie dajmy się zmuszać do używania własnych komputerów! Pracodawca nie ma prawa żądać żebyśmy obrabiali cokolwiek na prywatnych komputerach (chyba, że pisemnie i odpłatnie zleci to pracownikowi - podobnie jest w innych firmach za użytkowanie np. samochodu prywatnego w celach służbowych - opłata zawiera paliwo oraz amortyzację samochodu)!
Co więcej - zmusza nas do posiadania programów tj Excel itp. - czy zapłacił ktoś pracownikom za te programy? Czy może woli nie pytać jaką kopię posiadają jego ludzie na swoich komputerach? Piractwo przeciaż dotyczy tylko służbowego sprzętu, a to, że pracownicy mają obrabiać służbowe rzeczy na swoim sprzęcie - to już nie jest zmartwienie pracodawcy. Otóż nie jest tak do końca - czy pracodawca w takim przypadku nie czerpie korzyści z oprogramowania pochodzącego z niewiadomego źródła (pewnie ZAKŁADA, że każdy ma legalną kopię Office Pakiet)?
Zachęcam Was do zatrzyamnia kopii maili z plikami do "obrobienia" - może to się Wam bardzo przydać.
zdjecie uzytkownika
ASMbuster - 2013-02-16 14:26:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie ma przeszkód, by telepracownik wykonywał swoje obowiązki na własnym sprzęcie (np. stacjonarnym komputerze domowym). Kwestię tą pracodawca powinien z nim uregulować w umowie.
Może to być odrębna umowa, dotycząca używania wyłącznie prywatnego sprzętu do celów służbowych w telepracy. Poniżej jak mogą wyglądać jej naistotniejsze zapisy:

Pracownik oświadcza, że jest właścicielem sprawnego technicznie komputera marki ............ (oprócz nazwy firmy powininny tu być dane dot. procesora, pojemności dysku, pamięci) wyprodukowanego w roku ..... (zwanego dalej komputerem prywatnym).

Pracownik zobowiązuje się, w okresie obowiązywania umowy/porozumienia o wykonywaniu pracy w formie pracy z ..... (data) używać komputera prywatnego do celów służbowych związanych z wykonywwaniem telepracy, a pracodawca wyraża na to zgodę.

Pracodawca zobowiązuje do wypłaty miesięcznego zryczałtowanego ekwiwalentu za używanie prywatnego komputera w wysokości ....... zł (słownie ............ złotych).

Strony ustalają, że ekwiwalent stanowi pokrycie kosztów związanych z serwisem, konserwacją i ubezpieczeniem prywatnego komputera i pracownikowi nie będą przysługiwać z tego tytułu żadne świadczenia, w szczególności wynikające z art. 67(11) par. 1 Kodeksu pracy.
Wypłata ekwiwalentu będzie dokonywana na rachunek bankowy pracownika, na który pracodawca przelewa wynagrodzenie pracownika ze stosunku pracy w terminie dokonywania wypłaty wynagrodzenia za pracę.

CZY KTOŚ ZAPROPONOWAŁ NAM COŚ TAKIEGO? ALBO CHOCIAŻ POPROSIŁ (NIE NAKAZAŁ) O UŻYCIE SPRZĘTU PRYWATNEGO? NIE DAJMY SIĘ WYKORZYSTAĆ!
zdjecie uzytkownika
zwykły tmr - 2013-02-18 20:00:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Karygodne postępowanie Danego, jest według mnie jedynie kwestią czasu - jego poprzednik przegiął i wszyscy wiemy jak skończył. (szkoda,że wół nie pamięta jak cielęciem był).
Nie uważam jednak, że niniejsze forum jest odpowiednim miejscem na pranie swoich wewnętrznych brudów, swój żal należy skierować do działu HR.
Pomysł z komputerami jak najbardziej trafiony, zaproponujmy takie rozwiązanie na najbliższej konferencji. PAMIĘTAJMY FIRMA TO MY!

PS. teraz trzeba zabrać się za lekturę poczty, bo asm się na wysyłał - no przecież w końcu dzień biurowy dzisiaj:)
zdjecie uzytkownika
Disturber - 2013-02-20 23:36:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W BATcie jest super!!! Nie rozumiem poprzednich postów.
pozdrawiam
Disturber
zdjecie uzytkownika
książe - 2013-02-28 14:43:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po pierwsze, jezeli ktos widzi pozytywy w pracy w BAT to albo pracuje od niedawna albo jest zdrowo walniety. Po drugie niech ASM nie probuja tutaj pieprzyc glupot,i mydlic oczy,.Ogolnie jest dramat i dno. Poziom jest mega slaby jezeli chodzi przełozonych. Ktos napisal o tym zeby pisac to nie tu a do HR. Ok. Ale znowu bedzie tak, ze albo Bat wykupi link i wykasuje te wpisy, albo przyjedzie HR i bedzie pytal kazdego w czym jest problem, poczym wszystko przekaze ASM ktory bedzie sie mscil. Panowie ASM zrobcie mature w końcu. Kwestia czasu i nikt Wam nie zostanie do poniżania.
zdjecie uzytkownika
księżniczka - 2013-02-28 21:19:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
książe - 2013-02-28 14:43:05

Po pierwsze, jezeli ktos widzi pozytywy w pracy w BAT to albo pracuje od niedawna albo jest zdrowo walniety. Po drugie niech ASM nie probuja tutaj pieprzyc glupot,i mydlic oczy,.Ogolnie jest dramat i dno. Poziom jest mega slaby jezeli chodzi przełozonych. Ktos napisal o tym zeby pisac to nie tu a do HR. Ok. Ale znowu bedzie tak, ze albo Bat wykupi link i wykasuje te wpisy, albo przyjedzie HR i bedzie pytal kazdego w czym jest problem, poczym wszystko przekaze ASM ktory bedzie sie mscil. Panowie ASM zrobcie mature w końcu. Kwestia czasu i nikt Wam nie zostanie do poniżania.
14:43 a książe posty pisze... to albo jestes leser albo nie pracujesz w bat wiec. Odnosnie dna o ktorym piszesz to niektorzy wlasnie tutaj go siegaja swoimi wypowiedziami ktorych nie potrafia w cztery oczy przekazac jezeli tak owe juz maja. nie chcesz nie pracuj jak ktos juz pisal powyzej, jest tyle innej pracy obecnie na rynku.
zdjecie uzytkownika
147 - 2013-03-01 16:31:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
...Albo jest na urlopie albo na L4 albo korzysta z przyslugujacej mu 30 minutowej przerwy albo zaczal o 6.00 i juz przepracowal 8 godzin... Sherlocku.
zdjecie uzytkownika
Kierowniku zrób maturę !!! - 2013-03-01 19:22:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
księżniczka - 2013-02-28 21:19:15

książe - 2013-02-28 14:43:05

Po pierwsze, jezeli ktos widzi pozytywy w pracy w BAT to albo pracuje od niedawna albo jest zdrowo walniety. Po drugie niech ASM nie probuja tutaj pieprzyc glupot,i mydlic oczy,.Ogolnie jest dramat i dno. Poziom jest mega slaby jezeli chodzi przełozonych. Ktos napisal o tym zeby pisac to nie tu a do HR. Ok. Ale znowu bedzie tak, ze albo Bat wykupi link i wykasuje te wpisy, albo przyjedzie HR i bedzie pytal kazdego w czym jest problem, poczym wszystko przekaze ASM ktory bedzie sie mscil. Panowie ASM zrobcie mature w końcu. Kwestia czasu i nikt Wam nie zostanie do poniżania.
14:43 a książe posty pisze... to albo jestes leser albo nie pracujesz w bat wiec. Odnosnie dna o ktorym piszesz to niektorzy wlasnie tutaj go siegaja swoimi wypowiedziami ktorych nie potrafia w cztery oczy przekazac jezeli tak owe juz maja. nie chcesz nie pracuj jak ktos juz pisal powyzej, jest tyle innej pracy obecnie na rynku.
A ty (usunięte przez administratora) jakbyś miał maturę i minimalne IQ - to wiedziałbyś, że jest XXI wiek i w komórkach też jest internet.
Ale niestety nie masz matury, nie masz żadnego autorytetu wśród pracowników, nie masz nawet znajomych i zapewne szans na lepszą pracę - ale jesteś ASM'em na południu - obiektem kpin podwładnych i celem ataków przełożonych.
Tutaj będziemy pisać o której chcemy. A tej rozmowy prosto w oczy to możesz się spodziewać przy podpisywaniu przeze mnie wypowiedzenia oj będzie szczera ha ha ha

PS
Zaocznie też można zrobić maturę kierownicy.
zdjecie uzytkownika
Tablet - 2013-03-02 22:04:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co Ty, nie wolno miec przerwy. A tablety powinny sluzyc do pisania tabelek, :))) ale nie kazdy dostal, bo niektorzy brali po dwa. I
zdjecie uzytkownika
nomad - 2013-03-04 18:13:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy ktoś jest w stanie udzielić mi informacji na temat programu Management Trainee? Ile się zarabia, za co jest się odpowiedzialnym, czy można się wiele nauczyć. Czy ktoś brał udział w takim programie?
zdjecie uzytkownika
NOWY - 2013-03-08 16:42:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanko,
jest ogłoszenie na Tarnów, Dębice ASM, skad ten vacat? Nowy etat czy wyrzucili poprzedniego? Jak wygląda teren i czy jest sobie czym głowe zawracać? Prosze o info.
zdjecie uzytkownika
swirek2303 - 2013-03-11 20:11:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam mam rozmowę w czwartek na stanowisko PH Czego sie spodziewać.
zdjecie uzytkownika
swirek2303 - 2013-03-11 22:21:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam odpisze ktoś czego mam sie spodziewać na rozmowie?
zdjecie uzytkownika
gibon - 2013-03-12 19:15:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na jaki teren masz rozmowe??
zdjecie uzytkownika
duży - 2013-03-15 07:55:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozumiem że skoro cały czas tu siedzisz to nie należysz chyba do najlepszych? Bo przecież najlepsi uciekają z tego syfu
zdjecie uzytkownika
nowy - 2013-03-18 16:43:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, jest nowa rekrutacja dają całkiem dobrą kase. Czy warto teraz w nowych warunkach podjąc rękawicę ? Dziekuję za opinię (:-)
zdjecie uzytkownika
werfik - 2013-03-19 16:15:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Heh, pracowałem tam daawnooo temu...
Ładnie się tam działo. Można było i zarobić i się wybić...
Gorąco pozdrawiam Monikę F. Roberta D. i Antoniego (to już z magazynu). Co poniektórych z Australii również :D
zdjecie uzytkownika
nowy - 2013-03-23 22:21:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
JEST rekrutacja na ASM - a na Tarnów powie mi ktoś czy wartotam startować?
zdjecie uzytkownika
nick - 2013-03-24 12:52:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nowy - 2013-03-23 22:21:12

JEST rekrutacja na ASM - a na Tarnów powie mi ktoś czy wartotam startować?
Kolego,
Mając na uwadze, że termin przyjmowania aplikacji upłynął 20.03. to chyba nie warto...

P.S.
A tak na poważnie - to chyba najgorsze stanowisko w BAT (tym bardziej w tym konkretnym regionie) więc jeśli nie jesteś singlem desperacko próbującym zrobić "karierę" to raczej nie ma się nad czym zastanawiać.
zdjecie uzytkownika
monia - 2013-03-24 13:54:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Koledzy i Koleżanki,
Czy naprawdę nikomu tutaj nie przyszło do głowy żeby poruszać naprawdę istotne i trapiące nas problemy? Mając możliwość zaprezentowania na szerszym forum naszego stanowiska/opinii/pomysłów my wybieramy personalne wycieczki - na dodatek zazwyczaj w bardzo żenującym stylu. Niestety, nie wystawia nam to najlepszej laurki i znacząco wpływa na postrzeganie naszych uwag (zapewniam Was, że w takiej formie nikt nie weźmie ich na poważnie). Pamiętajmy, że otwartość w naszej firmie nie istnieje, nie możemy swobodnie i szczerze rozmawiać z naszymi przełożonymi (dotyczy wielu stanowisk). Być może zarząd nawet nie jest świadomy tego co w tej firmie się dzieje (większość problemów utyka na poziomie ASMów, którzy w obawie o swoją posadę nie przekazują feedbacku wyżej, reszta rozbija się na stanowisku RMów, którzy problemy wolą wyciszać niż rozwiązywać). Nie możemy także liczyć na wyniki YW - firmy nie otrzeźwiła nawet informacja, że 7 na 10 pracowników rozgląda się za inną pracą.

W tej sytuacji naprawdę powinniśmy wykorzystać choćby takie miejsce do opisywania istotnych problemów (bo to one sprawiają, że od lat nie rośniemy lecz kręcimy się dookoła własnego ogona). A jest ich cała masa: bardzo słaba kadra menadżerska (ludzie pracowici i oddani ale najczęściej nie grzeszący wielkim intelektem), bałagan w systemie (targetowanie zadań do poszczególnych punktów przerasta możliwości osoby, która od jakiegoś czasu za to odpowiada), planowanie (a właściwie jego zupełny brak - owszem rynek tytoniowy jest dynamiczny ale jakoś nasza konkurencja nie zmienia planów co 3 tygodnie a jednak potrafi rosnąć w ACN), wprowadzanie nowych produktów "na oślep" (cały field force wiedział, że nic nie wyjdzie z Nanoteka, Perle, LS Menthy, 20 Red itd.), ciągła gonitwa za sztuczną dystrybucją i pokryciem (wolimy sprzedać pakiet VG choć dopłacamy za jego wprowadzenie, a później za wymianę podczas banderol niż sprzedać 10 pakietów VC bo akurat na niego mamy klienta w sklepie) i wiele innych.
zdjecie uzytkownika
fan moni - 2013-03-24 20:39:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Droga Moniu, napisałaś że jest kilka powodów utraty udziałów przez BAT (prawdopodobnie powody słuszne, nie mam wiedzy aby oceniać). Ale dostrzegam w tej firmie też ogromny pozytyw. Przedstawiciele tu pracujący, a domyślam się że sporo wpisów na tym forum od nich pochodzi, to chyba najlepsi przedstawiciele FMCG w kraju. Są oni obowiązkowi, rzetelni przy wykonywaniu swoich zadań, kreatywni, myślący rozwiązaniami i z pewnością bardzo pracowici. I taki pozytyw to ogromny skarb dla dużej firmy myślącej o zarabianiu pieniędzy
zdjecie uzytkownika
milosz6556 - 2013-03-26 06:42:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
panowie jaki autkiem sie jeździ w bat? Pytam ponieważ czekam na odpowiedź w sprawie przyjęcia na stanowisko PH. I jaka kase można mniej więcej zarobić? pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Filip - 2013-03-28 21:35:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chłopie przez jakieś 10 stron tematu średnio po 4 wpisy na stronie pojawia się jakim samochodem jeżdżą PH w bacie, a jak Ty się dalej pytasz, to nawet chyba nie masz co wysyłać CV. A autem jeżdżą : OSOBOWYM
zdjecie uzytkownika
milosz6556 - 2013-03-29 12:39:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przecież wiem ze osobowym a nie tirem.... Chodzi mi o markę... Jedni piszą tak a drudzy inaczej...
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie British American Tobacco
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski