Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o British American Tobacco

zdjecie uzytkownika
Kierowniku zrób maturę !!! - 2013-03-01 19:22:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
księżniczka - 2013-02-28 21:19:15

książe - 2013-02-28 14:43:05

Po pierwsze, jezeli ktos widzi pozytywy w pracy w BAT to albo pracuje od niedawna albo jest zdrowo walniety. Po drugie niech ASM nie probuja tutaj pieprzyc glupot,i mydlic oczy,.Ogolnie jest dramat i dno. Poziom jest mega slaby jezeli chodzi przełozonych. Ktos napisal o tym zeby pisac to nie tu a do HR. Ok. Ale znowu bedzie tak, ze albo Bat wykupi link i wykasuje te wpisy, albo przyjedzie HR i bedzie pytal kazdego w czym jest problem, poczym wszystko przekaze ASM ktory bedzie sie mscil. Panowie ASM zrobcie mature w końcu. Kwestia czasu i nikt Wam nie zostanie do poniżania.
14:43 a książe posty pisze... to albo jestes leser albo nie pracujesz w bat wiec. Odnosnie dna o ktorym piszesz to niektorzy wlasnie tutaj go siegaja swoimi wypowiedziami ktorych nie potrafia w cztery oczy przekazac jezeli tak owe juz maja. nie chcesz nie pracuj jak ktos juz pisal powyzej, jest tyle innej pracy obecnie na rynku.
A ty (usunięte przez administratora) jakbyś miał maturę i minimalne IQ - to wiedziałbyś, że jest XXI wiek i w komórkach też jest internet.
Ale niestety nie masz matury, nie masz żadnego autorytetu wśród pracowników, nie masz nawet znajomych i zapewne szans na lepszą pracę - ale jesteś ASM'em na południu - obiektem kpin podwładnych i celem ataków przełożonych.
Tutaj będziemy pisać o której chcemy. A tej rozmowy prosto w oczy to możesz się spodziewać przy podpisywaniu przeze mnie wypowiedzenia oj będzie szczera ha ha ha

PS
Zaocznie też można zrobić maturę kierownicy.
zdjecie uzytkownika
Tablet - 2013-03-02 22:04:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co Ty, nie wolno miec przerwy. A tablety powinny sluzyc do pisania tabelek, :))) ale nie kazdy dostal, bo niektorzy brali po dwa. I
zdjecie uzytkownika
nomad - 2013-03-04 18:13:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy ktoś jest w stanie udzielić mi informacji na temat programu Management Trainee? Ile się zarabia, za co jest się odpowiedzialnym, czy można się wiele nauczyć. Czy ktoś brał udział w takim programie?
zdjecie uzytkownika
NOWY - 2013-03-08 16:42:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanko,
jest ogłoszenie na Tarnów, Dębice ASM, skad ten vacat? Nowy etat czy wyrzucili poprzedniego? Jak wygląda teren i czy jest sobie czym głowe zawracać? Prosze o info.
zdjecie uzytkownika
swirek2303 - 2013-03-11 20:11:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam mam rozmowę w czwartek na stanowisko PH Czego sie spodziewać.
zdjecie uzytkownika
swirek2303 - 2013-03-11 22:21:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam odpisze ktoś czego mam sie spodziewać na rozmowie?
zdjecie uzytkownika
gibon - 2013-03-12 19:15:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na jaki teren masz rozmowe??
zdjecie uzytkownika
duży - 2013-03-15 07:55:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozumiem że skoro cały czas tu siedzisz to nie należysz chyba do najlepszych? Bo przecież najlepsi uciekają z tego syfu
zdjecie uzytkownika
nowy - 2013-03-18 16:43:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, jest nowa rekrutacja dają całkiem dobrą kase. Czy warto teraz w nowych warunkach podjąc rękawicę ? Dziekuję za opinię (:-)
zdjecie uzytkownika
werfik - 2013-03-19 16:15:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Heh, pracowałem tam daawnooo temu...
Ładnie się tam działo. Można było i zarobić i się wybić...
Gorąco pozdrawiam Monikę F. Roberta D. i Antoniego (to już z magazynu). Co poniektórych z Australii również :D
zdjecie uzytkownika
nowy - 2013-03-23 22:21:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
JEST rekrutacja na ASM - a na Tarnów powie mi ktoś czy wartotam startować?
zdjecie uzytkownika
nick - 2013-03-24 12:52:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nowy - 2013-03-23 22:21:12

JEST rekrutacja na ASM - a na Tarnów powie mi ktoś czy wartotam startować?
Kolego,
Mając na uwadze, że termin przyjmowania aplikacji upłynął 20.03. to chyba nie warto...

P.S.
A tak na poważnie - to chyba najgorsze stanowisko w BAT (tym bardziej w tym konkretnym regionie) więc jeśli nie jesteś singlem desperacko próbującym zrobić "karierę" to raczej nie ma się nad czym zastanawiać.
zdjecie uzytkownika
monia - 2013-03-24 13:54:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Koledzy i Koleżanki,
Czy naprawdę nikomu tutaj nie przyszło do głowy żeby poruszać naprawdę istotne i trapiące nas problemy? Mając możliwość zaprezentowania na szerszym forum naszego stanowiska/opinii/pomysłów my wybieramy personalne wycieczki - na dodatek zazwyczaj w bardzo żenującym stylu. Niestety, nie wystawia nam to najlepszej laurki i znacząco wpływa na postrzeganie naszych uwag (zapewniam Was, że w takiej formie nikt nie weźmie ich na poważnie). Pamiętajmy, że otwartość w naszej firmie nie istnieje, nie możemy swobodnie i szczerze rozmawiać z naszymi przełożonymi (dotyczy wielu stanowisk). Być może zarząd nawet nie jest świadomy tego co w tej firmie się dzieje (większość problemów utyka na poziomie ASMów, którzy w obawie o swoją posadę nie przekazują feedbacku wyżej, reszta rozbija się na stanowisku RMów, którzy problemy wolą wyciszać niż rozwiązywać). Nie możemy także liczyć na wyniki YW - firmy nie otrzeźwiła nawet informacja, że 7 na 10 pracowników rozgląda się za inną pracą.

W tej sytuacji naprawdę powinniśmy wykorzystać choćby takie miejsce do opisywania istotnych problemów (bo to one sprawiają, że od lat nie rośniemy lecz kręcimy się dookoła własnego ogona). A jest ich cała masa: bardzo słaba kadra menadżerska (ludzie pracowici i oddani ale najczęściej nie grzeszący wielkim intelektem), bałagan w systemie (targetowanie zadań do poszczególnych punktów przerasta możliwości osoby, która od jakiegoś czasu za to odpowiada), planowanie (a właściwie jego zupełny brak - owszem rynek tytoniowy jest dynamiczny ale jakoś nasza konkurencja nie zmienia planów co 3 tygodnie a jednak potrafi rosnąć w ACN), wprowadzanie nowych produktów "na oślep" (cały field force wiedział, że nic nie wyjdzie z Nanoteka, Perle, LS Menthy, 20 Red itd.), ciągła gonitwa za sztuczną dystrybucją i pokryciem (wolimy sprzedać pakiet VG choć dopłacamy za jego wprowadzenie, a później za wymianę podczas banderol niż sprzedać 10 pakietów VC bo akurat na niego mamy klienta w sklepie) i wiele innych.
zdjecie uzytkownika
fan moni - 2013-03-24 20:39:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Droga Moniu, napisałaś że jest kilka powodów utraty udziałów przez BAT (prawdopodobnie powody słuszne, nie mam wiedzy aby oceniać). Ale dostrzegam w tej firmie też ogromny pozytyw. Przedstawiciele tu pracujący, a domyślam się że sporo wpisów na tym forum od nich pochodzi, to chyba najlepsi przedstawiciele FMCG w kraju. Są oni obowiązkowi, rzetelni przy wykonywaniu swoich zadań, kreatywni, myślący rozwiązaniami i z pewnością bardzo pracowici. I taki pozytyw to ogromny skarb dla dużej firmy myślącej o zarabianiu pieniędzy
zdjecie uzytkownika
milosz6556 - 2013-03-26 06:42:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
panowie jaki autkiem sie jeździ w bat? Pytam ponieważ czekam na odpowiedź w sprawie przyjęcia na stanowisko PH. I jaka kase można mniej więcej zarobić? pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Filip - 2013-03-28 21:35:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chłopie przez jakieś 10 stron tematu średnio po 4 wpisy na stronie pojawia się jakim samochodem jeżdżą PH w bacie, a jak Ty się dalej pytasz, to nawet chyba nie masz co wysyłać CV. A autem jeżdżą : OSOBOWYM
zdjecie uzytkownika
milosz6556 - 2013-03-29 12:39:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przecież wiem ze osobowym a nie tirem.... Chodzi mi o markę... Jedni piszą tak a drudzy inaczej...
zdjecie uzytkownika
Josters - 2013-03-30 00:45:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gosciu w ej firmie jest super ! Kasianka, realizuję targetu mam wsparcie od ASMa i kartę medyczną. Wożę się Octavią i mam gdzieś paliwo. Ogarnicie się gamonie praca super i jest fajnie. Kleję premie co miesiać, fajury się żenią a moj bos obiecał mi nową nagrodę. Mamy dobry biznes na granicy przy fajkach buduję dom bo interes idzie. Poleca jest ekstra !!!!!!!!!! Wszystkim cieniasom muwie kategoryczne NIE !!!!! Idze sobie z tad !
zdjecie uzytkownika
milosz6556 - 2013-03-30 21:45:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o taka opinie mi chodziło...:) dzięki stary....pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Krejzol - 2013-04-02 23:45:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Monia, a jak wygląda z tym całym dwuletnim programem menadżerskim?
Orientujesz się może? Czy faktycznie zdobywa się w ciągu tych lat taaaaaaaaaaakie doświadczenie czy to tylko pic na wodę?
Jest możliwość zatrudnienia po ukończeniu szkolenia?
zdjecie uzytkownika
KIM - 2013-04-04 17:36:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hey... jak wygląda proces rekrutacyjny PH w bacie...
z góry dziękuję za odpowiedz
zdjecie uzytkownika
Monia - 2013-04-04 19:25:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po ukończonym programie (zakładając zrobienie dobrego wrażenia i ukończenie procesu) jest realna szansa, wręcz pewność otrzymania dobrego stanowiska. Co do zdobytej wiedzy to jest to mocno wątpliwe (tzn. ona będzie całkiem spora ale raczej oderwana od rzeczywistości i realiów panujących w branży). Podsumowując - fajna rzecz do wpisania w CV.
zdjecie uzytkownika
milosz6556 - 2013-04-04 20:10:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rekrutacja polega na tym ze pierwsze oddzwaniają do Ciebie i zadawaja pytania. Jeśli przejdziesz to zostajesz zaproszony na rozmowę rekrutacyjna na wskazane miejsce. rekrutacje przeprowadza dwóch panów. Zadają Ci oni pytania na zmianę albo jeden a drugi raz na jakiś czas. Rozmowa trwa około 1.5 godziny.
zdjecie uzytkownika
ziom - 2013-04-05 03:03:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co Ty kobieto bredzisz, jak jest dokladnie odwrotnie. Wiedzy masz mnostwo bo skaczesz po stolkach, a pewnosci do stanowiska nie masz, bo zawsze mozna przeciez wrzucic na specjaliste albo nie przedluzyc umowy, w zaleznosci od okolicznosci. Byly i takie, i takei przypadki. Oczywiscie mozesz tez objac stanowisko, jesli jestes dobra/dobry.

zdjecie uzytkownika
nowy - 2013-04-07 20:29:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, mam pytanie - o co pytają na rozmowie? Przeszedłem pomyślnie pierwszy etap (zostałem wybrany z 200 osób, a dokładnie 8 osób wybrali) o co będą pytać?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie British American Tobacco
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x