logo British American Tobacco

British American Tobacco

Warszawa

Opinie o British American Tobacco

Agnieszka 2017-03-29 08:55
A jakie British American Tobacco oferuje benefity?
1
Tomek 20 lat VS 2017-03-30 19:50
Agnieszko zajechałaś ubozem! Trolisz na forum ! Chciałbym z Tobą porozmawiać twarzą w twarz o firmie ,zasadach ,uczciwości,prorodzinnej polityce firmy,bonusach,czasie pracy itp...
8
Jaco 2017-03-31 09:23
A ja właśnie w poniedziałek zaczynam pracę jaką PHVS i jestem pełen optymizmu, bo kto chce i ma ambicję to na pewno da sobie radę. Znam realia i wiem, że często trzeba się napocić w tej branży ale kto idzie do takiej pracy powinien mieć taką świadomość...
Agnieszka 2017-03-31 09:31
@Jaco, w takim razie powodzenia! Koniecznie podziel się z nami swoją opinią po pierwszych dniach w nowej pracy! A co możesz powiedzieć o rozmowie kwalifikacyjnej? Jak przebiegła?
Jaco 2017-03-31 10:04
Rozmowa w miłej atmosferze bez napięcia ale oczywiście trzeba wiedzieć na czym ta praca ma polegać. Mam doświadzczenie przedstawiciela także to jest duży plus. Jak ktoś nie miał doczynienia w podobnej pracy to może mieć ciężko ale pytania proste i logiczne...
1
Agnieszka 2017-03-31 10:15
@Jaco, dziękuję za informację. A czy firma jest otwarta również na osoby, które dopiero zaczynają swoją karierę? Osoby bez doświadczenia?
1
Jaco 2017-03-31 10:28
To już pytanie nie do mnie. Ja dopiero zaczynam pracę w tej firmie więc musisz pytać osoby, które już jakiś czas mają z nią doczynienia. Pozdrawiam.
alien 2017-03-31 19:27
Proszę nie trolować. To ma być forum z prawdziwymi opiniami, ale skoro firmy płacą wam za moderowanie, to jest to zwykłe skur...
5
Szczęśliwy były Vanseller 2017-04-02 01:03
Droga Agnieszko ;)

Siedzisz sobie w ciepłym biurze na Krakowiaków, pracujesz od 8-16. Cross dock i pracę vanselera widziałaś pewnie na tym filmiku propagandowym z początku DSSa. Powiem Ci jak jest...
Pracowałem w BATcie w Lublinie, za czasów ASM Radka i Tomka. Nic dobrego o nich nie mogę powiedzięć, ale o tym poźniej. To nie była praca, to było tyranie. Kiedy Ty sobie smacznie spałaś ja już jechałem na pierwszy sklep, często oddalony po 60-70 km od magazynu, robiłem po min 15 wizyt i wracałem jak najszybciej z powrotem, bo za nadgodziny nie płacicie. Wszystko było na mojej głowie, zatowarowanie vana (jak brakowało towaru to siedzenie na magazynie i dzwonienie po kolegach, i żebranie o kilka pakietów, bo dostawy 3 razy w tyg. to trochę mało, a ciśnienie na sprzedaż ostre), serwis i naprawy vana (ASM nawet nie kwapił się żeby umówić Cie na serwis). Wspólne ,,commony'" z kierownikiem, klasa sama w sobie ! ASM przyjedzał do Ciebie koło 9-10 jak się wyspał, na wizycie z nim było, że tak powiem pajacowanie. Robienie z siebie idioty przy kliencie i stosowanie super ektra technik sprzedaży. Z wizyty która normalnie trwała max 15-20 min, robiło się 30 min i więcej. Kierownik posiedział kilka wizyt i jechał sobie na magazyn, albo do domu, a Ty rypałeś dalej bo jeszcze wizyty były do zrobienia - powrót na magazyn o 16... ! Rozliczenie gotówki, towaru, wyżebranie jakiś pakietów od kolegów - bo Ci brakło. Powrót do domu po 17... Lato na vanie, coś pięknego ! Chciałbym Ciebie i tych Panów z krakowiaków, zobaczyć w długich spodniach na pace przy 30 stopniach za zewnątrz :) a na pace prawie 40 ! I ten wiatraczek zamontowany przy dachu, który zamiast chłodzić, przy włączeniu rozprowadzał nagrzane powietrze po vanie ! A drzwi na pake trzeba przecież zamykać... bo nasze bezpieczeństow itp... Fakt, zdarzyło się raz, że zarząd w odruchu litości czy czegoś tam pozwailił na przychodzenie do pracy w krótkich spodentkach kilka dni, mają gołębie serce ! Teraz coś o kadrze kierwoniczej - jeśli można tak o nich powiedzięć... W życiu nie spotkałem się z tak niekompetentnymi ludzi, nie dałbym im nawet imadła do pilnowania - jeśli wiesz co to imadło ( patrz google.). Ludzie którzy potrafią straszyć programami naprawczymi, przyczepiają się o byle pierdołe, jeżdzą, kontrolują ipd., nic nie potrafiący załatwić. Na jednej porannej odprawie do kolegi, starszego wiekiem, długim stażem, w odpowiedzi na jego pytanie, dość nie wygodne dla ASMów, usłyszał, że ,, Rekrutacja na kasę w stokrotce trwa....". kolejny kolega był non stop cofany z urlopów... Mógłbym pisać i pisać, ale mi się już nie chce. bo do rana mógłbym siedzieć. Rusz się z ciepłego stołka i przejdz się do Marysi P. (dział HR) i niech Ci opowie o Lublinie i jakie się tam cuda na kiju działy :) Przez tych dwóch ASMów, z BATa odeszło kilku fajnych i doświadczonych chłopaków ! jedynym plusem tej pracy była atmosfera pośród PH, ale i ona zaczela upadać. Mi się udało uciec, bardzo się z tego cieszę ! Życzę tego każdemu, świat nie kończy na Vanie.
23
Rys 2017-04-02 14:12
Agnieszka ma dzis wolne jest na etacie wiec w weekendy nie przeszkadzac
3
Agnieszka 2017-04-03 10:30
W żaden sposób nie współpracuję z British American Tobacco. Jestem redaktorem serwisu GoWork.pl Jeżeli chcecie dowiedzieć się więcej o moim zadaniu, proszę o najechanie myszką na ikonkę mikrofonu zamieszczoną przy moim nicku. Chętnie również poznaję Waszą opinię na temat warunków pracy w firmie, dopytuję o niektóre kwestie. @Szczęśliwy były Vanseller dziękuję, że podzieliłeś się swoją opinią.
500 zł 2017-04-03 17:13
Ktoś z was albo z oddziału był obciążony za stłuczkę? Jeśli tak to jaką kwotą?
Tomek 20 lat VS 2017-04-03 19:11
Nic kolego nie uległo zmianie. Po zmianach w trasach przez zewnętrzną firmę wygląda to tak na papierze. Pierwsza wizyta o 7,15 a dwudziesta czwarta 14,15 długość trasy 230km z zachowaniem kroków wizyty PH BAT. ASM przyjerzdza na kontrol i mówi po sprawdzeniu wykładaj towar na półkę żeby była widoczność ofert promo to zajmie minutkę,wypełnienie ankiety też minutkę,rozmowa z konsumentem minutka. Zjedziesz z nim o16 a pracę rozpoczołeś o 6 zanim rozliczysz vana i kase jest 17,00 czyli 11 h a asm ci powie że fajne wizyty ale jeszcze to i .....to...popraw słabo dociskałeś,pracuj z materiałami a jutro o 6 kolejne zebranie. Wypłata nieadekwatna do odpowiedzialności zadań i godzin pracy . Nadgodziny to temat tabu wszyscy wiedzą że są ale nikt niechce o nich mówić chyba że tylko ci co odeszli i założyli sprawy w sądach. Dziś miałem taką sytuację w poprzednim miesiącu sprzedałem 45 kg tytoniu przy 23 dniach sprzedażowych na kwiecień dostałem target 42 kg a jest 19 dni . Tekst asm-a ale będą dwa dni z podwójną sprzedażą........ha ha ha to masz 21 dni....... Pozdrowienia dla Agnieszki :)
18
a 2017-04-03 19:49
Cała prawda o tym korpo-głównie!!!!!!!!
11
marus 2017-04-05 21:01
Słabo wygląda to 45 kg tytoniu przy moich 110 kg.
3
Iza 2017-04-06 22:00
Specjalista ds. Pozyskiwania i Rozwoju Talentów taką ofertę znalazłam w firmie i mam pytanie o więcej szczegółów.
Kompot 2017-04-07 12:30
Sprzedaz 105kg i nie dostaniesz kasy a ktos inny dostanie 110% za sprzedaz 30kg :D
5
Sympatyk 2017-04-10 19:16
Czy na pewno jest tak źle w firmie? Myślę, że wiele wpisów pochodzi od osób, które nie są sympatykami pracy solidnej ! Niestety firmy muszą walczyć z potwornym hekjtem w internecie. Szkoda bo inni tylko tracą.
2
a 2017-04-14 19:19
o czym ty [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
4
Były murzyn 2017-04-17 13:57
Szczęśliwy były Vanseller i Tomek 20 lat VS uwierzcie piszą cała prawdę o tym korpo gównie wypierpapier z tego kraju błazny z całą tą świtą polaczków sprzedawczyków typu dyrektor asm itp
10
Agnieszka 2017-04-19 10:14
@Iza, jakie dokładnie informacje chciałabyś poznać? Dla zainteresowanych zatrudnieniem się w owej firmie, pod linkiem znajdziecie aktualne oferty pracy: http://www.bat.com.pl/group/sites/BAT_9Y2FAC.nsf/vwPagesWebLive/DO9YTE9V?opendocument @Tomek 20 lat VS, co w takim razie chciałbyś zmienić w firmie?
Tomek 20 lat VS 2017-04-25 20:29
Zacznijmy od tego kim jest Ph w firmie(magazynierem,fakturzystką,kasjerką,kierowcą,księgową merchandiser ) .Zmieniłbym 1/3 kadry menadżerskiej na szczeblu regionu i makroregionu która świadomie w imię stanowiska ,ambicji i zadufania w sobie świadomie łamie kodeks pracy i udaje że nic o tym nie wie. U pracownika który dostaje ocenę pracy na 5 przeprowadzać trzy kontrole w miesiącu to trochę dziwne.W kwietniu 5 zebrań o 6 rano w tym jedno zaraz po świętach(wtorek) około godziny mając świadomość iż połowa pracowników normalni kończy pracę około 16 (10h). Zadanie na zwiększenie bazy klientów, wyśrubowane targety + 50 % do rok wymusza to do jeszcze dłuższego czasu pracy. Podział targetów wymaga zmiany nikt nie wie jak,na podstawie czego są ustalane w jaki sposób (cyfry targetu z centrali różnią się od tych co daje kierownik ). Młodzi nie wiedzą nic o funduszu socjalny co komu się należy o wszystko trzeba się dopytywać. Telefon do bhp-owca lub e-mail zapomnij że jest wywieszony a człowiek z hr podobno jest.... na tele.Ankiety są anonimowe ale musisz się logować pinem,,,ha,ha.Wysłałbym ludzi z centrali w teren nie na dzień tylko tydzień ,tych kturzy układają nam zadania i zarządzają " pokaż na co cię stać ale nie jeden raz.............."". Ale jest też plus w większości oddziałów są piłkarzyki i nowość xbox!!!!! tylko pytam kto po 10 h pracy będzie z tego kożystał. Ten kto to kupił i wymyślił stanowczo niema pojęcia o pracy ph w firmie. Plusem tej pracy jest systematyczny przelew na konto i wszystko jest na kwicie no i ekipa z którą pracuję na codzień część znam od kilkunastu lat .
14
Agnieszka 2017-04-26 08:42
@Tomek 20 lat VS piszesz, że kadra menedżerska łamie kodeks pracy. Co masz na myśli? Czy wspominasz tutaj o jakichś konkretnych sytuacjach?
as ck 2017-04-26 11:14
Jest niewielu na tym forum którzy mówią jak jest naprawde , ale kolega Tomek 20 lat pisze zgodnie z faktem, nie słuchajcie figurantów jak 'goral'bo to podstawieni korpo-asmowie którzy mają tak mózgi zjechane i nie tylko (r..chani w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przez RM) że wszystko cacy tu napiszą .
9
Donek 2017-05-05 11:16
Czy mógłby ktoś dodać kilka informacji o pracy dla przedstawiciela handlowego ds. wydarzeń konsumenckich Horeca? Na czym polega praca a chciałbym dostać się do firmy?
Kaszub 2017-05-07 09:32
Jest tutaj ktoś z Gdańska? Co tam się wydarzyło, że jednego dnia zwolnili 5 chłopa dyscyplinarnie? Co oni tam odwalili? Ponoć przekręcili BATa na pół bańki?
Dariusz 2017-05-09 22:41
British American Tobacco to marka i nowoczesność. Lubie swoją prace w firmie i nie zamieniłbym jej na inną.
1
TPD 2 2017-05-10 20:11
Mało widziałes i mało wiesz
7
Kaszub3 2017-05-11 23:14
U ktorego Asm-a w Gdansku polecialo tych 5 chlopa
5
Agnieszka 2017-05-12 08:50
@Dariusz to bardzo dobrze, że jesteś zadowolony ze swojej pracy w tym miejscu. Na jakim stanowisku jesteś zatrudniony? Co możesz powiedzieć więcej o pozytywach pracy w British American Tobacco? Za co przede wszystkim cenisz swoją pracę?
VSTL 2017-05-12 15:13
Nie wiem co się stało w Gdańsku. Zastanawiający jest inny fakt. Czemu nikt nie chciał do Gdańska jechać i pomagać? Propozycja była i można było zarobić dodatkowe pieniądze. Firma gwarantowała nocleg i wyżywienie? :)
3
@HEEL 2017-05-13 00:53
No jak byś wiedział do kogo masz jechać pracować też byś się nie kwapił.
5 chłopa poleciało no i na tym koniec bo reszta nieruszalna
5
VSTL 2017-05-13 22:20
Co się w GD stało, że poleciało 5 głów?
Tomek 20 lat VS 2017-05-16 10:02
żle postawione pytanie! jak to się stało skoro Asm-owie nic innego nie robią jak tylko kontrolują:} Nawet tego porządnie nie potrafią zrobić! ...braki asortymentu, problematyczni klienci,wsparcie,limity kredytowe,zastępstwo na trasie-zapomnij ale kaski sobie za bzdury przyznają.
6
Nosel 2017-05-18 08:13
@Tomek 20 lat VS Mając tyle lat może lepiej zająć się pracą a nie gdybaniem?
2
Ktos 2017-05-23 15:35
Moze ktos napisac realne zarobki w tej firmie, jak i mniejwiecej godziny pracy? Z gory dziekuje. Oczywiscie chodzi stanowisko vs ph.
ck 2017-05-24 18:01
Widzę, że pojawiło się ogłoszenie na Krakowie, czyżby Muszka wprowadzał swoje rządy?
1
Delegat 2017-05-24 23:25
British American Tobacco jest fajną firmą, mają swoich ulubieńców na forum.
1
mario ck 2017-05-28 13:38
To w Krakowie takie cieniasy że z taką ciotą jak Mucha nie umieją sobie poradzić!!!
Już dawno ten kondon Tasiora powinien mieć ryj zbity.
10
Agnieszka 2017-05-29 09:22
@ck więcej ofert pracy British American Tobacco możesz znaleźć na ich stronie internetowej: http://pracawbat.pl/
Anon 2017-06-05 14:51
Nie dyscyplinarnie a 4 wypowiedzenia (zlamanie procedur) a jeden dyscyplinarka za przekret, na 200tys a nie pol banki.
Delegat 2017-06-11 19:28
Ile może zarobić przedstawiciel handlowy w Warszawie tak mniej więcej? Jakie wyposażenie daje firma? Jaka jest atmosfera? Zależy mi raczej dostać sie do pracy.
rob 2017-06-14 20:36
Dno i kilo mułu banda złodziei korporacyjnych dorobili się na ludziach
4
Daniel 2017-06-17 09:26
Witam, pracował ktoś w tej firmie na stanowisku samodzielnego kontrolera jakości? jakie warunki pracy, praca zmianowa? jakie zarobki? pytam o fabrykę w augustowie.
Pozdrawiam
Praktykant 2017-06-18 21:29
Fajna firma , dzięki nim mam płatne praktyki w sprzedaży w Warszawie.
mobilny 2017-06-20 17:00
Tylko uważaj, oni lubią tam takich młodzików. Zrobią Ci korporacyjne pranie mózgu i pożegnaj się z godnością, ale czego nie robi się dla kasy...
2
Grażka 2017-06-21 22:59
Czy coś nowego się dzieje w firmie? Mają bardzo długą listę ofert pracy i zastanawiam się jaka jest tego przyczyna? Może ktoś wie czy praktyki mogą być pomocne w dostaniu się do pracy. Ile płacą i jak długie są praktyki. Będę bardzo zobowiązana za pomoc.
xyz 2017-06-23 13:49
mucha mucha kto w krakowie cie dzis ru.cha?
1
xyz 2017-06-23 13:50
mucha mucha kto w krakowie cie dzis ru.cha?
2
mr 2017-06-24 18:33
Czy ktoś mógłby powiedzieć, na jakie zarobki na podstawie może liczyć przedstawiciel/vanseller?
Dzięki :)
Zostaw swoją opinię o British American Tobacco - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie British American Tobacco