Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o British American Tobacco

Pracowałeś w firmie British American Tobacco i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
doświadczony - 2014-09-25 22:23:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pan Tadeusz.... - 2014-09-24 23:44:51]:
Opowiadasz kompletne bzdury!! Najprawdopodobniej mieszkasz kątem u mamusi nie posiadasz żony dzieci i doświadczenia. Ewentualnie jesteś stołkowym w BAT.Zgłaszając nieprawidłowości w firmie musisz dostarczyć dokumenty i powołać najważniejsze świadków!Znajdziesz chętnego? bo sam jak ciebie powołam to zmiękniesz.Każde oficjalne pismo do PIP to automatyczne zwolnienie z pracy w ciągu miesiąca za brak wyników rozbieżności itp..Jeśli nawet PIP znajdzie nieprawidłowości to firma dostaje max 5000 mandatu i to wszystko.W BAT wystarczy że każdemu pracownikowi zabiorą złotówkę z wypłaty:}Jedynie jak masz inną pracę to szukasz chętnego papugę i składasz wniosek do sądu o nadgodziny również wystarczą codzienne complidy plus 2 świadków i po 3,4 latach otrzymasz swoje pieniądze.Gadanie twoje wstań i działaj nie w kompie jest śmieszne.Jesteś tak asertywny to dlaczego nie podajesz swoich danych.Uzdrów jeszcze Polską służbę zdrowia i finanse publiczne jakiś marazm ciebie dopadł.Nadgodziny są i będą ludzie nie dostaną za nie pieniędzy przez takich jak ty.
zdjecie uzytkownika
Wujek - 2014-09-25 22:37:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Popieram. Po prostu nóż w kieszeni się otwiera Ty człowieku musisz walczyć o swoje a tu jeden ma w dupie i zapierdziela w mieście 100 mając w dupie życie innych i swoich dzieci bo ma immunitet, druga dostaje odprawy 500 tys za upadek PKP a trzeci idzie do Spółki z udziałem Skarbu Państwa i dostaje 2 mln rocznie wypłaty . wielki fachowiec od wizerunku naszego byłego premiera. A co on ma wspólnego z paliwami pytam się. A Ty człowieku nie możesz swojej kasy się doprosić pracując po 12 godzin a czasami więcej czekasz na wypłatę głodową oczywiście bez premii po Pan wielki ASM pojedzie i stwierdzi że naklejki Pall malla nie było do specjalistów miesiącami chyba wcześniej zdechniesz niż się dostaniesz co za chłam co za obkrawanie jawne ludzi. Za komuny było jak było ale każdy miał prace jeździłem na kolonie z za darmo jeździłem na obóz za darmo dresy dostawałem za darmo, bloczki z klubu na obiady za darmo nikt się nie martwił żeby można było przeżyć do pierwszego.

Powiem tyle: złodziej na złodzieju rozkrada ten kraj i w ogóle się z tym nie kryją kuźwa Hitler by się znowu przydał. Chcieliśmy demokracji, Unii to mamy
ludzie muszą kombinować żeby przeżyć. Sami doprowadzają do tego że ludzie biorą firmową kasę , bo kradną Ci u góry na stołkach.
zdjecie uzytkownika
Sposób na asm.... - 2014-09-25 22:49:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [doświadczony - 2014-09-25 22:23:46]:
Oj, skoro jesteś tak "doświadczony" to powinieneś wiedzieć jak zadziałać pod warunkiem, że masz jaja. Wchodzisz rano do xd i idziesz do swojego ASM'a. Masz swoją kartke i każesz mu podpisać o której jesteś.Następnie po zliczeniu idziesz do swojego kochanego ASM i dajesz mu tą samą kartke i znowu podpis. Wracasz z trasy to samo. Jezeli Twoj Asm juz nie jest w xd ( co pewnie normalne, po co ma tyle czasu siedzieć w xd) to dajesz do podpisu innemu, jezeli jest w xd. I tak pare dni. Masz gotywy kwit na przepracowane godziny. A jak ASM nie chce podpisać zrób z tego notatke tak jak oni robią na nas. U mnie poki co ASM wszystko podpisuje. Widac ze ma tez wyje....
zdjecie uzytkownika
BAT - 2014-09-25 22:52:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No coz, polska choroba. Strzez sie rodaka Polaka!
zdjecie uzytkownika
bacik - 2014-09-26 12:17:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie trzeba żadnej wojny żeby rodacy się powybijali, praca po 12 h i za marne grosze sama Cie zniszczy!
zdjecie uzytkownika
Vakat - 2014-09-26 14:45:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Sposób na asm.... - 2014-09-25 22:49:07]:
Kolego ty długo nie popracujesz.Uwierz mi ze znajdą coś na Ciebie zeby cie uwalic a to ze:
1)nie odznaczyleś odpowiednio dystrybucji
2)nie dojechales do wszystkich klientow
3)nie nakleiłes badz nie poinformowales klienta o promocji
4)nie zrealizowales targetow (a ustalą Ci wysokie)
5)no i w koncu (nowosc) ze nie wysprzedałes droższej fajki tzw FIFO
A jak te powyższe zawiodą to zwolnią Cie za nieprzestrzeganie procedur (np finansowych) badz po prostu za to ze jesteś zbyt powolny i z 30-stoma POP nie wyrabiasz sie w 8h

Takie własnie ostatnio podejscie ma BAT.
Panowie RM-owie i ASM-owie i panie Jarku tak za daleko nie zajedzie BAT na rynku gdzie dziala konkurencja oraz hurtownie i nadchodzi wielkimi krokami dyrektywa UE
zdjecie uzytkownika
Hyży - 2014-09-26 21:11:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Koledzy powiedzcie mi jedno czy macie podobne sytuacje i bo już zaczynam się bać a nie raz zgłaszałem to ze mam problemy z V3, Dostałem ostatnio parę razy wezwania do zapłaty że mnie obciążą bo brakowało mi kasy tak z paru miesięcy wstecz chodź od Pań z biura nie maiłem żadnej takiej informacji a powiem więcej wychodziło zawsze na zero podobno to 30 zł, to 100zł, to 1zł itp inne kwoty. Kaskę liczę zawsze trzy raz na maszynie trzy razy ręcznie zawsze tak robię na końcu zawsze też liczę kwoty kalkulatorem i nie możliwe żeby się nie zgadzało . No i cóż kasę mi ściągną z wypłaty a ASM wzrusza ramionami że na pewno to moja wina że ja na pewno się pomyliłem i sytsem i Panie są nie omylne. Nie oskarżając nikogo a jak Pani z banku wali mnie w rogi bo różne rzeczy się zdarzają. Druga spraw czy macie podobno sytuację jadę do klienta zbieram kasę a za tydzień się okazuje że płatność jest nie zebrana następny przypadek jadę do klienta on ma mi ma zapłacić dzwonię do biura a Pani mówi że on ma już tą fakturkę zamkniętą. A babka kaskę mi wypłaca nieźle. Następny przypadek wystawiam kp klientowi kwota na fakturze jest inna na kp jest inna. Następny przypadek wypisuję fakturkę klientowi a on ma jeden status closed na fakturze co zebrałem kasę jeden status fakturka otwarta którą własnie wypisałem i trzecie fakturka też się jakaś pojawia w ogóle z inną kwotą. Dzwonię do IT co mi mogą pomóc to pomogą a jak nie do finansów mam dzwonić . Panie z finansów że nie wiedzą dlaczego tak jest i odsyłają do IT. Normalna jakaś paranoja. Powiedzcie mi teraz zwalniam się np za miesiąc a po pół roku przychodzi mi wezwanie że mam niedopłatę np. 50000 no to jak myślcie że nie może tak być. Parę razy Pani z finansów mi dzwoniła że mam 36000 na plusie i jak się to stało a do moich kolegów że mają na minusie albo na plusie ale później jakoś to wyjaśniają i że jest na zero. Ale ktoś sobie nagle przypomni że z tego zera robi się 20000, 50000, 10000 i ka PAnie się z tego wytłumaczysz jak nie będziesz za bardzo pamiętał co było tydzień temu a co dopiero za jakiś czas. Silska sprawa jak dla mnie ta firma. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
on - 2014-09-26 21:56:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja kilka razy miałem jaja z kasa ale po pierwszych stresach założyłem zeszyt w którym wpisywałem sumy kp z dnia i kasę wpłacona i jak miałem pewność to pani z finansów bladla jak jej wszystko ładnie przedstawiłem a ona ze pewnie jakiś dokument jeszcze nie dotarł albo błąd u nich w systemie pilnujcie wszystkiego bo teraz bat będzie o kazda złotówkę się plul jak tyle kasy wyparowało prawdopodobnie
zdjecie uzytkownika
V3 spec - 2014-09-26 23:02:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety system nie jest na tyle stabilny aby mozna było mu ufać.Podobno jakis koles kroił firme na gruba kase i debesciaki z BAT-a wykryli to dopiero po dłuzszym czasie jak gosc skroił podobno kilkaset tysiecy zł.Co do niejasnosci z finansami to sie wszystko zgadza jak piszesz wyzej...
zdjecie uzytkownika
BAT - 2014-09-27 16:52:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiedzcie mi a jak nazwać nie płacenie uczciwie kasy premii itp i jak nazwać że pracujemy za takie marne grosze i jak nazwać nie wypłacanie nadgodzin jak jest np. około 500. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
do bat - 2014-09-27 22:31:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tego się nazwać nie da ale nie ma co pisać o tym na forum bo to nic nie da bo tego i tak nikt z zewnątrz nie czyta trzeba napisać otwarty list do prezesa aby na webexie wszystkim wytłumaczył kim jesteśmy i gdzie pracujemy. I oczywiście skargi do głównego inspektoratu pip jeśli będą dostawali co miesiąc po kilkanaście kar po paręnaście tysięcy to się zastanowią co jest bardziej opłacalne i bd płacić za nadgodziny
zdjecie uzytkownika
premia - 2014-09-28 22:45:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie za 2 dni dostaniemy super informacje zarząd nas doceni za ten rok ciężkiej pracy i będzie wypłacona premia uzależniona od stażu w dss max 700zl informacja potwierdzona
zdjecie uzytkownika
Premia - 2014-09-29 00:39:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Premia max 700 pln za rok = 58,30 zł miesiecznie tyle kosztuja nasze nadgodziny?
Bardzo fajnie jesli do tego dojda jeszcze nasze nadgodziny?
zdjecie uzytkownika
Lala - 2014-09-29 09:32:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kpina licząc wszystkie moje nadgodziny plus odsetki wychodzi mi z 8000zł. Ta firma to jedne wielkie szambo.
zdjecie uzytkownika
jhju7 - 2014-09-29 18:54:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli to prawda to jakaś kompletna kpina... jak to ma się do ludzi którzy faktycznie pracują do 13 a do tych którzy zapi... do 16-18 , znowu chca zamknac nam gęby dzieląc nas...
zdjecie uzytkownika
Pet - 2014-09-29 21:49:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
To rzućcie tę robotę marne psy! Won, jak macie gdzie. U siebie na wsi ujadać. Ja pracuję mam się dobrze. Wyjścia nnego nie mam, ale też nie robie sobie i innym wody z mózgu.
zdjecie uzytkownika
do pet - 2014-09-29 23:18:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ale zauważ ze nikt na prace nie narzeka tylko na jej warunki
mówisz o wodzie z mózgu widocznie za długo tu pracujesz bo ty juz masz wodę . Wszyscy chcemy tu pracować ale nie pi 14h tylko po 8 raz dwa razy w tygodniu po 9, 10h i nikt nie będzie narzekał na zle warunki pracy . J się tu nie zatrudnialem II to aby nie mieć życia prywatnego jeszcze chwila i nie dam rady im
zdjecie uzytkownika
Kalkulatory w dłoń - 2014-09-30 22:41:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Chłopaki, weźcie kalkulatory w dłoń, wiecie doskonale ile marży na produktach BAT ma detalista, wiecie ile hurtownik, a ile łupie skarb państwa za akcyzę i podatki. Na jednej paczce Vicka firma BAT zarabia netto 5 groszy,, z których musi utrzymać xDocki, samochody, DHL, Wasze pensje i pozostałych pracowników. To weź teraz policz ile pakietów papierosów sprzedajesz miesięcznie i się okaże, że nawet nie zarobiłeś na swoją pensję, a co dopiero na nadgodziny, a gdzie reszta kosztów? Zacznij więcej sprzedawać to dostaniesz za to kasę, a jak będziesz sprzedawał tyle co teraz to za chwilę będziesz musiał szukać pracy, bo to źródełko za chwilę wyschnie. Zatem pytam każego jęczączego na tym forum: ILE PIENIĘDZY ZAROBIŁEŚ DZISIAJ DLA SWOJEGO PRACODAWCY?
zdjecie uzytkownika
no i ufo wylądowało... - 2014-09-30 23:39:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Kalkulatory w dłoń - 2014-09-30 22:41:25]:
primo: w BAT pracują również kobiety ( choć dla Ciebie pewnie dziewczyny...)
secundo: 5 gr na paczce!? Oj bateria słoneczna "skończyła" Ci sie w kalkulatorze...
tertio: ch... mnie obchodzi marża!
Te "Casio" zejdź na ziemię, rozpędź sie i walnij pustym łbem w ściane!
zdjecie uzytkownika
Kalkulatory w dłoń - 2014-10-01 01:08:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [no i ufo wylądowało... - 2014-09-30 23:39:12]:
Te "astrofizyk" widzę, że słabo liznąłeś języka włoskiego jak jeździłeś tam zbierać pomidory :-) poducz się trochę to może coś w życiu osiągniesz. Chyba nieźle cie ten włoski rolas wykręcił skoro pracujesz teraz w bacie na wanie. Jak każdy niedouczony polaczek patrzysz przez pryzmat swojej swojżojści i tylko potrafisz wyciągać rękę po kasę jak jakiś niedje..ny żebrak. Idź spać bo jutro 6 rano widzę cie w doku i dymasz w trasę, a jak ci się nie podoba to wsiadaj w swoje UFO i wracaj do włoch na pomidory, może tym razem się więcej nauczysz jak policzyć do 3 :-)
zdjecie uzytkownika
Kicha - 2014-10-01 08:11:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ty ASM zafajdany kalkulatorze bez prądu ch... mnie obchodzi ich marża itp. zatrudnili to niech płacą a jak im się nie opłaca to niech zwiną manatki i zamkną ten bajzel . I niech prezes dyrektor i inne muły na stołkach obniżą sobie pensyjki bo my na nich zapier.... i to oni nie zarabiają na siebie.
zdjecie uzytkownika
wyposzczony - 2014-10-01 17:19:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i gdzie te 700 zł na rocznicę DSS???? chyba , ze chodzi, że będą tyle odciągać z poborów hahaha
zdjecie uzytkownika
DrWitt - 2014-10-01 18:11:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
700 zł ? Ktoś puścił famę w eter. ZERO kasy !
zdjecie uzytkownika
UBOZ - 2014-10-01 18:52:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
super dziadowska firma...im większa korporacja tym bardziej dziadują
zdjecie uzytkownika
Leszek - 2014-10-01 21:31:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słyszałem że BAT ma sie wycofać z bezpośredniej dystrybucji.
Podobno to go przerosło zarówno finansowo jak i organizacyjnie.
W tej sytuacji możemy należnej kasy za nadgodzinki nie zobatrzeć.
Podobno hurtownie sprzedają coraz więcej,a nas gonią z targetami nie do zrobienia.Kolega z hurtowni potwierdza to.Podobno hurtownie dostają za target extra kase.W zw z tym ja szukam nowej roboty.Nie dla mnie ta firma.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie British American Tobacco
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x