Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o British American Tobacco

Pracowałeś w firmie British American Tobacco i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
DG_rules - 2014-09-09 22:08:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [on - 2014-09-09 19:43:50]:
Widze, że w DG dobrze się bawicie...
Co się dzieje?! Ludzie utargi kradną!?....Przecież zaraz wszystkim nam się to odbije...!!!!
Człowiek chce spokojnie pracować (no może czas pracy jest nie do końca OK), zarabiać, spełniać sie i budować kariere w BAT a tu takie sztosy! Kurcze, gdzie są ich przełożeni, mamy GPS i kasy nie upilnowali!?
zdjecie uzytkownika
Bat-one - 2014-09-10 14:40:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
BAT to firma dla której człowiek się nie liczy, wykorzystają do ostatniej kropli potu a później wezwą policję że kradniesz. Wszędzie to samo ostatnio blok zachodni jest na tapecie Szczecin ZG Legnica ... ludzie mają dość pracy bez wypłacanych nadgodzin w ciągłym stresie i z ASMami którzy mają tyle z managerów co powiedzieli im na szkleniu z panią HR. Sprawa musi być nagłośniona 500 ludzi wyzyskiwanych a nikt nic nie mówi
zdjecie uzytkownika
on - 2014-09-10 16:29:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
napiszmy do zbyszka stonogi z pierydole fiskusa i złodzieji z wiejskiej on lubi sie w takie sprawy bawić
zdjecie uzytkownika
Ph - 2014-09-10 17:47:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeszcze nie znałem firmy gdzie Ph pracują 8 h. Fakt, że 12 h to przesada ale 10 to standard - wiem co mówie ponieważ pracowałem w kilku firmach. Teraz pracuje w BAT i pracuje pomiedzy 8-10 h. Muszę tak pracować ponieważ to zbliża mnie do osiągania wyników czyli bonusa. A pracuje tutaj właśnie dla siana . Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
oooo - 2014-09-10 19:52:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Ph - 2014-09-10 17:47:49]:
najważniejsze to "dobre i profesjonalne pranie mózgu"
zdjecie uzytkownika
Maroni43 - 2014-09-10 23:02:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Wszedłem na to forum z czystej ciekawości ponieważ jak zaczynali ten projekt z rok temu chyba juz miałem przechodzić juz wszystko przyklepane kasa, badania terminy szkoleń i już miałem zaczynać ale w ostatniej chwili zrezygnowałem ze trzy dni przed startem i czytając te wszystkie opinie oraz zbierając troche opinii z rynku to chyba najlepsza decyzja jaką podjąłem, Pracuje nadal tam gdzie pracowałem tez PH firma nie za duża ale jest normalnie. Wiem że wiele z tych opinii jest napewno przesadzonych ale jakaś część prawdy być musi w tym .
zdjecie uzytkownika
BAT - 2014-09-11 21:13:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego uwierz mi w większości nie jest przesadzona . A tak z czystej ciekawości bo piszecie że ktoś tam kasę sobie pożyczył i co tyle będzie odpracowywał to chyba przy takich zarobkach do końca życia na Bata jest skazany.
zdjecie uzytkownika
Nn - 2014-09-11 21:59:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [BAT - 2014-09-11 21:13:42]:
Jakie odpracować ?? Ty trzymał byś złodzieja ? Odpracować to on sobie może ale na budowie( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
BAT - 2014-09-11 22:26:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bo ktoś pisał o 200 tysiączkach kupę kasy jak nie mają z czego ściągnąć to co do ( usunięte przez administratora ))
zdjecie uzytkownika
Cuk - 2014-09-12 11:06:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie mam pytanie,a wiadomo co z pieniędzmi za nadgodziny?? słyszę już trzeci miesiąc że mają być wypłacone:)_ może znowu wypłacą nam po 500 zł na święta i to bedzie 2 w 1 :) premia świąteczna oraz kasa za nadgodziny.
zdjecie uzytkownika
on - 2014-09-13 10:17:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cała kase za nadgodziny wzioł ten gość z opola
zdjecie uzytkownika
młody - 2014-09-13 11:55:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pierwszy raz słysze ze maja wypłacac za nadgodziny. Skąd to info?
zdjecie uzytkownika
Liszka - 2014-09-13 17:22:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
I dobrze zrobił za taką kasę jak płacą niech sami jeżdżą i sprzedają :)
zdjecie uzytkownika
Księciunio - 2014-09-13 19:49:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy w Waszych XD też są bezsensowne spotkania o 6 rano? I nie mówię tu o spotkaniach cyklowych, tylko o notorycznych bezsensownych spotkaniach które trwają po 40-50 min, minimum raz na tydzień, czasami dwa razy w tygodniu. I druga sprawa, czy w waszych XD również wypełnialiście ankiety "Your Voice" o 6 rano?
zdjecie uzytkownika
rys - 2014-09-13 20:59:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
U nas była ankieta i zebrania tez sa o 6 -)
zdjecie uzytkownika
Spokojnie - 2014-09-13 21:18:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Będzie nowa fajka i dlatego zebranie. Fajka będzie mega tania :-) dlatego zebrani
zdjecie uzytkownika
buki - 2014-09-14 13:49:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Spokojnie - 2014-09-13 21:18:24]:
no to może sklepy będą po te fajki chętniej sięgać.. nie ma co chyba narzekać na te zebrania tylko wziąć się do roboty i cieszyć z tego że kierownictwo nie siedzi bezczynnie tylko widać, że również zależy im na tym , aby wyniki sprzedażowe poszły w końcu w górę. Choć już bardziej w dół się chyba nie da
zdjecie uzytkownika
Granicznik - 2014-09-14 18:58:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Banda... to jakaś kpina Ta firma trafi do sądu za mobbing łamanie prawa pracy i pracownika oraz inne tematy w poszczególnych XD Kasa ginie bo banda z górnych stołków okrada firmę skarbówkę i wkręca w to nas!! Pilnujcie się ktoś musi się tym dowiedzieć!!!
zdjecie uzytkownika
hujtownik - 2014-09-14 19:36:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [buki - 2014-09-14 13:49:26]:
Tak zamiast cienkiego viceGnoja będzie cienki pall mall. Cienko widze wolumen pall mallla....
zdjecie uzytkownika
Ron - 2014-09-15 14:42:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałem prawie rok w tej firmie zwolniłem się bo szkoda moich nerwów za te marne grosze które nawet na waciki nie wystarczą. Jak komuś się moja opinia przed podjęciem pracy w BAT przyda to może sobie poczytać.
Praca jak praca na pewno to co Pani opisywała z rekrutacji a to co przez te 12 miesięcy przeżyłem sam na własnej skórze to już inna bajka.
Pracę zaczynałem od 6.30 z tym że dojazd do c-docku zajmowała mi 20 minut jakieś 15km z czego trzeba było odliczyć 200-250 zł na paliwo, później liczenie dokumenty itp nie wspominając już o spotkaniach co drugi dzień z ASM o 6.30. To trzeba sobie tak wstawanie zaplanować że wypada się zebrać tak o 5.30. Aha no i jak się system nie wysypał a sypał się dość często a mój rekord wyjazdu z bazy kiedy panowie z IT naprawili to chyba była 12 .Ja miałem trasę z góry już narzuconą przez moich opiekunów że trafiłem na same dziury czyli sklepy typu 2 na 2. Największa moja miejscowość to około 5000 mieszkańców dojazd w jedną stronę 45 minut bez korków i niespodzianek. Liczba dzienna klientów od 10 do 23 z tym że odwiedzanie klientów nie kupujących wielka paranoja. Jeżeli robiłem z wszystkimi procedurami liczeniem stanów zbieranie kasy wyklejaniem pall malla, dystrybucją itp
10 klientów powrót na bazę to godzina około 12.30-14 w zależności co miałem do roboty. Przy 23 klientach to już inna para kaloszy w zależności jak daleko miałem trasę to powrót na bazę między 17 a nawet 20.00 z tym że w zimie której nie było mogło by to się troszeczkę jeszcze bardziej przeciągnąć.:)Co do samej pracy ja taką lubię czyli kontakt z klientem dlatego wytrzymałem tam rok . Ludzi w moim mieście praktycznie były dwie grupy czyli typu podp... AS, kolesie ASM itp, a reszta super.
To co większość ludzi tu pisała to się zgadza np. "firma trafi do sądu za mobbing łamanie prawa pracy i pracownika oraz inne tematy w poszczególnych XD Kasa ginie bo banda z górnych stołków okrada firmę skarbówkę i wkręca w to nas!! Pilnujcie się ktoś musi się tym dowiedzieć" Ci co piszą że jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to ASM, RM, AS itp którzy mają dobre punkty i biorą premię . Ja niestety na 10 miesięcy pracy wziąłem z 3 razy jakieś ochłapy w postaci od 5 do 15 procent z podstawy 2000 zł. Zadnych dodatkowych nadgodzin nie miałem a wyrobiłem ponad chyba 400cały czas czy zrobisz czy nie podnoszenie planów dodatkowo wprowadzanie pall mall lucky itp za co coś Ci się jedno nie będzie zgadzać w plecy i już po premii. Liczba dystrybucji się nie zgadza po premii . Ilość klientów w bazie coś nie tak po premii. Itp. Praca cały czas pod presją notoryczne kontrole najpierw były wspólne jazdy z Asami a później się zaczęło ASm wspólne jazdy , za dwa dni on jedzie sam i też kontrola. Następnie pokój zwierzeń i omawianie wspólnej jazdy i jazdy jego samego jakaś paranoja . Raz w miesiącu przyjeżdżał też RM i wspólna jazda na vanie nawet wchodzimy na pakę w trójkę do kierowniczki w trójkę za ladę w trójkę następna paranoja baby na punktach miały niezły ubaw. Problem z super V3 notoryczny tak można na kasie utopić że aż miło . Jakiś głupi błąd i Pani z finansów na drugi dzień telefony do Ciebie i maile do ASM z podejrzeniami a on do Ciebie z pretensjami i jazda . Niech ludziom dadzą zarobić uczciwie to nie będą sobie pożyczać:). Jedni mogą zarobić 100 000 drudzy 2000.
A tak naprawdę to my na nich harujemy od świtu do nocy.
Firma stara się narzucić swoim klientom procedury notoryczne blokowanie. Jeszce nie spotkałem się z firmą spożywczą że po zapłaceniu przez klienta długu nie jest automatycznie odblokowywany. Po prostu zapłacił dostaję Ludzie w jakich czasach Wy żyjecie tak naprawdę to za chwilę może się okazać że mało kto będzie fajki sprzedawał bo już są bardzo drogie. Trochę szacunku dla swoich pracowników i swoich klientów zacznijcie ich szanować bo może się okazać że z prezesem na czele będziecie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po punktach.
45 minut schodzi pod sklepem żeby zrobić synchronizację i odblokować klienta. Za ten czas można by już następny spokojnie się zająć w szczególności że nikt za nadgodziny nam nie płaci. Podsumowując cały ten program dobrze pomyślany ale nie z tymi ludźmi i z tymi procedurami i z taki systemem no i nie tyle stanowisk za takie pieniądze powinno być minimum płacone razy 5.No koledzy ASM którzy awansowali z TMR, AS hurtowego itp w ogóle nie macie pojęcia podejścia do drugiego człowieka . Nie mówiąc już że jesteście wielce obsrani nie dbacie o swoich ludzi tylko o swoje tyłki. Pozdrawiam wszystkich wytrwałych i życzę dużo szczęścia i spełnienia swoich marzeń . Przepraszam za stylistykę ale nawet nie chcę mi się już pisać o tej firmie .
zdjecie uzytkownika
Merolek - 2014-09-15 17:21:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
O widze ze duzo sie dzieje w BAT w Polsce
Mam pytanie czy to prawda ze na rynku granicznym z powodu nacisku i parcia na wyniki wystawiane są faktury które wyrzucane są do śmieci ( tzw paragony).Podobno wszyscy o tym wiedzą (ASM,RM) ?
Jeśli to co poszecie wyżej i to co słyszałem jest prawdą to naprawde jest tam wolna amerykanka...
zdjecie uzytkownika
GOLDI - 2014-09-15 17:51:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Merolek - 2014-09-15 17:21:35]:
CAAAAAAAŁAAAA PRAWDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Bacik - 2014-09-15 18:58:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Żeby zrobić targety to pewnie tak robią bo chłopakom się nie chce dymać za 2tys.A ciśnienie i cele skaczą z miesiąca na miesiąc nie zrobiłeś volumenu pól roku z rzędu to nic w tym miesiącu masz i tak więcej do przywiezienia potem się dziwią ze kradną oszukują jak nie dają zarobić to kombinują!!Chyba lepiej się przenieść do DHL albo hurtowni tam lepiej płaca mniejsza odpowiedzialność i jeszcze auto do domu dadzą nie stracę na dojazd i serwis i do tego się nareszcie wyspie !!!
zdjecie uzytkownika
OLE - 2014-09-15 20:33:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kradną i będą kraść . Ci na górze bo zarabiają taką kasę czy to nie jest złodziejstwo że Prezes dyrektor itp mają kontrakty liczone w stekach tysięcy za nic nie robienie albo robienie dobrego wrażenia a Ci na dole bo dostają ochłapy i nie stać ich na utrzymanie rodziny. Ja zarabiając 2000 do 2500 przy opłatach 1500 rat na mieszkanie 600 opłat czynsz życie liczą lekko 800 stów plus telefon prąd gaz itp następne 700zł. Dziecko szkoła opłaty nie daj boże choroba jakieś 500zł następne to jest licząc nie mniej nie więcej 4100 zł miesięcznie to teraz mam pytanie jak ludzie żyją i z czego mają samochody domy jadą na wczasy za granicę wszyscy kombinują bo normalnie nie przeżyli by dwa dni. Całe polskie bagienko dziki kraj. Nie dziwę się że ludzie spierdzielają z tego dziadostwa sam jakbym był młodszy dawno by mnie tu nie było. A ASM zawsze będzie wami pomiatał i gonił bo z tego ma płacone kółko się zamyka ich też gonią a że nie ma pracy i jest dziadostwo to oni są panami w takiej sytuacji. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
były... i dzieki Bogu - 2014-09-15 21:22:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Siema na początku serdecznie wszystkim współczuje którzy muszą tutaj pracować a tym co chcą to nie zazdroszczę braku mózgu. Pracowałem w tej wyzyskującej firmie 8 miesięcy i chcę przekazać tylko jedno Panowie i Panie Weście się za siebie i poszukajcie innej pracy obojętnie jakiej pokażcie tym wszystkim idiotą że nie można tak wyzyskiwać gnębić i poniżać pracownika. Co z tego że zapłacą wam 3 czy 4 tyś jak nie macie życia prywatnego i ciągle myślicie o robocie w bacie. Czy nie przyjedzie w danym dniu ukochany Asm czy nie zaczai się regionalny za rogiem czytaj Pan Roszak. Nie będe opisywał co bat przedstawia bo to wszyscy wiedzą ale z niezrozumiałych przyczyn to znoszą. Ludzie jesteście dużo warci więc pokarzcie im... Niech zapier... sami i pokarzą jakie robia wyniki na Waszych trasach. POZDRAWIAM EKIPE Z TORUNIA trzymajcie się i powodzenia w nowej pracy oby znalazła się jak najszybciej Piterek :)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie British American Tobacco
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x