Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Interesujący profil? Udostępnij!

Profil firmy: British American Tobacco


Oceniono 1044 razy
Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.
Otrzymuj powiadomienia
Obserwuje: 83 osoby
zdjecie uzytkownika
Gdzie? - 2014-04-06 22:19:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bat - 2014-04-06 20:18:10]:
Podaj przykłady gdzie zauważyłeś takie kolesiostwo?
zdjecie uzytkownika
Bat - 2014-04-06 22:33:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gdzie? - 2014-04-06 22:19:19]:
To nie wynik obserwacji a tylko i wyłącznie faktów. Kto ma wiedzieć to wie.
zdjecie uzytkownika
przystojniak - 2014-04-07 11:09:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bat - 2014-04-06 20:18:10]:
Chyba przesadzacie z tą rotacją.W naszym rejonie nikt się nie zwolnił.
zdjecie uzytkownika
ASior w Talii BAT - 2014-04-07 17:15:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zanosiło się na poważny ciekawy PROJEKT. Ale wielu osobom wypaliły lub wypalają się BATetrie. Tak szybko rosnących planów nie widziały nawet DROŻDŻE w szklance ciepłej wody. Atmosfery brak - młodzi BATowcy dostali dalekie trasówki i pracują od 6 do 19 a inni pracują po 8h na wybranych trasach. ASy z premedytacją chrzanią robotę w systemie tym których zastępują na trasie bo nie mają odpowiedzialności za dana trasówkę,a Ci którzy są na stałe na trasówkach mają pod górkę np. ze słynnym już FDSem. Ludzie odchodzą i odchodzić będą pomimo że całkiem nieźle płacą tym którzy dobrze wynegocjowali na początku swoją podstawę albo zostali po starym BAT. Taki BAT kołchoz...bo ciężko znaleźć czas po pracy np. by pograć w BATmintona.
zdjecie uzytkownika
niewolnikBATA - 2014-04-07 18:55:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Kilka faktow, za i przeciw pracy xdock krakow:

Październik: Zapowiadało sie super, dzwoni szczęśliwa pani z nowina ze dostalem tą prace. Na poczatku była mowa o Krakowie pozniej ze blisko krakowa a potem pani spytala czy mi nie przeszkadza dojazd do jerzmanowic, b!tch please...
Ok trudno, zaczelo sie dojezdzanie z przyszlosciowym planem przeniesienia xdocku do Krakowa, jak sie okazało, do końca marca musielismy czekac na PARKING dla aut prywatnych bo nie było gdzie ich stawiac, tylko na stacji shell 100m dalej, przyszedl upragniony parking, piekny na "30" aut, ale co za tym idzie, marzenia o przeniesieniu xdocku do Krk rozpłynęły sie jak premie od cyklu za marzec.

Ludzie majacy teren krakowa maja tym bardziej trudniej, ze zamiast odejmowac im pkt, nadomiar zlego je dodaja :) Wychodzi ok 25-35 wizyt dziennie, dojazd z xdock do krk- 30min (45min+ w korkach) powrot 30min (45+ w korakach) Daje to stracona 1-2h, LOGISTYCZNIE BAT ssie...

3/4 Osób nie dostało premii przewaznie za nie wykonanie skutecznosci faktur, oscylowala na poziomie ok 70-75%. Chore.

Współczuje tylko nowym osobom składającym CV do bata, a bron boze rzucająca stałą prace na rzecz "przyszłości w bacie", Nie łudźcie się! Premia była stosunkowo wykonalna do lutego, z marcem a nie mowiac o kwietniu jest totalnie przesadzona i nierealna. Wiedz jak myslicie ze te 3tys brutto was zadowola, plus wydatki na dojazdy (w 1 strone z krakowa 25-30km) to zycze powodzenia, daje wam 2-3 miesiace bez premii i jecie kore z drzew w ramach oszczednosci.

ASMowie ciagle cisna, o pierdoly robia przesluchania w zamknietych pokojach, w tylkach sie poprzewracalo, presja niesamowita, czlowek lysy to przynajmniej nie osiwieje ;)

Mówię jak jest, Max Kolanko.
zdjecie uzytkownika
Bat - 2014-04-07 19:11:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
30% wzrost wolumenu w stosunku do cyklu marcowego to naprawde smart wyzwanie. Dystrybucja pall-mall to również coś ambitnego
zdjecie uzytkownika
rys - 2014-04-07 20:38:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bat - 2014-04-07 19:11:53]:
Miało być tak pięknie a wyszło jak zawsze,Ciekawe czy zapowiadają się jakieś podwyżki.
zdjecie uzytkownika
batory - 2014-04-07 22:51:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
W Białymstoku tez nie zaciekawie umiejscowiony xdock - dokladnie w Złotorii - 12km od znaku Białystok (gdzie jeszcze trzeba przejechac cale miasto).
Efektywnosc podniesieona wzgledem poprzedniego planu o jakies 8-10% szok!!!!
kolejny miesiac gola pensja- ale jezeli chodzi o to zeby pracowanicy pracowali za sama podstawe to rozumiem... Najlepsze jesyt to ze w tej chwili przejelismy wiekszosc obowiazkow PH z traid marketingu - wiec chlopaki maja labe a my zapierniczamy i powiekszamy asortymenty w punktach
zdjecie uzytkownika
trade - 2014-04-08 09:16:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
nie masz pojęcia czym sie zajmuje TRADE MARKETING. polozenie maty i bilownicy to nie wszystko. widac jak u was sie dogadujecie z treidem.
zdjecie uzytkownika
Bat dss - 2014-04-08 17:11:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rys - 2014-04-07 20:38:22]:
No czym się zajmuje ? Nawet nie potraficie dobić do 3D kilkunastu pundktow Delikatesy Centrum panie wspaniały trade
zdjecie uzytkownika
niewolnikBATA - 2014-04-08 18:09:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [batory - 2014-04-07 22:51:56]:
Chyba obowiązków...
zdjecie uzytkownika
batrobot - 2014-04-08 19:16:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Poziom tego dialogu równa się zeru !!! Jesteście malkontentami zajmijcie się waszymi obowiązkami a nie lejecie tu swoje łzy niezadowolenia.
zdjecie uzytkownika
niewolnikBATA - 2014-04-08 21:10:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [batrobot - 2014-04-08 19:16:41]:
O, pan ASM przemowil... Wsiadaj do vana i opierdziel 30 wizyt to pogadamy na poziomie.
zdjecie uzytkownika
pawl - 2014-04-08 22:06:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
O tym jak przegrac po pol roku...

Jest wrzesień, setki telefonów w całej Polsce dzwoni do losowo wybranych „najlepszych” wśród najlepszych, w tym samym czasie w mediach pojawiają się informacje o korporacji która „zatrzęsie” rynkiem tytoniowym i zatrudni ponad 500 osób w Polsce przy czym bardzo zaszkodzi małym dystrybutorom.
Jestem Paweł , przyjmijmy Paweł 2 miesiące na bezrobociu, no dobra może 6.
Pawle-len , przerobione ponad 20 pracodawców na przestrzeni 15-lat. (głownie PH w spożywce i napojach)
Jak już wspominałem telefony dzwoniły, wysłałem w przeciągu tygodnia ponad 100 CV-jakie było moje zdziwienie gdy na drugi dzień zadzwoniła Pani z firmy zewnętrznej przeprowadzić ze mną rozmowę, myślę -korporacja, ale będzie magiel.

ROZMOWA w skrócie:
Ma Pan ręce ?
Mam
Umi Pan prowadzić samochód?
Umim
Pracował Pan gdzieś?
Pracował
Kumputer umi?
Umi
Dobrze, dziękuje prześle ofertę do pracodawcy i odezwiemy się.
Nie zdążyłem zadzwonić pochwalić się mamie,
telefon- Pracodawca się zgodził proszę potwierdzić @ z oferta.

Październik
Dwa tygodnie szkolenia,2! (prawie)
Idac pierwszy dzień na szkolenie obawiałem się KONKURENCJI.
Co się okazało? Zatrudnili piekarza , maturzystę ,karatekę i cały przekrój elity społeczeństwa.
Do ..UJA to jest ekipa która ma zbudować dystrybucje i przebić Marlboro, L/M światową marka jaka jest PALL MALL?

Ale dobra, myślę sobie może taka strategia , otwartość na ludzi , zbieranie doświadczeń , jakiś AS w rękawie, zajebiste ceny , wajsroje niebieskie dla klienta za złocisza coś te okularki kumate w biurach wymyśla...

Puścili nas w trasę , karateka wrócił po 4 godzinach i więcej się w firmie nie pojawił , maturzysta za rogiem zarysował autobus, część pod sklepem nie może zmienić nazwy klienta i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ce „Po pros o dane Detalisty” i uwaga jest on Piekarz wrócił jak reszta kolegów kolo 21, mistrz regionu , sprzedał 14 pakietów.

Oookej , początki są trudne.
Ale Panowie i Panie co się zmieniło na przestrzeni pól roku?
Teraz serio, zatrzymajcie się na chwile i pomyślcie.

-system jak się sypał tak się sypie (wypinanie cenników i inne sceny przynajmniej raz w tygodniu)
-godziny pracy- 10 godzin w firmie to minimum
-sprzedaż? Śmieszna nie utrzymuje się nawet 1/10 samochodów w firmie
-rotacja ? Piekarz nie pracuje bo ukradł wajsroja niebieskiego a o reszcie już zapomniałem jakieś 3 miesiące temu w Warszawie rotacja na Poziomie 50% w Lodzi 40% , przy takiej pensji nigdy nie będą mieli kompletu wyszkolonych osób, biorąc na siebie odpowiedzialność i 100 tysięcy na klatę w towarze i perspektywa pracy po 12h dziennie to nie dziwie się młodym chłopakom po szkole ze rezygnują po miesiącu.

Dlaczego nikt nie słucha?
-CENY
-POL PAKIETU
-HURTOWNIK 5 razy w tygodniu
-kredyty (termin i blokowanie bez powodu)


W POLSCE MODEL DSS nie ma najmniejszych szans.
Bat powoli wraca do starego modelu, od przyszłego miesiąca wracają targety dla hurtowników i retro.
TMR-na nowo rekrutacja.
Zmiana podejścia do wynagrodzenia (nie rabialna premia)
Entuzjazm wśród ASM opadl
Szukanie dziury w całym wrod pracowników, kontrole , ciasne pokoje.

Czy to nie początek końca?
Firma miała wpompować 500 mln w projekt i rozłożyć go na 5 lat aleee...
-magazyny wynajmowane
-samochody leasingowane

Model Australijski nie przetrzymał roku (wujek google się kłania)

Jak się na to wszystko zapatrujecie u siebie w lokalizacjach?
zdjecie uzytkownika
trade - 2014-04-09 09:21:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
samochody firma zawsze miala leasingowe, TMRów nie szukaja, a hurtownicy nie maja żadnych targetów ani umów.
zdjecie uzytkownika
gutek - 2014-04-09 11:58:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i piszesz to @trade pewnie jeszcze jako obecny hurtownik British American Tobacco? przecież muszą mieć umowy...
zdjecie uzytkownika
xddg - 2014-04-09 14:27:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [gutek - 2014-04-09 11:58:47]:
olej ta firme szkoda nerwów i tak wiekszosc osob niezrozumie ze wpadli w sidła
zdjecie uzytkownika
to ja - 2014-04-10 21:46:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie chce mi się pisać bo zapieprzam od 6 miesięcy po 12 h ale rozśmieszyła mnie informacja o kontrolach to nic nie da . Znam paru PH którzy zapieprzają na amfie i do nich nic nie dociera ale na pewno dojdzie do tragedii to się za nich wezmą .
zdjecie uzytkownika
ph_kolp - 2014-04-11 10:50:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak to nie ma targetów w hurtowniach? Od połowy lutego mamy plany na pall mala i lucky - bat się ukłonił w stronę hurtowni i zaczyna płacić nie tyle retro, co za konkretne zadania dystrybucyjne.
zdjecie uzytkownika
alberto - 2014-04-14 16:27:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ostatnio na jednej ze stacji benzynowych koło Wrocławia, widziałem waszą Panią Przedstawiciel. Bardzo ładna, młoda dziewczyna zapierniczała z wózkiem i fajkami aż się kurzyło. Podziwiam umiejętności okiełznania dosyć dużego auta ;) Szacunek :)
zdjecie uzytkownika
sikoreczka - 2014-04-15 17:04:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [alberto - 2014-04-14 16:27:20]:
Dziekuje bardzo;p;p Wcale nie jest tak ciężko..wystarczy że się robi to co się lubi:D A autem jeżdzi się rewelacyjnie;p Pozdrawiam;p:)
zdjecie uzytkownika
nick - 2014-04-15 17:17:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zgodnie z wyrokiem Trybunału Konstytucyjnego, pracodawca musi wyznaczać dodatkowy dzień wolny za święto przypadające w sobotę. Święto konstytucji 3go Maja w tym roku wypada w sobotę. Czy dostaniemy wolne 2go maja? to chyba byłoby najrozsądniejsze rozwiązanie gdyż ASi już ledwo wyrabiają za "chorujących" a i im też przysługuje wolne...
zdjecie uzytkownika
nick nick - 2014-04-15 18:09:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nick - 2014-04-15 17:17:18]:
zapytaj asm, skoro do dzisiaj Ci nie powiedział kiedy wykorzystasz ten dzień za 3 maja to chyba macie problem komunikacyjny
zdjecie uzytkownika
andrzej - 2014-04-15 18:27:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chciałem zapytać czy ktoś ma jakieś doświadczenia o systemie pracy sprzedawców z Poznania? staram się o pracę w tym oddziale.
zdjecie uzytkownika
Malowany - 2014-04-16 09:50:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trochę dziwne zasady ale co poradzić, niestety w takim kraju żyjemy, takie warunki akceptujemy. Mam tylko nadzieję, że kasę oferują konkretną.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie British American Tobacco
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x