Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: British American Tobacco


Oceniono 1113 razy
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
British American Tobacco
Ilzecka 26
02-135 Polska S.A
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zdjecie uzytkownika
hahah - 2014-07-20 19:35:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [do adam - 2014-07-20 18:45:17]:
hahahaha witam serdecznie w Bat ,żeby tu pracować to MUSI TO BYĆ PRAWDZIWA MIŁOŚĆ,HAHAHA
zdjecie uzytkownika
Pierdziel - 2014-07-22 21:44:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Adam - 2014-07-18 22:53:36]:
Stary gdy ja zapytałem swojego ASM-a o to że pracuję 10-14 godzin dziennie to usłyszałem ,że system jest opracowany tak ,że 8 godzin na dzień pracy powinno wystarczyć i ,że to moja wina ,że tak długo pracuję. Gdy powiedziałem dobrze wsiadaj na vana i zrób to w osiem godzin to usłyszałem ,że to nie należy do jego obowiązków. Dał mi ASM dwa tygodnie na poprawienie mojej wydajności w pracy grożąc ,że w przeciwnym razie dostanę naganę.Po dwóch tygodniach złożyłem wypowiedzenie i niestety jeszcze 2 tygodnie musiałem zap-dalać bo byłem niezbędny. Teraz pracuję 8 godzin za lepsze pieniądze i mniejszy stres.Mam spore doświadczenie bo 17 lat jako PH w korporacjach i 9 m-cy w BAT - naprawdę odradzam pracę w tej firmie bo ten system już się wali i z tym personelem kierowniczym nie ma przyszłości.
zdjecie uzytkownika
QPA - 2014-07-22 22:33:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ile to punktów kolego miałeś dziennie że sie nie wyrabiałeś w 8 godzin?
zdjecie uzytkownika
Pierdziel - 2014-07-23 07:39:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [QPA - 2014-07-22 22:33:17]:
Kolego tak od 22 do 26 punktów i jazdy w terenie ok.200 km. dziennie.Zrobisz to w 8 godzin?
zdjecie uzytkownika
QPA - 2014-07-23 19:51:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Pierdziel - 2014-07-23 07:39:22]:
Jesli jest tak jak piszesz ze miałeś 200 km dziennie do przejechania to powinienes miec max 20 punktów.Oczywiscie zalezy to tez od innych czynników np. efektywnosci wizyt,predkosci poruszania sie vanem,ilosci sprzedawanych na danym terenie pakietów,czy tez obszarem jaki obslugujesz tzn miasto-wiocha (ilosc dostepnych sku na punktach) Jesli merytorycznie wytłumaczyłbyś to Twojemu ASM-owi i Twój ASM nie byłby bezdusznym szympansem to myśle ze powinien zmniejszyc Tobie liczbe wizyt ograniczajac np wizyty w punktach ktore moze obslugiwales 2razy w tygodniu a ich potencjal wskazywal na 1 wizyte w tygodniu.Wiem cos o tym bo ja tak robiłem.Pamietaj nie wszyscy ASM-owie sa tacy jak piszesz.Ja przynajmniej zle nie mysle o PH a cały czas myśle jak poprawic im (nam) komfort pracy.
zdjecie uzytkownika
lolipop - 2014-07-24 11:42:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W poznaniu ASM Marcin i Leszek to jakieś wypierdki bez szkoły! Nie radzą sobie w ogóle z zespołem..tylko czekac na je@@nie papierami. Samie będą(usunięte przez administratora) i może się wtedy naucza że nadgodziny czeba wypłacać. Znaleźli frajerów którzy na nich robiom to niech robiom za nędzne grosze. Trzeba uciekac z tego BATA bo wstyd mówić gdzie pracuje a Kliencie nie traktują nas poważnie.
zdjecie uzytkownika
lola - 2014-07-24 16:13:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [QPA - 2014-07-23 19:51:36]:
prędkość poruszania się vanem? sory,ale jeździmy zgodnie z przepisami ruchu drogowego to po pierwsze,a po drugie to nie są vany tylko busy
zdjecie uzytkownika
karki - 2014-07-24 21:12:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no to jest tak jak wszędzie ogolnie maksymalne wykozystywanie wydajności pracownika a to czy będziesz po ludzku traktowany zależy na kogo nad sobą trafisz... nie ma co się łudzić że gdzieś jest lepiej. Czy ktoś może powiedzieć coś o zarobkach i jak są wypłacane te nadgodziny i czy wg są wypłacane? chciałęm aplikowac jako właśnie przedstawiciel handlowy, tylko jak czytam co piszecie pracy po 14 godzin to włos się jeży na głowie i nie chciałbym się pakować w takie rzeczy bo to oznacza totalne rezygnacje z życia
zdjecie uzytkownika
Ex Vanseller - 2014-07-25 17:42:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nadgodziny karki nie są wypłacane w ogóle. Praca po 14 godzin to przesada, ale w wielu miastach jest bardzo duża rotacja pracowników, bo trzeba te 11-12 godzin pracować. Nie wyrabiasz się - to cię zwolnią. Zarobki są bardzo nierówne, między dwoma pracownikami potrafi być 800zł w samej podstawie. Ciągłe gonienie za praktycznie niemożliwymi do zrealizowania targetami. Jak dostaniesz 10% premii to możesz mieć powód do dumy. A najlepsze jest to, że realizując targety sprzedażowe nawet w 100 procentach, to jeśli nie zajedziesz do jednego klienta w ciągu miesiąca przez pomyłkę, czy powiedzmy coś w papierach ci się nie będzie zgadzało, czy powiedzmy wystawisz fakturę gotówkową na termin (o takie pomyłki nie trudno, gdyż system jest bardzo ale to bardzo kulejący), to nie dostaniesz premii W OGÓLE! Dodatkowo jakaś byle stłuczka z twojej winy i firma odciąga ci naprawdę NIE MAŁE pieniądze z wypłaty. Oni z tego tytułu nie mają żadnych zwyżek w ubezpieczali, bo zazwyczaj tak duże floty nie mają. Także firma nic nie traci z tytułu kolizji a i tak ci zabierają kasę. No i kwestia wożenia przy sobie naprawdę dużej gotówki. Niby w busach są sejfy, ale czasem jak się z 10 tyś. wychodzi od klienta, to różne rzeczy mogą się stać zanim dojdziesz do tego busa.
zdjecie uzytkownika
Ex Vanseller - 2014-07-25 17:48:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A i co do nadgodzin, to ciężko wyrobić się w 8h, kiedy rano pół godziny zajmuje ci liczenie busa i układanie fajek, drukowanie papierków itd. A po pracy masz drugie tyle o ile masz FART! Zazwyczaj popołudniowe liczenie zajmuje około 40-50 minut (liczenie busa, liczenie kasy, czekanie aż liczarz w ogóle dojdzie do twojego busa, wpisanie raportów na tablicę, wypełnianie papierków - trochę tego jest). Do tego dolicz sobie powiedzmy 200km trasy i 20 punktów minimum. Czyli odejmując 1.5h na samo rozliczanie, to zostaje ci 6.5h na odwiedzenie 20 punktów i przejechanie tych 200km. Ja przejeżdżałem od 150 do 200 i to była jedna z najkrótszych tras w moim mieście. 8h pracy wychodzi mniej więcej wtedy, kiedy się odwiedzi maksymalnie 12 punktów.
zdjecie uzytkownika
Ex Vanseller - 2014-07-25 17:52:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No i 1-2 razy w tygodniu na 6 rano zebrania, które nierzadko zajmują dodatkową godzinkę-półtorej, nic nie wnoszą do twojej pracy (wszyscy w naszej firmie się wkurzali jak miało być zebranie) i za stracony czas nikt ci nie zwróci. Dodatkowo ciągła gonitwa o szukanie nowych punktów. A i jak sprzedaż dużo większą ilość fajek niż masz w targecie, bo powiedzmy trafisz dobrego klienta, sam go znajdziesz itd., to nie będziesz miał zapłacone za tą 'górkę' NIC! Dodatkowo zwiększą ci target na przyszły miesiąc właśnie o tą 'górkę', żeby trudniej ci było wypracować premię.
zdjecie uzytkownika
rys - 2014-07-25 18:46:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To fakt i cała prawda!!!
zdjecie uzytkownika
Adam - 2014-07-25 19:27:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Ex Vanseller - 2014-07-25 17:52:01]:
Tak właśnie wygląda tutaj praca kolega bardzo dobrze to opisał, dawajcie kase za nadgodziny!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
do ex - 2014-07-25 20:29:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ładnie to wszystko opisałeś niech wszyscy czytają póki moga bo w poniedziałek po tym poscie nie bedzie sladu

ze swojej strony pozwoliłem sobie skopiowac twoj post na batvanseling forum aby ktos kiedys mogl to przeczytac
zdjecie uzytkownika
kasa - 2014-07-26 20:28:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kasa za otwarcie konta INTELIGO, 100zł za otwarcie konta z mojego polecenia, numer do polecen 733447666 , polecam konto INTELIGO
zdjecie uzytkownika
bat west - 2014-07-27 19:54:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
no wlasnie popieram przedmówce, pracuje w tym całym "projekcie" DSS od pazdziernika i naprawde nie jest rózowo, osobiscie jestem tu do konca roku (o ile sie da hehe) a pozniej niech sie dziele wola nieba. Jesli ktos chce poczytac moje zastrzezenia to wymieniłbym te głowne wg mnie:

1. Zdecydowanie ZBYT NISKIE podstawy wynagrodzen w stosunku do odpowiedzialnosci która codziennie ponosimy - wozimy kupe siana i kupe wartosciowego towaru a płacą nam tak jakbysmy byli robolami po zawodówkach, liczby nadgodzin, fizyczna praca w ukladaniu, przenoszeniu ukladaniu kartonów, uwierzcie mi ze po tygodniu takiej siłowni to czuje sie w rekach.... Bo jesli pensja BRUTTO tj 3100-3500 i nie mamy zadnych podwyzek, to to jakies kpiny sa ...
2. Nadgodzny - wiekszosc pracuje po ok.10-11 godzin liczac od wejscia na Xdock to wyjscie z niego, tak jak sie spodziewałem firma zrobiła z nas idiotów, zamkneła buzie gdy zrobił sie hałas i na poczatku roku gdy dała niektórym po 300 zł dodatkowej kasy to nagle siła głosu PH bat z całej Polski znikneła.... ludzie... 300 zł ? za 50-60 h nadgodzin miesiecznie?.... i juz jest ok? ... żal.
3. Te całe Batowskie "warunki brzegowe" - np. caly miesiac zapierniczasz wstajesz do roboty na 5, wracasz styrany do domu o 19, w piatek po tygodnu to zasypiasz na stojaco a na koniec miesiaca braknie Ci 3 wizyt "skutecznych" i cała premia z miesiaca idzie sie j.....
4. Byc moze najgorsza i najbardziej frustrujaca z negatywnych rzeczy w firmie. Obluda, fałszerstwo, klamstwa, sciema, nieszczerosc ASMów i niektórych z ich pupilków w firmie. Beda Cie wspierac, poklepia po plecach jak jest dobrze ale zaraz po tym obsmaruja Cie perfidnie za plecami. Wszystko co zle w wynikach zrzuca na błedy PH, beda Ci walic scieme w smsach, mailach, nigdy nie stana po stronie PH a zawsze beda bronic firmy i wytycznych które zostały im wbite w mózgi.
5. ah i nalezy pamietac ze wiele osób ponosi osobiste koszty dojazdu do firmy na wlasna reke, czesto z pensji leci po 300-400 zł miesiecznie, do reki dostajac 3000 to sami sobie przekalkulujcie czy to warto tak sie poswiecac

Tak jak mówie - jest to raczej praca tymczasowa, ot isc probowac jak to jest na Vanach, do momentu wylotu do innej firmy, 3 tys na reke za taka ciezka prace w nadgodzinach - pozostawiam to dla Wasych ocen. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
BAT - 2014-07-27 20:04:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kolego masz rację kasa powinna być płacona x 2 plus uczciwie premię a te warunki brzegowe to jakaś paranoja. Po za tym ten kto wymyślił te wszystkie procedury to nobla powinien dostać pod tytułem " JAK NIE SZANOWAĆ SWOJEGO KLIENTA I NIE MIEĆ SZACUNKU DO SWOICH PRACOWNIKÓW". Wyzysk za marne grosze mój kolego w meblowym zarabia 2500 na rękę plus premię nic nie robiąc .
zdjecie uzytkownika
Brak_slow - 2014-07-28 07:46:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to zmieniajcie pracę - idźcie np. do tego meblowego za 2500zł. Projekt trwa już prawie 10 m-cy, a tutaj ciągle to samo wypisujecie. Nie chcecie pracować - zwalniajcie się, a nie tylko narzekacie. Nigdzie nie ma kokosów, nikt nie płaci za nic.

Masz nierealny target? Pracuj po 7h za samą podstawę.Nie będziesz w pt zasypiał na stojąco, tylko tryskał energią i szedł zalać pałę do klub. Jest do wyrobienia, chcesz zyskać 40% premii? Musisz się przyłożyć i czasem popracować dłużej.
zdjecie uzytkownika
okupant - 2014-07-28 09:34:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie,

Czy ktoś z Was miał na rekrutacji jakies testy w BAT?
zdjecie uzytkownika
Ryś - 2014-07-28 17:32:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Brak_slow - 2014-07-28 07:46:01]:
No właśnie się chyba zwalniają na bo na portalach z praca jest bardzo dużo ogłoszeń na vansellera -:)Czyli gdzie indziej musi być lepiej!!!
zdjecie uzytkownika
Gigus - 2014-07-28 18:42:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sa ogłaszenia bo beda wymieniac leserow ktorzy wynikow nie realizuja a tylko narzekaja.Hi Hi Hi
zdjecie uzytkownika
Pierdziel - 2014-07-28 20:36:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gigus - 2014-07-28 18:42:26]:
Oj życzę Ci byś się kiedyś znalazł na kompletnym dnie finansowym i bez pracy. Może wówczas zrozumiesz co znaczy gdy masz głodne dzieci i ciężką pracę za groszową pensję.Tu na portalu dzielimy się uwagami i doświadczeniem a Ty sobie z Nas drwisz. Życzę Ci w jednym czasie sraczki i choroby Alzheimera. Ciekawe co zrobisz Mądralo.
zdjecie uzytkownika
SRAT - 2014-07-28 21:17:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gigus chyba nikt nigdy z dupy nie zrobił Ci jesieni średniowiecza. Uwierz mi że większość kolegów już dawno by stąd się wymiksowała jakby była praca w tym pięknym kraju. A sam chyba jesteś leser jak piszesz o 18:42:) albo ASM ciężko zapracowany:;););).
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-24
Żródło: pracuj.pl
Warszawa (okolice)
(mazowieckie)
British American Tobacco to jedna z wiodących firm branży tytoniowej w Polsce i na świecie. Sprzedajemy nasze produkty w ponad 180 krajach świata. W Polsce od 22 lat dostarczamy konsumentom takie produkty jak Lucky Strike, Viceroy, Nevada, Vogue, Prince, Pall Mall czy Cristal. Posiadamy w Augustowie jedną z najnowocześniejszych fabryk w Europie. Jesteśmy firmą innowacyjną i stale inwestujemy w rozwój naszych pracowników, produktów i obsługę nasz
zdjecie uzytkownika
rys - 2014-07-28 21:18:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Brawo Pierdziel.!!!
zdjecie uzytkownika
kcin - 2014-07-29 00:50:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najlepiej to siedzieć przed kompem i narzekać. Pisać jak źle, jak niedobrze, jak do d... Upajać się tymi wszystkimi wpisami, po czym wstawać rano i dalej robić to co się robi...Jak dla mnie to jakaś paranoja! Człowieku jeden z drugim jak Ci źle to zmieniaj! Ile maasz lat? Życie trwa i możesz je zmienić kiedy chcesz....
Ps. albo poprostu wpisy są faktycznie od leserów, którzy szukają tutaj wymówki od tego czego się oczekuje i powinni robić....
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie British American Tobacco
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x