Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo British American Tobacco

Opinie o British American Tobacco

Pracowałeś w firmie British American Tobacco i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Kapelusznik - 2016-03-16 12:17:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja jestem PH i też mi daleko do narzekania. Może jednak nie wszędzie jest tak beznadziejnie jak mówisz.
zdjecie uzytkownika
Pracownik BAT - 2016-03-16 15:31:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [Kapelusznik - 2016-03-16 12:17:36]:
Nie pisz tych farmazonów bo wiadomo że wszędzie pracownicy sa wykorzystywani bo taki jest tu system.Są oczywiście osoby które wcześniej wracają i się cieszą że taką mają trasówkę a nie inną widząc o której wracają pozostali.Tylko oni i tak siedzą po 8 godzin więc nie oczekują zapłaty za nadgodziny.Mają albo wielkiego farta albo wazelina.....
Napisz w jakim mieście jest tak dobrze a zaraz ktoś ci odpowie że to bzdura.
Dobrze tu ktoś napisał żeby zapisywać dokładnie dzień do roszczeń w sądzie o nadgodziny i inne sprawy.
zdjecie uzytkownika
Kapelusznik - 2016-03-16 15:57:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hmm jak to jest ze wiecie lepiej ode mnie. Zamiast normalnie pogadać zaraz farmazony. Śmieszne to trochę ☺ pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
tomek - 2016-03-16 21:33:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praktykantka w Dziale Inżynierii Produkcji jest teraz im potrzebna no i też mają tutaj widze dobre stawki, bo do 3000 zł można zaorbić i to na spokojnie, wiec nie ma tutaj zadnego problemu.
zdjecie uzytkownika
kanarek] - 2016-03-20 17:31:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a dziwią cię takie wysokie stawki nawet na praktykianta? wiesz że branża tytoniowa przecież to gigant finansowy, a ta firma działa na 200 rynkach na świecie - tu kasa jest
zdjecie uzytkownika
Motyw - 2016-03-20 18:14:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Motywacja, wyślij ten link do regionu 1 może dla RM da on do myślenia, chociaż znając życie pewnie się podkręcić i pochwali ze o nim pisza. Taki typ
zdjecie uzytkownika
anty - 2016-03-21 20:44:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kanarek] - 2016-03-20 17:31:49]:
ale jestes smieszny ze tak reklamujesz te firme
zdjecie uzytkownika
Były ASM BAT - 2016-03-21 22:18:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [PH - 2016-03-15 21:13:41]:
..."Znam osoby pracujące w tej firmie kilkadziesiąt lat na stanowisku PH..." GRATULUJĘ pracy od kilkudziesięciu lat na stanowisku PH! Super "ścieżka" kariery w BAT...
Ehh, ludzie czytam od czasu do czasu te Wasze posty i dochodzę tylko do jednego i tego samego wniosku...Jak akceptujesz i dalej pracujesz w BAT to albo: jesteś wariatem, albo nic innego nie potrafisz albo piszesz bzdury aby sobie popisać i podbudować własne "ego". NIC a NIC się nie zmieni, żyjecie w iluzji. Potraficie tylko pisać...Jeden z drugim napiszcie dobrą ofertę o pracę, zmiencie coś sami a nie czekajcie na cud w BAT, który nie nastąpi...Masz jedno życie, o którym decydujesz sam /a. Proces może trwać (o nadgodziny, urlopy, lewizny itp.), a Ty jak tylko chcesz możesz być już gdzieś indziej. Oczywiście jeżeli chcesz i potrafisz to zmienić? Bierz życie w swoje ręce!
zdjecie uzytkownika
Zielonogórzanin - 2016-03-21 22:25:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A u nas w ZG od kilku tygodni mamy nowego ASMa - Orbitka. RM ...wołek - Matołek zwolnił człowieka, z którym zbudowaliśmy fajną ekipę i wszystko zaczęło się dobrze układać. Najpierw zatrudnił krwawą justę, która ma pojęcie o tabelkach, ale z całą pewnością nie o zarządzaniu, a teraz jeszcze pozbył się ASMa, z którym chciało się pracować. Źle się dzieje w ZG, ale wszyscy trzymamy kciuki za koniec kariery ...wołka - matołka w BAT, choć nie wróci to do pracy wyrzuconych.
zdjecie uzytkownika
indyk - 2016-03-22 18:35:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zadziwiaja mnie niektore wasz opinie, poniewaz czytajac oferty pracy jakie posiadaobecnie firma widze, ze calkiem fajne warunki pracy ofruja ludziom, wiec problem nie tkwi w firmie tylko w niktrych osobach na roznych stanowiskach
zdjecie uzytkownika
region 1 - 2016-03-22 20:56:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [indyk - 2016-03-22 18:35:14]:
Składaj papiery będziesz przyjęty bez mrugnięcia okiem. Skoro tak cudownie to dlaczego od dwóch lat w każdym x-docu szukają pracowników non stop!!! A tak przy okazji dajcie znać w jakich area walczą chłopaki w sądach o nadgodziny.
zdjecie uzytkownika
Kapelusznik - 2016-03-22 21:52:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Hmm znów mówicie za wszystkich. U nas jakoś nie szukają ☺
zdjecie uzytkownika
Kicha - 2016-03-22 22:16:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Proszę weźcie się w końcu do roboty a nie tylko bzdury piszecie. Pozdrawiam z Zielonej Góry
zdjecie uzytkownika
gandalf - 2016-03-23 23:00:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Robakowo - 2016-03-13 10:42:32]:
kolego w dwa miesiące straciles zdrowie?....
zdjecie uzytkownika
Wielkanoc - 2016-03-25 12:09:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
PACHOŁKI oraz JUDASZE z tymi ich srebrnikami.
Brak słów
zdjecie uzytkownika
Nadgodziny - 2016-03-25 12:20:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Walczcie o to co wam się należy i zapisujcie wejście,wyjście,zbierajcie In Progresy oraz drukujcie dodatkowe podsumowanie na koniec dnia oraz zdjęcie z HH wizyt na konkretny dzień.Zapłacą bo to nie jest w większości na 8 godzin Łącznie z odsetkami,premiami i zadośćuczynieniem :-)
zdjecie uzytkownika
Pracownik BAT - 2016-03-25 12:31:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Życzę Wam wypoczynku w te święta bo wiadomo jak tu jest....
PH mają wyjątkowego PecHa bo ciągle nad nimi BAT i wyznaczanie niby zadaniowego systemu pracy który nie jest dostosowany do 8 godzin.To trzeba zgłaszać lub mieć inne potwierdzenia.Wtedy w sądzie wywalczycie.
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO i jeszcze raz wypoczynku
zdjecie uzytkownika
pracownik BAT - 2016-03-25 22:40:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Wielkanoc - 2016-03-25 12:09:18]:
Tracę cały czas moje zdrowie:)
zdjecie uzytkownika
in - 2016-03-27 08:30:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
taka znana firma ale widzę, że ma problemy z utrzymaniem w ryzach pracowników, ja osobiście myślę, że naprawdę nie macie na co narzekać, jaka firma organizuje tyle kursów i staży?! ja się jeszcze z czymś takim nie spotkałam, może warto pomyśleć i zmienić stanowisko albo pracę :)
zdjecie uzytkownika
abc - 2016-03-29 14:56:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
We Wrocławiu jest całkiem fajnie.
zdjecie uzytkownika
in - 2016-03-29 17:18:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
akurat jestem z okolic @abc powiesz coś więcej, na jakim stanowisku jesteś, jak zarobki itp.? coraz poważniej zaczynam myśleć o przeprowadzce, może w końcu się uda
zdjecie uzytkownika
Były PH - 2016-03-31 23:04:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Walczcie o to co Wam się w życiu należy i nie odpuszczajcie bo nikt Was nie będzie szanował.Dbajcie o swoich bliskich i ich potrzeby:wspólnie spędzany czas,należne pieniądze na ich potrzeby oraz pokażcie im że jesteście mężczyznami a nie....
Pozdrawiam fałszywych Judaszy bez zasad....Kiedyś będziecie się siebie wstydzić jeżeli jeszcze tak nie jest.
zdjecie uzytkownika
pipi kali - 2016-04-01 08:29:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@in jeśli chcesz przeprowadzić się za taką pracą to popieram, przemysł tytoniowy światowy mimo kontrowersji i pozornej walki państwa z paleniem ma się świetnie, tutaj są gigantyczne pieniądze do zgarnięcia
zdjecie uzytkownika
serio? - 2016-04-01 19:44:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pipi kali - 2016-04-01 08:29:46]:
pipi kali kakao? ty taką pajerę na serio pociskasz? gdzie kasa do zgarnięcia w bat? weź mnie nie rozśmieszaj ......gigntyczne pieniądze do zgarnięcia mają ci n samej górze ciołku....ty co najwyźej możesz dostać na"waciki" manipulancie .....
zdjecie uzytkownika
Kapelusznik - 2016-04-02 15:35:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Gdańsku też spoko ☺
zdjecie uzytkownika
FILM...... system 8 godzin w BAT - 2016-04-02 23:37:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Kapelusznik - 2016-04-02 15:35:16]:
Ile ci płacą za to lizanie....?
Przecież sam w to nie wierzysz co piszesz bo ciebie też gonią i nie płacą za nadgodziny niby w zadaniowym systemie pracy który na 8 godzin tak liczyli
(usunięte przez administratora) Trzymajcie wszystkie potwierdzenia faktycznych godzin pracy i opis dnia bo Wam się przydadzą w sądzie.Zgłaszajcie przełożonym że to nie na 8 godzin
zdjecie uzytkownika
;/ - 2016-04-03 10:36:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ech czytam te komentarze i ręce mi opadają, przecież ewidentnie widać, że pisze je jedna osoba, która chce firmie zaszkodzić! pracownicy napiszcie jak jest naprawdę nie dajcie się konkurencji
zdjecie uzytkownika
Nadgodziny - 2016-04-04 13:21:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
A może warto żeby znowu WSZYSCY wracali po 8 godzinach a wtedy zobaczą ile w tym czasie można zrobić i powstaną normalne trasy do zrobienia bo inaczej nikt nie szanuje naszego czasu a za nadgodziny i inne rzeczy nie chcą płacić.PRZEKAŻCIE TO MIĘDZY SOBĄ skoro przełożeni to olewają.
zdjecie uzytkownika
lodz - 2016-04-04 15:21:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
podobno w warszawce fajne dziewczyny przyjęli do biur , ktoś widział ładne?
zdjecie uzytkownika
Luzak - 2016-04-04 22:59:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
O tym, że trasy są 8 godzinne najlepiej świadczą przykłady z Zielonej Góry - jak brakowało PH, to w trasę jeździła super ASMka Justa. Za każdym razem miała problem, aby wrócić do XD przed 20-tą.
zdjecie uzytkownika
Poznań Robakowo - 2016-04-05 10:00:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [Luzak - 2016-04-04 22:59:45]:
Witam,Bardzo dobry przykład bo przełożony ma tak rozkładać obowiązki w zadaniowym systemie pracy żeby się zmieścić w 40 godzinach tygodniowo.Trzeba tylko informować a cała reszta musi być rozliczona w formie NADGODZIN lub nawet dodatkowo ZADOŚĆUCZYNIENIA.Musi być też zachowane ustawowego prawa do odpoczynku.Nadgodziny są płatne dodatkowo 50 lub 100% w zależności jak długie były dni.Praca nie kończy się przyjazdem tylko pełnym rozliczeniem i wykonaniem wszystkich obowiązków.Trzymajcie potwierdzenia i dokładne zapisy godzin a nawet minut za które zapłacą jeżeli niejako zmuszali was do wykonywania dłuższej pracy.To sporo pieniędzy.
Możecie pisać kppoznan2@wp.pl Pomogę i pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Poznań Robakowo - 2016-04-05 10:13:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Luzak - 2016-04-04 22:59:45]:
Nawet przełożonych można brać za świadków żeby powiedzieli pod przysięgą o której wracali PH i co robili żeby to skrócić oraz czy sami jeżdzili takimi trasówkami a jeżeli tak to o której zaczynali i o której kończyli.Pomyślcie jakie były inne nadużycia.Czy trasówki są podobne u każdego?????
zdjecie uzytkownika
Ass - 2016-04-05 11:22:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę sporo fajnych odpowiedzi o tej pracy, chyba zainteresuje mnie praktykant bo brzmi naprawdę nieźle, ogólnie jestem zaciekawiony - dają umowe po okresie próbnym?
zdjecie uzytkownika
Xtreme - 2016-04-05 20:25:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo wiarygodny wpis!
zdjecie uzytkownika
Odp - 2016-04-07 20:36:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Ass - 2016-04-05 11:22:58]:
Nie wyobrażam sobie większego lizusa za pieniądze niż Ass !!!!!!!!!. Chłopie ogarnij się
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2016-04-13 16:59:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ta firma nie jest ani tak zła jak piszą jedni ani tak wystrzałowa jak chcą inni. Jestem tu od początku i pamiętam, że BAT podszedł do nas trade`owo. Był niesamowity wycisk ale była atmosfera i mieliśmy sporo swobody czy to w przekraczaniu limitów, robieniu adhocków czy nawet zostawienie towaru u gotówkowca na krechę jakoś przechodziło. Problem powstał gdy PH z łapanki zaczęli kombinować na całego. Przekręty z kasą, przekręty z fajami, McDonaldy i obiadki w domu podczas pracy, kawa rano do 8,00, narzekanie, narzekanie, narzekanie o nadgodziny. Oburzy się jeden robak z drugim ale wiele zależy o własnej organizacji i odrobiny myślenia. Parę rzeczy mnie tu wkurza ale nie są bardziej wkurzające niż w innych korpo, w których pracowałem.
A i dodam, że niedługo odchodzę ale czas w tej firmie nie będzie dla mnie czasem straconym.
zdjecie uzytkownika
Robol.... - 2016-04-13 18:40:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widać jak znowu pierdoły piszą że niby wszystkiemu winni pracownicy....Trasówki są nie na 8 godzinny czas pracy co może potwierdzić sąd pracy a firma jest w związku z tym zobowiązana też do zapłaty też za nadgodziny i inne sprawy które olewała!!!! Zamiast lizać .....napisz że matematycznie im się opłaca nie płacić należnych pieniędzy....bo wielu niestety odpuszcza mimo że im się należy
zdjecie uzytkownika
qwerda - 2016-04-13 21:39:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Warto wysyłać na teren Bielska-Białej?? Jakie warunki panują i jaką kasę można mniej więcej zarobić?
zdjecie uzytkownika
Marek - 2016-04-13 22:59:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego, jeśli nie masz dwuletniego doświadczenia jako PH, to na dzień dobry dostaniesz 2800 brutto podstawy i do 1900 brutto premii. Jeśli masz doświadczenie, to dostaniesz 3050 podstawy - bez negocjacji - takie są warunki startowe.
zdjecie uzytkownika
marus - 2016-04-15 16:15:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W D.G. też spoko. Łatwo nie jest ale robimy targety i jest oki. Najważniejsza jest atmosfera - u nas jej nie brakuje.
zdjecie uzytkownika
Jeden z oszukanych który walczy - 2016-04-16 23:19:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Niech płacą należne nadgodziny albo niech dają prace na 8 godzin!!!
Nie oszukujcie młodych tylko napiszcie prawdę również o tym że mogą mieć potrącenia nie wiadomo właściwie za co.
Ja nie boję się sądów bo mam wszystkie potwierdzenia czasu pracy
zdjecie uzytkownika
Atmosfera bez wypłacania nadgodzin - 2016-04-16 23:25:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie można odpuścić tylu należnych nadgodzin! W skali kraju to muszą być olbrzymie pieniądze.Oni się z tego śmieją.
zdjecie uzytkownika
Buddy - 2016-04-18 17:29:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Panowie Max podstawy na vanie podstawy to 3600-3700 tak mieli dziadkowie z pierwszego brania jak trzeba było dopiąć skład przed startem. W dawnych dobrych czasach na konto wpadała 5000 netto z jakimiś różnymi dodatkami. Teraz branża trzęsie portkami więc ograniczyli premie do 1900 brutto bez względu na podstawę. I teraz trudno zbobić 4000 netto ze stretchem. Pamiętajmy tylko panami że ta nasza firma nie ma skrupułów i gdy przyjdzie pora nie mrógnie okiem i wywali nas wszystkich:)
zdjecie uzytkownika
hug - 2016-04-20 14:19:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W poniedziałek 3 osoby wyleciały z Wrocka.
zdjecie uzytkownika
rys - 2016-04-20 17:08:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hug - 2016-04-20 14:19:03]:
Dlaczego co było powodem ??
zdjecie uzytkownika
Oszukany - 2016-04-20 21:27:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie pisz tych kłamstw i nie wprowadzaj w błąd.Firma nie płaci nadgodzin wrzucając trasy na wiele więcej.Trzyma na bzdurnych spotkaniach za które nie płaci i jeszcze wymyśla żeby ci zabrać nawet z....podstawy....kpiny i żenada.
Trzymajcie potwierdzenia zadań i godzin pracy a sąd pracy na szczęście rozumie sytuację.Zbierajcie rzeczy żeby potwierdzić czas pracy a nie tylko wyjazdu i wjazdu bo jest tego dużo więcej!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Gonzo - 2016-04-21 09:47:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pierdzielenie o sądach,telewizjach,PIP ale jeszcze nikt sprawy nie wygrałF
zdjecie uzytkownika
Grupa Trzymajaca Wladze Pruszcz Gd - 2016-04-22 20:48:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) W Gdansku to jest tak jak jest w Lomzy??????????????
Odpowiedz za tydzien
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: 50 min gadania bez sensu z osoba niemajacą pojecia o pracy jako ph dss
Pytania: Czy mam prawo jazdy?
zdjecie uzytkownika
GTW in Pruszcz Gd - 2016-04-22 22:17:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A tak naprawde w Gd jest pol zartem, pol serio, czyli robimy swoje!!!!!!!
(usunięte przez administratora) Robimy swoje i targety sa do zrobienia
Sprostowanie przyszlo o wiele szybciej bo boimy sie ze Pan Grzegorz z IT wysledzi Nasze IP i mozemy miec problemy, a nie mamy nic do zarzucenia Naszym Asm-om Panom P.K., E.K. , T.A. , ktorzy realizuja TARGETY pod nadzorem Naszej Pani korynator D.M. :PP
Pozdrawiamy i zapraszamy do Nas!!!!
zdjecie uzytkownika
hug - 2016-04-28 20:03:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
coś ucichło. czyżby koniec?

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie British American Tobacco!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie British American Tobacco
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert