Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o British American Tobacco

Pracowałeś w firmie British American Tobacco i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
klip - 2015-03-14 00:49:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Fedo - 2015-02-28 22:04:21]:
Mistrzu, czytaj ze zrozumieniem, gość cie wypuszcza, a ty nie lapiesz...
zdjecie uzytkownika
sokole oko - 2015-03-14 07:40:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie prosze o odpowiedz na moje pytania o kase bo nie wiem czy mam wysylac cvvvv
zdjecie uzytkownika
Rys - 2015-03-14 08:43:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kwota 2800 netto mało realna na początek dostaniesz 3000brutto podstawy plus premie które są ciężko wyrabiane jak będziesz je robił co miesiąc to po potraceniach zostanie ci 2700 może 2800 minus koszty dojazdu do pracy.Ja np teraz będę miał sama podstawę-:).pzdr
zdjecie uzytkownika
sokole oko - 2015-03-15 09:16:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co to sa te potracenia? Przez przprzeterminowane faktury? Czy moze skutecznosc rkk? Jak to u was wygląda? Powiedzmy ze mamy klienta z faktura na 2000zl 14dni po ... bo klient sie utopił w płatnościach. Czy ucinaja wam jakis %? I co jest głownym celem i priorytetem u was w targecie? Obrót , rkk , czy merchendising czy systematyczne wizyty???? Na co firma patrzy najbardziej przy obliczniu wypłaty
zdjecie uzytkownika
wzrok wróbla - 2015-03-15 09:29:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [sokole oko - 2015-03-15 09:16:23]:
sokole oko-nie zadawaj tendencyjnych pytań,jesteś zainteresowany pracą w BAT to wyślij swoje cv,rekrutacje teraz odbywają się po najniższej linii oporu-jest duża szansa ze zaproszą Cię na rozmowę-będzie okazja porozmawiać,wypytać-takie spotkanie rekrutacyjne jest spotkaniem dwóch stron-jak będą zainteresowani twoją osobą,na pewno otrzymasz wyczerpujące odpowiedzi na swoje pytania.
zdjecie uzytkownika
odpowiedź - 2015-03-15 10:28:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [sokole oko - 2015-03-10 19:18:53]:
Jeśli chodzi o minimum 2800 podstawy netto nierealne,
zarobisz ok 2200 netto golas, do ok 3000 3400 netto z premiami,
Ty mi płać a ja będę się starał to nie ten adres firmy,

Ale to nie koniec. Aby dostać bonus najpierw musisz spełnić kilka warunków tzw. brzegowych, bez tego nawet jak zrobisz wszystko premii brak. Do wypłaty tylko podstawa.
Jeżeli pracujesz już cztery lata w jednej firmie i jest Ci tam ok to nie szukaj przysłowiowego miodu w d.....
Bat nie jest i nigdy nie będzie pracodawcą roku. Ja akurat pracuje w kujawsko-pomorskim, mogę wypowiedzieć się tylko na temat swojego rejonu. Podejrzewam jednak, że wszędzie jest tak samo albo podobnie.
Proces samej rekrutacji jak w każdej firmie, rozmowy pytania itp.. Jak się dobrze zaprezentujesz jesteś ich.
Potem szkolenie jakieś siedem do czternastu dni i do boju.
Najlepsze zaczyna się dopiero później. Pełen zapału i wigoru ruszysz w rynek, ale pewnego pięknego dnia przyjedzie do Ciebie Twój ASM (kierownik znaczy, ukochany i wszystkowiedzący , samo zdrowie, viagra dla rynku i Ciebie). Będzie on sprawdzał jakim jesteś handlowcem, czy stosujesz " wpojone" Ci techniki wywierania wpływu na personel sklepu. Idiotę będziesz z siebie robił... po prostu. (nieraz sam się zaprezentuje, wtedy jest wesoło przez chwilę) Traktowany będziesz jak niedorozwinięte dziecko, głupek, ociężały umysłowo i wiecznie straszony co będzie jak ślepo nie wykonasz wszystkich poleceń. Z założenia masz do czynienia z papierosami i pieniędzmi więc jeste [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a prędzej czy później takie wrażenie odniesiesz.Tak też będziesz traktowany. Najlepsze są w firmie burze mózgów, to takie spędy z których nic nie wynika, a w trasę wyjedziesz o godzinę lub dwie później. Do zwariowania k..... Trasówki podobno robiła firma zewnętrzna za grubą kasę aby po osiem godzin pracować. No i się udało pełen sukces mało kto wyrabia się w ustawowym czasie pracy. Ale nadgodziny ok co do minuty nie zapłacone i tak trzymać. Dobrze się zastanów zanim podejmiesz decyzję. Robota jedynie na przetrwanie może być.Zresztą jak samodzielnie nie posmakujesz nie będziesz wiedzieć. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Bat - 2015-03-15 15:39:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dobrz gada
zdjecie uzytkownika
Srat - 2015-03-15 16:31:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo dobrze gada w małopolsce było to samo. Praca od 7 do 17-18 na bidę. Ani złotóweczki za nadgodziny. I tylko szukanie dziury w całym żeby premię jeszcze upier.... Pracuję już długo jako PH ale takiego systemu premiowego w żadnej firmie nie spotkałem. Potwierdzam traktują Cię jak potencjalnego złodzieja.Przynajmniej ja miałem taką trasę. a jazdy wspólne z Asm itp motłochem rewelacja. Polecam dla nowych Batmanów.
zdjecie uzytkownika
xanax 0,5 - 2015-03-15 20:10:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sokole oko - 2015-03-14 07:40:24]:
plotki,plotki,ploteczki......''ktoś stoi marnie moralnie,kto im wygarnie dyscyplinarnie,dajcie mi wiana będzie nagana''
zdjecie uzytkownika
staszek - 2015-03-16 09:29:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawy jestem co o tym sądzicie. Czy obcinanie premii na którą zapracowaliście i w pełni zasłużyliście, przez np tygodniowy pobyt na zwolnieniu lekarskim jest zgodne z prawem ? Jestem bardzo ciekawy. Sytuacja prawdziwa i aktualna.
zdjecie uzytkownika
BAT - 2015-03-16 20:20:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jest mało. U nich każda błacha sprawa na kontroli była powodem do obcinania premii. Pierwsze dwie kontrole spoko a następne dopiero jazda . Do wszystkiego na kazdym punkcie . Chodzili jak szczury za mną i tylko szukali dziury w całym. Po 6 miesiącach pracy dzwoni Pani do mnie z biura że z piewrszych miesięcy pracy mam niedopłatę w kwocie 250zł. Przypomniała sobie po 6 miesiącach i pyta mnie za co . Kużwa skąd ja to mogę pamiętać. Masakra jakaś ta firma. Powinienem odwrócić się na pięcie i walnąć drzwiami już dawno. Niech mnie pocałuje po 6 miesiącach. No ale kase sobie odebrali.
zdjecie uzytkownika
Do bat - 2015-03-17 20:38:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
250 zl wychodzi na szkode parkingowa. Nie mialeś czasem zadrapanego lusterka ?
zdjecie uzytkownika
BAT - 2015-03-18 09:36:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NApisąłem tak około. Nie nie miałem. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
henryk - 2015-03-18 17:19:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no może bym się tam u nich zatrudnił nawet, wiem już jaka jest podstawa i dorobiłbym sobie fajnie premiami, ale solidnie mnie odstraszyliście tymi swoimi komentarzami że za wszystko niby zabierają premię - na serio serio jest w tej kwestii aż tak strasznie? ogólnie na zewnątrz to się słyszy sporo dobrego o tym pracodawcy
zdjecie uzytkownika
Jan - 2015-03-19 15:59:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy przedstawiciele BATa mają też w obowiązku pozyskiwanie nowych klientów?
zdjecie uzytkownika
XXX - 2015-03-19 19:05:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak u was oceny roczne i podwyżki? U nas dno.. plany naprawcze i nic więcej
zdjecie uzytkownika
xo - 2015-03-19 19:46:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jan - 2015-03-19 15:59:40]:
tak
zdjecie uzytkownika
BAT - 2015-03-19 19:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A coż byście chcieli przecież góra musi zarobić. A motłoch ma na nich zapier.......
zdjecie uzytkownika
Oceny - 2015-03-24 20:17:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy miał już ktoś z DSS ocenę roczna ze swoim ASM ?
zdjecie uzytkownika
Kniot - 2015-03-25 01:02:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja będę miał jak sobie dzienniczek ucznia kupię;)
zdjecie uzytkownika
pabloo122 - 2015-03-25 13:32:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam po jakim czasie od złożenia CV jest odzew z Warszawy i o co pytają na rozmowie telefonicznej itd..z gory dziękuje za odpowiedz
zdjecie uzytkownika
były - 2015-03-25 16:19:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pabloo122 - 2015-03-25 13:32:55]:
pytaja czy masz wszystkie konczyny czy potrafisz mówić i masz prawo jazdy. i najlepiej abyś nie potrafił myśleć samodzielnie
zdjecie uzytkownika
stary piernik - 2015-03-25 20:31:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [były - 2015-03-25 16:19:40]:
dobre kolego
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: rekrutacja idiotyczna- 50 min rozmowa przez tel- jedyny etap. panienka zadająca pytania bez pojęcia o co pyta, o realia rynku.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
BAT - 2015-03-25 20:35:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
I miał dużo dużo czasu żeby móc być dostępny od 6.30 na bazie najlepiej do 20
zdjecie uzytkownika
czuczu - 2015-03-26 22:35:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ASMowie mówią na nas "kierowcy" więc niech nie oczekują od nas pracy PH. PH to jest ten co skodą pod dom podjeżdża, zimą weekendy spędza w Zakopanem, latem nad morzem no i 2 razy do roku na egzotykę... choć praca ciężką jednak mają... trzeba zapamiętać w jakiej kolejności poukładać paczki na listwie... no i cenówki - to dopiero ciężka sprawa... tyle cyferek...
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie British American Tobacco
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy British American Tobacco?
Zadaj pytanie