Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o British American Tobacco

Pracowałeś w firmie British American Tobacco i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-11-18 00:06:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Hurt Krakow - 2014-11-05 22:30:42]:
A ja myślę, że się sprzedaż za dużo mniej niż Ci się wydaje.
Oczywiście jak będą chcieli z Tobą współpracować.
zdjecie uzytkownika
pio - 2014-11-18 23:34:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sami debile
zdjecie uzytkownika
mlody - 2014-11-19 07:10:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jedziecie do Londynu??? Kto od Was jedzie?
zdjecie uzytkownika
taki Janek znad morza - 2014-11-19 15:27:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
najbliższa rodzina prezesa. Przy okazji zawiozą raporty i bilans I roku DSS w Polsce
zdjecie uzytkownika
o - 2014-11-19 16:41:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [taki Janek znad morza - 2014-11-19 15:27:31]:
w piątek mamy wszyscy stawić się na okęciu,po roku doczekamy się uścisku dłoni prezesa z UK i to jest życie,mam nadzieje ze wódki dużo będzie:)
zdjecie uzytkownika
luck - 2014-11-19 17:57:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [o - 2014-11-19 16:41:39]:
kiedyś w tchibo też był taki zlot,kazali oddać kluczyki od aut...wracali pociągiem-jak ktoś miał kaskę,a inni na stopa...
zdjecie uzytkownika
london - 2014-11-20 08:01:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Lecimy do Londka na 2 dni !!! Ale będzie impra !!!
zdjecie uzytkownika
antal - 2014-11-20 20:23:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeszcze wyników nie ogłosili a wy już lecicie......pobudka
zdjecie uzytkownika
irek - 2014-11-23 16:58:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak tam w Londynie? Z doświadczenia wiem iż dla Polaków często brakuje alkoholu,i to nie z powodu skąpstswa Brytyjczyków a nieznajomości możliwości Polaków.Czemu mnie nie zaprosili?.Zazdroszcze zaproszenia ale nie alkoholu.Po nim mocno boli głowa.Jedyny sprawdzony i niezawodny sposób na KACA jest,dzień wcześniej nie pić.I gwarantuje 100 procent skuteczności.Kiedy wracacie do pracy.Vany czekają na was.
zdjecie uzytkownika
Ciekawy - 2014-11-23 18:46:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jaka kasa jest u was wypłacana za nadgodziny , wszyscy równo czy stawki są różne ?
zdjecie uzytkownika
dabrow g - 2014-11-23 18:52:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nadgodziny kupili biletami do Londynu (tanimi)
zdjecie uzytkownika
Wojtek - 2014-11-23 22:52:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dabrow g - 2014-11-23 18:52:01]:
Z tego co wiem to zaden idiota z dabrowy g. nie wygral wycieczki. To byl konkurs wiec dlaczego plujecie mowiac o nadgodzinach. Takich kretynow dawno powinni wywalic
zdjecie uzytkownika
mlody - 2014-11-24 14:15:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A kiedy ogłoszenie wyników?? na ile i kiedy ten wyjazd?? ktoś coś wie ale konkretnego? bez wypisywania głupot??
zdjecie uzytkownika
masakra - 2014-11-24 22:08:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niestety najwiecej osob pojedzie z poznania :( a to dlatego ze w okresie ktory był brany do tworzenia planow do konkursu tamci handlowcy bardzo malo sprzedawali pall malla i teraz mieli duzo nizsze plany do sprzedazy i latwo bylo im przekroczyc plan indywidualny u klientow niz inni w tej firmie ktorzy ciezko pracowali i gonili cyfre i teraz zamiast 1,2 czy 3 musieli sprzedac po 7,8,9 a nawet kilkanascie pall malli do kazdego z klientow. I w ostatnim raporcie bylo to widac ze wiekszosc poznaniakow dnieje na liscie, nie pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Jarek - 2014-11-24 22:21:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czyli co, praca w British American Tobacco jest godna polecenia, czy nie? bo jak czytam tutaj o wyjazdach do Wielkiej Brytanii, by poznać prezesa i to chyba dla jakiejś większej grupki pracowników to nie brzmi to źle szczerze powiedziawszy. Może jest ktos w stanie napisać, czy firma dba o socjal, integracje pracowników, czy to raczej korporacja nie myśląca o czymś takim?
zdjecie uzytkownika
BATman - 2014-11-25 09:23:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jarek - 2014-11-24 22:21:19]:
Z jakiej choinki sie urwałeś? Masz -dziesiąt stron wątku w którym ludzie Ci piszą jak jest w firmie, a Ty przeczytałeś kilka ostatnich postów o wyjeździe za granice i mówisz że "nie brzmi to źle". Przy okazji, to jest właśnie przykład dlaczego Polak jest "murzynem" ... firma rzuci hasło wyjazd do Londynu i już "hurra". Znając aktualną chojność Bat, to po locie tanimi liniami dwa dni będziecie na zmywaku się integrować z innymi krajanami ;) Przy okazji nie zapomnijcie zapytać, jakie tam mają stawki.
zdjecie uzytkownika
ErEm - 2014-11-25 16:12:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co to za szkolenie 2go stycznia? ktoś wie?
zdjecie uzytkownika
Prorok? - 2014-11-25 17:38:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ErEm - 2014-11-25 16:12:13]:
Pewnie omówienie wyników finansowych 2014 DSS i albo koniec albo koniec...:-)
zdjecie uzytkownika
no - 2014-11-25 19:02:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Prorok? - 2014-11-25 17:38:24]:
nie chcą ryzykować,żeby 500 vanów na podwójnym gazie wyjechało teren.jest też ryzyko urlopów na żądanie,jak się posypią to i tak vany nie wyjadą-a pracodawca nie ma prawa odmówić heheheh,więc nie ryzykują i byle szkolonko robią.
zdjecie uzytkownika
Krzyś - 2014-11-25 21:13:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"nie chcą ryzykować"? a ryzykowali rok temu? - z tego co pamiętam to sprzedaż 2 stycznia też nie była najgorsza. "Omówienie wyników finansowych" - nie sądzę aby nasza firma odpuściła cały dzień aby wyniki z "kierowcami" omówić, jak były inne szkolenia: BHP, bezpiecznej jazdy - to jakoś nam dnia wolnego nie dali.
Po co im na gwałt te numery tel? Przecież je mają - no bo jak sprawdzili czy detalista wie o migracji Viceroy'a.
zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-11-25 21:30:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Będzie zmiana bazy klientów , to będziemy omawiać
zdjecie uzytkownika
dg - 2014-11-27 07:12:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po co zmieniać baze klientów.I to tracąc cały dzień.Co tam jest do omawiania?
Chyba chodzi o coś większego i grubszego.
zdjecie uzytkownika
No dalej jak murzyn - 2014-11-27 10:16:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wypłacili Wam za nadgodziny? Bo mi dali dosłownie na waciki.Człowiek pracuje min 9-10 godzin dziennie od poczatku DSS a tu tak go doceniaja
zdjecie uzytkownika
taki Janek znad morza - 2014-11-27 15:19:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [dg - 2014-11-27 07:12:39]:
zabiorą vany a wręczą sieciówki i plecaczki...i w drogę
zdjecie uzytkownika
Wojtek - 2014-11-27 16:05:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
BAT ma DSSy w krajach gdzie jest tani pracownik (Afryka Rumunia Węgry).Tam gdzie ludzie pracy mają prawo do godziwegob zarobku za normalne godziny pracy tam DSSa nie ma (FRANCJA Szwajcaria Niemcy i cała Europa zachodnia).Wydaje się Antalowi że w Polsce to też jest możliwe.Ale chyba jest o 10 lat cofnięty.
10 lat temu praca jako Vanseller była trampoliną do awansu.Dziś nią nie jest.
Dziśiaj to ciężka praca ,a gdy ktoś chce się wykazać i ma wiedze i wyczucie rynku to wylatuje bo jest "za mądry"przeszkadza w awansie innym.Kiedyś BAT kupił Scandynavian Tabacco.Razem mieli prawie 38% udziałów w rynku.BAT był potęgą.Dzisiaj można powiedzieć że decyzja o DSS była prezentem dla PM.Oni zyskali dobre 5% rynku nie wchodząc w DSS.Pracowałem jako przedstawiciel do hurtu.Znam dobrze ten rynek.BAT nie przewidział do końca polskich realiów.Np tego iż w Polsce jest blisko 90000 sklepów a na węgrzech 200 razy mniej bo 5000.5000 sklepów jest bardzo łatwo zaspokoić 500vanami.Prędzej czy później BAT wycofa się z DSS a my będziemy ostatnimi którzy się o tym dowiedzą.DSSy nie osiągają po roku założonego udziału w sprzed.Hurt nadal sprzedaje 70% naszego wolumenu.Tego nam nie mówią.Ale koniec DSS jest coraz bliższy.Tak jak szybko powstał tak szybko może zniknąć.Trzeba szukać alternatywy dla pracy.Większość z nas przyjętych na vans.nie miała do czynienia z rynkiem papierosów.Ja jestem w nim od 15 lat.Wiem iż działania BAT trzeba przełożyć na polskie realia,a w nich DSS nie sprawdził się po roku więc nie ma na co liczyć.Targety będą rosły ,kasa za nie nie koniecznie.Dowodem na to iż jest kiepsko jest to iż płacą hurtowi za targety.Teraz koszty to DSS i hurty.Nie idzie się wpakować w wieksze (usunięte przez administratora)/
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie British American Tobacco
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy British American Tobacco?
Zadaj pytanie
x