logo British American Tobacco

British American Tobacco

Warszawa

Opinie o British American Tobacco

Agnieszka 2017-03-15 16:11
@goral dziękuję za Twoją opinię.
1
Popo 2017-03-16 19:20
A jak tam cele w slupsku ??
Ktoś coś powie o Słupsku jak tam ekipa ?
Bo widzę ze jest ogłoszenie
Agnieszka 2017-03-17 08:44
@Popo, o jakim stanowisku myślisz?
1
Marus. 2017-03-18 11:03
Zgadzam się Góral. Jak ktoś jest cienki i nie ma jaj to sobie nie poradzi. Ja pracuję od początku DSS i nie narzekam. Łatwo nie jest ale mam wszystko pochytane i zajefajnych klientów. Znajomości z klientem są tu podstawą sukcesu.
3
a 2017-03-18 12:50
Goral piszesz że byłeś pracodawcą? a teraz pracujesz jako kierowca-zaopatrzeniowiec w BAT(nie myl z pracą prawdziwego PH ) za max 3,5 tys. włażąc w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ASM to współczuje twojego podejścia. Profesjonalny PH nie dyma taka jak w bacie za marne 3tys. wysłuchując korpo- feedbacków.
Zastanówcie się dwa razy zanim wdepniecie w to GÓW..O !!!!
6
... 2017-03-19 10:56
Opowiedz nam jaki to jest "profesjonalny przedstawiciel" ? Komura, laptop i seicento służbowy ?
Ciągle ktoś próbuje udowodnić, że w BAT to brak profesjonalizmu itd...

Czekam na definicje
6
goral 2017-03-19 13:35
@a Powiem Ci tak... A byłeś kiedyś pracodawcą? Nie śpisz po nocach rozkminiajac jak obejść polskie prawo żeby zarobić na zusy dla wszystkich, podatki i żeby tobie zostało na tyle że jak przyjdą "chude miesiące" ( branża sezonowa) żeby pokryć z miesięcy w których się zarobilo nie źle. Pracując w Bat kończę pracę koło 15 zamykam Vana i nie myślę o niczym tylko jak dziś spedze popołudnie z rodziną. Nie mam stresu, a dla mnie to ważniejsze od pieniędzy. Ja w Bat nikomu w d... Nie wchodzę. Jestem ambitny i wysoko stawiam sobie cele dlatego wyrabiam targety. Robię to dla własnej satysfakcji i oczywiście kasy. Ale na pewno nie robię tego dla mojego ASM. Ci co narzekają na tą firmę kiedyś ją docenią. A znam kilku takich co się zwolnili a chcieli tu wracać w nie dalekiej przyszłości. Pozdrawiam Tych co wiedzą o co kaman w tej branży.
7
Gość 2017-03-19 19:51
To masz dobra trasę jak kończysz o 15 przy tych standardach pracy albo nic na niej nie robisz a targety robisz bo trasa sama żre.Ja znam takich co kończą o 18 i to bez ściemniania bo jak siądzie as to też wraca o 18 a z nadgodzinami cisza temat tabu!!!!
5
Gregor 2017-03-22 10:47
British American Tobacco to moje miejsce pracy i jestem zadowolony z tego.
2
Szuka pracy 2017-03-25 12:29
Czy aplikował ktoś na stanowisko vansellera w Łodzi ostatnio jak była oferta pracy? Czy ktoś już sie z Wami kontaktował w sprawie rozmowy rekrutacyjnej?
Ania 2017-03-25 20:13
jakimi dostawczakami się jęździ ?? jaka podstawa ? i jaki kiero na łódzkie ?
pozdrawiam !
Karol 2017-03-27 11:48
Czy ktoś mógłby podzielić się informacjami o pracy dla przedstawiciela handlowego - Vanseller? Jakie wymagania mają przed rekrutacją? Jak pracuje się w firmie? Na jaką pensja zasadniczą można liczyć?
Prawdziwy 2017-03-28 14:07
Praca na produkcji tragedia . 3 zmiany , 4brygady co oznacza , ze weekend masz w środę np i często tez wypada tylko jeden wolnego bo kolejny dzien to nocka , a nockę zaczynasz dzien wcZesniej o 22 ;)
Uwaga płaca na rękę 1700-1850 zł !!! Jak zrobisz " mechanika " to moze i 2400 dostaniesz ... ale dymasz w niedziele , sobotę w nocy , rano i popołudniu . Biedny lud często to kupuje i udaje , ze jest Ok ? Niestetety nie jest Ok ... przykra sprawa . Związki zawodowe to związki BAT , a Ci biedni ludzie płaca składki bo im prezent zrobią na święta . Dawno nie widziałem takiego wyzysku , zakłamania , braku motywacji ludzi do pracy jak w tej hym firemce . Kierownicy zamiast być za Polakami ,pracownikami pruboja robić karierę ... tylko na koniec dostaną pstryczka w nos . Taki już jest nasz Naród , ze Polak Polakowi wrogiem . Jeżeli masz co jeść to nie idź tam !!! Bardzo gorąco nie polecam pracy na stanowisku operatora , mechanika .
5
ten co odszedł 2017-03-28 16:37
Jakże prawdziwe to co napisałeś Prawdziwy....Szczęśliwy jestem ,że już tam nie robię.Niech dalej biorą turków i resztę tej zbieraniny ze wschodu,albo do pomocy na produkcję kryminalistów,jakies kaleki i niedojebów.Po co dać Polakowi zarobić..Szkoda ,że przecież kiedyś to była polska fabryka,ludzie przepracowywali tam całe życie,a dziś jest taka rotacja ludzi.Nie wróży to nic dobrego,nie kupią ludzi tym darmowym kotletem,a busy co wysłali żeby pozbierać ludzi z wiosek będą jeździć puste ,bo dłużej tam nikt miejsca nie zagrzeje.Albo zaczną w końcu płacić realne pieniądze,albo nie będzie komu pracować. To co oferują to zarobicie w Augustowie gdzie indziej o normalnych porach pracy .
7
Agnieszka 2017-03-29 08:55
A jakie British American Tobacco oferuje benefity?
Tomek 20 lat VS 2017-03-30 19:50
Agnieszko zajechałaś ubozem! Trolisz na forum ! Chciałbym z Tobą porozmawiać twarzą w twarz o firmie ,zasadach ,uczciwości,prorodzinnej polityce firmy,bonusach,czasie pracy itp...
7
Jaco 2017-03-31 09:23
A ja właśnie w poniedziałek zaczynam pracę jaką PHVS i jestem pełen optymizmu, bo kto chce i ma ambicję to na pewno da sobie radę. Znam realia i wiem, że często trzeba się napocić w tej branży ale kto idzie do takiej pracy powinien mieć taką świadomość...
Agnieszka 2017-03-31 09:31
@Jaco, w takim razie powodzenia! Koniecznie podziel się z nami swoją opinią po pierwszych dniach w nowej pracy! A co możesz powiedzieć o rozmowie kwalifikacyjnej? Jak przebiegła?
Jaco 2017-03-31 10:04
Rozmowa w miłej atmosferze bez napięcia ale oczywiście trzeba wiedzieć na czym ta praca ma polegać. Mam doświadzczenie przedstawiciela także to jest duży plus. Jak ktoś nie miał doczynienia w podobnej pracy to może mieć ciężko ale pytania proste i logiczne...
1
Agnieszka 2017-03-31 10:15
@Jaco, dziękuję za informację. A czy firma jest otwarta również na osoby, które dopiero zaczynają swoją karierę? Osoby bez doświadczenia?
1
Jaco 2017-03-31 10:28
To już pytanie nie do mnie. Ja dopiero zaczynam pracę w tej firmie więc musisz pytać osoby, które już jakiś czas mają z nią doczynienia. Pozdrawiam.
alien 2017-03-31 19:27
Proszę nie trolować. To ma być forum z prawdziwymi opiniami, ale skoro firmy płacą wam za moderowanie, to jest to zwykłe skur...
5
Szczęśliwy były Vanseller 2017-04-02 01:03
Droga Agnieszko ;)

Siedzisz sobie w ciepłym biurze na Krakowiaków, pracujesz od 8-16. Cross dock i pracę vanselera widziałaś pewnie na tym filmiku propagandowym z początku DSSa. Powiem Ci jak jest...
Pracowałem w BATcie w Lublinie, za czasów ASM Radka i Tomka. Nic dobrego o nich nie mogę powiedzięć, ale o tym poźniej. To nie była praca, to było tyranie. Kiedy Ty sobie smacznie spałaś ja już jechałem na pierwszy sklep, często oddalony po 60-70 km od magazynu, robiłem po min 15 wizyt i wracałem jak najszybciej z powrotem, bo za nadgodziny nie płacicie. Wszystko było na mojej głowie, zatowarowanie vana (jak brakowało towaru to siedzenie na magazynie i dzwonienie po kolegach, i żebranie o kilka pakietów, bo dostawy 3 razy w tyg. to trochę mało, a ciśnienie na sprzedaż ostre), serwis i naprawy vana (ASM nawet nie kwapił się żeby umówić Cie na serwis). Wspólne ,,commony'" z kierownikiem, klasa sama w sobie ! ASM przyjedzał do Ciebie koło 9-10 jak się wyspał, na wizycie z nim było, że tak powiem pajacowanie. Robienie z siebie idioty przy kliencie i stosowanie super ektra technik sprzedaży. Z wizyty która normalnie trwała max 15-20 min, robiło się 30 min i więcej. Kierownik posiedział kilka wizyt i jechał sobie na magazyn, albo do domu, a Ty rypałeś dalej bo jeszcze wizyty były do zrobienia - powrót na magazyn o 16... ! Rozliczenie gotówki, towaru, wyżebranie jakiś pakietów od kolegów - bo Ci brakło. Powrót do domu po 17... Lato na vanie, coś pięknego ! Chciałbym Ciebie i tych Panów z krakowiaków, zobaczyć w długich spodniach na pace przy 30 stopniach za zewnątrz :) a na pace prawie 40 ! I ten wiatraczek zamontowany przy dachu, który zamiast chłodzić, przy włączeniu rozprowadzał nagrzane powietrze po vanie ! A drzwi na pake trzeba przecież zamykać... bo nasze bezpieczeństow itp... Fakt, zdarzyło się raz, że zarząd w odruchu litości czy czegoś tam pozwailił na przychodzenie do pracy w krótkich spodentkach kilka dni, mają gołębie serce ! Teraz coś o kadrze kierwoniczej - jeśli można tak o nich powiedzięć... W życiu nie spotkałem się z tak niekompetentnymi ludzi, nie dałbym im nawet imadła do pilnowania - jeśli wiesz co to imadło ( patrz google.). Ludzie którzy potrafią straszyć programami naprawczymi, przyczepiają się o byle pierdołe, jeżdzą, kontrolują ipd., nic nie potrafiący załatwić. Na jednej porannej odprawie do kolegi, starszego wiekiem, długim stażem, w odpowiedzi na jego pytanie, dość nie wygodne dla ASMów, usłyszał, że ,, Rekrutacja na kasę w stokrotce trwa....". kolejny kolega był non stop cofany z urlopów... Mógłbym pisać i pisać, ale mi się już nie chce. bo do rana mógłbym siedzieć. Rusz się z ciepłego stołka i przejdz się do Marysi P. (dział HR) i niech Ci opowie o Lublinie i jakie się tam cuda na kiju działy :) Przez tych dwóch ASMów, z BATa odeszło kilku fajnych i doświadczonych chłopaków ! jedynym plusem tej pracy była atmosfera pośród PH, ale i ona zaczela upadać. Mi się udało uciec, bardzo się z tego cieszę ! Życzę tego każdemu, świat nie kończy na Vanie.
23
Rys 2017-04-02 14:12
Agnieszka ma dzis wolne jest na etacie wiec w weekendy nie przeszkadzac
3
Agnieszka 2017-04-03 10:30
W żaden sposób nie współpracuję z British American Tobacco. Jestem redaktorem serwisu GoWork.pl Jeżeli chcecie dowiedzieć się więcej o moim zadaniu, proszę o najechanie myszką na ikonkę mikrofonu zamieszczoną przy moim nicku. Chętnie również poznaję Waszą opinię na temat warunków pracy w firmie, dopytuję o niektóre kwestie. @Szczęśliwy były Vanseller dziękuję, że podzieliłeś się swoją opinią.
500 zł 2017-04-03 17:13
Ktoś z was albo z oddziału był obciążony za stłuczkę? Jeśli tak to jaką kwotą?
Tomek 20 lat VS 2017-04-03 19:11
Nic kolego nie uległo zmianie. Po zmianach w trasach przez zewnętrzną firmę wygląda to tak na papierze. Pierwsza wizyta o 7,15 a dwudziesta czwarta 14,15 długość trasy 230km z zachowaniem kroków wizyty PH BAT. ASM przyjerzdza na kontrol i mówi po sprawdzeniu wykładaj towar na półkę żeby była widoczność ofert promo to zajmie minutkę,wypełnienie ankiety też minutkę,rozmowa z konsumentem minutka. Zjedziesz z nim o16 a pracę rozpoczołeś o 6 zanim rozliczysz vana i kase jest 17,00 czyli 11 h a asm ci powie że fajne wizyty ale jeszcze to i .....to...popraw słabo dociskałeś,pracuj z materiałami a jutro o 6 kolejne zebranie. Wypłata nieadekwatna do odpowiedzialności zadań i godzin pracy . Nadgodziny to temat tabu wszyscy wiedzą że są ale nikt niechce o nich mówić chyba że tylko ci co odeszli i założyli sprawy w sądach. Dziś miałem taką sytuację w poprzednim miesiącu sprzedałem 45 kg tytoniu przy 23 dniach sprzedażowych na kwiecień dostałem target 42 kg a jest 19 dni . Tekst asm-a ale będą dwa dni z podwójną sprzedażą........ha ha ha to masz 21 dni....... Pozdrowienia dla Agnieszki :)
18
a 2017-04-03 19:49
Cała prawda o tym korpo-głównie!!!!!!!!
11
marus 2017-04-05 21:01
Słabo wygląda to 45 kg tytoniu przy moich 110 kg.
3
Iza 2017-04-06 22:00
Specjalista ds. Pozyskiwania i Rozwoju Talentów taką ofertę znalazłam w firmie i mam pytanie o więcej szczegółów.
Kompot 2017-04-07 12:30
Sprzedaz 105kg i nie dostaniesz kasy a ktos inny dostanie 110% za sprzedaz 30kg :D
5
Sympatyk 2017-04-10 19:16
Czy na pewno jest tak źle w firmie? Myślę, że wiele wpisów pochodzi od osób, które nie są sympatykami pracy solidnej ! Niestety firmy muszą walczyć z potwornym hekjtem w internecie. Szkoda bo inni tylko tracą.
2
a 2017-04-14 19:19
o czym ty [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
4
Były murzyn 2017-04-17 13:57
Szczęśliwy były Vanseller i Tomek 20 lat VS uwierzcie piszą cała prawdę o tym korpo gównie wypierpapier z tego kraju błazny z całą tą świtą polaczków sprzedawczyków typu dyrektor asm itp
9
Agnieszka 2017-04-19 10:14
@Iza, jakie dokładnie informacje chciałabyś poznać? Dla zainteresowanych zatrudnieniem się w owej firmie, pod linkiem znajdziecie aktualne oferty pracy: http://www.bat.com.pl/group/sites/BAT_9Y2FAC.nsf/vwPagesWebLive/DO9YTE9V?opendocument @Tomek 20 lat VS, co w takim razie chciałbyś zmienić w firmie?
Tomek 20 lat VS 2017-04-25 20:29
Zacznijmy od tego kim jest Ph w firmie(magazynierem,fakturzystką,kasjerką,kierowcą,księgową merchandiser ) .Zmieniłbym 1/3 kadry menadżerskiej na szczeblu regionu i makroregionu która świadomie w imię stanowiska ,ambicji i zadufania w sobie świadomie łamie kodeks pracy i udaje że nic o tym nie wie. U pracownika który dostaje ocenę pracy na 5 przeprowadzać trzy kontrole w miesiącu to trochę dziwne.W kwietniu 5 zebrań o 6 rano w tym jedno zaraz po świętach(wtorek) około godziny mając świadomość iż połowa pracowników normalni kończy pracę około 16 (10h). Zadanie na zwiększenie bazy klientów, wyśrubowane targety + 50 % do rok wymusza to do jeszcze dłuższego czasu pracy. Podział targetów wymaga zmiany nikt nie wie jak,na podstawie czego są ustalane w jaki sposób (cyfry targetu z centrali różnią się od tych co daje kierownik ). Młodzi nie wiedzą nic o funduszu socjalny co komu się należy o wszystko trzeba się dopytywać. Telefon do bhp-owca lub e-mail zapomnij że jest wywieszony a człowiek z hr podobno jest.... na tele.Ankiety są anonimowe ale musisz się logować pinem,,,ha,ha.Wysłałbym ludzi z centrali w teren nie na dzień tylko tydzień ,tych kturzy układają nam zadania i zarządzają " pokaż na co cię stać ale nie jeden raz.............."". Ale jest też plus w większości oddziałów są piłkarzyki i nowość xbox!!!!! tylko pytam kto po 10 h pracy będzie z tego kożystał. Ten kto to kupił i wymyślił stanowczo niema pojęcia o pracy ph w firmie. Plusem tej pracy jest systematyczny przelew na konto i wszystko jest na kwicie no i ekipa z którą pracuję na codzień część znam od kilkunastu lat .
13
Agnieszka 2017-04-26 08:42
@Tomek 20 lat VS piszesz, że kadra menedżerska łamie kodeks pracy. Co masz na myśli? Czy wspominasz tutaj o jakichś konkretnych sytuacjach?
as ck 2017-04-26 11:14
Jest niewielu na tym forum którzy mówią jak jest naprawde , ale kolega Tomek 20 lat pisze zgodnie z faktem, nie słuchajcie figurantów jak 'goral'bo to podstawieni korpo-asmowie którzy mają tak mózgi zjechane i nie tylko (r..chani w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przez RM) że wszystko cacy tu napiszą .
8
Donek 2017-05-05 11:16
Czy mógłby ktoś dodać kilka informacji o pracy dla przedstawiciela handlowego ds. wydarzeń konsumenckich Horeca? Na czym polega praca a chciałbym dostać się do firmy?
Kaszub 2017-05-07 09:32
Jest tutaj ktoś z Gdańska? Co tam się wydarzyło, że jednego dnia zwolnili 5 chłopa dyscyplinarnie? Co oni tam odwalili? Ponoć przekręcili BATa na pół bańki?
Dariusz 2017-05-09 22:41
British American Tobacco to marka i nowoczesność. Lubie swoją prace w firmie i nie zamieniłbym jej na inną.
1
TPD 2 2017-05-10 20:11
Mało widziałes i mało wiesz
7
Kaszub3 2017-05-11 23:14
U ktorego Asm-a w Gdansku polecialo tych 5 chlopa
4
Agnieszka 2017-05-12 08:50
@Dariusz to bardzo dobrze, że jesteś zadowolony ze swojej pracy w tym miejscu. Na jakim stanowisku jesteś zatrudniony? Co możesz powiedzieć więcej o pozytywach pracy w British American Tobacco? Za co przede wszystkim cenisz swoją pracę?
VSTL 2017-05-12 15:13
Nie wiem co się stało w Gdańsku. Zastanawiający jest inny fakt. Czemu nikt nie chciał do Gdańska jechać i pomagać? Propozycja była i można było zarobić dodatkowe pieniądze. Firma gwarantowała nocleg i wyżywienie? :)
2
@HEEL 2017-05-13 00:53
No jak byś wiedział do kogo masz jechać pracować też byś się nie kwapił.
5 chłopa poleciało no i na tym koniec bo reszta nieruszalna
3
VSTL 2017-05-13 22:20
Co się w GD stało, że poleciało 5 głów?
Tomek 20 lat VS 2017-05-16 10:02
żle postawione pytanie! jak to się stało skoro Asm-owie nic innego nie robią jak tylko kontrolują:} Nawet tego porządnie nie potrafią zrobić! ...braki asortymentu, problematyczni klienci,wsparcie,limity kredytowe,zastępstwo na trasie-zapomnij ale kaski sobie za bzdury przyznają.
5
Nosel 2017-05-18 08:13
@Tomek 20 lat VS Mając tyle lat może lepiej zająć się pracą a nie gdybaniem?
2
Ktos 2017-05-23 15:35
Moze ktos napisac realne zarobki w tej firmie, jak i mniejwiecej godziny pracy? Z gory dziekuje. Oczywiscie chodzi stanowisko vs ph.
Zostaw swoją opinię o British American Tobacco - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie British American Tobacco