logo Arbex Services

Arbex Services

Wrocław

Opinie o Arbex Services

anonim 2009-05-02 19:01:06
(usunięte przez moderatora), wakacyjne to sobie chyba od pracownika zabierają do sienie!!!!!!!!!!!!!!!! ani prośby ani grożby!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! poprostu porażka i tyle !!!!!!!!!!!!!!!!!!
tamani 2011-05-06 16:46:19
Arbex to firma (usunięte przez moderatora),! Kroja biednych Polakow, jak tylko sie da!
Mieszkania za krocie, praca niewolniczo ciezka, traktuja nas jak smieci! Nie polecam tych hoteli, a w szczegolnosci Granda! Zapytajcie innych! Arbex=(usunięte przez moderatora),
GD 2014-03-11 13:33:48
Pracowałam dla Arbexu i byłam zadowolona. Pensja na czas, praca bardzo ciężka i wymagająca.
Godziny zależne od obłozenia hotelu raz jest ich masa a bywa ze jest ich mniej. Opłaty za mieszkanie jak to kotos wyżej napisał ni były może jakieś małe, jednak jak nie ma pracy Arbex tez nie nalicza pełnej opłaty/czynszu. Wakacyjne było mi wypłacane bez żadnego problemu zgodnie z ustaleniami. Prawda Arbex bierze prowizje za naszą prace ale to akurat normalne nikt za darmo nie prowadzi biur.
Z napiwkami róznie bywa, zależy jaki hotel i po kim masz pokoje. Tak czy inaczej moim zdaniem warto wyjechac lepsze wynagrodzenie niż w Polsce.

1
dixi 2014-09-26 12:26:11
Witam, mialam (nie)przyjemnosc pracowac dla tej firmy. Wszystko niby fajnie, bo obok Amsterdamu mieszkasz, praca w Amsterdamie, obiecuja niezla kase, ale nikt nie informuje o tym ile masz netto, jak wyglada placa. NIE PLACA ZA GODZINY, tylko za ilosc pokoji. Praca jest strasznie ciezka, mozna to nazwac kilkugodzinnym fitnessem. Poznalam troche osob pracujacych dla Arbexu i kazdy na nich nadaje, nikt nie jest zadowolony, slaba kasa. Jak juz musicie jechac to nie dajcie sie wrzucic do hoteli NH, bo tam strasznie wykorzystuja. Jak ktos ma sile zasuwac jak dziki wol, to dawajcie do hoteli na Schipol, tam jest duzy ruch i duzo godzin, ale nie nacieszycie sie za dlugo zdrowiem... Ludzie w agencji niby sa mili, ale w sumie jak przyjdzie co do czego to nic nie mozesz zalatwic, wciskaja jakies klamstwa. Troche sie nie dziwie, ze zbywaja, bo maja tylu pracownikow i jakby kazdy tak z problemem przyszedl... ale badzmy ludzmi! to my zarabiamy na wasze BMW i grube pensje, ktore wyciagacie siedzac za biurkiem i piszac mailiki. Jestesmy rodakami, ktorzy po prostu nie moga uczciwie zarobic we wlasnym kraju, badzmy dla siebie mili zagranica.
1
martuszka79 2015-06-30 22:03:32
witam. pracowałam w arbex i jakbym mogła wrócić to bez zastanowienia bym to zrobiła. mój plan jest taki że za dwa lata jak jeszcze firma będzie istnieć bedę sie starała o pracę. niestety wcześniej nie moge ponieważ sprawy rodzinne mi na to nie pozwalają. na chwilę obecna pracuje od roku w hotelu jako pokojówka i powiem szczerze że tu dopiero mam zapier.... . do dnia dzisiejszego utrzymuję kontakty z ludźmi - holendrami z nh schipol a minęło już 6 lat odkąd wróciłam do polski po 2 letniej pracy w firmie arbex.
1
Zakwaterunek 2016-02-08 19:17:10
jak jest z zakwaterowaniem, pomagaja nam szukac pokoju u jakiejs babuni :)? czy my jako pracownicy mozemy korzystac z silowni zainstalowanych w Hotelach?
nowa 2016-02-22 15:09:45
Witam,szukam opinii na temat tej firmy czy ktoś kto był może dać jakiś namiar na siebie?chodzi mi o warunki i wypłaty umowe wszystko jednym słowem
Znajdz 2016-02-22 16:27:30
Sprawdz w internecie, jest o tej firmie wszystko, co pewnie sie nie chce???
nowa 2016-02-24 17:18:32
Po prostu chce mieć relacje kto był niedawno a nie z internetu bo tam wszyscy piszą co innego...a nie się nie chce.jak ktoś nie chce pomóc to niech nie komentuje
haHa 2016-02-25 15:20:02
haha od razu foch, jedz i zobaczysz, co za panna. Takich tam nie chcemy.
nowa 2016-02-25 17:09:11
Odezwał się dyrektor.
haHa 2016-03-01 19:31:36
Nie do konca sie z oba zgodze, jesli czlowiek czegos nie spronbuje, nie pozna na wlasnej skorze, to i tak tego nie jest w stanie zrozumiec, jedynie wyobrazic a przewaznie jest zupelnie inaczej, co ludzie pisza, mowia, czesto jest bzdura,
bylam 2016-03-03 21:30:12
bylam na rozmowie i trzymALa MNIE AZ POLTOREJ GODZINY, BARDZO MILA PANI, ANGIELKI KIEPSKO ALE CO NIE MA CZEKO SIE BAC, POWODZONKI
1
Jak dlugo 2016-03-09 16:17:07
Jak dlugo trzeba czekac na oferte pracy, juz po spotkaniu w biurze?
nowa 2016-03-11 20:43:08
Dokładnie tak teraz widze że nie ma co liczyć na opinie innych tylko samemu działac bo okazuje się ze każda firma ma jakiegoś marudera któremu było niefajniepo prostu jechać i sie przekonac.a takiej pewnej agencji po prostu nie ma.
haHa 2016-03-12 15:53:50
Widzisz, i jest po mojemu, nie obrazaj, sie bo przeciez to prawda, trzeba samemu zobaczyc i sie dowiesz co i jak.
NH 2016-03-20 17:19:51
Co powiecie na temat hoteli NH?
m@riola 2016-03-21 08:48:57
zgadzam się z komentarzem wyżej. do tego sa na prawdę fajne mieszkania. praca dosyć ciężka, ale taka praca. wracam za kilka tygodni
1
Kiki 2016-03-22 11:45:33
przy czym pracujesz?
mariii 2016-06-16 20:30:23
Hej. Mam parę pytan, moze znajdą się pomocne osoby, które udzielą mi informacji. A więc jestem zainteresowana podjęciem pracy w Amsterdamie. Chciałabym wiedzieć, jak wygląda cała rozmowa rekrutacyjna, o co pytają, jak wygląda sprawdzanie znajomości języka, o co pytają (szczegółowo czy to bardziej luźna rozmowa). Ile czeka się na wyjazd do Holandii? I jak z wypłacalnością tej firmy? Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
mariii 2016-06-18 10:36:04
Hej. Tak na pokojówkę. Z nimi nie wyjeżdzałam dlatego chcę się dowiedzieć co i jak :) ja holenderskiego również nie znam, z angielskim myślę, że nie miałabym problemu. Ale zależy mi zeby się dowiedzieć jak sama rozmowa wygląda.
bebe 2016-06-24 22:07:56
Wypłata terminowa ale co z tego jak na niewiele starcza. Agencja pobiera 80 euro za mieszkanie za tydzień, samemu płaci się też ubezpieczenie około 20-25eu/tydzień. A w ciągu tygodnia jak pracy jest na 5 dni to dobrze, ale często jest na 4 lub 3 dni ale to poza sezonem. Przy godzinach około 30, 32 raczej nie więcej dostajesz jak 220eu/tydziń.Minus opłaty, ,minus jedzenie, które jest drogie a jak się pracuje fizycznie chce się jeść. Nie wiele zostaje. gra nie warta świeczki. A zasuwać trzeba ostro, nie masz czasu podrapać się takie normy czasowe wyśróbowane.W kontrakcie nie ma zagwarantowanej minimalnej liczby godzin, możesz pracować w tygodniu 10, 18 zależy od obładowania w hotelach, ale w letnim sezonie powinno być więcej tych godzin. Ja miałam kontrakt na stawkę 9,16 brutto za godzine, czyli 7,20 netto, w ciągu godziny musiałam zrobić 3 pokoje. Dostajesz kartke z pokojami i do której masz je skończyć, jak się nie wyrobisz to robisz za darmo. Nie wyrabiasz się bo pokoje zablokowane, bo trzeba latać po pietrach, bo sa tak porozrzucane, bo brakuje czegoś i tez latasz. A za takie czynności nikt ci nie płaci chociaż to nie twoja wina. Najgorzej w weekendy jak zaczynasz o 8 a goscie zabarykadowani do 11 w pokojach i nic sie nie da zrobic, i stoisz i czekasz, za free. Nie polecam tej pracy bo wysiłek nie jest w ogóle adekwatny do tego jaką sume dostajesz na konto, jak widziałam że zarobiłam 80 euro to chciało mi się płakać. Agencja robi tez naloty na mieszkania, jak sobie ubzduraja ze brudno dowalaja kare 80eu za osobę na mieszkaniu. Nie ma internetu chyba ze samemu podpisze sie umowe na długi okres albo ktoś z mieszkania udostepni swój. Dodam jeszcze że ta ściema o tym że tak fajnie się jeździ po Amster. na rowerze do pracy to jakiś cynizm. Do pracy jest najczęściej w ch.... daleko, i nawet nie da nikt rady po takim zasuwie drałować rowerkiem do domu. Więc zostaja autobusy, w jedna strone okolo 2,50 zalezy jak daleko, czyli kolejne 25 na tydzien za transport. Angielski kiepski wystarczy do pracy w której masz menagerki Polki albo Koreanki kt i tak kalecza jezyk. Z hotelu samemu nie mozna sie przeniesc do innego, chyba ze cie wyrzuca i agencja da ci jeszcze jedna szanse. Gra nie warta świeczki, nie polecam, Polki pracują w hotelach jak niewolnice za kiepskie pieniądze.
2
bebe 2016-06-24 22:13:58
holenderski w Amster. w ogóle jest nie potrzebny bo wszyscy mówią po angielsku albo po polsku. Chyba że ktoś chce znaleźć ambitną prace i planuje tam zostać na dłużej to można sie zapisać do szkoły językowej na kurs, oczywiście jeśli starczy czasu i siły. Na rozmowie pytania po angielsku to opoeiwedz o sobie, o ostatniej pracy, o doświadczeniu, o hobby. Standardowe
bebe 2016-06-24 22:15:34
nie polecam zwłaszcza hoteli NH Nord i Park Inn
1
ruta 2016-06-25 22:26:29
W hotelu w którym pracowałam nie było wyżywienia, tz było dla menagerek Polek i reszty Holendrów, a pokojówki siedziały w śmierdzącej szatni i jadły kanapki z ochydnego chleba tostowego przyniesione z domu, albo nie jadły w ogóle bo nie miały na to czasu; a najgorsze są te dojazdy do pracy, jak mieszkasz daleko od hotelu to na weekendy trzeba przyjechać na miejsce godzine wczesniej i tak siedziec i czekac bo nie ma innego wyjscia. Jak hotel jest na zadupiu jak te wokół lotniska za szklarniami, to kończysz prace a potem czekasz na firmowy autobus powrotny kt nigdy nie jest na czas, czasem czeka sie tak godzine, potem przesiadka na lotnisku, jak sie spoznisz pół minuty to czekasz kolejne półgodziny. co z tego że ze zmęczeia ledwo stoisz na nogach
ruta 2016-06-26 11:52:58
nie, lokuja cb w takim mieszkaniu gdzie jest wolne miejsce. a samemu nie jest latwo co wynajac, bo po pierwsze musisz miec duzo kasy na kaucje.
na rozmowe umawiaja sie szybko, ale potem moga o tobie zapomniec, dlatego jesli rozmowa poszla dobrze radze sie samemu dobijac i przypominac
ruta 2016-06-26 12:01:41
ps jak nie masz na poczatku dostepu do neta to i tak niczego innego nie znajdziesz
ruta 2016-06-27 13:36:53
znajoma była na rozmowie,powiedzieli ze sie odezwa ale nie zrobili tego. Potem ona miala przez kilka miesiecy inna prace, ale jak sie umowa skończyła zadzwoniłą do nich i się przypomniała, i dopiero zaczeło się cos dziac, w sensie w ciagu tygodnia wyjechała. tak jest czesto z agencjami zwlaszcza za granica, maja tylu chetnych ze jak Ty nie zadbasz o swoje interesy to moga ciebie zwyczajnie olać, zapomnieć. do mnie odzwali się prawie od razu. to zależy
NHK 2016-08-22 22:40:25
Praca bardzo ciężka. Pracowałam w NH Krasnapolsky, menadżerka bardzo wymagająca nawet jak jestes chory badz zle sie czujesz musisz isc do pracy bo nikt za ciebie pokoi nie zrobi. codziennie rano zbiorka dostajesz karte z pokojami, klucze. przed zbiorka bierzesz swoje wiadro napelniasz plynami scierkami, dostajesz reczniczki do twarzy ktore musisz zwinac, bierzesz metalowy (!!!!) pojemnik na shower gel shampoo i body lotion, co dla mnie jest glupota, powinny byc juz na trollach, ktore ledwo jezdza i skrecaja (!!). tak obladowany z wiadrem pojemnikiem ktore swoje waza i reczniczkami jedziesz na dane pietro. stoisz zazwyczaj z rana tak godzine lub dwie az ludzie zaczna wychodzic. supervajzerki wymagajace, okropnie niemile, tylko 3 z nich były w porzadku. Wytkną ci kazdy najmniejszy blad, wracaja do pokoi. czasem bywa ze masz 12 check outów i 5 stayow, co w 8h ktore sa podane na umowie nie jest mozliwe zrobic. w pokojCH ZAWSZE SYF KIŁA i mogiłA, jakby mieszkało tam bydło. nie daja rekawiczek wszytsko robisz gołymi rękoma, po tygodniu czasu rece zniszczone suche, ciało pokryte siniakami, zmeczone. praca nie dla kazdego trzeba byc wytrzymalym. jesli ktos przyjezdza na sezon to tak na prawde tylko odlicza do powrotu i modli sie by silowo wytrzymac ten czas, wiele osob zrezygnowalo po 2 dniach treningu. zazwyczaj duzo prio pokoi, wiec nie ma czasu zejsc na przerwe na obiad. straja sie jak najwiecej wycisnąć z człowieka, niestety, praca niewolnicza. NIE POLECAM
Martino 2016-09-17 17:34:15
witam. Umowy w tej firmie sa na holenderskich warunkach poniewaz to firma holenderska. Płace jak w kazdej innej agencji , oczywiscie że jest ciezko ale w Arbex sa wypłaty co tydzien jesli ktos chce pracować to z godzinami nie bedzie miał problemu. Kosz mieszkania tez nie jest wysoki (niech ktoś poszuka prywatnie pokoju to zobaczy dopiero jakie sa koszty) ogolnie agencja spoko. To co pisza ludzie na forum to lenie którzy mysleli ze będą dostawać miliony za nic nie robienie. Pozdrawiam
1
smutne 2016-09-17 17:57:39
@martino też mi się wydaje, że wielu osobom, ktróe próbują wyjechać do pracy poza granice Polski wydaje się, że tam się jedzie trochę do pracy, a trochę na urlop....
Zostaw swoją opinię o Arbex Services - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Arbex Services