brak logo

Abplanalp Consulting Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Abplanalp Consulting Sp. z o.o.

anonim 2009-03-27 10:17:16
Abplanalp Consulting to solidna , uczciwa firma dająca miozliwość rozwoju pracownikom.
anonim 2009-05-26 12:51:16
Słowa kojarzące się z Abplanalp Consulting Sp. z o.o. (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca): rozwojowa
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako dobry.
Atmosfera i ludzie tam pracujący są fantastyczna, pełna chęci współpracy, pomocy, szacunku i zrozumienia.
Od jakiej stawki można negocjować pensję? w zależności od stanowiska i kompetencji
Najbardziej podobało mi się w Abplanalp Consulting Sp. z o.o.: ludzie z którymi pracowałem oraz wykonywane obowiązki
Najbardziej nie podobało mi się w Abplanalp Consulting Sp. z o.o.: fakt że w zostałem zwolniony
anonim 2010-07-02 19:21:11
Szkolenia, rozwój, motywacja? Ta firma nic nie oferuje. Warto się nam załapać i szukać lepszej, dobrze płatnej pracy. Najlepiej w konkurencji.
3
anonim 2010-07-13 21:56:38
je�li chcesz dobrze zarabia� - to nie w tej firmie, obiecuj� z�ote góry i na najniższej krajowej si� ko�czy, polecam masochistom
Taaaak 2010-07-25 12:30:14
Coś jest na rzeczy. Praca w tak żle zarządzanej firmie to faktycznie masochizm. Wiedzą o tym ci wszyscy którzy współpracowali z dyrekcją AC. Rekordy bije nowy prezes, ktorego obsesją jest TOTALNA kontrola podwładnych. Czy jest to skuteczna metoda? Baardzo!!! [usunięte przez administratora]
pracownik 2010-08-05 12:02:46
pracuję w Abplanalp od lat. Wiem jedno, że płace nie są za wysokie, ale miła atmosfera i sprzyjające otoczenie. Jasne, że nikt nie lubi być kontrolowany i nowy prezes nie jest z tego powodu za popularny. dla mnie miła atmosfera jest momentami ważniejsza niż wysokośc zarobków. Sprawdzałem w innych firmach z tej branży. Tam zarobki nie odbiegają znacznie od poziomu w Abplanalpie. Dla mnie jest też ważne, że mam samochód służbowy, również do prywatnego użytku na koszt firmy! Komórkę oczywiście też. Jeśli doliczę sobie koszty prywatnego samochodu i komórki, to sumarycznie wychodzę lepiej niż w innnych firmach z tej branży. Zaletą dla mnie jest też nowe klimatyzowane biuro i dobry dojazd!
anonim 2010-08-22 21:04:44
HAHAHA kto to pisał?? CO ZA BZDURY, komórka laptop?? to standard - nic nowego, jak cię nie docenia pracodawca to nie patrzysz czy klimatyzacja jest w biurze
anonim 2010-10-20 21:26:00
Samochód i komórka - nie dla wszystkich. Zarobki - handlowcy zapewne zarabiają sporo, bo nie występuje wśród nich rotacja, personel administracyjny - baaardzo słabo, o kobietach nie wspomnę. Premia, motywacja - pojęcia nie znane w firmie. Szkolenia - owszem - we własnym zakresie. Plus - to atmosfera i ludzie, którzy ją tworzą, nie bardzo doceniani przez kadrę zarządzającą niestety.
anonim 2011-02-14 19:08:22
Firma która nie ma nic wspólnego z serwisem. O umiejętnościach tych Panów nie wspomnę.
enermet 2011-04-16 21:22:55
Dlaczego same anonimy nikt nie pisze kto , to tylko ludzie bez jaj piszą
enermet 2011-04-16 21:25:00
same anonimy trochę więcej ....Panowie czekam.
enermet 2011-04-16 21:27:48
Proszę imiona i nazwiska kto gdzie jak po co dlaczego.

Tylko ludzie zwyłe pasożyty i cwele mogą pisać anonimowe.

Czekam za dowodami
enermet 2011-04-16 22:00:28
Wracają do sprawy Firmy Abplanalp.

Jeżeli firma Abplanalp ma coś do Firmy Enermet proszę o list otwarty a nie chować się za klientami.


serdecznie pozdrawiamy
szef firmy enemet
[usunięte przez administratora]
anonim 2011-04-26 23:25:04
To nadal siedz na \"czterech literach\" od do godziny z wielką ściemą,aby Was w biurze spotkać.A inżynier serwisu bez szkoleń z strony pracodawcy Abplanalp godzinami pracy przy maszynach zmuszony jest za :\"chłam.najtańszą technologię\", przez was sprzedaną musi świecić oczami,naprawiać i przyprowadzać do pierwotnej fazy użytku...A Ty po 16 z prowizją za sprzedaż [usunięte przez administratora]maszyny siedzisz sobie w domku!!!
Abplanalp 2011-05-06 00:01:53
Nie liczcie proszę na jakiekolwiek szkolenie z tej firmy! Sam jesteś za wszystko odpowiedzialny a osoby z Abplanalp nie mają zielonego pojęcia o maszynach ich awarii i zgłoszeń z strony klientów HAAS itp.
klient abplanalp 2011-05-06 00:28:32
nic ująć z tej wiadomości a dodać szereg poczynań z biura abplanalp można dodawać na wiele forum wiadomości odnośnie maszyny i zgłoszeń - a kiedy to się stało jak i jaka przyczyna itp Całe szczęście że technicy z abplanalp odnosię się akurat tu do Pana [usunięte przez administratora] że są pomocni i potrafią nie raz przywrócić po konsultacji telefonicznej maszynę do pracy i korzystania ...
buu 2011-11-09 22:41:58
w AC nowy \"prezes\" ma wielkokorporacyjne zapędy - co ciekawe, nawet duże korporacje takiego nadzoru i kontroli nad pracownikami nie stosują. ale to już sprawa MiŚa. Handlowców może i mają dobrych, ale chodzi przecież o to, że klient ma tylko zostawić u nich kasę, a liczą sobie sporo nawet za kompletne [usunięte przez administratora]. Pracownicy w ogóle się dla szefostwa nie liczą mimo pieknych haseł \"liczy się człowiek\", \"stanowimy zespół\". szkoda, że najsłabszym ogniwem tej firmy jest właśnie miś.....
1
KLIENT 2011-11-20 01:05:21
Z kim mam rozmawiac i rozważac zakup ewentualnej nowej maszyny np.WaterJet, min centra obróbczego -frezarka z opcją wiercenia? Z firmy Abplanalp? Gdyż odwiedzający mnie i moją firmę,nie mają czasu przedstawiciele z abplanalp i "coś" ,zostawią,katalog bez omówienia!Chciałem się skonsultowac i poradzic,jak również spotkac najlepiej z daną osobą technik,serwisant odnośnie danego zainteresowania maszyną,przeprowadzenia rozmowy i rozrachunku zakupu CNC.Mimo prośby nie doszło do skutku.W odpowiedzi usłyszłałem,że "coś tam coś tam", wycofaliśmy się z danego produktu-maszyna i w związku z tym faktem nasi dotychczasowi pracownicy nie są osiągalni?Doszły mnie informacje,że mimo oferty na dane maszyny, firma abplanalp chce się pozbyc ich bez konsekwencji i ewentualnych problemów i zgłoszeń nie dotyczących tego przedstawiciela..
anonim 2011-11-20 01:34:11
Nic i jeszcze raz nic nie osiągniesz w tej firmie,poza osiągnuęciu wrzodów rządka,rzadkiej [usunięte przez administratora]i nerwicy. Nie licz na nic i na nikogo w tej firmie!!! Tylko na siebie i swoje umiejętnoścji i zaradztwo -techniczne itp.- Bez szkolenia! Zarobki poniżej średniej krajowej, \"katuj\" swój samochód i tak ci nie zapłacą za kilometrówkę...
Brak zespołu wsparcja z tej firmy,swoje błędy przeżucą na ciebie i będziesz- \"kozłem ofiarnym\", pracującym[usunięte przez administratora]................
anonim 2011-11-20 02:06:42
Tak niestety, również ucinam się i \"uciekam\" z planowaniem zakupu maszyny z firmy abplanalp z względu na fakt,że doszły mnie suchy o zwalnianiu długoletnich pracowników,specjalistów z winy nowego prezesa,bez pojęcja technicznego,nie pamiętam imiona i nazwiska ale się pzrypomnę na tym forum.Wycofuje się z projektu i realizacji z tą firmą. Pozdrawiam do sprawdzenia dla przyszłych klientów i firm.
gall anonim 2014-03-31 21:12:09
Obecnie na Wielkopolskę do płynów obróbczych poszukują i chyba do maszyn edm.
Na jaką podstawę można liczyć i jakie auto?
1
luki 2014-12-08 18:48:28
Na Wielkopolskę Regionalny Inżynier Sprzedaży - Narzędzia do pras wykrawających, właśnie się ukazało. Wie ktoś jaka podstawa i jakie auto?
prawie 2015-02-02 01:00:13
Firma fajna, ciekawa i robiąca dobre wrażenie na początku. Warszawka w końcu.
Ale UWAGA! Dokładnie negocjujcie warunki umowy. Najlepiej z dyktafonem. Firma nie zgadza się na żadne listy intencyjne twierdząc, że jest wiarygodna i to co ustalone będzie na umowie. Potem rzucasz wypowiedzenie w swojej firmie, a oni mówią Ci, ze to co miało być netto jest brutto, bezczelnie zaprzeczając poprzedniej wersji. A Ty z nożem na garde powinieneś się zgodzić, przecież to taka korzystna oferta tylko o 1/3 niższa niż miała być.
Sama rekrutacja spoko, facet od tych spraw w miarę miły, na siłę będzie Ci przedstawiał warunki pracy w negatywnych barwach, żebyś wiedział w co się pakujesz(jako serwisant to wyjazdy, rozłąka, targi - praca non-stop i inne).
Co do floty to siedzą w Oplach. Zazwyczaj 2 osobowe Combo i zasada taka, że przychodzi nowy i dostaje najstarsze auto. Słyszałem też, że inwigilacja 100% ale jeśli chcesz pracować to masz to gdzieś.
Mi nie poszło, bo jeśli ktoś już na początku coś kręci to ja dziękuję za taką pracę, aczkolwiek mogła być pomyłka. Lubię wiedzieć na czym stoję i za solidne podstawy odpłacam solidną pracą. Trzykrotnie usłyszałem słowo netto przed złożeniem wypowiedzenia, po czym nagle, po ustaleniu terminu rozpoczęcia nowej pracy, zrobiło się brutto.
Pozdrawiam i życzę mniej perypetii ode mnie
1
prcus 2015-02-17 11:40:18
masz racje, szału nie ma, do tego umowa poufnosci, gps, monitoring itp atmosfera owszem miła i nic wiecej
wołek 2015-03-23 19:39:32
to że jest to w stolicy kraju to akurat powinien być argument za tym , że wszystko , ale dosłownie wszystko powinno być w funkcjonowaniu Abplanalp Consulting w Warszawie dograne na ostatni guzik. Zwłaszcza , że jak to piszecie to nie jest jakaś tam Polska firemka, ale poważna międzynarodowa korporacja.
1
new 2015-07-23 16:13:00
a jakie mniej wiecej zarobki w administracji?
sejsmik 2015-08-13 20:16:50
jakie zarobki dla serwisantow?
serwisant 2015-12-02 10:24:04
ponoć szef ABplanalp za radosnych czasów komuny siedział biurko w biurko z Trześniewskim z firmy ABH w Warszawie, sprzedającego między innymi Amadę. Obaj to byli szpiedzy gospodarczy. Nachlali się wódy za komuny z kim trzeba i jeden wziął Finnpowera, drugi Amadę. O ABplanalpie słyszałem same negatywy, a siedzę w branży maszyn CNC do obróbki plastycznej blachy już ponad 10 lat, więc opinii znam wiele. Jednak nikt nie przebije niekompetencji, arogancji i oszustw Trześniewskiego z ABH. Już lepiej szukać u konkurencji. Pozdrawiam.
1
anonim 2016-07-28 17:08:12
Zarobki inżynierów sprzedaży od 3000 zł brutto + premia 500zł brutto, samochód Astra lub Ceed, prowizja po 3 miesiącach stażu pracy, chyba że dyr zadecyduje inaczej zależy od ogólnej sprzedaży, dużo działów, dużo osób decydujących, często chaos, monitoring pracowników przez tel, duży przemiał pracowników,
Zostaw swoją opinię o Abplanalp Consulting Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Abplanalp Consulting Sp. z o.o.