brak logo

LASERSTAR

Toruń

Opinie o LASERSTAR

byly i cale szczescie 2015-04-06 19:10:10
Ludzie ktorzy chcecie tam tyrac tak tyrac nie pracowac bo tam czegos takiego nie ma jak praca nie zastanawia was ciagly nabor do laser (usunięte przez administratora).To cos nie tak jest z ta firma
ha 2015-04-22 21:52:18
jak to bardzo dobry objaw to aplikuj i przekonaj się jak fajnie jest jak będziesz (usunięte przez administratora)by "odświeżyć" - jak to nazwałaś:))
pewny gość 2015-04-26 22:50:10
To super firma. Nie mam nic do zarzucenia. Lepsze są już tylko amerykańskie koncerny... A pracowałem w takim więc wiem co mówię. Szukają ludzi z technicznym. Można się rozwijać. Zachęcam.
666 2015-04-27 21:51:18
ty chyba na głowę upadłeś ???
spec 2015-05-24 11:34:31
Firma jest OK. Pracować trzeba wszędzie wydajnie inaczej będziesz miał problem. Najważniejsze, że pensja wypłacana jest na czas, a to że czasami ciśnienie jest, no cóż, kto powiedział, że w życiu jest lekko?
1
666 2015-07-21 18:18:51
popieram Cię klawisz !!! kierowniczka musi odejść .
Optymista 2015-09-11 10:20:24
Wszystko zależy od doświadczenia, umiejętności i chęci do pracy. Dla mnie jest oczywistym, że jeżeli firma zatrudnia specjalistę to nie proponuje mu słabych warunków pracy. Z takimi ludźmi można i trzeba rozwijać biznes !
lola 2015-10-09 18:00:56
miałem sen: rok 2017 firma nadal szuka fachowców ale oni są ale opinie o laserze znają z opowieści bo toruń jest mały a internet nieograniczony..... Firma znana ale LAS... - bo jest przy lesie, (usunięte przez administratora) A mogło być tak pięknie.
123 2016-02-14 16:43:55
witam.szukam pracy.powiedzcie jak tam warunki w tej firmie,czy kasa na czas,jaka suma na umowie tj najniższa krajowa czy to co sie wywalczy.dzieki za informacje.
1
RannyPtak 2016-03-14 10:42:00
Od początku roku sytuacja jest bardzo stabilna. Roboty jest tyle, że potrzebują zatrudnić nowych operatorów maszyn i chyba też do biura. Atmosfera jest spoko. Jest nowy kierownik na produkcji, stara się i chyba to dobry wybór.
Ania 2016-03-14 10:49:55
Na oko mamy w firmie jakieś 20 - 25% kobiet do facetów. Jest praca dla babek w różnych działach : administracja, montaż, handel lub logistyka. Ja nie narzekam. Klimat dobry, ludzie pomocni i życzliwi. Chyba zgraliśmy się już w końcu.
koni 2016-03-16 19:59:25
a czemu wcześniej nie mogliście się zgrać ?
Ania 2016-03-17 10:43:08
Chyba normalnie potrzebowali czasu. Ostatnie spotkania firmowe wypadły fajnie a wspólna zabawa zawsze zbliża ludzi. Liczę na to , że w tym roku również się gdzieś pobawimy. W końcu ludzi w firmie przybywa, więc ich też trzeba zintegrować hi, hi :)
koni 2016-03-17 19:12:53
dużo nowych ludzi przyjęliście ostatnio ? jak sobie radzą ? z tego co widać to duża rotacja ostatnimi miesiącami była w laserze
Piotruś Pannn 2016-03-21 14:22:22
@koni . Rotacji nie widzę , przyjęto kilka osób ale cały czas szukają następnych pracowników. Są nowe etaty i nowe stanowiska. To pewnie przez te nowe maszyny. Na produkcji klimat spoko.
Piotruś Pannn 2016-03-22 13:24:11
@mariusz . Kierownik mówił, że potrzebni są kolejni ludzie na produkcji. Na pewno w technologii, przy obsłudze nowych maszyn - głównie CNC - wytaczanie, toczenie, frezowanie, obsługa robotów. Jest z czego wybierać. Nie wiem czy oferty już były puszczane ale warto aplikować nawet bez ogłoszeń. Jedno jest pewne, szukają osób z doświadczeniem żeby unikać problemów jakościowych.
Ben 2016-03-23 14:56:14
masz racje Piotruś Pan. są nowe oferty pracy. właśnie je przeglądam. Znalazłem je na OLXsie. Faktycznie widać spory nabór. Wyślę aplikację na montażystę. Może się uda....
Gizmo 2016-03-24 10:17:47
Firma spoko, czysta i poukładana. Wiesz co masz do zrobienia i nikt nie oczekuje nie wiadomo czego. Mogę polecić wszystkim zainteresowanym.
koni 2016-03-24 22:12:20
a Ty pracujesz na produkcji czy w administracji ?
Malarnia 2016-03-25 14:04:43
Polecam firmę Laserstar. Współpracuję z nią od początku istnienia. W trakcie całej współpracy firma potwierdzała rzetelność, terminowość i odpowiedzialność za dane słowo. Moja ocena jest wysoka.
Gizmo 2016-03-25 18:09:31
Ja na produkcji ale sam wiesz czemu nie napisze na jakim wydziale. A Ty skąd? ] widzialem że piszesz dość często. Pracujesz z nami czy masz inny interes?
sam on 2016-03-25 21:53:35
Co tu dużo gadać. Ja robiłem w branży w okolicy ale musiałem zmienić robote. przeżyłem tam dramat , takiego (usunięte przez administratora) chyba nikt nie widział. nie ma co sciemniac , w laserze przyjeli mnie bo miałem kwalifikacje i chciałem robić. Wszyscy mi pomogli się wprowadzić i nikt nie próbował mi (usunięte przez administratora). Po czasie widze ze warto było bo jest normalnie i bez chorych tematów.
Marek 2016-04-05 14:28:12
Pracuję w tej firmie już 6 lat. Nigdy nie zawiodłem się na kolegach, koleżankach oraz szefostwu. Można z czystym sumieniem polecać tą firmę. Przy okazji, na wynagrodzenia chyba nikt tu nie narzeka. Nie znam lepszych warunków pracy w naszym mieście.
koni 2016-04-06 10:26:45
@Marek. To wiedzą wszyscy, marka jest silna w kraju i zagranicą. Co tydzień wizytacje nowych klientów, audyty, testy, wdrożenia. U nas w dziale kontroli nie można się nudzić :) Jak dla mnie firma spełnia oczekiwania i oby tak dalej.
Marek 2016-04-11 12:57:30
Warunki są optymalne. Niczego nie brakuje i nie trzeba się o nic prosić. Z tą wodą to popłynołeś klawisz... Nie słyszałem żeby kiedykolwiek był z tym problem :) Chyba, że w sieci zabrakło przez awarię !
Pipi 2016-04-19 11:34:46
Firma daje rade. Nie ma problemów z kierownictwem i innymi ludzmi na produkcji. Klimat O.K. Nie żałuję przejścia do Laserstara. Nie ma do czego się doczepić. Za dwa miesiące mój brat też będzie aplikował. Mogę polecać.
cosmo 2016-04-19 20:18:22
jest tam ktos u was od jakosci? oprocz dzialu kontroli na produkcji. Ktos kto robi audyty wewnetrzne, pisze procedury itp?
gollob 2016-04-27 20:37:40
do cosmo. znam w toronto kilka firm z tej branży które mają systemy Iso. Nie wszędzie życie biegnie razem z papierami. U nas widać często ludzi z innych firm i jakiś dziwnych kontrolerów jakości na hali. Chodzą pytają i wsadzają nos w nieswoje sprawy. Na wizytach są zadowoleni a kierownictwo nic nie kwestionuje wiec pewnie jest git. Jak nie wiesz co robić to zawsze jest papier na którym masz instrukcje. Po zatym masz kogo spytać - brygadzista, kierownik, dziewczyny lub dyro. A co pytasz kolego? masz jakieś plany z LS?
1
wujaszek 2016-05-02 13:56:10
praca jako praco ok lecz nie nalezy chorowac i zadawac pytan o podwyżkę
byly 2016-05-03 23:35:20
Powiem tak. Rodzina nie szanuje ludzi i na tym się już przejechali. Rotacja jest duża na stanowiskach szef prod. I w technologi a to nie jest dobre bo nie ufają ludziom.
Arek 2016-05-24 12:48:33
Polecam firmę. Czysto, klimat i warunki na poziomie.
1
Ahmet 2016-06-23 14:22:06
Mamy za sobą kolejną fajną imprezkę integracyjną !!! To dobrze że szefowie pamiętają że od czasu do czasu należy trochę się rozerwać. Podziękowania dla zespołu organizacyjnego - spisaliście się ! Dzięki też za inne dodatki :) Czekamy na następne spotkania w tak fajnym gronie.
1
predator 2016-06-29 20:41:19
zapomniales jeszcze o kooperacji. ciekawe kiedy bedzie wymiana ? tam tez jest niezla rotacja.
1
Bary 2016-09-08 09:38:09
To normalne , że nic nie trwa wiecznie. W tej firmie też ludzie odchodzą lub są przyjmowani. Nic nadzwyczajnego. Najważniejsze jest to , że atmosfera w pracy jest poukładana i nikt nie czuje się źle idąc do roboty.
@predator - haa, w kooperacji właśnie mamy dwie osoby. Nowy kolega właśnie zaczął pracę i wygląda na wporzo człowieka. I dobrze , że go przyjęli bo pracy u nas nie brakuje. O ile wiem, poszukujemy również osób na inne stanowiska - głównie fachowców na produkcję.
Bary 2016-09-08 09:39:07
To normalne , że nic nie trwa wiecznie. W tej firmie też ludzie odchodzą lub są przyjmowani. Nic nadzwyczajnego. Najważniejsze jest to , że atmosfera w pracy jest poukładana i nikt nie czuje się źle idąc do roboty.
@predator - haa, w kooperacji właśnie mamy dwie osoby. Nowy kolega właśnie zaczął pracę i wygląda na wporzo człowieka. I dobrze , że go przyjęli bo pracy u nas nie brakuje. O ile wiem, poszukujemy również osób na inne stanowiska - głównie fachowców na produkcję.
Bary 2016-09-08 09:40:50
Oooo, coś się zawiesiło :)
Satrapa 2016-09-13 17:52:31
do kooperacji został przyjęty nowy człowiek bo obecny odchodzi. Szkoda, bo chłopak poukładany, zorganizowany i wydawało się, że szefostwo jest z niego zadowolone. Współpraca z nim była ok choć bywał czasem upierdliwy. Nowy kooperant jest jak na razie chyba przerażony ogromem spraw jakie musi ogarnąć. A sama firma ma się dobrze, jest kilka nowych ciekawych projektów dla firm, które robimy dla firm znaczących na rynku europejskim jak i światowym. No i zdecydowanie firma szuka specjalistów praktycznie w każdej dziedzinie. Czy to produkcja, logistyka, magazyn to każdy kto zna się na swojej robocie, znajdzie u nas miejsce i dobre wynagrodzenie jak na Toruń. Dlatego każdy kto ma ambicje, potencjał i chęć nauki zdecydowanie będzie miał okazję rozwinąć się w Laserstar, bądz jeśli jesteś doświadczonym fachowcem, zapewne Twoja wiedza i doświadczenie będą docenione w każdej płaszczyznie. Próbujcie składać CV nawet w ciemno, szefostwo analizuje każde CV jakie wpływa do firmy, więc jeśli uznają, że możesz się nadać to nie czekaj tylko wysyłaj papiery bądz zostaw na portierni, nic nie ryzykujesz a możesz wiele zyskać.
Pozdrawiam
Satrapa 2016-09-13 20:37:12
na pewno szefostwo powinno pochylić się bardziej nad kooperacją, ze względu na fakt, że to jeden z głównych filarów produkcyjnych firmy. Prawdziwego powodu odejścia nie znam, ale to chyba nie jest mobbing jak mówisz klawisz. Z moich obserwacji wyglądało na to, że M.W dobrze dogadywał się z D.C. M.W jest wymagający i wysoko stawia poprzeczkę i myślę, że D.C bez problemu dawał sobie radę. Trzymał zawsze rękę na pulsie i wszędzie go było pełno. Mało tego, uważam, że D.C narzucił dość wysoki poziom jakości pracy, bo i dziewczyny z biura były z niego zadowolone jak i ludzie z produkcji. Ale byłem też świadkiem sytuacji gdzie np dyrektor naciskał by towar wyjechał do malarni, natomiast kierowniczka naciskała by ten gotowy towar ściągnął jak najwcześniej. Tego się nie dało pogodzić, bo jak dopasował jednemu to druga strona niezadowolona i odwrotnie. To takie trochę robienie z człowieka wariata. Miejmy nadzieję, że nowy kooperant sobie poradzi. Może jemu uda się ustabilizować pewne rzeczy, które jeszcze nie były dopracowane. Facet jest raczej do ludzi i nie powinien mieć większego problemu z asymilacją w naszej firmie. Mamy również nowego pracownika na laserach - młody chłopak, nie słyszałem, żeby były z nim problemy.
malutki 2016-09-13 22:06:48
to zalezy od stanowiska i doswiadczenia. twoje pytanie jest troche zbyt ogolne. ale firma dobrze placi
iron 2016-09-20 20:12:22
kogo masz na mysli ?
Kamilllo 2016-10-05 12:47:15
W LS kilka lat temu rozpoczynałem swoją karierę zawodową. Chociaż nie było lekko, dziękuję im za to że mogłem się realizować na wielu frontach produkcji dzięki czemu dla ludzi bezpośrednio po studiach jest niezbędne. Dzisiaj już jestem na stanowisku managerskim (nie w LS) ale wiele im zawdzięczam.
1
maja 2016-10-05 13:02:40
Jeśli chodzi o te oferty pracy, które są tutaj na ich stronie to ciekawa jest jako Główny Spawalnik – Z-ca Kierownika Produkcji, bo maja sporo benefitów, więc wydaje mi się, że jak ktoś ma zaoewnioną opieke medyczną dla siebie i dla rodziny to to naparwde jest dobre.
Ilona 2016-10-24 13:48:22
No i dobrze się stało, że pojawiła się nowa osoba na stanowisku kooperacyjnym. Dziewczyna jest kompetentna i koleżeńska. Życzymy jej dalszych sukcesów w naszej ekipie. Na dzień dzisiejszy jest chwalona i motywowana. Brawo !
Szefostwo pokazuje, że nie dyskryminuje kandydatów ze względu na płeć , więc kobietki - mamy tu pole do rozwoju zawodowego. Branża odpowiedzialna i czasem wymagająca lecz przy prawidłowej organizacji pracy nie ma nic strasznego.
1
Mario 2016-11-02 11:24:03
Bardzo wysoko oceniam naszego pracodawcę. Dbałość o relacje pomiędzy kadrą kierowniczą a zespołem, dbałość o pracowników, sprzęt i fabrykę. Pracuję tu już wiele lat nie wyobrażam sobie zmiany miejsca pracy. Firma w stałym rozwoju, projekty coraz trudniejsze i wymagające. Produkujemy nawet dla anglików i amerykanów! Oby tak dalej !
Bury 2016-11-03 21:44:44
Robota nie jest ciężka , ludzie wporzo, szefy (3 właścicieli W.) są spoko. Ten co tam robi nie żałuje. Ja też. Mogą zazdrościć takiej firmy lub poprostu do nas dołączyć... Polecam!
byly 2016-11-03 21:52:46
Ludzie czytam i oczom nie wierzę. Pracowałem kiedyś i było dokładnie odwrotnie. Mobbing na każdym kroku, ponizanie i poniewieranie. Te opinie to sobie chyba rodzina nakręca bo nie ma kto robić.
Klawisz 2016-11-03 21:54:45
@Bury - masz rację. Nie robiłem w lepszej firmie w Toronto. A co sądzisz o wolnym w święta ? Ja jestem za. Może szepmjiemy słówko gdzie trzeba :)
Bury 2016-11-04 13:37:23
@Klawisz. Ja już wnioskowałem u kierownika. Jest duża szansa :) Oby tylko nie zwaliły się nam na głowę znowu pilne zlecenia od szwedów albo kanadyjczyków.
Karol Dobrowolski 2016-11-10 12:39:43
Polecam tą firmę. Współpracuję z nią już ponad 10 lat. Słowo jest cenniejsze od pieniądza. Ze świecą szukać takich partnerów.
mega kot 2016-11-22 13:34:50
Widziałem stoisko Laser stara na tagach w Kolonii. No,no,no. Szacunek! Miło widzieć takie nowoczesne zakłady z kraju u naszych dobrych sąsiadów. Niech nie myślą, że tylko u nich są firmy na poziomie. POLSKA górą!
Zostaw swoją opinię o LASERSTAR - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LASERSTAR