Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o kalmet gliwice

zdjecie uzytkownika
ja - 2014-07-28 00:07:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam w kalmecie można wytrzymać ale nie przy kowalach, co jeden to głupszy stary udaje majstra a gówno umie zrobić. sredni za dupą lata a nic go nie obchodzi a najmłodszy wyglądem wkurwia, widać ze rodzinka,
zdjecie uzytkownika
nnnnn - 2014-07-29 10:05:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zelazny - 2014-07-24 20:06:24]:
ni nauczyła Cię mamusia że brzydko się nie ,mówi a co dopiero pisze na forum ,jak nie to zapytaj ją
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2014-07-29 22:16:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
...firma ze wszelkimi predyspozycjami do bycia kimś w branży która potrafią produkować... tylko jest ten sam problem co w kadrze reprezentacji Polski w piłce nożnej...co chwile nowy trener i nowi gracze...a prezes PZPN wpiep.... się do wszystkiego robiąc tym samym zamieszanie zamiast porządku...no i to przekłamanie...wszyscy mnie oszukują a tak na prawdę ty oszukujesz a to się mści o czym doskonale wiesz... było wszystko na dobrej drodze, ale flaski zamieszały i kolejne kilka lat do tyłu...szkoda...no i te figury na wysokich stanowiskach...daj im kasy ile chcesz, ale nie pozwól decydować...bo to młokosy...szczerze pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
takianieinny - 2014-07-29 22:48:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam co do tej Firmy i zarobkach to faktycznie zależy na jaki wydział trafisz
W-1 zarobki na start 9zł-11zł na rękę zależy od zajmowanego stanowiska
W-2 od 12złna rękę na godz praca poniekąd akordowa
Do aro socjialki w KALMECIE JUZ NIE MA ,kiedyś była ale mistrzowie za pracowników podpisali że się zrzekamy na czas kryzysu i od tej pory nie ma
Jak chcesz pracować to popracujesz,i co ważne zapewne jako prywaciarz wypłaty są terminowo pozdrawiam
P.S możliwiść pracy w nadgodzinach :)) oczywiście płaconych po normalnej stawce czyli tyle ile masz na godzinę
zdjecie uzytkownika
spokojny - 2014-08-01 11:45:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ktoś - 2014-07-29 22:16:56]:
zgadzam sie z opinia pana ktos faktycznie troche tu robie i jak siegam pamiecia zawsze oszukiwalismy teraz nasowa mi sie taka mysl ze skoro srednio przez ostatnie 3lata zawsze pracowalem nmiej a praca byla lzejsza a teraz odnosze wrazenie ze musze wyspawac 2razy wiecej niz kiedys to do kiedy oszukuje wszystko ma jakies granice ps jak widze te wycieczki kolorowych pan po hali to robic mi sie odechciewa co to ma byc jak wejda na hale to jest ich wiecej niz w naszej brygadzie zaczyna sie robic dziwni
zdjecie uzytkownika
fhhj - 2014-08-06 17:26:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak kolego zarobisz 5000 ale za 320 godz albo będziesz robił galeria i awansujesz na mistrza :-)
zdjecie uzytkownika
320? no problem - 2014-08-11 19:06:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
e tam dla mnie 320 godzinek to nie jest problem. od czego zalezy gdzie sie trafi na jaki wydzial bo ten W1 czy W2 to calkiem sie roznia stawkami, jakbym pracowal po 300h to faktycznie mozna gruba kase wyciagnac. lubie po prsotu w nadgodiznach pracowac, bo zawsze to dodatkowa kasa. niestety to sie mojemy kierownikowi poprzedniemu nie podobalo wiec teraz musze sprawic sobie nowe zajecie w jakims nowym zakladzie. w ogole sie zastanawiam nad tym co moge robic, bo za duzo mam ochoty do rpacy a nikt tego nei chce wykorzystac.
zdjecie uzytkownika
t - 2014-08-13 18:24:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W1 czy w2 zależy to od ciebie jak zrobisz z połykiem plus głębokie gardlo to W2 lepsza kasa bo 12 zł a jak normalna gale to W1 oczywiście test godzin na wytrzymałość gardła czyli 320 godz głębokie gardło.Pozdrawiam umyj żeby.
zdjecie uzytkownika
t - 2014-08-13 18:24:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W1 czy w2 zależy to od ciebie jak zrobisz z połykiem plus głębokie gardlo to W2 lepsza kasa bo 12 zł a jak normalna gale to W1 oczywiście test godzin na wytrzymałość gardła czyli 320 godz głębokie gardło.Pozdrawiam umyj żeby.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-08-15 21:20:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,mam pytanie czy mam jakieś szanse na przyjęcie sie do kalmetu,czy fajnie sie pracuje,moze mi ktos podpowiedziedz.
zdjecie uzytkownika
ty!!! - 2014-08-21 19:17:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Smaku dziwaku przestań pisać głupoty!!!!
zdjecie uzytkownika
koleś - 2014-08-21 23:11:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A jak tam u was z działem kontroli jakości, da sie zarobić w tym dziale ? cieżka praca ?
zdjecie uzytkownika
miko - 2014-08-26 13:14:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to przyjmuja w koncu do tego kelmetu w gliwicach czy nie ? mnie intersuje obojetnie jaki dzial chociaz najlepiej bym sie czul na kontroli wlasnie tak jak koles. tylko najbardziej mnie intersuja te stawki ktore daja. i nie wiem o co chodzi z tymi W1 i W1. wytlumczcie. pozdrawiam wszystkich i czekam na wiadomosci
zdjecie uzytkownika
SewerynS - 2014-08-27 13:40:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak z odzieżą dla spawaczy ??? dostaje się ... czy we własnym zakresie ??? nie wiem, czy pytać telefonicznie... czy przynieść swoje arbaity z poprzedniej firmy... dajcie pilnie znać, bym na dzień dobry nie przypajacował
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-08-28 09:23:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do konca roku zero ( " 0 " ) przyjec bo nie ma za duzo roboty a o stawki nie pytajcie bo i tak nikt wam prawdy nie powie jak chcesz sie przyjac to skladaj papiery i wszystkiego dowiesz sie na rozmowie a warunki takie jak wszedzie stary sypiacy sie sprzet zeby CZASAMI cos zrobic musisz sam se radzic atmosfera raz dobrze a raz zle z majstrami mozna sie dogadac ( nie z wszystkimi ) na temat kierownika bez komentarza palic na zakladzie nie mozna chyba ze ten elektroniczny...

Pozdro dla Baniaka ;)
zdjecie uzytkownika
Jakub - 2014-08-28 16:55:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pytanko:Chciałbym dostać się na kadzie,jaka tam atmosfera,ludzie,robota?Dajcie znać.
zdjecie uzytkownika
Zwalnia sie - 2014-08-30 10:15:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Możesz się dostać tylko po miesiącu pracy z smakiem się i tak zwolnień bo nie wytrzymasz w takiej atmosferze pracy gość rozwala cały wydział łazi po hali i pierdzielit ze nie ma roboty i wszystko się rozpierdziala obraża ludzi obiecuje premie a potem nie placi chodźcie do D.B tam będzi normalnie a jak stary nie widzi jakiego ma ddyrektora to razem zgadza światło wiec lepiej się nie przenosi na kadzie
zdjecie uzytkownika
abc - 2014-09-01 17:23:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zwalnia sie - 2014-08-30 10:15:01]:
Smak to poker co zrobił z ruthmanem i o szustwem z 159 i premia a to łączenie po hali i gadka żebym poczekał do września to zobaczę jak firma kleka fajny gość gratuluję firmie
zdjecie uzytkownika
smok - 2014-09-06 18:12:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bartek nie pisz głupot teraz piszesz a tak to chodzileś z kazdym i na każdego gadałęś a teraz wielce obrazony jesteś fałszywy
zdjecie uzytkownika
asterx - 2014-09-06 18:15:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zdzichu ma cię po dziurki w nosie wychodza twoje kłamstewska z godzinami
zdjecie uzytkownika
Zwalnia sie - 2014-09-07 13:54:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [asterx - 2014-09-06 18:15:08]:
Smakowity co ty za brednie tu wypisujesz dobrze wiesz co gadasz ludzia do ucha nic na robiłeś gnoju na i za chwilę tez zostaniesz zweryfikowane a przez ciebie i tak ludzie odejdą bo z takim fachowcem NIKnie wytrzyma
zdjecie uzytkownika
roko koko - 2014-09-07 19:44:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wszyscy piszecie takie głupoty i narzekacie na firme a powiedzcie gdzie jest na slasku firmaze mozna robic godzin ile sie chce niema a dyrektor to spoko gosciu a w nowarze niema okien woda leje a dachu zobaczymy zimą jeszcze ci co odeszli będą wracali tylko kto ich przyjmnie niewiwm hahahhhaha
zdjecie uzytkownika
Zwalnia sie - 2014-09-08 20:08:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [roko koko - 2014-09-07 19:44:23]:
Smakowity masz racjie wszyscy wrócą tylko ciebie zwalnia a do póki pracujesz to będą następni odchodzić
zdjecie uzytkownika
Bartosz Klinkosz - 2014-09-08 21:05:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czesc wam wszystkim ciesze sie ze dalej o mnie gadacie widocznie jestem godny uwagi tylko mam prsbe przestancie pisac takie glupoty bo to przykre ale jak sprawia wam to przyjemnosc to piszcie dalej mi to nie przeszkadza a jak ktos ma do mnie problem prosze dzwonic nr macie i kto tu jest falszywy niech odpowie sobie na to pytanie ten gamon co pisze te bzdury ja odeszlem jak czlowiek do konca w pracy bez obrazy i nikomu nic nie utrudnialem jak macie inne zdanie to tel do mnie a nie jak dzieci na internecie :)przykre ale niestety niktorzy faceci jaj nie maja tacy co niki jak pe_da_ly wymyslaja ja nie mam z tym problemu i tak jak juz wspominalem jak ktos ma watpliwosci ze to ja to dzwonic i to jest moje IP bo w domu to pisalem mozna mnie namierzyc :)
zdjecie uzytkownika
smutek - 2014-09-10 14:58:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to ja nawiąże do wcześniejszego wpisu użytkownika, gdzie ktoś napisał, że w tym roku już będzie zero przyjęć. Nikt nie planuje zmienić pracy albo po prostu się zwolnić? chyba, że nawet jak ktos odejdzie to wiecie, że w firmie nie potrzeba na razie dodatkowych osób. sam oiszukjuje już dlugo pracy i ciągle nigdzie nie zatrudniają ; (
zdjecie uzytkownika
anty glupiec - 2014-09-11 21:25:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [t - 2014-08-13 18:24:14]:
robota lubi takich jak ty ( celowo z małej), proponuje byś sobie zapisał gdzieś ten tekst i za dziesięć lat go ponownie przeczytał...
zdjecie uzytkownika
wolare - 2014-09-13 18:16:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bartosz Klinkosz - 2014-09-08 21:05:39]:
nie wysilaj sie swoje wiemy
zdjecie uzytkownika
a - 2014-09-14 15:43:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ smutek - 2014-09-10 14:58:53]:
Obawiam się ze mylisz się bo właśnie mam zamiar się zwolnić zresztą z nie tylko ja nie wytrzymam z smokiem juz ani dnia dłużej ciekawe co typ zrobi za jakiś miesiąc sam będzie spawal i Mont ps co narobił rozwalił wydział w 3miesiace i nikt nie reaguje mógłbym spokojnie dalej pracować ale nie tym najemnikiem który ma wszystko w dupie bordel na wydziale a ty tylko łazisz i gadasz na innych
zdjecie uzytkownika
rr - 2014-09-16 12:25:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w czoraj byli odwas dwie osoby na próbkach tz w novarze ten z brodą jakos pospawał ale ten wysoki słabiutko i chyba się obrazil
zdjecie uzytkownika
Pan M. - 2014-09-16 20:19:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hahaha,ale wy tu głupoty piszecie,na kalmecie nigdy nie bedzie porządku ino bajzel i sie nie zmieni.
zdjecie uzytkownika
rr - 2014-09-16 20:48:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
teraz z tych dwóch wszyscy się smieją bo próbek nie zdali a tak naprawde w nowarze nikt ich nie chce a i tu mało co zdzichu by ich wyrzucił
zdjecie uzytkownika
daniel - 2014-09-22 17:24:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiem tak ogólnie spawacze ci co przyszli na próbki słabo pospawali ale to świadczy o waszej firmie i jaki tam poziom reprezentujecie a po drugie nikt z kalmetu nie ma tu wejścia
zdjecie uzytkownika
remik - 2014-09-22 21:11:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [daniel - 2014-09-22 17:24:25]:
chura
zdjecie uzytkownika
stary wyjadacz z trimetu - 2014-09-24 08:54:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [t - 2014-08-13 18:24:57]:
Kalmet.....zostawie bez komentarza....ci co ich uczyłem roboty zanim kalmet powstał zrobili mnie w ciu...ze stawką godzinową to raz...dwa to jak składałem wypowiedzenie nastą piła próba przekupstwa o 1zł na h żebym tylko został hahaha...dom wariatów i dodam że tam niema przyszłości jak na większości obozów pracy tego typu.....
zdjecie uzytkownika
Pan M. - 2014-09-24 20:19:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale wy tu bzdury piszecie,hahahha,kalmet to fajny zakład,świetnie sie tam pracuje.
zdjecie uzytkownika
@@@@@ - 2014-09-25 07:45:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co za problem dla tych wiecznie narzekajacych i nosem krecacych znaleźć sobie LEPSZĄ prace?skoro tak zle to nie bądź jeden z drugim ( usunięte przez administratora )tylko się zwolnij. A nie siedzą i jecza po kątach i w necie. Ci co chcą i potrafią pracować pracują.( usunięte przez administratora )co najmniej robią zawsze narzekać beda.
zdjecie uzytkownika
nie lubie - 2014-09-25 13:58:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja to nie lubie osob ktore tak jecza tylko i szczerze powiem, ze ich nie rozumiem. mi jak nie pasowala praca to ja rzucilem i teraz szukam nowej. macie moze dla mnie jakas prace albo chociaz opinie o tym jak teraz bedzie w kelmecie i czy cos moze sie w najblizszym czasei zmienic? wiem ze zawsze sie znajda tacy co narzekaja ale ... ja chce opinie
zdjecie uzytkownika
Pan M. - 2014-09-28 11:11:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wielkie zmiany w kalmecie,wiem bo słyszałem,wszystkie łajzy co ty
Ko udawają,że coś robią,to wylecą,nawet ci na wysokoch stanowiskach,Będą wielkie pożądki Wielkie Zmiany,Nareście.
zdjecie uzytkownika
wiem - 2014-09-28 11:35:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tam są wielkie zmiany 3 razy w roku, dlatego ciagle macie taki syf
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-09-29 08:49:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie mogą być zmiany na lepsze skoro po hali tylko kolejni kierownicy chodzą juz 3 nowych a nikt nie wyleciał chyba po biurach siedzi więcej ludzi niz na hali pracowników to jak ma być dobrze wygląda to tak jakby to była panstwowa a nie prywatna firma drogi vlasenrot się robi
zdjecie uzytkownika
TW - 2014-09-29 20:28:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlaczego sie wzajemnie gnoicie? Wstyd Panowie!
zdjecie uzytkownika
ąndrzej - 2014-10-01 19:19:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Darek a ty jak słyszałem to ty masz nie tylko głębokie gardło.
zdjecie uzytkownika
Pan M. - 2014-10-01 20:08:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlaczego "wiem" piszesz mi ,że macie syf,Ja tam nie pracuje,więc mnie to nie dotyczy.W kalmecie jest jak w Warszawie w całym rządzie,byle sie do koryta dostac,nic nie robić,tylko kasa zbierać.
zdjecie uzytkownika
ąndrzej - 2014-10-02 17:07:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panie M.zobacz co napisales wczesniej padalcu"świetnie sie tam pracuje" a przecież ciebie to niby nie dotyczy zakłamany dupku.
zdjecie uzytkownika
Pan M. - 2014-10-02 19:39:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Andrzej,trocha tam żech robiuł,nie obrazej mnie dobra,do sie pomyśla,ześ jest kalmetowskie ścierwo porąbane.Odymnie to niy zależy ,że musza tam w tym kalmetowskim syfie od czasu do czasu robić.
zdjecie uzytkownika
Łukasz K. - 2014-10-03 13:42:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam wszystkich. Mam pytanie do pracowników Kalmetu... ilu mniej więcej zatrudniają pracowników (nie biurowych)? Jestem przedstawicielem pewnej firmy i sie zastanawiam czy z nimi współpracy nie zacząc, a u nich no nie moge sie tego dowiedzic. czy ktoś z Panów moze mi udzielic takiej informacji? plus minus. z góry serdecznie dziękuję
zdjecie uzytkownika
mighty_god_of_welding_;p - 2014-10-03 20:08:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [remik - 2014-09-22 21:11:56]:
Kto by chciał pracować w stodole przy minusowych temperaturach zimą, na bank was tam odśnierzają na stanowiskach. Ten wasz NOVAR zwiedziłem syffff i żenada a widząc toalety stwierdziłem ze pewnie stawiacie kloca za halą bo nikt o zdrowych zmysłach by tam nie wszedł. oferujecie tyle papy co na onkologii (RACK'i) a robicie że niby "poważne spawanie" hehe. Się wszyscy nadajecie do ciągnięcia druuuta na W1 razem z drużyną pierścienia. Teraz pewnie żal poślady ściska bo my przeżyliśmy smaka a wy nie, i wcale nie trzeba było łykać walium wiadrami tylko mieć psyche odporniejszą od pięciolatka.
zdjecie uzytkownika
Milusi haha. - 2014-10-04 13:01:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Smak już nie jest dyrektorem produkcji.Wyciepli go do technologów i kontroli jakości . Teraz jest nowy dyrektor dyrektorów ( P A N I C Z )pan (usunięte przez administratora). Brawa poprosze . Teraz bedzie jazda hahahaha.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: obiecanki cacanki jak wyżej
okres próbny na średniej stawce ( oczywiście stawka ma być zmieniona po okresie próbnym - hahahahhahah na bank ) + premia ( masz ją na umowie ale nikt Ci nie powie że na okresie próbnym nie ma premii :)
Pytania: brak jakich kolwiek pytań tylko próbka (pachwina 5mm lub wielościegowa, przetop i ewentualnie pion) oceniana przez spawalnika ( to jest akurat jeden z bardziej w porządku pracowników tej firmy)
zdjecie uzytkownika
novar - 2014-10-09 09:38:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masz rację może i stodoła ale ja za 168godz zarobie więcej jak ty w super hali w kalmecie za 250 godz.i chodzicie i zebracie o premie
zdjecie uzytkownika
novar - 2014-10-09 09:44:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wszyscy od fizyki po umysłowych wala drzwiami i oknami do novaru a ze wy nie umiecie zrobić próbki to już nie wina zakładu jak się nauczycie to zapraszam bo wy tylko kadzie umiecie spawac w podobnej he he a tu przyszło zrobić pionika i leżę i płacze

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie kalmet gliwice!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie kalmet gliwice

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert