Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o kalmet gliwice

zdjecie uzytkownika
ąndrzej - 2014-10-02 17:07:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panie M.zobacz co napisales wczesniej padalcu"świetnie sie tam pracuje" a przecież ciebie to niby nie dotyczy zakłamany dupku.
zdjecie uzytkownika
Pan M. - 2014-10-02 19:39:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Andrzej,trocha tam żech robiuł,nie obrazej mnie dobra,do sie pomyśla,ześ jest kalmetowskie ścierwo porąbane.Odymnie to niy zależy ,że musza tam w tym kalmetowskim syfie od czasu do czasu robić.
zdjecie uzytkownika
Łukasz K. - 2014-10-03 13:42:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam wszystkich. Mam pytanie do pracowników Kalmetu... ilu mniej więcej zatrudniają pracowników (nie biurowych)? Jestem przedstawicielem pewnej firmy i sie zastanawiam czy z nimi współpracy nie zacząc, a u nich no nie moge sie tego dowiedzic. czy ktoś z Panów moze mi udzielic takiej informacji? plus minus. z góry serdecznie dziękuję
zdjecie uzytkownika
mighty_god_of_welding_;p - 2014-10-03 20:08:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [remik - 2014-09-22 21:11:56]:
Kto by chciał pracować w stodole przy minusowych temperaturach zimą, na bank was tam odśnierzają na stanowiskach. Ten wasz NOVAR zwiedziłem syffff i żenada a widząc toalety stwierdziłem ze pewnie stawiacie kloca za halą bo nikt o zdrowych zmysłach by tam nie wszedł. oferujecie tyle papy co na onkologii (RACK'i) a robicie że niby "poważne spawanie" hehe. Się wszyscy nadajecie do ciągnięcia druuuta na W1 razem z drużyną pierścienia. Teraz pewnie żal poślady ściska bo my przeżyliśmy smaka a wy nie, i wcale nie trzeba było łykać walium wiadrami tylko mieć psyche odporniejszą od pięciolatka.
zdjecie uzytkownika
Milusi haha. - 2014-10-04 13:01:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Smak już nie jest dyrektorem produkcji.Wyciepli go do technologów i kontroli jakości . Teraz jest nowy dyrektor dyrektorów ( P A N I C Z )pan (usunięte przez administratora). Brawa poprosze . Teraz bedzie jazda hahahaha.
zdjecie uzytkownika
novar - 2014-10-09 09:38:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masz rację może i stodoła ale ja za 168godz zarobie więcej jak ty w super hali w kalmecie za 250 godz.i chodzicie i zebracie o premie
zdjecie uzytkownika
novar - 2014-10-09 09:44:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wszyscy od fizyki po umysłowych wala drzwiami i oknami do novaru a ze wy nie umiecie zrobić próbki to już nie wina zakładu jak się nauczycie to zapraszam bo wy tylko kadzie umiecie spawac w podobnej he he a tu przyszło zrobić pionika i leżę i płacze
zdjecie uzytkownika
a to lepiej gdzie - 2014-10-10 14:01:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to lepiej do kalmetu isc czy do jakiegos sklepu do pracy? tak obiektywnie patrzac bo serio nie wie mczy jest sens sie meczyc na produkcji zamiast pracowac gdzies w sklepie sobie na spokojnie tylko potrzebuje opinii kogos kto pracuje na produkcji w kalmecie i ma dobre informacje, takie sprawdzone ktore mi pomoga
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-10-12 10:36:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Robie krótko w tej firmie ale zauważyłem ze strasznie mało ludzi robi na produkcji a masa siedzi w biurach co drugi to kierownik albo dyrektor jak psów czemu nigdy nie materiału i wiecznie zjebana dokumentacja zawsze tak jest czy tylko teraz bo w takich warunkach nie da się robić
zdjecie uzytkownika
sralmet - 2014-10-13 17:03:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zawsze bo w biurze siedzi banda skretynialych leniwych technologow ktorzy hale widzieli tylko z okna
zdjecie uzytkownika
danio - 2014-10-24 21:25:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jaka jest wasza opinia o kierowniku jakosci Ryśku K????
zdjecie uzytkownika
opinia - 2014-10-24 21:43:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Spoko koleś, zna się na rzeczy.Niestety w tej firmie pewnie nic to nie da.
zdjecie uzytkownika
ohajo - 2014-10-27 05:08:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to dziwna opinia jak dla mnie o firmaie albo bardziej o czlowieku ktory zostal wlasnei (domniewam) dyrektorem i terz po przednikach zajrze sobie gdzies w starsze komentarze na temat tej pracy. jestescie mi w stanie napisac cos o tym wszystkim z gory na pewno - wiec piszcie! ok? a tak serio to mnie intersuje to megam ocno
zdjecie uzytkownika
Dany - 2014-10-29 12:02:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Brak organizacji i donosicielstwo cechuje ten chory zakład. Niektórzy ludzie sami sie awansują i myślą ze są wazni. Śmiech na sali. Ale na każdego przyjdzie pora. I komu sie wtedy poskarżycie co....
zdjecie uzytkownika
Wco - 2014-11-13 09:55:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@dany Nie rozumiem jak ktoś siebie może awansować. Będąc szeregowym pracownikiem raczej jest to nie do wykonania. Jeżeli w firmie nie ma dobrego zarządzania ludźmi i odpowiedniego funkcjonowania, podziału obowiązków to zastanawiam się jak kalmet tyle czasu na rynku sobie radzi. Być może jest lepiej niż w normalnie funkcjonującej spółce?
zdjecie uzytkownika
toczo - 2014-11-15 10:40:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ogólnie rzecz biorąc fajna ekipa super pracownicy fizyczni w tym super spawacze jedynym mankamentem tej firmy są idioci na stanowiskach że ten ździchu sie tak daje okłamywać no ja nie wiem czy jest moze za bogaty biorac sobie to z takim luzem nie polecałbym tego zakładu no chyba ze ktos nic nie umie to nie bedzie mu przeszkadzac fakt ze ukradną mu 40 godzin zarobki tez nie sa wielkie polecałbym raczej piekarnie tam sie nic nie zmieni
zdjecie uzytkownika
bobo - 2014-11-24 12:54:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co ty chcesz od łysego ,jest Ok .Faktycznie wyglądem przypomina noedojeba ,ale on jedyny wszystko ogarnia


zdjecie uzytkownika
bobo - 2014-11-24 13:08:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co do kota śmierdziela to by mógł się wrescie ustatkować i założyć rodzinę,całe życie nie będzie od łysego konia bił i bykom jaja bujał
zdjecie uzytkownika
karol - 2014-11-27 14:34:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to firma działa normalnie jak dobrze rozumiem? nie ma tam żadnych nieprawidłowości? bo nie wiem czy na pewno jest tak, że jak jesteś nowym pracownikiem to możesz sporo zarobić? chodzi mi konkretnie o to jak wyglądają stawki i o ile one moga się zmienić w przeciągu na przykład roku stażu pracy u nich?
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2014-11-28 05:07:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma to jedna wielka nieprawidłowość. Podwyżka w ciągu roku nie możliwe.
Karol chcesz dobrą prace to omijaj ten zakład szerokim łukiem.
zdjecie uzytkownika
co mnie sprawdzasz jak spawac nieumiesz - 2014-11-29 21:48:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [toczo - 2014-11-15 10:40:21]:
pozdrawiam cie toczo .łabedziak
zdjecie uzytkownika
KOT - 2014-12-08 18:35:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
My pracownicy onkologii wybitni fachowcy gardzimy wami amatorami ruthmanowcami.
zdjecie uzytkownika
mnboi - 2014-12-11 19:07:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co wiem, to wieloletnie doświadczenie pozwala zaspakajać potrzeby Klientów i radzić sobie z niestandardowymi zamówieniami.Gwarantują profesjonalną, kompleksową obsługę, indywidualne podejście do każdego zamówienia oraz dostawy w systemie” Just in time”. Dlaczego więc pracownicy mają takie zdanie jakie mają? Myślicie, że nie warto starać się o pracę w tej firmie??
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2014-12-11 21:17:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Oczywiście że nie. Co prawda wyplaty na czas ale nie koniecznie zgodne z umową. Nadgodziny oraz weekendy platne po normalnej stawce, zdarza sie ze nie wyplacone. Bardzo zle podejscie do pracownika i nie mila atmosfera. Wiec jak można chcieć pracować w takim zakladzie???? Chyba tylko desperaci ciągle tam się męczą. I ja juz niebawem spadam z tad bo juz psychicznie nie daje rady w tym domu wariatów.
zdjecie uzytkownika
DomiNikt - 2014-12-26 13:52:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a normalna stawka godzinowa na rękę to ile jest obecnie w kalmet? możecie mnie nawazwać desperatem ale zaryzykuję i chętnie bym się podjął pracy w kalmet jak najszybciej, niezależnie od stawki nawet. ale najważniejsze pytanie czy obecnie są prowadzone jakiekolwiek nabory i rekrutachje w tejże firmie?
zdjecie uzytkownika
gerard - 2015-01-09 22:57:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś jest w stanie potwierdzić, to co napisał Marcin powyżej? Bo jednak nie brzmi to zbyt pozytywnie, niby do przezycia, ale ewidentnie pewne rzeczy mogliby poprawić. W ogóle to ile jest tej wypłaty na koncie oraz ile dodatkowo jest za te nadgodziny i prace w weekendy? W ogóle tych nadgodzin jest dużo, czy sporadycznie?
zdjecie uzytkownika
krzysztof - 2015-01-12 09:30:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nadgodzin jest dużo, cały tydzień ściema to potem pozwalają pracować w nadgodzinach
zdjecie uzytkownika
heban - 2015-01-13 20:49:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [krzysztof - 2015-01-12 09:30:02]:
ty w kalmecie robisz czy ino opinie czytasz ? myślisz ze jak sciemniasz w tygodniu to nikt tego nie widzi i tak po prostu zaprasza cię potem na pracę w nadgodzinach? może zebys zaś posciemniał ? A reszta co pracuje będzie rypać na twoją premie czy jak ?
zdjecie uzytkownika
tacieszów - 2015-01-14 10:43:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [heban - 2015-01-13 20:49:59]:
ile miałeś godzin w grudniu? za dużo roboty czy zła organizacja?
zdjecie uzytkownika
toczo - 2015-01-17 07:44:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hehehe no niektórzy myślą że jak sie nauczyli spawać to wygrali los na loterii "wybitni fachowcy" bo umieją położyć lage dwie blachy ze sobą pospawa i już wybitny fachowiec ten kalmet to rzeczywiście szczyt marzeń życze powodzenia:)
zdjecie uzytkownika
czarny - 2015-01-17 17:01:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [toczo - 2015-01-17 07:44:16]:
a o kogo chodzi???? ;)
zdjecie uzytkownika
ok - 2015-01-19 12:41:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dawno mnie tu nie było, ale jak widze - żadnych zmian. Dalej nieroby wywalają swoje żale. Może lepiej do konfesjonału, albo telefon do przyjaciela, tam przynajmniej może ktoś wysłucha i pogłaszcze, a tu się nierobów sprowadza do parteru, a nie żałuje. DO ROBOTY albo do widzenia! Znajdą się inni na wasze miejsce! Wiekszość tylko sapać umie i narzekać.
zdjecie uzytkownika
spawacz - 2015-01-20 14:09:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
święta prawda najwięcej nierobów siedzi na piętrach-zapraszamy na parter
zdjecie uzytkownika
JJJJ - 2015-01-20 18:57:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
NA RUTHMANIE TYLKO MAJĄ PREMIE 5 CIU WSPANIAŁYCH
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2015-01-20 21:13:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ile tej premi mają?
zdjecie uzytkownika
Marko - 2015-01-20 21:18:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [spawacz - 2015-01-20 14:09:03]:
no nie wiem, ilość psycholi w tym rejonie ograniczona
zdjecie uzytkownika
kolec - 2015-01-25 15:57:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Marcin - 2015-01-20 21:13:51]:
remik wie
zdjecie uzytkownika
olek - 2015-01-30 03:50:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, widze, że trochę zboczyliście z tematu... Ja poszukuję pracy, to i nie bardzo rozumiem pewne aluzje w tych komentarzach. Napiszcie proszę jasno, czy kalmet jest dobrym miejscem, by szukac tu pracy, czy jednak radzicie poszukac jej gdzie indziej? W ogóle przyjmują co jakiś czas nowe osoby, czy stała ekipa?
zdjecie uzytkownika
jurek warga - 2015-01-30 21:11:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
są przyjęcia, spawaczy monterzy wyslij cv do kadr, maja duzo roboty kasa srednia ale tez nie wymagaja rolki drutu na 8 godz....
zdjecie uzytkownika
opserwator - 2015-02-02 21:48:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
remik ciekawe czy łysy i łukasz wiedzą jakie głupoty wygadujesz na nich albo ekipa z ruthmana wszystko i wszyscy cię interesuje ile zarabiaja stawki premie tylko nie robota która robisz albo sciemniasz 12 godz:-)
zdjecie uzytkownika
spawaczzzz - 2015-02-03 10:09:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
potwierdzsm remik sciemniaa
zdjecie uzytkownika
toczo - 2015-02-03 12:30:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hahaha zostawcie już tego remika
bo nerwicy dostanie
zdjecie uzytkownika
popus - 2015-02-05 15:59:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja juz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ten KOŁCHOZ i jade do NL. w kalmecie nie zarobisz nawet po ponad 200 h miesiecznie :)
zdjecie uzytkownika
wieciekto - 2015-02-06 03:11:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
To racja, przy 220 (i wiecej) godzinach potrafią powiedzieć że premi nie zrobiliście sobie bo macie ją w godzinach, takze jeszcze miesiąc, i jak sie nie doliczymy, to trzeba bedzie odejsc grupą i moze wtedy zaczną myslec. Za borubara bańka trzysta urobku i po 10-15 proc premii a terraz półtorej bańki przerobu na wydział i : premie zrobiliście se w godzinach... śmiech na sali. Moze jednk za dużo krawatów jest co biorą grubą kase za nicnierobing, ew. za to zeby wymyśać nowe ściemy jak ludziom nie zapłacić.
zdjecie uzytkownika
ford - 2015-02-06 13:43:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
remik jak masz na 6:00 to przychodzi się przed6;00 a nie jak ty 6:20 remik wchodzi na chale wita sie z kazdym po kolei potem robi kawe i spokojnie pije 7;10 zaczyna prace
zdjecie uzytkownika
tigowiec - 2015-02-07 07:36:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [ford - 2015-02-06 13:43:12]:
ta on jest jak dyrektor a spawac nie umie
zdjecie uzytkownika
jegor - 2015-02-09 11:32:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
jakbyście ludzie nie mieli mentalności polaczków to już dawno całą halą byście złożyli wypowiedzenia i może wtedy by krwawaty oprzytomniały że to nie dzieki nim jest dochód w firmie a tak macie gołe godziny w weekendy i za zostawanie dłużej
zdjecie uzytkownika
jegor - 2015-02-09 11:41:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marcin - 2014-12-11 21:17:47]:
a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mnie obchodzi zaspakajanie potrzeb klienta
motto pracownika kalmetu : za tą kase to je dobre
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: obiecanki cacanki jak wyżej
okres próbny na średniej stawce ( oczywiście stawka ma być zmieniona po okresie próbnym - hahahahhahah na bank ) + premia ( masz ją na umowie ale nikt Ci nie powie że na okresie próbnym nie ma premii :)
Pytania: brak jakich kolwiek pytań tylko próbka (pachwina 5mm lub wielościegowa, przetop i ewentualnie pion) oceniana przez spawalnika ( to jest akurat jeden z bardziej w porządku pracowników tej firmy)
zdjecie uzytkownika
gino - 2015-02-09 11:48:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [krzysztof - 2015-01-12 09:30:02]:
ja pracowałem w kalmecie 8 miesięcy w tym czasie tylko 2 razy mi sie przydażyło że nie było weekendu ale jak wspominają inni nie ma żadnych bonusów a mistyczna premia o której też wspominają jest chyba tylko wymyślona bo ja nigdy nie dostałem wiekszej wypłaty niż to co wychodziło mi z godzin zaraz ktoś powie że pewnie byłem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale od razu mówię że nie nigdy nie musiałem przyjść poprawiać po sobie ( jest stosowana taka taktyka oczywiscie za darmo) zawsze wyrabiałem ponad normę i chodziłem dodatkowo ,jeden kolega studiował więc nie zawsze mogł być w pracy w weekend i jemu brak przyznania premii argumentowali że własnie nie przychodzi co weekend
zdjecie uzytkownika
papa - 2015-02-10 06:37:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rodzina Adamsów liczy na kumulację i obiecuje. A wynik znowu ujemny. Szóstka padła w Suwałkach i premii nie będzie i tak bez końca. Na Śląsku są jeszcze grube tysiące chętnych do nabrania. To jeszcze trochę potrwa.B

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie kalmet gliwice!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie kalmet gliwice
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert