Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o kalmet gliwice

zdjecie uzytkownika
SewerynS - 2014-08-27 13:40:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak z odzieżą dla spawaczy ??? dostaje się ... czy we własnym zakresie ??? nie wiem, czy pytać telefonicznie... czy przynieść swoje arbaity z poprzedniej firmy... dajcie pilnie znać, bym na dzień dobry nie przypajacował
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-08-28 09:23:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do konca roku zero ( " 0 " ) przyjec bo nie ma za duzo roboty a o stawki nie pytajcie bo i tak nikt wam prawdy nie powie jak chcesz sie przyjac to skladaj papiery i wszystkiego dowiesz sie na rozmowie a warunki takie jak wszedzie stary sypiacy sie sprzet zeby CZASAMI cos zrobic musisz sam se radzic atmosfera raz dobrze a raz zle z majstrami mozna sie dogadac ( nie z wszystkimi ) na temat kierownika bez komentarza palic na zakladzie nie mozna chyba ze ten elektroniczny...

Pozdro dla Baniaka ;)
zdjecie uzytkownika
Jakub - 2014-08-28 16:55:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pytanko:Chciałbym dostać się na kadzie,jaka tam atmosfera,ludzie,robota?Dajcie znać.
zdjecie uzytkownika
Zwalnia sie - 2014-08-30 10:15:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Możesz się dostać tylko po miesiącu pracy z smakiem się i tak zwolnień bo nie wytrzymasz w takiej atmosferze pracy gość rozwala cały wydział łazi po hali i pierdzielit ze nie ma roboty i wszystko się rozpierdziala obraża ludzi obiecuje premie a potem nie placi chodźcie do D.B tam będzi normalnie a jak stary nie widzi jakiego ma ddyrektora to razem zgadza światło wiec lepiej się nie przenosi na kadzie
zdjecie uzytkownika
abc - 2014-09-01 17:23:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zwalnia sie - 2014-08-30 10:15:01]:
Smak to poker co zrobił z ruthmanem i o szustwem z 159 i premia a to łączenie po hali i gadka żebym poczekał do września to zobaczę jak firma kleka fajny gość gratuluję firmie
zdjecie uzytkownika
smok - 2014-09-06 18:12:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bartek nie pisz głupot teraz piszesz a tak to chodzileś z kazdym i na każdego gadałęś a teraz wielce obrazony jesteś fałszywy
zdjecie uzytkownika
asterx - 2014-09-06 18:15:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zdzichu ma cię po dziurki w nosie wychodza twoje kłamstewska z godzinami
zdjecie uzytkownika
Zwalnia sie - 2014-09-07 13:54:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [asterx - 2014-09-06 18:15:08]:
Smakowity co ty za brednie tu wypisujesz dobrze wiesz co gadasz ludzia do ucha nic na robiłeś gnoju na i za chwilę tez zostaniesz zweryfikowane a przez ciebie i tak ludzie odejdą bo z takim fachowcem NIKnie wytrzyma
zdjecie uzytkownika
roko koko - 2014-09-07 19:44:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wszyscy piszecie takie głupoty i narzekacie na firme a powiedzcie gdzie jest na slasku firmaze mozna robic godzin ile sie chce niema a dyrektor to spoko gosciu a w nowarze niema okien woda leje a dachu zobaczymy zimą jeszcze ci co odeszli będą wracali tylko kto ich przyjmnie niewiwm hahahhhaha
zdjecie uzytkownika
Zwalnia sie - 2014-09-08 20:08:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [roko koko - 2014-09-07 19:44:23]:
Smakowity masz racjie wszyscy wrócą tylko ciebie zwalnia a do póki pracujesz to będą następni odchodzić
zdjecie uzytkownika
Bartosz Klinkosz - 2014-09-08 21:05:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czesc wam wszystkim ciesze sie ze dalej o mnie gadacie widocznie jestem godny uwagi tylko mam prsbe przestancie pisac takie glupoty bo to przykre ale jak sprawia wam to przyjemnosc to piszcie dalej mi to nie przeszkadza a jak ktos ma do mnie problem prosze dzwonic nr macie i kto tu jest falszywy niech odpowie sobie na to pytanie ten gamon co pisze te bzdury ja odeszlem jak czlowiek do konca w pracy bez obrazy i nikomu nic nie utrudnialem jak macie inne zdanie to tel do mnie a nie jak dzieci na internecie :)przykre ale niestety niktorzy faceci jaj nie maja tacy co niki jak pe_da_ly wymyslaja ja nie mam z tym problemu i tak jak juz wspominalem jak ktos ma watpliwosci ze to ja to dzwonic i to jest moje IP bo w domu to pisalem mozna mnie namierzyc :)
zdjecie uzytkownika
smutek - 2014-09-10 14:58:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to ja nawiąże do wcześniejszego wpisu użytkownika, gdzie ktoś napisał, że w tym roku już będzie zero przyjęć. Nikt nie planuje zmienić pracy albo po prostu się zwolnić? chyba, że nawet jak ktos odejdzie to wiecie, że w firmie nie potrzeba na razie dodatkowych osób. sam oiszukjuje już dlugo pracy i ciągle nigdzie nie zatrudniają ; (
zdjecie uzytkownika
anty glupiec - 2014-09-11 21:25:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [t - 2014-08-13 18:24:14]:
robota lubi takich jak ty ( celowo z małej), proponuje byś sobie zapisał gdzieś ten tekst i za dziesięć lat go ponownie przeczytał...
zdjecie uzytkownika
wolare - 2014-09-13 18:16:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bartosz Klinkosz - 2014-09-08 21:05:39]:
nie wysilaj sie swoje wiemy
zdjecie uzytkownika
a - 2014-09-14 15:43:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ smutek - 2014-09-10 14:58:53]:
Obawiam się ze mylisz się bo właśnie mam zamiar się zwolnić zresztą z nie tylko ja nie wytrzymam z smokiem juz ani dnia dłużej ciekawe co typ zrobi za jakiś miesiąc sam będzie spawal i Mont ps co narobił rozwalił wydział w 3miesiace i nikt nie reaguje mógłbym spokojnie dalej pracować ale nie tym najemnikiem który ma wszystko w dupie bordel na wydziale a ty tylko łazisz i gadasz na innych
zdjecie uzytkownika
rr - 2014-09-16 12:25:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w czoraj byli odwas dwie osoby na próbkach tz w novarze ten z brodą jakos pospawał ale ten wysoki słabiutko i chyba się obrazil
zdjecie uzytkownika
Pan M. - 2014-09-16 20:19:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hahaha,ale wy tu głupoty piszecie,na kalmecie nigdy nie bedzie porządku ino bajzel i sie nie zmieni.
zdjecie uzytkownika
rr - 2014-09-16 20:48:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
teraz z tych dwóch wszyscy się smieją bo próbek nie zdali a tak naprawde w nowarze nikt ich nie chce a i tu mało co zdzichu by ich wyrzucił
zdjecie uzytkownika
daniel - 2014-09-22 17:24:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiem tak ogólnie spawacze ci co przyszli na próbki słabo pospawali ale to świadczy o waszej firmie i jaki tam poziom reprezentujecie a po drugie nikt z kalmetu nie ma tu wejścia
zdjecie uzytkownika
remik - 2014-09-22 21:11:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [daniel - 2014-09-22 17:24:25]:
chura
zdjecie uzytkownika
stary wyjadacz z trimetu - 2014-09-24 08:54:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [t - 2014-08-13 18:24:57]:
Kalmet.....zostawie bez komentarza....ci co ich uczyłem roboty zanim kalmet powstał zrobili mnie w ciu...ze stawką godzinową to raz...dwa to jak składałem wypowiedzenie nastą piła próba przekupstwa o 1zł na h żebym tylko został hahaha...dom wariatów i dodam że tam niema przyszłości jak na większości obozów pracy tego typu.....
zdjecie uzytkownika
Pan M. - 2014-09-24 20:19:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale wy tu bzdury piszecie,hahahha,kalmet to fajny zakład,świetnie sie tam pracuje.
zdjecie uzytkownika
@@@@@ - 2014-09-25 07:45:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co za problem dla tych wiecznie narzekajacych i nosem krecacych znaleźć sobie LEPSZĄ prace?skoro tak zle to nie bądź jeden z drugim ( usunięte przez administratora )tylko się zwolnij. A nie siedzą i jecza po kątach i w necie. Ci co chcą i potrafią pracować pracują.( usunięte przez administratora )co najmniej robią zawsze narzekać beda.
zdjecie uzytkownika
nie lubie - 2014-09-25 13:58:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja to nie lubie osob ktore tak jecza tylko i szczerze powiem, ze ich nie rozumiem. mi jak nie pasowala praca to ja rzucilem i teraz szukam nowej. macie moze dla mnie jakas prace albo chociaz opinie o tym jak teraz bedzie w kelmecie i czy cos moze sie w najblizszym czasei zmienic? wiem ze zawsze sie znajda tacy co narzekaja ale ... ja chce opinie
zdjecie uzytkownika
Pan M. - 2014-09-28 11:11:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wielkie zmiany w kalmecie,wiem bo słyszałem,wszystkie łajzy co ty
Ko udawają,że coś robią,to wylecą,nawet ci na wysokoch stanowiskach,Będą wielkie pożądki Wielkie Zmiany,Nareście.
zdjecie uzytkownika
wiem - 2014-09-28 11:35:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tam są wielkie zmiany 3 razy w roku, dlatego ciagle macie taki syf
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-09-29 08:49:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie mogą być zmiany na lepsze skoro po hali tylko kolejni kierownicy chodzą juz 3 nowych a nikt nie wyleciał chyba po biurach siedzi więcej ludzi niz na hali pracowników to jak ma być dobrze wygląda to tak jakby to była panstwowa a nie prywatna firma drogi vlasenrot się robi
zdjecie uzytkownika
TW - 2014-09-29 20:28:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlaczego sie wzajemnie gnoicie? Wstyd Panowie!
zdjecie uzytkownika
ąndrzej - 2014-10-01 19:19:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Darek a ty jak słyszałem to ty masz nie tylko głębokie gardło.
zdjecie uzytkownika
Pan M. - 2014-10-01 20:08:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlaczego "wiem" piszesz mi ,że macie syf,Ja tam nie pracuje,więc mnie to nie dotyczy.W kalmecie jest jak w Warszawie w całym rządzie,byle sie do koryta dostac,nic nie robić,tylko kasa zbierać.
zdjecie uzytkownika
ąndrzej - 2014-10-02 17:07:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panie M.zobacz co napisales wczesniej padalcu"świetnie sie tam pracuje" a przecież ciebie to niby nie dotyczy zakłamany dupku.
zdjecie uzytkownika
Pan M. - 2014-10-02 19:39:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Andrzej,trocha tam żech robiuł,nie obrazej mnie dobra,do sie pomyśla,ześ jest kalmetowskie ścierwo porąbane.Odymnie to niy zależy ,że musza tam w tym kalmetowskim syfie od czasu do czasu robić.
zdjecie uzytkownika
Łukasz K. - 2014-10-03 13:42:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam wszystkich. Mam pytanie do pracowników Kalmetu... ilu mniej więcej zatrudniają pracowników (nie biurowych)? Jestem przedstawicielem pewnej firmy i sie zastanawiam czy z nimi współpracy nie zacząc, a u nich no nie moge sie tego dowiedzic. czy ktoś z Panów moze mi udzielic takiej informacji? plus minus. z góry serdecznie dziękuję
zdjecie uzytkownika
mighty_god_of_welding_;p - 2014-10-03 20:08:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [remik - 2014-09-22 21:11:56]:
Kto by chciał pracować w stodole przy minusowych temperaturach zimą, na bank was tam odśnierzają na stanowiskach. Ten wasz NOVAR zwiedziłem syffff i żenada a widząc toalety stwierdziłem ze pewnie stawiacie kloca za halą bo nikt o zdrowych zmysłach by tam nie wszedł. oferujecie tyle papy co na onkologii (RACK'i) a robicie że niby "poważne spawanie" hehe. Się wszyscy nadajecie do ciągnięcia druuuta na W1 razem z drużyną pierścienia. Teraz pewnie żal poślady ściska bo my przeżyliśmy smaka a wy nie, i wcale nie trzeba było łykać walium wiadrami tylko mieć psyche odporniejszą od pięciolatka.
zdjecie uzytkownika
Milusi haha. - 2014-10-04 13:01:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Smak już nie jest dyrektorem produkcji.Wyciepli go do technologów i kontroli jakości . Teraz jest nowy dyrektor dyrektorów ( P A N I C Z )pan (usunięte przez administratora). Brawa poprosze . Teraz bedzie jazda hahahaha.
zdjecie uzytkownika
novar - 2014-10-09 09:38:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masz rację może i stodoła ale ja za 168godz zarobie więcej jak ty w super hali w kalmecie za 250 godz.i chodzicie i zebracie o premie
zdjecie uzytkownika
novar - 2014-10-09 09:44:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wszyscy od fizyki po umysłowych wala drzwiami i oknami do novaru a ze wy nie umiecie zrobić próbki to już nie wina zakładu jak się nauczycie to zapraszam bo wy tylko kadzie umiecie spawac w podobnej he he a tu przyszło zrobić pionika i leżę i płacze
zdjecie uzytkownika
a to lepiej gdzie - 2014-10-10 14:01:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to lepiej do kalmetu isc czy do jakiegos sklepu do pracy? tak obiektywnie patrzac bo serio nie wie mczy jest sens sie meczyc na produkcji zamiast pracowac gdzies w sklepie sobie na spokojnie tylko potrzebuje opinii kogos kto pracuje na produkcji w kalmecie i ma dobre informacje, takie sprawdzone ktore mi pomoga
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-10-12 10:36:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Robie krótko w tej firmie ale zauważyłem ze strasznie mało ludzi robi na produkcji a masa siedzi w biurach co drugi to kierownik albo dyrektor jak psów czemu nigdy nie materiału i wiecznie zjebana dokumentacja zawsze tak jest czy tylko teraz bo w takich warunkach nie da się robić
zdjecie uzytkownika
sralmet - 2014-10-13 17:03:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zawsze bo w biurze siedzi banda skretynialych leniwych technologow ktorzy hale widzieli tylko z okna
zdjecie uzytkownika
danio - 2014-10-24 21:25:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jaka jest wasza opinia o kierowniku jakosci Ryśku K????
zdjecie uzytkownika
opinia - 2014-10-24 21:43:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Spoko koleś, zna się na rzeczy.Niestety w tej firmie pewnie nic to nie da.
zdjecie uzytkownika
ohajo - 2014-10-27 05:08:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to dziwna opinia jak dla mnie o firmaie albo bardziej o czlowieku ktory zostal wlasnei (domniewam) dyrektorem i terz po przednikach zajrze sobie gdzies w starsze komentarze na temat tej pracy. jestescie mi w stanie napisac cos o tym wszystkim z gory na pewno - wiec piszcie! ok? a tak serio to mnie intersuje to megam ocno
zdjecie uzytkownika
Dany - 2014-10-29 12:02:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Brak organizacji i donosicielstwo cechuje ten chory zakład. Niektórzy ludzie sami sie awansują i myślą ze są wazni. Śmiech na sali. Ale na każdego przyjdzie pora. I komu sie wtedy poskarżycie co....
zdjecie uzytkownika
Wco - 2014-11-13 09:55:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@dany Nie rozumiem jak ktoś siebie może awansować. Będąc szeregowym pracownikiem raczej jest to nie do wykonania. Jeżeli w firmie nie ma dobrego zarządzania ludźmi i odpowiedniego funkcjonowania, podziału obowiązków to zastanawiam się jak kalmet tyle czasu na rynku sobie radzi. Być może jest lepiej niż w normalnie funkcjonującej spółce?
zdjecie uzytkownika
toczo - 2014-11-15 10:40:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ogólnie rzecz biorąc fajna ekipa super pracownicy fizyczni w tym super spawacze jedynym mankamentem tej firmy są idioci na stanowiskach że ten ździchu sie tak daje okłamywać no ja nie wiem czy jest moze za bogaty biorac sobie to z takim luzem nie polecałbym tego zakładu no chyba ze ktos nic nie umie to nie bedzie mu przeszkadzac fakt ze ukradną mu 40 godzin zarobki tez nie sa wielkie polecałbym raczej piekarnie tam sie nic nie zmieni
zdjecie uzytkownika
bobo - 2014-11-24 12:54:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co ty chcesz od łysego ,jest Ok .Faktycznie wyglądem przypomina noedojeba ,ale on jedyny wszystko ogarnia


zdjecie uzytkownika
bobo - 2014-11-24 13:08:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co do kota śmierdziela to by mógł się wrescie ustatkować i założyć rodzinę,całe życie nie będzie od łysego konia bił i bykom jaja bujał
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: obiecanki cacanki jak wyżej
okres próbny na średniej stawce ( oczywiście stawka ma być zmieniona po okresie próbnym - hahahahhahah na bank ) + premia ( masz ją na umowie ale nikt Ci nie powie że na okresie próbnym nie ma premii :)
Pytania: brak jakich kolwiek pytań tylko próbka (pachwina 5mm lub wielościegowa, przetop i ewentualnie pion) oceniana przez spawalnika ( to jest akurat jeden z bardziej w porządku pracowników tej firmy)
zdjecie uzytkownika
karol - 2014-11-27 14:34:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to firma działa normalnie jak dobrze rozumiem? nie ma tam żadnych nieprawidłowości? bo nie wiem czy na pewno jest tak, że jak jesteś nowym pracownikiem to możesz sporo zarobić? chodzi mi konkretnie o to jak wyglądają stawki i o ile one moga się zmienić w przeciągu na przykład roku stażu pracy u nich?
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2014-11-28 05:07:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma to jedna wielka nieprawidłowość. Podwyżka w ciągu roku nie możliwe.
Karol chcesz dobrą prace to omijaj ten zakład szerokim łukiem.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie kalmet gliwice!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie kalmet gliwice
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert