brak logo

kalmet gliwice

Gliwice

Opinie o kalmet gliwice

opinia 2014-10-24 21:43:08
Spoko koleś, zna się na rzeczy.Niestety w tej firmie pewnie nic to nie da.
Dany 2014-10-29 12:02:17
Brak organizacji i donosicielstwo cechuje ten chory zakład. Niektórzy ludzie sami sie awansują i myślą ze są wazni. Śmiech na sali. Ale na każdego przyjdzie pora. I komu sie wtedy poskarżycie co....
1
toczo 2014-11-15 10:40:21
ogólnie rzecz biorąc fajna ekipa super pracownicy fizyczni w tym super spawacze jedynym mankamentem tej firmy są idioci na stanowiskach że ten ździchu sie tak daje okłamywać no ja nie wiem czy jest moze za bogaty biorac sobie to z takim luzem nie polecałbym tego zakładu no chyba ze ktos nic nie umie to nie bedzie mu przeszkadzac fakt ze ukradną mu 40 godzin zarobki tez nie sa wielkie polecałbym raczej piekarnie tam sie nic nie zmieni
1
bobo 2014-11-24 12:54:20
Co ty chcesz od łysego ,jest Ok .Faktycznie wyglądem przypomina noedojeba ,ale on jedyny wszystko ogarnia


bobo 2014-11-24 13:08:51
Co do kota śmierdziela to by mógł się wrescie ustatkować i założyć rodzinę,całe życie nie będzie od łysego konia bił i bykom jaja bujał
1
Marcin 2014-11-28 05:07:48
Ta firma to jedna wielka nieprawidłowość. Podwyżka w ciągu roku nie możliwe.
Karol chcesz dobrą prace to omijaj ten zakład szerokim łukiem.
co mnie sprawdzasz jak spawac nieumiesz 2014-11-29 21:48:32
pozdrawiam cie toczo .łabedziak
2
KOT 2014-12-08 18:35:56
My pracownicy onkologii wybitni fachowcy gardzimy wami amatorami ruthmanowcami.
1
Marcin 2014-12-11 21:17:47
Oczywiście że nie. Co prawda wyplaty na czas ale nie koniecznie zgodne z umową. Nadgodziny oraz weekendy platne po normalnej stawce, zdarza sie ze nie wyplacone. Bardzo zle podejscie do pracownika i nie mila atmosfera. Wiec jak można chcieć pracować w takim zakladzie???? Chyba tylko desperaci ciągle tam się męczą. I ja juz niebawem spadam z tad bo juz psychicznie nie daje rady w tym domu wariatów.
2
krzysztof 2015-01-12 09:30:02
nadgodzin jest dużo, cały tydzień ściema to potem pozwalają pracować w nadgodzinach
heban 2015-01-13 20:49:59
ty w kalmecie robisz czy ino opinie czytasz ? myślisz ze jak sciemniasz w tygodniu to nikt tego nie widzi i tak po prostu zaprasza cię potem na pracę w nadgodzinach? może zebys zaś posciemniał ? A reszta co pracuje będzie rypać na twoją premie czy jak ?
tacieszów 2015-01-14 10:43:59
ile miałeś godzin w grudniu? za dużo roboty czy zła organizacja?
toczo 2015-01-17 07:44:16
hehehe no niektórzy myślą że jak sie nauczyli spawać to wygrali los na loterii "wybitni fachowcy" bo umieją położyć lage dwie blachy ze sobą pospawa i już wybitny fachowiec ten kalmet to rzeczywiście szczyt marzeń życze powodzenia:)
czarny 2015-01-17 17:01:39
a o kogo chodzi???? ;)
1
ok 2015-01-19 12:41:26
Dawno mnie tu nie było, ale jak widze - żadnych zmian. Dalej nieroby wywalają swoje żale. Może lepiej do konfesjonału, albo telefon do przyjaciela, tam przynajmniej może ktoś wysłucha i pogłaszcze, a tu się nierobów sprowadza do parteru, a nie żałuje. DO ROBOTY albo do widzenia! Znajdą się inni na wasze miejsce! Wiekszość tylko sapać umie i narzekać.
1
spawacz 2015-01-20 14:09:03
święta prawda najwięcej nierobów siedzi na piętrach-zapraszamy na parter
1
JJJJ 2015-01-20 18:57:53
NA RUTHMANIE TYLKO MAJĄ PREMIE 5 CIU WSPANIAŁYCH
1
Marcin 2015-01-20 21:13:51
ile tej premi mają?
Marko 2015-01-20 21:18:09
no nie wiem, ilość psycholi w tym rejonie ograniczona
kolec 2015-01-25 15:57:42
remik wie
1
jurek warga 2015-01-30 21:11:44
są przyjęcia, spawaczy monterzy wyslij cv do kadr, maja duzo roboty kasa srednia ale tez nie wymagaja rolki drutu na 8 godz....
1
opserwator 2015-02-02 21:48:14
remik ciekawe czy łysy i łukasz wiedzą jakie głupoty wygadujesz na nich albo ekipa z ruthmana wszystko i wszyscy cię interesuje ile zarabiaja stawki premie tylko nie robota która robisz albo sciemniasz 12 godz:-)
2
spawaczzzz 2015-02-03 10:09:46
potwierdzsm remik sciemniaa
1
toczo 2015-02-03 12:30:56
hahaha zostawcie już tego remika
bo nerwicy dostanie
popus 2015-02-05 15:59:02
Ja juz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ten KOŁCHOZ i jade do NL. w kalmecie nie zarobisz nawet po ponad 200 h miesiecznie :)
1
wieciekto 2015-02-06 03:11:57
To racja, przy 220 (i wiecej) godzinach potrafią powiedzieć że premi nie zrobiliście sobie bo macie ją w godzinach, takze jeszcze miesiąc, i jak sie nie doliczymy, to trzeba bedzie odejsc grupą i moze wtedy zaczną myslec. Za borubara bańka trzysta urobku i po 10-15 proc premii a terraz półtorej bańki przerobu na wydział i : premie zrobiliście se w godzinach... śmiech na sali. Moze jednk za dużo krawatów jest co biorą grubą kase za nicnierobing, ew. za to zeby wymyśać nowe ściemy jak ludziom nie zapłacić.
2
ford 2015-02-06 13:43:12
remik jak masz na 6:00 to przychodzi się przed6;00 a nie jak ty 6:20 remik wchodzi na chale wita sie z kazdym po kolei potem robi kawe i spokojnie pije 7;10 zaczyna prace
1
tigowiec 2015-02-07 07:36:14
ta on jest jak dyrektor a spawac nie umie
2
jegor 2015-02-09 11:32:00
jakbyście ludzie nie mieli mentalności polaczków to już dawno całą halą byście złożyli wypowiedzenia i może wtedy by krwawaty oprzytomniały że to nie dzieki nim jest dochód w firmie a tak macie gołe godziny w weekendy i za zostawanie dłużej
3
jegor 2015-02-09 11:41:39
a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mnie obchodzi zaspakajanie potrzeb klienta
motto pracownika kalmetu : za tą kase to je dobre
gino 2015-02-09 11:48:38
ja pracowałem w kalmecie 8 miesięcy w tym czasie tylko 2 razy mi sie przydażyło że nie było weekendu ale jak wspominają inni nie ma żadnych bonusów a mistyczna premia o której też wspominają jest chyba tylko wymyślona bo ja nigdy nie dostałem wiekszej wypłaty niż to co wychodziło mi z godzin zaraz ktoś powie że pewnie byłem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale od razu mówię że nie nigdy nie musiałem przyjść poprawiać po sobie ( jest stosowana taka taktyka oczywiscie za darmo) zawsze wyrabiałem ponad normę i chodziłem dodatkowo ,jeden kolega studiował więc nie zawsze mogł być w pracy w weekend i jemu brak przyznania premii argumentowali że własnie nie przychodzi co weekend
2
papa 2015-02-10 06:37:19
Rodzina Adamsów liczy na kumulację i obiecuje. A wynik znowu ujemny. Szóstka padła w Suwałkach i premii nie będzie i tak bez końca. Na Śląsku są jeszcze grube tysiące chętnych do nabrania. To jeszcze trochę potrwa.B
opserwator 2015-02-10 12:08:00
Na ruthmana nic nie robią pija kawę w kącie godzinę żeby ich kamera nie widziała albo przy szafce jak Seba Z Adamem sobie godzinę rozmawiają bo mogą łysy jest Adama Kolegą najlepszym
samotny 2015-02-10 12:14:22
tylko obiecuja premie a ja juz to dają 200zł a potem zdziwienie ze ludzie nie chca przychodzic omijaja firme szerokim łukiem a zs nadgodziny masz gołe niema 50 tek ani 100 TEK ciekawe co PIP na to ????połozyc trzeba uciekac
1
opserwator 2015-02-10 12:24:29
To teraz powiedzcie co robi Tomek 20 razy chodzi do szafki jak by ją miał na starej hali to też by poszedł psuję robotę ściemnia na każdym kroku a przełożony pozwala na to
gość 2015-02-10 16:17:15
ilu zmianowa jest praca w Kalmecie?
1
obserwator 2015-02-10 17:15:45
Remis zawiść kiedyś doprowadzi cie do zawału choroby psychiczne trzeba leczyć bo mogą doprowadzic do stanu w jakim się znajdujesz nie nadajesz się do pracy w grupie
2
lalek 2015-02-10 18:08:42
Jestm spawaczem 141/135, 20 lat doswiadczenia cienkie blachy rury znam rysunek i prostowanie na goraco. Mam pytanie czy firma szuka takich?
Łukasz pastor 2015-02-10 18:14:33
W soboty i niedziele maks 2 zmiany
2
bolek 2015-02-10 18:20:14
O co chodzi za tym dymem na 4
twister 2015-02-11 20:53:51
przyjdź do Mecalux. spawacze pilnie potrzebni
1
spawacz 2015-02-12 01:13:37
widzisz sam jaki tu gnój...Olej to,chodź do Mecalux-u !!!! Ja sobie darowałem Kalmet i nie żałuje:)
1
kolec w oko 2015-02-16 11:59:41
remik ciebie i tak nikt nie pobije
1
ha ha 2015-02-16 15:41:26
Pacz na siebie dwu licowy wieśniak jak zarabiasz 20 zł na godzinę to tez bym pracował tak jak ty pajacu
trem 2015-02-16 22:44:34
chyba nie
riki tiki 2015-02-16 22:56:51
trzy albo cztery zależy
XL 2015-02-17 11:31:15
Ponoć kierownika produkcji szukają
Wie ktoś coś na ten temat?
wieciekto 2015-02-18 06:18:00
Tak, prawdopdobnie na malarnie albo przygo(d)tówke, najwieksze miny w kalmecie
lysy 2015-02-22 20:54:10
Powinni zwolnić połowę ludzi z biur same niedorozwoje a my musimy na nich robić....coraz. więcej wymagają żeby robic jak najwięcej zero wolnego każdy weekend w pracy bo trzeba darmozjadow utrzymać z biura...kiedy się ktoś obudzi żeby zrobić z nimi porządek a nie wyżywc się na ludziach którzy naprawdę utrzymują ta firmę
1
łysy II 2015-02-23 19:59:30
ale którą połowę? Może specjalistów, tych po szkołach specjalnych.
Zostaw swoją opinię o kalmet gliwice - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie kalmet gliwice