Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o kalmet gliwice

zdjecie uzytkownika
Bobi - 2012-12-04 17:16:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem już w kilku firmach, zawsze zwalniałem się sam z powodu małych zarobków, albo organizacji pracy i gonitwy produkcyjnej, ale pierwszy raz wystawiam opinię zakładowi pracy i robię to tylko po to by przestrzec innych mających zamiar tam podjąć pracę !!!!
W poprzedniej firmie miałem umowę na czas nieokreślony, 4 lata pracy a co za tym idzie zaufanie i dobrą opinie u przełożonych, pewne stanowisko, dobrze płatne, zarobki w pełni określone w umowie o pracę, składki pełne odprowadzane zgodnie z prawem, co roku wypłacane "wczasy pod gruszą" oraz "karpik" na święta.
Poszedłem do "Kalmetu" na rozmowę po namowach znajomego, który też się tam przyjmował. miałem zostać brygadzistą w nowo tworzonej brygadzie, zarobki na początku takie same jak w poprzedniej firmie, a po 3 miesiącach próbnych umowa na czas nieokreślony oraz zarobki podniesione, do ustalonej stawki do 30% premii co razem wychodziło całkiem nieźle.
Jako, że nie byłem pewien czy poprzedni pracodawca pójdzie mi na rękę i zgodzi się na skrócony czas wypowiedzenia kierownictwo "Kalmetu" zaproponowało, że mogę przecież zrobić "porzucenie pracy" oni i tak chcą mnie przyjąć i w ogóle nie będą na to zwracać uwagi. Na szczęście dogadałem się z pracodawcą i w dobrej atmosferze podpisano mi wypowiedzenie z wcześniejszym terminem.
Przyszedł czas na podpisanie umowy o pracę w "Kalmecie", na umowie nieoczekiwanie jakaś dziwnie mała stawka miesięczna brutto plus premia uznaniowa ... dla czego taka mała stawka, umawiałem się na co najmniej 2 razy tyle. Zaczęło się chodzenie do prezesa, wiceprezesa z pytaniem o co chodzi w tej umowie, nie tak przecież żeśmy się umawiali, w odpowiedzi słyszałem tylko: "nie wiem jak to mogło tak wyjść do końca tygodnia to wyjaśnimy", w kolejnym tygodniu: "tak, tak mam to na uwadze muszę tylko uzgodnić to z główną kadrową", w kolejnym tygodniu: "niestety nie miałem czasu bo wyjazdy i zebrania, ale do końca miesiąca sprawa będzie na pewno wyjaśniona, co obiecałem tego dotrzymam". Znudziło mi się te zbywanie mnie, po rozmowie z pracownikami "Kalmetu" okazało się, że każdy tam ma taką umowę, na której jest jakaś (niewielka) stawka miesięczna brutto, ale stawka godzinowa jest ustalona inna i jest wypłacana zgodnie z umową, a z premią to różnie, z reguły zawsze znajdzie się powód żeby premia była niska.
Oczywiście moja umowa nie została zmieniona, za to przyszło co do czego i miała się zacząć produkcja okazało się, że płaca ma być liczona w akordzie, czyli określona kwota za wyprodukowanie określonego wyrobu. Po obliczeniu możliwości produkcyjnych wyszło na to, że żeby zarobić tyle co w poprzedniej firmie za gołe godziny, w "Kalmecie" muszę przepracować w miesiącu dobrych kilka nadgodzin, za to moi koledzy spawacze wychodzą na tym duuuuużo gorzej.
Jeśli pójdzie się na L4 wypłata będzie naliczana wg stawki na umowie ... czyli grosze no i premia za cały miesiąc przepada nie ważne ile godzin i nadgodzin się przepracowało. Skorzystanie z urlopu zmniejsza premię, nie ważne ile się przepracowało godzin i nadgodzin to premia będzie i tak obniżona.
Jeżeli KTOKOLWIEK chce podjąć pracę w tej firmie radzę się jeszcze raz albo i dwa razy zastanowić, poszukać jeszcze może w innych miejscach, a na pewno NIE DAĆ SIĘ SKUSIĆ I ZAUFAĆ OBIECYWANIOM ŻADNEGO PREZESA I WICEPREZESA !!!!!!!! ... bo na obiecywaniach się kończy.
zdjecie uzytkownika
maler - 2013-01-23 21:41:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli jak obiecuja mi 10 zl na godzine dostane 5 zl?Staram sie o przyjecie na malarza
zdjecie uzytkownika
Mdxle - 2013-02-08 15:13:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy to prawda, ze do Was przechodzi kierownctwo z Vlassenroota? Mam zamiar zmienic prace ale nie bardzo chce spotkac te same osoby
zdjecie uzytkownika
nicko - 2013-02-08 15:22:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ten Kalmet to katastrofa i paranoja całkowita porażka!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
swaiser - 2013-02-22 09:28:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tez słyszałem ze całe kierownictwo przechodzi z Vlassenrootu i ma byc nowa produkcja.
zdjecie uzytkownika
Zzz - 2013-02-24 15:54:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tam nie narzekam, wypłata jest co miesiąc i to nie najgorsza, robota ok, na hali ciepło, nie na co wybrzydzac
zdjecie uzytkownika
zdziwiony - 2013-03-16 22:33:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pytanie jak się dałeś naciągnąć na te 6 złotych? Podpisałeś jakąś umowę czy umówiłeś się, że popracujesz, a potem jakoś to będzie?
zdjecie uzytkownika
zed - 2013-04-07 16:29:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No właśnie - wyjaśnij ta stawke 6zł.Bo tyle to ciec na bramie zarabia, a nie pracownik na produkcji.Jako nowy jaka moge stawke negocjować na poczatek, prosze doradzcie
zdjecie uzytkownika
ss - 2013-04-07 23:18:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na jakim stanowisku?
zdjecie uzytkownika
konto - 2013-04-08 07:24:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Napisz dokładnie co się dzieje.
zdjecie uzytkownika
Nieznajoma25 - 2013-04-08 17:25:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Siemka, widzę że ogólnie ten zakład jest do d.... Koleżanki mnie namawiają abym złożyłą tam papiery, ale nie wiem, czy dobrze zrobię. Jak tam z zarobkami wygląda ? I jak tam kierownictwo ? Ale proszę o prawdziwe odpowiedzi.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
zed - 2013-04-08 19:13:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na stanowisku :malarz -piaskarz
zdjecie uzytkownika
james bond - 2013-04-15 23:39:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wszyscy wiedza ze jestes z kontroli
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2013-04-17 13:08:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nic dobrego tu się nie dzieje. Kultura nowych prezesów rzeczywiście na najniższym poziomie. Ich styl ubierania się też nie odpowiada zajmowanym stanowiskom, ale w końcu nie szata zdobi człowieka...
Jedyny plus tej firmy to to że jeszcze NIGDY nie spóźniła się z pensją co innego nadgodziny - zdarza się że są wpłacane na raty. Ogólnie nie poleciłbym tej firmy NIKOMU.
zdjecie uzytkownika
Zyyyyy - 2013-04-23 19:48:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
życie......
zdjecie uzytkownika
nemo - 2013-04-23 19:55:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
JAK SIĘ KOMUŚ NIE PODOBA TO ZAWSZE MOŻE SIĘ ZWOLNIĆ.. POZDRAWIAM
zdjecie uzytkownika
Revenge - 2013-04-26 18:57:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pora tę "firmę" potraktować "napalmem"....
zdjecie uzytkownika
Revenge - 2013-04-26 19:01:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przed wami ciężkie czasy .....
zdjecie uzytkownika
FUCK PIGS - 2013-04-26 19:16:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Już wiem pieski Val.... czemu przybyliście do nas, zbieram skrupulatnie dane od firmy która was wykopała z tamtej fuchy, wyrównamy jeszcze rachunki.....
zdjecie uzytkownika
Pokora - 2013-04-29 14:21:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nareszcie ktoś się wypowiedział :) Słuchaj zatem bo nie będę powtarzał wizerunek tej firmy psujecie wy swoim chamstwem, zachowaniem i słownictwem bo odpowiadacie za wizytówkę tej firmy a to biedne forum cóż któż je czyta w zasadzie... Tutaj jednak zaszczuci ludzie (anonimowi) po których na co dzień deptacie mają swoje pięć minut bo mówiąc wam to w twarz skończyli by poza firmą. Radzę posłuchać tego co się tutaj pisze i nabrać trochę pokory, i szacunku dla drugiego człowieka.
zdjecie uzytkownika
33 - 2013-04-29 21:43:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co jak co ale ktoś tu przesadza pewniee jakis zakompleksiony majster co trzesie galotami ze go z roboty wykurza. chlopy sie przynajmniej interesuja robota i cos chca na lepsze zmienic. poczekajmy zobaczymy a nie sie czepiasz ze nie nosza krawatow i nie sa poliglotami
zdjecie uzytkownika
Pokora - 2013-04-30 07:58:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poczekamy zobaczymy masz rację 33 - nadejdzie w końcu czas że ci zacni panowie będą rozliczani ze swoich wyników a ich za cholerę nie widać. Wtedy sytuacja się odwróci i zacznie się nagonka na tych co dziś eliminują ludzi...
zdjecie uzytkownika
33' - 2013-04-30 18:06:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no mieli przyjsc i w miesiac z tego syfu zrobic vlasenrot,powodzenia
zdjecie uzytkownika
surprised - 2013-05-01 09:21:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a kogoś wyeliminowano bo nic nie slyszałem?
zdjecie uzytkownika
wilkizajac - 2013-05-05 15:32:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no mieli przyjsc i w miesiac z tego syfu zrobic vlasenrot,powodzenia
a kto mial przyjsc skoro wiesz to powiedz albo zamilcz
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie kalmet gliwice
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x