Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o kalmet gliwice

zdjecie uzytkownika
mag - 2013-05-09 22:23:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tig - 2013-05-09 20:47:33

to po co tam siedzisz ................????????????
Bo lubię tę firmę i cenię ludzi którzy pomagali tworzyć wizerunek tej firmy nie tych co wleźli teraz w butach i się rządzą. Pisząc tu nie mam na celu ataku na tą firmę tylko zwrócenie uwagi na błąd jakim było powierzenie kluczowych funkcji nowym ludziom nie mającym o tym pojęcia...To mnie wkurza dodając do tego zachowanie, słownictwo brak szacunku i cwaniactwo !!!
zdjecie uzytkownika
mag - 2013-05-09 22:26:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Reasumując dorobek i dobra opinia tej firmy przecieka im przez palce a my musimy to obserwować z boku...to żenujące !!!
zdjecie uzytkownika
mig - 2013-05-09 22:27:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rzeczywiscie wizerunek firmy pierwsza kalsa wystarczy przejrzeć wczesniejsze wpisy
zdjecie uzytkownika
Titanic - 2013-05-18 21:09:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rosyjska ruletka w tej firmie nadal trwa, stale ktoś trafia na pełną komorę i z tego co wiem nikt z "mądrych" osób nie bierze przy podpisywaniu zwolnienia kwalifikacji danej osoby. Takie działanie zaprowadzi tą firmę na manowce...o ile ktoś rozsądny nie przejmie steru...
zdjecie uzytkownika
ziomek - 2013-05-20 22:50:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przestań narzekać. W ostatnim czasie przyszło paru takich rozsądnych ludzi żeby porządzić. Nie widzisz pozytywnych zmian?
zdjecie uzytkownika
DupaBlada - 2013-05-21 20:23:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pewnie twoi koledzy a jak zwolnienia zaliczasz do pozytywnych zmian, brak nowych konkretnych zamówień heh...
zdjecie uzytkownika
true - 2013-05-21 22:40:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powodem ich pozostania we vlasku jest podwyżka 2zł/h jaka dostali
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2013-05-23 22:27:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W tej firmie zawsze kombinowano jak wycyckać pracowników, jak zapłacić mniej za pracę albo jak w ogóle nie zapłacić. Zawsze normą był brak szacunku dla ludzi. I nie trzeba było do takiego stanu żadnych nowych bossów. Wystarczy spojrzeć na kilka ostatnich lat żeby zaobserwować że nowi po jakimś czasie nudzą się cesarzowi i ci obecni nowi też się znudzą prędzej czy później. Nie wielu kompetentnych ludzi się utrzymało na swoich miejscach - tylko ci co są tak zdeptani że nie wyobrażają sobie innego miejsca dla siebie (bity pies nie ucieknie od swojego właściciela i będzie dalej lizał jego rękę), a ci odporniejsi, zwieją jak tylko poprawi się sytuacja na runku pracy.
zdjecie uzytkownika
WPS VLS - 2013-05-24 17:37:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam panowie w kalmecie musicie wiedzieć ze od tego czasu gdy odeszli od nas nasi majstrowie (usunięte przez administratora)na naszym wydziale zapanował spokój i już nikt nikogo nie goni nie zastrasza i nie opowiada historii wziętych z marsa (usunięte przez administratora) każdy spokojnie pracuje i jakos wyrabiamy się i jest normalna atmosfera teraz wiemy kto tak naprawdę robił całe zamieszanie które nie było wcale potrzebne bo jak na razie firma vlas.... cały czs się rozwija a kalmet miodem i mlekiem płynący raczej nie. Morał z tego taki nie dajcie sobie wejść na głowe przez naszych majstrów za którymi nikt tu nie tęskni...
zdjecie uzytkownika
God is a dj - 2013-05-24 21:00:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
WPS VLS - 2013-05-24 17:37:30

witam panowie w kalmecie musicie wiedzieć ze od tego czasu gdy odeszli od nas nasi majstrowie (usunięte przez administratora)na naszym wydziale zapanował spokój i już nikt nikogo nie goni nie zastrasza i nie opowiada historii wziętych z marsa (usunięte przez administratora)każdy spokojnie pracuje i jakos wyrabiamy się i jest normalna atmosfera teraz wiemy kto tak naprawdę robił całe zamieszanie które nie było wcale potrzebne bo jak na razie firma vlas.... cały czs się rozwija a kalmet miodem i mlekiem płynący raczej nie. Morał z tego taki nie dajcie sobie wejść na głowe przez naszych majstrów za którymi nikt tu nie tęskni...
Święte słowa :)
zdjecie uzytkownika
Ktoś - 2013-05-25 04:09:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie pracuję na produkcji i żal mi Pani BHP za głupotę. W każdej pracy kawa była na porządku dziennym tylko coś się uroiło biednej BHP
W każdej pracy są automaty z kawą a tu jak mam się napić to tylko wodę z kranu
zdjecie uzytkownika
nikt... - 2013-05-25 16:34:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a majsterki z vlaska jak beda u nas fikać to się ich uspokoi. życie to nie tylko praca lecz istnieje tez poza praca buuuhaha
zdjecie uzytkownika
cosiek - 2013-05-25 16:40:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oj panowie spawacze z vlaska co przyszli do kalmetu sa najlepsi na świecie,nikt nie potrafi położyć lagi 5 i zeszlifować ja na 3 tak jak oni:) a ponadto powinni się nazywać ślusarze bo spawaja godzine a potem te wypociny pucuja na jakotaki wygląd.
zdjecie uzytkownika
baran - 2013-05-25 17:07:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ty lepiej popraw jakość twojego spawania bo maja nowych przyjmować a jak będziesz pyszczył to wylecisz i gdzie ty biedaku pójdziesz .........
zdjecie uzytkownika
wps-iak - 2013-05-25 18:07:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słyszałem że wam tira z rutmana z turnami na reklamacje podesłali hehe
zdjecie uzytkownika
wps-iak - 2013-05-25 18:11:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale jak (usunięte przez administratora) to nikt na świecie nie potrafi tak władać trzpieniówka hehe także tylko dobre kamienie załatwcie na trzpieniówe a on już tam każdą krawędz czy spoine wyprowadzi bądz załagodzi
zdjecie uzytkownika
xxx - 2013-05-25 23:15:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora)trzpieniówką potrafi żłobić pod US'y ;)
zdjecie uzytkownika
jacek - 2013-05-26 11:37:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
znajde jakiś błąd w spawaniu i was wszystkich powymieniam:) lepiej władam trzpieniówką niż wy ala spawacz rączką
zdjecie uzytkownika
ja - 2013-05-26 12:01:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
panowie przestańcie sie nawzajem obrazac PRZECIEZ W TYM SAMYM (usunięte przez administratora) SIEDZIMY
zdjecie uzytkownika
gość - 2013-05-26 17:30:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na ile zmian pracujecie?
zdjecie uzytkownika
xxx - 2013-05-27 12:16:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
potrwierdzam w ponad 30 !!! sluchałem tych bajek. wychodzi na to że w VP pracował najdłużej
zdjecie uzytkownika
xxx - 2013-05-27 12:23:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakoś nie widzieliśmy żebyś był dobry czy w szlifowaniu czy w władaniu trzpieniówką a tymbardziej w spawaniu !!!
zdjecie uzytkownika
gość - 2013-05-27 14:53:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Napisze mi ktoś łaskawie na ile zmian pracują spawacze w kalmecie?
zdjecie uzytkownika
ja - 2013-05-27 18:42:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w kalmecie nie pracuje sie na zmiany kolego tylko walisz po 12-14 godz
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2013-05-28 09:24:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widze ze tutaj wyrazaja swoje zdanie osoby pracujace na w2 ktore tylko narzekaja bo praktycznie nic nie robia. Wy tam macie 90% reklamacji gdzie na w1 zaledwie 10% wy tam uwazacie sie za spawaczy predzej za papraczy.
Ogolnie nie jest ze w kalmecie tylko te dwie z BHP ciagle im cos nie pasuje ostatnio mieli pretansje ze sa wypadki jak one dbaja o porzadek tak maja wypadki.we dwie wchodza na hale w spodnicach i szpilkach bez stoperow a ludzi karaja za ubranie robocze i stopery.te stopery co mamy to po tygodniu nadaja sie do wyrzucenia a one nam 3 miesiace kaza w nich chodzic. Ale praca jest dobra a placa nie taka zla.
zdjecie uzytkownika
vlk - 2013-06-02 14:04:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Koledzy z kalmetu wspolczujemy wam tej zarazy jaka wasza firme nawiedzila. Jedyne rozwiązanie to szukac pracy. Oni wam nie dadza zarobic, tylko punktowac karac ucinac. Arogancja siega zenitu, brak rzetelnej wiedzy widac po tygodniu ich pracy. [usunięte przez moderatora] to bezmozgie pieski ktorzy beda robic co to im [usunięte przez moderatora] kaze. Bledne kolo. Wspolczucia.
zdjecie uzytkownika
Rafał - 2013-06-02 21:03:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszyscy jesteście wielcy na forum hahaha jak was coś boli to sami powiedzcie to Jackowi Czy Grześkowi
Pracuję z nimi i jakoś nie narzekam:) Robię swoje i wszyscy jesteśmy zadowoleni:) A co do firmy kalmet poczekajmy panowie i zobaczymy kto się będzie śmiał ostatni.....

A i mam pomysł może podpisujmy się pod postami???
Zobaczymy jakie z was kozaki/""{{P::
Rafał
zdjecie uzytkownika
Kalmet - 2013-06-03 14:43:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzień Dobry,
w związku z pojawieniem się nieprawdziwych opinii na temat firmy Kalmet S.A. i osób tam zatrudnionych na stronie gowork.pl proszę o usunięcie oraz zarchiwizowania pomówień na potrzeby dalszych postępowań, które będą się toczyć wobec sprawców. Określenia, które zostały użyte w tych pomówieniach poniżają firmę i pracowników w opinii publicznej, narażają na utratę zaufania potrzebnego do funkcjonowania firmy i wykonywanej działalności, co podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności (art. 212 i 216 kodeksu karnego). Dbając o dobre imię firmy i pracowników proszę o usunięcie obraźliwych wpisów.
zdjecie uzytkownika
gfg - 2013-06-04 11:01:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I PAMIETAJ ZE MUSI BYC OSKARZONA OSOBA FIZYCZNA A NIE NICK
zdjecie uzytkownika
Najlepszy spawacz - 2013-06-04 21:37:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
[usunięte przez moderatora] ludzie przestańcie spamować to forum bo mi się rzygać chce...
Prawda jest taka że kalmet zainwestował w kierownictwo dozór spawaczy i monterów jak wiecie z vlaska i to ludzi o których vlasek walczył bo wiedział co traci.
Wiadomo że nowe kierownictwo dozór wprowadza wiele zmian.. oczywiście nie wszystkim się to podoba ale kochani żeby zdobyć konkretnych klientów musimy się wykazać
Oni mają doświadczenie i to nie małe a do tego spawacze którzy z nimi tu przyśli to najlepsi fachowcy z vlaska
Dajmy sobie powiedzieć doradzić to nic nie kosztuje.
Obrażając siebie na wzajem tak naprawdę pokazujemy swój poziom inteligencji.
Myślę że potrzebna tej firmie impreza integracyjna:) Na pewno poprawi to relację między nami:)
Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia jutro w pracy
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2013-06-04 22:13:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli to byli najlepsi z vlaska to współczucia dla tego zakładu .Jak dla mnie to szef obdażył ich zbyt dużym zaufaniem.Zobaczymy co będzie dalej , miejmy nadzieje że szef nie dopuści do wytracenia pracowników na których mógł zawsze liczyć (świątek ,piątek i niedziela).Cuż że morze będął nowe zlecenia a nie będzie miał kto ich wykonać.
zdjecie uzytkownika
vlp - 2013-06-07 20:56:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jacy najlepsi z vlaska??? jakie doswiadczenie??? i ze niby kto o nich tak walczyl???
nikt nie plakal, nikt nie teskni i jakos tak spokojniej sie zrobilo od kiedy wszystkie te gwiazdy swym blaskiem wasze hale rozswietlaja...
powodzenia drodzy koledzy z kalmetu, duzo wytrwalosci w docenianiu tego bogactwa intelektu ktore zaszczycilo wasze progi :-D
zdjecie uzytkownika
NOWY - 2013-06-07 22:09:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam dostalem zaproszene na rozmowe kwalifikacyjna do tej firmy na CNC ,czy ktoś moglby mi cos napisac na temat pracy w Kalmet, jakie są warunki pracy?, zarobki? z gory dzieki
zdjecie uzytkownika
byly pracownik - 2013-06-08 15:47:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kolego jesli jeszcze sie nie zwolniles to ciesz sie z tego co masz i doceniaj to codziennie jakie zarobki smieszne w stosunku do liczby przepracowanych godz za bledy sa odliczane godz na poprawki nie ma 50 ani 100 ciezko sie pracuje bo organizacyjnie ta firma kuleje pomimo tego ze zatrudnia armie administracji zastanow sie i nie nabierz na obietnice
zdjecie uzytkownika
saper - 2013-06-09 16:22:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam przyszliśmy z vls do kalmetu i jak na razie jesteśmy zadowoleni kasa pasuje zaczenaja zbroic nowa hale wszystko idzie w dobrym kierunku .pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
bombiarz - 2013-06-09 20:23:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
saper - 2013-06-09 16:22:28

witam przyszliśmy z vls do kalmetu i jak na razie jesteśmy zadowoleni kasa pasuje zaczenaja zbroic nowa hale wszystko idzie w dobrym kierunku .pozdrawiam

Łubu dubu, łubu dubu niech nam żyje prezes naszego klubu ... - to pisałem ja (saper) Jarząbek. Dzięki kolego! Takich ludzi nam trzeba!
zdjecie uzytkownika
aaa - 2013-06-10 17:03:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zebys za szybko nie poszedl na ta nowa hale:) zwolnij kolego
zdjecie uzytkownika
Rafcio - 2013-06-10 22:20:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Spokojnie:) Polskę też nie od razu zbudowano:P
Wszystko idzie w dobrym kierunku:) więc skończmy się spinać na forum
i zacznijmy robić swoje:)
pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
spokojny - 2013-06-11 08:15:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dobrze ze nowa hala powoli sie otwiera bo naturalnym krokiem beda przyjecia pewnie z vlaska znajdzie sie jakas ekipa ktora przyjdzie do firmy co za tym idzie zwolnia sie etaty w innych firmach i bedzie mozliwosc zmienienia klimatu zapraszamy wszystkich chetnych do pracy atmosfera pracy jest wrecz rodzinna a zarobki i premie naprawde godne
zdjecie uzytkownika
kalmeciatko - 2013-06-11 15:33:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgodze sie z tym...to czysta prawda
zdjecie uzytkownika
buba - 2013-06-13 09:09:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
narazie nic nie musza sprawdzac bo masz placone za robote a nie na godz jesli nie tyrasz jak kon pociagowy to idziesz bez kasy samokontrola kolego dlatego jest ciagla rotacjia bo ciezko jest wyjsc na swoje
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2013-06-18 10:31:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w tej firmie tylko zarabiaja koledzy od kierownika,dyrektora i ala wiceprezesa
zdjecie uzytkownika
ziomal - 2013-06-24 13:05:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zawsze tak jest że doły pracują na góry. koledzy z vlasska się tam fajnie ustawili z tego co wiem...:) współczucie dla fizoli którzy będą na nich[usunięte przez moderatora]....
zdjecie uzytkownika
wps - 2013-06-25 16:33:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słyszałem ze chłopaki juz chcą wracać na vlassenrot.co sie tam dzieje znam waszych nowych włodarzy i współczuje jak mieliście kiedyś źle w tej firmie to nic w porównaniu co wam teraz zgotują.powodzenia .
zdjecie uzytkownika
mnm - 2013-06-30 10:18:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to ile za miesiąc wychodzicie? bo mnie tam zapraszają na rozmowe
zdjecie uzytkownika
kalmet - 2013-06-30 13:33:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
2500-3000
zdjecie uzytkownika
nju - 2013-07-02 11:54:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
Mozecie mi wyjasnic, czemu Kalmet dał tyle ogłoszen do PUP Gliwice?Czy to w zwiazku z otwarciem nowej hali?Poszukuja:sruciarz , widlakowy , spawacz, slusarz,tokarz itd.
zdjecie uzytkownika
ja - 2013-07-03 10:40:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie w zwiazku z otwarciem nowej hali bo ta jeszcze nie funkcjonuje ,tylko dlatego ze ludzie sie zwalniaja bo nik tu nie chce pracowac za marne grosze a tymbardziej spawac za 14zl niedlugo po kal... sladu nie bedzie bo upadnie:)
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: obiecanki cacanki jak wyżej
okres próbny na średniej stawce ( oczywiście stawka ma być zmieniona po okresie próbnym - hahahahhahah na bank ) + premia ( masz ją na umowie ale nikt Ci nie powie że na okresie próbnym nie ma premii :)
Pytania: brak jakich kolwiek pytań tylko próbka (pachwina 5mm lub wielościegowa, przetop i ewentualnie pion) oceniana przez spawalnika ( to jest akurat jeden z bardziej w porządku pracowników tej firmy)
zdjecie uzytkownika
burek - 2013-07-03 23:33:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widze że poziom produkcji oraz nastroje u ludzi zbliża sie do poziomu inteligencji kolesiów z (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
ok - 2013-07-04 08:09:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
haha, fajnie jest się z Was pośmiać nieroby!
Jak ktoś się nie sprawdza, albo łazi do kibla zamiast robić, to dostaje 14/h, a jak ktos robi co do niego należy i nie przechadza się po hali z rączkami w kieszeniach to zarobi więcej. W Kalmecie płacą za przykładanie się do pracy a nie za komunistyczne podejście - MI SIĘ NALEŻY!
Jak się komuś nie podoba to niech szuka szczęścia gdzie indziej, a nie zgrywa pokrzywdzonego.
Poza tym już widać, że (usunięte przez administratora) się budzi i robi porządki z krawaciarzami.
A starym malkontetnom i wiecznym pokrzywdzonym mówimy stanowcze i zdecydowane NIE!

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie kalmet gliwice!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie kalmet gliwice
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert