LUX MED Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o LUX MED Sp. z o.o.

Megan 2016-10-08 12:02:36
Uwielbiam takie opinie typu "koleżanka mówi, że jest spoko, więc polecam" :D
Pracuję ładnych parę lat na recepcji i premii w życiu nie dostałam, a opiekę medyczną - owszem mam, jak sobie sama za nią zapłacę.
8
Megan 2016-10-08 14:43:09
Uwielbiam opinie typu - moja koleżanka pracuje i mówi, że jest super :D
Pracuję na recepcji kilka lat i żadnej premii nie dostałam, a opiekę medyczną mam - jak sobie sama za nią zapłacę.
1
Dominika 2016-10-09 12:44:11
Niestety, ja potwierdzam - socjal w LX nie istnieje. Objęcie opieką zdrowotną we własnej formie kosztuje i to niemałe pieniądze. A jak się nie odwoła zarezerwowanej wizyty to pobierają (lub zmuszają do zapłaty) pieniądze o wartości 50% kosztów danej konsultacji. Tak jest naprawdę! Na święta nie ma żadnych dodatków poza durnymi paczkami za 50zł... dofinansowania do wczasów, premie roczne czy cokolwiek innego - BRAK. Na stanowiskach w centrali rekrutują "gwiazdy", a nie zapewniają podstawowych narzędzi. Nie polecam!!! Uciekłam po niecałym roku.
4
Kasia 2016-10-09 21:00:23
Jeśli - nie masz co jeść, mieszkasz pod mostem, od 5 lat nie masz pracy, to przyjmij "ofertę" pracy w lux medzie. w innym przypadku - uciekaj jak najdalej. Pracowałam tam 2 lata i to najgorsze lata mojego zycia - nepotyzm, oszukiwanie pracownika że wkrótce będzie umowa o pracę, podwyżka i nigdy nie spełnione obietnice. Bzdura totalna! Zarobki urągające normalnym warunkom, ja zarabiałam 1500 zł na rękę, poszłam do konkurencji na takie samo stanowisko i dostałam 2200 zł. Miliony to zarabia Zarząd - średnio po 2 mln zł rocznie.....
8
Kierownik 2016-10-10 13:37:25
Na stanowisku kierowniczym mamy taki sam socjal. Nawet gorzej. Pracownicy mają chociaż szansę na premię kwartalną (pracownik kwartału). Jedyne czego mamy więcej to stresu...
6
LUX MED Sp. z o.o. 2016-10-11 12:58:15
Szanowny Panie, stanowiskiem z jakiego obszaru byłby Pan zainteresowany. Ze względu na to, że jesteśmy firmą posiadającą 1000+ pracowników, oferujemy bardzo szeroki zakres stanowisk pracy.
Pozdrawiamy,
Grupa LUX MED
LUX MED Sp. z o.o. 2016-10-11 13:00:52
Szanowna Pani,
Informujemy, że pracownicy i współpracownicy Grupy LUX MED mają możliwość korzystania z Programu Opieki Medycznej. Abonament medyczny jest benefitem dla pracowników i współpracowników rozliczanym zgodnie z przyjętymi przepisami. Pracownicy mają również możliwość dołączenia członków rodziny do abonamentu za dodatkową opłatą.
3
LUX MED Sp. z o.o. 2016-10-11 13:02:33
Szanowna Pani,
Informujemy, że zgodnie z regulaminem Programu Opieki Medycznej pracownicy oraz członkowie ich rodzin objęci abonamentem są zobowiązani do odwołania zarezerwowanej wizyty, jeśli nie będą z niej korzystać. Odwoływanie wizyt, na które nie planuje się przyjść jest niezwykle istotne, ponieważ nieodwołana wizyta to blokowanie grafiku lekarza, który mógłby przyjąć w tym czasie innego Pacjenta.

Pozdrawiamy,
Grupa LUX MED

4
długoletni 2016-10-11 21:06:59
Przepraszam, ale dlaczego moja opinia została usunięta? Nie było w niej ani żadnych wulgaryzmów ani nic niezgodnego z regulaminem. Bardzo proszę o przywrócenie mojej opinii oraz wyjaśnienia, z jakich przyczyn, po tym jak nagle kadry zaczęły się tu tłumaczyć tutaj przed ludźmi, akurat moja, chyba jedna z najbardziej obrazujących stan faktyczny opinia, została usunięta. Chyba w tej sytuacji nikt nie powinien mieć złudzeń, o co chodzi. Żenada.
10
długoletni 2016-10-11 21:18:23
Naprawdę to takie istotne? To czemu na całą Polskę TYLKO PRACOWNICY LUX MED mają takie obwarowanie? A wszystkie inne firmy czy jakieś indywidualne osoby mają niepoodwoływane niekiedy po kilkanaście albo i więcej wizyt czy badań i jakoś płacić nie muszą? Bo co, nie tak kolorowo stworzyć umowę handlową, w której się kogoś zobowiązuje do zapłaty nieodbytych wizyt, ale pracownikowi podsunąć papier do podpisania to już łatwo, bo podkuli ogon i podpisze? Bo może zapomni coś odwołać i kasa do firmy wpadnie? Co jak co, ale pracownicy (i tak było od zawsze) najbardziej pilnowali odwoływania wizyt. To pacjenci innych firm mają to totalnie w poważaniu i jeszcze się awanturują, ze brak terminów. Druga sprawa, przestańcie się tutaj tłumaczyć i żądać usuwania komentarzy obrazujących prawdę, tylko zajmijcie się poprawieniem tych żenujących warunków.
9
LUX MED Sp. z o.o. 2016-10-12 10:11:16 [pracodawca]
Rekrutacja dotycząca stanowiska "Specjalista/-ka ds. Sprzedaży i Relacji z Klientami" w lokalizacji Szczecin jest nadal aktualna. Wszystkie zainteresowane osoby zachęcamy do przesłania CV. Na podaną ofertę można zaaplikować za pośrednictwem strony internetowej firmy LUX MED Sp. o.o. Oferta pracy widnieje w zakładce kariera. Na tym stanowisku proponujemy umowę o pracę, wynagrodzenie stałe oraz premie uzależnioną od osiąganych wyników, a oprócz tego wiele innych dodatków pozapłacowych na preferencyjnych warunkach (m.in. Multisport, możliwość wyboru pakietu i przystąpienie do opieki medycznej, ubezpieczenie na życie, dofinansowanie do nauki języka angielskiego). Wszystkich zainteresowanych zachęcamy do aplikowania i rozpoczęcia współpracy z LUX MED Sp. z o.o.

Pozdrawiamy,
Grupa LUX MED
1
Antek 2016-10-12 10:54:04
Uff całe szczęście nie wysłałem CV na programistę.
2
cypis 2016-10-12 15:07:47
A ja jestem zadowolony z pracy w Lux Med-ie. Dzięki firmie stawiam swoje pierwsze kroki na rynku pracy w Warszawie. Pracuje w placówce w obsłudze. Nie wiem jak jest w centrali. Co prawda praca nie należny do łatwych. Czasem zdarzy się niemiły pacjent ale to chyba jak wszędzie. Zawsze trafi się ktoś kto jest niezadowolony i chce wyładować swoją złość na szeregowego pracownika. Oczywiście nie mam zamiaru pracować tu wiecznie ale na początek to dobry wybór. Dużo się nauczyłem i mam fajny zespół. Kasa w miarę ok i dają kartę sportowa po dobrej stawce. Jakiś czas jeszcze popracuje.
4
Mila 2016-10-13 15:28:01
Witajcie,
czy ktoś może powiedzieć co oferują jakie warunki finansowe przedział na stnaowisko np. koordyantor opieki szpitalnej?
Mila 2016-10-13 15:28:12
Witajcie,
czy ktoś może powiedzieć co oferują jakie warunki finansowe przedział na stnaowisko np. koordyantor opieki szpitalnej?
Agnieszka 2016-10-15 15:59:46
Moja opinia także została usunięta - pewnie dlatego, że przedstawiała prawdę o pracodawcy... Przykre, ale widocznie LX ma taką politykę, że to co złe jest zamiatane pod dywan. Nie polecam LUX MEDu jako pracodawcy, ponieważ nie jest w porządku wobec pracowników - obiecuje premie, które nie istnieją, objęcie opieką medyczną wiąże się z dodatkowymi kosztami, karta multisport także nie jest bezpłatna, dodatki świateczne nie istnieją, organizacja stanowisk to jeden wielki bałagan... Praca dla poczatkujących pracowników lub desperatów.
8
Piotrek 2016-10-15 20:14:26
Żałuj.
Agnieszka 2016-10-19 16:40:56
Ludzie odchodzą.
4
tik-tak 2016-10-19 22:57:28
Ja odniosę się tylko do rekrutacji - nie dostałem żadnej wiadomości zwrotnej, choć w ciągu 2 tygodni miałem ją otrzymać, później już sam się domyśliłem wyniku. Szkoda, bo miejsce mi się podobało (mimo trwającego remontu). Uwaga dla HR-ów - sami wystawiacie opinie sobie i firmie, dla której pracujecie, nie dając jakiejkolwiek odpowiedzi (wystarczyłoby krótkie tak/nie).
Rada dla kandydatów - nie rezygnujcie w między czasie z innych rekrutacji, jeśli macie taką możliwość, bo możecie się nie doczekać informacji o wyniku rekrutacji.
tik-tak 2016-10-19 23:03:31
Ja odniosę się tylko do rekrutacji - nie dostałem żadnej wiadomości zwrotnej, choć w ciągu 2 tygodni miałem ją otrzymać, później już sam się domyśliłem wyniku. Szkoda, bo miejsce mi się podobało (mimo trwającego remontu). Uwaga dla HR-ów - sami wystawiacie opinie sobie i firmie, dla której pracujecie, nie dając jakiejkolwiek odpowiedzi (wystarczyłoby krótkie tak/nie).
Rada dla kandydatów - nie rezygnujcie w między czasie z innych rekrutacji, jeśli macie taką możliwość, bo możecie się nie doczekać informacji o wyniku rekrutacji.
PS. Żeby było ciekawiej to ta sama oferta została ponownie zamieszczona zaraz jak tylko wygasła, więc słabo to wyglądała z perspektywy kandydatów.
1
LUX MED Sp. z o.o. 2016-10-21 15:45:57 [pracodawca]
Grupa LUX MED jest największym w Polsce prywatnym świadczeniodawcą usług medycznych. Ze względu na dynamiczny rozwój, nowo powstające oraz planowane inwestycje, stale poszukujemy specjalistów z różnych dziedzin zarówno na stanowiska medyczne, jak i związane z obsługą Pacjenta, administracją, sprzedażą oraz IT. Dzięki zaufaniu jakim obdarzyli nas Pacjenci, stale zabiegamy o podnoszenie jakości świadczonych usług, a zdajemy siebie sprawę, że bez wsparcia ze strony odpowiednio wykwalifikowanych pracowników nie będzie to możliwe.
Wszystkie osoby zainteresowane dołączeniem do nas i rozpoczęciem przygody z Grupą LUX MED zachęcamy do odwiedzenia strony internetowej i zakładki kariera gdzie opublikowane są aktualne oferty pracy.
2
LUX MED Sp. z o.o. 2016-10-21 15:48:48 [pracodawca]
W Grupie LUX MED dążymy do tego aby informację o zakończonym procesie rekrutacyjnym przekazać kandydatowi po zakończonym procesie rekrutacyjnym. Być może projekt, w którym bierze Pan udział przedłuża się. Dokładamy wszelkich starań, aby każda osoba zaangażowana w rekrutację, otrzymała informację zwrotną. Oczywiście cały czas bacznie przyglądamy się naszym procesom rekrutacyjnym i wyciągamy wnioski, jak prowadzić je jeszcze lepiej biorąc pod uwagę zarówno potrzeby Kandydatów, jak i firmy.
1
Katarzyna 2016-10-21 16:29:15
Miałam okazję pracować w LX na 2 stanowiskach i odradzam tego pracodawcę, ale desperatom mogę polecić na chwilę... Pracodawca oferuje bardzo średnią podstawę wynagrodzenia na rzecz niby bardzo fajnego systemu premiowego. Premie oczywiście nie istnieją, jak okazuje się później. Organizacja stanowiska pracy pozostawia wiele do życzenia - brak podstawowego sprzętu! Wymagania ogromne ze strony pracodawcy, a nie daje nic od siebie. Dyrektor nastawiony jedynie na swoje wyniki, bez ludzkiego podejścia.
6
pracowniknaplus 2016-10-24 10:37:08
W Warszawie jest niesamowita rotacja, czym jest to spowodowane?
2
xyz22 2016-10-24 17:04:03
Dołączam do grupy osób niezadowolonych. Tak, owszem LUXMED to firma międzynarodowa, ale niestety styl i kultura zarządzania jest typowego polskiego pracodawcy, który lawiruje i wyciska do ostatniej kropli pracownika. Obietnice bez pokrycia, zszarpane nerwy to moje odczucia i cieszę się, że odeszłam z firmy kilka miesięcy temu, szkoda tylko, że nie wcześniej. Zaletą Grupy jest to, że nie robią żadnych problemów z umową o pracę.
4
janusz 2016-10-26 11:11:00
Pracowałem w Lux Med w dziale IT i pamiętam że wszyscy w moim zespole pracowali na umowie-zleceniu- z kierownikiem włącznie. Co było bardzo słabe, zwłaszcza że stawka godzinowa nie zachwycała.

Skończyło się to tym, że w ciągu 2 lat uciekło z LX ponad 70% zespołu- pozostali głównie Ci którzy w LX mają rodziny( niezorientowanym wyjaśnię od razu że w LuxMedzie nadal najłatwiej znaleźć pracę po znajomości, w sektorach innych niż recepcja/Call Center częstym zjawiskiem jest że pracuje jednocześnie całe rodzeństwo (2-4 osoby), mąż z żoną itp.).
3
bajoro 2016-10-26 16:33:49
Ludzie Luxmed to najgorsza,przymuszająca do wypełniania ankiet i zaznaczania 100% placówka-Tabita
4
Michael0182 2016-10-27 10:58:06
Zgodzę się z wypowiedzią powyżej - w LX pracuje się na wyższych stanowiskach po znajomości. Jest to wkurzające, gdy po 3 latach czeka się na awans, który ostatecznie dostaje osoba z rodziny szefa (de facto pracująca pół roku). Pracownicy Infolinii obdzwaniają pacjentów z propozycjami odpłatnego leczenia, konsultacji, żeby zostawiać tylko kasę w LX - osobiście miałem taki telefon, bo ktoś chyba nie zorientował się, że również jestem pracownikiem. Kierownicy już nie wiedzą, jak pozyskać etycznie pacjenta.
4
Pracownikzpowołaniem 2016-10-28 15:16:54
Obecnie źle się dzieje w LUX MEDzie. Odchodzą najlepsi... przyczyną z pewnością jest kiepska polityka zarządzania, duże i niespełnione obietnice. Też aktywnie szukam pracy i przyznam szczerze, że cieszę się, że mogłem nabyć doświadczenie w tak wielkiej firmie. Będzie mi łatwiej w zmianie.
4
Armagedddon 2016-10-29 21:07:16
Szanowni Państwo, ja również odradzam pracę w Grupie LX. Pracowałem niespełna rok - uważam, że i tak za długo, a było to spowodowane stałym obiecywaniem szefostwa. Zaufałem... dziś bardzo żałuję, bo straciłem czas sensownej pracy, nerwy i pozwoliłem sobie na pracę na marnej podstawie ze stale obiecywanymi atrakcyjnymi premiami. Od pół roku generowałem przychody dla firmy - zajmowałem się sprzedażą. Realizowałem targety i nie otrzymywałem nic w zamian od pracodawcy, jedynie komentarze że na razie nie ma budżetu (PRACODAWCO - to po co oferować pracę w systemie prowizyjnym skoro on de facto nie istnieje?!!) i w przyszłym miesiącu na pewno będzie atrakcyjna premia itd. Przebrnąłem przez niemal rok takiej nieuczciwej pracy i ostatecznie wypowiedziałem umowę, bo niestety ale pracodawca jawnie oszukuje, wyzyskuje itd. Plus za bardzo fajny zespół, z którym miałem okazję pracować... choć niestety on za mnie rachunków nie płacił. Nie polecam pracy w LX i mam wrażenie, że pracodawca w swoim mniemaniu jest niesamowitą, bezkonkurencyjną korporacją, która może sobie na wiele pozwolić względem pracownika... a tak niestety NIE JEST.
10
kkkkk 2016-11-04 09:43:05
Praca w lx to porażka, użerać się z chorymi ludźmi , vipami z pakietami za 40 zł którzy myślą ze są panami świata za tak marne pieniądze to paranoja. O awansie nie ma mowy a o umowie o prace to zapomnijmy . Jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie warto tracić czas na tą firmę bo i tak tu niczego się nie osiągnie.
11
Bupa 2016-11-06 09:32:13
Tam nie ma polityki zarzadzania.
Licza sie emocje pani prezes I jej swity.
Jak sie nie podobasz, masz swoje zdanie, jestes inny to fora ze dwora.
7
Chudzik 2016-11-07 07:24:36
Luxmed cały czas oferuje miejsca pracy, gdyż Luxmed nie szanuje ludzi. Nie szanuje pracowników callcenter i recepcji, nie szanuje lekarzy i pielęgniarek, a od jakiegoś czasu nie szanuje nawet pacjentów, z których żyje.
12
Były mobbingowany pracownik 2016-11-09 15:43:29
Luxmed to niech lepiej uważa, bo z tym swoim rozpasanym bizancjum i jednoczesnym poganianiem biczem niewolników (jak mądrym głowom na Postępu się jeszcze wydaje) skończy za kilka lat jak ALMA.
6
Postęp z Postępu 2016-11-09 16:53:08
Usuwajcie sobie wpisy. Prawda boli czy powoli nie macie już kim orać?
Spokojnie, niedługo wystarczające będzie tylko wpisanie do wyszukiwarki frazy "luxmed mobbing" i znajdą się w formie print screena wszystkie niewygodne wpisy, które tak skrupulatnie usuwacie. Indeksowanie wyszukiwarek zrobi swoje.
6
Agnieszka 2016-11-10 14:30:20
LUX MEDzie - ja też nie rozumiem po co usuwacie niewygodne dla Was komentarze, pisałam tu chyba z 5 razy i wszystko zostało usunięte. Prawda w oczy kole, więc najlepiej zamieść pod dywan... Odradzam wszystkim tak nieetycznego pracodawcę, który jest kłamcą nad kłamców... no ale, jakby nie było "wielką korpo" tj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
8
paula 2016-11-10 17:07:58
firma luxmed ma coraz gorsza opinie wśród pacjentow.

Pacjenci skarza sie ze coraz częsciej są obsługiwani jak klienci na kasie w Biedronce, tj wizyty u lekarzy coraz cześciej trwają maksymalnie 4-5 minut z zegarkiem w ręku i nie ma żadnej interakcji z lekarzem.
Jak można wypisać pacjentowi receptę zadając mu 2-3 pytania? Tak to wygląda w korporacji medycznej gdzie licza się tylko słupki sprzedażowe a nie pacjent.

A jeśli chodzi o warunki pracy na recepcji- to jest fatalnie. Ogromna rotacja, wiecej na ten temat nie bede pisac, bo już chyba wszystko zostało napisane powyżej.
7
heheszki 2016-11-14 19:32:33
W zarządzie zaczynają już powoli robić w gacie, bo widzą, że na poważnie brakuje im lekarzy i pielęgniarek. Natomiast w kwestii szeregowych pracowników recepcji i callcenter beton zatrzymał się w czasie i dalej uważa, że na jedno miejsce jest ponad setka ludzi do wyboru.
5
postęp 2016-11-14 21:14:22
dno i 5 metrów mułu.

4
HQ_wawa 2016-11-14 21:28:44
- brak szkoleń,
- mobbing,
- często ludzie 'na dole' są bardziej kompetentni od kierownictwa,
- często nie widać sensu tego co robisz,
- krótkowzroczność biznesu,
- co chwila zmiana koncepcji w projektach,
- rotacja pracowników,
- niechęć w przekazywaniu wiedzy,
- brak bonów, paczek świątecznych

+ zdrowe piątki
+ darmowa kawa i herbata oraz stół z taboretem co umożliwia zjedzenie ciepłego posiłku
+ elastyczny czas pracy - można go wydłużać w nieskończoność
13
Pracownica 2016-11-16 22:32:56
Rozpoczęłam pracę nie dawno Ale
Wszystko pięknie i cudownie jak przyszłam pierwszy raz. Na szkoleniach też wspaniale i cudownie. Ile to premii można dostać , jak bardzo miło jest w pracy i jak wszyscy służą pomocą.
Jednak po kilku dniach już mam serdecznie dość. Niestety nie ma na kim polegać jeśli na się problem. Grafiki są układane chyba przez jakichś nieodpowiedzialnych ludzi !
Koordynatorzy są mili tylko wtedy jak przeprowadzają Z Tobą rozmowę. A potem ? Zwykle chamstwo z nich wypływa.
Szczerze ? Szukam dość intenstywnie nowej pracy. Nie mam zamiaru [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na słuchawce i słyszeć w kółko co robię złe. Dziękuję bardzo.
5
pracownik.jeszcze 2016-11-18 23:08:15
chyba nie do końca, nie żebym chwalił ale każdy pracownik po 3 miesiącach otrzymuje pakiet Comfort za darmo, jest tylko złoży wniosek więc nie wypisuj nieprawdy ;)
pracownik_realista 2016-11-20 12:55:47
@ pracownik.jeszcze - może tak jest teraz ale gdy twoi poprzednicy tam pracowali zadnych pakietow dla pracownika nie bylo.

Weź takze pod uwage to, ze obecnie większość dużych firm w największych miastach:
1) oferuje swoim pracownikom mozliwość zatrudnienia takze na Umowę o pracę- w Luxmedzie to nadal rarytas dla nielicznych
2) oferuje swoim pracownikom zatrudnionym na UoP pakiet medyczny już od momentu zatrudnienia ( a nie po x miesiecy/lat jak Luxmed)
3) duze firmy zapewniaja swoim pracownikom za darmo przeważnie pakiet Comfort Plus- znacznie rozszerzony względem bardzo okrojonego pakietu ktory oferuje swoim pracownikom Luxmed

Wniosek jest prosty: Luxmed nadal oszczedza na pracownikach, umowach o prace, wynagrodzeniach i benefitach.

Może kiedys się to zmieni na lepsze ale poki co jak na rynek warszawski- w opinii mojej i ponad 90% pozostałych pracownikow na stanowiskach nie-menedżerskich- LuxMed jest bardzo słabym pracodawcą.
Bardzo słabym. A wymagania wzgledem pracownikow maja naprawde ogromne.
7
Bolek 2016-11-20 16:50:56
Piekne slowa. Ja tez mam mobbingowa historie w luxmed.
Uciekac z tej firmy jak najdalej. Hipokryzja.
Kolko wzajemnej adoracji.
4
Kkkk 2016-11-21 18:56:18
Ja tez pracuje w luxmed. Ale premi nigdy nie widział, wypłata taka ze starcza tylko na wynajem mieszkania. Wynagrodzenie to jest dobre dla mlodych osob ktore mieszkaja z rodzicami . W sklepie spożywczym zarabia się więcej jako kasjer.
Tak ogólnie to praca w miarę spoko.
3
KandydatkaNiedoszła 2016-11-25 11:52:16
Byłam na rozmowie rekrutacyjnej na Postępu w Warszawie. Zgodnie z ogłoszeniem, na które odpowiedziałam miało być "atrakcyjne warunki finansowe" - KPINA, marna podstawa i obiecywana prowizja. Jeśli chodzi o opiekę zdrowotną to dają możliwość 2 pakietów do wyboru - oba płatne extra ze swojej kieszeni... atrakcyjność pakietu żenująca. Okazuje się, że jednocześnie proponowane stanowisko nie ma do końca przejrzystej ścieżki, nie jest zorganizowane - yy.. to po co rekrutacja? Chyba usłyszałam jedynie szereg zapewnień i obietnic - manager nie był wiarygodny, a zapraszając na rozmowę osobę z doświadczeniem w branży jedynie się kompromitował. W moim odczuciu to LUXMED szuka jeleni!
4
8ball 2016-11-25 18:31:04
Od siebie dodam jeszcze jedną informację dotyczącą pracowników niedoszłych, jak i już zatrudnionych. Jeśli koordynator zaczyna mamić Cię awansem i jeszcze przed nim próbuje "wdrożyć" do tematu przez zrzucanie z siebie jakiegoś obowiązku, lub wmanewrowuje w przygotowanie jakiejś durnoty obiecując extra kasę to nigdy, przenigdy nie godzimy się na taką propozycję bez papieru. Będą bajeczki, że dyrekcja już wie, że zaraz się dowie i że na pewno pieniądze przyjdą przy kolejnej wypłacie. Taki stan rzeczy potrafi czasem trwać w tej firmie i kilka miesięcy, po czym pieniądze zaczynają być naliczane od momentu podpisania nowego aneksu do umowy, jeśli w ogóle coś się oficjalnie zmieni w ścieżce kariery. W innym przypadku pozostają gruszki na wierzbie, a góra udaje, że nic nie wie. Ten myk na pracowników niekiedy czasem wprost potrafią zasugerować koordynatorom niektórzy dyrektorzy.
4
luxmedowyszaleniec 2016-11-30 14:43:45
Praca na początek tj. fajnie można sobie dorobić na studiach lub po prostu postawić pierwsze kroki w pracy zawodowej. Dla osób z doświadczeniem, chcących się rozwijać, pracować w warunkach dających poczucie stabilności i bezpieczeństwa - ODRADZAM .
1
.. 2016-11-30 18:12:25
A ja mam pytanie . dlaczego umowy są dawane pracownikom dopiero po odbytym szkoleniu jak już każdy sam pracuje ?? Czy to jest zgodne z prawem ?
Jak by przecież każdy pracownik podpisał umowę przed rozpoczęciem szkolenia ( ewentualnie po 2 dniach szkolenia) wiedział by na czym stoi .
A tak to po szkoleniu czyli po zmarnowanym czasie dopiero się dowiadujesz ze musisz przepracować 3 miesiące , żeby nie obarczono Cię kosztem tego szkolenia !!! Szok!!
To nie jest w porządku.
8ball 2016-12-01 11:52:53
Jeśli jest tak jak mówisz to znaczy, że w ostatnim czasie polityka tej firmy zmieniła się na "lepsze", bo takich praktyk nie było tam jeszcze kilka miesięcy temu. A mówiąc wprost wychodzi na to, że chyba za dużo świeżych owieczek uciekało przed strzyżeniem jak się zorientowali co je czeka i luxmeta zabezpiecza się teraz cyrografem na 3 miesiące. To kolejny przykład na to, żeby nawet nie myśleć o zaczynaniu tam pracy bo zamiast marchewki dostaniecie baty kijem.
3
Zostaw swoją opinię o LUX MED Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LUX MED Sp. z o.o.