LUX MED Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o LUX MED Sp. z o.o.

Katrin 2017-06-24 09:25
A rok temu na Postępu placówka była zamknieta w wakacje pod szyldem rzekomego remontu, natomiast wszyscy dobrze wiedzą, ze chodziło o oszczędności. Jaja... a remont oczywiście kanalizacji czy elektryki, więc nie widać :D Żałość!
5
Medyczka 2017-06-25 10:54
Myślę sobie , że skoro LUX MED jest taki zły to może lepiej wrócić do przychodni NFZ? Może tam nie będzie kolejek do lekarzy bo sądzę że większość ludzi jest teraz w takich przychodniach jak LUX MED ?
1
Magdalena 2017-06-25 13:01
Pracuję w Grupie od jakiegoś czasu (praca biurowa) i szukam nowego miejsca zatrudnienia. Praca jest dla mało ambitnych, firma mami pracowników, nie inwestuje w żadne szkolenia, a stołki kierownicze są po znajomości, już nie wspomnę o rozbuchanym ego niektórych, którzy podniecają się, jak zobaczą jakiegoś celebrytę. Strata czasu dla ludzi, którzy chcą się rozwijać i pracować w przyjaznym i stabilnym miejscu
6
Magdalena 2017-06-25 13:02
Pracuję w Grupie od jakiegoś czasu (praca biurowa) i szukam nowego miejsca zatrudnienia. Praca jest dla mało ambitnych, firma mami pracowników, nie inwestuje w żadne szkolenia, a stołki kierownicze są po znajomości, już nie wspomnę o rozbuchanym ego niektórych, którzy podniecają się, jak zobaczą jakiegoś celebrytę. Strata czasu dla ludzi, którzy chcą się rozwijać i pracować w przyjaznym i stabilnym miejscu
4
karmel 2017-06-28 18:46
od godziny siedze na telefonie aby umowic sie na badania okresowe
1
anonim 2017-07-04 14:16
Byłam na początku zadowolona, wypełniałam swoje obowiązki sumiennie i dostałam awans - po awansie DRAMAT. Walenie nadgodzin które w żaden sposób nie są rozliczane (musiałam się wykłócać że chce wolne z nadgodzin), cały czas kombinacja i krętactwo jak naciągać ludzi. Brak szacunku i co najważniejsze brak jakiekolwiek pomocy ze strony kierownictwa czy to w merytorycznej pracy czy od strony technicznej.

ODRADZAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
9
Baśka 2017-07-04 17:15
Niektórzy mylą pracę z zabawą w przedszkolu, aż się nie chce czytać opinii.
1
były pracownik 2017-07-07 11:25
Jeśli chce Pani pracować za 9,70 zł na godzinę wykonując jednocześnie 5 rzeczy na raz: odbieranie telefonów, szukanie terminów, załatwianie spraw z maili, obsługę pacjentów i rejestrowanie bieżących badań i to najlepiej po 12h przez 3,4 dni w tygodniu plus kolejne dwa dni po 8h to Pani wybór. W gratisie otrzymuje Pani opieprz od pacjentów, że nie ma terminów, i że to wszystko wina recepcji podczas, gdy Ty się troisz i dwoisz żeby pacjentom pomóc. Po mniej więcej roku stwierdzasz, że to i tak nie ma sensu, bo generalnie zarządzając Luxmed mają gdzieś pacjentów to po co Ty masz się przejmować. Tak nawiasem mówiąc pamiętajcie ludzie, że wszystkie reklamcje, które składacie na nikim wrażenia nie robią.
13
były pracownik 2017-07-07 11:36
Z doświadczenia powiem tak nie wiem jak we wszystkich innych placówkach, ale w Krakowie w tej, które ja pracowałam pracownicy robili co w swojej mocy żeby załatwić termin szybszy dla pacjentów za co w zamian i tak pacjentom było źle. Lekarzom za osoby dodatkowe nie płacą, lekarze dodatków przymować nie chcą. Dwie nowe panie? Luxmed nie inwestuje w pracowników, dlatego te dwie nowe panie przez najbliższe 2 miesiące będą obsługiwać w żółwim tempie i na dodatek nie będą posiadać wystarczającej wiedzy, bo skąd jak starzy pracownicy po prostu odeszli?
Gdyby płacil więcej i zatrudnili więcej pracowników do obsługi to na pewno poziom tej obsługi byłby wyższy. Nikt nie będzie się troił za 10 zł na godzinę. W życiunie wykupiłabym abonamentu z własnych pieniędzy w Luxmed - jedna wielka strata. Ortopeda bez usg, ginekolog ez usg i cytologiii, żeby zrobić badania trzeba chodzić po 5 razy na wizyty, na które terminy są miesięczne. Ale podkreślam, że mimo wszystko na NFZ jest gorzej. Aczkolwiek najlepiej leczyć się prywatnie, ale indywidualnie. To jest prywatna opieka medyczna zbiorowa, gdzie 80% firm do wynagrodzenia każdego pracownika dorzca taki benefit.
9
1d2w 2017-07-14 18:45
a LX ma SOR? Jakoś z bolącym zębem w Poznaniu w weekend nie udało się być przyjętym. Pomijam jak łatwo (inaczej) jest dodzwonić się na infolinię.
Larym 2017-07-16 09:27
Jak zobaczyłam aktualna listę ofert pracy to jestem bardzo zaskoczona. Jaka jest tego przyczyna? Firma ciągle otwiera nowe placówki? Trochę dziwią mnie te negatywne opinie o firmie, nie wiem co o tym mysleć.
Igor 2017-07-17 15:24
Coś Ci się chyba pomyliło, bo zgodnie z prawem najniższa stawka na zlecenie to 13 zł na godzinę!
1
Igor 2017-07-17 15:25
Coś Ci się chyba pomyliło, bo zgodnie z prawem najniższa stawka na zlecenie to 13 zł na godzinę!
porażka 2017-07-17 22:29
13 zł brutto, czyli ~9 z groszami na ręke...
11
Pracownik 2017-07-18 16:00
Odradzam pracę w tej firmie! Od samego początku obietnice podwyżek, premii i oczywiście umowy, wszystko bez pokrycia, bo premie są tylko dla wybrańców, na umowę czekałam 2 lata (!), a podwyżki nie zobaczyłam do dziś. Cięcie etatów, bo przecież "zastaw się a postaw się" - nowe błyszczące placówki rosną jak grzyby po deszczu, ale niedługo nie będzie w nich komu pracować, bo pracownicy uciekają masowo i zatrudniają się u... naszych kontrahentów :) brakuje pracowników recepcji, koordynatorów, kierowników, brakuje pielęgniarek i lekarzy, tylko dyrektorzy (a jakże!) żyją jak pączusie w maśle i zdają się nie widzieć, że niedługo chyba sami będą siedzieć na recepcjach i zupełnie nie przejmują się tym, że ucieka im tłum długoletnich pracowników. Wstyd! Czas uciekać, po tylu latach ciężkiej pracy wciąż słyszę tylko narzekanie z góry, że robimy za mało.
17
Henry 2017-07-20 12:44
Wszyscy dobrze wiemy jak pacjenci narzekają na każda placówkę medyczną. Często jest to związane zwykle ze złym samopoczuciem i trudnościami z dostaniem się do lekarza. Nie ułatwia to pracy nikomu. Ale tak już jest.
1
Anna 2017-07-20 13:50
Zło totalne. W firmie proszą o przygotowanie prezentacji. Potem żadnego feedbacku. Oczywiście nie kończą procesu rekrutacji. Po prostu wyłudzają w ten sposób pomysły od konkurencji. Bo ludzie, którzy tam pracują nie mają żadnych pomysłów. Uważajcie, żeby w ten sposób Was niewykorzystali.
Anna.
5
Mig 2017-07-21 22:17
Miałam to samo...
były pracownik 2017-07-24 10:26
Pracowałam na umowie zlecenie za 13 zł brutto odliczając wszystkie obowiązkowe składki wychodzi jakieś 9,70 na rękę jakbyś nie umiał sobie przeliczyć...
3
Olga 2017-07-24 11:08
Myślę, że LUX MED nie zasługuje jedynie na skargi!
1
Zmiana 2017-07-26 11:14
Powiedz mi tylko, skoro było Ci tak źle to po co tam pracowałaś? Przecież zawsze można pracę zmienić, zwłaszcza teraz kiedy bardzo spadło bezrobocie. Na siłę Cię chyba nikt nie trzymał...
1
były pracownik 2017-07-26 18:48
Może dlatego, że jak przyszłam do pracy to było dobrze przynajmniej dla mnie. Nie mogłam narzekać ani na kierownika ani na koordynatora ani na ludzi, z którymi pracowałam. Za abonament nie płaciłam a grafik zawsze można było dostosować do innych zajęć...Ale kiedy z dnia na dzień zaczęli zleceniówkom obcinać po 20-30 h, pracownicy zaczęli się zwalniać a pracy zostawało tyle samo: telefony, maile, dokumentacja, obsługa recepcji, odwoływanie wizyt...a dwie osoby na zmianie. To zmieniłabym zdanie na temat tej firmy. Cięcia kosztów na pracownikach a zdążył powstać i szpital i kolejne trzy nowe placówki. Na pytanie o umowę o pracę padała odpowiedź, że cięcia kosztów i Luxmedu nie stać na utrzymanie recepcji. Zresztą już tam nie pracuję
9
recepcja 2017-07-26 19:32
Podnieśli stawkę i jednocześnie "obcięli" godziny. Na jedno wyszło :D
5
recepcja 2017-07-26 19:38
Pamiętam jak kiedyś przyszedł do mnie lekarz jak pracowałam na recepcji i pytał się jak ma wystawić receptę, bo On nie wie co ma dokładnie wpisać (jakie dane pacjenta i gdzie). Zgodzę się z tym, że trudno jest się dodzwonić do placówek, bo najzwyczajniej w świecie brakuje pracowników, którzy taki telefon odebraliby.
1
Pracownik1 2017-07-30 19:12
Nie polecam pracy w Luxmedzie w Białymstoku! Mobing ,traktowanie pracownika jak najgorsze zło,zrzucanie wszystkich wlasnych obowiązków na nizszego stopniem.nikt nie reaguje bo koordynatorki pracuja "po znajomości". W placowce na Tysiaclecia nie przyjemna i nie kompetentna koordynatorka z przypadku wyladowujaca swoje emocje na pracownikach.Szkoda zdrowia ,stanowczo odradzam!
10
Ktoś 2017-07-31 20:39
Firma zupełnie nie szanuje swoich pracowników. Nie wiem, na jakiej podstawie ogłasza się najlepszym pracodawcą.. Dopóki Luxmedem będą zarządzać w większości lekarze, którzy o prawdziwym zarządzaniu firmą mają bardzo nikłe pojęcie, to niestety nic się nie zmieni.. Jak się komuś "na górze" coś wydaje, to tak ma być. Nie słucha się głosu pracowników, którzy niejednokrotnie mają wiele cennych spostrzeżeń. Najlepiej żeby siedzieli cicho i pokornie wypełniali wszystkie polecenia. I jeszcze żeby wykazywali zrozumienie, że teraz trzeba oszczędzać, bo ktoś "na górze" wcześniej sobie nie przekalkulował pewnych decyzji..
9
Masza 2017-08-01 18:36
Nie zgadzam się z tym, że firma nie szanuje ludzi z prostego powodu. Pacjenci są chorzy więc wymagający i trudni w obsłudze. Stres udziela sie wszystkim i wystarczy drobiazg żeby mieć pretensje do siebie.
Były opiekun vip 2017-08-06 23:19
Inaczej sie pracuje obsługując nawet mega trudnych VIP, kiedy masz do kogo się zwrocic z problemem, a inaczej, kiedy wiesz, ze nikt nie slucha tego co mówisz i musisz ściemniać np w raportach dostępności , a inaczej wyglada jak pacjent przychodzi.
Druga sprawa w kolejce do nfz nikt nie pozwoli sobie na bycie trudnym, bo wszyscy jadą na tym samym wózku. W lux było inaczej bo najpierw pacjentów traktowano z czerwonym dywanem,zeby firma nie odeszła zeby stały wpływ był. Pokazano im jak możma ich traktować. A potem z firmy ktora leczy lux stał się firmą ktora musi zarabiac. Czyli zapchane placowki, dostępność tylko w raportach, zwalnianie blokad zeby temi choć na chwilę był. Albo i zakładanie w razie jak mega vip znajomy dyrekcji zadzwoni...
Pracowałam po lux w przychodni komercyjnej, gdzie ludzie zostawiali za jednym razem po kilka tysiecy i mimo ze chorzy byli mniej trudni niż vip z lux z abonamentem za 13,50 opłacanym przez firmę. Byłam pod takim vipowskim telefonem w luz to i na bani dzwonili po 23:00.
Nie polecam lux w obecnym stanie...
6
Jerzyk 2017-08-09 22:58
Charakter pracy jaki ma LUX MED nie sprzyja pozytywnym opiniom. Duży stres z całą pewnością zniechęca niektórych pracowników.
1
Recepcjonista 2017-08-10 00:01
Nie polecam, kadra zarzadzajaca najgorsza jaka widzialem!! Ludzie, znalazlem strone gdzie mozna napisac prawde do wlasciciela lux med bupy https://www.bupa.com/corporate/legal-notices/bupa-speak-up Udostepniajcie! Czas na zmiany!!
5
Skonsternowana zachowaniem 2017-08-10 11:25
Byłam umówiona na rozmowę w sprawie pracy, musiałam z pilnych powodów przełożyć spotkanie o czym powiadomiłam 2 h wcześniej, kobieta z HR odpisała, że nie ma problemu i żebym dała znać kiedy mogę się spotkać, odpisałam, żeby podała dogodny dla nich termin, ja się dostosuje, nie było odpowiedzi cały dzień, dnia następnego ponowiłam pytanie i od 2 dni nie ma odpowiedzi, co prawda już mnie nie interesuje ich oferta bo widać jak podchodzą do sprawy,a ja nie szukam pseudo firmy, żeby zatrudnić się na dwa tygodnie, pewnie przyzwyczajeni są, do zmian w kadrze takich, że nawet przyszłych ewentualnych pracowników olewają a ogłoszenie znów wisi na pracuj.pl od kilku dni. Nie polecam.
3
Agata 2017-08-11 15:04
Jakie sa oferowane warunki zatrudnienia na stanowisku Konsultant/-ka Infolinii? Czy LUX MED daje możliwość zatrudnienia w ramach umowy o pracę? W jakim systemie jest praca (stałe godziny, czy system zmianowy)? Te informacje będą cenne dla osób, które są w trakcie poszukiwania pracy.
1
********** 2017-08-12 14:38
MOBBING !!!!!!!!!!!!!!!Straszenie!!Pomiatanie pracownikiem,zawsze coś na ciebie znajdą żeby tylko zmieszać cię z błotem.Najgorsze jest to,że nie masz do kogo zgłosić mobbingu bo jest na to ciche przyzwolenie.Jak ci nie pasuje to się zwolnij...Praca po 12 h za nie całe 1800 zł na rękę.
Brak premii,podwyżek!!Na święta paczki ze słodyczami wypchane trocinami.
11
anonim 2017-08-12 14:45
Jak się siedzi za biureczkiem i pije kawkę od 8-16 to może i się podoba praca w luxmed.
4
Karol 2017-08-16 08:50
Jeśli jeszcze nie zaczęliście pracy w firmie a już wiecie, że jest zła to po o było startować? Nie słyszałem o idealnej ale akurat LUX MED jest spoko.
Postępowy 2017-08-20 10:01
Zapomniałeś zmienić nicka na "medyk".
4
Olga 2017-08-20 18:50
Praca w LUX MED-ie nie należy do łatwych ani przyjemnych. Chory człowiek jest bardzo często przykry do tego ciągłe kolejki do lekarzy i człowiek jest zmęczony. Lubię swoją prace i w sumie nie narzekam.
Klient 2017-08-23 12:20
Nie polecam tej opieki medycznej
Siedze juz 15 minut z kilkoma osobami ktore tez som umowione na tom samom godzine. Lekarz ani nie wyjdzie nie przeprosi ani nie poinformuje o co chodzi ani nic - czeski film. Lekarzy dziesiatki. Gabinetow narobili chyba setki po numerach widac. Recepcje chyba ze cztery ma jednym poziomie. Totalny labirynt. Tutaj hyba o to chodzi ze im wiecej tym lepiej. 20 minut siedze tak jak reszta do jednego gabinetu tylko o magicznym numerze 97 ha ha ha ha
Odradzam Luxmed na Swobodnej we Wroclawiu.
1
Marta 2017-08-24 09:58
Niektórzy mylą na tym forum jaki jest jego cel. To forum dla pracowników a nie dla pacjentów a to zasadnicza różnica. Praca w LUX MED-ie nie jest przyjemna ze względu na jej charakter ale wiele jak ktoś radzi sobie ?
Anpro 2017-08-31 16:46
To jest forum dla pracowników, a nie dla klientów! Czy tu jest jakiś moderator, który mógłby wyczyścić ten "śmietnik"
Pracownik1 2017-09-01 21:13
Wszystko to prawda,w tamtym roku pracujac tam tez dostałam ta paczke z milka i trocinami ????
Mariolka 2017-09-04 12:27
Słyszałam, że LUX MED będzie miał nową placówkę ale ponieważ narazie to tajemnica więc nie wiem jeszcze gdzie. Może ktoś coś wie? Podzielcie się nowinkami.
Mili 2017-09-05 13:43
Prasowałam w tej firmie 2lata to jakaś porażka . Oczekują od pracownika abys pracowała codziennie po 12h. Zero możliwości rozwoju, o umówię można tylko pomarzyć bo ciagle cięcie kosztów. Panie które siedzą w biurze które się dostały za lizanie wielkie damy patrzę na Ciebie z góry bo chyba zapomniały ze 2miesiace wcześniej siedziały na recepcji. Brak szacunku dle personelu od przełożonych.Recepcja za wszystko obrywa od pacjentów i od lekarzy. Uciekać od tej firmy z daleka bo to jedo wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
2
była recepcjonistka 2017-09-06 17:07
Pracowałam w tej firmie ponad półtora roku na recepcji. Praca bez możliwości rozwoju, bez umowy a nie przepraszam umowa jest zlecenie na czas nieokreślony. Kierownictwo działu obsługi pacjenta to osoby, które zajmują takie stanowiska tylko dzięki znajomością bo wiedzy nie posiadają. Wynagrodzenie to śmieszne 13 zł brutto i na żadne podwyżki szans nie ma. Osobiście nie polecam
4
Ha! 2017-09-06 19:16
Ja słyszałem, że nie będzie tam komu pracować i wielce zdziwione tym faktem błyskotliwe umysły z Postępu będą próbować na siłę oddelegowywać resztki pracownikow z pozostałych placówek aby ledwo obsadzić skład na 3/4. Już w pozostałych ich placówkach ponad połowa pracowników ma plakietki "uczę się".
Powodzenia! Ha ha ha!
4
Meliska 2017-09-08 09:16
Pracuję w LUX MED-ie i chcę powiedzieć, że nie jest lekko ponieważ mam do czynienia z chorymi ludźmi. Ale nie jest źle!
Agata 2017-09-11 13:44
@była recepcjonistka - a czy pracodawca z czasem dawał możliwość zatrudnienia w ramach umowy o pracę? Czy oprócz podstawowego wynagrodzenia o którym wspominasz, LUX MED oferuje pracownikom dodatkowe benefity? W jakim systemie jest praca (stałe godziny, czy system zmianowy)? Takie dodatkowe informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w firmie.
Tesserakt 2017-09-16 10:26
Usunąć ten spam! Masz taką uber klinikę i nie stać Cię na domenę firmową? To jak Cię będzie stać na kompetentnych i doświadczonych pracowników? Normalnym kanałem nie możesz znaleźć ludzi do pracy? Czekaj - jeden taki duży moloch też nie może. Ciekawe dlaczego?
2
znudzony_pracuś 2017-09-20 16:58
LUX MED ponownie i w tym roku obdarzony tytułem solidny pracodawca! Brawka!
były pracownik 2017-09-21 09:36
Niedługo nie będzie miał kto pracować. Mobbing i przyzwolenie na niego. Oszczędności kosztem pracowników recepcji i pielęgniarek. Brak umów o pracę. Żenujące stawki. Cieszę się że etap lux medu juz za mną.
3
Zostaw swoją opinię o LUX MED Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LUX MED Sp. z o.o.