brak logo

Barakuda

Warszawa

Opinie o Barakuda

zarbki w barakuda 2009-11-24 14:04:12
szkoda czasu,1000zl +2 zl za kazda sprzedana rzecz,umowa na zlecenie na trzy miesiace a potem zobaczy sie..
była pracownica 2012-02-27 10:48:21
najgorsze miejsce pracy jakie można sobie wybrać dziewczyny pracowałam tam trochę czasu miłe uśmiechy i zapewnienia o zarobkach pryskają wraz z dniem pierwszej wypłaty... zarabia się grosze 2 zł od sprzedanej rzeczy to kpina bo bywają dni że nie sprzedaje się nic! Atak na klienta wieczne kontrole wieczne pretensje Strata czasu
1
jola 2012-05-11 21:02:34
bylam na rozmowie. Ale dziewczyna powiedziała mi ze sie mega kiepsko sprzedaja- coraz mnniej klientów i nie mam co liczyć na ta premie po 2 zl od sztuki. Napiszcie prosze jak jest

pzdr
Ania 2013-03-02 18:58:51
Dziewczyno wierutne bzdury wypisujesz, pracowałam w Barakudzie i nie jest tam super ciekawie,ale nie przesadzaj z tak chamską opinią o ludziach. Jesteś rozżalona i opowiadasz głupoty!Nie chciałaś pracować to ok,ale świństwo robisz innym pracującym tam ludziom!!!! Dziewczyny to nie jest firma marzeń,ale są tam osoby które pracuję nawet po 8 lat i dają radę. Myślę,że ja też pracowałabym tam do dziś dnia gdyby nie moje prywatne sprawy. Pozdrawiam (usunięte przez administratora):-)
kierowniczka sklepu 2013-03-27 16:20:06
Dziewczyny,opisujecie tu takie straszne rzeczy,przecież Was nikt nie trzyma na siłę w tak złej pracy jak piszecie same. Jest takie powiedzenie " wszędzie dobrze gdzie nas nie ma", pracuję krótko w Barakudzie ,ale nie zauważyłam jak piszecie chamstwa,obłudy i wyszości. Szef jest specyficznym człowiekiem,ale można się do Niego przyzwyczaić i tak najczęściej pracuje się z (usunięte przez administratora),która jest naprawdę ok. Piszecie,że wydzwania to chyba normalne ma biznes to pyta czy wszystko wporządku i ile jest obrotu.(usunięte przez administratora) to bardzo dobre szefowe. Co do (usunięte przez administratora)(dyrektor handlowy) to taki jest szorstki już chyba z natury, nerwowy i może być czasami gburowaty,ale ogólnie to z nim nie pracuję więc mam jego dziwne zagrania w (usunięte przez administratora)! (usunięte przez administratora) (dyrektor regionalny) też jest ok, potrzebuję czegoś zawsze stara się pomóc, można z nią porazmawiać i praktycznie ze wszystkim się do Niej zwrócić,(usunięte przez administratora) wiecznie nie ma czasu ,więc można spokojnie dzwonić do (usunięte przez administratora). Jest normalną dziewczyną i nie nosi głowy w górze jak inne menagerki czy dyrektorki z którymi miałam doczynienia w byłej pracy. Ja polecam tę firmę,dziewczyny pracowałam w wielu innych firmach i wiem ,że może być dużo gorzej.
a ja i tak ma te firme w doopie 2013-03-29 19:38:50
może ty kierowniczka masz i dobrze. ale ja pracownica nienawidze tego hamstwa i obiecanek a potem won!!! przecież tu pracownicy przychodzą i odchodzą po kilku dniach!!! ja żeby nie mus też bym tu nie byłą
Wera 2013-03-30 19:30:29
Nie rozumiem, podejścia (nie nawidzę tej pracy ,ale muszę pracować)!!!! Kto Cię trzyma, teraz tyle jest pracy w handlu a już w W-wie to naprawdę do wyboru, fullll!!!! Daj sobie spokój i się zwolnij:-) Ja też nie zachwycam się tą pracą,ale żeby nie nawidzić, to aż tak nie. Mogliby faktycznie podnieść troche pensje,tak o 150zł na rok, czasami coś (usunięte przez administratora) obieca a potem trzeba się prosić!!! No i co mi strasznie przeszkadza to Sadysta (usunięte przez administratora)!!!!!!! Głupie docinki, burczenie do telefonu!!!(usunięte przez administratora) nie widzi jak przez jego okropne zachowanie ludzie odchodzą i boją się dzwonić do firmy. Spoko jest (usunięte przez administratora) i to On powinien mieć bezpośredni kontakt ze sklepami. (usunięte przez administratora) to wstyd dla firmy!!!!:-) Życzę wszystkim Wesołych Świąt:-)
taka jedna 2013-04-05 21:10:23
dajcie spokoj (usunięte przez administratora)!!! dla mnie nie byl nie mily ani razu,a jak jestescie nieudolne to nie dziwie sie ze wyprowadzalyscie go z rownowagi.Gosc ma wszystko na glowie i co najwazniejsze szefa ktory na nim nie zostawi suchej nitki. co do ogolnej sytuacji w BARAKUDZIE nie wypowiadam sie. Idzcie pracujcie same zobaczycie. pozdrawiam (usunięte przez administratora):):):) trzeba zrozumiec czlowieka i miec podejscie a nie patrzec tylko na swoj czubek nosa!!
pracująca 2013-04-06 11:21:43
Masz racje szef jest ciężki,ale to nie oznacza,że (usunięte przez administratora) może być arogancki w stosunku do innych. Pracuje tam też (usunięte przez administratora) i też mają szefa na głowie i normalnie się odnoszą z godnością do człowieka!!!! Mi (usunięte przez administratora) nie przeszkadza,ale czasem słyszę od dziewczyn jak się do nich odnosi. Widzę,że ma nerwa przez Pana (usunięte przez administratora),ale naprawdę uważam,że powinien być bardziej humanitarny dla dziewczyn. Czasami ciężko jest komuś odpowiedzieć logicznie, jak stres podczas rozmowy bierze górę. Opinia nieudolna, gotowa!!!!!!! (usunięte przez administratora) więcej luzu i miłości do pięknych dziewczyn które Cię otaczają:-) Szacunek to podstawa!!!!!
nadal pracuje 2013-04-19 19:16:47
Witam wszystkich,
nareszcie ktos wypowiedzial sie choc troche pozytywnie... Dlaczego pracujecie skoro tak wam sie nie podoba!? Tylko dlatego ze w wiekszosci, nie mowie ze we wszystkich sklepach w centrach handlowych nie daja takich pieniedzy, tzn zarabia sie na reke 1000-1500 i stoisz caly dzien na bacznosc.Narzekacie na zarobki, to znajdzcie prace z wieksza pensja ( ale dlatego trzeba miec kwalifikacje) i mysle ze doskonale zdajecie sobie z tego sprawe. Uzalacie sie nad soba i wylewacie na forum wasza zlosc przez co niszczycie wizerunek firmy, a tak naprawde zamiast siedziec i wypisywac bzdury powinnyscie robic cos zeby poprawic swoja sytuacje np. zaczac szukac pracy (chyba ze nikt was nie chce, a w takiej sytuacji powinnyscie byc tylko wdzieczne ze Barakuda dala wam mozliosc zarobkow). Co do szefostwa... tak narawde nigdy nikt nie powiedzial mi nic zlego, wiadomo denerwuja czasami czlowieka ale jak to w pracy, nigdzie nie jest idealnie! (usunięte przez administratora), mimo ze czasami wybuchnie nigdy nie odmowil pomocy. W gruncie rzeczy to fajny gość.Trzeba czlowieka zrozumiec. A (usunięte przez administratora) jest moim zdaniem za malo doswiadczony i oddany firmie, by przejac obowiazki (usunięte przez administratora)! Dla mnie osobiscie jak na ten moment jest to praca idealna, kasa ok,bardzo wymagajaca nie jest, generalnie to cisza i spokoj( a podkreslam ze mieszkam w warszawie- gdzie sie przeprowadzilam bo tu studiuje- z pensi oplacam szkole, utrzymuje samochod, wynajmuje mieszkanie itp.Od rodzicow nie dostaje kasy I udaje mi sie nie glodowac :). Dlatego uwazam ze zle opinie wynikaja z faktu ze nie nadajecie sie do tej pracy! Dostajecie reprymendy, bo robicie cos nie po ich mysli, popelniacie bledy itp. nikt bez powodu nie podnosilby na was glosu. Jak najbardziej polecam prace w tej firmie!!!!
1
pracująca 2013-06-17 20:59:17
Umowa zlecenie i w większości sami studenci,ale wolne na studia dają. (usunięte przez administratora) stara się organizować zastępstwa i ogólnie to nie taka zła praca,jeśli faktycznie jest coś do zrobienia to fakt trzeba się narobić dość sporo,ale często tak nie ma.Większości można posiedzieć, jeśli oczywiście wszystko jest na sklepie ok i nie ma klientów. (usunięte przez administratora), i reszta nie jest taka zła jak piszą. No może (usunięte przez administratora) trochę dziwak,ciężko się z nim dogadać,ale po jakimś czasie to i on robi się normalny ;-) Polecam
Anonim 2013-08-10 07:15:05
Standardowo 3 miesiące próbnego?
2013-09-16 23:02:57
zgadzam sie w 100% z tym co piszesz dokladnie tak samo uwazam bo tez racowalam w barakudzie..NIESTETY
2013-10-09 12:16:34
Istnieje mozliwosc awansu wraz z stazem pracy i premie lub podwyzki dla pracowników juz dłuzej pracujacych ?
Powinno sie nagradzac długo pracujace osoby
s. 2014-01-03 17:40:00
Witam,
Pracowałam w Barakudzie dosyć krótko, ale wiele się nauczyłam. Prawdą jest, że szefostwo jest specyficzne i może trochę dziwne, ale jeśli pracujesz krótko to można to że tak powiem "zlać". Pracowałam w kilku sklepach, bo mnie trochę wysyłali na zastępstwa, ale dziewczyny są dla siebie bardzo miłe i między sklepami też tak jest jezeli do siebie dzwonią pytać o rozmiary butów czy o inny asortyment. Kiedy słyszysz o konsekwencjach remanentu myślisz "ajj tam przecież to jest raz na kilka miesięcy" ale kiedy przychodzi wypłata pomniejszona o 200 a nawet 300zł to myślisz, ze to twoje 2,3 a nawet 4 dni ciężkiej pracy po 11 czy 12h. Tego akurat nikomu nie życzę bo przy okazaniu żalu można się tylko dowiedzieć, że to Twoja wina i być może Ty coś wyniosłaś na prezent lub dla siebie, a przecież te rzeczy są ubezpieczane i nie powinno być takich cięć w wypłatach..... Generalnie jeśli chodzi o zarobki to zależy w którym sklepie, ale nie ma tragedii. Najgorsze (i moim zdaniem 300 razy gorsze od szefostwa) jest traktowanie pracownika (nie tylko barakudy ale innych sklepów też) jak sługę czy też kogoś kogo w tej firmie trzeba pierwszego opieprzyć kiedy coś jest nie tak. bywały dni że pracowałam po 4 dni pod rząd od 10 do 21 czy 22 i nie zyczę nikomu tego bo tam na prawde dużo się stoi podnosi walizki cos podaje i ciągle w ruchu, dlatego jeśli ktoś przychodzi i nie znajdzie tego czego potrzebuje lub wydaje mu sie ze nie daje z siebie 100% to niech kiedyś tego spróbuje a nie majestatycznie okazuje niezadowolenie! bywają ludzie którzy już wchodząc i nie mowiac nawet dzien dobry oczekuja ze bedziemy obok nich skakać, a dla mnie to zwykły brak szacunku. krzyczą na nas kiedy reklamacje zostaną odrzucone jakbym to ja rozpatrywała tą reklamację i miała decydujący głos. krzyczą że nie mogę sprawdzic w systemie gdzie jest taki rozmiar jaki chcą, a my nie mamy systemu i moge tylko zadzwonić do innych sklepów. Uważam więc że to klienci czasami potrafią nas wykonczyc i sprawić że ta praca Cię wkurza. Musimy być miłe i na prawe jesteśmy mimo, że ktoś przychodzi rzuca mi parasolką i terminalem, bo cena mu nie odpowiada, albo kiedy dowiaduje się, że nie ma zwrotów mimo, że stoi kartka z taką informacją. A wracając do szefostwa...najbardziej nie odpowiada mi parcie na pieniądze do tego stopnia że szef potrafi powiedzieć "jak pani przyszła po portfel, a nic jej się nie podoba to sprzedaj jej chociaż walizkę".... nigdy nic na siłę. Dziewczyny w sklepach wcale nie naciągają i nie namawiają bo nie chcą żeby ktoś potem wrócił niezadowolony lub z chęcią zwrotu którego nie ma!
barakudka 2014-02-08 10:51:55
to chyba pisal ktos z kierownictwa ;p
Em 2014-10-07 09:45:10
Pracowalam w Barakudzie ostatnie 8 miesiecy. Poczatkowo stresowalam sie strasznie kazdym komentarzem szefostwa, kazda reklamacja i dostawa... Ale wystarczylo pare rozmow, szczerosci aby warunki pracy sie poprawily. Zwolnilam sie bo musialam z powodow osobistych ale teraz staram sie tam wrocic. Moze zarobki nie sa wielkie ale uwierzcie mi, ze za te pieniadze w innych salonach napracujecie sie 10000 razy bardziej i stresu bedzie wiecej. Wiem co mowie bo pare prac juz za mna. Szef jest jaki jest w Barakudzie ale z czasem mozna sie uodpornic, po prostu albo odpowiedziec, ze nie ma racji i to uargumentowac albo po prostu przemilczec. Szefowa dla odmiany ma za duzo na glowie i stad jej "nieogarniecie"... Ale praca sama w sobie nie jest meczaca az tak bardzo na prawde. Moze minusem sa wyplaty ktore rzadko sa na czas ale o to tez wystaczy sie upomniec pare razy.. Nigdzie nie bedzie idealnie i porownujac rozne miejsca uwazam, ze Barakuda jest jednak najlepszym z nich. Mam straszny sentyment do tej firmy mimo, ze wiele przeszlam w pracy tam. Ja polecam.
pracująca 2014-11-03 11:20:25
Tak jest ja pracuję tam,ale kierowniczka do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Zarozumiała jędza,Królowa ściemniania!
mika 2015-02-20 15:18:05
no na pewno wyniki sprzedażowe powinny si,ę przekładać na wyniki dla pracowników, mam na myśli tutaj jakies premie albo już prowizje od sprzedaży, zawsze na takiej zasadzie działaja w podobnych firmach na takich stanowiskach. Tutaj zyskasz tylko tyle ile sam zarobisz tak naprawde, więc nic dziwnego, ze ludzie się tam starają.
ulllala 2015-04-19 16:04:01
Bzdury piszecie. Jaki stres?,harowka praca po 12 h? W sklepie gdzie mozna siedziec jak nie ma klientów, przerwy nie sa wyliczane po 15 minut jak w inych sklepach. W kazdej chwili mozna zjesc, ksiazke czytac czy do egzaminu sie pouczyć. Rzeczywiscie straszna tyra, popracujcie sobie w rylko albo reserved to bedziecie wiedziec co znaczy tyra. I stanie na bacznosc caly dzień. Srednio wychodzi po 9-10 pln za h, chyba nie najgorsza stawka za pokazywanie portfeli z gabloty czy sprzedaż walizek?
1
MS 2015-05-17 13:43:48
Firma sprzedaje tandetę i działa po złodziejsku. Torba którą kupiłem zepsuła się w sumie cztery razy (dwa razy urwał się uchwyt i dwa razy pękło mocowanie paska). Przy składaniu trzeciej reklamacji zażądałem zwrotu pieniędzy. Od złożenia ostatniej reklamacji minęło już 2,5 miesiąca. Mimo kilku następnych dwóch wizyt w ich "salonie" i kilku telefonów przypominających wciąż nie mogę doczekać się zwrotu głupich 149 złotych. Firma działa w sposób żenujący, zdecydowanie odradzam zakupy w jej "salonach".
bobyxyz 2015-11-13 22:19:35
Jak dla mnie opinie o nieczasowym wypłacaniu wynagrodzenia lub wstrzymywaniu wypłat dla osób zwalniających się powinny być dyskwalifikujące dla pracodawcy i należy takie firmy utylizować ze względu na łamanie podstawowych praw pracowniczych. Nie jest to narzekanie gdyż pracodawca pogwałca przepisy prawa i nie powinno podejmować się pracy u takiego pracodawcy.
bobyxyz 2015-11-16 12:40:37
Romek, przeczytaj przepisy kodeksu pracy i kodeksu cywilnego. Niewywiązywanie się z terminu płatności jest rażącym naruszeniem praw pracowniczych i można wówczas rozwiązać umowę bez zachowania okresu wypowiedzenia.
LOLA 2016-01-12 15:58:33
Nie wiem o co chodzi. Ja byłam bardzo zadowolona z pracy w Barakudzie. Nigdy mnie nic przykrego nie spotkało.Pracując w innych firmach doznałam wielu przykrości. Pozdrawiam Barakudę! Wiele Wam zawdzięczam !!!!
Krysia 2016-01-12 16:18:09
Witam.
Procowałam troszkę w tej firmie i jak mam być szczera to przytoczę cytat z polskiego filmu: "bunkrów nie ma ,ale też jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; :)
Praca nie jest boska,ale ma wiele plusów chociażby możliwość nauki jeśli zbliża się sesja :P
szef to ciężki człowiek,ale na szczęście nasze rozmowy ograniczały się do minimum,a co do pensji to poślizg czasowy się zdarza ale nie dramatyzujmy...
Jeśli Jesteś studentką to polecam Barakudę.
Pozdrawiam
PIKA 2016-01-18 16:01:43
Pozdrawiam Barakudę. To była moja najlepsza praca. Po dwóch latach musiałam się zwolnić ponieważ zaczęłam praktyki. Gdyby nie to to na pewno pracowałabym dalej.
marysia 2016-01-18 16:08:58
Witajcie,
Musiałam się zwolnić, ale gdybym mogła pracowałabym dalej. Elastyczne godziny pracy,kiedy chciałam więcej popracować i dorobić to mogłam, z pensji zadowolona byłam bardzo. Dużo pracowałam, ale mogłam zarobić nawet 2500 zł.
Pozdrawiam!
Nora 2016-01-20 18:20:20
Powodzenia życzę! Myślę, że w tej firmie 95% pracowników jest niezadowolona, 5% to
raczej zakręcona! Spoko, próbuj, ale za chwilę, jestem pewna, napiszesz tu,że miałam rację:)Napisz jak Cię przeszkolili i czy faktycznie dają umowę o pracę:)Byłam w Łomiankach, kiedyś na zastępstwie, weszło 6 osób:) Jestem w szoku, z oferowanych warunków!!!
Zby 2016-01-28 20:19:34
@czokploNie warto!Szukaj, wartościowej pracy, a nie Barakuda!!!!
Pracowałem, tam i nie polecam, sam smutek:(
(usunięte przez administratora)
Wesoła 2016-04-20 20:31:34
Słyszałam, że firma jest w likwidacji! Zamyka sklepy jeden po drugim. A czy ktoś wie coś na temat Janek? Są tam jeszcze?
2
er 2016-05-18 20:12:30
beznadziejnie
1
jhmn 2016-06-25 18:30:19
@er a dlaczego według ciebie jest tak źle? zaargumentuj
Zostaw swoją opinię o Barakuda - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Barakuda