brak logo

FORMAPLAN POLSKA

Tomaszów Mazowiecki

Opinie o FORMAPLAN POLSKA

FREND 2009-08-21 23:24:50
NIEKOMPETENCJA NIE KTÓRYCH MAJSTRÓW JEST WPROST ŻENUJĄCA WYSTARCZY SPRAWDZIĆ WYKSZTAŁCENIE I ZADAĆ IM KILKA FACHOWYCH PYTAŃ A ODPOWIEDZ NASUNIE SIĘ SAMA WARTO ŻEBY NOWY PRACODAWCA TO SPRAWDZIŁ
as 2009-08-23 06:08:58
To kto nas kupuje ? Black & White ?Słyszałem że szykują się na giełdę
anonim 2009-08-24 15:23:30

Spojler się złamał a na giełdę żeby wejść trzeba mieć mocne aktywa najpierw trzeba opanować rynek w danej branży i przewidzieć istniejące ryzyko nie jeden już umoczył i umoczy
menager z Piotrkowa 2009-08-25 10:36:37
Jak dotąd nikt nie poniósł konsekwencji za te bzdurne pomysły ulepszania wydajności pracy .Ludzie ci wkrótce odejdą lub będą zwolnieni.Nowy pracodawca jest dobrze poinformowany i nie pozwoli na podobne praktyki.Czas okaże czy przyszłość zakładu zależy od runku zbytu cz też od umiejętności zarządzania.Dlatego nie nie podejmujmy pochopnych decyzji odejść zawsze można wrócić jest trudniej.
majster od pługa 2009-08-28 16:02:34
Od roboty mam ludzi a ci którzy nie podpisali nowych umów idą na zieloną trawkę.Tak więc (usunięte przez administratora) zobaczymy się i tak
gg 2009-08-29 18:00:20
To ile osób w końcu odeszło
majster od pługa 2009-08-30 15:50:55
W tej chwili nikt nie odszedł.Jeżeli nie podpisali nowych umów dostaną wypowiedzenie z pracy i tyle.
nick 2009-08-30 19:53:18
Dlaczego nie podpisali nowych umów może jest jakiś haczyk .Przecież normalnie powinno się dać załodze 30 dni wcześniej informacje o zmianie właściciela bądż dzierżawcy,skąd ten pośpiech .
ladislao kubala 2009-09-02 17:33:26
(usunięte przez administratora)gościu zna takie pojęcie i tylko wyraził swoją opinię na temat istnienia takich, lub tylko ich myślenia że nimi są. Jeżeli uważasz to za inwektywę, to albo jesteś jednym z tych którzy tak myślą, albo masz problemy ze zdrowiem psychicznym.
nick 2009-09-10 19:41:09
Co z nami dalej bedzie ?
Hot Stuff 2009-09-10 23:12:49
podobno mamy pracować po 12 godzin od poniedziałku, czy jest to legalne ???
olo 2009-09-10 23:20:45
tylko przez 3 dni w tygodniu, ale być może prawo się zmieniło i najlepiej iść na L-4 przynajmniej będzie większa wypłata niż skromne 1000 zł
xxx 2009-09-10 23:21:06
podobno jest legalne....ale ja nie będę za te pieniądze 12 godzin pracował (usunięte przez administratora)
PIP 2009-09-11 13:38:42
Zgodnie z kodeksem pracy mogą zmusić do 8 godz w tygodniu reszta jest dobrowolna w gestii pracownika muszą jednak pamiętać o limicie godz nad liczbowych w roku chyba że wystąpią warunki szczególne takie jak klęski żywiołowe i tym podobne. Nie macie związków i jesteście zdani na własne siły.Zwolnili ludzi a teraz niech przyjmują świeżych za takie pieniądze.Nie dajcie się to oni mają problem.
FM Mebel 2009-10-23 23:38:02
W Głuchołazach pan "Prezes"stwierdził że pracownik jest na samym końcu łańcuszka,że jak się komuś nie podoba to droga wolna,każą przyjść w sobotę-a jak nie to wyciągną wnioski?Jak narazie to ludzie (usunięte przez administratora) jak Woły,materiał jest-wypłatę dostaliśmy!Całe 500zł-ja nie wiem,to jakaś nagroda,czy wyrównanie?Wszędzie kryzys,to może niech pan"Prezes'spróbuje przeżyć za taką kasę!Nie lepiej się poddać i ogłosić upadłość,po co to ciągnąć,cała sytuacja przypomina mi boksera (usunięte przez administratora)!
Terminator 2009-10-30 19:49:42
Wiecie czemu tak jest jak jest ?Dlaczego za własne przekonania trzeba liczyć się ze zwolnieniem z pracy (jak było niedawno). Bo ludzie tylko dużo gadają między sobą, przy stanowisku, na "palarni" czy w stołówce - wtedy mają najwięcej do powiedzenia. Ale jak zobaczą "kierownika" to się nie odzywają tylko ładnie uśmiechają. A gdyby tak wszyscy jednym głosem przeciwstawili się temu jak są traktowani to przecież nie zwolnią całej załogi bo ktoś musi pracować ( a wyszkolić cały świeży zespół wcale nie jest tak prosto i nie przychodzi to tak łatwo i nie każdy potrafiłby z całkiem nowych ludzi w dość krótkim czasie stworzyć świetną brygadę ) - najważniejsza w każdej grupie ludzi jest jednomyślność.Pojedynczy człowiek niczego nie zyska, to w jedności jest siła. Ale w tej firmie nie ma takiej społeczności - każdy ciągnie tylko do siebie.Kodeks pracy? Przełożeni bardzo chętnie korzystają z tego dokumentów jak chcą do czegoś zmusić pracowników - dlaczego pracownicy nie działają podobnie - bo się boją zwolnienia z pracy !!! Wszyscy a głównie dyrekcja wiedzą, że jeden pracownik nie zrobi nic jeżeli nie pójdzie za nim pozostała część załogi.Nawet kodeks pracy nie jest jakimś mobilizującym do ludzkiego traktowania pracowników dokumentem. Ale pracownicy na to pozwalają - nie przeciwstawiają się takim zachowaniom "góry".Na barykady koleżanki i koledzy !!!Bo inaczej czeka nas śmierć głodowa.Nawet świąteczna pomoc w postaci papieru toaletowego nie będzie nam potrzebna jeżeli nie będzie co jeść.Na barykady !!!Na barykady !!!Na barykady !!!
sw.mikolaj 2009-11-26 03:59:34
no to paczki na święta nie będzie.Wtedy kiedy można było zasponsorować pokaźną paczkę lub bony towarowe dla nas firma nie miała ochoty wysupałać paru groszy z fuduszu socjalnego.Widać mieli w tym swój INTERES.
pracownik 2009-11-28 19:40:14
On juz nie wroci bo zaklad upada, a on juz dawno spadl na dno
byly pracownik 2009-12-04 22:21:25
Wiesz ludzie jakos w ten sposob odreagowuja na tym forum. Nie pochwalam tego ale czy po tym obozie pracy nie maja do tego prawa.
xx 2009-12-09 21:53:22
Wpelni sie zgadzam z twoja wypowiedzia "Terminator z dnia 2009.10.30" wiecej jest takich ludzi co mysli jak ty lecz boja sie wyrazac swoja opinie glosno tzn. mam na mysli opinie o zakladzie. Wiesz ciezko jest o prace wiec nie dziwie sie ze ludzie sie obawiaja o swoje miejsca pracy. Ale wsumie jest to forum ze kazdy moze napisac co mu na sercu lezy.
s 2009-12-16 22:30:00
NO CO JEST? ŻAŁOBA ZAKŁADOWA ? MYŚLELIŚCIE, ŻE NASTĄPI ODRODZENIE ? GDZIE SĄ CI WSZYSCY MĄDRALE ? NAWET NA ZWOLNIENIE BOJĄ SIĘ IŚĆ ! WESOŁYCH ŚWIĄT.
S 2010-01-04 22:54:08
JA BROŃ BOŻE NIE OSĄDZAM TYCH WYŻEJ WYMIENIONYCH O UPADŁOŚĆ FORMAPLANU. TO BYŁBY DLA NICH KOMPLEMENT.(usunięte przez administratora)
111 2010-01-14 12:42:10
MAM PYTANIE, CZY WSZYSCY SA ZADOWOLENI Z PENSJI ZA MISIĄC GRUDZIEN.(usunięte przez administratora)???!!!!
1313 2010-01-14 17:41:58
(usunięte przez administratora).Lepsze paczki na święta dostawali bezdomni na wigilię na dworcach jak My w zakładzie.
mistrz sorbiniego uv 2010-04-02 20:38:48
no i co dalej z forma? bo narazie to pustki na parkingu i niedlugo krzakami zarosnie
majster od pługa 2010-04-05 10:13:48
slyszalem,ze maja przyjac od nowa tych samych pracownikow. Beda dzwonic i umawiac indywidualnie na rozmowe i stawke. Ponoc majstow maja pierwszych zatrudniac i ma byc stawka na godzine.
ts 2010-05-31 21:02:16
bedzie tu lepij?
olo 2010-07-18 11:01:05
Stało się , Formaplan spłonął
majster od pługa 2010-07-18 11:25:40
szkoda... pracowałem tam kilka lat i teraz nawet nie bedzie mozna pójść pod płot i powspominać stare czasy..
Ludzik 2015-02-18 00:03:01
Powiedzcie mi czy prawdą jest, żę Formaplan Polska z Wolborza jest w upadłości likwidacyjnej? Takie informacje znalazłem na internecie i chciałbym być w 100% pewny tego co napisali, żeby bezsensownie nie składać aplikacji i potem czekać nie wiadomo na co. A jeżeli tak, to co się stało, czym decyzja spowodowana?
majster od pługa 2015-11-01 11:47:46
Pogratulować bystrości umysłu.Firmy nie ma od paru lat , ale znajdują się tacy co składają aplikacje.Nic dziwnego ,że firma padła kiedy zatrudniano oderwanych siłą od pługa
PS.
Spróbujcie swoich sił w Roldrobie
3
Zostaw swoją opinię o FORMAPLAN POLSKA - Tomaszów Mazowiecki
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FORMAPLAN POLSKA