brak logo

Perfetti Van Melle Polska

Tarczyn

Opinie o Perfetti Van Melle Polska

em 2014-09-24 21:00:11
upek.... łatwo jest sprzedawać?
A Ty kiedykolwiek pracowałeś w handlu, czy tylko tak sobie z bani strzelasz? :P
Łatwo to może było 10 lat temu.
Dziś łatwo nie jest, dlatego trzeba być mega handlowcem żeby się w tych czasach ogarnąć.

akordeon.
Wydaje mi się, że nie to w tej robocie jest najważniejsze, ale żeby zaspokoić Twoją ciekawość - Fiat Qubo osobówka bez GPS.
Mercedes to to nie jest ale daje radę.
1
mateo 2014-11-21 15:23:13
Witam może ktoś sie wypowiedzieć z woj podkarpackiego /małopolskiego chodzi mi o Dębice i Tarnów o opinie byłych lub pracujących w tej firmie PH jakie zarobki teraz po ile godzin sie jezdzi i czy produkty sie sprzedaja w miare ? pozdro
sacremantal ;) 2014-11-22 14:43:08
same to się sprzedają panny przy drodze...jak nie zrobisz dobrej roboty na początku tzn merchandising;) to się same nie sprzedadza...co najwyżej klenci wyniosą poza kasą;)gdyby"sie same sprzedawały" to czy uważasz że byłbyś potrzebny? jako kto???kolejny koszt chyba... resume...trza się napracowac by efekty były .ale nie jest to niemożliwe, natomiast satysfakcja w postci kasy i premii ...bezcenna. tu potrzeba ludzi z charakterem, mocnymi nerwami,twardym "tyłkiem" a przedewszyskim myślących,wieć jesli nieniejsze cechy pasują do ciebie to wal jak w dym cv itp...
1
andzia 2014-11-28 13:50:03
nie polecam ...miałem dość fajną prace,niestety dałem sie namówic przez jednego z kierownikow na te robote, a tu niemiłe zaskoczenie...straszny bałagan po poprzedniku, nieporozliczane promocje, zero pomocy wspoarcia przełożonych oraz plany nie do osiągniecia..jesli ktos zostawia prace na konto pracy w mele niech powaznie sie zastanowi. I nie jest to tylko moje zdanie bo na ta chwile z tych co pracowali na naszym terenie nikt sie nie ostal, kazdy w miedzyczasie czegos szukał bo łapał depresje...mnie naszczescie udało sie szyko zmienic branże, wiec mam nadzieje ze komuś pomoge kto sie zastanawia na tą firmą...pozdrawiam
1
polonia 2014-12-16 21:34:07
Jeżeli szukacie pracy,żeby siedzieć w domu i klepać zamówienia to niestety nie tutaj.Nie ma tragedii w PVM ,jest telefon bez żadnych limitów,przyzwoity samochód bez GPS,możliwość korzystania w weekendy za niewielką opłatą ,kasa na poziomie 3000 tys netto z premią przy wykonaniu planu,plany realne przy regularnej i uczciwej pracy,wsparcie też jest,konkursy realne i pozwalające realizować plany i dodatkowo zawsze coś tam zostanie.Wizyt dziennie minimum 18 przy 60% skuteczności,asortyment jest sprzedający się więc trzeba "pomerczować"i jest oki.
Nie jest łatwo ale dzisiaj nigdzie nie jest łatwo ale ja osobiście polecam i po doświadczeniach w innych firmach jestem zadowolony.
1
tasmi 2014-12-18 14:36:48
tak zgdadza sie..tylko co z telefonu i samochodu jesli robisz 18 wizyt a w 16 słyszysz ze nic z tego bo towar stoi na połkach w niezmienionej postaci jak przy wizycie tydzien lub dwa wczesniej..albo dorzuc pan cos to wezmiemy...natomiast inna kwestia jest to ze sklepu typu "sieciowe" sami zamawiaja towar w sensie ze komputer, i naskrobac zamowienie w takim sklepie to prawdziwy cud, no ale cuda sie przeciez zdarzaja jak i cudowni przedstawiciele;) moze poprostu byłam za cienka pozdrawiam
ja 2014-12-25 15:52:18
zgadza się, byłaś za cienka. Są przedstawiciele którzy regularnie biorą premię za sprzedaż i dziwnym trafem są to Ci z najwyższymi targetami w Polsce.
em 2014-12-27 13:19:18
3 tys to ładna kasa, ale są firmy gdzie można zarobić o wiele więcej :)
PVM to firma dobra na początek kariery jako PH, można się tu nauczyć paru ważnych rzeczy, ogarnąć temat. Popracować rok, dwa i iść dalej. Bo po tym czasie człowieka wiele spraw zaczyna irytować. Wiele rzeczy nagle zaczyna się dostrzegać.
Podsumowując.
Firma nie jest zła, zależy jaki jest zespół. Bo to zespół tworzy atmosferę :)
Jednak praca tylko na początek, takie jest moje zdanie.
em 2014-12-27 13:20:01
3 tys to ładna kasa, ale są firmy gdzie można zarobić o wiele więcej :)
PVM to firma dobra na początek kariery jako PH, można się tu nauczyć paru ważnych rzeczy, ogarnąć temat. Popracować rok, dwa i iść dalej. Bo po tym czasie człowieka wiele spraw zaczyna irytować. Wiele rzeczy nagle zaczyna się dostrzegać.
Podsumowując.
Firma nie jest zła, zależy jaki jest zespół. Bo to zespół tworzy atmosferę :)
Jednak praca tylko na początek, takie jest moje zdanie.
3D 2015-01-10 17:38:34
Firma PVM Się wypacza na czele z panem P.W.
lopez 2015-01-13 00:53:46
Nie wiem o co Wam chodzi, że firma się wypacza - bo akurat pracuję tutaj od kilku lat i uważam, że właśnie teraz zaczyna to iść to w dobrą stronę.

Można nareszcie uczestniczyć w rekrutacjach wewnętrznych, awansować i to bez kolesiostwa i bez włażenia w tyłek - tylko w wewnętrznym otwartym konkursie.
Z Tradycji możesz awansować do Sieci. Z Przedstawiciela na Kierownika. A nawet ostatnio z Kierownika na Regionalnego, co myślałem że w tej firmie nigdy nie nastąpi. Starego Regionalnego też awansowali, o ile dobrze wiem.

Ostatnio pozwolili nam używać prywatnie auta służbowe , co prawda za drobną opłatą, ale nareszcie można i nie muszę się bać, że ktoś się o to przyczepi.
Nie ma GPS-ów w autach i nikt tu nikogo nie śledzi i nie szuka haków. Telefon jest bez limitu.

W mojej opinii zmiany idą na lepsze.

Pokaż mi firmę, gdzie Dyrektor Sprzedaży pamięta o urodzinach każdego pracownika w terenie. A ja byłem w szoku jak ostatnio dostałem życzenia.

Jak piszesz, że się firma wypacza - to myślę, że albo nowa ekipa Cię nie awansowała w ostatnich zmianach, albo stuknęła za brak właściwej postawy. Albo stuknie za brak wyników...

Ja akurat za starą ekipą nie tęsknię, bo do dzisiaj boli mnie to, jak traktowali ludzi i jak załatwiali sprawy z klientami...


erni 2015-01-13 01:23:20
Arek, masz stałą bazę klientów i stały teren działania. Klientów dostajesz razem z pełną historią w systemie. To nie jest akwizycja.
Pensja jest stała. Do tego premia miesięczna w wysokości 50% podstawy. A więc nieźle. Premie dostajesz za zadania (np. wprowadzanie nowości, albo ekspozycje świąteczne) oraz za wykonanie planu.

Jak dbasz o mercz na sklepach, to target wykonasz. Jak ganiasz po sklepach i nie dbasz o ekspozycje, to możesz mieć kłopot. Na szczęście są narzędzia i da się zarobić jak się systematycznie pracuje i nie obija na MC'D :)
Chupa 2015-01-13 19:18:10
Heja,pracuje w Perfetti juz ponad rok i praca jest ok. Wiadomo nie ma lekko, swoje trzeba zrobic,za darmo kasy nigdzie nie daja. Plany realne, wazna jest systematyczna praca i dobry merch na sklepach-bez tego ani rusz. Obiektywnie: kasa spoko, wsparcia do sprzedazy tez troche jest. Tak wiec nie ma co narzekac.pozdro
enigma 2015-01-14 16:34:34
chupa komuś dobrze r.w liżesz o pozatym za krótko widocznie pracujesz...
Chupa 2015-01-14 19:07:32
Nikomu nie liże, widocznie ty tak robisz jak sądzisz ludzi swoja miarą...
enigma 2015-01-21 18:25:51
Maruś jak zrobisz wynik i zadania to 3 koła pociągniesz ale w tej chwili PVM zajeła się awansowaniem ludzi a detal mają w d...e

enigma 2015-01-27 13:49:42
Do Lopez
Ale ty jesteś naiwny Dyrektor pamięta o twoich urodzinach chyba że podawał cię do chrztu...
Strong 2015-01-27 16:45:35
Jakimi autami jeżdżą ASM'owie?
Wiktor 2015-01-27 19:09:25
WYDAJE MI SIĘ PEUGEOT 307 KOMBI
em 2015-01-28 20:27:11
prawie 3 lata
do "ph" 2015-02-09 00:18:35
litości...nazwa firmy PVM żadnej kierowniczce na sklepie nigdy nic nie mówiła :-) dopiero przy haśle Mentosie komuś coś świtało o co chodzi więc bardzo proszę aparatczyków z biura o niepisanie głupot. Fruittella w porównaniu z Mambą totalna padaczka a Alpenliebe jeszcze istnieje? Chyba w temacie wymian. Może zarząd zabierze się za reanimację firmy i odpuści sobie robienie PR w necie.
Pure Fresh 2015-02-12 23:12:53
Ty! Enigma?
Coś chyba Cię nie awansowali? Co nie? I gula Ci chodzi? Nie? :)
Jak Ci tak źle i masz tyle obiekcji, to weź się zwolnij i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie zawracaj. A jak się nie zwalniasz, to znaczy, że jedak nie jest tak żle.

To jest gościu forum, dla ludzi, którzy szukają konkretów o nowym pracodawcy. Tak patrzę co piszesz i widać, że pieprzysz jak potłuczony. Jak nie masz nic konkretnego do powiedzenia to kandyduj na prezydenta
1
tasmi 2015-02-13 20:01:43
Jak tak czytam opinie,a wiem jak jest bo pracowałam, no i znajomi z "arei" tez pracowali- zwróćmy uwagę na czas przeszły, to to co jest napisane w komentarzach można podzielić na dwie grupy, jedne komentarze są pisane przez byłych lub obecnych ph, ktorzy swoje przeżyli we firmie, natomiast druga grupa to komentarze ludzi, którzy chca zwerbowac nowych ludzi, badz podtrzymac dobre imię firmy..
Ja mam swoje zdanie i tyle..na trasie to było tak...oooo nowa ph...na ile? miesiąc trzy?? bo poprzednicy to tak jakby nie dłuzej popracowali...
No nie wierze ze takie lesery sa wsród młodych, marzacych zarabiac kase..no i ja tez popracowalam nie dłuzej...ale juz wiem co zaraz bedzie w komentarzu...byłas cienka...i kolo sie zamyka;)
klip 2015-02-16 11:03:44
Cześć wszystkim czy ktoś był na rekrutacji w PVM na PH na teren Srarogardu Gdańskiego?bo słyszałem ze jest wakat? jak wygląda rozmowa z ASM?
Gogol 2015-02-22 17:46:53
Hej raper. Oni dają swoje ogłoszenia na portalu Pracuj.pl
Jak tam wpiszesz Perfetti Van Melle to znajdziesz. Dzisiaj szukałem i widziałem że szukają PH na Górnym Sląsku. U mnie niestety nie, a szkoda, bo wróciłbym do zawodu...
Ktoś wcześniej pisał o narzędziach. Standard w korporacjach.
do tasmi 2015-02-22 17:52:46
No fakt.
No to naprawdę musiałaś być mega cieńka.

Pierwsze słyszę, że ktoś nie przeszedł tam nawet okresu próbnego 3 m-ce.
Chupa Chups jest absolutnym liderem lizaków, a Mentos absolutnym liderem cuksów na kasach. Każdy sklep w Polsce ma te produkty.
tasmi 2015-03-08 20:55:03
hehe ale nie czekałam na przedłuzenie umowy po probnym...sama sie wczesniej zwolnilam i pracuje równiez jako przedstawiciel handlowy, tyle ze bardziej na sklepach sie czuje potrzebna;) w van melle jest tak, ze robia na sklepach zamowienia z przedstawicielami innych branz a przychodzi kolej na ciebie to słyszysz ze tym razem nic...i nic...koledzy i kolezanki z arei tez maja juz inna robote bo tam depresja;) ale powodzonka życzymy;)
ktosia 2015-03-19 18:24:36
Czytam i rozumiem z wielu wpisów tyle, że się nie sprzedaje, że nie rotuje, że Pani nie chce zamawiać, albo że z Mambą przegrywają, czy Alpenliebe takie kiepskie i nie rotuje... Problem w tym, że wszyscy którzy to piszą wystawiają sami sobie cenzurkę, takie mam zdanie bowiem skoro coś "się nie sprzedaje" to czyja to wina? Firmy? Czy Przedstawiciela? Nie rotuje coś co jest ewidentnym impulsem, to czyja to wina? Firmy? Czy tego, że nie wrzuciłam tego na "półkę" w odpowiednim miejscu przy kasie? Też jestem Handlowcem i szczerze jak się dobrze robotę zrobi to i efekty są, oczywiście nie twierdzę, że zawsze i w każdym przypadku, są oczywiście sytuacje, których nie da się rozwiązać np. samym ustawieniem produktu, jednak to ja jako osoba współpracująca z Kierowniczką w sklepie mam na to wpływ, nikt inny. Dlatego jak czytam, że do d..., nie sprzedaje się, nie rotuje, przegrywa z konkurencją, to zastanawiam się jak można samemu sobie wystawiać tak cholernie złą opinię. To jest forum o pracodawcy, ludzie, którzy szukają pracy nie chcą czytać czy komuś się chciało robić co do niego należy, czy że jest frustratem bo mu się nie udało w tej firmie, a raczej zapytać czy da się rozwijać, jaka jest atmosfera, itp. Nie mieszajcie ludziom w głowach. Ja niedawno szukałam pracy i na jakie forum o jakiejkolwiek firmie bym nie weszła to zawsze źle, źle, beznadziejnie, nie radzimy tu pracować, itp. Taki Polski zwyczaj - narzekać, narzekać i pluć na wszystko i wszystkich.
tasmi 2015-03-27 21:57:46
zeby bylo jasne, ok, pracuje obecnie jako ph, i dobrze mi idzie i ciesze sie z obrotu sprawy, przed przyjsciem do van melle tez pracowalam jako ph w innej branzy i rowniez dobrze mi szlo, no ale tu sie nie udalo..wiec ok, kto jest mocny niech daje do van melle;) ps. ostatnio na jednym ze sklepow juz jako ph innej branzy mialam okazje spotkac kolege z melle, on tez robil zamowienie, tzn chcial zrobic tye ze nic nie chcieli, smutno mi sie zrobilo bo przypomnialam sobie stare czasy i ten strach ze klapa, nic nikt nie chce, natomiast dziwnie ze mi sie udalo jednak cos tego dnia zamowic, mowie tu o innej juz fimie gdzie pracuje;) wiec mam bardzo łatwą prace bo zamowili
, w van melle zeby cos sprzedac trzeba byc lepszym niz ja;) pozdrawiam wszystkich ktorzy zaraz napisza ze bylam cinka;) wiem o tym dlatego juz pracuje gdzie indziej;)
pure 2015-03-31 13:24:17
Ja pracuje 2 lata i jestem zadowolona z pracy w PVM:)
Michał 2015-04-03 11:13:48
Witam ,
Jest ogłoszenie na pracuj.pl na stanowisko pH od sieci handlowych . Dlaczego szukaj ludzi z zewnątrz a nie ma awansu spośród pH od Detalu ?? Powie ktoś coś na ten temat ??
Stefan 2015-04-23 18:23:17
Ostatnio było bardzo dużo awansów wewnętrznych. PH awansowali na ASM-ów, bo zwiększono ilość obszarów, były awanse też w kanale nowoczesnym. Więc to, że szukają na PH to znaczy raczej dobrze a nie źle. Gorzej gdyby szukali na ASM-ów, bo wtedy byłby dowód na to, że nie awansują wewnętrznie.
zainteresowany 2015-07-10 17:17:41
Dostałem propozycje pracy jako PH.Czy ktoś może mi powiedzieć konkretnie jak jest w tej firmie.Jaka płaca na tym stanowisku,premia,narzędzia itd.proszę o jakiś konkret,bo wydaje się,że firma ok.pozdro
zainteresowany 2015-07-12 08:01:31
zawsze warto.nie wygłupisz się.w najgorszym razie cię nie zaproszą na rozmowę i tyle.pozdro
zed 2015-09-13 23:06:14
Był kiedyś w PVM taki jełop Błażej Gudaniec. Zaprosił wszystkich na spotkanie do Szczecina na 7:00. Dojazd w moim przypadku zajmował 2 godziny. Zebrał wszystkich przed swoim mieszkaniem na parkingu i powiedział : ile wam brakuje do planu? pewnie dużo? To zapierd..ać do roboty. Był w szlafroku... Tyle na ten temat. Na Wasze szczescie juz dawno go nie ma.... ale to moja zasługa :)
lol 2015-09-13 23:43:09
To chyba dawno bo nie kojarze goscia.
Krzysiek 2015-10-18 15:15:14
Bardzo mi sie nie podoba dzial rekrutacji.zaprosila mnie pani na spotkanie i najpierw zapomniala ze bylismy umowieni a potem zostawila mnie z testem do rowizywania i po jakis dwoch godzinach przypomniala sobie o mnie.juz ze dwa miesiace mija od spotkania i nawet smsa nie dostalem ze mi dziekuja.chyba w biedronce rekrutacja lepiej wyglada
1
Michał 2015-12-04 15:22:34
Ile można zarobić na stanowisku PH( jaka podstawa i ewentualnie premia) ,ile wizyt dziennie, jakimi samochodami jeżdżą, jaka atmosfera, jest sporo ofert na to stanowisko taka rotacja pracowników ???. Jak odpowiadać to sensownie i na temat.
tomek 2015-12-26 15:09:05
Odradzam ta firmę.zero szacunku do pracownika.beznadziejny dział kadr który zwalnia w pracownika w atmosferze terroru.zwalniając pani kadrowa nawet nie pamięta imienia pracownika to jest dopiero profesjonalizm.
1
wlkp 2016-01-18 23:03:25
Niedawno w małym Tesco w Nowym Tomyślu widziałem gościa utykającego lizaki w jakimś stojaku, nie był to pracownik Tesco. Było to rano, parking prawie pusty, myślę sobie jakim autem gościu lata, jedyne co pasowało do handlowca to... nowy, czarny Passat kombi? Grubo.
lucy 2016-01-29 01:56:59
Ciebie Bóg opuścił.
Perfetti Van Melle jest producentem i właścicielem marek: Mentos, Chupa Chups, Fruittella i Alpenliebe. Wiec nie pisz głupot ze oni z tymi markami pracują. Oni je stworzyli.

Firma jest zajebista. Kasa na podstawie zaczyna się od 3000 + system premiowy (ok 40%) co miesiąc. Premie za target i zadania. Atmosfera tez jest ok. A przynajmniej była tam pół roku temu zanim odeszłam. Jedyna wada ze w weekend tankuje się swoje paliwo. Ale nie mają GPS-sów.

2-3 lata temu poczyscili starą ekipę i od tamtej pory ta firma super sobie radzi. Nowa krew i super klimat. Szkoda tylko że jest już do nich dużo mniej ofert bo chętnie bym tam wróciła ale moje miejsce już jest zajęte.
u 2016-05-05 19:39:46
Co się tam u Was stało, że przedstawiciele zaczęli tak masowo odchodzić ?
Klos 2016-05-11 20:36:13
rozmowe o prace miałem z recepcjonistkom no szok. To jakaś pomylka
Roberrto 2016-05-23 16:58:54
Witam wszystkich pracowników Firmy Van Melle. Potrzebuję adres e-mailowy do dyrektora handlowego - może ktoś podać? Z góry dziękuję za pomoc.
wkurzony 2016-07-07 20:15:11
zmienił się system prowizyjny,mniej dostaję ok.500 netto rok do roku [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Zenek z zespołu muzycznego; ) 2016-08-03 15:48:21
tu się zgadza....a tak żeby cię jeszcze bardzie wq....ć tonapisze ze nowo przyjęcie pH dostają podstawy tak jak by byli bardzo dobrymi pH czyli tyle ile tzw starzy przedstawiciele ,mający wyniki i wiedzą jak tu się poruszać.nie rozumie tej polityki firmy ale wychodzi na to ze nie warto się wysilać. w niektórych przypadkach przyjmują ludzi tylko po to by byli....żenujące....kolesie po 1,2 zwalniają się, a tu żal im podnieść podstawę. a propo nowych 3,3-3,6 podstawy....bez komentarza....fachofcuf;) teraz biorą...a jak mają fachowców to się ich pozbywają bo szkoda im ich finansowo odpowiednio zmotywować. ogólnie firma całkiem dobra,szkolenia itd. reszta to już kwestia jak zarządzającego zespołem.
1
ojtam ojtam 2016-08-17 21:20:53
drodzy, ewentualni, przyszli pracownicy tej firmy ,których jest tu garstka informuję ,że po przejęciu tej firmy dwa lata temu przez Kompanie piwowarską wszystkie wpisy są tu zmanipulowane a niewygodne usuwane.Poczytajcie proszę jak o brzmi: " oferują służbowy samochód, telefon. Można liczyć na umowę o pracę, także oferta naprawdę godna polecenia " , "samochód słuzbowy to dają nówki sztuki nie jakieś starsze moedele, wiec bezpiecznie nimi jeździć " , "bo to co piszesz mi się podoba, szczególnie fakty samochodu służbowego " i można by jeszcze wklejać inne...siedzi Pani z Panem z Mentosa i piszą te bzdury po nocach. Na szczęście główny mieszacz już nie pracuje w PVM i w swojej nowej firmie Coty niestety też nie pracuje hi hi, może to przestroga dla wszystkich managerów...
Tak, ble, ja 2016-09-07 02:45:56
Tak czytam i własnym oczom nie wierze co wy tu tak serio wypisujecie. Przecie w całości to jest prawdziwy dramat , bardzo duże luki w komentarzach (no chyba że sezon:)) Tak płacą oczywiście w terminie lecz co do prowizji to tak samo jak ja nikt nie wie za co można zarobić. A nowi pracuje zapewne nad tym jak zrobić optymalizację naszych zarobków - wiec nie przejmujcie się i startujcie do pracy za dobrą podstawę nawet na 3 miesiące bo dłużej to już na własną odpowiedzialność np. sprzątając lasy zamiast sprzedawać i pracować na swoją premię. Ciekawe czy to przepuszczą :)
tango 2016-09-07 09:57:36
a to nie ma tego jakoś wyraźnie opisywanego w podpisywanej umowie o pracę za co konkretnie system premiowy przewiduje dodatkowe wynagrodzenie? a jak ktoś szuka, to sales area managerów chcą nowych teraz
Perfekcyjny 2016-11-05 02:36:00
no proszę chyba dh z KP zabrał komentarze we własną dłoń i od września brak wpisów.
Czy oby na 100% tylko jak mam problem z tymczasowym pracodawcą ?
Ogólnie polecam lecz zanim podejmiesz decyzję grubo zastanów się np. nad tematem czy oby masz szefa lub o ile go masz to czy on jest skierowany w twoim kierunku czy go ni ma ?
Zostaw swoją opinię o Perfetti Van Melle Polska - Tarczyn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Perfetti Van Melle Polska