brak logo

Perfetti Van Melle Polska

Tarczyn

Opinie o Perfetti Van Melle Polska

wlkp 2016-01-18 23:03
Niedawno w małym Tesco w Nowym Tomyślu widziałem gościa utykającego lizaki w jakimś stojaku, nie był to pracownik Tesco. Było to rano, parking prawie pusty, myślę sobie jakim autem gościu lata, jedyne co pasowało do handlowca to... nowy, czarny Passat kombi? Grubo.
lucy 2016-01-29 01:56
Ciebie Bóg opuścił.
Perfetti Van Melle jest producentem i właścicielem marek: Mentos, Chupa Chups, Fruittella i Alpenliebe. Wiec nie pisz głupot ze oni z tymi markami pracują. Oni je stworzyli.

Firma jest zajebista. Kasa na podstawie zaczyna się od 3000 + system premiowy (ok 40%) co miesiąc. Premie za target i zadania. Atmosfera tez jest ok. A przynajmniej była tam pół roku temu zanim odeszłam. Jedyna wada ze w weekend tankuje się swoje paliwo. Ale nie mają GPS-sów.

2-3 lata temu poczyscili starą ekipę i od tamtej pory ta firma super sobie radzi. Nowa krew i super klimat. Szkoda tylko że jest już do nich dużo mniej ofert bo chętnie bym tam wróciła ale moje miejsce już jest zajęte.
u 2016-05-05 19:39
Co się tam u Was stało, że przedstawiciele zaczęli tak masowo odchodzić ?
Klos 2016-05-11 20:36
rozmowe o prace miałem z recepcjonistkom no szok. To jakaś pomylka
Roberrto 2016-05-23 16:58
Witam wszystkich pracowników Firmy Van Melle. Potrzebuję adres e-mailowy do dyrektora handlowego - może ktoś podać? Z góry dziękuję za pomoc.
wkurzony 2016-07-07 20:15
zmienił się system prowizyjny,mniej dostaję ok.500 netto rok do roku [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
Zenek z zespołu muzycznego; ) 2016-08-03 15:48
tu się zgadza....a tak żeby cię jeszcze bardzie wq....ć tonapisze ze nowo przyjęcie pH dostają podstawy tak jak by byli bardzo dobrymi pH czyli tyle ile tzw starzy przedstawiciele ,mający wyniki i wiedzą jak tu się poruszać.nie rozumie tej polityki firmy ale wychodzi na to ze nie warto się wysilać. w niektórych przypadkach przyjmują ludzi tylko po to by byli....żenujące....kolesie po 1,2 zwalniają się, a tu żal im podnieść podstawę. a propo nowych 3,3-3,6 podstawy....bez komentarza....fachofcuf;) teraz biorą...a jak mają fachowców to się ich pozbywają bo szkoda im ich finansowo odpowiednio zmotywować. ogólnie firma całkiem dobra,szkolenia itd. reszta to już kwestia jak zarządzającego zespołem.
1
ojtam ojtam 2016-08-17 21:20
drodzy, ewentualni, przyszli pracownicy tej firmy ,których jest tu garstka informuję ,że po przejęciu tej firmy dwa lata temu przez Kompanie piwowarską wszystkie wpisy są tu zmanipulowane a niewygodne usuwane.Poczytajcie proszę jak o brzmi: " oferują służbowy samochód, telefon. Można liczyć na umowę o pracę, także oferta naprawdę godna polecenia " , "samochód słuzbowy to dają nówki sztuki nie jakieś starsze moedele, wiec bezpiecznie nimi jeździć " , "bo to co piszesz mi się podoba, szczególnie fakty samochodu służbowego " i można by jeszcze wklejać inne...siedzi Pani z Panem z Mentosa i piszą te bzdury po nocach. Na szczęście główny mieszacz już nie pracuje w PVM i w swojej nowej firmie Coty niestety też nie pracuje hi hi, może to przestroga dla wszystkich managerów...
Tak, ble, ja 2016-09-07 02:45
Tak czytam i własnym oczom nie wierze co wy tu tak serio wypisujecie. Przecie w całości to jest prawdziwy dramat , bardzo duże luki w komentarzach (no chyba że sezon:)) Tak płacą oczywiście w terminie lecz co do prowizji to tak samo jak ja nikt nie wie za co można zarobić. A nowi pracuje zapewne nad tym jak zrobić optymalizację naszych zarobków - wiec nie przejmujcie się i startujcie do pracy za dobrą podstawę nawet na 3 miesiące bo dłużej to już na własną odpowiedzialność np. sprzątając lasy zamiast sprzedawać i pracować na swoją premię. Ciekawe czy to przepuszczą :)
tango 2016-09-07 09:57
a to nie ma tego jakoś wyraźnie opisywanego w podpisywanej umowie o pracę za co konkretnie system premiowy przewiduje dodatkowe wynagrodzenie? a jak ktoś szuka, to sales area managerów chcą nowych teraz
Perfekcyjny 2016-11-05 02:36
no proszę chyba dh z KP zabrał komentarze we własną dłoń i od września brak wpisów.
Czy oby na 100% tylko jak mam problem z tymczasowym pracodawcą ?
Ogólnie polecam lecz zanim podejmiesz decyzję grubo zastanów się np. nad tematem czy oby masz szefa lub o ile go masz to czy on jest skierowany w twoim kierunku czy go ni ma ?
Gutek 2017-01-20 15:15
Szkoda, że nie ma żadnych nowych ofert pracy. Chyba, że tylko ja nie znalazłem. Może ktoś wie czy firma potrzebuje PH na Warszawę? Jakieś inne informacje?
Minia 2017-01-30 18:08
Fajni ludzie odchodzą... Szkoda, tego co było i jak było już nie wróci. Świętowanie sukcesów było rewelacyjne :-) opinir o pracodawcy zawsze są opiniami naszych szefów, a tych już nie ma tu gdzie byli. Są nowi - widać sterowani, z nadania. Ttyle w temacie. Dużo się zmieniło na lepsze dzięki tym, których nie ma lub co są ale na innej pozycji.
Minia 2017-01-30 18:09
Fajni ludzie odchodzą... Szkoda, tego co było i jak było już nie wróci. Świętowanie sukcesów było rewelacyjne :-) opinir o pracodawcy zawsze są opiniami naszych szefów, a tych już nie ma tu gdzie byli. Są nowi - widać sterowani, z nadania. Ttyle w temacie. Dużo się zmieniło na lepsze dzięki tym, których nie ma lub co są ale na innej pozycji.
Gabon 2017-02-06 22:48
Firma spoko a to , że są czasami jakieś kłopoty to proszę powiedzieć kto ich nie ma? Ważne żeby je rozwiązywać. Takie wpisy nie pomagają a przecież to chodzi o miejsca pracy?
Incremental:) 2017-02-07 23:32
no trafiłaś w samo sedno....nie ma mnie już chwilę ale poznałem wielu super ludzi -NIedzwiedz i spółka;) Red Rudolf:),ludzi z mazowieckiego,Gang MG :),wesoły samolot:)-to było mocne:)w Phafos było widać kto ciężko pracuje ,bo jak człowiek bawi sie do upadłego tak też pracuje....na całego,a tak tylko stara ekipa potrafiła się bawić,zarówno w terenie jak i w biurze-zdarzają się tacy:),Basia Ania,Tereza:)Luiza, itd...pracowałem w terenie.Niestety brak perspektywy rozwoju a w sumie nigdy mi jej nie dano,podjąłem decyzję o odejsciu...z dużym żallem ale jak ktoś kiedyś powiedział jedyną stałą są zmiany ;).Mam tylko nadzieją że kiedyś spotkam się ze starymi dobrymi znajomymi :).Fantastyczni ludzie oddający serducho na tacy, a takich ze świecą szukać.Może sami podajcie kto ostatni z rok wstecz co najmniej kogo wam brakuje?? Ja mogę napisać jedno ludzie się zmieniają ,przyjażnie zostają do końca życi.A co do PVMP- szkolenia ekstraklasa,warunki pracy i płacy -b.dobre bynajmniej tak było, a resztę atmosferę tworzycie Wy sami i Wasi przełożeni. Ja miałem ...REWELACYJNYCH asm,kolegów i koleżanki . Pozdrawiam PVMP a szczególnie Koleżanki i Kolegów z terenu.
2
Grażka 2017-02-12 17:50
Mam pytanie, może ktoś będzie wiedział i podzieli się nią. Czy firma potrzebuje pracownika do raportowania lub administrowania baz danych? Kiedy widziałam taką ofertę i mam ochotę przejść do PVM bo są dobrzy. Czy zarobki w firmie są godziwe? Może jakieś dodatki?
bla bla 2017-02-13 00:14
dawaj, Chyba kogoś takiego akurat potrzeba.
Gargamel 2017-02-19 15:03
Słyszałem, że firma potrzebuje pracownika na ph a ponieważ mam o nich dobre info to może warto sie zgłosić?
Zuzanna 2017-03-01 08:39
Pracujesz w firmie Perfetti Van Melle Polska? Jak wyglądała Twoja rozmowa kwalifikacyjna? Podziel się wrażeniami! http://www.gowork.pl/rozmowy_kwalifikacyjne,2985,1,1
Zubi zubi zu 2017-05-27 22:51
gratuluje field menagera....:)po co wewnętrze rekrutacje jak już przed rozmowami było wiadomo- nie wiadomo skąd;)- bez konkursu kto wejdzie na stanowisko kara. Śmieszne to ale taki stan to od conajmniej roku trwa.To co ten ( wykasowane przez operatora mych palców ) zrobił w tej firmie woła o pomste.... do zarządu w Bredzie. Samą firmę oceniam bardzo wysoko- wyłączając co poniektórych szkodników;).
5
Zuzanna 2017-05-29 08:35
@Zubi zubi zu piszesz, że oceniasz firmę bardzo wysoko. Mógłbyś wymienić za co? Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jakim pracodawcą jest Perfetti Van Melle Polska.
Zubi zubi zu 2017-05-30 20:15
Zuzanno....o ile tak masz na imię a obawiam się że w ogóle nie jesteś kobietą,kim jesteś w tej firmie że zadajesz takie pytanie?
Zuzanna 2017-05-31 08:38
@Zubi zubi zu nie jestem związana z firmą Perfetti Van Melle Polska. Jestem pracownikiem gowork.pl i zależy mi na poznaniu tego jak wygląda praca w firmie między innymi dzięki Waszym opiniom.
zrezygnowana 2017-06-17 21:39
Jeżeli się nie poprawi szybko w PVM to ludzie zaczną odchodzić, a szkoda bo ekipa jest świetna
1
PH 2017-06-18 09:21
Cześć widziałem , że szukają trzech PH na łódzkie. Wie ktoś może jaką podstawę oferują netto? Na jednej stronie podane jest 2100 netto plus premia, a na innej 3000 zł netto plus premia?proszę o info
Z góry dzięki
Gregor 2017-06-19 08:39
Jakie warunki do pracy ma przedstawiciel handlowy? Jak wysokie są premie od sprzedaży? Jak sie pracuje?
Prawda 2017-06-23 11:40
To co wyprawia ... ze swoimi malutkimi "sierżantami" to jakiś obłęd. Nikt na to nie reaguje, sami zepsuli i zniszczyli tą firmę, zniszczyli wszystko co można. HR nie reaguje, dodatkowo firmuje tą konfabulację zarządcy. Pracownicy nie dajcie się omamić, już dobrze nie będzie. Odeszło wielu doskonałych ludzi. Nowi odznaczają się wzajemnie medalami i tyle w tej materii.
2
Prawda 2017-06-23 11:42
To co wyprawia ... ze swoimi malutkimi "sierżantami" to jakiś obłęd. Nikt na to nie reaguje, sami zepsuli i zniszczyli tą firmę, zniszczyli wszystko co można. HR nie reaguje, dodatkowo firmuje tą konfabulację zarządcy. Pracownicy nie dajcie się omamić, już dobrze nie będzie. Odeszło wielu doskonałych ludzi. Nowi odznaczają się wzajemnie medalami i tyle w tej materii.
8
Tresur 2017-06-23 20:13
Z tego co wiem to Perfetti Van Melle ma bardzo niewielkie zapotrzebowanie na nowych pracowników. Może jest teraz trudniejszy czas w firmie ale nie przesadzajcie nie jest tak źle. Sami wiecie, że ludzie są w firmie super więc tym bardziej byłoby szkoda.
Luna 2017-06-24 12:53
Trwają czystki w PVM i szukanie winnych obecnej sytuacji w całej firmie. Kolejni świetni ludzie odchodzą
4
Zuzanna 2017-06-26 09:04
Jak obecnie wygląda sytuacja w firmie?
@zrezygnowana
co takiego konkretnie musi w firmie ulec zmianie?
@Luna
Wspominasz o czystkach. Czy oznacza to zwolnienia pracowników? Piszesz też, że świetni ludzie odchodzą. Jaka jest tego skala? Co jest przyczyną takiej sytuacji?
żabka 2017-06-27 21:12
Ojcowie sukcesu z 2015 i 2016 r zostaja zwolnieni z pracy bo są niewygodni dla tej władzy . awansują ludzie którzy nie zasługują na to . wyniki tych osób nie wskazuja na to że sa dobrzy ale układy układziki robią swoje a podobno miał być koniec z układami . szkoda tego co było
2
Nick 2017-06-28 10:11
Brak kompetencji zasłania się pozbywaniem osób kompetentnych, tyle w temacie. Ludzie niekompetentni bez doświadczenia zostają kierownikami, PH odchodzą hurtowo, a dyrekcja zrzuca winę na wszystkich, tylko zapomina o sobie niestety.
7
ph 2017-06-29 21:40
Co wy wypisujecie???? Fakt, cele postawione są megaaa ambitnie ale nie dziwcie się kiedy firma rezygnuje z usług oszustów. Tak niestety to trzeba powiedzieć. Nie tolerują takich praktyk i nie pracują z nikim kto na takie sytuacje przymyka oko. Po prostu jak dla każdej korporacji ważny jest wygląd sklepów, zaangażowanie pracowników i uczciwość. Proszę nie nazywajcie ojcami sukcesu osób, które robią wyniki sprzedając produkty na 50% rabacie. Fakt, prywatnie to super ludzie ale z sukcesem nie mają nic wspólnego.
Nick 2017-07-01 17:40
Chciałbym Ci przypomnieć, że Ci nowi, do których zapewne się zaliczasz zaraz po przyjściu sprzedają produkty za 30% ich ceny i to oficjalnie informując wszystkich. Po drugie gdyby Ci starzy sprzedawali w takim rabacie, to chyba nie stać by było firmy na Grecję i nie nagradzano by oszustów jak piszesz o nich. 2016 rok był największym sukcesem firmy od dawna, od 2018 z nowymi menadżerami tekst porażka historyczna i doskonale o tym wiesz. Jak się wini kogokolwiek to tylko te Wasze nowe rozdanie. To nowi niw maja pojęcia o niczym, udają specjalistów, a wyniki są na poziomie 30% poprzednich lat. Co do złodziei i oszustkpw, bezwględnie takich powinno się zwalniać i to miało miejsce w jasnej Area. Reszta to konfabulacje, o których piszesz.
3
Franek 2017-07-04 18:48
Słyszałem sporo dobrego o firmie i mam zamiar aplikować. Czy mógłby ktoś napisać coś o atmosferze w firmie? Czytam opinie i jest ostra wymiana zdań, o co chodzi?
Obserwator 2017-07-11 17:09
Nie aplikuj szkoda Twojego czasu chyba ze nie masz pracy to wszystko jest dobre nawet PVM. Jak widac w powyzszej wymianie zdan za dobre wyniki ktore byly w ubieglych latach tez potrafia ludzi opluc a to juz daje do myslenia skoro firma bila wszelkie rekordy sprzedazy i zabrala pracownikow na mega impreze poza granicami kraju.
Jak cos poczekaj rok az mistrzowie 3kopert sie zmienia
6
zośka 2017-07-13 20:56
Sytuacja wróci do normy kiedy będą realne targety, tak jak w poprzednich latach. Jeżeli twój target rośnie o 50 % vs poprzedni rok, to twoja motywacja do pracy równa się zero. Czas wrócić do normalności i wszystko będzie ok. Nikt nie pracuje tylko dla pasji. PH pracujący w PVM są odpowiedzialni, bo większość ma swoje rodziny na utrzymaniu, co jest wystarczająca dla nich motywacja, żeby robić targety i brać premie, ale realne targety.
W poprzednich latach prawie ta sama ekipa PH, w takim samym składzie, robiła rekordy sprzedaży. Nie wierzę że nagle zapomnieli jak się sprzedaje
1
Bita 2017-07-14 21:43
Na razie otworzyli druga kopertę czyli ze ludzie są h.... a potem już tylko jedna czas spier....
Lutek 2017-07-14 22:55
Czy w firmie jest rzeczywiście trudna sytuacja? Może warto przyłożyć się do pracy żeby utrzymać miejsca pracy? Szkoda stracić pracę, dojdą dojazdy a teraz wiemy wszystko.
blablabla 2017-07-29 14:36
Kolego, nie wiem skąd Ty się urwałeś. Ale jeśli Firma daje przyzwolenie by realizować swoje cele na 50% rabatach i przy takim założeniu realizuje się historyczne wyniki to o czym Ty w ogóle piszesz. Tak skonstruowany jest rynek a Ci ludzie wiedząc o tym, doskonale się w ten schemat wpisywali, robiąc przy okazji zaj.... robotę. Niestety czasy się zmieniły i teraz jest inaczej, inni rządzą i wcale nie jest lepiej...
Ojcowie sukcesu odeszli (lub zostali zwolnieni) i to jest fakt!!!!
Ze starej Ekipy została już tylko garstka ludzi którzy widząc co się dzieje pewnie sami też zaraz uciekną i będą pisać historię gdzie indziej...
Nie zmienia to jednak faktu że lata 2015/16 były piękne! A OJCOWIE SUKCESU ODESZLI!!!!
6
Gustaw 2017-08-09 19:16
Myślę, że nie powinniście tak pesymistycznie patrzeć na firmę. Wszędzie zdarzają się okresy gorsze i lepsze, trzeba tylko umiejętnie działać.
Smerf 2017-08-09 21:17
Nie wierzę, że tak źle jest w firmie. Ludziom nie chce się pracować i zrzucają odpowiedzialność za swoje wyniki na innych. Czas wziąć się do pracy i wszystko będzie dobrze. Każdy target jest do realizacji. Potrzebna jest tylko wytrwałość i odrobina dobrej woli.
Kryspin 2017-08-13 19:02
@Smerf Zgadzam się z Tobą w zupełności. Niektóre osoby mają problem z uczciwą pracą i stąd biorą się negatywne opinie na forum. Ci którzy pracują z zaangażowaniem nie mają złej opinii o firmie a to coś znaczy.
Kenijskie Blanty 2017-08-13 23:48
Taaa....na firmę i ludzi z którymi było mi PRZYJEMNOSC pracować nie narzekam,pisze o Koleżankach i Kolegach z terenu,mogę dołączyć co poniektórych z biura...były ciężkie czasy lata 2010-2013 ale z zaciśnięte mi zębami robiło się plany sporadycznie ale imprezy ....:)najlepsze.Sporo dobrych ludzi odeszło przez politykę w firmie ...o awansach wiedziało sie:) zanim zaczęto rekrutację na stanowiska ...zenua .Koledzy i Koleżanki jechali podbić kartę obecności na rekrutacji
...masakra.A potem kierownictwo i hr dziwi się
że ludzie odeszli ...My widzieliśmy co się
dzieje ...nie jesteśmy głupcem jak co
poniektórym się wydawało .Ta czy siak ... firma godna polecenia , tylko tych co za sterem zmienić dh.
Janusz 2017-08-17 09:09
Żeby w firmie wszystko grało to pracownicy też muszą mieć swój wkład. Chodzi mi głównie o atmosferę jaką budują właśnie ludzie. Firma stwarza warunki do pracy ale żeby było miło to już nasza działka. Nie zwalajmy wszystkiego na kierownictwo tylko spójrzmy na swoje postępowanie.
Wrózbita Ma Ciej 2017-08-17 21:06
Januszu jak cie zwą....pracownicy którzy mieli swój MOCNY wkład w rozwój TEJ firmy w większości już nie pracują,i nie narzekali że jest żle tylko zapier@#$%^&li tylko pare osób decyzyjnych i "dziwne"zachowanie spowodowało że CI MEGAPRACOWNICY nie dali sobie wmówic że czarne jest białe a białe jest czarne. Awanse z "nosa wyjęte" demotywujące pozostałych- może taka strategia by wychować sobie swoich ludzi....ach ten "nieokiełznany menedżment";)Byli Koledzy którzy poświęcali swój czas prywatny przeznaczony dla rodziny na firmę piszę tu o pracy w godz.wieczornych po 18tej gdzie stojaki się wstawiało bo za dnia szkoda czasu czasami całą grupą jechaliśmy by zrobić PSD a i tak zajmowało to parę godzin. Czy uważasz to za brak poświęcenia dla dobra firmy???A może to nie Prawdziwi Handlowcy dbający o Swój i Firmy wizerunek byli,tylko idioci poświęcający swój czas????
Januszu albo jesteś chwilę w firmie i próbujesz wcisnąc korporacyjną gadkę i nie wiesz co na rejonie się dzieje,albo jesteś nowym w biurze i dziobiesz....Ale ocenę sytuacji pozostawiam inteligentniejszemu i rozumniejszemu:) Jest takie mądre powiedzenie....gadaj gadaj ja posłucham;). w rumpologa sie bawisz kolego.
Gregor 2017-08-20 12:40
Praca w korporacji nie należy do lekkich, to fakt. Jak jesteś dobry to chwalą i płaca dobrze, jak nie masz wyników to przykro ale....
Zuzanna 2017-08-22 14:14
W sieci pojawiło się klika aktualnych ofert pracy, między innymi na stanowisko Key Account Managera - kto był ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej w Perfetti Van Melle Polska? Jakie pytania usłyszeliście? Czy coś szczególnie Was zaskoczyło? A może macie jakieś rady dla przyszłych kandydatów? Chętnie dowiemy się od Was więcej.
Zostaw swoją opinię o Perfetti Van Melle Polska - Tarczyn
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Perfetti Van Melle Polska