brak logo

Alumetal S.A.

Kęty

Opinie o Alumetal S.A.

359 2010-10-27 19:43:35
do bani
2
xxx 2012-08-01 00:46:31
mieszkam i pracuje w nowej soli w zakladzie alu metal. [usunięte przez moderatora] moim zdaniem to co tu sie wyrabia przechodzi wszelkie pojecie godnosc czlowieka itd . Jestes nikim a ludzie ktorzy pozakładali białe kaski sa jak psy ..............gryza msza sie i sa na kazde skinienie kierowniczka[usunięte przez moderatora] [usunięte przez moderatora] gzie inspekcja pracy [usunięte przez moderatora]!!!!!!!!!!!!!!!!!!! robia co chca i tyle!!!!!!!!!!!!!!![usunięte przez moderatora] niepoleca w zadnym przypadku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2
mars 2012-11-07 18:39:49
nooo i zaczęło się nowa sól zaczyna wybrzydzać mają za dużo pracy noo noo a strefa przemysłowa zaczeła sie rozrastać to i ludziom w głowach sie przewraca ale robolom zawsze jest źle na budowie źle w zwykłym zakładzie źle tylko świadczenia chcieli by brać a co społeczeństwo ma robić na biedotę o nie warszawa nie bedzie za to płacić jak również kraków poznań niech jadą za granicę bedą narabiac u niemieckiego rolnika w szparagach albo w ogórach gratuluję nowej soli strafy przemysłowej a ci co im sie nie chce robić to do portu nowo solskiego kamienie przebierać
2
kopytko 2014-02-12 21:16:39
To jest największy truciciel w Polsce południowej.Trują pracowników i okolicznych mieszkańców,nie działają odciągi i odpylnia,cały dym (czad, pył)wypuszczany jest na halę a z hali powoli ucieka przez świetliki w dachu na okoliczne pola i mieszkańców!!!!!!!!! zarobki jak w sklepie a to odlewnia!! pracujemy coraz więcej a premia coraz mniejsza!!!!! A dyrekcja się bawi na to pieniądze są!!!!!(usunięte przez administratora)
3
Ap 2014-03-18 02:01:25
Lekko bucowe szefostwo, firma średnia.
4
edek 2014-08-09 19:40:47
Niema tu żadnych czujników, nawet temperaturę na gazowych piecach topielnych, mierzy się wizualnie!!!!!Wielu nie potrzebnych pracowników, ale jeden ma żonę w ochronie środowiska, drugi tatusia w PIP no i tak to się ciągnie!!!!Ostatnio dali podwyżkę 30 groszy brutto to jest śmiech ,a poza tym nie wiemy gdzie lokować te pieniądze tak dobrze zarabiamy ha ha ha ,jak sprzątaczki!!!!!!!!!!!
5
kaktus 2014-09-14 12:38:35
Ostatnio wprowadzili niewolnictwo!!!! Zmuszają ludzi do obsługi pieca bezpłatnie,podczas pracy na własnych stanowiskach pracy.Oszczędność na pracownikach a prezesi opływają bogactwem!!!!!!!!!!!!
2
rikoko 2014-11-17 12:27:26
ty riko jesteś z zarządu i wszystko na temat!!!!!!!!!Poza tym w grupie ęty pracownicy przyjmowani z firmy Marchan ,dostają stawkę 16 zł na godz. W alumetalu 12zł a warunki pracy nieporównywalnie gorsze!!!!!!!!!! ostatnia kontrola Bhp i ochrony środowiska parodia dostajemy polecenia wyłączć piece nie ładować ich podczas audytu,bo nie działa odpylnia!!!!!!!!!!!!!
1
rikoko2 2014-11-20 15:00:02
w grupie kęty na święta pracownicy dostaną, po owocnych rozmowach ze związkami,od 18oozl do 3000 zł. A w alumetalu jak zwykle od 180 do300 ,bo tu nie ma zwiazków tylko biuro podróży !!!!!!!!!!! A ponadto zarząd musi mieć kasę dla siebie,niewolnicy przeboleją.Dostaniemy jak zwykle kawałeczek karpika i kubeczek barszczyku max 4zł na jednego,no i życzenia noworoczne-bezcenne!!!!!
1
prezes 2014-12-21 19:28:50
Ostatnio pracownicy niby wsparcia produkcji wraz z dyrektorem alumetalu,urządzili rajd samochodem służbowym po okolicy Kęt,i jadąc z nadmierną szybkością wypadli z drogi ,uderzając w przechodząca starsza kobietę.Kobieta leży w szpitalu w stanie ciężkim,i co na to prezesi właściciele alumetalu , i samochodzik rozbity ,zwykłego pracownika na pewno by ukarali i musiał by pokryć wszelkie koszty!!!!!!!!!!!!!!!!!
2
cuś 2014-12-21 19:39:29
Mamy pytanie do prezesa alumetal i właścicieli. Kiedy wreszcie przestana truć swoich pracowników , i zrobią prawdziwe odciągi spalin i nawiewy powietrza,dotychczas jak jest jakakolwiek kontrola w zakładzie,wyłącza się piece na czas trwania powyższej .Nawet ja chodzi zarząd robi się to samo,czyżby zarząd o tym nie wiedział czy tylko udają!!!!!!!!!!!????
1
baba 2014-12-21 19:55:05
Mamy wiele materiałów , nagrań i zdjęć,i będziemy je dostarczać do niektórych Telewizji i do gazet,będzie my też pisać skargi na pracowników Kętskiej ochrony środowiska za nie zauważanie trucia okolicznych mieszkańców!!!!!!!
3
ms.... 2015-02-07 20:40:32
kopytko ty może idź pracować do lasu tam bedziesz miał świeże powietrze przy wycince drzew wszedzie wam źle zakładajcie własną działalność i zobaczycie jak dobrze jest do roboty i koniec ciągle wam źle chore społeczeństwo
2
jaz..... 2015-03-16 12:47:28
Produkcja to swoja droga ale w biurze tez bajzel. Kierownicy sie szanuja i maja gdzies robote a pracownicy jada na maxa zeby bylo zrobione i tak Kety obrabiaja tylki dla wszystkich zakladow. Delegacje to jakas farsa, chyba jedyna firma gdzie doplaca sie do delegacji. Wynagrodzenie marne chociaz przy kazdej probie pojscia o podwyzke Zarzad rekami Kadrowej udowadnia jak swietnie sie tutaj zarabia i jak cudownie wysoka jest premia. Ponadto lepiej siedziec cicho i nie pokazywac ze sie jest kumatym bo bedzie sie robic wszystko. Sieroty i usluzni poddani maja sie tutaj znacznie lepiej niz inni i nie musza tak ciezko pracowac. Jezeli ktos uzyje argumentu- maja rotacja pracownikow w biurach to motywacja nie jest super kasa a lenistwo.
3
lolka 2015-06-17 16:31:41
Witam, podpisuje sie pod opinia poprzednika. Zarobki marne, biuro w Ketach owiane taka atmosfera jakby kazdy zarabial tam niewiadomo jakie kokosy ale wcale tak nie jest. Spolka bogata, biuro w Ketach ciezko pracuje a cala kase zwija Zarzad ewentualnie kierownictwo jak zarzad rzuci jakies ochlapy. Praca w biurze owszem w milej atmosferze ale stresujaca, ciezka i wymagajaca. Kierowniczka DH dorabia na wczasy na delegacjach i intensyfikuje wyjazdy przed wakacjami - byle w euro, w Zakupach jezdza tylko najmlodzsi bo swietym krowom nie chce sie ruszyc tylka. A wzorem sa Panie w ciazy ktore urodza w pracy bo takie poswiecenie podoba sie Prezesowi.
Konieczna jest wspolpraca z innymi zakladami, o ile kierownictwo Gorzyc juz jest OK o tyle w Nowej Soli jest team [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w postaci Kierownika Zakladu i Logistyki a wkrotce znowu Jakosci bo wroci ta, na ktora wszyscy czekaja... Ogolnie nie polecam - wyzysk i farsa zarowno na produkcji jak i biurze.
2
włodek 2015-06-26 14:17:25
teraz zaczyna się spotkanie z prezesem na żądanie prezesa,my wiemy o co chodzi... będzie robił z pracowników głupców ,będzie płakał że nie ma zysków dolar stoi wysoko ,pracujemy z zerowym zyskiem,a pracy coraz więcej!!!!!!!!!! Jak jest dobrze to też nie ma zysów!!!! żeby tylko nie dać podwyżki !!!! proponuje zwolnić tych trzech nierobów co to niby mają pomagać w produkcji !!!!! obniżyć sobie zarobki prezesie i nie wyrzucać pieniędzy w błoto ,za niby odciągi na hali produkcji (okapy kuchenne) i za toomorow do niczego sie nie nadające!!!!.Brak zysków to tylko i wyłącznie wina zarządu i dyrekcji wy żerujecie tylko na pracownikach!!!!!!!! A związków zawodowych brak reakcji siedzą biorą pieniądze z zakładu pracy i od pracowników,i nic nie robia!!!!!!!!!!!!!!
2
lolka 2015-07-01 15:10:03
erek, Spolka T+S to jest zupelnie inna bajka niz Alumetal. Mala spolka produkujaca/ sprzedajaca chemie dla przemyslu hutniczego. To nie jest to samo biuro co z mojego posta ale zapewne jest podobnie. Jezeli chodzi o Specjaliste ds. Handlowych tam, to szukaja regularnie bo malo kto chce przyjsc za tak male pieniadze a jak juz przyjdzie to nie zostaje dlugo bo spolka ma 2 biura, zupelnie inna renome niz Alumetal i do tego bardzo silna i profesjonalna konkurencje.
mtjo 2015-10-02 13:26:05
Nowa Sól to typowa rodzinna firma. Najlepsze jest to że oni myslą ze nikt nie widzi tych wałów począwszy od tego brygadzisty magazynu który chodzi jak chce ( ale wiecznie zapracowana kadrowa i tak przeklepuje wejscie wyjscie żeby się zgadzało) idąc dalej pracowników którzy sa glęboku w d.. kier logistyki( mega kwalifikacje , gume zuje profesjonalniehmmm może na sztrymie jest ???)jak nawet cos rozwala to i tak ujdzie płazem.co do kier log szacun że taki diament wyłowiliście po prostu sztrzał w dziesiatke ale dobrze ze ma sekreterka bo by nawet maila nie umiał napisać.kj nerwus krzykacz i opier [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] komu popadnie - a potem razem wózkami smigają. produkcja mistrzu poł dnia się snuje bez celu po prostu góru zarzadzania. tak dalej :) ale lepiej miec pakiety który beda robic i sie nie odezwa niz normalnych pracowników.ciekawe dlaczego taka rotacja jest na dl? a i może sie przyjrzyjcie jak sa palety sprzedawane. czy tylko palety jadą poza zakład. o kier zakładzie no cóż nie bede pisac bo szkoda moich palców. przcował tu ale juz nie pracuje na szczescie
7
PIS 2015-12-08 23:03:34
Witam wszystkich zainteresowanych no w końcu ludzie zaczynają działać w Alumetal Kęty niestety wladza mysli ze jest mocna i dalej traktuja ludzi jak 0 jak zaklad stanie na pare dni to zobaczymy kto bedzie 0 prowadzimy rozmowy z Nowa Sola staniemy w odpowiednim momencie i przekupieni LUDZIE juz nie powiedza ze jest wszystko ok KETY POZDROWENIA- NOWA SOL
3
ABC 2016-07-16 07:48:27
Syf, kiła i mogiła. Smród z tego "zakładu" unosi się na sąsiednie. Jedyne co mogę powiedzieć to, żę pracują tam głupcy którzy umrą na raka płuc. To można wywnioskować z smrodu który unosi się w godzinach nocnych z tego kołchozu.

A teraz mała ciekawostka dla niedowiarków:

"Powstające podczas spalania plastików dioksyny są związkami chemicznymi, które nawet w śladowych ilościach są niebezpieczne – są one 10 tys. razy bardziej trujące od cyjanku potasu jak np. TCDD - najsilniejsza z dioksyn. Związki te są rakotwórcze, działają mutagennie, naruszają strukturę kodu genetycznego, obniżają odporność immunologiczną, osłabiają proces wzrostu i powodują zaburzenia neurologiczne i hormonalne, powodują poronienia i wysypki alergiczne."

Powodzenia tym którzy tam chcą pracować :>
2
derektor:) 2016-08-23 20:51:01
(usunięte przez administratora)firma dotyczy Kęt ,no stało się pracownicy się zwalniają nie ma kto pracować .Teraz najmądrzejszy dyrektorek ze swoimi pieskami niech podwija rękawy i zapierda..ć raze z zas...ym zarządem !!!!!! Nie zmuszać pracowników (niewolników) do pracy na dwóch a nawet trzech stanowiskach na raz .Albo płacić za dwa stanowiska!!!!!Tu ludzie po 35ciu latach pracy nie mają nawet 20 zł na godz, to jest kpina !!!! teraz pracownicy będą się zwalniać lawinowo zostaną tam tylko stare dziadki!!!!!!!!!!! ha ha ha, powykrzywia wam mordy!!!!!
4
4r5tgssss 2016-09-03 12:04:15
Wczoraj wieczorem do pracy szedł nasz kochany brygadzista :), złapali go na bramie, miał tylko 05 promila alk,w wydychanym powietrzu!!!!!!! brawo ochrona, łapią nie tylko pracowników!!!!!!! Jesteśmy ciekawi czy wobec niego wyciągną takie same konsekwencje jak wobec zwykłych pracowników!!!???? Bo inaczej zaangażujemy w to związki zaw, i opinię publiczną!!!!!! Miał zostać kierownikiem i co?????
2
derektor :) 2016-09-19 12:24:13
Widząc że ludzie się zwalniają z pracy i nie ma kto pracować, nasi władcy i panowie, raczyli zrobić nam podwyżkę . Jeden zł czterdzieści gr,podzielone na trzy raty przez rok.Tylko tak o podwyżce nie decyduje,ile się potrafi i kto lepiej pracuje tylko staż pracy .Nowo przyjęty 1,40zl stary pracownik 1/3 z tego.Tak teraz nowy pracownik po roku pracy będzie miał 16 zl na godz , a stary pracownik pracujący na wszytstkich piecach i urządzeniach po przepracowaniu powyżej 30 lat nie ma 20 zl na godz .O podwyżkach decyduje prezes bez konsultacji s kierownikiem zakładu i bez mistrza który bezpośrednio widzi jak kto pracuje.Tu najwięcej dostaje największy leń i obibok.Oprócz tego drugiej transzy nie dostanie ten kto ma L 4 pow 7 dni ,w tym syfie w którym pracujemy choroba po niżej miesiąca to jest wielki wyczyn. W sumie syf poniżanie człowieka i legalne trucie pracowników .Wielka pała dla prezesa!!!!!!!!!!!!!!!!!
2
@213# 2016-10-09 01:55:41
Jest mi zle í reszcie pracownikow !!! Kierownikiem nie chce zostac ,sam sobie kierownikiem zostan.Na pewno jestes z zarzadu ,í wiesz ze tű kierownik jest tylko po to zeby odpowiadac za jakies zdarzenia a oprucz tego nic nie moze.Tu rzadzi tylko jedna,osoba nieomylna i najmadrzejsza ,wielki prezes guru!!!!
1
@213# 2016-10-09 23:07:18
Apetyt to rośnie tylko zarządowi ,a my mamy tylko ochlapy ,i pracujemy w warunkach uragajacych człowiekowi .Bhp tu nie istnieje!!!!
3
nie 2016-10-10 20:18:27
Dla mnie ważne jest to żeby zarząd ,przestał nas okradać i stworzył normalne warunki pracy i płacy bo teraz zarabiamy jak sprzątaczki!!!!! W takim syfie w odlewni najniższa stawka powinna wynosić min 20 zł /godz!!!! teraz zarząd dał podwyżkę ,kosztem starych pracowników więcej dostali młodzi!!! Niech sobie prezes daje więcej młodym , ale własnym kosztem a nie starych pracowników!!!! Wypłata terminowa ma być po za tym nie robicie nam łaski!!!!!!!!!!
2
erst12 2016-10-10 20:34:21
Najgorsze że w tym zakładzie nie ma związków zawodowych i nie ma się kto zająć ty żeby warunki pracy i płacy nareszcie się zmieniły!!!!! Są jakieś( para związki )" ale to jest związek wzajemnej adoracji z prezesami,liżą du.ę prezesą !!!! i założyli biuro podróży ,zajmują się wycieczkami dla członków,żeby się członkowie nie powypisywali.Bo musieli by zpier..lać fizycznie ,do czego innego się nie nadają!!!!!!!!!!! A prezesiunio się cieszy ,bo nikt mu głowy nie zawraca i robi co chce!!!!!!
2
Pracownik 2016-10-11 11:37:14
Witam wszystkich pracowników:) Czy ktoś z pracujących jest może z Wilamowic bądź Pisarzowic? Albo orientuje się, czy ktoś z tych miejscowości dojeżdża? Prosiłbym takie osoby o kontakt marmus1989@o2.pl. Dzięki.
oakaaii 2016-10-11 11:55:42
No dobra ale czy oferta pracy dla ar junior clerk jest wciąż aktualna? Chętnie bym się załapał, bo pewnie za znajomość włoskiego na pewno doliczają jakieś fwuskłądnikowe wynagrodzenie. Ciekawi mnie jednak to czy jest szasna, żeby teraz znaleźć zatrudnienie.
Zostaw swoją opinię o Alumetal S.A. - Kęty
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Alumetal S.A.