brak logo

gallup polska

Ruda Śląska

Opinie o gallup polska

pani z Krakowa 2016-11-12 22:58:33
Pracowałam w Gallupie ponad dwa lata i powiem szczerze, że na początku było wszystko ok. Wspaniały team na projekcie "T-991" był do września... Wtedy zwolnili najlepszego TL na świecie! ;/ a wszystko po to aby uprzykrzyć życie pracownikom w późniejszym czasie. Zaczęło się od upadania Gallupa na rynku CC. Przegrany przetarg z jedną z firm energetycznych, drugi ledwo wygrany (który i tak nie zostanie już przedłużony). Obecnie zwolnili już kilka wspaniałych ludzi, kierowników, którzy pracowali kilka lat i byli odpowiednimi osobami na odpowiednim stanowisku. Wszystko po to aby zatrudnić innych i dać mniejszą stawkę oraz po to aby ułatwić wdrażanie co raz gorszych procedur, w których to pracownicy tracą najwięcej. Wcześniej była premia którą motywowała do pracy. Dzięki niej pracownik mógł zarobić 500-1000 zł na miesiąc więcej. Od wiosny tego roku najpierw wprowadzili beznadziejny program do obsługi telefonicznej klienta aby mniej płacić licencję (aby prezes mógł więcej mieć do swojej kieszeni). Latem przegrany przetarg czyli już mniej dochodów więc musieli jakoś ciąć koszty. Obecnie zabrali już nam system motywacyjny czyli nie ma motywacji do pracy czyli profesjonalna obsługa klienta UPADA!!! Konsultant ma obecnie wyrąbane na klienta i obecną panią kierownik, która jest nieodpowiedzialną osobą nie umiejącą panować nad emocjami. Nie mówię już o przekrętach i ciągłych zmianach agencji zatrudnienia celem uniknięcia podatków. Umowa o pracę nie ma zatrudnienia na stałe a umowa zlecenia nie ma możliwości przejścia na umowę o pracę (no chyba, że liżesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i jesteś kapusiem). Po ostatnich opiniach zamieszczonych w internecie odnoście pracy w tej firmie kazano pracownikom podpisać klauzurę poufności bo uważają, że to zagraża dobru firmie. Boją się prawdy, która może wyjść na jaw. Nie ergonomiczne krzesła, klimatyzacja zagrzybiała, sale nie dostosowane do tylu ludzi na raz. Sanepid i PIP powinni już dawno się zainteresować tym co się tu dzieje.
Gallup upadł!!! HR nie zna się na prawach i przepisach. Kobiety w ciąży wywalają z pracy (te z umowy zlecenia). Dobry czas Gallupa przeminął. Brak motywacji, brak konkretnego rozwoju, brak ideologii na dalszą pracę. Za pracownika od klienta dostawali ponad 20zł na przepracowaną godzinę a pracownik otrzymywał i otrzymuje nadal poniżej 10 zł/h. Patrzcie ile oni zarabiają! A teraz stracili jednego klienta firmy energetycznej i pieniądze się skończyły. Urwała się dojarka i tyle...
NIE POLECAM !!! OMIJAĆ ŁUKIEM!!!
ZAPRASZAM PIP I SANEPID DO KONTROLI !!!
32
nikt 2016-12-01 19:09:52
taki z pamięci :)

- Halo, czy ja rozmawiam z panem Mirosławem?
- Chyba nie.
- Chyba ?
- Sprawdzę ... no niestety nie.
śmieszny 2016-12-02 07:50:29
to chyba lepsze :)))


Prezes spółki giełdowej wzywa sekretarkę:
- Pani Halinko, jedziemy na weekend do Czech. Proszę się pakować.
Sekretarka po przyjściu do domu przekazuje nowinę mężowi:
- Kryspin, jadę z szefem w delegację. Biedactwo, będziesz musiał sobie jakoś poradzić sam.
Facio dzwoni do kochanki:
- Waleria, jest dobrze. Stara wyjeżdża na weekend, zabawimy się nieco.
Kochanka, nauczycielka matematyki w gimnazjum męskim dzwoni do swego ucznia:
- Kamilek, będę zajęta w weekend. Korepetycje odwołane.
Zadowolony uczniak dzwoni do dziadka:
- Dziadziu, nie mam korków. Mogę do ciebie wpaść na weekend.
Dziadek, prezes spółki giełdowej dzwoni do sekretarki:
- Pani Halinko, wyjazd odwołany. Pojedziemy za tydzień.
Sekretarka dzwoni do męża:
- Kryspin, szef odwołał wyjazd.
Facet do kochanki:
- Waleria, lipa. Stara zostaje w chacie.
Kochanka-nauczycielka do ucznia:
- Kamil, korepetycje o 10.00 rano w sobotę.
Uczeń do dziadka:
- Dziadziu, lekcje jednak będą. Nie mogę wpaść do ciebie.
Dziadek-prezes do sekretarki:
- Pani Halinko, jednak w ten (...)
2
zapracowana 2016-12-05 12:41:44
może z innej beczki ale w piątek usłyszany na sali tau :), pozdro dla nich:

Przychodzi do domu lekko podchmielony mężczyzna. W drzwiach stoi małżonka i od progu krzyczy:
- Staszek, piłeś!!
- Nie piłem kochanie
- Piłeś!
- Ale naprawdę nie piłem
- To powiedz Gibraltar
- Piłem
1
Polecam 2016-12-05 16:45:20
Ja polecam.
1
Haus 2016-12-08 21:19:11
Pracowałem na sprzedaży, tragedia wciskanie kitu
3
zadowlony 2016-12-09 08:02:28
jasneeee i wcale nie jesteś z konkurencji? :) i wcale nie piszesz hejtów na zamówienie? :)
Lola 2016-12-09 09:30:02
Prędzej ty piszesz dobre opinie na zamówienie...wszak rekrutacja trwa
1
Haus 2016-12-10 10:38:31
Haha jesteście śmieszni pewnie osoby z biura sie wypowiadają w taki sposób, gallup to porażka. Sprzedaż jest na niskim Poziomie jest zerowy system motywacyjny, w innych firmach chwala motywują a w tej firmie za 25 umów dziennie na projekcie tauron pytania dlaczego tak mało? Nie pozdrawiam tej firmy jedno wielkie dno! Wyzysk na pracownikach.
4
sarenka 2016-12-10 21:39:39
Pracowałam w Gallupie, potem się zwolniłam, bo nie wszystko mi się tam podobało , teraz mam koleżankę na Aig na sprzedaży ubezpieczeń (ja byłam na innej sprzedaży i innym projekcie) i da się tam zarobić, myślę czy do nich nie złożyć CV, ale teraz mają komplet, zresztą nie dziwi mnie to, rzadko da się tak zarobić,a dobra atmosfera też ma znaczenie. Na inne projekty widzę, że cały czas ogłoszenia, ale będę próbować jeszcze w styczniu i wtedy się wypowiem, bo teraz wiem tyle ile znajoma mówi, ale z jej słów wynika, że i z umową nie ma problemu i jest nastawienie na człowieka, zobaczę w nowym roku, trzymajcie kciuki żeby nie przyjeli :)
mniam 2016-12-15 09:12:18
a ja juz po rekrutacji, :) miła Pani, miła rekrutacja, miłe wspomnienie :) 5 stycznia ide na szkolenie.
anna 2016-12-15 17:34:26
skrypt na infolinii przychodzącej, nie polecam.
1
Kazik 2016-12-15 19:11:53
skrypt na infolinii wychodzącej nie polecam ;DDD syf bieda i ubóstwo.

1
hshek 2016-12-15 21:02:05
zapraszam do S8
Matata 2016-12-16 07:39:40
Do S8… jasne... Do dziś nie wyplacili mi całej premii... Gallupie jest konkret. Bardziej go polecam niż inne CC.
1
s8 - maskra 2016-12-16 09:20:26
wypad z forum, pracowałem w S8 i dziękuje, masakra, nie dość okłamują na kasie to jeszcze te ich umowy zlecenia z których nie można się w żaden sposób wymiksować!!

Ładnie to tam tylko marketing wygląda - jak akurat Pan "W" ma kasę albo mu kumple za sponsorują.

2
Hetera 2016-12-16 19:13:32
Smacznego :)
Michasia 2016-12-16 20:10:31
a wiesz czy szukają jeszcze? czy jak ktoś nie pracował jeszcze nigdy w sprzedarzy ubezpieczeń ma jakiekolwiek szanse? mam delikatnie mówiąc mieszane podejście do telemarketingu, ale szukam pracy, a tam mam blisko, ale obawiam się czy to dla mnie i czy sobie poradzę na rekrutacji, a co dopiero w pracy, kiedyś byłam na rozmowie w innym call center w Zabrzu, ale mnie nie przyjeli, myślisz że warto spróbować?
załamana 2016-12-16 20:29:26
Wymyślili sobie kolejne szkolenie z "lidowania" które trwa 2 godziny dla wszystkich bez wyjątku od skuteczności w tym temacie i premia miesięczna za produktywność to już historia w tym miesiącu, bo w statystykach jest to traktowane na równi z 2 godzinami jak przerwa, jestem z dnia na dzień coraz bardziej załamana, do końca roku będę siedziała na przerwie do maksimum a potem sama się zwalniam, bo szkoda nerwów i zero motywacji, ehh
1
Klaudia 2016-12-16 20:58:01
Nie martw się podobno coś z tym ma być zrobione....bo tak byc nie może....
Ania2016 2016-12-17 00:48:05
Żartujesz? Szkolenie wpływa na Tauronie na przerwę ? Jak tam pracowałam było chyba inaczej, na pewno przerwa ni e wpływała na produktywność, bez sensu, jeśli są obowiązkowe to wpływa na wynagrodzenie, rok temu jak tam się zaczepiłam było w miarę, ale z czasem coraz gorzej, tylko ten kto się pokazał (nie chodzi mi o wynik w pracy) był lubiany i doceniany
Pati 2016-12-17 08:45:04
Nie wiem jak wy ale dla mnie nowy rok =nowa praca :D
Now 2016-12-17 11:00:18
Cześć, aktualnie pracuję w S8. Szukam nowej pracy w innym callcenter. Czy w Gallupie jest lepiej niż tutaj? Nie wytrzymam tego udawania, sztuczności, oszukiwania na premii, odejmowania godzin pracy itd.
Czy są przyjęcia w Gallupie?
1
Endo 2016-12-18 12:21:05
Żeby w tej pracy coś osiągnąć trzeba lizać tylek, zerowy system motywacyjny albo po prostu system demotywacyjny korzyści tylko dla smietanki.
2
Święty Mikołaj 2016-12-18 17:46:38
Zadajcie sobie sami pytanie, jak nazwać pracodawcę który nigdy nie zrobił Wigilii firmowej, a paczkę dostanie tylko pracownik dla dziecka.
2
Klaudia 2016-12-18 19:15:23
Wigile firmowe były...wtedy kiedy jeszcze zatrudniał nas gallup i kiedy tylko była Ruda 1. Wigile były super, do tego była kasa dodatkowa na świeta. Teraz pewnie za duże koszty, za dużo ludzi i firemki, które nas zatrudniają kasy nie dadzą.
Zaborze 2016-12-18 21:58:24
Nie bredź. Jeszcze w oddziale w Gliwicach co roku była Wigilia z mega-wyżerką. Teraz firma ma 1500 pracowników (2 x Ruda, 1 x Sosnowiec). Chcesz to zrobić na jednej sali? Może na 10 rat? Ci co przychodzą na 16:00 mieliby przyjść wcześniej, czy może wziąć urlop? Co z projektami które muszą być na linii? Masz pomysł na logistykę przy TAKIEJ MASIE LUDZI - podejdź do dyrektorów i przedyskutuj temat. Na pewno cie docenią. W internecie każdy struga bohatera, a na sali pewnie siedzisz cicho jak mysz pod miotłą.
6
Frela 2016-12-18 23:13:12
Jak czytam te komentarze to przychodzi mi tylko jedno na myśl. PiSowska zmiana... Desperaci...

Pracowałam w innych CC. Tu serio nie ma źle. Nie spodziewałam się, że bez wykształcenia będę mogła pracować w godnych warunkach. Jak komuś nie pasuje niech się zwalnia i idzie pracować w handlu obwoźnym.
3
Mordka 2016-12-19 18:32:53
Pracowałem w Gallupie kilka miesięcy. Jak na pierwszą pracę miałem wrażenie, że dużo wymagają. Poszedłem do konkurencji. Wracam!
10
mordka 2016-12-21 20:12:55
Wróciłem. Jak to dobrze spowrotwm być w Gallupie.
7
bekacz 2016-12-21 21:26:05
właśnie bekam: beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeek
2
Termi 2016-12-30 12:22:58
beeeka hahaha komentarze piszą osoby z biura gallup-a


komentarze typu " wlasnie bekam" tylko po to by zasłonić falę krytyki!

to świadczy tylko o tym jak niski poziom pracy jest w tym dziadowskim CC! mialem okazje pracować lipa straszna.
3
Smi 2016-12-30 13:57:37
Nie pitol, ktoś beka bo ma dość czytania takich żałosnych wypociny, jak Ci się nie podoba to spadaj z firmy, a nie rób problemów innym!
7
Xxxxxxx 2017-01-03 17:02:46
czy to nowy system motywacyjny Gallupa?
ja 2017-01-03 20:26:00
popieram przedmówcę :)
Lupka 2017-01-03 22:52:45
Słusznie ludzie tak się nauczyli zrzędzić i oczerniać. Sami często źle pracują a jak muszą odejść to wtedy całą złość wylewają na firmę. Ja wiem że firma jest w porządku, ale jak wszędzie trzeba dbać o dobrą atmosferę.
10
złości 2017-01-04 18:21:07
Tak, przerwa kosztem produktywnosci. A pip mówi ze to dozwolone na cc.
1
Szefcio 2017-01-09 19:35:03
Hehe jedyna firma która ma wyłączone opinie na temat firmy, Kpina! jestem rozczarowany ze opinie wystawiają osoby z biura i ze robią wszystko by negatywne komentarze znikły chociaż jest ich mnóstwo!!! Dlaczego osoby się zwalniają co pracują w firmie po dwóch trzech latach? Bo to cc upada główny projekt tauron daje sankcje za niespełnione parametry przez co odbija się to na kasie pracowników
1
złości 2017-01-10 08:00:27
"Szefcio " A skąd ty masz taką wiedzę, czym się kierujesz pisząc takie rzeczy? Z tego co widzę to każdy ma możliwość pisania tutaj jak i również wylewania swoich żalów, przykładem tego jestem ja, Firma ma wiele za uszami ale nie ogranicza wolności wypowiedzi! Czużbyś był/byłą z konkurencji??

A ty niby nie możesz napisać, aaaa faktycznie nie ma twojego posta!
2
Szefcio 2017-01-10 18:52:00
Na fp na fb nie można dodawać opinii gdybym był z konkurencji to bym tyle nie wiedział ;)))
1
lovelovegallupowepochuju 2017-01-16 12:28:48
hahaha Przemek mistrzowski księgowy który na wszystko ma czas
zwłaszcza jeżeli potrzebujemy bardzo wazny dokument
3
Wiolettka 2017-01-16 13:22:55
Jak czytam te komentarze to stwierdzam, że jesteście wszyscy zwykłymi frustratami. Jeżeli nie pasuje to won do S8.
Mart 2017-01-16 13:28:23
Wojtek, który nie ma jaj by sam kogoś zwolnić. Zawsze innymi się wysługuje.
R 2017-01-16 13:30:17
Może ktoś powiedzieć dlaczego wywalili kierownika z Pogotowia?
Zoffellada 2017-01-16 13:32:25
Ja tam polecam tę firmę. Wróciłam po 3 latach. Trafiłam na fajnych ludzi i dobry projekt.
Wronka 2017-01-16 18:57:18
Ja serdecznie polecam. :)
Gosia 2017-01-16 20:18:58
Nigdy nie spotkałam się z problemami. Polecam.
Marianek 2017-01-16 20:21:01
To moja kolejna praca. Byłem w różnych firmach. Tu jest najlepiej. Konkretni ludzie. Kasa na czas. Otwarci ludzie. Warto. Można się czegoś innego nauczyć.
Ola 2017-01-18 07:25:25
Ja cały czas się zastanawiam co osoby, które tak narzekają nadal robią w tej firmie... Czemu nie znajdziecie innej pracy, co was tak tu trzyma? Przecież nikt was nie zatrzymuje! Skoro tu pracujecie to widocznie nic złego wam się nie dzieje, więc przestańcie srać do własnego gniazda.
4
123 2017-01-18 17:19:42
To chyba dotychczas pracowałeś w kebabie bo czasami na czas to nie zaletą a obowiązek. Ta konkretni w szegolnosci kierownicy z średnim i z brakiem kultury. Otwarci ludzie są wszędzie nawet w tranwaju. Wszędzie można się czegoś na uczy. Do pracy chodzi się po kasę a jak kasa jest lipa to w/w nie mają sensu.
Zostaw swoją opinię o gallup polska - Ruda Śląska
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie gallup polska