Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Kramel Invest


Oceniono 420 razy
stwórz własny profil firmy
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
Kramel Invest
Gliniana 6B
97-300 Piotrków Trybunalski
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zdjecie uzytkownika
mikołaj - 2014-03-17 21:15:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Łukasz, jeśli pracujesz w kramel to może uargumentujesz jakoś tą swoją opinię, bo taki tekst równie dobrze mogłaby napisać konkurencja.
zdjecie uzytkownika
Łukasz - 2014-03-18 13:58:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na szczęście już nie pracuję...

Napisałem kilka wyczerpujących komentarzy ale zostały usunięte !!!
Ale dwa powody dla których nie warto tracić czasu na firme Kramel mogę podać:
(usunięte przez administratora) 2 - Brak szacunku dla pracownika.
zdjecie uzytkownika
Łukasz - 2014-03-18 14:02:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zapomniałem dodać trzeciego ważnego powodu po podpisaniu umowy nie można się tak po prostu z Kramela zwolnić ,trzeba zapłacić "kare" tz. koszty szkolenia 3000zł obojetnie czy pracowałeś jeden dzień czy też 5 miesięcy.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-04-15 10:27:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktos moglby bardziej opisac prace vansellera? Wlasnie bylem na rozmowie o prace i czy faktycznie jest tak milo jak obiecuja? I czy ktos z obecnych vs moze sie wypowiedziec po podobno z regionu Gorzow Wlkp pracuja po kilka lat i nie narzekaja. Wiem ze nie jest to lekka praca ale czy idzie zarobic i czy idzie sie dogadac z kierownictwem
zdjecie uzytkownika
Łukasz - 2014-04-15 11:47:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba nie czytałeś opinii wyżej kolego
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-04-18 06:35:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czytalem, ale tamte posty nic mi nie daly bo nikt konkretnie nic nie napisal, tylko po jednym zdaniu. A chcialbym zeby jedna osoba sie konkretnie wypowiedziala
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2014-04-24 12:16:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Piszecie różne opinie jedne są prawdziwe inne napisane pod wpływem emocji.Prawda jest taka pracujesz na własnej działalności płacisz ZUS Podatki opłatę za samochód który musisz dzierżawić od firmy nie masz płatnego urlopu zwolnień lekarskich i innych świadczeń,a jeżeli jesteś na umowie t/w V1 to płacisz również za paliwo.Na chwilę obecną to wydatek:paliwo 1100 zł ZUS 1050 zł podatek różnie około 400 i dzierżawa za samochód 738 (płacisz raty leasingowe bez prawa pierwokupu) do tego trzeba doliczyć telefon który musisz mieć to jest kolejne 50 zł opłata księgowej następne 100-150 zł razem 3450 zł reszta jest wasz. Zapomniałem jeszcze dopisać o karach jakie są nakładane na vasellera za nie terminowe zebranie pieniędzy za przeterminowany towar (a zdarza się że dostajesz towar w krótkiej dacie bo masz cel do wykonania i martw się co dalej z tym robić bo magazyn tego nie przyjmie)a przy remanencie jeżeli posiadasz towar w dacie krótszej niż trzy miesiące płacisz za niego w cenie 100% ( nie odliczają ci twojego potencjalnego zarobku).Jeżeli natomiast klient nie zapłaci w ogóle zaległej faktury to vanseller zostaje obciążony połową faktury brutto w rozłożeniu na raty do 50% przez kolejne 2 miesiące(osobiście miałem takie dwa przypadki). Tak wygląda praca w tej firmie (usunięte przez administratora) nastawienie jest na duży zysk w krótkim czasie
zdjecie uzytkownika
Łukasz - 2014-04-24 21:18:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Potwierdzam kolegę wyżej bez emocji...ale teraz wszyscy dostają raczej umowę V2
zdjecie uzytkownika
garry - 2014-06-20 13:25:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To jaka jest podstawowa różnica pomiędzy umowa V1, a V2, głównie o to paliwo chodzi? V2 chyba jest lepsza tak? W ogóle po co kramel invest dwa rodzaje umowy, V1 to jakiś okres próbny?
zdjecie uzytkownika
vs2 - 2014-08-19 22:04:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,jestem na umowie v2 pracuję w KRAMELU 2,5 roku i jakoś nie marudzę. Jak zamykasz plany,a jest to możliwe to masz fajną kasę. Bardzo dużo zależy od RKSa jak trafisz na idiotę to długo nie wytrzymasz. Zarobki 3000-4000 na łapę po odliczeniu wszystkiego.
zdjecie uzytkownika
pomek - 2014-08-29 00:24:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie dość, że wiele zalezy od rejonu, to druga wazna rzecz - umiejętności. Nie dziwcie sie, że komuś udaje się w Kramel Invest zarobić dobrze, bo może się stara nawet przesadnie, czy nie ma życia prywatnego i może sobie pozwolić na pracę powyżej średniej godzinowej. Trudno wystawić łączną opinię o firmie, wazne jednak, że nie spada się do minimalnej krajowej, bo w innych firma to się zdarza albo człowiek po opłatach jest na zero.
zdjecie uzytkownika
Łukasz - 2014-08-29 20:37:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kolego a ty dyrektorem czy regionalnym jestes ? Tylko bez sciem
zdjecie uzytkownika
rappe - 2014-09-28 01:48:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziwią mnie tutejsze komentarz, spodziewałem się, że w firmie wiedzie się znacznie lepiej. Kramel Invest to przecież ogólnopolski lider branży FMCG na rynku spożywczym, holding spółek zajmujących się hurtowym handlem spożywczym oraz serwisem sprzedażowym (van-selling). Firma notowana w rankingu 500 Rzeczpospolitej, to już o czymś świadczy.
zdjecie uzytkownika
amoniak - 2014-10-14 16:56:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mało tego, Kramel Invest spółka z ograniczoną odpowiedzialnością S.K.A., to lider w dystrybucji produktów firmy Wrigley (producenta gum Orbit, Airwaves itp.) oraz MARS (producenta batonów: Snikers, Mars, Twix) w związku z dynamicznym rozwojem poszukują obecnie pracowników na stanowisko Przedstawiciel Handlowy / VANSELLER.
zdjecie uzytkownika
Kaśka - 2014-10-14 22:35:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zdjecie uzytkownika
mróz - 2014-10-17 22:37:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam mam pytanie co do firmy KRAMEL czy pracujecie jeszcze w domu ?
Chodzi mi o to że np. trzeba robić jakieś raporty wypełniać papiery itp. w domu
Czy cała praca zostaje w samochodzie
zdjecie uzytkownika
karola - 2014-10-24 20:18:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś może mi napisać jak przebiega te dwudniowe szkolenie w Piotrkowie.
O co tam chodzi i co może się przydać ?
Kramel Invest "Wywiad z Adam Melon - Koordynator Ds. Jakości w firmie Kramel Invest"
Proszę opowiedzieć krótko o początkach firmy Kramel. Sięgają one końca lat osiemdziesiątych poprzedniego stulecia. Firma powstała w 1989 roku, tak więc w tym roku obchodzi 25-lecie istnienia. Siedziba mieści się w Piotrkowie Trybunalskim, ale początki działalności miały miejsce w Łodzi. Stamtąd pochodziło też dwóch założycieli firmy, czyli Dariusz Krakowiak i Dariusz Melon. Od pierwszych liter ich nazwisk powstała nazwa firmy Kramel.   W tamtym czasie był to poc...
zdjecie uzytkownika
kandydat - 2014-11-04 17:06:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No dobra, ale co tam tak naprawdę jest takim problemem? bowiem jednak kramel zatrudnia pół tysiąca pracowników i cos tych ludzi tam trzyma. Piszecie, że sprzedaż musi wynosić około 3 tyś na dzień, to zapytam czego, batoników, gum? Chyba jednak ja ma sie dobra bazę klientów, to może być to do zrobienia, być może narzekacie, bo sie do takiej pracy nie nadajecie.
zdjecie uzytkownika
Marta - 2014-11-18 21:31:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
coś nie za duży ruch na forum, a myślałem że firma z taką ilością pracowników będzie przepełniona licznymi postami od aktualnych i byłych pracowników, które naświetlą sytuację aktualną na terenie firmy. Więc takie pytanko związane bezpośrednio z powyższym, czy warto próbować podjęcia pracy w Karmelu ?
zdjecie uzytkownika
aktywne forum - 2014-11-20 10:13:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Forum było by aktywne ale non stop usuwają komentarze. Jak lubisz harować za grosze to idź i pracuj tam
zdjecie uzytkownika
Xxx - 2014-11-21 09:48:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak skoro chcesz pracować dla idei możesz podjąć ta prace w super rodzinnej firmie jak mówi o niej RKS dla których liczy się kasa a nie człowiek zero szacunku praca od rana do wieczora jeździsz złomami do pierwszego rok pracy
zdjecie uzytkownika
sgor - 2014-11-23 12:50:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kasztanek - 2014-02-20 09:24:53]:
Witam,

Zostałem zaproszony na drugi etap z pracownikiem firmy. Stanowisko merchendiser mobilny. Mogę prosić o Wasze opinie o tym stanowisku? jakie wynagrodzenie (wiem, że działalność) jak wygladą naprawa samochodu (kto pokrywa koszty), czy są jakieś lojalki po podpisaniu umowy? np. zwrot kosztów a. Będę wdzięczny za każdą odpowiedzi.
zdjecie uzytkownika
olm - 2014-12-03 00:38:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy kandydat do tej pracy musi byc kompetentny ? za jakie grosze trzeba tam pracowac to znaczy te grosze to tak malo wyplacaja czy jakas inna sytuacja ? dlaczego ta praca jest w rodzinnej firmie kogo tam przyjmuja bez doswiadczenia czy z doswiadczeniem jak to wyglada czy przy rekrutacji sa jakies etapy w tej firmie?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Witam na rozmowie powinienem być jakieś 40min. Tak powiedział pan który ze mną przeprowadzał rozmowę .Co się okazało na rozmowę poświęciliśmy 100min. przy czyn nie żałuje . Bardzo dobra rozmowa pytanie podstawowe nie jakieś z kosmosu . Także polecam i bez nerwów.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Ada, - 2014-12-07 23:38:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam byłem na rozmowie wymagają podpisu weksla in blanco bez to jest nie bezpieczne poczytajcie sobie .
Podziękowałem takiej firmie
zdjecie uzytkownika
Pints - 2014-12-17 08:28:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hah, ciekawe ile osób udało im się w ten sposób złowić i co dokładnie potem znajduje się w treści umowy, którą rzekomo pracownik podpisał. Miał ktoś może z nimi taką sytuację i udało mu się jakoś ją pozytywnie rozwiązać? Podejrzewam, że zerwanie obowiązującej umowy raczej nie wchodzi w grę, więc co można wymyślić?
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kramel Invest
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Kramel Invest?
Zadaj pytanie
x