Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Kramel Invest

zdjecie uzytkownika
gowork - 2015-04-04 14:14:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Wesołych świat!!! Dla każdego - 20maili od firmy dziennie a na swieta ani jednego z życzeniami ........
zdjecie uzytkownika
Wrozek - 2015-04-12 01:48:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się, że trochę przeszadzacie. A jeśli chodzi o życzenia świąteczne no to może oni też chcą mieć chwilę spokoju od pracy raz na kilka miesięcy ?
zdjecie uzytkownika
Rokko - 2015-04-14 15:36:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, szukają RKS na Zachodniopomorskie - ktoś może podpowiedzieć jak wygląda praca na tym stanowisku. Mam lekkie obawy odnośnie własnej działalności.

proszę o konkretne odpowiedzi, zależy mi na rzetelnej odpowiedzi.
zdjecie uzytkownika
mały - 2015-04-16 07:54:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Osoba która chce się tutaj ztrudnić musi wiedzieć że, nawet jeśli będziesz osobą kreatywną i ambitną to po kilku miesiącach Ci się odechce, ciągłe podnoszenie planów, potrącenia i tysiące email z opiniami na temat pracowników (niekiedy dość ostro pojechani). Praca miniumum 9-10 godzin w terenie + praca w domu, odpowiadanie na email, liczenie utargów, pilowanie dokumentów itd plusem jest to że jesli jesteś pupilem kierownika to bedziesz miał łatwiej :) ale czy o to chodzi? czy o to by zrobić swoje i mieć za to zapłacone ?...
zdjecie uzytkownika
Kryśka - 2015-04-21 15:30:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [mały - 2015-04-16 07:54:32]:
Trzeba powiedzieć szczerze! ODRADZAMY!
zdjecie uzytkownika
Arturo - 2015-04-28 09:03:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Rokko - 2015-04-14 15:36:10]:
Zakładasz działalność. Dostajesz targety, które Twoja grupa musi wykonać. Jeżeli jesteś uczciwym człowiekiem to nim pozostań i znajdź normalną pracę. Tutaj staniesz się po pewnym czasie takim dziadem, że Twojej małżonce będzie wstyd wychodzić do lokalnych sklepów.
zdjecie uzytkownika
Oto-moto u uuu - 2015-05-02 09:39:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę, ze po trzech latach główny filtr trochę opini na temat swojego chlebo dawcy przepuszcza.
Prawda jest taka, ze aby zarobić to trzeba sie dostosować do warunków pracy w tej firmie czyli: wczesne wstawanie, długie godziny pracy, lizodupstwo, znoszenie obelg i kar finansowych, pilnowanie towaru, dokumentów, pieniędzy. Cała "góra" to jacyś ludzie, których usta wypaczone sa od ciągłych szyderczych, zakłamanych i zawistnych uśmieszków. Weksel i umowa to cyrograf. Masz prawo zapitalać i zamknąć "ryj". Praca ma rozwijać a nie upadlać. Pozdrowienia
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-05-09 14:22:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam pytanie jak w przypadku napraw samochodu w pracy PH. Badania techniczne? Firma rozlicza ?
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-05-09 14:23:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak w przypadku napraw samochodu, badań technicznych w pracy PH?
zdjecie uzytkownika
marek - 2015-05-12 14:52:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@nowy to już chyba trzeab indywidualnie ustalać z pracodawcą, może sa jakieś zniżki, może firma w całości pokrywa, nie wiem do końca jak to jest, może ktoś obecnych pracowników się wypowie. Wiem za to, że całkiem dobrze płacą u nich, bo patrzyłem po ofertach pracy i kwoty zczynają się już od 3 tysiecy.
zdjecie uzytkownika
cichy - 2015-05-17 15:52:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jak żyć panie prezesie za 2 tysiące ,jak zyc ma biedny robaczek.
zdjecie uzytkownika
mike - 2015-05-19 21:51:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
od pewnego czasu coraz gorzej targety co miesiac wieksze a kasa coraz mniejsza ogolnie dla starych pracownikow nie za dobrze nie polecam pracy tutaj
zdjecie uzytkownika
mike - 2015-05-21 21:03:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jezeli szukasz normalnej pracy to tutaj jej nie znajdziesz poszukaj czegos innego tutaj duzo obowiazkow a kasa mala
zdjecie uzytkownika
mike - 2015-05-22 21:03:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam w ostatnim czasie spora ilosx vs zlozyla wypowiedzenie pracy a firma nie nadaza zatrudniac i szkolic nowych vs a szkolenie raczej potrzebne gdyz przyjmuja tu kazdego od kelnera do fryzjera doswiadczenie nie potrzebne jak dla mnie to troche dziwne no ale coz zobaczymy jak w niedlugiej przyszlosci to sie odbije
zdjecie uzytkownika
halina - 2015-06-12 11:55:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@mike to że firma tak dużo zatrudnia to raczej dobrze, rotacja jest bardzo pozytywnym zjawiskiem. poza tym, skoro jest dużo miejsc pracy do obsadzenia i firma się rozwija, są pieniądze duże do wzięcia.skoro przyjmują bez doświadczenia to plus, więcej osób ma szansę się rozwinąć, poza tym branża FMCG to dzisiaj dochodowy biznes bardzo
zdjecie uzytkownika
stig - 2015-06-12 21:13:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
halinko kramel sie nie rozwija tylko nikt ci nie bedzie pracowal w takich warunkach
zdjecie uzytkownika
Stan - 2015-06-13 10:29:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
@halina

Nie pracuję w Kramelu, ale jak czytam wasze wypociny, to się za głowę łapię. Gdzie duża rotacja jest pozytywnym zjawiskiem? Jak firma ma dobrych i wyszkolonych pracowników, to po co ich zmieniać? Nowego pracownika trzeba wyszkolić, a i to jest niewiadoma, bo może się okazać że jest słaby, lub nie przykłada się do obowiązków i ktoś za niego musi część roboty wykonywać.

Duża rotacja jest tylko w dziadowskich firemkach wykonujących proste prace, bardzo słabo opłacanych i oszukująca pracowników. Jedni trochę popracują zwalniają się jak taki "byznesmen" zaczyna ludzi oszukiwać i wyzyskiwać, potem przyjmuje nowych "frajerów", i tak w kółko.
Takie zagrania są w różnych bantustanach i innych - kartoflanych republikach, a nie w cywilizowanych państwach i poważnych firmach, gdzie pracowników się szanuje i dobrze wynagradza.
Kramel Invest
Kramel Invest
"Wywiad z Adam Melon - Koordynator Ds. Jakości w firmie Kramel Invest"
Proszę opowiedzieć krótko o początkach firmy Kramel. Sięgają one końca lat osiemdziesiątych poprzedniego stulecia. Firma powstała w 1989 roku, tak więc w tym roku obchodzi 25-lecie istnienia. Siedziba mieści się w Piotrkowie Trybunalskim, ale początki działalności miały miejsce w Łodzi. Stamtąd pochodziło też dwóch założycieli firmy, czyli Dariusz Krakowiak i Dariusz Melon. Od pierwszych liter ich nazwisk powstała nazwa firmy Kramel.   W tamtym czasie był to początek gospodarki wolnorynkowej, a panowie zajmowali się stricte sprzedażą hurtową artykułów spożywczych: mąki, cukru, makaronu. Swoją działalność prowadzili na giełdzie handlowej mieszczącej się przy ul. Zjazdowej w Łodzi. Z biegiem czasu firma zmieniała profil swojej działalności i pomimo, że obecnie posiada w swoich strukturach oddział hurtowy – presselingowy, to w główniej mierze zajmuje się sprzedażą bezpośrednią – vansellingową. W tym momencie jesteśmy firmą ogólnopolską, zatrudniamy ponad 200 przedstawicieli handlowych w kilkunastu oddziałach   Zwykle proszę o opowiedzenie o siedzibie firmy, ale tutaj ze względu na specyfikę Państwa firmy z...
zdjecie uzytkownika
mike - 2015-06-13 15:19:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracuje tu od 7 lat na poczatku było dobrze.nawet b.dobrze ale gdzieś od 2lat zadowolenie coraz mniejsze kasy ledwo starcza od wypłaty do wypłaty plany realizuje co trzeci miesiąc gdzyz są nierealne do wykonanania
zdjecie uzytkownika
Ciekawy - 2015-06-26 15:53:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
dostałem dziś zaproszenie na rozmowę o pracę do firmy Kramel, rzutcie podstawami jaka kasa jak sie pracuje czy warto itp?
zdjecie uzytkownika
stig - 2015-07-03 20:37:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje w kramelu jako kierowca na przerzutach jak to czyta jakis policjant tomam prosbe niech sie piotrkowska policja weznie za te kramelowskie wraki bo strach w te graty wsiadac zeby kogos nie zabic
zdjecie uzytkownika
Mathew - 2015-07-06 22:27:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkoda mi to czytac ze macie tak zle:-) ja narzekam bo jestem wybredny ale 2 tys zeby dostac nie musisz sie starac nawet;)pracuje w kramelu i nie zamoerzam zmieniac poki co pracy .kto chce sie rozwiaj moze probowac a tu nauczysz sie sporo;) targety sa ppdnoszone jak wszedzie bo chodzi o rozwijanie a nie cofanie.Raz ciezko raz ciezej ale wiesz za co pracujesz
zdjecie uzytkownika
Igorro - 2015-07-08 19:13:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiem tak: nie ma co narzekać. Narobić się trzeba, ale tak jest w każdej prywatnej firmie, która nastawiona jest na zysk. Jak ktoś chce się poobijać to musi sobie załatwić pracę w urzędzie państwowym. Zarobki średnie: mało nie płacą, ale fortuny na pracy w Kramelu też nie zbijesz. Dużo zależy od organizacji pracy własnej: jak ktoś jest obrotny i potrafi sobie wszystko poukładać jak trzeba to będzie z tej pracy zadowolony.
zdjecie uzytkownika
jacenty - 2015-07-12 17:31:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przedstawiciel hadnlowy to cośco chce robić dla kramelu. czytałem trochęte wasze opinie, jak tak czytam to te opinie są na prawdę różne. Wniosek ogolny mam pozytywny, ale dobrze w ogóle że piszecie opinie o tym jak sięwam tam pracowało jak ja teraz szukam to niektóe firmy od razu odrzucam. a tu fajna branża i produkt też dobry do psrzedaży.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Witam na rozmowie powinienem być jakieś 40min. Tak powiedział pan który ze mną przeprowadzał rozmowę .Co się okazało na rozmowę poświęciliśmy 100min. przy czyn nie żałuje . Bardzo dobra rozmowa pytanie podstawowe nie jakieś z kosmosu . Także polecam i bez nerwów.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Airbag - 2015-07-13 14:18:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Firma jest ok pracuje tutaj długo. Wypłaca i jesli tylko ty ich nie oszukujesz i grasz fair to oni tez tak graja. Ale! Za duzo nowych pomysłow i ludzi na wysokich szczeblach ktory nigdy nie pracowali w terenie i nie maja pojecia na czym polega vanselling i panowie ci nie rozumieja ze nie jestersmy jedyna hurtownia we wszechswiecie i klient nie poczeka na nas miesiac zeby kupic gume na rabacie 0% panowie z 8 lat temu tak mozna bylo grac z klientem ale nie w 2015r. Fajnie by bylo zeby ktos otworzyl oczy i przestal utrudniac prace ingerujac w trasy tworzone przez doswiafczonych vs. Wiekszosci z nas zalerzy na zamykaniu planow i braniu 100%premii nie jestesmy tutaj dla zabawy tylko dla złotowek. Wiec panie x "uzdrawiaczu systemu" przestan psuc to co hula i nie tworz nowych nie przemyslanych pomyslów zeby tylko pokazac ze twoje stanowisko jest potrzebne! Pozdrawiam człowiek ktory chce pracowac tak jak sie pracowalo przed przyjeciem pana! Jakos wtedy kazdy vs mial z 5do10% wieksze wyniki..... czyli wiecej kasy dla firmy i dla vs i po obu stronach na koniec miesiaca byl tylko uśmiech!!! ":):):)
zdjecie uzytkownika
Dexter - 2015-07-23 23:08:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
SZCZERZE odradzam pracy w firmie Kramel w Warszawie. Brak szacunku ze strony kierownika i dyrektora (obaj nie mają pojęcia o pracy swoich podwładnych). Pensja słaba a premia nie zawsze, także nigdy nie wiesz ile będzie na koncie, a jak pytasz dlaczego tak mała to odpowiedź jest wymijająca, brak szans na podwyżkę. Na początek dają najniższą krajową dla nowych,a praca na trzy zmiany.Ciągłe żale i pretensje.Psychicznie idzie się wykończyć.Brak zaplecza socjalnego.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kramel Invest
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Kramel Invest?
Zadaj pytanie
alert