brak logo

Sizeer

Kraków

Opinie o Sizeer

X 2014-09-08 23:09:41
W 50 style Bielsko nie ma już starej ekipy przez regionalną zwolnili się a prezesi nic z tym nie robią
w 2014-09-09 21:38:03
Zarobisz 1300zł za stanie 12 g i podawanie butów powodzenia
o 2014-09-10 21:48:57
1300zl wpadnie na czas:)haha
x 2014-09-23 21:37:12
Na cały a jak inaczej!W Wawie max 1500zł powodzenia:)
nick 2014-09-26 19:58:07
Nie polecam. Bardzo mała kasa, ale Twoja decyzja. Pamiętaj mają korekty premii.
obiektywny 2014-10-06 11:23:50
Ja również nie polecam .Kasa tak mała ,że szkoda gadać a to czego się wymaga od doradców to jest jakaś masakra i do tego jeszcze ta beznadziejna regionalna na Śląsku -co ona tam jeszcze robi?.Omijać szerokim łukiem!!!
x 2014-10-08 17:52:22
Darmowe rzeczy w tej firmie dobre nawet buty pracownicze musisz sobie kupić co do kasy to ok 1270 zł na reke za 12 godzin stania w weekendy itd a wymagania program obsługi klienta itd a jak na śląsku odradzam przez regionalną pełny mobing
y 2014-10-09 17:10:11
Zgadzam się pełny mobing rodem ze średniowiecza! !!
x 2014-10-09 20:00:13
Ze średniowiecza to jest regionalna na śląsku już miała sprawę za mobing ale jak na Pana D przyszła pora to i przyjdzie na jego znajomych w tym Dm Śląska
y 2014-10-12 21:18:12
Mam nadzieję !!!
dajcie sobie spokój 2014-10-27 20:39:26
Powiem krótko.Tragedia.W biedronce płacą więcej i o wiele mniej wymagają.
Ta rodzinna firma to żenada.Tutaj nigdy nie będzie dobrze bo przez ostatnie 10 lat jeśli chodzi o zarobki to nic się nie zmieniło.Za to obowiązków przybyło jakby pensja przynajmniej trzy krotnie wzrosła.Pieniądze są tylko na otwarcia nowych salonów a pracowników dzięki którym się to wszystko kręci mają za nic.
Chcecie się przekonać nic bardziej prostszego.Aplikujcie !!!
Tylko przygotujcie się na brak życia prywatnego szczególnie w weekendy.
To na prawdę jest jakaś masakra ale w Polsce wszystko jest możliwe.Powodzenia!!!
... 2014-11-21 21:38:53
Jak ktoś jest śmierdzącym leniem i nierobem to narzeka i marudzi bo się nie sprawdził bo jest za głupi żeby pracować gdziekolwiek,owszem praca 11 ,12 godzin ale kilkanaście dni w miesiącu wolnych,kasa,,,,cóż jak osiągasz dobre wyniki to i pensja jest ok. To ile zarobisz zależny tak naprawdę od Ciebie. . .
x 2014-11-22 13:27:31
A co stało się z dyrektorem sprzedaży w migi nie wytrzymał ciśnienia i wyszedł zostawiając telefon i laptop ta firma to porażka nigdy
y 2014-11-26 21:43:03
to napisz ile zarabiasz za to stanie 12 g i podawanie śmierdzących butów?:)
1
e 2014-12-01 22:49:38
Nie śmierdzæ jak przyjdzie przepocony gościu i je założy:)stawka 1270 zł z premią:) zniżki 20% na wszystko i 40% na ich badziewne marki tyle zniżek powodzenia
1
e 2014-12-01 22:50:30
Nie śmierdzæ jak przyjdzie przepocony gościu i je założy:)stawka 1270 zł z premią:) zniżki 20% na wszystko i 40% na ich badziewne marki tyle zniżek powodzenia
Bella 2014-12-28 10:53:55
W tej firmie traktuje się pracownika jak śmiecia i niewolnika. Wykorzystają jak mogą, a po wszystkim, gdy nie jest się już potrzebnym to do widzenia. Buty, które tam są rozlatują się jeszcze przed pierwszym założeniem, a firma nic z tym nie robi. Pracownicy muszą za nie świecić oczami. Stawka śmieszna. Zniżki lepsze mają klienci niż pracownicy. Nieciekawe doświadczenie. Nie polecam.
mega 2015-01-02 19:42:38
Dyrektor w końcu uwolnił swój czas :))))
2
j23 2015-01-07 19:07:45
firma nie ma szacunku do pracownika, wiem bo tam pracowałam, żadnego zaplecza socjalnego, jedyną motywacją do pracy jest korekta premii która przy tak niskich pensjach jest bardzo odczuwalna. Pracownik zarabia tam około 1400 zł w Warszawie , fakt firma płaci na czas ale co z tego. Wymagania ogromne, nacisk na wyniki nie wyobrażalny wręcz nie do zniesienia. Częste niezgodności w dostawach którymi obciążani są pracownicy - zasada prosta jeżeli czegoś brakuje w dostawie następuje śledztwo kto wziął pracownik sklepu czy pracownik magazynu nawet kamery im nie wystarczają, żeby sprawdzić czy pracownik czegoś sobie nie schował pod bluzkę, zmiany personalne są tak częste że również utrudniają pracę poniekąd ludzie się sami zwalniają a drugim firma dziękuję i tak można pisać bez końca o tym cyrku. To co napisałam to wszystko prawda, pracowałam tam długo a teraz pracuję gdzie indziej i widzę różnicę choć wiadomo że idealnie nie jest ale odpoczywam psychicznie to najważniejsze
4
gall 2015-01-15 19:49:11
Czytając opinię na temat tej firmy przyznaję całkowitą rację, wiem bo pracowałam bardzo długo, co do ludzi z wieloletnim stażem to " konie można było z nimi kraść" taka ekipa!!! (niestety wiele już z nich nie pracuje, zostali tylko najbardziej wytrwali, pozdrowienia dla BIELSKA, CZĘSTOCHOWY, KATOWIC, CZELADZI, DĄBROWY, SOSNOWCA BYTOMIA tak przy okazji). Każdy pracę szanował i pracował z pełnym oddaniem i zaangażowaniem niestety takie " perły" zostały zniszczone przez osoby nie mające pojęcia o wkładzie i pasji tych ludzi w tworzenie regionu, a szkoda bo na tym tylko góra traci.
3
... 2015-02-08 01:23:30
Po pierwsze to śląska już nie ma!!!
I od razu widać, że opinię piszą barany, którzy już nie pracują. Teraz mamy region Katowice - tak do waszej wiadomości:
Jesteście kiepscy i warto to wreszcie przyznać, a nie wylewać żalów w internecie - zabrakło wam odwagi w realu czy co? Dramat. Szkoda, że was znałam i pewnie lubiłam. Ale w tej psychologicznej grze widać..., że bez sizeer'a nie możecie żyć - takie silne doznania, czy nie macie własnego życia??? Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. A wy widocznie do łopaty tylko... hehe. Pozdrawiam Tych co są normalni ... i mają swoje życie prywatne :)
Malina 2015-02-12 18:08:45
Byłam w sklepie w Pile,obsługa sklepu niemiła, wręcz nachalna!! Czułam się bardzo przytłoczona pytaniami jakie mi zadawała ekspedientka.Po kilkukrotnym "nie dziękuję..." atakowała mnie nowymi promocjami Na dodatek czułam się jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo cały czas za mną chodziła i spoglądała na mnie. Omijać ten sklep!
2
pracownica 2015-02-19 22:27:15
Kolejna dziewczyna odchodzi z 50style Bielsko to już 4 osoby poszukiwane do pracy .Bardzo dobry Sklep jak ktoś chce się zatrudnić i zajść w ciąże. Przyjmują wszystkich z ulicy rozmowa kwalifikacyjna to fikcja.
pracownica 2015-03-10 10:48:29
A jak ma być jak ze swoim tylko jeździ autem migu I nicnie robi
nietwojasprawa 2015-03-12 23:41:22
a co powiecie o regionie wrocław ?? proszę o opinie?
1
Wiola 2015-03-14 22:39:06
Sklep tragiczny nie polecam traktują ludzi jak śmieci rób wszystko i tak będzie źle a jak nie to cię zwolnia
olo 2015-03-21 21:19:41
jak warszawa się ma ...?
1
Śląsk 2015-03-22 19:21:02
Kasia chyba już nie pracuje? Puścili ogłoszenie na Śląsk, że szukają DM.
mimi 2015-03-22 22:36:50
wie ktoś jaka jest stawka godzinowa w sizeer w Częstochowie w Galerii Jurajskiej? (umowa zlecenie)
kierownik 2015-04-13 20:33:14
Dzisiaj odbyło się szkolenie kierownikòw żenada nawet wody nie było Do wypicia nie mòwiąc o obiedzie . kazali nam nie parkować pod Hotelem bo parking płatny a kierownikòw migu nie stać !!!!
3
Prze 2015-05-01 16:06:44
Najniższa średnia krajowa?? A co to takiego?
2
MUS 2015-05-01 16:23:13
Nie dziwię się że się czepiają jeśli Ty pisać nawet nie potrafisz... O zarobkach nie wspominając...
2
Była pracowniczka 2015-06-21 14:56:26
Koszmar, wyzysk straszny, zarobki śmieszne, nie wiem jak w innych regionach ale na Śląsku jest tragedia, szczególnie jesli chodzi o płace, tak slabo to się chyba już nigdzie nie zarabia, wstyd.
2
Milka 2015-07-01 21:00:25
Czy ktoś wypowie się na temat pracy w tej firmie na śląsku, a szczególnie interesuje mnie Bielsko-Biała? Jak jest na tą chwilę?
niki 2015-07-30 23:33:45
Pracuje w tej firmie 14 lat i jakoś daję rade ,a jak ktoś chce tylko przyjść do pracy za kare i przepchać te 12 godzin to ma problem i pisze takie farmazony ..................
Marysia 2015-09-10 09:38:31
WIELKA ŻENADA!!! Byłam w sklepie w Pile w Galerii Kasztanowej, na początku atak ze strony pracownic- wręcz nachalne namawianie na kupno. Potem chodząc po sklepie czułam się jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie mogłam nic obejrzeć bo ciągle ktoś za mną stał. Zdecydowałam się na buty Lacoste - i teraz najlepsze - miałam kupon rabatowy na buty, sprzedawczyni gdy to usłyszała od razu straciła zapał do sprzedaży. Potraktowała mnie jak niechcianego gościa. Była niemiła a wręcz zasugerowała mi, że spadnie jej wartość na paragonie. LUDZIE OMIJAJCIE TEN SKLEP!!
dżidżuridżu 2015-09-17 09:52:41
A jak podobają się wam nowy system płacowy i ośmiogodzinny tryb pracy?
ja 2015-09-25 22:54:48
i tutaj wypowiedziała sie osoba, która pracowała lub pracuje w sizeer... klient nie wie, nie ma wiedzy na temat sprzedazy, na temat wartosci na paragon, sztuk na paragon....temat rzeka....
1
nikita 2015-12-06 00:56:12
A jak Palec Analec :)
1
bimber 2016-03-11 15:34:55
Chyba że pracuje w centrali gdzie dostał ten po... bezwartościowy bon na -20% -40% od ceny katalogowej ...
1
alojz722 2016-04-11 14:22:11
Praca w sizeerze generalnie szału nie robi. Przeglądając opinie, wiele rzeczy i u mnie się powtarza. Ciągłe zmiany grafików, na weekendy wszystkie pracujące, atmosfera mocno przeciętna, bo jest ogromna rywalizacja o klienta. Duży nacisk na sztuki na paragonie. Dziwna wypłata, bo przy pełnym etacie nawet z premią wychodzi mniej niż najniższa krajowa, a przy tym zero jakichkolwiek profitów - ani multisport, ani jakieś zniżki na produkty, bo 20% od ceny katalogowej pobije dobra promocja, która będzie dotyczyć także cen obniżonych. Wypłatę można sobie poprawić, jeśli zrobi się cel, ale często jest on ciężki do spełnienia.
2
kiedyś pracująca 2016-05-03 22:53:50
Masakra... W ciągu 6 godzinnej zmiany, gdzie na sklepie było tylko dwóch pracowników, z czego jeden musiał być cały czas na sklepie i gdy chciał szukać butów dla klientów, to wołał tego drugiego z magazynu na sklep,do zrobienia było: przyjąć towar, rozłożyć dostawę, posprzątać magazyn, wystawić nowe modele butów, dotowarować ściany na sklepie, pościerać kurze i wyrobić jeszcze dwa tysiące utargu...Dodam, że metraż sklepu nie był mały a dostawy duże i częste... Dodatkowo trzeba było odwalać robotę za kierownika, bo lubił sobie wychodzić wcześniej do domu...człowiek tyrał jak głupi a oni tak mu podziękowali, że nie przedłużyli mu umowy i zatrudnili na jego miejsce studentów, żeby tylko zusu nie płacić...
Gerald 2016-07-04 18:39:57
To jak jest z godzinami pracy po 8h czy więcej?
Niewies 2016-07-22 19:31:09
Niestety , praca w MIGu nie jest praca przyjazna pracownikowi , zero socjalnu, smieszne bony na smieszne marki, ktore i tak odcinaja ceny od tycb katalogowych, co w zupelnosci sie nie oplaca.
Zero poszanowania do doradcow, regionalna strasznie sie wywzsza -niestety nie kibicuje swojemu regionowi a co wiecej pograza.
Naginanie wszystkich zasad jakie istnieja. Praca po 12 lub 11 h. Nawet po 3 dni. Co nie jest zgodne z prawem pracy, grafik - na caly etat zawsze weekendy pracujace , chyba ze zrobisz sobie rezerwacje. Ale za to musisz "pokutowac" i pracowac po 12h przed samym weekendem. Ogromny haos , kierownik i kierowniczka wypluwaja z siebie flaki za smieszne pieniadze a i tak nikt tego nie docenia. Obiecuja ogromny wyplaty przy wyrobieniu PT gdzie wyrobienie smiesznego PT nie jest do osiagniecia raz na rok... I straszna sciema z premia ( ktora i tak jest ucinana za to, ze zle wpiszesz dane z faktury przy zwrocie - bo masz bardzo duzy ruch i ciezko ogarnac milion rzeczy na raz) premi tak naprawde nie ma! To jest nalezna najnizsza krajowa. Ale sciemniaja Ci ze masz te premie.
Ogolnie - podajesz smierdzace buty, ktore rozwalaaja sie po pierwszym uzyciu, potem przychodza klienci i maja pretensje do doradcow i my za gore swiecimy oczami. Porazka, pracowaalm tam dwa lata - nikomu nie polecam! Nie wspomnialam o atmosferze - kolezanki falszywe, gdyby mogly to byc noz Ci wbily za plecami, jestes chory- waty, masz wiecej wolenego - waty, kierownicy i koordynatozy wywszaja sie a sami nic nie robia. Dramat i jeszcze raz dramat, nie wiem czy bym chciala tam pracowac, nawet wtedy, jezeli bylby to jedyny sposob na zarobek.
Pozdrawia, i nie dajcie sie wykorzystywac MIGOWI!!
wawiak 2016-07-30 12:46:37
Po dłuższym okresie czasu pracy postanowiłem się wypowiedzieć.
Lekko nie jest, ileż to musiałem się napodlizywać, ile znieść, aby zostać zastępcą kierownika.
Obiecywali mi to od dłuższego czasu, czyli koło 1,5 roku.
Wytrzymałem i wreszcie dostałem zasłużony awans.
Musiałem wiele znieść. Starałem się, przymilałem.
Jeśli dobrze żyjesz z tzw. ”górą” lub „kilką” wyjdziesz na swoje.
Niestety nie dostajesz awansu za to, że jesteś punktualny, lojalny, można na ciebie liczyć, robisz co chcą, handlujesz.
PPK 2016-08-04 22:24:28
Czy ktoś miał do czynienia z Arturem Mięsopustem?
Czy do wszystkich ma takie straszne podejście?
obiektywizm 2016-09-06 08:01:40
A nie zastanowiło Was dlaczego Ci kierownicy tak kurczowo trzymają się tych swoich stanowisk ( jak pisze ktoś wyżej), może dlatego, że wcale nie jest tak źle jak piszą? Szkoda, że na tym forum wypowiadają się tylko ludzie którzy mają negatywne odczucia bo firma zatrudnia bardzo dużo ludzi i gdyby każdy się tu wypowiedział a nie tylko hejterzy, to byłoby obiektywne. Jeśli wyznacznikiem dobrej firmy jest pakiet socjalny to zawsze można szukać pracy waśnie z takim pakietem. Rotacja pracowników jest jak w każdym sklepie w galerii. Dla mnie ważna jest dobra atmosfera, możliwość rozwoju i mój region mi to zapewnia. Nie wypowiadam się na temat śląska. Nie wiem kto jest tam regionalną ale opinie od dawna są bardzo negatywne wiec pewnie coś jest na rzeczy. Niesprawiedliwe jednak jest to, że ocenia się całą firmę przez pryzmat jednego regionu. MIG to cała Polska, nie tylko śląsk. Mój region to Poznań. Bardzo wymagający ale inteligentny i szanujący ludzi regionalny. Jeśli zastanawiacie się nad pracą w tym regionie to polecam z czystym sumieniem.
3
Ciekawa 2016-10-02 10:56:42
Byłam na rozmowie o pracę we wtorek i w piątek zadzwonili do mnie że przeszłam 1 etap pozytywnie. Zaprosili mnie na spotkanie informacyjne czy to znaczy że chcą mnie już zatrudnić czy będzie jakiś 2 etap?
Pan mówił że jest regionalnym kierownikiem i ma po sobą jeszcze sklep w Poznaniu, czyli atmosfera nie będzie tragiczna?
Mari 2016-10-10 21:32:52
Nie wiem jak wygląda praca w Sizeer jako sprzedawca ale byłam na rozmowie kwalifikacyjnej. Poszukiwali pracowników w Poznaniu. Rozmowę prowadziła kierowniczka sklepu wraz z zastępcą. Trwało to jakieś 30 minut, pomyślałam że jeżeli tyle czasu wymaga rekrutacja na stanowisko sprzedawcy to i wynagrodzenie będzie zadowalające. Myliłam się... na samym końcu przeszliśmy do wynagrodzenia i umowy ( bo wcześniej byłam bombardowana różnymi pytaniami tak więc cierpliwie czekałam do końca- mój błąd) tak więc dają umowę o pracę na pełen etat, zarobki miesięczne to 1400zł BRUTTO plus premia regulaminowa coś około 500zł BRUTTO (oczywiście możesz mieć z niej potracone) plus prowizja od sprzedaży... dziwne jest to, że jest to Polski sklep, mają w nim rzeczy ze średniej półki a w taki sposób traktują pracowników. Przecież najniższa krajowa to 1850zł brutto i nie jest to majątek!
1
rft 2016-10-11 14:26:03
Ja to też bym się chętnie załapał @danka, ale nie wydaje mi się żeby teraz w przemyśle gazowym kogoś szukali. Choć najlepiej dowiadywać się o tym bezpośrednio w firmie, ale wiadomo coś o zarobkach teraz? Podobno w tej kwestii jest jeszcze lepiej. Pozdrawiam
Zostaw swoją opinię o Sizeer - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sizeer