Sep Peeters Polska Sp.z o.o

Opole

Opinie o Sep Peeters Polska Sp.z o.o

Debeściak 2017-04-07 17:35
Powinni się nazywać sęppeters ,bo jadą na sępa dziady
2
Aneta 2017-04-10 09:13
Przypominam, że komentarze muszą spełniać wymogi Regulaminu forum. Nie mogą dotyczyć konkretnych osób, ani zawierać pomówień. Forum jest miejscem do umieszczania wypowiedzi i opinii na temat faktów, a nie insynuacji.
Mietek elektryk z Harelbeke 2017-04-11 08:29
najgorsza agencja nie polecam
1
Aneta 2017-04-11 12:49
@Mietek elektryk z Harelbeke co sprawia, że tak oceniasz agencję? Masz na myśli konkretne sytuacje?
1
daniel 2017-04-12 10:21
wiedzą dobrze jak postępują z ludzmi,upychają ludzi po mieszkaniach jak zwierzęta ,stawki zaniżane zaraz po przyjeżdzie i kary za sprzątanie po 75 e od osoby nawet jesli jedna osoba nabrudzi dostanie się wszystkim .a pseudo kooordynatorzy mają wszystko i wszystkich we d...e
3
rozczarowany 2017-04-18 10:33
uważajcie na tą firme
2
Rudy Mietek 2017-04-18 13:45
omijać szerokim łukiem tą agencje
2
Oj tam 2017-04-20 18:48
Telefon 0800-5151 Inspekcja Pracy w Holandii.
2
Bubu 2017-04-26 23:45
Co się stało ze takie złe opinie wystawiacie ? Czy coś się pogorszyło ? Mam za tydzień jechać i mam teraz wątpliwości
Mandaryn 2017-05-05 08:34
@rozczarowany Skoro tak piszesz to pewnie masz podstawy? Co takiego sie stało, że uprzedzasz ludzi przed korzystaniem z tej agencji? Może to jakiś drobny błąd lub jednorazowy incydent i pisząc tak krzywdzisz firmę? Wszyscy wiedzą, że praca za granicą nie należy do lekkich .
marcin90 2017-05-11 15:18
Jedzie ktos do spawania na 15.05?
Stefi 2017-05-14 10:52
W życiu mogą zdarzyć się różne sytuacje. Nawet najbardziej przykre nie oznaczają, że tak jest zawsze i firma nie potrafi zadbać o pracowników. Błędne myślenie, w dodatku praca za granicą wiąże się z rozstaniem z najbliższymi i w połączeniu z kłopotami jest strasznie.
bystry 2017-05-15 20:52
marcin 90 daj sobie spokoj z ta pozal sie boze firma
Justyna 2017-05-18 22:34
Bardzo interesuje mnie prac w ogrodnictwie przy ścinaniu kwiatów w Venray. Może ktoś ma informacje i mógłby sie podzielić wiedzą. Jaką kasę można zarobić? Jakie mieszkania przekazują pracownikom? Co z językiem?
OpelAstra 2017-05-22 12:37
Byłem rok temu przez może półtorej miesiąca pierwszy raz i powiem tak.
Jeśli ktoś nie ma numeru BNS <Sofi> trzeba się upominać o jego jak najszybsze wyrobienie, sam byłem dwa tygodnie bez pieniędzy, lecz ludzie którzy tam mieszkają, są dość życzliwi i Ci pomogą.
Na początku Lunnen <czy jak to się pisze> mnie odstraszyło ale tego samego dnia wylądowałem na bardzo ładnym domku, potem przenieśli mnie jeszcze dwa razy by mieć bliżej do pracy i jeśli chodzi o mieszkania to są ładne i wystarczające.
Co do samej pracy to prawda jest taka że robi się tak naprawdę za skoczka, praca potrafi się zmienić z tygodnia na tydzień i trzeba się z tym liczyć, bardzo dużo osób pracuje tam w firmach na umowach lub siedzi rok czasu, często zdarza się że pracujemy za kogoś kto zjechał do polski na tydzień a potem ta osoba wraca i już nie macie pracy. Choć i tak jest dobrze z pracą, ja przez cały swój pobyt siedziałem może bez pracy z 2 dni maks przez cały miesiąc.
Co do Patologii to nie ma co brać ich zdania pod uwagę, zdarzyli się ludzie którzy popracowali 2 godziny i wracali do domu lub szli do innej firmy "Bo im się praca nie podoba" , "Bo za ciężka robota" a tak naprawdę robili najłatwiejsze rzeczy jakie można, takie osoby nie są tolerowane w tej firmie i są dość szybko "usuwane" z niej, w sumie to bardzo dobrze.
Z dojazdami odciągane jest dziennie 2.75 euro jeśli dobrze pamiętam <to i tak dobrze bo w innych firmach biorą po 6-8 euro dziennie!> Jeśli masz prawo jazdy, dostajesz kartę na stację oraz samochód firmowy, trzeba się liczyć wtedy że ty robisz za kierowcę i zawozisz ludzi ze swojego domku do pracy.
Te 100 euro które ktoś tu pisał jest wyssane z palca.
Jeśli jest blisko do pracy to dostajemy rower i kluczyk do niego, bardzo pomocna rzecz przy robieniu zakupów :D
Jedyne co mi bardzo przeszkadzało to ludzie w pracy, co do wcześniej wspomnianych tzw Na umowach lub siedzących rok.
Są ludzie którzy zachowują się jak typowi Holenderscy Baronowie i gardzą każdym nowym pracownikiem tylko przez to że jakaś praca im nie idzie lub że przez pierwszy tydzień nie ogarniają wszystkiego jeszcze tak jak oni po roku pracy, niestety takie coś jest dosyć częste w NL i trzeba o tym pamiętać, najlepiej to nie brać opinii takich ludzi pod uwagę oraz nie załamywać się jeśli trafimy na taką osobę, która za wszelką cenę będzie starała się Ciebie zgnoić a po tygodniu już nie będziesz pracować na tym zakładzie gdzie była taka osoba.
Najważniejsze to pojechać z kimś! Samemu niestety jest ciężko psychicznie, jesteś bez rodziny, samemu się nie chce po pracy iść na spacer czy pozwiedzać czegoś, no ciężko po prostu jak dla mnie. Tym bardziej że jeśli jedziemy np z kolegą czy dziewczyną to przeważnie jest się na jednym domku lub nawet dostaje się pokój razem. Co jest bardzo dużym plusem
Dodam jeszcze że miałem bardzo nieciekawą sytuację zdrowotną przez którą musiałem wrócić do polski, a firma była wyrozumiała i nie płaciłem żadnej kary za nagłe zerwanie umowy co jest bardzo na plus.
Jak słyszę opinie ludzi którzy jechali np z firmy TNS i opowiadali jak siedzieli z brudnym Turasem w pokoju który się tylko na nich patrzył przez 6 godzin, pokoje w syfie itp albo że nie mają roboty przez cały tydzień to Sep Peeters wypada bardzo dobrze na tle takich firm, mogę się mylić ale mam nadzieję że moja Opinia jakoś przyczyni się do waszych decyzji, bo moim zdaniem warto i w przyszłości rozważam jeszcze wyjazd z tej firmy.
6
NikTo 2017-05-24 11:36
Justyna, z pracą to jest różnie. Z reguły to tylko ogłoszenie pięknie wyglada. Jak nigdy nie pracowałaś w Holandii i masz miękkie serce, to Ci nawet twarda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie pomoże:)
1
Bombel 2017-05-25 11:23
Myślę, że takie agencje jak Sep Peeters Polska są po to żeby pomóc w znalezieniu pracy, chodź pracują dobrze to jednak każdy z nas jest dorosły i musi pilnować swoich spraw. Tym bardziej musimy być czujni przy wyjeździe do pracy za granicę. To nie przedszkole!
Henry 2017-06-02 16:49
Dlatego powinna byc bardziej efektywna selekcja w celu usunięcia tych 30% juz u samego źródła. Ps wiele tu nie prawdy w tych opiniach.
Bombel 2017-06-06 21:45
@NikTo Każde ogłoszenie jest normalne tylko trzeba mieć świadomość , że za granicą lekko nie jest. Niektórzy narzekają na firmy w Polsce, Za granicą jest trudniej.
1
Waldi 2017-06-18 19:41
Praca za granicą to nie przedszkole. Tak musi być dyscyplina i większość osób o tym wie. Taka nauka przyda się .
1
taśma 2017-06-21 21:21
Witam. Sezon wakacyjny zbliża się wielkimi krokami wiec zapewne sporo tzw sezonowych pracowników a zwłaszcza studentów myśli o wyjeździe zarobkowym do Holandii. Napisze wiec może kilka rzeczy i faktów dotyczących pracy za pośrednictwem tej agencji. Sam jeszcze do niedawna pracowałem za pośrednictwem firmy sep przez okres około półtora roku. Na początek możecie być lekko zdziwieni przyjeżdżając w miejsce tzw zbiórki. Nie wiedzieć czemu znajduje się ono chyba w najgorszej miejscowce jaka posiada sep,tzn w leunen.szczerze powiedziawszy w momencie kiedy zobaczyłem ten przybytek o 4 rano to w głowie zaczęły mi się przewijać najgorsze opowieści o agencjach pracy. Faktycznie jest to w miejscu starej obory przystosowanej na potrzeby mieszkalne. Nie wiem jak teraz ale półtora roku temu obraz tego miejsca z wałęsajacymi się nad ranem dwoma nie dobitymi mieszkańcami mówiąc delikatnie - raczej odstrasza. To tak na początek. Później było na szczęście tylko lepiej. Przyszedł po nas Marek,który jest osobą konkretna i nie obiecuje gruszek na wierzbie. Jeśli jest w stanie pomoc to pomoże. Jeśli nie to mówi wprost. Mieszkając na mieszkaniach firmowych miałem okazję odwiedzic trzy. Każde z nich było dużolepsze od słynnego letunen. Właściwie nie można im nic zarzucić. A zwłaszcza lokalizacji w well która naprawdę jest super. Pisząc o mieszkaniach nie sposób też nie wspomnieć o sławnej pani Wiolettcie. Kobieta ta niezwykle wygadana i wszystko wiedzaca. Zajmuje się głównie okradaniem mieszkańców z ciężko zarobionych pieniędzy. Nie mogę tego inaczej nazwać bo jak nazwać karę pod tytułem pranie materaca -90 euro podczas gdy nowy materac kosztuje 60 euro? Lub karę za nadmierne używanie ogrzewania która sprowadza się do pokrycia całego rachunku??? Sami sobie wyciągnięcie wnioski. Musze jednak zdementowac jakieś głupoty ze trzeba płacić za auto firmowe itd. Jest to kompletnym kłamstwem. Jeśli masz prawo jazdy dostaniesz w użytkowanie samochód do którego będziesz lał za firmowe pieniądze.
Jeśli chodzi o prace to ja na początku byłem tzw skoczkiem jak większość. Jednak będąc w każdej pracy krótki czas także należy ja wykonywać sumiennie i odpowiedzialnie. Agencja przecież rozmawia z klientami do których nas posyła. . . Jeśli ktoś chce pracować to nie będzie miał problemów z godzinami ani z pieniędzmi. W miarę czasu można liczyć tez na stały zakład pracy. Tak jak to było w moim przypadku. Pracowałem w jednym miejscu ponad rok i na zarobki nie narzekaLem. Teraz akurat pracuje przez inną agencje ale to tylko i wyłącznie ze względu na odległość bo mieszkam na prywatnym. A i jeszcze jedna rada. Warto uczyć się angielskiego bo bez jego znajomości nawet najlepszy pracownik będzie miał problem. . .
1
Bombel 2017-06-22 08:26
Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić o co chodzi w ofercie pracy-Pracownicy w rolnictwie + Kat. T lub B region Venray?
taśma 2017-06-22 09:47
Co jest nie jasne w tej ofercie? Będziesz zbieral kwiatki albo sałatę. Jeśli masz t to będziemy mógł jeździć traktorem. B potrzebują żebyś mógł dojechać do pracy. . .
Sep Peeters Opole 2017-06-22 10:04
Witam
w tej ofercie potrzebna jest osoba z doświadczeniem jako kierowca ciągnika rolniczego (nowe typy ciągników rolniczych) do zwożenia plonów (warzyw) z pola lub ścinania maszyną sałaty, szpinaku. Praca do późnej jesieni. Kategoria prawa jazdy B jest wymagana w przypadku jeśli ktoś prawa jazdy kat. T nie posiada. Dojazd do pracy z miejsca zamieszkania w 2/3 minuty na rowerze.
To nie jest oferta do ścinania kwiatów lub sałaty w polu.
Więcej informacji na temat oferty można uzyskać dzwoniąc do biura Sep Peeters w Opolu, Olsztynie lub Raciborzu lub bezpośredni kontakt z biurem w Oirlo.

Pozdrawiam
Ciekawska 2017-06-23 16:07
Witam,

Czy sa w Holandii kursy jezyku polsko-angielskie?

Pozdrawiam
taśma 2017-06-23 20:57
Szczerze powiedziawszy to nie wiem. Są Polsko-niderlandzkiego na pewno. Angielski jednak jest dużo łatwiejszy od niderlandzkiego. Sam od roku walczę z niderlandzkim ale jeszcze dużo wody w Wiśle upłynie zanim go zrozumie:) natomiast pisząc o angielskim miałem na myśli ze często przyjeżdżają do hl osoby bez zupełnej znajomości angielskiego. Wtedy są skazani na najgorzej płatne i ciężkie prace. . Znajomość języka chociaż komunikatywna zawsze nam pomoże:) tym bardziej ze znajomość angielskiego wśród Holendrów jest powszechna:)
Norbi 2017-06-25 11:32
Pracowałem już z agencją i dobrze wspominam. Miałem wszystko dograne, jedynie brać się za robotę. Czasami czytam niektóre opinie i zastanawiam się po co ludzie piszą takie bzdury? Jak się nabroiło to trzeba płacić.
2
Zenio 2017-07-02 10:11
Mam wielką chęć na robotę malarza i wykończenia wnętrz w regionie Venray. Czy ktoś tam był i może coś podpowiedzieć?
Kaya 2017-07-04 21:55
Cześć kochani, Wyjeżdżam z sep peeters do pracy w ten weekend. Powiedzcie mi czy Leunen to miejsce zbiórki i stamtąd nas gdzies kierują czy tam sie mieszka przez te 10 tyg.??? Jak wyglada sprawa z wyrobieniem nr SOFI? Na co być szczególnie przygotowanym? Czekam na mądre odpowiedzi. Dzięki, kochani!
Sep Peeters Opole 2017-07-05 08:28
Dzień dobry
Leunen to miejsce w którym mieszkają pracownicy i miejsce zbiórki gdzie koordynator przyjmuje pracowników.
Biuro Sep Peeters Oirlo ustala terminy z urzędem na wyjazd po BSN/sofi nr. Do urzędu należy zabrać dowód osobisty lub paszport i z koordynatorem w ustalonym terminie i na wyznaczoną godzinę należy stawić się w urzędzie. Dokument wystawiany od ręki, na miejscu.
Chcąc uzyskać więcej informacji proszę o kontakt telefoniczny z biurem Sep Peeters Polska.

Pozdrawiam
Petersiak 2017-07-08 07:02
Nie polecam.
1
pracownik 2017-07-12 02:20
Witam. Moi Drodzy, w waszych komentarzach jest dużo prawdy. Pracowałem dwa lata w tej agencji. Moje wrażenia są takie: jeśli chcesz pracować, znasz troszkę język angielski i co najważniejsze masz troszkę szczęścia to się uda i jest ok tylko trzeba mieć odporną psychikę i byś silną osobą żeby sobie poradzić z pracą za granicą ponieważ to jest ciężki kawałek chleba. Osoby nienadające się do pracy, nadmiernie imprezujące i zażywające narkotyki (takich osób jest masa w Holandii) są szybko odsyłane do domu i pozniej pisza bzdury jak to jest zle tam w tej agencji czy innej a nie widza problemu we wlasnej osobie. Koordynatorzy pomocni ale na kazdego człowieka trzeba uwazac bo zdażają sie fałszywe osoby, najlepiej po prostu za duzo nie mowic niz trzeba. Wspomniane w poprzednich komentarzah kary zdarzaja sie, czesto niesłusznie nakladane. Ja żadnej nie dostałem. Kasa zawsze na czas, zdarzaly sie błędy w rozliczeniach ale po zgloszeniu szybko korekty byly wyplacane . Domki ok niektore zdazaly sie gorsze ale widzialem jak osoby z innych agencji przjezdzaly to im kopara doslownie opadala jak ty fajnie na domku. W podsumowaniu powiem tak, z mojego punktu widzenia moge polecic tego pracodawce natomiast nie jest to propozycja dla kazdego. Nie pojedziesz ,nie przekonasz sie najwazniejsze jest zeby miec duzo szczescia zeby trafic na dobra prace i domek zeby ludzie byli ok. Powodzenia
3
Bańka 2017-07-13 20:14
Prawda jest niestety smutna a mianowicie agencja również boi sie wysyłać nieznanych ludzi żeby nie stracić zaufania u firm dla których pracują. Kto jest dobry ma dobra pracę.
1
czakmiętkibolek 2017-07-23 15:55
bańka z ciebie to chyba całe życie jest bania i czereśniak
1
Nero 2017-07-25 11:58
Dla niektórych obrażanie innych jest chyba przyjemnością.! Agencja Sep Peeters może mieć problemy z niektórymi pracownikami i pewnie dobre roboty mają dla sprawdzonych!
1
axintorowiec 2017-07-28 20:35
ne polecom
patrycja 2017-08-02 11:11
witam mam wyjechac z 2 koleznakami w sobote na pakowanie chleba. moze ktos mi powiedziec cos wiecej? bo opinie nie są za dobre
Agnieszka 2017-08-02 21:07
Witam,jak piekarnia to nie ma sie czego bac;to najlepsza robota w tej firmie.Sama tam jestem od 2 lat(z przerwami).Praca jest do przezycia,a stawki jak na produkcji naprawde spoko(tygodniowke nabijasz sobie dodatkami zmianiwymi).Powodzenia!
Pracownica 2017-08-04 11:40
POLECAM RZETELNA AGENCJA PRACY, POMOCNI KAZDY ZNAJDZIE COS DLA SIEBIE.
patrycja 2017-08-04 11:44
a jestes tam? bo ja wlasnie jutro jade. będę w tilugru czy jakos tak.
Janek 2017-08-10 11:28
Witam ja mam wyjechać teraz do pracy przy pakowaniu mięsa wieprzowego co o tym sądzicie ? Polecacie czy nie ?
Ewelina 2017-08-10 21:36
Czesc Patrycja, tak jak Ty bede pracowac z kolezanka od poniedzialku, 14 sierpnia w piekarni w Tilburgu. Czy moglabys nam powiedziec jak tam jest i czy jestes zadowolona?
Ania 2017-08-10 22:10
Witam,
dostalam propozycja pracy w piekarni w Tilburg, w zwiazku z czym prosze o Wasze opinie na temat warunkow pracy, a takze zakwaterowania, jakie gwarantuje firma.
Pozdrawiam
Były pracownik 2017-08-11 16:53
Bylem w ze O peeters i słyszałem ze na piekarni w tilburgu jest super natomiast agencja moze cie wyslac np po tygodniu gdzie indziej albo wcale nie trafisz tam gdzie cie docelowo kierują taka rzeczywistość w holandi przez agencje ale podsumowując jesli chcesz pracować i potrafisz sie odnaleźć znasz język umiesz walczyć o swoje to sobie poradzisz pozdrawiam
Bartek 2017-08-14 12:53
Słyszałem od znajomych, że Sep Peeters to dobra agencja. Mają fajne roboty przy których można dobrze zarobić.
Kinga 2017-08-14 16:39
Cześć,
Razem z chłopakami jedziemy 21 do pracy do Holandii. Ja będę pracować przy pakowaniu pieczywa a mój chłopak przy sortowanie warzyw owoców, mrożonek.. coś takiego..
Czy możecie coś więcej powiedzieć na temat tych prac ? Czy razem będziemy dojeżdżać do pracy ? Pani z którą rozmawiałam mówiła że będziemy pracować przez ta sama firmę.
Kinga 2017-08-14 16:41
Cześć,
Razem z chłopakiem jedziemy 21 do pracy do Holandii. Ja będę pracować przy pakowaniu pieczywa a mój chłopak przy sortowanie warzyw owoców, mrożonek.. coś takiego..
Czy możecie coś więcej powiedzieć na temat tych prac ? Czy razem będziemy dojeżdżać do pracy ? Pani z którą rozmawiałam mówiła że będziemy pracować przez ta sama firmę.
pat 2017-08-16 12:40
jestem tydzien. jak narazie nie narzekam. chociaz mialam nie skakac z firmy do firmy i tak skacze. ale praca w porzadku. ludzie jak ludzie jedni dobrzy drudzy zli. koordynatorzy na parawde pomocni.
Xds 2017-08-17 19:06
Jedno z lepszych biur w jakim pracowałem.Warunki mieszkalne zostawiają wiele do życzenia ale po za tym biuro jest ok.
Bodzio 2017-08-17 21:30
Czy może mi ktoś podpowiedzieć jak płacą malarzowi , czy też wykończenia wnętrz? Warto się tego chwytać?
1
Zostaw swoją opinię o Sep Peeters Polska Sp.z o.o - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sep Peeters Polska Sp.z o.o