Sep Peeters Polska Sp.z o.o

Opole

Opinie o Sep Peeters Polska Sp.z o.o

Waldi 2017-06-18 19:41
Praca za granicą to nie przedszkole. Tak musi być dyscyplina i większość osób o tym wie. Taka nauka przyda się .
1
taśma 2017-06-21 21:21
Witam. Sezon wakacyjny zbliża się wielkimi krokami wiec zapewne sporo tzw sezonowych pracowników a zwłaszcza studentów myśli o wyjeździe zarobkowym do Holandii. Napisze wiec może kilka rzeczy i faktów dotyczących pracy za pośrednictwem tej agencji. Sam jeszcze do niedawna pracowałem za pośrednictwem firmy sep przez okres około półtora roku. Na początek możecie być lekko zdziwieni przyjeżdżając w miejsce tzw zbiórki. Nie wiedzieć czemu znajduje się ono chyba w najgorszej miejscowce jaka posiada sep,tzn w leunen.szczerze powiedziawszy w momencie kiedy zobaczyłem ten przybytek o 4 rano to w głowie zaczęły mi się przewijać najgorsze opowieści o agencjach pracy. Faktycznie jest to w miejscu starej obory przystosowanej na potrzeby mieszkalne. Nie wiem jak teraz ale półtora roku temu obraz tego miejsca z wałęsajacymi się nad ranem dwoma nie dobitymi mieszkańcami mówiąc delikatnie - raczej odstrasza. To tak na początek. Później było na szczęście tylko lepiej. Przyszedł po nas Marek,który jest osobą konkretna i nie obiecuje gruszek na wierzbie. Jeśli jest w stanie pomoc to pomoże. Jeśli nie to mówi wprost. Mieszkając na mieszkaniach firmowych miałem okazję odwiedzic trzy. Każde z nich było dużolepsze od słynnego letunen. Właściwie nie można im nic zarzucić. A zwłaszcza lokalizacji w well która naprawdę jest super. Pisząc o mieszkaniach nie sposób też nie wspomnieć o sławnej pani Wiolettcie. Kobieta ta niezwykle wygadana i wszystko wiedzaca. Zajmuje się głównie okradaniem mieszkańców z ciężko zarobionych pieniędzy. Nie mogę tego inaczej nazwać bo jak nazwać karę pod tytułem pranie materaca -90 euro podczas gdy nowy materac kosztuje 60 euro? Lub karę za nadmierne używanie ogrzewania która sprowadza się do pokrycia całego rachunku??? Sami sobie wyciągnięcie wnioski. Musze jednak zdementowac jakieś głupoty ze trzeba płacić za auto firmowe itd. Jest to kompletnym kłamstwem. Jeśli masz prawo jazdy dostaniesz w użytkowanie samochód do którego będziesz lał za firmowe pieniądze.
Jeśli chodzi o prace to ja na początku byłem tzw skoczkiem jak większość. Jednak będąc w każdej pracy krótki czas także należy ja wykonywać sumiennie i odpowiedzialnie. Agencja przecież rozmawia z klientami do których nas posyła. . . Jeśli ktoś chce pracować to nie będzie miał problemów z godzinami ani z pieniędzmi. W miarę czasu można liczyć tez na stały zakład pracy. Tak jak to było w moim przypadku. Pracowałem w jednym miejscu ponad rok i na zarobki nie narzekaLem. Teraz akurat pracuje przez inną agencje ale to tylko i wyłącznie ze względu na odległość bo mieszkam na prywatnym. A i jeszcze jedna rada. Warto uczyć się angielskiego bo bez jego znajomości nawet najlepszy pracownik będzie miał problem. . .
1
Bombel 2017-06-22 08:26
Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić o co chodzi w ofercie pracy-Pracownicy w rolnictwie + Kat. T lub B region Venray?
taśma 2017-06-22 09:47
Co jest nie jasne w tej ofercie? Będziesz zbieral kwiatki albo sałatę. Jeśli masz t to będziemy mógł jeździć traktorem. B potrzebują żebyś mógł dojechać do pracy. . .
Sep Peeters Opole 2017-06-22 10:04
Witam
w tej ofercie potrzebna jest osoba z doświadczeniem jako kierowca ciągnika rolniczego (nowe typy ciągników rolniczych) do zwożenia plonów (warzyw) z pola lub ścinania maszyną sałaty, szpinaku. Praca do późnej jesieni. Kategoria prawa jazdy B jest wymagana w przypadku jeśli ktoś prawa jazdy kat. T nie posiada. Dojazd do pracy z miejsca zamieszkania w 2/3 minuty na rowerze.
To nie jest oferta do ścinania kwiatów lub sałaty w polu.
Więcej informacji na temat oferty można uzyskać dzwoniąc do biura Sep Peeters w Opolu, Olsztynie lub Raciborzu lub bezpośredni kontakt z biurem w Oirlo.

Pozdrawiam
Ciekawska 2017-06-23 16:07
Witam,

Czy sa w Holandii kursy jezyku polsko-angielskie?

Pozdrawiam
taśma 2017-06-23 20:57
Szczerze powiedziawszy to nie wiem. Są Polsko-niderlandzkiego na pewno. Angielski jednak jest dużo łatwiejszy od niderlandzkiego. Sam od roku walczę z niderlandzkim ale jeszcze dużo wody w Wiśle upłynie zanim go zrozumie:) natomiast pisząc o angielskim miałem na myśli ze często przyjeżdżają do hl osoby bez zupełnej znajomości angielskiego. Wtedy są skazani na najgorzej płatne i ciężkie prace. . Znajomość języka chociaż komunikatywna zawsze nam pomoże:) tym bardziej ze znajomość angielskiego wśród Holendrów jest powszechna:)
Norbi 2017-06-25 11:32
Pracowałem już z agencją i dobrze wspominam. Miałem wszystko dograne, jedynie brać się za robotę. Czasami czytam niektóre opinie i zastanawiam się po co ludzie piszą takie bzdury? Jak się nabroiło to trzeba płacić.
3
Zenio 2017-07-02 10:11
Mam wielką chęć na robotę malarza i wykończenia wnętrz w regionie Venray. Czy ktoś tam był i może coś podpowiedzieć?
Kaya 2017-07-04 21:55
Cześć kochani, Wyjeżdżam z sep peeters do pracy w ten weekend. Powiedzcie mi czy Leunen to miejsce zbiórki i stamtąd nas gdzies kierują czy tam sie mieszka przez te 10 tyg.??? Jak wyglada sprawa z wyrobieniem nr SOFI? Na co być szczególnie przygotowanym? Czekam na mądre odpowiedzi. Dzięki, kochani!
Sep Peeters Opole 2017-07-05 08:28
Dzień dobry
Leunen to miejsce w którym mieszkają pracownicy i miejsce zbiórki gdzie koordynator przyjmuje pracowników.
Biuro Sep Peeters Oirlo ustala terminy z urzędem na wyjazd po BSN/sofi nr. Do urzędu należy zabrać dowód osobisty lub paszport i z koordynatorem w ustalonym terminie i na wyznaczoną godzinę należy stawić się w urzędzie. Dokument wystawiany od ręki, na miejscu.
Chcąc uzyskać więcej informacji proszę o kontakt telefoniczny z biurem Sep Peeters Polska.

Pozdrawiam
Petersiak 2017-07-08 07:02
Nie polecam.
2
pracownik 2017-07-12 02:20
Witam. Moi Drodzy, w waszych komentarzach jest dużo prawdy. Pracowałem dwa lata w tej agencji. Moje wrażenia są takie: jeśli chcesz pracować, znasz troszkę język angielski i co najważniejsze masz troszkę szczęścia to się uda i jest ok tylko trzeba mieć odporną psychikę i byś silną osobą żeby sobie poradzić z pracą za granicą ponieważ to jest ciężki kawałek chleba. Osoby nienadające się do pracy, nadmiernie imprezujące i zażywające narkotyki (takich osób jest masa w Holandii) są szybko odsyłane do domu i pozniej pisza bzdury jak to jest zle tam w tej agencji czy innej a nie widza problemu we wlasnej osobie. Koordynatorzy pomocni ale na kazdego człowieka trzeba uwazac bo zdażają sie fałszywe osoby, najlepiej po prostu za duzo nie mowic niz trzeba. Wspomniane w poprzednich komentarzah kary zdarzaja sie, czesto niesłusznie nakladane. Ja żadnej nie dostałem. Kasa zawsze na czas, zdarzaly sie błędy w rozliczeniach ale po zgloszeniu szybko korekty byly wyplacane . Domki ok niektore zdazaly sie gorsze ale widzialem jak osoby z innych agencji przjezdzaly to im kopara doslownie opadala jak ty fajnie na domku. W podsumowaniu powiem tak, z mojego punktu widzenia moge polecic tego pracodawce natomiast nie jest to propozycja dla kazdego. Nie pojedziesz ,nie przekonasz sie najwazniejsze jest zeby miec duzo szczescia zeby trafic na dobra prace i domek zeby ludzie byli ok. Powodzenia
4
Bańka 2017-07-13 20:14
Prawda jest niestety smutna a mianowicie agencja również boi sie wysyłać nieznanych ludzi żeby nie stracić zaufania u firm dla których pracują. Kto jest dobry ma dobra pracę.
1
czakmiętkibolek 2017-07-23 15:55
bańka z ciebie to chyba całe życie jest bania i czereśniak
1
Nero 2017-07-25 11:58
Dla niektórych obrażanie innych jest chyba przyjemnością.! Agencja Sep Peeters może mieć problemy z niektórymi pracownikami i pewnie dobre roboty mają dla sprawdzonych!
1
axintorowiec 2017-07-28 20:35
ne polecom
2
patrycja 2017-08-02 11:11
witam mam wyjechac z 2 koleznakami w sobote na pakowanie chleba. moze ktos mi powiedziec cos wiecej? bo opinie nie są za dobre
Agnieszka 2017-08-02 21:07
Witam,jak piekarnia to nie ma sie czego bac;to najlepsza robota w tej firmie.Sama tam jestem od 2 lat(z przerwami).Praca jest do przezycia,a stawki jak na produkcji naprawde spoko(tygodniowke nabijasz sobie dodatkami zmianiwymi).Powodzenia!
Pracownica 2017-08-04 11:40
POLECAM RZETELNA AGENCJA PRACY, POMOCNI KAZDY ZNAJDZIE COS DLA SIEBIE.
patrycja 2017-08-04 11:44
a jestes tam? bo ja wlasnie jutro jade. będę w tilugru czy jakos tak.
Janek 2017-08-10 11:28
Witam ja mam wyjechać teraz do pracy przy pakowaniu mięsa wieprzowego co o tym sądzicie ? Polecacie czy nie ?
Ewelina 2017-08-10 21:36
Czesc Patrycja, tak jak Ty bede pracowac z kolezanka od poniedzialku, 14 sierpnia w piekarni w Tilburgu. Czy moglabys nam powiedziec jak tam jest i czy jestes zadowolona?
Ania 2017-08-10 22:10
Witam,
dostalam propozycja pracy w piekarni w Tilburg, w zwiazku z czym prosze o Wasze opinie na temat warunkow pracy, a takze zakwaterowania, jakie gwarantuje firma.
Pozdrawiam
Były pracownik 2017-08-11 16:53
Bylem w ze O peeters i słyszałem ze na piekarni w tilburgu jest super natomiast agencja moze cie wyslac np po tygodniu gdzie indziej albo wcale nie trafisz tam gdzie cie docelowo kierują taka rzeczywistość w holandi przez agencje ale podsumowując jesli chcesz pracować i potrafisz sie odnaleźć znasz język umiesz walczyć o swoje to sobie poradzisz pozdrawiam
Bartek 2017-08-14 12:53
Słyszałem od znajomych, że Sep Peeters to dobra agencja. Mają fajne roboty przy których można dobrze zarobić.
Kinga 2017-08-14 16:39
Cześć,
Razem z chłopakami jedziemy 21 do pracy do Holandii. Ja będę pracować przy pakowaniu pieczywa a mój chłopak przy sortowanie warzyw owoców, mrożonek.. coś takiego..
Czy możecie coś więcej powiedzieć na temat tych prac ? Czy razem będziemy dojeżdżać do pracy ? Pani z którą rozmawiałam mówiła że będziemy pracować przez ta sama firmę.
Kinga 2017-08-14 16:41
Cześć,
Razem z chłopakiem jedziemy 21 do pracy do Holandii. Ja będę pracować przy pakowaniu pieczywa a mój chłopak przy sortowanie warzyw owoców, mrożonek.. coś takiego..
Czy możecie coś więcej powiedzieć na temat tych prac ? Czy razem będziemy dojeżdżać do pracy ? Pani z którą rozmawiałam mówiła że będziemy pracować przez ta sama firmę.
pat 2017-08-16 12:40
jestem tydzien. jak narazie nie narzekam. chociaz mialam nie skakac z firmy do firmy i tak skacze. ale praca w porzadku. ludzie jak ludzie jedni dobrzy drudzy zli. koordynatorzy na parawde pomocni.
Xds 2017-08-17 19:06
Jedno z lepszych biur w jakim pracowałem.Warunki mieszkalne zostawiają wiele do życzenia ale po za tym biuro jest ok.
Bodzio 2017-08-17 21:30
Czy może mi ktoś podpowiedzieć jak płacą malarzowi , czy też wykończenia wnętrz? Warto się tego chwytać?
1
Baśka 2017-08-21 09:50
Dla mnie Sep Peeters Polska to sprawdzona agencja!
Ex pracownik 2017-08-29 17:52
Kary, kary i jeszcze raz kary. Pseudo koordynatorzy czyli kierowcy traktują ludzi na domkach jak stado baranów.
itg 2017-08-30 06:11
Witam, poszukuje materiałów ( zdjęć , filmów ) ukazujących warunki zakwaterowania w ww. agencji.
Interesują mnie również informacje nt. firm, zakładów z którymi współpracuje agencja Sep Peeters.
Osóby mogące pomóc zapraszam do kontaktu drogą email kontakt@bpwh.pl
Z góry dziękuję
Szatan III 2017-08-30 13:57
A ile płacisz
iza 2017-09-01 14:26
Witam :) czy ktoś pomógł by mi w podjęciu decyzji :) interesuje mnie praca przy pakowaniu bułek,dostałam ofertę :) bardzo proszę o komentarze dotyczące tej pracy i zakwaterowania :) pozdrawiam :)
Celebryta 2017-09-02 19:40
Jak ktoś ma dobrze to nie pisze o Sep Peeters ponieważ boi się konkurencji. Ci którzy nie potrafili wykorzystać okazji tylko straszą ciężką pracą lub jej brakiem lub mieszkaniami lub jeszcze nie wiadomo czym!
3
Luizo 2017-09-04 02:22
Cala prawda !!!
1
Iza 2017-09-05 19:47
Mam pewne wątpliwości..miałam teraz jechać ,ale dziwne jak dla mnie jest to,ze nie wysyłają ofert pracy na e maila,tylko trzeba wierzyć Pani z biura na słowo a i jeszcze jedno..aplikuje się na daną ofertę.. A po rozmowie telefonicznej okazuje się ,ze jest prawdopodobieństwo,ze mogę trafić gdzie indziej.. :/ dlaczego nikt nie chce pisać jak rzeczywiście jest? Czy jest tak dobrze? -że taka cisza? Pozdrawiam.
1
LipaDanka 2017-09-09 18:55
Nie polecam tej firmy, pojechałam z chłopakiem mieliśmy razem pracować, Pani z biura tak mówiła, a na miejscu okazało sie, ze robimy w innych firmach na innych zmianach, chamscy koordynatorzy zero pomocy, trasy nie pokazali i dali rowery i mieliśmy dojechać (y), juz miesiąc czekam na wypłatę i dalej nie ma, cieżko im na czas dostarczyć pieniądze, chujoZa
1
Bańka 2017-09-10 22:50
Sep Peeters to całkiem przyzwoita agencja. Może nie zawsze wszystko wyjdzie idealnie ale generalnie starają się żeby nie było problemów. Każdy musi pilnować swoich spraw bo nikt tego za niego nie będzie robił!
Bartek 2017-09-14 08:18
Podpowiedzcie mi czy praca przy pakowaniu jest w miarę opłacalna? Czy to jest jedna zmiana czy więcej? Jakie mieszkania załatwia agencja, można samemu załatwić sobie?
jeebjeeebbaahbaaahh 2017-09-17 16:39
szu,,,ci zło..je k..y jakich mało omijać łajdactwo!rekrutują dla axintoru
demonrudegomietka 2017-09-18 09:14
( usunięte przez administratora ) omijać szerokim łukiem
Sep Peeters Opole 2017-09-18 09:37
Sep Peeeters Polska Sp. z o.o. informuje, iż od połowy kwietnia 2017 r. zakończyła współpracę z firmą Axintor (Real Interim). Powodem zakończenia współpracy jest nie wywiązanie się firmy Belgijskiej (Axintor) z umowy zawartej z Sep Peeters Polska dotyczącej pracowników.
Aneta 2017-09-21 10:06
@demonrudegomietka przypominam, że forum posiada regulamin: http://www.gowork.pl/regulamin, który zabrania używania obraźliwych słów i takie wpisy zostają usunięte przez administratora. Ktoś może odpowiedzieć na pytania @Bartek? Wszystkie inne oferty pracy firmy Sep Peeters Polska można znaleźć na serwisie gowork.pl: http://www.gowork.pl/praca/sep-peeters-polska-sp.z-o.o;pr
Polewa 2017-09-29 10:12
Daj sobie spokój. (usunięte przez administratora)
kubuśstałyklientkoloryta 2017-09-29 18:01
ogolnie porażka nie polecam odradzam nawet największemu wrogowi
Aneta 2017-10-02 11:32
@kubuśstałyklientkoloryta takie wypowiedzi bez uzasadnienia nie wiele wnoszą do dyskusji o Sep Peeters Polska. Zatem czy mógłbyś uzasadnić, dlaczego nie polecasz pracy w tej firmie?
Chętny 2017-10-16 22:24
Jesteście pewni, że nie można napisać nic dobrego? Może przy tak dużych ilościach spraw zdarzyć się coś nieprzewidywalnego? Przecież podpisujecie umowy!
Zostaw swoją opinię o Sep Peeters Polska Sp.z o.o - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sep Peeters Polska Sp.z o.o