Sep Peeters Polska Sp.z o.o

Opole

Opinie o Sep Peeters Polska Sp.z o.o

Aneta 2017-02-28 15:03
Śledzicie stronę firmy Sep Peeters Polska Sp.z o.o? Znajdziecie tam aktualne oferty pracy!
http://www.seppeeters.pl/category/oferty/
Ostatnio została dodana oferta pracy na stanowisko SPAWACZ TIG, MONTER ALUMINIUM ŁODZI I JACHTÓW. Ktoś z Was zamierza w najbliższym czasie aplikować do firmy?
mirek 2017-03-06 18:44
nie polecam tej firmy byle tylko złapać klienta podstawić mu umowę. NA miejscu wszystko jest inne nie ma nadgodzin i stawka jest 2 euro mniejsza na godzinie. samochód udostępniają ale odliczaja 100 euro z wypłaty. mieszkania syf brak wody, internet nie działa. kary za przekroczenie energi przekroczenie zuzycia wody
Aneta 2017-03-07 08:56
@mirek rozumiem, że praca w firmie nie spełniła Twoich oczekiwań. Próbowałeś kontaktować się z przedstawicielem firmy w tej sprawie?
Aneta 2017-03-10 09:46
@Bom chętnie również usłyszymy więcej na temat Twoich wrażeń ze współpracy z firmą. Rozumiem, że już kilkukrotnie korzystałaś z usług firmy. Co więcej możesz powiedzieć na temat?
heniek 2017-03-12 15:25
wszystko się zgadza odliczają za auto 100 euro pobierają za mieszkanie od osoby 94euro tygodniowo za klucz do drzwi 20 euro transport do pracy we własnym zakresie udostepniaja auto ale za paliwo musisz sam zatankować do pracy jest w jedna strone 65km faktyczne podczas podpisywania umowy stawki sa zanizane
1
taśma 2017-03-12 23:18
Heniek i Mirek chyba na jednej ławce pod sklepem społem siedzicie. . Co za bzdury. Za auto 100 euro. .
1
Aneta 2017-03-13 09:31
@taśma a jakie jest Twoje doświadczenie z pracy w Sep Peeters Polska? Chętnie usłyszymy co jest dla Ciebie plusem pracy w firmie.
1
andrzej 2017-03-13 18:19
pracuje już 3 miesiące i mam taka samą opinie jak koledzy Heniek i mirek jedna agencja sprzedaje ludzi drugiej a do 3 firmy idziesz do pracy
Aneta 2017-03-14 09:43
@andrzej a co możesz powiedzieć na temat warunków zatrudnienia, które Ci zaoferowano?
pracownik 2017-03-15 19:35
śmiać mi się chce jak czyta się te Wasze opinie,
pracuję w sep od jesieni 2016, nie zawsze było kolorowo to fakt ale dla mnie lepsze to niż praca za 2 tyś. w PL. Na początku pracowałam w piekarni i dojeżdżałam prawie 100 km w jedną stronę, traci się trochę dodatkowego czasu ale praca spoko, czasami ludzie z PL( usunięte przez administratora ), jak było mniej pracy na piekarni, przerzucili mnie do Venray na kontrolę , spoko praca, luz bluz i fajna ekipa. Jak komuś za drogo 2,75 dziennie za dojazd do pracy to niech prawko zrobi, dostanie auto firmowe i kartę do tankowania i po sprawie. Mieszkania nie są jakoś rewelacyjne w niektórych miejscach ale co niektórzy lepiej w domu nie mają a najwięcej do powiedzenia mają ale zawsze można wynająć swoje mieszkanie i swoim transportem dojechać do pracy -jak w PL . Wypłaty na czas. Rada dla tych co, co parę tygodni zmieniają firmę bo wszędzie im źle, czuję się oszukani i wykorzystani, żeby podszkolili język, zrobili prawko, zdobyli odp. wykształcenie a potem niech szukają dobrze płatnej pracy lub niech zostaną w domu. Pani Wiolka w Biurze ma cięty jęzor , wcale się nie dziwię mając na karku co najmniej 30% nieudaczników w firmie :)
3
Aneta 2017-03-16 08:58
@pracownik dziękuję za Twoją opinię. Możesz powiedzieć coś więcej na temat warunków zatrudnienia i benefitów oferowanych pracownikom?
www 2017-03-16 17:51
Witam,

Jedzie ktoś w sobotę do Leunen? Lub może już ktoś był i może coś więcej napisać?

Pozdrawiam
Gregor 2017-03-19 15:08
Chciałbym wyjechać za pośrednictwem tej agencji do pracy ale wcześniej muszę sie dowiedzieć coś wiece o nich. Słyszałem dobre opinie ale może na tym forum jeszcze coś sie dowiem? Mnie interesuje praca dla montera mebli
Albert 2017-03-20 18:56
Witam Lunen to mieszkanie w byłej owczarni podzielonej na pokoje ale da się przeżyć uwaga na gorące prysznice , wszystko zalezy od szczescia gdzie sie trafi i czy bedzie praca ,wiadomo trzeba sie wykazac na firme na która trafimy czesto godząc sie na nadgodziny i pracę w soboty a czasem niedziele i swięta ,czesto trzeba sie zgadzać z koordynatorami i przystawac na to co oni chcą żeby nie być osoba konfliktową byłem pracowałem i nie narzekałem koordynatorzy-kierowcy duży minus tej agencji ---------Stawki i zarobki uzależnione od wieku ,jaki wykonywanej pracy pozdro
listonosz 2017-03-21 14:24
Daj sobie spokój z meblami Ja miałem pracować na meblach a przez dwa tygodnie rylem w polu a później pani Wiola powiedziała że meble nie aktualne a jak mi się nie podoba to mogę wracać do polski
Aneta 2017-03-21 15:05
Aktualne oferty pracy znajdziecie również na naszym portalu. Znajdziecie je tutaj: http://www.gowork.pl/praca/sep-peeters-polska-sp.z-o.o;pr
Na jakie stanowisko zamierzacie aplikować?
Rudy Mietek 2017-03-25 15:02
firma pozal sie boże [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] juz tam 3 miessiąc i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z tego mam same kary potracenia niedają szmaty zarobić
Seemann 2017-03-27 17:10
Pierwszy Będę współpracował z tą firmą jako elektryk. Ostatnio byłem we Francji za pośrednictwem agencji EcoJob. Opinie koszmarne. Wręcz obrzydliwe jak to ludzi w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie robią. Zaryzykował em. Wykazalem się umiejętnościami i zaangażowaniem. Żadnych problemów. Kasa wspaniała bo na roboty mnie zabierali. Jak jedziesz z myślą o pracowania to, w każdej agencji się odnajdziesz
Aneta 2017-03-28 08:43
@Seemann gdy zaczniesz już pracę za pośrednictwem Sep Peeters Polska chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak Ty postrzegasz współpracę z tą agencją.
Hsk 2017-03-28 10:50
Uwaga złodzieje jakich mało!!!

Kary pod byle pretekstem za wszystko od 50 do 250euro!!!

Pokoje brudne a przy kontroli ty musisz zapłacić za sprzątanie!!!

Coś nie tak i blokada przelewu!!!

Nie życzę Nikomu by tu trafił mnóstwo niejasności na które nikt nie chce ci odpowiedzieć...
3
Hsk 2017-03-28 10:53
Wyzysk i złodziejstwo Potwierdzam
Hsk 2017-03-28 10:56
Współczuje w Lunen jest obora przerobiona na pokoje syf i smród jak w oczyszczalni ścieków Nie polecam tej Agencji
3
Bodzio 2017-04-05 09:03
Słyszałem, że to dobra agencja i chciałbym pracować przy kontroli opakowań medycznych region Venray, tak jest w ofercie. Może więcej szczegółów dowiem się?
Debeściak 2017-04-07 17:35
Powinni się nazywać sęppeters ,bo jadą na sępa dziady
1
Aneta 2017-04-10 09:13
Przypominam, że komentarze muszą spełniać wymogi Regulaminu forum. Nie mogą dotyczyć konkretnych osób, ani zawierać pomówień. Forum jest miejscem do umieszczania wypowiedzi i opinii na temat faktów, a nie insynuacji.
Mietek elektryk z Harelbeke 2017-04-11 08:29
najgorsza agencja nie polecam
Aneta 2017-04-11 12:49
@Mietek elektryk z Harelbeke co sprawia, że tak oceniasz agencję? Masz na myśli konkretne sytuacje?
daniel 2017-04-12 10:21
wiedzą dobrze jak postępują z ludzmi,upychają ludzi po mieszkaniach jak zwierzęta ,stawki zaniżane zaraz po przyjeżdzie i kary za sprzątanie po 75 e od osoby nawet jesli jedna osoba nabrudzi dostanie się wszystkim .a pseudo kooordynatorzy mają wszystko i wszystkich we d...e
1
rozczarowany 2017-04-18 10:33
uważajcie na tą firme
Rudy Mietek 2017-04-18 13:45
omijać szerokim łukiem tą agencje
Oj tam 2017-04-20 18:48
Telefon 0800-5151 Inspekcja Pracy w Holandii.
1
Bubu 2017-04-26 23:45
Co się stało ze takie złe opinie wystawiacie ? Czy coś się pogorszyło ? Mam za tydzień jechać i mam teraz wątpliwości
Mandaryn 2017-05-05 08:34
@rozczarowany Skoro tak piszesz to pewnie masz podstawy? Co takiego sie stało, że uprzedzasz ludzi przed korzystaniem z tej agencji? Może to jakiś drobny błąd lub jednorazowy incydent i pisząc tak krzywdzisz firmę? Wszyscy wiedzą, że praca za granicą nie należy do lekkich .
marcin90 2017-05-11 15:18
Jedzie ktos do spawania na 15.05?
Stefi 2017-05-14 10:52
W życiu mogą zdarzyć się różne sytuacje. Nawet najbardziej przykre nie oznaczają, że tak jest zawsze i firma nie potrafi zadbać o pracowników. Błędne myślenie, w dodatku praca za granicą wiąże się z rozstaniem z najbliższymi i w połączeniu z kłopotami jest strasznie.
bystry 2017-05-15 20:52
marcin 90 daj sobie spokoj z ta pozal sie boze firma
Justyna 2017-05-18 22:34
Bardzo interesuje mnie prac w ogrodnictwie przy ścinaniu kwiatów w Venray. Może ktoś ma informacje i mógłby sie podzielić wiedzą. Jaką kasę można zarobić? Jakie mieszkania przekazują pracownikom? Co z językiem?
OpelAstra 2017-05-22 12:37
Byłem rok temu przez może półtorej miesiąca pierwszy raz i powiem tak.
Jeśli ktoś nie ma numeru BNS <Sofi> trzeba się upominać o jego jak najszybsze wyrobienie, sam byłem dwa tygodnie bez pieniędzy, lecz ludzie którzy tam mieszkają, są dość życzliwi i Ci pomogą.
Na początku Lunnen <czy jak to się pisze> mnie odstraszyło ale tego samego dnia wylądowałem na bardzo ładnym domku, potem przenieśli mnie jeszcze dwa razy by mieć bliżej do pracy i jeśli chodzi o mieszkania to są ładne i wystarczające.
Co do samej pracy to prawda jest taka że robi się tak naprawdę za skoczka, praca potrafi się zmienić z tygodnia na tydzień i trzeba się z tym liczyć, bardzo dużo osób pracuje tam w firmach na umowach lub siedzi rok czasu, często zdarza się że pracujemy za kogoś kto zjechał do polski na tydzień a potem ta osoba wraca i już nie macie pracy. Choć i tak jest dobrze z pracą, ja przez cały swój pobyt siedziałem może bez pracy z 2 dni maks przez cały miesiąc.
Co do Patologii to nie ma co brać ich zdania pod uwagę, zdarzyli się ludzie którzy popracowali 2 godziny i wracali do domu lub szli do innej firmy "Bo im się praca nie podoba" , "Bo za ciężka robota" a tak naprawdę robili najłatwiejsze rzeczy jakie można, takie osoby nie są tolerowane w tej firmie i są dość szybko "usuwane" z niej, w sumie to bardzo dobrze.
Z dojazdami odciągane jest dziennie 2.75 euro jeśli dobrze pamiętam <to i tak dobrze bo w innych firmach biorą po 6-8 euro dziennie!> Jeśli masz prawo jazdy, dostajesz kartę na stację oraz samochód firmowy, trzeba się liczyć wtedy że ty robisz za kierowcę i zawozisz ludzi ze swojego domku do pracy.
Te 100 euro które ktoś tu pisał jest wyssane z palca.
Jeśli jest blisko do pracy to dostajemy rower i kluczyk do niego, bardzo pomocna rzecz przy robieniu zakupów :D
Jedyne co mi bardzo przeszkadzało to ludzie w pracy, co do wcześniej wspomnianych tzw Na umowach lub siedzących rok.
Są ludzie którzy zachowują się jak typowi Holenderscy Baronowie i gardzą każdym nowym pracownikiem tylko przez to że jakaś praca im nie idzie lub że przez pierwszy tydzień nie ogarniają wszystkiego jeszcze tak jak oni po roku pracy, niestety takie coś jest dosyć częste w NL i trzeba o tym pamiętać, najlepiej to nie brać opinii takich ludzi pod uwagę oraz nie załamywać się jeśli trafimy na taką osobę, która za wszelką cenę będzie starała się Ciebie zgnoić a po tygodniu już nie będziesz pracować na tym zakładzie gdzie była taka osoba.
Najważniejsze to pojechać z kimś! Samemu niestety jest ciężko psychicznie, jesteś bez rodziny, samemu się nie chce po pracy iść na spacer czy pozwiedzać czegoś, no ciężko po prostu jak dla mnie. Tym bardziej że jeśli jedziemy np z kolegą czy dziewczyną to przeważnie jest się na jednym domku lub nawet dostaje się pokój razem. Co jest bardzo dużym plusem
Dodam jeszcze że miałem bardzo nieciekawą sytuację zdrowotną przez którą musiałem wrócić do polski, a firma była wyrozumiała i nie płaciłem żadnej kary za nagłe zerwanie umowy co jest bardzo na plus.
Jak słyszę opinie ludzi którzy jechali np z firmy TNS i opowiadali jak siedzieli z brudnym Turasem w pokoju który się tylko na nich patrzył przez 6 godzin, pokoje w syfie itp albo że nie mają roboty przez cały tydzień to Sep Peeters wypada bardzo dobrze na tle takich firm, mogę się mylić ale mam nadzieję że moja Opinia jakoś przyczyni się do waszych decyzji, bo moim zdaniem warto i w przyszłości rozważam jeszcze wyjazd z tej firmy.
2
NikTo 2017-05-24 11:36
Justyna, z pracą to jest różnie. Z reguły to tylko ogłoszenie pięknie wyglada. Jak nigdy nie pracowałaś w Holandii i masz miękkie serce, to Ci nawet twarda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie pomoże:)
Bombel 2017-05-25 11:23
Myślę, że takie agencje jak Sep Peeters Polska są po to żeby pomóc w znalezieniu pracy, chodź pracują dobrze to jednak każdy z nas jest dorosły i musi pilnować swoich spraw. Tym bardziej musimy być czujni przy wyjeździe do pracy za granicę. To nie przedszkole!
Henry 2017-06-02 16:49
Dlatego powinna byc bardziej efektywna selekcja w celu usunięcia tych 30% juz u samego źródła. Ps wiele tu nie prawdy w tych opiniach.
Bombel 2017-06-06 21:45
@NikTo Każde ogłoszenie jest normalne tylko trzeba mieć świadomość , że za granicą lekko nie jest. Niektórzy narzekają na firmy w Polsce, Za granicą jest trudniej.
Waldi 2017-06-18 19:41
Praca za granicą to nie przedszkole. Tak musi być dyscyplina i większość osób o tym wie. Taka nauka przyda się .
taśma 2017-06-21 21:21
Witam. Sezon wakacyjny zbliża się wielkimi krokami wiec zapewne sporo tzw sezonowych pracowników a zwłaszcza studentów myśli o wyjeździe zarobkowym do Holandii. Napisze wiec może kilka rzeczy i faktów dotyczących pracy za pośrednictwem tej agencji. Sam jeszcze do niedawna pracowałem za pośrednictwem firmy sep przez okres około półtora roku. Na początek możecie być lekko zdziwieni przyjeżdżając w miejsce tzw zbiórki. Nie wiedzieć czemu znajduje się ono chyba w najgorszej miejscowce jaka posiada sep,tzn w leunen.szczerze powiedziawszy w momencie kiedy zobaczyłem ten przybytek o 4 rano to w głowie zaczęły mi się przewijać najgorsze opowieści o agencjach pracy. Faktycznie jest to w miejscu starej obory przystosowanej na potrzeby mieszkalne. Nie wiem jak teraz ale półtora roku temu obraz tego miejsca z wałęsajacymi się nad ranem dwoma nie dobitymi mieszkańcami mówiąc delikatnie - raczej odstrasza. To tak na początek. Później było na szczęście tylko lepiej. Przyszedł po nas Marek,który jest osobą konkretna i nie obiecuje gruszek na wierzbie. Jeśli jest w stanie pomoc to pomoże. Jeśli nie to mówi wprost. Mieszkając na mieszkaniach firmowych miałem okazję odwiedzic trzy. Każde z nich było dużolepsze od słynnego letunen. Właściwie nie można im nic zarzucić. A zwłaszcza lokalizacji w well która naprawdę jest super. Pisząc o mieszkaniach nie sposób też nie wspomnieć o sławnej pani Wiolettcie. Kobieta ta niezwykle wygadana i wszystko wiedzaca. Zajmuje się głównie okradaniem mieszkańców z ciężko zarobionych pieniędzy. Nie mogę tego inaczej nazwać bo jak nazwać karę pod tytułem pranie materaca -90 euro podczas gdy nowy materac kosztuje 60 euro? Lub karę za nadmierne używanie ogrzewania która sprowadza się do pokrycia całego rachunku??? Sami sobie wyciągnięcie wnioski. Musze jednak zdementowac jakieś głupoty ze trzeba płacić za auto firmowe itd. Jest to kompletnym kłamstwem. Jeśli masz prawo jazdy dostaniesz w użytkowanie samochód do którego będziesz lał za firmowe pieniądze.
Jeśli chodzi o prace to ja na początku byłem tzw skoczkiem jak większość. Jednak będąc w każdej pracy krótki czas także należy ja wykonywać sumiennie i odpowiedzialnie. Agencja przecież rozmawia z klientami do których nas posyła. . . Jeśli ktoś chce pracować to nie będzie miał problemów z godzinami ani z pieniędzmi. W miarę czasu można liczyć tez na stały zakład pracy. Tak jak to było w moim przypadku. Pracowałem w jednym miejscu ponad rok i na zarobki nie narzekaLem. Teraz akurat pracuje przez inną agencje ale to tylko i wyłącznie ze względu na odległość bo mieszkam na prywatnym. A i jeszcze jedna rada. Warto uczyć się angielskiego bo bez jego znajomości nawet najlepszy pracownik będzie miał problem. . .
1
Bombel 2017-06-22 08:26
Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić o co chodzi w ofercie pracy-Pracownicy w rolnictwie + Kat. T lub B region Venray?
taśma 2017-06-22 09:47
Co jest nie jasne w tej ofercie? Będziesz zbieral kwiatki albo sałatę. Jeśli masz t to będziemy mógł jeździć traktorem. B potrzebują żebyś mógł dojechać do pracy. . .
Sep Peeters Opole 2017-06-22 10:04
Witam
w tej ofercie potrzebna jest osoba z doświadczeniem jako kierowca ciągnika rolniczego (nowe typy ciągników rolniczych) do zwożenia plonów (warzyw) z pola lub ścinania maszyną sałaty, szpinaku. Praca do późnej jesieni. Kategoria prawa jazdy B jest wymagana w przypadku jeśli ktoś prawa jazdy kat. T nie posiada. Dojazd do pracy z miejsca zamieszkania w 2/3 minuty na rowerze.
To nie jest oferta do ścinania kwiatów lub sałaty w polu.
Więcej informacji na temat oferty można uzyskać dzwoniąc do biura Sep Peeters w Opolu, Olsztynie lub Raciborzu lub bezpośredni kontakt z biurem w Oirlo.

Pozdrawiam
Ciekawska 2017-06-23 16:07
Witam,

Czy sa w Holandii kursy jezyku polsko-angielskie?

Pozdrawiam
taśma 2017-06-23 20:57
Szczerze powiedziawszy to nie wiem. Są Polsko-niderlandzkiego na pewno. Angielski jednak jest dużo łatwiejszy od niderlandzkiego. Sam od roku walczę z niderlandzkim ale jeszcze dużo wody w Wiśle upłynie zanim go zrozumie:) natomiast pisząc o angielskim miałem na myśli ze często przyjeżdżają do hl osoby bez zupełnej znajomości angielskiego. Wtedy są skazani na najgorzej płatne i ciężkie prace. . Znajomość języka chociaż komunikatywna zawsze nam pomoże:) tym bardziej ze znajomość angielskiego wśród Holendrów jest powszechna:)
Norbi 2017-06-25 11:32
Pracowałem już z agencją i dobrze wspominam. Miałem wszystko dograne, jedynie brać się za robotę. Czasami czytam niektóre opinie i zastanawiam się po co ludzie piszą takie bzdury? Jak się nabroiło to trzeba płacić.
Zostaw swoją opinię o Sep Peeters Polska Sp.z o.o - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sep Peeters Polska Sp.z o.o