brak logo

SELT Sun Protection Systems

Opole

Opinie o SELT Sun Protection Systems

BAFOMET 2016-07-05 20:35:39
Najlepsze babole w selcie wychodzą w dziale logistyki z ręki tzw. GAJOWEGO. Otóż wysyła głupek samochody w trasę bez towaru.Po dojechaniu na miejsce kierowca otwiera pakę a tam pusto. Wraca z pustym autem do firmy po przejechaniu xxx km.i GŁUPEK GAJOWY zwala winę na kierowcę.Oczywiście Tadek nic o tym nie wie bo ĆWOKA GAJOWEGO nikt nie kontroluje.Kto zna jakieś ciekawe babole ĆWOKA GAJOWEGO proszę o wpisy pośmiejemy się.
3
BAFOMET 2016-07-05 20:44:20
Mają lepsze zarobki bo jest sezon i pracują w soboty i niedzielę czyli 7 dni w tygodniu za pracę w wekęd płacą 500zł. pod stołem.Żenada
1
Darek 2016-07-05 21:43:04
Doswiadczenie w SELT dosc cenne ? Pracowalem w SELT, pozniej mialem rozmowe kwalifikacyjna z konkurencja, prezes do mnie : prosze sie nie stresowac, ja nie jestem panem Selzerem.... Ciekawe , skad wiedzial ? :) Wszystkie firmy wiedza jaki jest SELT. Przede wszystkim jak paskudnie traktuje klienta, zmieniajac warunki handlowe kilka razy do roku. Selt nie ma dobrej opinii w branzy. Produkt ok, ale jako partner handlowy i pracodawca juz nie . Jak jezdzilem do klientow, to sie smiali, co ten nasz Szef znowu wymyslil. Wstyd mi bylo.
1
Ziga 2016-07-05 22:29:37
Mam wrazenie, ze ta firma zatrudnila tu kogos na etat, by wybielal co sie da. Smieszne , same nagatywy, a nagle jeden pseudo pozytyw. Nie wyglada to wiarygodnie. Doswiadczenie jest wazne, ale czasu straconego i nerwow nikt juz nie wroci.
1
gość 2016-07-05 23:36:00
Aż mnie dziwi tak zła opinia o tej firmie i te słowa że chwilę popracujesz i wylatujesz dyscyplinarnie,mój znajomy pracuje tam już 3 lata i jakoś mimo tego że nie grzeszy rozumem,a wręcz przeciwnie można rzec że "pozjadał wszystkie"rozumy i filozof z niego co nie miara to jakoś nadal się utrzymuje...dodam też że pracować też mu się zbytnio nie chce,więc coś się nie zgadza z tym że nie można tam długo pracować.
ted 2016-07-06 02:00:56
to ja ci wyjasnie o co chodzi... wlasnie ludzie pokroju twego znajomego maja szanse zagrzac tam dluzej miejsce, bo sa nijacy, nie maja wlasnego zdania, nie maja swoich pomyslow, nie angazuja sie specjalnie, przytakuja szefowi, nawet jak osobiscie sie nie zgadzaja , daja sie obrazac, ponizac na forum, sa nieszanowani przez szefa, zgadzaja sie na wszystko z obawy przed utrata pracy- SA PO PROSTU BEZ JAJ!!! tacy nijacy ludzie sa w tej firmie mile widziani i utrzymuja sie dlugo na swoich stanowiskach. jesli jestes osoba ambitna, chcesz cos zrobic, chcesz byc szanowany i traktowany jak czlowiek, chcesz sie rozwijac, budowac relacje z klientem, szanujesz sie i sobie nie pozwolisz na wyzywanie od " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; bez mozgu itp. to dlugo tam nie wytrzymasz. szef lubi ludzi nijakich, ktorzy mu przytakuja i nie maja wysokich wymagan finansowych - to jest idealny typ pracownika. Zreszta wspomniana tu juz nie raz "szanowna"dyrektor finansowa tez szukanie oszczednosci firmy rozpoczyna od kieszeni pracownikow... zenada! wiec nie dziw sie ze twoj znajomy bez jaj znalazl sobie ciepla posadke i sie jej trzyma. Trzeba jednak spojrzec prawdzie w oczy i szczerze sobie powiedziec ze w selcie kokosow nie zarobisz, no chyba ze jestes znajomym synka szefa-wtedy mozesz obijac sie do woli i masz dobrze. Ale z kolei zeby kumplowac sie z synkiem to trzeba byc idiotoodpornym, chlopaczyna poza samochodami kupionymi za pieniadze taty i rozdmuchanym ego zbyt wiele soba niestety nie prezentuje - typowy przyklad zawodu "syn".
7
pete 2016-07-06 02:39:30
tez mam takie wrazenie, ze stworzyli specjalny etat dla osoby wybielajacej beznadziejna renome firmy-to juz niestety za pozno, dobra opinie buduje sie latami, a traci sie ja poprzez bezsensowne decyzje bardzo szybko
1
kol 2016-07-06 08:43:10
Gajowy to kolejna osoba na ktora trzeba uwazac, na poczatku niby w porzadku a jak tylko jest sytuacja podbramkowa zaraz wychodzi prawdziwe oblicze. Tyle ile baboli ma swoim koncie to jakby selzer wiedzial zaraz by go zwolnil, tyle firma przez jego bezmyslne , puste przejazdy stracila. Wszystko jednak tuszuje i "gora" nic nie wie, natomiast wszyscy dookola wiedza co on wyprawia.
1
ted 2016-07-06 15:03:49
To nie sa teorie spiskowe chlopie, zejdz na ziemie! to jest rzeczywistosc w tej firmie. Kazdy kto chce sie ubiegac o posade w niej ma prawo wiedziec jak jest i kazdy kto w niej pracuje badz pracowal ma prawo napisac jak jest i jakie sa jego odczucia. a kim ty jestes w takim razie , ze tak bronisz firmy w ktorej nie pracowales i nie masz pojecia jak jest wewnatrz firmy????? Bardzo dziwne jest takie zachowanie, nie uwazasz? Dlatego wszyscy zakladaja ze podszywasz sie pod kogos z kadry zarzadzajacej i na sile wybielasz negatywne opinie o firmie. I tak naprawde to to jest smutne i żalosne!!!
1
Guy 2016-07-06 19:25:15
Właśnie TED trafia tutaj w punkt ! i ani odrobinę nie przesadza. Selt takich ludzi właśnie kocha , kierownikami za marne pieniądzę stają się osoby nie znające nawet dobrze języka kierunkowego!!! Powiedzcie mi więc co jest tutaj kluczem ? Osoba ,która się ceni,zna swoją wartośc ,ma kompetencje nie zagrzeje tam długo miejsca... Po pierwsze pokaże na co ją stać,czyli nie będzie tępo przytakiwać Szefowi ,po drugie będzie chciała więcej zarabiać co zrozumiałe ... i wtedy w pierwszej kolejnośći będzie do wyrzucenia ! Szkoda słów naprawdę . Przekonajcie się najlepiej sami. Swoją droga Pani Dyrektor uwielbia i toleruje tylko tanich pracowników. Ci drożsi , co znaczy Ci z odpowiednimi kompetencjami już dawno zostali przez nią wyeliminowani lub niebawem zostaną...
1
Rob 2016-07-06 19:46:44
Ika , nie wiem skąd się urwałaś i skąd Twoje wyssane z palca wnioski ,ale naprawde nikt z odwiedzających to forum i rzeczywiście pracujący w Selt Ci nie uwierzy... Zachowaj więc te nie mające nic wspólnego z prawdą opinie dla siebie... i nie rób młodym osobom mętliku w głowie, bo niedługo zaczną prace w Selt a za rok lub dwa będa tylko zalewać to forum negatywami ! A nerwów i zdrowia jak ktoś już wspomniał, żaden prestiż nie zwróci. I pamiętaj że Tadeusz Twoje koszty zdrowotne jak i moralne będzie miał gdzieś...
2
Rob 2016-07-06 20:53:25
Marek , ja akurat juz tam nie pracuję,więc swój etat zwolnilem :-) Zrobiłem miejsce dla Ciebie !
1
sil 2016-07-06 21:11:59
sprawdzaj naiwniaku oferty pracy to zobaczysz ze co chwile na te same stanowska rekrutuja a chetnych nie ma albo po nieprofesjonalnie prowadzonej rozmowie rezygnuja, bo kto madrzejszy od razu widzi, ze poziom jest zenujacy
7
Bert 2016-07-06 22:02:19
Zacznijmy od tego ,ze w tej frmie nie ma nawet działu HR ,więc co to za profesjonalizm !
Może osoby po studiach złapią ten haczyk,ale reszta przeciez nie zgodzi sie nawet na ich warunki wynagradzania , sukcesywnie ograniczane przez chorą dyrektorke . Fenomenu tej baby ,nie jestem w stanie pojąc do dziś, jak ktoś tak ograniczony może piastowac takie stanowisko . . . Od samego jej widoku ma się dosyć,a co dopiero kiedy zaczyna te swoje chore, wredne gierki .
1
Anna 2016-07-07 08:32:28
Na wynagrodzenie sklada sie podstawa 75%+premia 25% (premia jest uznaniowa!!! nie regulaminowa), w rzeczywistosci wyglada to tak, ze te 25% zalezy od humoru szefa, jak podpadniesz obojetnie czym masz minus 25% z wynagrodzenia . Tak wiec pewne masz co miesiac 75% wynagrodzenia, 25 % to loteria albo uda sie albo nie. Takie warunki proponuje wspaniala, podobno profesjonalna i liczaca sie na rynku firma Selt. Dzial HR??? Dobry zart, tam rekrutuja przypadkowi ludzie łacznie z dyrekcja, ktora na rozmowach zachowuje sie zenujaco, grunt to ponizyc osobe, zamiast sluchac pisza smsy do siebie albo sprawdzaja dana osobe na facebooku. Naprawde, ta firma to jedna wielka zenada!!! Tak niskiego poziomu i braku kultury juz dawno nie widzialam. To jest az nieprawdopodobne ze w dzisiejszych czasach tego typu zachowania jeszcze maja miejsce.
3
Nick 2016-07-07 09:19:47
Premia to loteria... Ja bym się już nigdy na takie warunki głupie nie zgodził.
1
Nick 2016-07-07 10:21:22
Daruj sobie jakiekolwiek zapisy o warunkach, Szef tej firmy nie trzyma sie zadnych warunkow ,nawet jesli one sa.
2
ted 2016-07-07 10:55:21
Nie dziwi cie uznamiowa premia? Nawet jak jest skladowa twojego wynagrodzenia??Rozumiem jak dostajesz 100% wynagrodzenia i dodatkowo premie uznaniowa, ale w Selcie moga zabrac ci twoje wynagrodzenie w 25 %. Wiesz co, to jestes naprawde dziwny i nie wierze ze nie piszesz tu jako osoba z otoczenia szefa. Zaden normalny czlowiek nie bedzie akceptowal takich warunkow i tak bronil firmy, ktora oszukuje.
2
Rob 2016-07-07 20:47:02
Powiem tak, branża fantastyczna .Zarządzanie dno i jeszcze raz dno. Płaca nieadekwatna do wiedzy ,kompetencji ani też do zakresu wykonywanych obowiązków... Rezygnacja spowodowana głównie brakiem profesjonalizmu ,a przede wszystkim - najzwyklejszym w świecie oszustwem ze strony głównodowodzącego. Na takich warunkach nie miałem ani ochoty ani powodu by dalej dla tej osoby pracować.
3
Rob 2016-07-07 20:53:21
Napisałem oszust,ale powinno być Złodziej. Jeśli chcecie być okradani przez swojego pracodawcę,proszę bardzo zatrudniajcie się w Selt.
2
Rob 2016-07-07 23:12:19
Wazyl,czy Ty potrafisz czytać ze zrozumieniem ? Zrezygnowałem, pomimo fanstastycznej ,rozwojowej branży... bo nawet ten cenny atut nie niweluje, nie rekompensuje tego całego bagna jakie ma w tej firmie miejsce. Ten fakt powinien chyba jeszcze bardziej dać do myślenia...
2
ted 2016-07-08 08:04:01
Rob nie denerwuj sie, Wazyl to ktos z firmy kto probuje za wszelka cene stworzyc dobre opinie o firmie, szkoda czasu na reakcje dla tego typu postow.
5
Paweł 2016-07-08 14:28:29
Ilonka , "tutaj" wygląda praca rewelacyjnie ! To super firma ! Tyle pozytywnych wypowiedzi !25 % premii !!! Wau !! Zatrudnij się tam, napewno tobie sie spodoba ! Naprawdę warto ! Myślę, że właśnie takiego pracownika, jak ty, oni szukają. Ktoś tam , w końcu, musi pracować :)
3
Paweł 2016-07-08 18:22:17
Ilonka, czekaj, za chwile zwolni się moje miejsce i będzie naprawdę miło :) Ogłoszenia o wolne stanowiska musisz szukac na innych portalach, chyba o tym wiesz. Nie śledzę tego tematu w firmie, bo mnie to nie interesuje. Nowe osoby zmieniją się jak w kalejdoskopie, nie interesują mnie i nie przywiązuje się do nich.
2
phoebe 2016-07-08 19:25:25
Jeśli się komuś pracować w firmie nie chce to nikt go tam na siłę nie trzyma. Wiele osób udaje, że "nie na takę pracę zasłużył", a w głowie pusto, puściusieńko :) Wyjątkowo interesującym jest fakt, że wielu pracowników produkcji dojeżdża wieeele kilometrów do pracy i IM SIĘ OPŁACA, natomiast młodzież z biurek narzeka, że kasa za mała, że stać ich na więcej. W du*ach się poprzewracało.. Niektórzy z tych, którzy pracują tam, na dole, na produkcji, mają większe doświadczenie i kompetencje sprzedażowe od pyskatych z góry, którzy potrafią pisać bzdury na forach i fb w czasie pracy, a potem się zastanawiają "ojeju jeju gdzie jest moja premia?". Jak bardzo naiwnym trzeba być by myśleć, że nikt się nie dowie, bo przecież piszę pod nickiem? :D Ja polecam pracę w Selcie. Pozwala uświadomić sobie, jak wielu idiotów chodzi po tym Świecie i marnuje tlen. Najważniejsze to zapier*alać, bo po to tam przyszedłeś. Jeśli masz olej w głowie, pracujesz, a nie przeglądasz zalando to dyrekcji obawiać się nie musisz. Zarobki całkiem ok.
2
ByłyPr 2016-07-11 22:27:52
Daj jakiś namiar na konkurencję, chętnie wyślę CV;)
Alehandro 2016-07-11 22:36:04
Hmm... A jak ten gość ma na imię :)
Liz 2016-07-12 12:01:10
Hahahaha -wiekszych bzdur nie czytalam. Tak, na pewno jak pracujesz nikogo nie musisz sie obawiac, masz tylko ze wszystkim sie zgadzac i glupio przytakiwac. Zarowno na gorze w biurach jak i produkcji jest beznadziejnie. A zapierdzielac moge jak zarobki sa godne i nikt mi premii bezzensowanie nie ucina-szumnie zwanej premia a bedacej czescia mojego wynagrodzenia. Takie zachowania niestety demotywuja,ale dyrekcja ma zbyt waskie horyzonty by to zrozumiec. I tak apropo to nie siedze na zalando i innych - nie mierzcie wszystkich swoja miara. To ze znajomi syna wlasciciela nic nie robia nie znaczy ze inni tez sie opiep.....ją. A to ze jest w firmie inwigilacja w postaci podgladu w komputerach,kamer ukrytych w pomieszczeniach i podsluchow to juz nie od dzis wiadomo. Zycze powodzenia i jednoczesnie wspolczuje tym, ktorzy zaczna tu pracowac.
3
Arek 2016-07-12 16:28:37
Produkcja latami narzeka na traktowanie ze strony dyrekcji , i sam synuś przychodził do chłopaków z produkcji z porośbą nie pisania negatywów o firmie na takich stronach internetowych. Więc błagam, wypowiedzi biura i produkcji są jednomyślne ! PRACOWNIK TO TEŻ CZŁOWIEK !! Samo w firmie nic sie nie zrobi, jak szef myśli, wszystko robią LUDZIE. Pozdrawiam szpiegów ! Nie szkoda wam czasu ? Znam ludzi, które odchodzili z tej firmy po 2 tygodniach, bo prawda nie zgadzała się z obiecankami na rekrutacji. Nic nowego. Takich osób było kilka ! Generalnie dział sprzedaży :) Kłamczuchy rekrutacyjni .
2
Gold 2016-07-14 09:39:50
Dobrze wiesz,ze wielu z tych którzy zapierd- stosujac sie do twojej terminologii, juz dawno tam nie pracują.
Wiec prosze nie wciskac ludziom bzdur ... bo sama Dyrekcja do najpracowitszych osób w firmie nie należy... która dla tych niżej powinna być inspiracją i motywacją. Nie mówiąc juz o jej profesjonaliźmie i kulturze.
W tej firmie nie ma inspiracji bo nie ma się po prostu od kogo uczyć...
Szanownej Dyrekcji ,zalezy tylko i wyłącznie na podbudowaniu swojego marnego ego ,poniżając - nie ucząć kogo tylko się da. A pracowników których sami w przeszłości obrażali ,awansują później na stanowiska . Absurd ,absurd i jeszcze raz absurd.Logiki w tej firmie nikt się nie doszuka.
4
Red 2016-07-14 10:33:58
Jakie szkolenia zewnętrzne? W tej firmie nikt nie szkoli. Szef za to wyszkoli Cię tak ,że pójdziesz stamtąd jak szybko tylko się da :D Są tylko szkolenia wewnętrzne z zakresu montażu systemów .
2
Bee 2016-08-09 00:59:49
Zgadzam się z bardzo wieloma z powyższych negatywnych opinii. Pracowałam w tej firmie kilka lat i na moich oczach odchodzili (czytaj: byli wyrzucani) ludzie z wieloletnim stażem pracy w selcie, wykwalifikowani i zaangażowani. Później wygrywali w sądzie, ale co było wspominane nie raz w pozostałych opiniach, zdrowia, zszarganych nerwów nie wynagrodzi nic. Właściwie nikt nie odchodził stamtąd "normalnie". Może coś mi umknęło, ale pamiętam tylko jednego chłopaka, któremu się to udało. Rezygnował z pracy, bo przeprowadzał się do innego większego miasta. Na pieniądze nie narzekałam, choć nie byłam na kierowniczym stanowisku. Może nie miałam aż tak dużych wymagań, a na pewno nie było jeszcze wtedy tej wspominanej wielokrotnie premii uznaniowej. Dla mnie najcięższym do zniesienia był brak szacunku do pracowników. Postępowanie szefostwa wobec klientów też nie zawsze było fair.
3
Pawel 2016-08-09 11:54:19
Praca w Dziale Zakupow to w kazdej firmie produkcyjnej Praca w najbardziej odpowiedzialnym I jednoczesnie stresogennym Dziale. W wiekszosci firm ten jest traktowany jako najwazniejszy w firmie a zarobki nie schodza ponizej 8000 Pln na reke . Takze za 2-3 tysiace to raczej nie warto.
2
cee 2016-08-10 22:37:20
I wlasnie zdziwilbys sie, w tej firmie nigdy nie wiesz kiedy i za co wylecisz. a myslisz ze skad tyle spraw w sadzie i same przegrane seltu-wlasnie dlatego ze zwalniaja z powodu "widzimisie", a do tego by nie wyplacac naleznego wynagrodzenia zwalniaja dyscyplinarnie, gdzie by tak zwolnic trzeba miec solidne podstawy ku temu. ludzie oddaja sprawe od razu do sadu i wygrywaja, bo selt to co robi robi bezprawnie. Ta firma jest beznadziejna, dzis jestes swietnym pracownikiem a jutro wylatujesz i to od razu wyprowadzaja cie, nie masz prawa sam juz nawet nigdzie isc-jestes doslownie wyprowadzony jakbys popelnil przestepstwo. Zreszta, tem kto tam nie pracowal nie jest nawet w stanie sobie tego wyobrazic, dla tych ktorzy nadal tak wierza w ta firme i tak chca tam pracowac radze zatrudnic sie i nie bedzie trzeba duzo czasu by zrozumieli o czym pisze nie tylko ja ale i inni na tym forum.
cee 2016-08-10 22:37:51
I wlasnie zdziwilbys sie, w tej firmie nigdy nie wiesz kiedy i za co wylecisz. a myslisz ze skad tyle spraw w sadzie i same przegrane seltu-wlasnie dlatego ze zwalniaja z powodu "widzimisie", a do tego by nie wyplacac naleznego wynagrodzenia zwalniaja dyscyplinarnie, gdzie by tak zwolnic trzeba miec solidne podstawy ku temu. ludzie oddaja sprawe od razu do sadu i wygrywaja, bo selt to co robi robi bezprawnie. Ta firma jest beznadziejna, dzis jestes swietnym pracownikiem a jutro wylatujesz i to od razu wyprowadzaja cie, nie masz prawa sam juz nawet nigdzie isc-jestes doslownie wyprowadzony jakbys popelnil przestepstwo. Zreszta, tem kto tam nie pracowal nie jest nawet w stanie sobie tego wyobrazic, dla tych ktorzy nadal tak wierza w ta firme i tak chca tam pracowac radze zatrudnic sie i nie bedzie trzeba duzo czasu by zrozumieli o czym pisze nie tylko ja ale i inni na tym forum.
2
Nick 2016-08-21 00:20:25
Mała firma jak nie rośnie to jest kiepska. Duża firma nie urosła dzięki narzekaczom tylko uznaniu klientów i pracy odpowiednich ludzi. Grunt to nie narzekać i zap...
Item 2016-08-21 16:35:50
Niestety , 90 % komentarzy tutaj na forum to prawda... Nie dziwi fakt ,że jak na średnią co do wielkości firmę ,jaką jest Selt , po pierwsze jest az tak dużo wpisów i aż tak dużo negatywnych ? Sprawdź jakąkolwiek inną firmę ,nawet dużo większą i ilość wpisów na forum go work... Nie ma nawet 1/3 tego co jest tutaj.
1
Ola 2016-08-22 12:14:46
Niestety, tez potwierdzam. szkoda, bo firma potencjal ma, ale wogole niewykorzystany a wrecz przeciwnie zamiast w gore idzie na dno przez zle decyzje, niewlasciwe zarzadzanie pod wplywem emocji a nie przemyslanych, rozsadnych decyzji, przez nieszanowanie i glupie zwalnianie dobrych pracownikow z opanowana juz wiedza produktowa. Przeciez wiadomo,ze kazdy nowy musi wszystkiego uczyc sie od poczatku a to jest czas...zanim zacznie przynosic firmie korzysci. Brak jakichkolwiek regul, zmienianie decyzji i zdania co chwile co stawia firme w bardzo zlym swietle jesli chodzi o klientow, a przedstawicielom po prostu wstyd przed klientami bo musza co chwile zmieniac warunki wspolpracy. Totalny chaos i brak logiki- tak mozna najlepepiej okreslic ta firme.
1
ep 2016-08-22 14:33:31
Panie Tadeuszu znam Pana osobiście i jestem pełen podziwu jak Pan stworzył firmę i jak ją rozwinął. Jest Pan tytanem pracy i takich jak Pan jest bardzo mało. Podziwiam Pana. Myślę, że powinien Pan coś zrobić aby te opinie zmieniły się o 180 stopni tylko dla Pańskiego i Pana syna dobra tzn wizerunek firmy na zewnątrz. Jest wiele firm średnich i dużych, które nie maja takich opinie albo nie mają ich wcale. Prosze również pamiętać, że nie każdy jest tak zdolny i pracowity jak Pan aby stworzyć taka potęge. Trzeba wprowadzić program naprawczy wizerunkowy na zewnątrz i kultury pracy wewnątrz. Wiem, że odpowie Pan, że to pier...e. ale firma to drużyna i zespół. moim zdanie powinien Pan zatrudnić dyrektora zarządzającego, z doświadczeniem a sam z synem cieszyć się życiem. Wszelkie sprawy omawiać tylko z tym dyrektorem. Nie umiejszam tu Waszej umiejętności ale jak te posty poniżej coś z tym trzeba zrobic. Lepiej aby ludzie firmy dali się za Pana pokroić niz pluć na Pana.
6
ape 2016-09-12 11:01:02
ale dyrektorzy już są: jarek i gburek vel kastrowicz :)) po co wiecej :)) oni wiedza wszystko najlepiej :)
3
love 2016-09-14 08:58:03
tak, teraz w selcie sami dyrektorzy i kierownicy :) zamiast skupic sie na rozwoju firmy i wyciagnieciu jej z dna to ci mianuja nowych dyrektorow i kierownikow- jak za komuny-mpcno rozbudowana kadra zarzadzajaca ;) hehehe, smieszna ta firma
1
Phoebe 2016-09-15 21:13:44
Ktoś tu pisał że Dyrekcja nie daje przykładu - jesteś pracownikiem to się zajmij pracowaniem. Nie Tobie oceniać co i kiedy robi Dyrekcja. Załóż firmę, zatrudnij ludzi i poproś żeby wydawali Ci polecenia. Gdyby ludzie w firmie nie rzucali się sobie do gardeł to firma nie miałaby takich opinii. Dyrekcja pilnuje tylko żeby się krew nie lała i żeby było zrobione i zupełnie się nie dziwię, bo wiele osób żre się o robotę jak zwierzęta. Nie rozumiem dlaczego ludzie się nie zwalniają jeśli się nie podoba. Czy to nie hipokryzja? Jeśli stać Cię na więcej niż ta zła niedobra firma to droga wolna (są nawet dwa wyjścia, żebyś łatwiej trafił), a jeśli chcesz pracować w Selcie to dlaczego odstraszasz potencjalnych nowych pracowników złymi opiniami? Jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o... Pozdrawiam
rt 2016-09-20 09:50:08
Bzdury znowu pisane przez kogos z dyrekcji :)! Jakby dyrekcja szanowala ludzi a nie upokarzala, jakby traktowala pracownikow powaznie nie byloby tych wszystkich opinii tutaj- w koncu skads sie wziely!!! jakby firma byla taka super to byloby pare negatywnych opinii bo wiadomo ze nie kazdemu sie dogodzi, ale tu sa same negatywne to to chyba o czyms swiadczy. A ludzie pracuja w selcie bo nie maja innej opcji, a zadowoleni wcale nie sa. Nie oszukujmy sie -Opole nie jest atrakcyjnym miejscem do poszukiwania pracy, bo nic tu nie ma wiec pracodawca taki jak selt pozwala sobie na gnojenie ludzi bo wie ze i tak alternatywy nie ma za bardzo. I tyle w temacie.
3
Adaś 2016-09-26 18:58:11
Do ilonka
nie pracujesz tam , ale wiesz, że "stabilość pracy zapewniona" ? W teatrze grasz , czy co ? Nie wystarczy "występów" na zebraniach ? Po raz kolejny pozdrawiam Dyrekcje . Gnębienie i kłamstwa w firmie nie wystarczą, trzeba jeszcze na forum podziałać. Alo to tak za darmochę czy premię uznaniową ? Hehehe......
7
Grace 2016-10-05 20:35:07
Powiem tyle , pracowałam dla firmy , odchodząc sądziłam ,że Selt to najgorsze miejsce dla młodego pracownika. Niestety przekonałam się ,że im większa firma tym większy bałagan . Style zarządzania w takich firmach bywają różne ,aczkolwiek łączy ich jedna wspólna cecha - duża doza autorytaryzmu .
Dyrekcja , hmm może mogliby trochę bardziej świecić przykładem ,jeśli chodzi o kulturę i doświadczenie,ale naprawdę bywa gorzej, po prostu są trochę aroganccy ,oprócz może jednego , poza tym każdy spogląda na nich z perspektywy namaszczenia przez Dyrektora Generalnego co chyba najbardziej na ich niekorzyść.
Niestety , gdzie indziej to wszystko też nie wygląda idealnie. Zatrudniani są dyrektorzy z Warszawy ,wypłaca się im mase pieniędzy po czym sami odchodza lub są zwalniani i tak w kółko . Premie równiez nie są wypłacane pracownikom , poprzez kreowanie planów ,które po prostu są nie do osiągnięcia,więc nie ma przynajmniej na tym punkcie spięć . Życzę wszystkim odchodzącym z Selta powodzenia , aby nie trafili gorzej .
Grace 2016-10-06 20:33:32
Nie chciałam powiedzieć ,że gorzej. Akurat trafiłam tam,gdzie mogę rozwinąć się jeszcze bardziej i to jest dla mnie najwążniejsze.Co nie znaczy ,że wszystko mi się podoba od A do Z, bo nigdy tak nie jest.Selt to nie jest jedyna oaza dobrobytu i rozwoju na rynku.Są firmy większe , z większym potencjałem i możliwościami.Chodzi mi o to,że trzeba nabrać trochę dystansu do tego co dzieje się w Selcie ,bo po prostu nigdzie nie jest idealnie .Jeśli będzie w porządku szef i dyrekcja , nie będzie np. albo takiej kasy ,albo takich możliwości czy rozwoju.Zawsze jest coś za coś.Na plus Selta przemawia przede wszystkim interesująca branża oraz możłiwości jakie rozwój tej branży stwarza.Jeśli mogę coś poradzić , to najlepiej traktować Selt jako pewien etap w swoim zyciu i wyciągnąć z firmy jak najwięcej się da ,przede wszystkim dla siebie. Jeśli sie postaracie, Selt az tak źle nie płaci ..Szef jest ok, dopóki jesteś mu potrzebny , jeśli zrobiłes co do Ciebie należało , wymienia Cię,więc nie mydlić sobie oczu ,że zostaniecie tam na zawsze . On myśłi o firmie , nie o ludziach.To dobra firma na zdobycie doświadczenia i rozwój. Po jakimś czasie lepiej samemu odejśc,zanim wymienią Cię sami. Pewnym natomiast jest,że tylu intryg , oraz mobbingu ze strony Szefa i zarządzających chyba nie ma nigdzie indziej.
frgthy 2016-10-06 21:09:41
widze ze w SET akrat na chwile obecna poszukują plospecjalsity do spraw handlowych w Opolu ze znajomoscia jezyka niemieckiego tylko się wlasnie zastnaiwma na jakie poziomie ten jezyk obcy jest tutaj wygmany i jak oni to tutaj sprawdzają czy pewnie przez romowe?
Taki jeden 2016-11-30 14:42:38
Siedzę sobie na L4 i o pracy nie myślę,"czy się stoi czy się leży to pensyjka się należy,".miłej pracy
Taki jeden 2016-11-30 14:44:00
Siedzę sobie na L4 i o pracy nie myślę,"czy się stoi czy się leży to pensyjka się należy,".miłej pracy
1
Phoebe 2016-11-30 19:07:56
Jeżeli jesteś aż takim słabym ogniwem, że niczego sobie w Opolu znaleźć nie możesz to idź, zerknij w lustro i przestań narzekać na Selta. Jeśli jesteś kiepski to czy Selt czy nie-Selt Ci nie dogodzi. Pracowałam w Selcie, wyciągnęłam swoją lekcję, zmieniłam branżę i nagle okazuje się, że po prostu to nie była moja ścieżka. Bardzo możliwe, że ktoś z Dyrekcji zachował się wobec Ciebie źle - weź się do kupy, znajdź pracę, napisz wypowiedzenie i ruszaj w Świat. Kto Wam wbił do głów, że umowa o pracę wiążę silniej niż ślub?! Dlaczego nie założysz własnej firmy? "O nieee to państwo takie niedobre.... podatki...zusy.....ojojooooj". Dlaczego nie spakujesz kartonika i nie pójdziesz do innej firmy?! "O nieee nie wezmą mnie.... taki kraj, że najniższe bezrobocie w Polsce ever, ale mnie nie wezmą albo zapłacą mało, bo przecież wyjątkowo dobrym specom płaci się mało...". Ludzie, ku*wa naprawdę?
Zostaw swoją opinię o SELT Sun Protection Systems - Opole
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SELT Sun Protection Systems