brak logo

Adamed

Jarocin

Opinie o Adamed

pokrzywka 2015-07-22 22:31
Sama Firma jest ok, ale pracujący w niej ludzie - gorsi niż gestapo albo radzieckie nkwd. Niestety ale "pokrzywki" można się nabawić pracując w regionie północnym linii kardio. No i przy okazji permanentnego rozwolnienia, stresu i kilku innych problemów zdrowotnych. Ja już to mam na szczęście za sobą i nikomu nie polecam. Nie warte tych pieniędzy i tego samochodu z gps'em. Jestem teraz inną osobą i w końcu mam czas dla rodziny.
4
? 2015-08-24 13:54
Netto czy brutto?
3
człowiek biegunka 2015-09-11 22:04
A zezowata pilęgniarka z Wrocławia pracuje tam jeszcze?
zainteresowany 2015-09-19 10:56
jak wygląda flota w adamedzie i od czego zależy, kto jakim samochodem jeździ?
pracujaca 2015-09-29 21:44
Głównie Toyoty Corolle z 2014 roku. Ale jest jeszcze sporo Opli Astra. Wszystko zależy od tego co mają na placu.
1
Ble 2015-10-07 22:48
Witam,faktycznie Adamed to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a szef Cardio z północy to kawał s....a:mobbing, zastraszanie, chore"konkursy"na sprzedaż do aptek w których musisz wziąć udział a jak nie zrealizujesz to mówi Ci,że masz nie wracać do domu póki nie zarobisz cyfry. Chłopczyk w przykusych spodenkach który teraz gania tam w specjalistyce w Cardiff w Koszalinie to tez taka szuja jak jego szef-zresztą, jego wtyka. Razem z szefunciem kopali dołki pod dziewczyną która wcześniej jeździła, zorientowała się co jest grane i położyła im papiery. Szkoda bo dobrze się z nią współpracowało-nie była poblizuchem...dziwi mnie,że bardziej interesuje was jakimi autami się jeździ,chcesz cały swój czas oddać dla Adamedu to aplikuj i pracuj całą dobę,po co Ci czas na swoje sprawy czy na rodzinę a o zdrowiu już mówić nie będę.
2
Ja 2015-11-05 09:13
Zastanawiam się.......czy w Hasco jest lepiej.....
Hasco czy adamed? 2015-11-07 07:40
Byłem tu i tu. to zależy od wielu czynników. Jakiego masz regionalnego w Hasco, jakiego będziesz mieć w adamedzie (można zasięgnąć opinii, jaka linia. Jeżeli nie masz rodziny i chcesz zarobić pieniądze i możesz sobie pozwolić na prace 24 godzinną to Adamed i to nie na długo :) jeżeli jest inaczej to Hasco, pieniądze mniejsze, ale spokój (przynajmniej tak było kiedyś). U mnie Hasco ponad 2 lata, Adamed 4 miesiące...
Adamed rządzi 2015-11-24 18:32
Jesteś rąbnięta/y pewnie sama/sam nie pracowałeś/alaś w adamedzie bo tam prawie wszyscy to ludzie,którzy są normalnymi ludźmi,którzy są dobzi w tym co robią i są mili.A w zarządzie Adamedu pracują ludzie,którzy są szanowani w świecie biznesu.
uha 2016-01-19 14:57
Właśnie dzięki takim ludziom jak Ty Adamed istnieje.. i dobrze, każdy powinien mieć swojego "człowieka"...To fakt góra jest szanowana w świecie biznesu, ale czy góra ma takie samo poczucie względem żołnierza...(pracowałem 3 lata to o jakieś 1095 dni za długo)
1
JA 2016-01-22 12:03
Od paru lat mówi się na tym forum, że ta firma to szambo a ludzie ciągle to samo i pakują się w to g.... Każdy dzień w tej firmie to strata czasu!!! Zawsze się znajdą minimaliści, którzy lubią być poniżani, obrażani i oszukiwani!!! Na nich bazuje ta firma.
1
ja 2016-02-18 18:32
Idź, krzyż na drogę ;-))
2
uha2 2016-02-19 10:49
Znów rozpoczęła się fala odejść z Tej Zacnej Firmy, stąd z pewnością niebawem pojawią się nowe oferty pracy. Jeśli ktoś jest chętny to śmiało może startować. Firma dobra na start, jak ma się moce nerwy i grubą skórę, jednak przy dłuższym stażu i tak na wiele bym nie liczył, czego dowodem mogą być ostatnie wydarzenia.
Lotem błyskawicy rozniosła się informacja, iż odchodzi kluczowa dla wielu działów osoba, spinała wiele procesów rejestracyjnych i międzydziałowych, przy tym nie gubiąc człowieczeństwa – słowem prawdziwy rodzinek, niedawno z resztą żegnać musiała swoją koleżankę, wykonującą analogiczne zadania, z równym zapałem i sercem. Naprawdę z ciężkim sercem patrzę, jak wykrusza się ta garstka osób kompetentnych, pełnych zapału i wiedzy, z którymi można współpracować, ale fakt, iż Firma nie robi nic by ich zatrzymać, również skłania do refleksji. Tego zapału już na wiele nie starczy, szczególnie, gdy w rozmowach z przełożonymi zamienia się słowo „pracownik” sławetnym "FTE”.
2
teodozja 2016-02-26 19:05
Adamed to firma, która ma b.duże wymagania. Trzeba być ciągle dyspozycyjnym bo pracy naprawdę dużo.Dużo wymagają, ale można też sporo zarobić.Sukces jest zależny od determinacji i grubej skóry (tak gdzie w grę wchodzą pieniądze nie ma przyjaźni wśród REP-ów choć tak się może wydawać) oraz przede wszystkim od mądrości SZEFA. Jeśli trafisz na zadufanego w sobie dupka to po prostu nie wytrzymasz, bo często to ty będziesz ten mądrzejszy w tym duecie, a nie możesz się odezwać.Jeśli szef będzie w porządku to narobisz się jak dziki osioł, ale w miarę spokojnie,i możesz dostać za to duuuże pieniądze.Pracowałam tam kilka lat, dwa już nie pracuję i pewnie mogłabym tam wrócić, oczywiście do innego szefa. Mój był długo ten mądry, niestety po jakimś czasie palma uderzyła do głowy i już się nie dało. Adamaed niestety utwierdza ich(szefów - SAM-ów) w przekonaniu, że są świetni, że wszystko mogą,dają im dość sporą "władzę" nad przedstawicielem i sądzę, że na najwyższych szczeblach nie mają pojęcia jakie zrypy pracują niżej.Reasumując- nie zniechęcam, warto iść,popracować kilka lat naprawdę ciężko,odłożyć sporą sumę kasy i iść dalej.Powodzenia wszystkim
teodozja 2016-02-26 19:06
Adamed to firma, która ma b.duże wymagania. Trzeba być ciągle dyspozycyjnym bo pracy naprawdę dużo.Dużo wymagają, ale można też sporo zarobić.Sukces jest zależny od determinacji i grubej skóry (tak gdzie w grę wchodzą pieniądze nie ma przyjaźni wśród REP-ów choć tak się może wydawać) oraz przede wszystkim od mądrości SZEFA. Jeśli trafisz na zadufanego w sobie dupka to po prostu nie wytrzymasz, bo często to ty będziesz ten mądrzejszy w tym duecie, a nie możesz się odezwać.Jeśli szef będzie w porządku to narobisz się jak dziki osioł, ale w miarę spokojnie,i możesz dostać za to duuuże pieniądze.Pracowałam tam kilka lat, dwa już nie pracuję i pewnie mogłabym tam wrócić, oczywiście do innego szefa. Mój był długo ten mądry, niestety po jakimś czasie palma uderzyła do głowy i już się nie dało. Adamaed niestety utwierdza ich(szefów - SAM-ów) w przekonaniu, że są świetni, że wszystko mogą,dają im dość sporą "władzę" nad przedstawicielem i sądzę, że na najwyższych szczeblach nie mają pojęcia jakie zrypy pracują niżej.Reasumując- nie zniechęcam, warto iść,popracować kilka lat naprawdę ciężko,odłożyć sporą sumę kasy i iść dalej.Powodzenia wszystkim
1
gosia_samosia 2016-03-31 06:42
31 ofert pracy na samym tylko pracuj. pl, wszystkie z końca marca tego roku. Lokalizacje różne - w Pabianicach można się domyśleć z uwagi na wolne wakaty - nabór do jakości, a reszta różna. Biorąc pod uwagę poprzednie wpisy, faktycznie można się zastanawiać nad podjęciem pracy, bo sypnęło sporo ofert.
ence pence 2016-03-31 14:42
tak duża liczba ofert wskazuje na gwałtowny rozwój lub dużą rotację
Weryfikacja jest prosta - wystarczy porównać tą liczbę ofert z liczba ofert konkurencji - np. wielkim molochem ze Strykowa ( 2 oferty, wow!) czy sąsiadem w Pabianicach (tylko 11 ofert)
O dziwo tam tak tych ofert dużo nie ma, a przyznać trzeba, że te akurat firmy prężnie się rozwijają

jak ktoś kumaty i śledzi rynek, to widzi, iż pewne oferty niestety powtarzają się cyklicznie - to też daje do myślenia

co do staży, bym się nimi tak nie chwalił, interpretacja ich bywa różna i nie konieczne świadczy o potencjalnych możliwościach zatrudnienia - może na przykład potwierdzać dużą rotację i niechęć do zatrudniania na umowę o pracę
tak naprawdę istotne jest to, jak ludzie postrzegają firmę
Dobry PR przyciąga max. 5 klientów, zły odciąga min. 7

każdemu kto tam pracuję, w perspektywnie długoterminowej jedynie współczuje, ja się wyrwałem, jeszcze w tamtym roku i widzę, że nadal szukają na moje miejsce
2
FFM 2016-04-20 08:10
a co powiecie o nowej rekrutacji na Field Forca?
co to za linia?
1
nikt ważny 2016-05-04 13:36
Nie polecam, traktują ludzi jak śmieci.
3
Magda 2016-08-05 23:06
Odobiscie uwazam, ze Adamed to fantastyczna firma w kotek wiele nauczyłam sie. Bardzo mocno inwestują w ludzi i nasz rozwój. Fakt pracuje sie duzo, ale firma rozwija sie bardzo dynamicznie stad tyle ofert:) polecam
jacek 2016-08-06 21:53
witam, jakie opinie o przedstawicielach farmaceutycznych czy tez aptecznych godne warunki? ile wizyt dziennie? ograniczenia odnosnie km sa? na co najwieksza uwage zwracaja w CV oraz na rozmowie?
Jarek 2016-08-25 20:14
Cześć, dzięki za informacje. Wiele o Adamedzie wiem z rynku, ale powiedz na jaką podstawę moze liczyć PF z dużym ponad 10 letnim doświadczeniem.
Jarek 2016-08-25 20:15
Cześć, dzięki za informacje. Wiele o Adamedzie wiem z rynku, ale powiedz na jaką podstawę moze liczyć PF z dużym ponad 10 letnim doświadczeniem.
bierny obserwator 2016-08-31 09:00
Arku, akurat tutaj sprawa nie jest taka łatwa. Dział jest - jakby to ładnie określić "bezpański" - to chyba dobre słowo. Niedawno było tam ogromne zamieszanie personalne, potem kolejne, a teraz jest jak jest. Chaotyczne ruchy w całym pionie nie wpływają na dobrą atmosferę w pracy. Ale taka sytuacja ma dobre strony, biorąc pod uwagę fakt, że jest tam jak jest i każdy o tym wie, bo akurat tam szukają ludzi już od bardzo dawna, to możesz stawiać im swoje warunki i wynegocjować ciekawe benefity. Wszystko zależny od tego jakie masz doświadczenie, jak się zaprezentujesz na rozmowie i jak bardzo jesteś odporny psychicznie. Parę świeżo przyjętych osób odeszło z tej firmy szybciej niż przyszło, traktując owa zmianę pracy jako zły wybór. Inne zostały, z takich czy innych pobudek, myślę, że wśród nich znajdą się i tacy którzy są zadowoleni. Idź na rozmowę i oceń sam.
bierny obserwator 2016-08-31 09:01
Arku, akurat tutaj sprawa nie jest taka łatwa. Dział jest - jakby to ładnie określić "bezpański" - to chyba dobre słowo. Niedawno było tam ogromne zamieszanie personalne, potem kolejne, a teraz jest jak jest. Chaotyczne ruchy w całym pionie nie wpływają na dobrą atmosferę w pracy. Ale taka sytuacja ma dobre strony, biorąc pod uwagę fakt, że jest tam jak jest i każdy o tym wie, bo akurat tam szukają ludzi już od bardzo dawna, to możesz stawiać im swoje warunki i wynegocjować ciekawe benefity. Wszystko zależny od tego jakie masz doświadczenie, jak się zaprezentujesz na rozmowie i jak bardzo jesteś odporny psychicznie. Parę świeżo przyjętych osób odeszło z tej firmy szybciej niż przyszło, traktując owa zmianę pracy jako zły wybór. Inne zostały, z takich czy innych pobudek, myślę, że wśród nich znajdą się i tacy którzy są zadowoleni. Idź na rozmowę i oceń sam.
zainteresowany 2016-08-31 11:44
W okolicach Warszawy trwa rekrutacja na stanowisko specjalisty ds. trade marketingu - czy ktoś może wie, jak ona wygląda?
nicker 2016-11-03 15:24
Czym jezdza przedstawiciele medyczni w Adamedzie?i jsk to jest tam z autami?
Lizodupiec 2016-11-19 22:45
Nie wiem ale i tak im współczuje Praca w sprzedaży to najgorsze co moze spotkać czlowieka w kapitalizmie ....syf dno kila i mogila Trzeba przezyc zeby wiedziec Kto skoncsyl bylejakie studia typu biologia lub politologia ten dobrze o tym wie!
1
marcings 2016-12-11 15:04
witam czy ma ktoś jakieś info na temat przedstawicielki ze Słupska Katarzyna M.
Krzysztof K. 2016-12-11 15:11
witaj od roku moja partnerka pracuje w adamed przestało się liczyć dla niej życie rodzinne tylko najważniejsze są wyniki w pracy. Przed wyjazdem na cyklówki zachowuje się jak w amoku. Czy ktoś powie co konkretnie dzieje się na tych cyklówkach i na konferencjach z lekarzami?
Mariolka 2016-12-14 23:55
Kochany, jest w amoku, bo już jest posr..a ze strachu. Na cyklówkę musi przyjechać przygotowana ze strategii marketingowej na przyszły cykl z każdego produktu. Dostaje to na mejla. Na cyklówka h sa szkolenia... merytoryczne czyli wykłady z COL czyli jakiś prof. Opowiada. Potem mogą być testy wiedzy, scenki - czyli rozmowy na forum w grupach :lekarz- przedstawiciel, warsztaty czyli jak lepiej wcisnąć lekarzowi lek.. uczą się tego wszystkiego. To zazwyczaj nowi, a stare repy mają polewkę z braku kompetencji nowych, i generalnie sie nudzą. A wieczorem żeby się odstresować jest impreza.. każdy imprezuje jak lubi. Jedni idą spać- nie lubią wazeliny, inni piją, tańczą a rano mają kaca.( Wazeliniarze zazwyczaj liżą dupy do białego rana... )I przynajmniej zapominają o stresie bo tak im niedobrze, od ilości wypitego alkoholu, ze scenki nie mają już znaczenia. Jak szef ludzki to przymknie oko, jak nie to nie odpuszcza, wiem pracowałam tam baaardzo długo i nawet fajnie było gdyby nie hujo... FFM- wie , szczególnie jak to ktoś napisał zezowata pielęgniara z Wrocka. Jak masz dziewczynę z głową to wykorzystajcie czas zeby dobrze zarobić i niech ucieka. Ja z premii mam pół chałupy wybudowanej,
7
Jaron 2017-01-05 09:34
Jesteś człowieku nieszczęśliwy. Firma jest dobra i daje pracę, stwarza odpowiednie warunki do pracy. Jeśli nie nadajesz się do takiej pracy to po co obrażasz innych i wyśmiewasz się z ich studiów i umiejętności.
Lizus 2017-01-15 13:08
Ale laskawcy patrzcie dają prace!...10 lat temu te hasła działały. Co do firmy nie mam wątpliwosci, ze jest ok Natomiast co pracy akwizytora-męczennika -uwazam, ze to dno dna z widokiem na dno bez dwóch zdań. To najgorsza praca współczesnego świata.
1
Jaron 2017-01-19 18:34
Zawsze możesz zmienić ja na coś lepszego wg własnego uznania.
Lioa 2017-01-24 08:05
No chyba w biurze :)
Janusz 2017-01-25 20:09
Każdy kowalem swego szczęścia, możesz być dyrektorem w tej firmie tylko wykaż się umiejętnościami a jeśli Ci ich brak to wykonuj to co umiesz . Akwizytor to też człowiek, wykonujący taką a nie inną pracę. Jestem wdzięczny tej agencji za pracę, która postawiła mnie na nogi.
Tomek 2017-01-27 19:10
A słyszał ktoś o programie Medivio, który przedstawiciele muszą teraz sprzedawać poza promocją leków?
Mógłby ktoś przybliżyć ten temat?
Marek 2017-01-28 19:34
Jestem szczęśliwy, że od paru lat już nie jestem w tej chorej firmie. Kolesiostwo, układziki, brak szacunku do ludzi, absurdalne plany, brak kreatywności i magalomaństwo. Jednym słowem dla mnie ta firma to DNO. Nie zmienią tego nawet PRowskie akcje reklamowe w TV. Jak dzisiaj idę do apteki po leki dla rodziny, to NIGDY nie kupuję preparatów adamedu. Podobnie postępuje wielu moich znajomych.
3
Jarek 2017-02-14 11:55
Czy firma potrzebuje w dalszym ciągu przedstawiciela handlowego? Mam spore doświadczenie w tej branży. Jeśli ktoś ma informacje to może się podzieli?
Dominika 2017-03-14 11:26
Adamed to firma z 30-letnim doświadczeniem, to lider na rynku leków nowej generacji. Ciągły rozwój przyczynia się do zapotrzebowania na nowych pracowników.
123 2017-03-20 03:40
Ciągły rozwój czy ciągła rotacja?
1
Justyna 2017-04-10 19:55
Adamed ma fajna ofertę pracy, jest z czego wybierać żeby złapać super fuchę. Jestem pracownikiem i uważam, że to nie jest ciągła rotacja po prostu ludzie szukają innej pracy. Ktoś się przeprowadza inny znalazł lepsze warunki finansowe tak już jest z ludźmi.
Jan 2017-04-19 22:14
Czy 2900 podstawy dla ph to dobra pensja?
Natalia 2017-04-20 12:27
Pracuję w firmie już na tyle długo abym mogła wyrobić sobie zdanie na ich temat. Chciałabym wyraźnie zaznaczyć, że należę do osób dla których w pracy liczy się tylko praca i nie uznaję leserów. Denerwuje mnie jak niektórzy wykorzystują kolegów a tu wylewają żale.
M. 2017-04-20 20:26
Jak wyglądają kwestie finansowe? Mogłabyś co nieco powiedzieć o tej firmie?

Pozdrawiam
M. 2017-04-20 20:27
Jak wyglądają kwestie finansowe? Mogłabyś co nieco powiedzieć o tej firmie?

Pozdrawiam
olo 2017-04-24 20:19
słaba..... i spadaj z tą prowokacją
1
Janusz 2017-04-25 12:24
Widziałem w ostatniej ofercie pracę dla specjalisty ds. roszczeń w Częstochowie . Czy to jest jeszcze aktualne? Zanim złożę cv chciałbym dowiedzieć się coś więcej o firmie. Wprawdzie troszkę dobrych rzeczy słyszałem ale na forum uzupełniłbym informacje.
olka 2017-05-10 21:28
słaba
Justyna 2017-05-10 23:18
Adamed o ogólnie fajna firma ale wiadomą sprawą jest, że służba zdrowia zbiera ostre cięgi za swoje i nie swoje winy.
Zostaw swoją opinię o Adamed - Jarocin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Adamed