brak logo

Adamed

Jarocin

Opinie o Adamed

kieł 2015-02-14 14:13:58
a od lubelskiego to z daleka! chyba, że lubisz jak ktoś Cie miesza z błotem! Adamed zatrudnia osoby z innych firm zwalniane za mobbing. To chyba daje ostateczne świadectwo jaką politykę personalną prowadzi firma.
3
Robik 2015-03-02 23:05:23
Hej,
A jak oceniacie dział sprzedaży? czy szukają tam kogoś? Jaka panuje tam atmosfera i jaki jest przełożony?
Korzenny Romek 2015-03-04 02:45:39
Ucieczka,ewakuacja,exodus,odwrót... W III Rzeszy były takie oddziały paramilitarne SA,SD i w końcu SS, okryte haniebną sławą... Podobno mianem tej ostatniej formacji nazywają kogoś z trójcy :-) inicjały nie kłamią :-)

1
edek 2015-03-04 17:56:14
dajcie do prasy,to się zainteresują metodami "pracy" kadry zarządzającej
zofia 2015-03-05 01:31:32
Nie wiem kto to "kieł" jednak niestety pisze prawde... "a strunę którą za bardzo nadciąga sie w końcu kiedyś pęknie". Wschodni teren Polski w OTC odradzam komukolwiek. Umowa za zastępstwo ostatnio na Lubelszczyźnie bo chłopak miał wypadek bo "gonił za wynikiem"... W innych regionach Polski podobnie tle że kierowniczki "życiowe" i rozumieją wiele spraw ale też przed nowym zarządem muszą coś wykazać... jedyny plus to pensja na czas choć przeważnie to sama podstawa od 3500 do 5000 brutto zależy jak ktoś wynegocjował
2
tulipan 2015-03-10 18:51:54
niestety Adamed a zwłaszcza dział OTC dąży do całkowitej destrukcji. Pracownik w tej firmie to śmieć i żebrak, ciągła rotacja, ludzie uciekają gdzie pieprz rośnie, i nikt, komu życie i spokojna praca miła napewno nie powinien tam trafić. Fakt w branży farmaceutycznej z roku na rok jest coraz słabiej ale to co się w tej firmie dzieje przechodzi ludzkie pojęcie. Poprzednie opinie w 100% prawdziwe. Jeśli kogoś uchroni to przed tą firmą to dobrze ;)
1
k.komeda 2015-03-16 15:10:00
3 czesc Dziadów Mickiewicza pasuje jak ulal... Zebractwo polkowe jest straszne,w Otc tylko na Rumuna cos teraz zdziałać można 100% prawda,jak warunki tragiczne to pracuj.pl witaj!
1
mąż 2015-03-17 14:32:58
Ty też weź słownik Himalaje przez CH ?
3
adA 2015-03-17 14:52:41
Jedną wyrzucili z wielkim hukiem przeginała i zachowywała się jak Gestapo została jeszcze jedna, ale ta świetnie mąci i ślini się do Dyrektorki i tego drugiego rządzącego. Jest wredna tylko jak żaden wyżej od niej postawiony nie słyszy.
Jak się odwróci to mu (usunięte przez administratora)obsmaruje i tak.
Nie nadaje się do zarządzania zespołem, ewentualnie do PRACY W IZOLACJI OD INNYCH OSÓB.
1
"chimalaj:) 2015-03-18 00:45:47
A Ty nie widzisz znaku " przed słowem i ;) na końcu? Pozdrawiam uważnego:)
2
abc 2015-03-24 10:04:20
Proszę o informacje w otc. Ile produktów? Czy targety realne? Ile wizyt?
1
bebe 2015-03-29 10:16:57
Teraz pracownicy bawią się w Malezji a rok temu na Malediwach się bawili oczywiście za pieniądze nasze, naszych mam i babć albo nie oni są na szkoleniu. A te samochody,laptopy to tez za nasze pieniądze!!!
1
kubuś 2015-03-31 21:42:41
hej! a może ktoś mógłby się podzielić opinią na temat jednej z przedstawicielek tej firmy Magdy A z mazowieckiego.Jeśli ktoś miałby jakieś informacje bardzo proszę o podzielenie się (dała się poznać z najgorszej strony).
4
Generał 2015-03-31 22:38:38
Polecam gorąco wszystkim tym, którym KRUK, SKOK, siadł na koncie, albo wszystkim tym którzy zainwestowali w AMBER GOLD dorobek całego życia, pod warunkiem, że w pobliskim ( z całym szacunkiem dla zawodu) barze mlecznym już nie rekrutują...

WIEM, WIEM nieudacznicy często narzekają...:):):):) W tej firmie nieudacznikiem jest ten kto ma swoje zdanie, (czyt.godność, honor, szacunek do własnej osoby, zdrowy rozsądek)..

Pozdrawiam
3
deziderata 2015-04-02 10:36:02
Mnie nie ma tam od ponad pol roku,ale widziałam,ze cos się święci,firma nikt Nas nie przygotował na wejście USP czy tedy,o ile ta pierwsza szkód nie wyrządziła,to druga zmiotła jak przysłowiowe liść na wietrze urofuragine. Co do managmentu w otc to jakaś porażka,znajomi królika na stanowiskach,do których nie sa predysponowani. Nie będę sprawiedliwa jeśli powiem,ze wszyscy,bo duuuuzo tajnych ludzi w trakcie moich lat pracy się przewinęło... Adamedzie dbaj o kadrę i ludzi...
7
syriusz 2015-05-13 20:57:09
Słyszałem,ze w otisach zostało 7 czy 8 aktywnych repów z 3o osób pół roku wstecz ,daje do myślenia...
1
ada 2015-05-18 17:49:36
może ktoś powiedzieć jaka jest podstawa i miej więcej prowizja w tej firmie ?
Syriusz 2015-05-22 18:18:31
Podstaw 4000-6000 prowizja od wyników ok drugie tyle.
2
Zainteresowy 2015-05-25 18:58:10
Byłem świadkiem sprzedaży w aptece przedstawicielki, na początek reklamówki, potem dwa opakowania gratisów, Zainteresowało mnie ,, z bagażnika, co to znaczy? Czy przedstawiciel wozi w bagażniku leki i dodaje jako gratisy do zamawianych? Czy te leki później sprzedaje farmaceuta?
3
Buli 2015-05-25 23:52:23
Farmazon-przedstawiciel Adamedu nie ma reklamówek!:)
aaaa 2015-06-02 16:16:54
nie może farmaceuta sprzedać ale może rozdać jako dodatek (próbkę) OTC
greg 2015-07-22 21:30:11
Netto czy brutto?
pokrzywka 2015-07-22 22:31:46
Sama Firma jest ok, ale pracujący w niej ludzie - gorsi niż gestapo albo radzieckie nkwd. Niestety ale "pokrzywki" można się nabawić pracując w regionie północnym linii kardio. No i przy okazji permanentnego rozwolnienia, stresu i kilku innych problemów zdrowotnych. Ja już to mam na szczęście za sobą i nikomu nie polecam. Nie warte tych pieniędzy i tego samochodu z gps'em. Jestem teraz inną osobą i w końcu mam czas dla rodziny.
3
? 2015-08-24 13:54:12
Netto czy brutto?
2
człowiek biegunka 2015-09-11 22:04:39
A zezowata pilęgniarka z Wrocławia pracuje tam jeszcze?
zainteresowany 2015-09-19 10:56:52
jak wygląda flota w adamedzie i od czego zależy, kto jakim samochodem jeździ?
pracujaca 2015-09-29 21:44:28
Głównie Toyoty Corolle z 2014 roku. Ale jest jeszcze sporo Opli Astra. Wszystko zależy od tego co mają na placu.
Ble 2015-10-07 22:48:06
Witam,faktycznie Adamed to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a szef Cardio z północy to kawał s....a:mobbing, zastraszanie, chore"konkursy"na sprzedaż do aptek w których musisz wziąć udział a jak nie zrealizujesz to mówi Ci,że masz nie wracać do domu póki nie zarobisz cyfry. Chłopczyk w przykusych spodenkach który teraz gania tam w specjalistyce w Cardiff w Koszalinie to tez taka szuja jak jego szef-zresztą, jego wtyka. Razem z szefunciem kopali dołki pod dziewczyną która wcześniej jeździła, zorientowała się co jest grane i położyła im papiery. Szkoda bo dobrze się z nią współpracowało-nie była poblizuchem...dziwi mnie,że bardziej interesuje was jakimi autami się jeździ,chcesz cały swój czas oddać dla Adamedu to aplikuj i pracuj całą dobę,po co Ci czas na swoje sprawy czy na rodzinę a o zdrowiu już mówić nie będę.
2
Ja 2015-11-05 09:13:03
Zastanawiam się.......czy w Hasco jest lepiej.....
Hasco czy adamed? 2015-11-07 07:40:20
Byłem tu i tu. to zależy od wielu czynników. Jakiego masz regionalnego w Hasco, jakiego będziesz mieć w adamedzie (można zasięgnąć opinii, jaka linia. Jeżeli nie masz rodziny i chcesz zarobić pieniądze i możesz sobie pozwolić na prace 24 godzinną to Adamed i to nie na długo :) jeżeli jest inaczej to Hasco, pieniądze mniejsze, ale spokój (przynajmniej tak było kiedyś). U mnie Hasco ponad 2 lata, Adamed 4 miesiące...
Adamed rządzi 2015-11-24 18:32:46
Jesteś rąbnięta/y pewnie sama/sam nie pracowałeś/alaś w adamedzie bo tam prawie wszyscy to ludzie,którzy są normalnymi ludźmi,którzy są dobzi w tym co robią i są mili.A w zarządzie Adamedu pracują ludzie,którzy są szanowani w świecie biznesu.
uha 2016-01-19 14:57:11
Właśnie dzięki takim ludziom jak Ty Adamed istnieje.. i dobrze, każdy powinien mieć swojego "człowieka"...To fakt góra jest szanowana w świecie biznesu, ale czy góra ma takie samo poczucie względem żołnierza...(pracowałem 3 lata to o jakieś 1095 dni za długo)
1
JA 2016-01-22 12:03:01
Od paru lat mówi się na tym forum, że ta firma to szambo a ludzie ciągle to samo i pakują się w to g.... Każdy dzień w tej firmie to strata czasu!!! Zawsze się znajdą minimaliści, którzy lubią być poniżani, obrażani i oszukiwani!!! Na nich bazuje ta firma.
1
ja 2016-02-18 18:32:50
Idź, krzyż na drogę ;-))
1
uha2 2016-02-19 10:49:06
Znów rozpoczęła się fala odejść z Tej Zacnej Firmy, stąd z pewnością niebawem pojawią się nowe oferty pracy. Jeśli ktoś jest chętny to śmiało może startować. Firma dobra na start, jak ma się moce nerwy i grubą skórę, jednak przy dłuższym stażu i tak na wiele bym nie liczył, czego dowodem mogą być ostatnie wydarzenia.
Lotem błyskawicy rozniosła się informacja, iż odchodzi kluczowa dla wielu działów osoba, spinała wiele procesów rejestracyjnych i międzydziałowych, przy tym nie gubiąc człowieczeństwa – słowem prawdziwy rodzinek, niedawno z resztą żegnać musiała swoją koleżankę, wykonującą analogiczne zadania, z równym zapałem i sercem. Naprawdę z ciężkim sercem patrzę, jak wykrusza się ta garstka osób kompetentnych, pełnych zapału i wiedzy, z którymi można współpracować, ale fakt, iż Firma nie robi nic by ich zatrzymać, również skłania do refleksji. Tego zapału już na wiele nie starczy, szczególnie, gdy w rozmowach z przełożonymi zamienia się słowo „pracownik” sławetnym "FTE”.
2
teodozja 2016-02-26 19:05:35
Adamed to firma, która ma b.duże wymagania. Trzeba być ciągle dyspozycyjnym bo pracy naprawdę dużo.Dużo wymagają, ale można też sporo zarobić.Sukces jest zależny od determinacji i grubej skóry (tak gdzie w grę wchodzą pieniądze nie ma przyjaźni wśród REP-ów choć tak się może wydawać) oraz przede wszystkim od mądrości SZEFA. Jeśli trafisz na zadufanego w sobie dupka to po prostu nie wytrzymasz, bo często to ty będziesz ten mądrzejszy w tym duecie, a nie możesz się odezwać.Jeśli szef będzie w porządku to narobisz się jak dziki osioł, ale w miarę spokojnie,i możesz dostać za to duuuże pieniądze.Pracowałam tam kilka lat, dwa już nie pracuję i pewnie mogłabym tam wrócić, oczywiście do innego szefa. Mój był długo ten mądry, niestety po jakimś czasie palma uderzyła do głowy i już się nie dało. Adamaed niestety utwierdza ich(szefów - SAM-ów) w przekonaniu, że są świetni, że wszystko mogą,dają im dość sporą "władzę" nad przedstawicielem i sądzę, że na najwyższych szczeblach nie mają pojęcia jakie zrypy pracują niżej.Reasumując- nie zniechęcam, warto iść,popracować kilka lat naprawdę ciężko,odłożyć sporą sumę kasy i iść dalej.Powodzenia wszystkim
teodozja 2016-02-26 19:06:39
Adamed to firma, która ma b.duże wymagania. Trzeba być ciągle dyspozycyjnym bo pracy naprawdę dużo.Dużo wymagają, ale można też sporo zarobić.Sukces jest zależny od determinacji i grubej skóry (tak gdzie w grę wchodzą pieniądze nie ma przyjaźni wśród REP-ów choć tak się może wydawać) oraz przede wszystkim od mądrości SZEFA. Jeśli trafisz na zadufanego w sobie dupka to po prostu nie wytrzymasz, bo często to ty będziesz ten mądrzejszy w tym duecie, a nie możesz się odezwać.Jeśli szef będzie w porządku to narobisz się jak dziki osioł, ale w miarę spokojnie,i możesz dostać za to duuuże pieniądze.Pracowałam tam kilka lat, dwa już nie pracuję i pewnie mogłabym tam wrócić, oczywiście do innego szefa. Mój był długo ten mądry, niestety po jakimś czasie palma uderzyła do głowy i już się nie dało. Adamaed niestety utwierdza ich(szefów - SAM-ów) w przekonaniu, że są świetni, że wszystko mogą,dają im dość sporą "władzę" nad przedstawicielem i sądzę, że na najwyższych szczeblach nie mają pojęcia jakie zrypy pracują niżej.Reasumując- nie zniechęcam, warto iść,popracować kilka lat naprawdę ciężko,odłożyć sporą sumę kasy i iść dalej.Powodzenia wszystkim
1
gosia_samosia 2016-03-31 06:42:11
31 ofert pracy na samym tylko pracuj. pl, wszystkie z końca marca tego roku. Lokalizacje różne - w Pabianicach można się domyśleć z uwagi na wolne wakaty - nabór do jakości, a reszta różna. Biorąc pod uwagę poprzednie wpisy, faktycznie można się zastanawiać nad podjęciem pracy, bo sypnęło sporo ofert.
ence pence 2016-03-31 14:42:01
tak duża liczba ofert wskazuje na gwałtowny rozwój lub dużą rotację
Weryfikacja jest prosta - wystarczy porównać tą liczbę ofert z liczba ofert konkurencji - np. wielkim molochem ze Strykowa ( 2 oferty, wow!) czy sąsiadem w Pabianicach (tylko 11 ofert)
O dziwo tam tak tych ofert dużo nie ma, a przyznać trzeba, że te akurat firmy prężnie się rozwijają

jak ktoś kumaty i śledzi rynek, to widzi, iż pewne oferty niestety powtarzają się cyklicznie - to też daje do myślenia

co do staży, bym się nimi tak nie chwalił, interpretacja ich bywa różna i nie konieczne świadczy o potencjalnych możliwościach zatrudnienia - może na przykład potwierdzać dużą rotację i niechęć do zatrudniania na umowę o pracę
tak naprawdę istotne jest to, jak ludzie postrzegają firmę
Dobry PR przyciąga max. 5 klientów, zły odciąga min. 7

każdemu kto tam pracuję, w perspektywnie długoterminowej jedynie współczuje, ja się wyrwałem, jeszcze w tamtym roku i widzę, że nadal szukają na moje miejsce
2
FFM 2016-04-20 08:10:15
a co powiecie o nowej rekrutacji na Field Forca?
co to za linia?
1
nikt ważny 2016-05-04 13:36:06
Nie polecam, traktują ludzi jak śmieci.
3
Magda 2016-08-05 23:06:44
Odobiscie uwazam, ze Adamed to fantastyczna firma w kotek wiele nauczyłam sie. Bardzo mocno inwestują w ludzi i nasz rozwój. Fakt pracuje sie duzo, ale firma rozwija sie bardzo dynamicznie stad tyle ofert:) polecam
jacek 2016-08-06 21:53:26
witam, jakie opinie o przedstawicielach farmaceutycznych czy tez aptecznych godne warunki? ile wizyt dziennie? ograniczenia odnosnie km sa? na co najwieksza uwage zwracaja w CV oraz na rozmowie?
Jarek 2016-08-25 20:14:25
Cześć, dzięki za informacje. Wiele o Adamedzie wiem z rynku, ale powiedz na jaką podstawę moze liczyć PF z dużym ponad 10 letnim doświadczeniem.
Jarek 2016-08-25 20:15:58
Cześć, dzięki za informacje. Wiele o Adamedzie wiem z rynku, ale powiedz na jaką podstawę moze liczyć PF z dużym ponad 10 letnim doświadczeniem.
bierny obserwator 2016-08-31 09:00:54
Arku, akurat tutaj sprawa nie jest taka łatwa. Dział jest - jakby to ładnie określić "bezpański" - to chyba dobre słowo. Niedawno było tam ogromne zamieszanie personalne, potem kolejne, a teraz jest jak jest. Chaotyczne ruchy w całym pionie nie wpływają na dobrą atmosferę w pracy. Ale taka sytuacja ma dobre strony, biorąc pod uwagę fakt, że jest tam jak jest i każdy o tym wie, bo akurat tam szukają ludzi już od bardzo dawna, to możesz stawiać im swoje warunki i wynegocjować ciekawe benefity. Wszystko zależny od tego jakie masz doświadczenie, jak się zaprezentujesz na rozmowie i jak bardzo jesteś odporny psychicznie. Parę świeżo przyjętych osób odeszło z tej firmy szybciej niż przyszło, traktując owa zmianę pracy jako zły wybór. Inne zostały, z takich czy innych pobudek, myślę, że wśród nich znajdą się i tacy którzy są zadowoleni. Idź na rozmowę i oceń sam.
bierny obserwator 2016-08-31 09:01:15
Arku, akurat tutaj sprawa nie jest taka łatwa. Dział jest - jakby to ładnie określić "bezpański" - to chyba dobre słowo. Niedawno było tam ogromne zamieszanie personalne, potem kolejne, a teraz jest jak jest. Chaotyczne ruchy w całym pionie nie wpływają na dobrą atmosferę w pracy. Ale taka sytuacja ma dobre strony, biorąc pod uwagę fakt, że jest tam jak jest i każdy o tym wie, bo akurat tam szukają ludzi już od bardzo dawna, to możesz stawiać im swoje warunki i wynegocjować ciekawe benefity. Wszystko zależny od tego jakie masz doświadczenie, jak się zaprezentujesz na rozmowie i jak bardzo jesteś odporny psychicznie. Parę świeżo przyjętych osób odeszło z tej firmy szybciej niż przyszło, traktując owa zmianę pracy jako zły wybór. Inne zostały, z takich czy innych pobudek, myślę, że wśród nich znajdą się i tacy którzy są zadowoleni. Idź na rozmowę i oceń sam.
zainteresowany 2016-08-31 11:44:24
W okolicach Warszawy trwa rekrutacja na stanowisko specjalisty ds. trade marketingu - czy ktoś może wie, jak ona wygląda?
nicker 2016-11-03 15:24:56
Czym jezdza przedstawiciele medyczni w Adamedzie?i jsk to jest tam z autami?
Lizodupiec 2016-11-19 22:45:34
Nie wiem ale i tak im współczuje Praca w sprzedaży to najgorsze co moze spotkać czlowieka w kapitalizmie ....syf dno kila i mogila Trzeba przezyc zeby wiedziec Kto skoncsyl bylejakie studia typu biologia lub politologia ten dobrze o tym wie!
Zostaw swoją opinię o Adamed - Jarocin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Adamed